23609
1418743729.jpg
  • whd
    @BadSector ment privat
  • whd
    kint a 3.9
  • badsector
    Én azért nem folytatom mert mindent elmondtam már amit gondoltam.

Nem kickstarteres funder vagyok, a store-ban pedig nincs hogy DRM-free.
    Ettől függetlenül azt gondoltam hogy az, mert emlékeztem a kickstarteres kampányra ezt le is írtam a supportnak.
  • TokraFan
    Az Offline téma nem csak téged érint, ezzel együtt én is a frontier fórumon folytatom...itt már tényleg nincs több értelme ennek.
  • TokraFan
    Mondom, hivatkozz a DRM-re! Ez ugyanis hiba az etikátlan rendszerükben, és jogilag is támadható! A játék online DRM-el rendelkezik, bárhogy próbálják ezt becsomagolni! A kickstarteres kijelentések között pedig mai napig világosan ott van, hogy a játék DRM free! Én nem hagynám ki a helyedben, ha én is megszívtam volna megint...
  • badsector
    Így kellett volna kérdeznie:
    "So a person who spend 50 hours enjoying a product online should get a refund for the scrapping off a feature he’s cannot be used?"

Egyébként David ma a fórumon azt írta felülvizsgálják, és kapcsolatba lépnek azokkal akiket elutasítottak.
    https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=60916&page=51&p=1040285&viewfull=1#post1040285

Ezt egy jó gesztusnak tartom, de majd csak jövőhéten derül ki hogy mi lesz belőle.

Erről az egész offline témáról pedig többet nem posztolok, látom csak engem érint és így nem szeretném a fórumot "elrontani".
  • whd
  • MasterMason
  • yesname #2427
    Azért ezen el lehet gondolkodni, mert rohadtul igaza van:
    "So a person who spend 50 hours enjoying a product online should get a refund for the scrapping off a feature he’s never used?"

Más: Azt mondják akik a Star Citizent is bétázzák stb. hogy az Elite sokkal jobb eddig mint a "konkurrense".
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.11.20. 19:03:59
  • yesname #2426
    Azt fizetésnek hívják nem nyereménynek. :D
  • whd
    megprobaljuk olyan erdekesre csinalni majd, amilyenre lehet :)
  • whd
    elszoltam magam :D minden kiderul nov 22-en ;)
  • Nissifer
    whd, csak kibújt a szög a zsákból! :D
    A nép nevében olyan nyereményjátékot kérünk, amit teljesítménytől is függ, nem csak a véletlentől! ;)
  • Diopapa
    Nyereményjáték?
  • whd
    at. mi is igy fogjuk atadni a nyeremenyt a nyeremenyjatekunkban
  • Diopapa
    Mennyiért adnád ha adnád? Vajon a mailcímet át lehet állítani?
  • badsector
    nem is vettem magamra
  • badsector
    a probléma az hogy bannolhatják az accountot ha átadod vagy eladod, benne van az EULA-ban.
    Úgy meg nem szeretném eladni hogy átverhetem a vevőt mert bannolják.

De a jó oldalát kezdem nézni: hátha sűrűn jönnek a content-ek és nem csak multiba hanem single-be is. :)
  • yesname #2417
    Én nem rólad beszéltem. Tudod akinek nem inge...
    Amúgy naná, hogy nem tudhatod hiszen nem fogja világgá kürtölni senki aki refundot szeretne, hogy valójában elég volt neki a játékből, nem tetszik stb. Érdekes is lenne. Elég naív lennél ha ezt várnád.
  • MasterMason
    Én a helyedben nem aggódnék a refund-on, hiszen mivel a béta acc-ok mellé egyéb dolgok is járnak pl a 25%-os insurance, így hát a megjelenés után tuti vadászni fognak a bétás acc-okra. Tuti biztos el fogod tudni adni, mégpedig árában vagy árán felül is akár...
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.11.20. 11:34:27
  • badsector
    Vagy ha mégsem lesz valami gyors vagy erős, az legalább jó okot ad arra hogy testőr-hajókat fogadjon fel az ember. Tessék, egy jó coop küldetés. :)
  • badsector
    Egyetértek veled. De én már a beletörődés fázisban vagyok, úgyis ők döntik el kinek adnak refundot.
    Az új refund kérelmemben leírtam hogy a végleges termék még meg sem jelent, le sem tölthettem azt. Így minimum a pre-order árát adják vissza. Még "Under Investigation ", tehát várunk.

Jogilag a szerződés szerint járnak el, de etikailag hááááát pont azokkal csesznek ki akik segítették őket, akár kickstarter akár pre-order.
  • MasterMason
    Én már elképzeltem ahogy sikoltozás tör ki a fedélzeten amikor valamelyik űrterrorista megtámad egy gazdagokkal tömött utasszállító hajót.

Persze gondolom a hajó képességei által azért csak képes lesz arra, hogy lelépjen vele az ember ha baj lesz, bízom benne, hogy ha már erősen nem lehet felfegyverezni akkor legalább igen erős pajzs és jó sebesség által kivédhető lesz egy tömeggyilkosság.
  • badsector
    "Rengeteg ember pedig a refundot nem is az offline hiánya miatt szeretné, hanem elég volt neki a játékból, nem tetszik neki és van egy indok amire hivatkozhatnak"

Ne haragudj, de azt nem tudhatod hogy ki miért szeretne refundot.
    Igen, vannak akik elvi okokból nem vennének always online játékot. Na, alólunk az utolsó pillanatban rántották ki a szőnyeget.
    Van olyan aki a netkapcsolat hiánya miatt nem tud online lenni, de én pl. elfogadtam hogy a beta online, mert kell az azonosítás, statisztika küldés, bugtracking, stb. miatt. De mindvégig számítottam az offline módra ahol pl. nem lesznek laggolási problémák, hiszen megigérték. A játék címe sem az hogy Elite:Online :)

Elfogadnám, és továbblépnék, de úgy nehéz hogy erőből visszapattintják a refund kérelmeket, köztük az enyémet is.
    Utoljára szerkesztette: badsector, 2014.11.20. 11:04:18
  • badsector
    Gyönyörű! mint egy luxusjacht! :)
  • MasterMason
    De visszatérve ELITE-re, kíváncsian várom a mai 3.9-es verziót és nagyon kíváncsi leszek ennek a gépmadárnak a cockpitjére:

• MasterMason
    De én nem az Idris P-ről beszélek hanem az Idris-M-ről, azt adták el 9 perc alatt (a limitált 100 darabot)... Utána kezdték árulni az Idris-P-t abból 200 van eddig magánkézben ha minden igaz, és azt játékban is meg lehet majd szerezni. A P az a peackeeper-békefenntartó verzió, az M az meg a military na az a Limited Edition. Még a nevében is benne van, Limited Edition - Korlátozott kiadás. Abból már nem lesz több...
  • Diopapa
    Ez már most sem igaz, úgy néz ki lesz újra Idris-P az új sale alatt, és -mint írtam- ingame minden hajó beszerezhető pénzért VAGY MÁSHOGY. a A való életben sem tudsz M1A1-es tankot venni, maximum illegális úton hozzájutni. Ez a Star Citizenben is így lesz. Idris P-t, Bengal Carriert mivel komoly katonai cuccok, csak nagy nehézségek árán beszerezhető, de beszerezhető.
  • MasterMason
    És még mielőtt valaki nem vágná, nem az ELITE-ről beszélünk hanem egy másik játékról. De teljesen mindegy is, igazából.
  • MasterMason
    De most miért mondod Diopapa?! 9 perc alatt adták el a 100 darab katonai Idrist, még botrány volt abból is, hogy Európai klánok kezébe alig 3 darab került. Ezekből nem lesz többé megvásárolható sem a játékban sem máshol, ezek az Idris katonai verziói amelyek limitáltak 100 darab van és lesz belőle a játékban nem több, és mint mondtam ezek 9 perc alatt keltek el pénzért! Lehet majd venni Idrist a játékban, csak nem a limitált military verziót.
  • Diopapa
    " itt legalább nem adtak el 100 darabot horror áron (tényleg limitált) teszem azt katonai FerDeLance-ból amelyet a játékban senki más nem fog tudni megvenni..."

Ne kezd megint, mert ez szimpla hazugság. MINDEN hajót be fogsz tudni szerezni ingame, ingame pénzért vagy máshogy.
  • MasterMason
    Sokan nem értik vagy nem tudják, hogy ez a játék akkor lesz majd teljes funkcionalitásúnak, késznek, vagy kerek egésznek tekinthető ha meg lesznek a DLC-k is, a planetary landing és az FPS. Ettől függetlenül szerintem a hibái ellenére már most egy elképesztően jó játék, és ha meglesznek a kiegészítők akkor pedig egyenesen szenzációs lesz. Világszám. Pláne ha meglesz Oculus CV1-is hozzá végre.

Szenzációs lesz azzal együtt, nagyon adja majd magát ennél a stílusnál az oculus.
  • yesname #2403
    Példát mindig lehet felhozni, hogy mi hátránya van az online-nak. Az ellenkezőjér, hogy nincs baja pedig 1000x annyit.
    Éppen a leginkább elcseszett programmal szoktak dobálózni, a Sim City-vel. Ott sem az online kapcsolat a probléma, hanem az hogy alaposan elrontották a programozását. Az hogy online vagy nem tök mindegy ilyen szempontból. Jól kell lefejleszteni és tesztelni.
    A nagy rohamban pedig mindig benn van, hogy első nap nem bírja a terhelést esetleg. Ezt kibírom. Sokan az elvi kérdés miatt nem bírják ki. Akkor nem játszol vele és kész. Fogadd el és ne sírj folyamatosan miatta.
    Rengeteg ember pedig a refundot nem is az offline hiánya miatt szeretné, hanem elég volt neki a játékból, nem tetszik neki és van egy indok amire hivatkozhatnak. Hidd el a nagy része ide tartozik. Nem csak Braben és a többiek hazugok, önzőek. Sőt. Ő a legkevésbé ebből a körből.
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.11.20. 07:21:10
  • MasterMason
    Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ennek a Pythonnak a belseje legalább olyan komoly mint az Anacondáé. Alig várom már, hogy végigsétálva a hajóhídon valami elképesztő galaktikus bűncselekményt, rablótámadást vagy utasszállítók ellen elkövetni kívánt galádságot eszeljek ki.

Amúgy már iszonyat kíváncsi vagyok a "teliablakos" Dolphin belső terére és cockpitjére is!

Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.11.20. 07:12:18
  • MasterMason
    Ebből is látszik, hogy nem vagy képben a játékkal. Minket ugyanis nem az izgat, hogy lehet e majd single-t játszani online kapcsolattal, minket az izgat, hogy lehet e majd rendesen multiplayert játszani online kapcsolattal.
  • TokraFan
    Ez nálam egy elvi kérdés. Ahogy nagyon sok embernél még...Ezért indítanak tömegesen refund-ot. Legalább is, a fóumokon ezt látom. Ettől még nyilván sikeres lesz a játék, de marad egy rossz szájíz. És emlékezzünk a Simcity-re, mi volt ott induláskor egy EA háttérrel. Lehalt az egész, senki nem tudott játszani. Nehogy majd itt is akkor essen le soksknak, mit jelent ez az egész...Emlékezz arra is, hogy az Xbox One alapvetően ilyen rendszerre épült volna, de az MS-nek is vissza kellett táncolnia, mert olyan szintű felháborodás volt. Szóval Ms belebukott, EA belebukott, de jön Braben, és kitalálja, hogy nála majd máshogy lesz...Komolytalan.
    OFF :-)

ON
  • TokraFan
    Mégvalami. Nem csak az offline mód hiányára hivatkozhatsz, hanem arra is, hogy elvből nem veszel DRM-es játékot. Ők pedig azt ígérték, hogy a játék DRM free! A kickstarteren mai napig ott virít ez az állítás. Viszont azzal, hogy nincs offline mód, ez a kijelentés hamis lesz, hiszen ha internetkapcsolat nélkül nem tudsz játszani a játékoddal akkor, amikor Te akarsz, az kvázi kimeríti az online DRM fogalmát. Egy esetben nem lenne így, ha eleve kizárólag MMO-ként hirdették volna a játékot. De nem annak hirdették. A játék tehát vásárlás után nem lesz a tiéd, nem kerül a birtokodba, és nem használhatod akkor amikor akarod! Mindez megalapozza a visszafizetési kérelmed jogosságát. Kétszeresen merítik ki a megtévesztés fogalmát!
  • MasterMason
    "És én még Brabent tartottam a régi vágású, szerény és korrekt üzletembernek pl. Chris Robival szemben."

220 eurós alfa és 120 eurós prémium béta árak mellett azért ez elég nagy naivság volt a részedről. Persze még így is ég és föld a különbség a két ember között, itt legalább nem adtak el 100 darabot horror áron (tényleg limitált) teszem azt katonai FerDeLance-ból amelyet a játékban senki más nem fog tudni megvenni...

Egy szó mint száz, lesz Single játék, de kell hozzá netkapcsolat. Nem olyan borzasztó ez mint elsőnek látszik, akkor lenne az ha nem lenne single-játék. De lesz. Az is nehezen hihető, hogy aki tényleg offline miatt vette volna a játékot befizetett volna online bétára?!

De most már tök mindegy. Ma jön a 3.9 aztán feltolják a gamma-t, dec 16.-án pedig megjelenik. Nem lesz ez egy rossz játék, és hogy mi lesz 5 meg tíz év múlva, hát most komolyan ki tudja azt előre megmondani?! Biztos lehetsz benne, hogy ha lekapcsolják akkor átkerül egy olyan szerverre amin csak a single play fog menni úgy mint addig.
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.11.20. 06:37:34
  • TokraFan
    Nem emlékszem, hogy beszélgettem volna veled. Az érzés kölcsönös!
    Ignore ON!
  • TokraFan
    "A digitális termék nem olyan mint egy cipő amit azért nem vesznek vissza(jogosan) mert 1 hétig hordtam. "

De itt nem erről van szó. Ha azt a cipőt pl. úgy vetted, hogy az anyaga tiszta bőr, majd kiderül, hogy műbőr, tehát nem azt kaptad amit ígértek, akkor annak ellenére vissza kell vegyék, hogy hordtad 1 hetet. Miután ez a vásárló megtévesztése, konkrétabban CSALÁS!
    Vagyis az nem érv, hogy a bétával már játszottál -a backerekről nem is beszélve-, mert a beígért funkciót a véglegesben nem kappd majd meg, tehát a termék nem azt nyújtja, melynek tudatában a vásárlás mellett döntöttél!