23609
1418743729.jpg
  • TokraFan
    Pont ezt írtam pár hete. Mi garantálja, hogy nem kapcsolják le a szervereket? Még Star Wars játékkal is előfordult, pedig az egy eléggé populáris univerzum. Egyszerűen HIBA az online DRM. Ezt az értelmesebbje már régen belátta. A Simcity-nek is az lett a vége, hogy buktak egy hatalmasat, lejáratták a saját brand-jüket, majd végül pont úgy ott van a warez listákon a jaták, mint a többi. És ki szívott megint? A legális vásárló! Nem veszik már észre, hogy pont azok szájába szarnak bele, akikből élnek?
  • TokraFan
    Hagyd már ezt a 400milliárd csillagrendszert. A Space Engine 1Gb helyet foglal, leszállhatsz a bolygókon és holdakon, teljes univerzumszimuláció van (igaz, gazdaság nincs, de ez minimális erőforrást jelent), és simán fut Offline akár egy pendrive-ról. Az állandó netes baromság egy DRM, semmi több. Ne láss mögé misztikumot.
  • TokraFan
    Épp a Simcity mutatta meg, milyen szinten tré az ilyen rendszer. Akkorát régen bukott játék mint az, arról nem beszélve, hogy még a híresen köcsög EA is kénytelen volt lenyilatkozni egy interjúban, hogy az online DRM hibás és téves védelmi rendszer. Egy dolgot érnek el vele, hogy a legálisan vásárolt játékost szivatják meg!! Mert megveszi a játékot, de ha akármi miatt nincs net, akkor nézheti az üres falat játék helyett.
    Úgy tűnik, Braben nem nézi a híreket...
  • TokraFan
    "Azt hallottátok hogy nem lesz teljesen offline mód?"

Akkor Braben is elmehet melegebbre...Fájó szívvel, de innentől én is ignorálom a játékot. Majd ha lesz Offline mód, akkor megveszem.
  • Herold
    Volt már?
  • whd
    Csinalhatod ugy is, ahogyan manapsag csinaljak:) Szemmel :) Errol egy eleg reszletes leirast lehet talalni a neten, de jocskan megneheziti a felfedezest, es erdekesebbe is teszi :)
  • whd
    Sziasztok, írtam egy rövid cikket, akinek kérdése van, kérem kommenteljen: http://elitedangerous.hu/breaking-news/mit-jelent-beta-tamogatonak-lenni/
  • kalif
    kösz, akkor megrendelem majd, mekkora helyet foglal a játék ? ssd-re tenném...
  • whd
    Itt talalsz bovebb informaciokat
    http://us2.campaign-archive1.com/?u=dcbf6b86b4b0c7d1c21b73b1e&id=cea4f4cd56&e=fee4a1ca1f
  • kalif
    kösz ezt én is néztem, de ebben nem látom, hogy hol van leírva, hogy nov.22 után gamma fázis, és a bétások részt vehetnek benne illetve nem lesz wipe.De biztos elsiklottam. Ha tényleg így van, akkor megrendelem most.De, ha nem akkor nincs értelme + 20 eurót 4-5 napra fizetni.Ezért fillózom.
  • whd
    https://store.zaonce.net/elite-dangerous-beta.html/
  • whd
    Szia! Nálunk a cégnél van két darab oculus, próbáltam vele, hát igen :) alig várom, hogy kijöjjön a végleges :) felejthetetlen élményt nyújt. Otthon trackIR-el tolom hatalmas előny harcnál :) Nekem saitek x55 hotas van, sokkal jobb szerintem mint a thrustmaster.
  • whd
    Sziasztok! Először is nagyon sok köszönet a link elhelyezéséért, másodszor pedig a dícséretért az elitedangerous.hu-ról. Jelenleg is zajlanak a fordítások, próbáljuk minél gyorsabban minél több érdekes információval feltölteni az oldalt, hogy a megjelenésig azok is képbe tudjanak kerülni történetileg / történelmileg a játékkal akik eddig nem játszottak egyetlen Elite résszel sem. Zajnalak a tárgyalások a Frontierrel, hogy első kézből kapjunk információkat a hírleveles megjelenések előtt aka. hivatalos magyar oldal lehessünk és eddig egész jól állunk ebben :) Ehhez természetesen Ti is hozzájárultatok, mindannyian, akik regisztráltatok nálunk. Felhúztunk egy teamspeak szervert is, ahol leginkább este szoktunk többen/sokan lenni, amennyiben kedvetek van szóban kérdezni a játékról, vagy véleményt nyílvánítani szeretettel várunk mindenkit :) És mint láttam Mason is írta, várunk vállalkozó szellemű fiatalokat és kevésbé fiatalokat is a csapatba nagyon sok pozícióba, hiszen teljesen nonprofit módon építjük az egészet és az időnk/lehetőségeink is végesek (plusz lassan megöl az asszony, mert szinte csak a hátam látja). Ezenfelül mindenképpen fontos lenne a véleményetek az oldalról most és a jövőben is, mert akárcsak a játékot, az oldalt is a közösség véleménye alapján szeretnénk építeni. November 22-től December 24-ig tartunk egy nyereményjátékot a regisztrált felhasználóink között (a nyeremények listáját nov22-ig tesszük közzé), hogy beindítsuk kicsit a dolgot. A végére mégegyszer nagyon köszönöm mindannak aki regisztrált és aki véleményét fejezte ki az oldalunkkal kapcsolatban és az elhelyezett linkért pedig mindenképp külön köszönet jár! Cmdr. [HUN] Warhead
  • kalif
    Tehát jól értem, ha most megrendelem a 60 eurós csomagot, akkor azonnal játszhatok és a gamma fázisban is részt vehetek ? Erről hivatalos infót hol találok ? Linket tudnál küldeni ? Köszönöm.
  • MasterMason
    Idővel elvileg lesz lehetőség egy saját de pici "felfújható" űrbázisra. Igazából amikor megismeri az ember ezt a játékot, akkor rájön arra, hogy milyen elképesztő lehetőségek vannak benne. Egyelőre két DLC biztosra be van már ígérve és tervezve, de mint mondtam annak köszönhetően, hogy valóban egy egész galaxis van a játékban a bővítési lehetőségek száma a szó valódi értelmében véve korlátlan.

Nem azért nem beszélnek még távolabbi tervekről mert ne tudnának majd további dolgokat elképzelni, biztos vagyok benne, hogy ha megjelent a játék meg utána még legalább egy DLC akkor az addig beígért kiegészítőkön kívül további terveket és ötleteket is be fognak még dobni. Egy marha jó alapot tettek le amire bátran lehet majd a továbbiakban építkezni.

Persze ahogy Rakmatakata mondta, ez még közel sem hibátlan és tökéletes, bízzunk a legjobbakban.
  • spybot919
    Ha már annyi csillagrendszert akarnak beletenni amennyit olvastam akkor az sem lenne rossz ötlet ha lenne egy globális szerver térkép amit mindenki elérne és oda lehetne beküldeni az újonnan feltérképezett rendszerek adatait tartózkodási helyeit. Sajnos az előző elite részek kimaradtak az életemből mivel korom ellenére nem régóta van számítógépem ezért nem tudom mik voltak benne az elöző részekben, viszont még eltudnék képzelni több frakciót, cég alapítás , saját űrbázist. (persze borsos áron) Vertikálisan felépített hajó modelleket. Bár tisztában vagyok fele, hogy első sorban inkább űrszimulátor mintsem sociál mmo.
    Utoljára szerkesztette: spybot919, 2014.11.16. 20:09:59
  • RaKmaTakaTa
    Ismeretlen, feltérképezetlen bolygókat, rendszereket szkennelve is lehet pénzt gyűjteni.
    Kell hozzá "discovery modul" (lehetőleg az advanced változat a hatótáv miatt), valamint jól jöhet még a "Detailed surface scanner" is (több infó, több pénz), na és maga a hajó is képes magában egy-két információt begyűjteni.

A discovery modulokkal a rendszert lehet feltérképezni, a bolygók pályáját, helyzetét, ekkor kerülnek rá a térképedre.
    Aztán ha elég közel irányítod egy objektumhoz a hajódat, és irányban tartod, akkor automatikusan feltérképezi a jellemzőit. Ha van felszerelve "detailed surface scanner", akkor több információ nyerhető ki.
    Eléggé egyhangú a dolog. Csak mész rendszerről rendszerre, bolygóról bolygóra, bámulod a célkereszteket, és a HUD-ra rajzolt pályaíveket.
  • spybot919
    Igen. Lakótársammal rajongunk az űrben játszódó sci-fi játékokért. Rendeltem is egy T.Flight Hotas-t és talán ez lenne a legalkalmasabb játék, hogy kipróbáljam mit is tud. Engem nem zavarna jelenleg, hogy nem sok mindent lehet csinálni idővel majd bekerülnek a dolgok. Monjuk ezt az Explorer dolgot nem tudom még mire vélni. Hogy is működik ez pontosan?
  • RaKmaTakaTa
    Nem lesz nyílt béta.
    Nov. 22-ig béta, utána dec. 16-ig, a megjelenés időpontjáig gamma fázis.
    A gammában azok vehetnek részt akik a kickstarter-en támogatták játékot, illetve plusz összeget szurkoltak le, hogy cserébe részt vehessenek az alfa vagy béta fázisban. Jelenleg még elfogadnak bétára jelentkezőket nov. 22-ig.

40 € az előrendelhető játék. Ez esetben dec. 16-tól játszhatsz a véglegessel.
    60 € letevése esetén máris belekezdhetsz a jelenlegi állapotában.

Jövő héten 20-án és 22-én is törölnek mindent, aztán már nem lesz további wipe.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem tudom nyugodt szívvel ajánlani, hogy érdemes most belekezdeni, mert még rengeteg funkció hiányzik a játékból és attól tartok megjelenésre sem lesz teljesen kész a játék. Tömérdek bug van még, a multiplayer részer játszhatatlan, stb.
    Viszont ha rajongsz a csillagászatért, érdekel a virtuális űrhajózás, vagy szeretnél röpködni a semmiben és közben puffogtatni, akkor viszont ne hagy ki. Várunk Téged is a zűrben! :P

Kicsit szomorú, hogy a Frontiers-nél átértelmezték a béta fogalmát. Értsd: a béta, tehát a mostani verzió igazából alfa, és gamma lesz az igazi béta.
    Utoljára szerkesztette: RaKmaTakaTa, 2014.11.16. 18:00:09
  • yesname #2256
    Pont akkor. :)
  • spybot919
    Az a része engem is nagyon érdekelne, hogy lesz-e olyan béta amin mindenki kipróbálhatja a játékot.
    A megjelenése azt hiszem december 16 körül ha nem tévedek.
  • kalif
    Kösz a választ. Nem találtam infót erről még a hivatalos honlapon sem, hogy mikor jelenik meg pontosan a játék illetve, hogy megy most a béta ? Meddig tart ? a béták után lesz-e wipe ? (AZ utolsó bejegyzés szept.28 a beta 2-ről) , de valószínű én tévedek ... Picit zavaros nekem ez.
  • RaKmaTakaTa
    Tökéletesen irányítható egérrel, de egy jó joystick külön élvezet.
    Ráadás lehet egy track-IR vagy egy occulus rift. :D
    Ízlés és pénz dolga.

Én személy szerint egér párti vagyok, és vele értek egyet: http://sg.hu/forum/uzenet/993738107/660

Másik felekezet: http://sg.hu/forum/uzenet/993738107/675

Gamepad-ot már tényleg lusta vagyok kikeresni. Ezt az örömöt meghagyom Neked! :D
  • kalif
    Sziasztok ! A játék irányítása megoldható bill+ egérrel vagy be kell szerezni egy komolyabb gamepadot vagy joy-t ?
    Mennyire jó az irányítás ? Köszönöm.
  • badsector
    @RaKmaTakaTA
    "5-10 év alatt még meggondolhatják magukat, és kiadhatják az off-line módot"
    Én is így gondolom, ezért nem értem hogy miért nyomja a bullshitet a producer hogy lehetetlen. Nem az, csak nem akarják.

@Diopapa
    "Az idő előrehaladtával változni fog a világ"
    Nekem ez a bajom. Csak offline single-be szeretnék játszani, nem akarom hogy más játékosok tettei befolyásolják az én játékomat.
    Pl.: ha kihagyok 2-3 hónapot, mire visszajövök játszani az összes közeli csillag fel van fedezve, a jó bányász helyek ki vannak fosztva, a gazdaság meg aszerint változik hogy mások hogy játszanak. Illetve a készítők bedobhatnak még galactic eventeket, de hoppá lemaradtam mert mással játszottam vagy csak nem a gép elött kockultam. Ha ezek hiányoznának MMO-znék.
    A dinamikus bővülést is meglehetne oldani offline, pl: ha fölfedezel egy rendszert akkor bizonyos idő után belegenerál egy bázist is. Sőt ezt most is így fogják csinálni, nem kézzel "építik" , modellezik le az űrkikötőket.

@MasterMason
    "Nézd ha évekre lebontod és mondjuk még két dlc-re is költesz majd még +80 eurót, akkor 140 euródba fog kerülni a játék, ha 5 évet menni fog az utolsó dlc megjelenéstől számítva márpedig annyit tuti biztos menni fog, akkor azaz jelenti, hogy évi 6 rugóba került az egész évente, mintha havi 500 forintos díjért tolhattál volna egy MMO-t"
    Nem bérelni szeretném a játékot, hanem megvenni. Amíg a szerverről megy a játék addig csak béreljük. Nem az évente megjelenő COD-ról vagy tucat zombis-túlélős játékról van szó, hanem ha beleraknak minden feature-t amit terveznek akkor számomra egy igazi klasszikusról. Tényleg szeretném. Szeretném 10-15 év múlva is elővenni, mint ahogy még játszom az Alpha Centaurival, X-COM-mal, és Frontier First Encounter-el néha.
  • MasterMason
    Értem mit mondasz és bizonyos dolgokban igazad is van illetve félreértjük egymás, ugyanis én pont a #2239-es üzenetemben írtam: "Egy központi szerveren szimulálják a galaxist és a gazdaságot is." Szóval ezekben az offline csillagászati programokban amiről te beszélsz, azokban azért mégsem kell még pluszban akár 32 nagy felbontású hajót és annak effektjeit megjeleníteni, adott esetben éppen még számolni rajtuk a különböző sérüléseket akár még a különböző modulokon is, emellett nem kell pluszban egy több ezer kereskedelmi állomás hálózatából álló komplett gazdaságot szimulálni vagy két tucat áruval, és ki tudja hány NPC-vel a valódi játékosok mellett. Amely állomásoknak egy része (az ocellusok) akár még vándorolhatnak is, emellett a felfedezett rendszerekbe idővel újabbak is települhetnek. Ami a procedurális generálást illeti, nyilván ha statikusak lennének ezek az objektumok akkor nem lehetne szimulációról beszélni csak generálásról, csakhogy ezek az objektumok (bolygók-holdak) a különböző algoritmusokban meghatározott értékek alapján a saját csillagaik és vagy bolygóik körül különböző távolságokban és pályákon keringenek.

Szóval itt nem arról van szó, hogy ne lehetne megcsinálni azt amit mondasz, mert meglehetne, csak nem a már fentebb is felsorolt kismillió egyéb számítás igényes dolog mellett.
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.11.16. 10:43:09
  • RaKmaTakaTa
    5-10 év alatt még meggondolhatják magukat, és kiadhatják az off-line módot... Addig is kiegészítőkből és egyebekből elvegetálhatnak.
    Teljes mértékben megértem az álláspontjukat. Én sem szeretném, hogy lemásolják a nehezen összeeszkábált kódomat és pillanatok alatt ED szerverek szülessenek a neten mindenfelé.

Kickstarterről: https://www.kickstarter.com/projects/1461411552/elite-dangerous#project_faq_42659
    "We do not plan to make it subscription-based. Once you have purchased the game up front, you will be able to play thereafter for no further cost. Everything in the game will be purchasable with in-game Credits, earned from trading, bounty-hunting, etc. We will probably allow the supplemental purchase of Credits with real money, for those who want to accelerate their progress through the game."

Vagyis simán lehet (pay-to-win szerű) mikrotranzakciós. de nem adják a játékosok kezébe az "I win" gombot. (Remélem nem esnek túlzásba a mikrotranzakciókkal). Ha valaki valós pénzért megvesz egy anacondát, engem cseppet sem izgat, hogy céltáblát csinál magából. :D A másik meg, hogy úgysem fogok vele találkozni, mivel elsősorban az egyszemélyes játékot preferálom.
    És egy példa, hogy pénzel sem vehetsz meg mindent: http://eve-offline.hu/2014/09/11/alod-apu-lehet-egy-titanom/
    Hát én tuti meglépném a "valós pénzért kreditet" lépést. Ezt a bevételi forrást kár lenne kihagyni.

Per pillanat sokkal jobban izgat, hogy milyen fontos dolgot hagynak ki megjelenéskor.
    Számomra az alábbiak fontosak, nem feltétlenül ebben a sorrendben:
    - captain's log
    - útvonaltervező (nem a mostani, hanem ami tényleg segít átugrálni pár csillagrendszeren!)
    - trade computer (vagy valami ami segít kereskedni játékon belül. Azok az ívek a galaktikus térképen sokszor hamis infókat adnak és nem elég informatívak, és a kezelésük sem a legjobb.)
    - fejlesztett galaktikus térkép (pl. exploration-al kapcsolatosan semmi sincs rajta, és még egy rakás lekérdezési lehetőség hiányzik)
    - aszteroidák illetve aszteroida mezők szkennelése
    - orrery view
    - missjump
    - idegenek (thargoids)
    - tankolás óriás bolygók légköréből (Hopsz! Ez nem is olyan fontos :D)
    - felszerelések vásárlására a jelenlegitől eltérő megoldást szeretnék (ez a véletlen alapú az agyamra megy! )
    Nagyjából ezek amik nagyon hiányoznak.

És még ezeket szeretném látni valamikor:
    - valami külső nézet, legalább a dokkban
    - több kamera pozíció, hátra, oldalra, alulra-felülre
    - planetary landing! :D
    - FPS mód (ettől nem várok sokat, kb. csak annyit, hogy körbe lehet menni a hajón, és a hajó körül szédelegni. Erre példa az EVE-online, ahol csak egy virtuális babaház jött össze, kb. nulla az értelme. Ott egy esztendő alatt kétszer vagy háromszor néztem bele.)
    - ígértek még gáz és folyadék bányászatot is (lehet hogy erre tartogatják az óriás bolygókból való leves szipkázását?)
    - 400 milliárd csillagot (ha csak eggyel is kevesebb lesz! )
    - sérülések megjelenítése a hajókon
    - hajók és felszerelések elhasználódása, esetleges értékvesztése
    - roncsvadászat (scavenging)
    - bányászat bolygókon (kihelyezett modulokkal, bányagépekkel, vagy valamivel)
    - reputáció pontosabb megjelenítése (habár DDA-ban is azt ígérték, hogy a játékos előtt a rejtve lesznek az alap számok: link. Én azért csak kíváncsi lennék hogy miért annyi az annyi.)
    - stb.

Hopsz! Azt meg sem említettem, hogy az aszteroida mezők a csillagok körül már legtöbb esetben ott vannak, csak nem látszanak. Biztos tapasztaltátok már, hogy a naptól indulva egy bolygó felé hirtelen lecsökken a sebesség mielőtt újra nőni kezdene, holott a nap már rég a hátatok mögött van és nincs a közelben egyéb objektum?!

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ez a hülye helyesírás ellenőrzőm a mikrotranzakció szót kifogásolja. Igaza lenne, és tényleg hosszú ó-val helyes?

Utoljára szerkesztette: RaKmaTakaTa, 2014.11.16. 10:08:54
  • Diopapa
    Az idő előrehaladtával változni fog a világ, új űrállomások, kolóniák létesülnek. ezeket a galaxy serverről fogja a solo mód is frissíteni, csakúgy mint a piac adatokat. Lehetne teljesen offline, de akkor sokkal statikusabb lenne. Nyilván a másolásvédelem is fontos szempont, de itt több értelme van mint pl a SimCity esetében.
  • yesname #2247
    Ahhoz amit írsz egyáltalán nem kell szerver. Minden viszonyul valamihez. Nevezzük egyszerűség kedvéért seednek. Ha ez a számítási alap ugyanaz miden gépen, akkor az idő viszonylatában minden különálló gépen ugyan ott fognak állni a bolygók stb. szerver nélkül is. (Ahogy ezt teszik az offline csillagászati programok is.)
    Igazad van benne, hogy ez is egyfajta szimuláció, de a procedurális alapokon nyugvó számítás inkább generálás, mint szimuláció. A szimuláció más az én olvasatomban.
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.11.16. 07:56:30
  • MasterMason
    "Mi lesz ha a világ egyik legjobb játékát hozzák össze (amire azért látok esélyt) bolygóra leszállással, EVA-val, FPS modullal"

Szerintem is benne van a pakliban, hogy a végére DLC-ben beígért dolgokkal együtt bátran lehet majd hívni a világ egyik legjobb játékának. Nézd ha évekre lebontod és mondjuk még két dlc-re is költesz majd még +80 eurót, akkor 140 euródba fog kerülni a játék, ha 5 évet menni fog az utolsó dlc megjelenéstől számítva márpedig annyit tuti biztos menni fog, akkor azaz jelenti, hogy évi 6 rugóba került az egész évente, mintha havi 500 forintos díjért tolhattál volna egy MMO-t. Csak itt ha kedved lesz egyedül mész single-be, de ha éppen kedved támad akkor a single-ben épített karaktereddel fel tudsz majd menni multira is...

Most őszintén, ha jó lesz a játék akkor így is úgy is megérte "akkor nem tudsz veszteni" akármi is lesz...
  • badsector
    Igen, netes játéknál nem lehetne anélkül ezeket kiszámolni hogy a szerverről ne kapja az adatokat a kliens.
    De én kifejezetten offline szemszögből néztem a dolgokat. Ha offline a játék akkor nem kell számolgatni a keringési időket csak amíg bennt vagyok és csak abban a rendszerben amiben vagyok. Persze ha multizni szeretnék akkor a szerverről leszedett adatokból épüljön fel az univerzum, az legyen is más mint az én kis offline helyi galaxisom, más keringéssel, más árakkal, és egy alap sidewinder kezdésnek.

A véleményem még mindig az hogy már a tervezési korai szakaszában eldöntötték (egy ilyen volumenű projectnél nem is dönthették el később) hogy always online alapokra építik a játékot. Ennek ellenére mégis most derült ki hogy nem lessz offline.

Plussz gondolat: miből fogják fenntartani a szervereket évekig? Tudom hogy a teljes játék+DLC eladásokból elég sok pénz bejöhet de az nem egy konstans összeg.
    Skineket már árulnak, jönnek majd a fizetős hajók, microtranzakciók, pay-for-win, neadjisten előfizetéses rendszer???
    Mi lesz ha a világ egyik legjobb játékát hozzák össze (amire azért látok esélyt) bolygóra leszállással, EVA-val, FPS modullal de 5 év múlva már nem tudják fizetni a szervereket?? 5-10 év múlva már nem tudok játszani a játékkal mert nem tervezték már az elejétől kezdve offline-ra?
    Ezért vagyok ellene az összes OnlineDRM-nek, és ezért vagyok csalódott.
  • MasterMason
    "keringési pályák és sebességek, bolygó- és nap típusok mind-mind egy-egy algoritmus által kerül kiszámolásra."

Pont ezt hívják úgy, hogy szimuláció. Mondom ezt neked biztosan, mivel én éppen procedurális programokkal dolgoztam és dolgozom. (Ha érdekelnek szimulációim is találsz az aláírásomban lévő vimeos linken.)

BadSector: Tényleg az egész galaxist szimulálják, és annak a rendszernek az adatai jönnek le a neten amelybe belépsz. És ezt nem kell nekem elhinned teszteld le magad:

Ha belépsz a system mapban bármelyik rendszerben és megnézel egy általad kiválasztott bolygót, hogy mennyi a keringési ideje majd megnézed hogy hol van jelenleg a rendszerben a csillaghoz viszonyítva majd ha kilépsz a rendszerből (de akár a teljes játékból is kiléphetsz) és a keringési idő felénél visszalépsz a rendszerbe akkor pont ellentétes helyen lesz az adott bolygó mint addig, pedig nem nem is voltál bent a rendszerben illetve be sem volt kapcsolva a játék...

Emellett ugye netes játéknál eleve nem is mehetne másként mint úgy, hogy egy központi szerverről szimulálják és onnan kapod az adatokat, mert ha nálad szimulálna egy rendszert adott ideig amíg bent vagy egy-egy rendszerben, akkor ha valaki egy rendszerben jóval többet tartózkodna mint más, akkor teljesen máshol lennének neki a bolygók és az állomások is.
  • yesname #2243
    Lehet most csalódnod kell, de szinte az egész univerzum a játékban procedurális. Nincs benne szimuláció. A nevek, keringési pályák és sebességek, bolygó- és nap típusok mind-mind egy-egy algoritmus által kerül kiszámolásra. Csak ez az algoritmus nem a szimuláció. Az teljesen más lenne.
  • badsector
    Nem szeretnék vitázni, de én máshogy itélem meg:
    A procedural generation pont erre találták ki. Az előző 3 Elite játékban meg tudták oldani. Úgy gondolom ezzel a 400 milliárd rendszerrel kicsit fölélőttek, mégha csak pár ezerben is lesz bázis vagy űrkikötő.
    De még így is azt gondolom hogy nem szimulálja az egész galaxist egyszerre, csak azt a rendszert amiben vagy, plusz még párat. Épp ez a lényeg hogy nem mindig random számolja hanem van egy seed, egy alapszám és abból kiindulva mindig ugyanarra az eredményre jut. Ergo nem kellene szerver. A csillagrendszerben lévő markethez sem kellene, az áruk értéke változhatna random is kivéve ha a játékos(offline módról van szó) megcsinál egy küldetést, vagy pl. sorra lövi le a Palladium-ot szállító hajókat és így felmegy a Palladium ára.
    Számomra úgy tűnik mintha a játékot a kezdetektől fogva online-ra tervezték volna, amivel csak az a bajom hogy én szeretek a saját tempómban játszani, és nem akarok lemaradni a sztoriról mert az a galactic event már két hónapja lement. Ezér sem játszom MMO-kal.

Megértem hogy a fejlesztők ezzel a szerver "dumával" akarják jusztifikálni hogy miért legyen mindig online a játék, csak sajna én nem hiszem el teljesen...

Edit: Nem szeretnék senkit lebeszélni a játékról, egy nagyon jó kis game ez.
    Hangulatos, szép, és talán a multi részét is kikupálják megjelenésre.

Amit elmondtam az csak a véleményem.

Utoljára szerkesztette: badsector, 2014.11.15. 21:39:03
  • MasterMason
    Peace.
  • Chob
    Valahogy sejtettem, hogy hasonló választ kapok...
  • MasterMason
    Azért azt gondold át, hogy itt tényleg 400 milliárd naprendszer van, mindegyikben mozognak a bolygók és minden egyéb. Egy központi helyen szimulálják a galaxist és a gazdaságot is. Most képzeld el, ha nem csak megjelenítenie kéne a gépednek a játékot a letöltött adatok alapján, hanem a háttérben még ezen szimulációkat és adatokat is futtatnia kéne?!

Hatalmas hiba volt a részükről, hogy ezzel az elején nem számoltak bár mintha tegnap említette volna valaki, hogy offline esetében asszem így is statikus galaxis lett ígérve, szóval tényleg ha valaki ezért vette annak biztos vissza fogják adni a pénzt. Nem értem miért kell nekik ilyen hülyeségekkel terhelni a kiadást.

Egyébként múltkor egy másik fórumon nálam is elgurult a gyógyszer csak más miatt, de valahogy mindig visszaránt ez a játék.

Szóval lesz szóló játék benne, de kell hozzá net mert akkora a galaxis, hogy nem tudnád szimulálni is egyszerre és megjeleníteni miközben terheled még hajókkal effektekkel a gépet.
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.11.15. 20:34:14
  • badsector
    köszi, tényleg benéztem.
    Az update-ek ingyenesek lesznek, de a DLC-k fizetősek. mint minden más játéknál. Én kevertem össze, bocsi.
    Fizetős DLC-kel nincs bajom egyébként szívesen fizetek egy jó termékért. De kapjam azt amit elvárok, sajnos jelen pillanatban az E:D ezt nem teljesíti. (csak egy szimpla offline singleplayert szeretnék, számomra a multi vagy MMO érdektelen)

Kicsit SimCity érzésem van, mint mikor a fejlesztők nem merték/akarták azt mondani hogy always online DRM van a játékban, ezért direkt úgy tervezték a játékot hogy bizonyos számítások a szerveren fussanak, és így már jogos volt hogy mindig online legyen. Persze kiderült hogy semmiféle hatalmas számításokat nem végzett a szerver.

Értem én hogy a kiadó, fejlesztő érdeke védeni a játékot a warez ellen. De még a szakértők is vitatják a DRM helyességét.

Az Elite:Dangerous gyönyörű, hangulatos és jelenleg egy nagyon jó alapot rakott le egy folyamatosan bővülő játékhoz.
    De az a cég ami csak egy hónappal a megjelenés elött tudatja hogy nem lesz offline single azokkal akik összedobták nekik a pénzt..hááát..
    Abban én már nem tudok megbízni. És a DRM elfogadása számomra bizalom kérdése.
  • MasterMason
    ŐŐŐ, Izé, bocs. Nem tudtuk a Dzsinivel, hogy nekünk csak arról és addig szabad egyébként mindvégig kulturáltan beszélgetni, ameddig engeded.

Nem látod, hogy mi Dzsinivel mind a ketten okostojások vagyunk? Szeretünk okoskodni.
  • Chob
    Elég lesz már! Szerintem Braben-en meg pár emberen kívül más nem tudja, hogy mit érez, mit mennyiért csinál. Spekulálni lehet, de már sok lesz szerintem.