23609
-
Luciferkee #2475 Végre valami normális hozzászólás, nem csak sírás! :) -
Diopapa #2474 Ismét került(ek) bele új termék(ek), megint változtattak egy-két állomás néven, remélem most naprendszereket nem raktak arrébb.. :/ és jah, full wipe volt, 1000credit, no repu, sidewinder. -
#2473 Erről lemaradtál sajnos, ajánlom caterant beszélgetésre, mi már MasterMasonnel túl vagyunk rajta :) -
EFRM #2472 tegnap este raneztem, full reset volt, a jatek amugy fasza.
én dec-ig mondjuk egyaltalan nem v minimalisat fogok tolni, farmolni sztem nincs ertelme utso reset elott
(persze ha valaki mazo es uj hajoval szeretne repcsizni, akkor lelke rajta..) -
EFRM #2471 mi ez a sok nyigas emberek?
D: -
cateran #2470 Mar bocs, de ki a faszom vagy, hogy kerek-perec kijelentsd, hogy nem lesz ilyen? Te vagy Braben fonoke vagy mi? Maximum SZERINTED NEM VALOSZINU, de ugyan ne legyen mar 100%-os teny...Amugy valoban nem kell a negativizmus, bar van alapja, hiszen mar 2-3x szembekoptek a kickstarteres adomanyozokat, miert ne tennek meg par extra alkalommal?
Utoljára szerkesztette: cateran, 2014.11.21. 15:05:40 -
MasterMason #2469 Ez most full reset volt és nincs pénzmag csak ezer, mindenkinek. Ráadásként lehet, legalábbis felvetették, hogy dec 16.-án is lesz egy utolsó végleges reset és onnantól megy élesben a játék. -
Ubi™ #2468 Még melóhelyen vagyok. Megint full reset volt vagy megkapjuk az előző beta állapotnak megfelelő pénzmagot?
@Dzsini: próbáld meg férfi módjára feldolgozni, hogy nem olyan lett a játék mint amilyennek te szeretted volna. Kicsit már fárasztó, hogy feljövök ide valami infóért, és minden hozzászólásodban nem létező sötét jövőképet festesz a játékról és csak gerjeszted itt a negatív hullámokat. Ha érdemben nem tudsz beszélni a játékról akkor keress valami mást. És nem, nem akarom megmondani, hogy mit csinálj, csak vedd észre magad. De ez csak egy jó tanács, azt csinálsz amit akarsz, ha te ettől érzed jól magad. -
whd #2467 -
#2466 "Nem akarok olyan dologról vitázni ami nincs." - mégis rengetegszer leírtad hogy ilyen nem is létezhet (különféle meteoritokkal és csillagokkal példálózva), amikor nincs erre semmi bizonyíték.
Ha leírsz elsőre annyit, hogy "szerintem ilyesmi nem lesz" (esetleg érveket írsz mellé, hogy az eddigi működésük vagy fórumbejegyzések alapján ezt mi támasztja alá), akkor ennyiben maradunk, mert vélemény van véleménnyel szemben, és valóban nincs rajta mit vitázni. De te idáig nem ezt kommunikáltad, alkalmanként egész hevesen.
Fátylat rá, te félreértetted, hogy én feldobtam egy lehetőséget, én pedig azt hittem a véleményedre, hogy forrásokkal alátámasztható állítás.
Segítettél eltölteni egy munkahelyi délelőttöt :) -
MasterMason #2465 Nem érted. Nem akarok olyan dologról vitázni ami nincs. Megvolt a saját véleményem az alfa és prémium béták áráról, megvolt a nem túl hízelgő véleményem némely exkluzív festés áráról is, amiről nincs véleményem és amiről nem is szeretnék vitázni az pedig az, ami meg sem történt. Teljesen mindegy, hogy szerinted mi lehetne vagy mi nem, mert persze akár még azt is kitalálhatnák a Brabenék, hogy csak az játszhat majd aki eladja a házát és elutalja nekik a pénzt, de amíg nem kérnek erre addig kár is volna ezen agyalni. Nem?
Itt van a 3.9 és egész jó lett, holnap itt a gamma verzió, én nagyjából elégedett vagyok azzal amit a pénzemért kaptam, s mivel eddig is játszottam már a játékkal nem keveset ezért szerintem sokkal inkább az a reális ezen játék kapcsán, hogy ha meglesznek a DLC-k is akkor a világ egyik valaha volt legjobb játéka lesz, és ez tényleg nem túlzás. -
#2464 Közölted, hogy csak és kizárólag kozmetikai mikrók lesznek, amire nem tudtál se forrást adni, se semmilyen módon alátámasztani azon kívül, hogy bízol bennük, hogy így lesz (pedig kértem, amire válaszul megvádoltál azzal, hogy én trollkodok - elkezdtél személyeskedni).
Én továbbra is csak annyit állítok, hogy semmilyen forrás és semmi nem mutat abba az irányba, hogy nincs, nem lehet ilyen módon pénzt kérni a játékosoktól - régiókért, alkalmi bónuszokért, csomó mindenért a kozmetikán túl. Nem azt mondom, hogy lesz ilyen. Csupán arról van szó, hogy az elejétől fogva nem vetették el a C4C modellt (cash for credits), és amellett már igazán nem okoz problémát bármilyen egyéb előny fizethetővé tétele (de már a C4C is bőven elég ahhoz, hogy egy day1 pilóta összevásárolja magának a legjobb azonnal elérhető hajót felszerelve, és tetszés szerinti pénzt, hogy ne érdekelje az, hogy majd párszor szétdarabolják, míg mások nem mernek csatába menni, mert drága a biztosítás).
És azok után, ahogy az offline mód kukázását kommunikálták elég nehéz úgy gondolni rájuk, mint akik tartják magukat ahhoz, amit leírtak, és hogy korrekt módon kommunikálnak a közösséggel, vagy nem próbálnak meg minél változatosabb módokon újabb bevételi forrásokat találni. -
MasterMason #2463 Én nem bennük bízok, hanem az ED közösségében... Hiába akarsz belőlem vak Braben rajongót faragni nem fog sikerülni és kikérem magamnak, hogy te itt engem rajongónak nézel meg akarsz beállítani.
Szakadjál már le erről a stílusról légyszíves.
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.11.21. 11:50:52 -
#2462 Nagyon rendületlenül bízol bennük azok után, hogy pont néhány napja intettek be csúnyán a játékot váró közösség egy részének.
A Kickstarteren ezt írják:
Will the game be free to play after the initial purchase?
We do not plan to make it subscription-based. Once you have purchased the game up front, you will be able to play thereafter for no further cost. Everything in the game will be purchasable with in-game Credits, earned from trading, bounty-hunting, etc. We will probably allow the supplemental purchase of Credits with real money, for those who want to accelerate their progress through the game.
We do plan to charge for additional updates, to be available sometime after the original release. These will offer additional content, features and gameplay.
Tehát a játékbeli pénz vásárlását már az első pillanattól kezdve felvetették lehetőségként. Igaz ugyanitt azt is írták, hogy mindent meg lehet majd venni játékbeli pénzzel, és már a festéseknél úgy néz ki megszegték ezt, tehát ki tudja, hogy épp melyik sorban írnak olyasmit, amit azóta épp másképp gondolnak... -
Diopapa #2461 Ha valaki szabadulna az accától, az írjon rám legyen szíves. Thnx. -
MasterMason #2460 Nem lesz ilyen, persze még futhatunk ezen a dolgon egy pár kört, de tök felesleges volna. Kicsit olyanok ezek is mint a soha be nem teljesülő világvége jóslatok, mint amikor 2012-ben is kipusztult az egész világ. -
#2459 Pay to wint te hoztad be, mi itt lejjebb arról beszéltünk, hogy lehetnek majd pénzért vásárolható előnyök kozmetikán túl is. Erre azt írtad, hogy ilyen nem létezik, kaptál rá egy példát, hogy létezik egy olyan játékban, ami azonos módon működik (egyszeri vásárlás után kvázi díj nélkül játszható MMO). -
MasterMason #2458 Azt hiszem te kevered ezt a dolgot, mármint a pay to win-t. Olyan játékokban amelyben játékkal is megszerezhető valami, de meg is vehető akár igazi pénzen is az nem pay to win és annak nagyon komoly szívás lehet a vége, már annak aki fizet... Ugyanis ha nem kellő tapasztalattal a hátad mögött kerülsz bele mondjuk egy hajóba és elveszted akkor bizony bukod azt a pénzt, és a harci tapasztalat nem vásárolható pénzért, azt csak a játékidőben eltöltött tanulással szerezhető meg. Hiába van egy nagy hajód ha nincs tapasztalatod arra, hogy hogyan tartsd meg...
Szóval ezermillió szorozva az elitben található csillagok számával az esély arra, hogy az ELITE soha a büdös életben nem lesz pay to win játék amelyben más által nem megszerezhető akár fegyverekért akár bármi másért fizetni lehetne. Akkor sem lesz így ha megfeszülsz, és akkor sem ha a porszívóügynököket is megszégyenítő módon szeretnél erről meggyőzni bárkit.
Képtelenség, nagyobb az esélye annak, hogy az idén becsapódik egy aszteroida amely kipusztítja az egész emberiséget mint annak, hogy az legyen amit te mondasz.
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.11.21. 11:14:34 -
#2457 van rá példa - egyszer fizetős, amúgy "ingyenes" MMO amilyen az Elite is lesz, és XP, craft meg egyéb boostokat lehet kapni. Itt nem lesz XP, de olyan fizetős régiót nem áll semmiből nyitni, ahol mondjuk lehet különleges árukat kapni, amiket nagyobb árréssel lehet kereskedni, vagy részt lehet venni pénzdíjas versenyekben, esetleg lehet majd kapni egyszer használatos hűtőmodult, prémium biztosítást (ez is könnyen lehet havidíjas), extra fejvadász engedélyt, ami a vérdíjak árát duplázza meg 30 napra...
Ez csak hirtelen első ötletre. Mi találjuk ki Brabennek, hogy milyen módon lehet egy villanás alatt "eladni" az ilyesmit? -
cateran #2456 Mar hogy a fenebe ne lenne drm az online? At kell menned 1 authenticationon, hogy jatszhass, ez maga a drm (ugyanaz, mintha kodot kellene otthon begepelned, csak meg annal is fejlettebb) Javaslom csekkold a Persistent online authentication, Limited install activations, Always-on DRM kifejezeseket. -
MasterMason #2455 Pay to win játékot fizetős játékból eddig még soha senki nem faragott... Az az ingyenes játékoknál volt de már ott is szoknak le róla, én igazából még a kozmetikai dolgok árulását is gáznak tartom egy fizetős játék esetében, de hidd el, hogy soha nem látott botrány lenne abból amennyiben megpróbálkoznának mikrótranzakción keresztül pay to win játékot faragni ebből...
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.11.21. 10:39:24 -
#2454 Nem érted amit egyértelműen leírtam. Hajlamosak rá...
Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.11.21. 10:28:09 -
MasterMason #2453 Az nem mikrótranzakció. Ráadásul a mindenki által fizetett 5%-ék 25%-a... Vagyis majdnem olyan mintha nem is lenne...
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.11.21. 10:27:14 -
#2452 Ez a "csak kozmetikai dolog" már rég megbukott hiszen a bétások kapnak 25% lifetime insurance kedvezményt. Innentől kezdve pedig ne legyünk naívak, hogy nem fognak játékelőnyt nyújtó előnyöket real money-ért árulni előbb-utóbb. Lehet, hogy nem, de előbbi alapján inkább esélyes az igen.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.11.21. 10:06:38 -
#2451 Nem trollkodok, de szépen sorban "írták át" az előzetes ígéretekhez, ötletekhez képest a kész játékot, és ezek után bármire azt mondani, hogy "biztos lesz" vagy "biztos nem lesz" nagyfokú naivitásra vall szerintem. (igen, én is azt írtam, hogy biztos lesz ilyen régió, ebből a szempontból "naiv" vagyok, vagy inkább jelen esetben borúlátó)
Akinek tetszik az Elite skin egy űrhajós MMO-n, az bizonyára kiválóan fog szórakozni vele, és senkit nem akarok tőle elijeszteni, mert látványra fantasztikus, hangulatra pedig nagyon kellemes (nem nekem való, mert én szigorúan saját tempóban szerettem volna játszani, hogy csak általam változzon a világ, ezt pedig nem valósították meg. sokszor bent volt már a kosárban a játék, de mindig meggondoltam magam). De tulajdonképpen ahogy lent írtam, ez szerintem nem Elite folytatás multi lehetőséggel, hanem ízig-vérig MMO, ennek minden pozitívumával és negatívumával, ezt tudomásul kell venni. Ott pedig létezik a mikrotranzakció és a havonta fizetős lehetőség, a régiózással pedig szerintem a havidíjas lehetőséget kiválóan lehet használni arra, hogy folyamatos bevételt biztosítsanak maguknak.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2014.11.21. 09:48:20 -
BladeW #2450 Nagyon kíváncsi vagyok hova forrja ki magát a játék, de most már szinte a dec 16. vásárlást is korainak tartom részemről. Planetary landing nélkül amúgy sem elit az Elite. -
MasterMason #2449 Úgy látom, hogy most itt elemedben vagy és trolkodsz Dzsini. Próbálsz pánikot kelteni meg lázítani de persze tök feleslegesen.
Hiszed vagy sem, de egész jó kis ízelítő lett a 3.9, holnap meg jön a gamma. -
#2448 "csak kizárólagosan kozmetikai dolgokra vonatkozhatnak a mikrótranzakciók" - és ezt hol nyilatkozták? És azt hol nyilatkozták, hogy utólag nem gondolhatják meg magukat? :)
Csak jól kell csomagolniuk, és még örülni is fognak neki sokan, hogy ők a prémium régióban repkedhetnek havi 5 petákért :)
Nagyon akarsz te nekik (bennük) hinni, pedig pár napja pont azt írtad, hogy Braben egy ravasz üzletember. -
MasterMason #2447 De biztosan tudhatjuk, ugyanis csak kizárólagosan kozmetikai dolgokra vonatkozhatnak a mikrótranzakciók. Egyedi festés stb. Ráadásként egy sima offline dologból is látják mekkora botrány és felháborodás lett, nem akarnák ezt még egyszer eljátszani. Ami a dolog többi részét illeti, hát azért itt még lesz két DLC ami darabja lesz szerintem 40 euró tehát bevétel az lesz elég szépen ha azok is realizálódnak, és utána még jöhet majd nekik az egyedi festésekből is. -
#2446 Nem tudhatjuk, amíg meg nem jelenik (még az, hogy nyilatkoznak valamit, az se jelent túl sokat) - de hogy egy régi kabarészámot idézzek: "Hány éves is vagy, királyfi? És még hiszel a mesékben?"
Folyamatos pénzforrás kell a játék fenntartására, arra pedig a megújítható, előfizetés-jellegű források a legjobbak (lásd: havidíjas MMO-k). A zárt, különféle előnyöket nyújtó régiókkal ezt nagyon egyszerűen megoldhatják. -
MasterMason #2445 Festés pakkot is kapunk induláskor, persze lesznek mellette fizetős festéspakkok is. De kapunk ingyeneseket is. Viszont annak, hogy valaki beléphessen egy rendszerbe annak csak egyetlen akadálya lehet és ez nem a pénz hanem az adott frakcióval való viszony.
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.11.21. 09:04:43 -
#2444 "Biztos, hogy nem lesz" - ez azért az elmúlt pár nap (és az egész festékesbolt) ismeretében minimum vicces kijelentés :) -
MasterMason #2443 Biztos, hogy nem lesz valódi pénzzel fizetős. -
#2442 Biztos, hogy lesz ilyen is, olyan is, lesz olyan, amit visszavonhatnak (pl. nekiállsz birodalmiakat vadászni, miután a birodalmiak közt jófiúnak tartottak), és biztos vagyok benne, hogy lesz valódi pénzzel fizetős is. -
BladeW #2441 A permitek egyszeri vásárlással lifetime megszerezhetőek, vagy tényleg csak adott időre szólnak? -
Diopapa #2440 Igen. -
BladeW #2439 Az előfizetők ill bétások, ha jól tévedek eleve rendelkeznek majd Sol permittel. -
#2438 - Permits needed to access systems within excluded regions or specific systems requireing permits (like Sol)
Tehát lesznek (vannak) engedélyhez kötött régiók -> ezzel egyrészt távol lehet tartani a kezdőket a durvább környékektől, lehet építeni "én birodalmi jófiú vagyok így bejárásom van arra a részre ahol birodalmi hajókat lehet venni" lehetőségeket.
- Másrészt viszont könnyen lehet fizetős/prémium régiót csinálni bárhova, ahova csak 5 font / 30 nap a belépő, de egy évre előre is meg lehet venni 49.99-ért.
-
Fela #2437 3.9 change log -
#2436 1. Az online az nem egyenlő a DRM-el. Nézz már utána miről beszélsz.
2. Te mondtad, hogy nem vetted meg a játékot. Akkor miért vagy érintett? Minek nyavalyogsz mindenhol? Badsector érthető, de te így... Szánalmas. Felejtsd el a játékot és kész, hiszen neked ez nem felel meg.