23609
1418743729.jpg
  • TokraFan
    Nincs refund, -csak a pre-ordereseknek van. Azzal is vitatkoznék, hogy csak kevés ember problémázik ezen. A frontier fórumon a vonatkozó topikot be kellett zárni és újat indítani, mert a hozzászólások száma elérte a 10.000-ret (2-3nap alatt). Jelzem, ez csak egyetlen topik volt, a többi nincs is benne amit ezzel kapcsolatban nyitottak (a nagyobb játékportálokon végbemenő anyázásokról nem is beszélve).

Engem ez nem csak azért érint érzékenyen, mert így le kell mondjak a játékról amit egyébként nagyon vártam, hanem azért is, mert Braben hazudozása kísértetiesen emlékeztet az Egosoft-éra, ahol én is bebuktam 50Euro-t (persze refund ott sem volt). Már rohadtul unom, hogy az egész világ meghülyült, nincs már egy becsületes ember sehol sem. És én még Brabent tartottam a régi vágású, szerény és korrekt üzletembernek pl. Chris Robival szemben. De legalább elmondhatom, hogy nem léptem kétszer ugyanabba a kakiba, ezt már nem rendeltem be előre, mint az X-Rebirth-öt.
  • MasterMason

• whd
    Ez igen :D http://www.pinterest.com/pin/89649848808189659/
  • whd
    Az Eu-nak sajnos sokfele szabalyozast modositania kellene, ezzel egyetemben :)
  • Nissifer
  • whd
    +1
  • yesname #2389
    Véleményem szerint nekik is adhatnának visszatérítést, hiszen nem a végeleges release-sel játszottak. Sőt akik aktívan bétatesztelték és segítettek a visszajelzéseikkel feltétlen megérdemelnék. Legalább Ők.
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.11.19. 21:19:35
  • whd
    Reagalvan #2384-re es #2382-re, igazabol egyszerubben megoldhato, mint két skinnel, mindenki beallithatja majd, milyen alap színeket hasznaljon majd az oldal. ertem itt cimsorra, bekezdésre ésatöbbi :) így részben olyan színösszeállítást választasz majd magadnak ami fittel az igényeidhez. :)

bocs, felreolvastam, szoval igen beallithato lesz, ez a megoldas :)

Utoljára szerkesztette: whd, 2014.11.19. 21:20:01
  • whd
    Ne haragudj, ne all szandekomban tovabb folytatni veled a beszelgetest.
  • badsector
    saját tapasztalatból és több hozzászólásból nekem az jött le hogy aki letöltötte a játékot az nem kap refundot.
    mindegy mennyit játszott
    akik csak simán előrendelték azok visszakapják (persze mert ők csak dec.16. tudták volna letölteni)
    éppen hogy az EULA és jogszabály szerint járnak el. Amit,hiába rajtam csattan az ostor, megértek...az üzlet az üzlet.

picit off:
    egyébként ez rámutat arra hogy ezt is jobban kellene az EU-nak szabályozni.
    Egy digitális termékre más garanciális és fogyasztóvédelmi szabályoknak kellene vonatkozni.
    A digitális termék nem olyan mint egy cipő amit azért nem vesznek vissza(jogosan) mert 1 hétig hordtam.
  • yesname #2385
    Persze feltételesen kellett volna fogalmazni, de szerintem Te is tudod, hogy nem parancsokat akar az ember osztogatni.
    Az, hogy nem jelentették be régebben annak valószínűségét, hogy itt az offline kuka lesz valóban nem fair és elítélendő. Ezt elismerték Ők is és refund van. Igaz csak annak aki nem játszott vele huzamosabb ideig. Hozzáteszem az EULA szerint nekik sem kéne visszatérítést adniuk, de megteszik.
    A "bérbeadással" semmi gondom nincs hasonlóan a játékosállomány nagy részéhez. Elmondták ha a szervereket lelőnék valaha, akkor kiadják a teljes backupot és a szerverprogramot, hogy lehessen játszani vele. Egy esetről tudok, hogy ez megtörtént. A Tabula Rasa. Háborogtak is a népek, hogy ha már bezár a bazár igazán kiadhatnák a szerver részt.
    Tudom kire gondolsz az X Rebirth kapcsán. Vicces volt. :)
  • Nissifer
    Diopapa, azt hiszem feladjuk a leckét whd-nak. Hallod, whd parancsnok? úgy érzem két külön állítható skin-t követel a nép. :D
  • TokraFan
    "Szerintem nem akarja senki sem megparancsolni, hogy mit csináljon más. Inkább ötleteket ad, tanácsot."

Ó igen, valóban...Mint pl ez is itt:
    "ha olyan helyen vagy, ahol nincs internet, ne játssz, hanem kapcsolódj ki. Éld az életed, menj kirándulni, futni bármi más,"

Vagyis kijelentő módban beszélt, tehát a szövegértelmezésed nulla! Tanácsot feltételes módban írunk.
    Előbb ezt kellett volna felfognod. Esetleg még azt, mit jelent egy játék megvásárlása annak tudatában, hogy offline is játszható lesz. Vagy hogy mit jelent ha a vásárlás után közlik veled, hogy valójában csak bérbe kapod amit megvettél. Amíg ezt az apróságot sem érted, nincs miről beszélni...

Megjegyzem, ez a gyerek engem kísértetiesen emllékeztet valakire, aki az X Rebirth megjelenésekor pont így üvöltött le mindenkit, aki azt merészelte állítani, hogy az Egosoft hazudott és becsapta a vásárlóit. Hónapokig bírta a srác, még az 500 kommenten alapuló 21-es metascore, és a netet elárasztó felháborodás ellenére is, míg végül inkább odébb állt, de a hülyeségét így sem látta be.
    A "kritikával nem ismered el a munkájukat" szlogen is onnan ismerős. Persze a neten annyi reget tol egy elvakult rajongó, amennyit nem szégyell.
  • Diopapa
    Nem a címsorról van szó, de alig látni a szöveget, olyan sötét.
  • TokraFan
    Nekem már megvan róluk a véleményem. Hazug banda ez is mint az Egosoft. Megjegyzem, ott sem fizettek vissza egyetlen fillért sem.
  • Nissifer
    Srácok, az a helyzet, hogy programozásból elég kemény vagyok. Játék megjelenés után, ha lesz valamilyen igény, lehetőség, akkor simán lekódolok bármit, ami Elite-tel kapcsolatos. Pl. kereskedelmi árak, stb. Programtöréssel (elsősorban etikai okok miatt) már kb. 10 éve nem foglalkozom, de ha tróger marad a kereskedelmi rendszer, akkor ránézhetek a dologra, és meglátjuk, mire jutok. ;)
    Hivatalosan biztosítanak majd valami felületet a modding-hoz? Van erről valami hír?
    whd, nehogy világosíts a szövegen, mert a címsoroktól már így is kiég a retinám! ;)
  • whd
    Rajta vagyunk, november 22 utan, ahogyan a nyeremenyjatek elstartol, tudok raallni, ha addig kerhetem szives turelmeteket :) kisse fregmentalodtam a fejlesztesi prioritasi listaval, es most iszom a levet :)) Koszonom az eszrevetelt es a tanacsot!
    Utoljára szerkesztette: whd, 2014.11.19. 12:24:54
  • Diopapa
    Szuper a cikk, köszi! A betűk egy árnyalatnyit lehetnének világosak, az pedig, hogy minden kép "zoomol" amikor fölé viszed az egeret, kicsit zavaró. :)
  • whd
    +1
  • yesname #2376
    Szerintem nem akarja senki sem megparancsolni, hogy mit csináljon más. Inkább ötleteket ad, tanácsot.
    És bocs, de aki tud más elfoglaltságot találni magának ha épp adott órában nincs net, szerverkarbantartás van vagy bármi egyéb aminek okán nem tud online játékkal játszani annak nincs beszűkült saját ki világa. Éppen annak van aki erre nem képes...
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.11.19. 06:48:05
  • whd
    :D Postafordultaval vissza is kuldtem a valaszt :D
  • MasterMason
    Szerintem várj még ezzel a dologgal, aztán ha számodra nem lesz praktikus a játék, akkor még mindig ráérsz majd eladni az acc-ot.

WHD - Privát üzenet ment.
  • badsector
    elsőnek csak előrendeltem, rá 1 napra fizettem plusszt a beta-ra. Gondoltam " mi baj lehet?? ígértek full offlinet addig meg kitanulom a rendszert single online-ban."
    Azt hiszem ezt hívják jóhiszeműségnek..

Amit pedig bemásoltam azt nem én írtam, csak jól jellemzi a helyzetet.
    Senkivel nem akartam személyeskedni vagy elfogultsággal vádolni.
    Veled egyébként értelmesen megvitattam eddig is
  • whd
    OFF: @MasterMason, nem ismerhetlek en teged a mindentbele.hu-rol?
  • whd
    Uh, es majdnem lehagytam a lenyeget :D Douglas Adams rlz! :D
  • MasterMason
    Szerintem a bétásoknak arra hivatkozva nem adják vissza, hogy a bétához eddig is kellett netkapcsolat. Aki offline miatt vette az meg feltehetőleg nem is vett volna bétát mivel a bétát nem lehetett eddig sem offline játszani. A pre-ordereseknek adják vissza csak a lóvét, ha kérik. Persze erre is lehet azt mondani, hogy ez aljasság, meg persze ettől én még akár azt is elhiszem, hogy valaki online bétát is megveszi mert amúgy offline szeretne ezzel majd játszani, csak nem értem miért?!

Én sokkal jobban aggódok más dolgok miatt, pl a random helyeken elszórt és ráadásként még ott is csak random megjelenő alkatrészek miatt, meg van még egy jó pár dolog ami nem tetszik, szóval nem gondolom, hogy akár itt akár a PH fórumon mi ne osztottuk volna ki ezt a játékot, meg akár a Brabent is jó néhányszor, tehát elvakult rajongással nem igazán vádolhatnának minket, hogy azért védenénk akár a játékot akár bármi mást...
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.11.19. 01:14:54
  • whd
    Szia! Ezuton is koszonom az egesz csapat neveben :) Az altalatok is nyujtott gratulaciokbol, velemenyekbol erezzuk, hogy megeri csinalni, megerte belevagni. Termeszetesen, megvalosithato minden amit irtal, kertel, csak annyi turelmet kernek, hogy a leendo nyeremenyjatekunkal elinduljunk 22.en. Ezzel kapcsolatban bovebb informaciot 21.-en tudok adni majd :) De erdemes lesz jatszani, ezt megigerhetem :) Es elore is koszonettel fogadom a kontributori jelentkezesed :) Holnap megkereslek ezzel kapcsolatban.
  • badsector
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

phase 1:
    -FDs : support us , we are planning multiplayer along with offline experience

phase 2:
    -FDs : thanks for the support, multiplayer experience is really cool and exciting

phase 3:
    -FDs : game is soon to be released. BTW, we scrapped offline mode but multiplayer experience is really cool and exciting

phase 4:
    - offline community: Why? You have promised us offline mode, we have paid for it!
    -FDs : offline is not good for you and is not making us happy. It was so "tough" decision for us but we have to cut something out and multiplayer experience is so exciting. Why are you not excited?!
    - online community: We got what we wanted, so shut up

phase 5:
    - offline community: we feel betrayed and can not enjoy the multiplayer for various reasons. Can we get the explanation and refund
    -FDs : we'll pretend nothing is happening
    - online community: Take the refund and shut up! You are ruining the game!

phase 6:
    - offline community: can we get some answers on refunding and why offline mode was abandoned?
    -FDs : It was a tough decision. But details are very secret. What is done is done! anyway, offline mode might work if we want it to work... maybe when servers are not going to be profitable any more. ofcourse, we'll give you a refund. Now, let's talk about new anaconda skins and how exciting multiplayer is!
    - online community: lets build a stake and burn the offliners, they want to destroy everything

phase 7:
    - offline community: hey, all refund requests have been denied
    - FDs: let's pretend we did the right thing...
    - online community: see, you like the game, so shut up!
  • MasterMason
    Három monitor helyett három kivetítővel:

• Nissifer
    whd, ezúton is köszönöm, hogy összekalapáltál egy weboldalt a magyar játékosoknak! ;)
    Külön örülök annak, hogy sikerült éjszakai olvasást támogató színvilágot választanod a site-hoz.
    Néhány pozitív, építő jellegű észrevétel ezzel kapcsolatban:
    *A címsoroknál lejjebb tudnád vinni a csupa fehér betűszínt a világos szürke irányába?
    *Cikkekben szereplő képmegjelenítési mód nagyon látványos, ám ez a funkcionalitás rovására megy. Pl.: itt elég zavaró, hogy alapból le vannak fade-elve a képek, emiatt nem igazán látható a képtartalom. Ha rámegyek az egérrel, akkor eleinte roppant szórakoztató, hogy milyen szuperül zoom-ol, élesedik, azonban a cikket pörgetve, sokadjára már inkább zavaró a dolog. A kép rákattintásra külön oldalon nyílik meg, kellemetlen megtekintés után mindig bezárogatni. Klasszikus clearbox / lightbox szerű megoldás talán kényelmesebb lenne.
    Imént regisztráltam az oldalra. Én vagyok a 42. user. Douglas Adams rulez! :) Ha kijött a játék, majd tartalomgyártás területen számíthattok rám. ;)
  • MasterMason
    Az átlagárak alapján meg lehet mondani, hogy melyik árut érdemes vinni adott helyről, aztán kinyitod a galaxy mapot és azt is biztosan meg tudod állapítani, hogy mely helyeken tudod biztos eladni profittal. Viszont egyelőre azt nem lehet sajnos megmondani, hogy ezen helyek közül melyik fizetne a legtöbbet.
  • whd
    Ha esetleg valaki érdeklődne a Eurogameres cikk iránt magyarul: http://elitedangerous.hu/hirek/david-braben-es-az-elite-dangerous-offline-mod/
  • _Kondor_
    +1
  • Voltan
    Én annak idején beszálltam egy játék pre alpha szintű építésébe userként- ez volt a Mount and Blade. Ez valamikor még 2006-7-8 környékén lehetett, nem tudom, de egyike voltam a legelső fizetős usereknek. A mai napig az egyik kedvencem az a rendszer.

Az új Elite-től én csak annyit várok ( már kb. fél éves befizetőként ), hogy single módban se kelljen ceruzával vacakolnom a legjobb trade route-ok megtalálásában. A Cobra hajóm nyilván semmivé lesz, és újra kell kezdenem, de szükségem van egy biztos kereskedelmi adatbázisra. Mert nem vagyok hajlandó újra felfedezni a rendszereket.

Vihetik a hajómat, ha kell, de nem fogok vakon röpködni az új üzletek felé.
  • badsector
    Lehet eladó lesz az Elite Beta accountom, persze benne van a mercenary edition is..

Sajnos ezt kaptam válaszul mikor szerettem volna a pénzem visszakapni:

"
    The cancellations and returns policy on our site states that digital products are non-refundable once they are downloaded and played by the customer. As such, we are unable to offer you a refund on this purchase.

I’m sorry that we cannot assist you further in this instance.

Sincerely,
    Support"

Egyébként csak 20 óra játékom van benne ennek a fele nem is aktív játékidő volt csak bekapcsolva hagytam a gépet, a hajóm meg az állomáson várt.

Lehettek volna úriemberek és visszaadják azt a pénzem,de nem. Nem is tudom mi legyen ezek után a véleményem a cégről. :(

Utoljára szerkesztette: badsector, 2014.11.18. 23:42:40
  • whd
    "Rendkívüli módon zavar, ha valaki agreszsívan, a saját kis beszűkült világát kivetítve akarja megmondani másoknak, hogy mit csináljanak, és mit ne...ennek megfelelő a stílusom is!"

" Ne vádaskodj a levegőbe öreg, gyanítom, többet költöttem játékra csak az utóbbi 2 évben, mint Te az egész nyomorult életedben!
    Nem azért akarok offline módot, mert ingyen szaretnék játszani te szerencsétlen, hanem azért, mert utálom az online játékokat. Nem érdekel más játékos hatása az univerzumra, kiválóan elvoltam a pusztán offline létező X szériával is. Sőt, éppen azért szerettem, mert offline volt, és nem rondított bele a játékomba a sök kis köcsög. "
  • TokraFan
    Rendkívüli módon zavar, ha valaki agreszsívan, a saját kis beszűkült világát kivetítve akarja megmondani másoknak, hogy mit csináljanak, és mit ne...ennek megfelelő a stílusom is!
  • whd
    *disszonancia
  • whd
    Koszi, sikerult megfogalmaznod, amit nekem nem.
  • TokraFan
    Klasszikus kognitív disszaonancia jelenség...