23609
1418743729.jpg
  • MasterMason
    Braben nem rajongó hanem egy igen komoly üzletember.
  • MasterMason
    Vigyázz mert Single játék lesz, csak kell hozzá netes kapcsolat is hogy letöltse a piaci adatokat és egyebeket. Tegnap én is benéztem, nekem ugyanis a single játék jelentette az offline módot.

Soha sehol olyat én nem olvastam, hogy bármelyik DLC free lenne, az tényleg mindenhol világosan le volt írva és rögzítve, hogy a DLC-k fizetősek lesznek.
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.11.15. 19:58:25
  • Dzsini
    Braben rajongó, és egy kicsit (?) bolond is, ez a nyilatkozataiból, a stílusából nagyon jól látszik. Ha lett volna rá pénze, akkor már rég beleölte volna, ahogy az előző részekbe is megtette, és nem alacsony forgalmú játékokat kalapáltat a Frontier Developmentssel Kincetre meg Wiire. A pereskedés Ian Bellel valószínűleg sok pénzét elvitte az évek során, és eléggé biztos vagyok benne továbbra is, hogy nem tudta volna kizárólag saját pénzből finanszírozni a játék elkészültét - 15 év alatt megtehette volna, sokszor.

A fully offline experience would be unacceptably limited and static ... és marha könnyű lenne azonnal feltörni, mint bármilyen offline játékot. Abban a pillanatban, hogy nem kell az adatok egy részéért egy szerverre eljárni, 1-2 nap és jön a warez változat (lásd SimCity, vagy Diablo 3 PS3/X360 változat).
  • badsector
    Akkor sajnos nem mondhatták elég érthetően, mert a reddit-en és a fórumon is több játékos free update vagy free DLC kontextusban ír a planetary landings-ről.
    Az offline mód hiánya is csak PR bullshit mögé volt elrejtve a hírlevélben, nyiltan nem írták.
    kár.
  • Diopapa
    Nem kell tippelned, ezer éve elmondták, hogy a planetary landing fizetős dlc lesz.
  • yesname #2230
    Ha hiszed ha nem MasterMasonnak 100% igaza van.

Azon indokod pedig, hogy ha gazdag valaki miért akarna kalapozni... Na látod ezért nem vagy Te gazdag. :D
    A gazdagok jellemzője, hogy nem ha lehet saját pénzt kockáztatnak, hanem mindent okosan. ;)
  • badsector
    Azt hallottátok hogy nem lesz teljesen offline mód?
    https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=58789
    Ezt így 1 hónappal a release elött köszi.

Sajna én így kértem egy refund-ot.
    Ha majd lesz planetary landing a játékban (amire van egy tippem hogy fizetős DLC lesz) na majd akkor megveszem újra. :(
  • MasterMason
    "Ha olyan jól el lett volna eresztve akkor is, akkor nem vár vele 15 évet."

Tudja nagyon jól hogy az ELITE tette gazdaggá és az is tök természetes, hogy azt azért nem szeretné, hogy esetleg szegényebbé is tegye.

"de se kiadót nem talál hozzá, se olyat, aki pénzt ölne a fejlesztésbe. "

Azért nem talált rá akkor befektetőket, mert feltehetőleg a pénzügyi kockázatnak túl nagy részét szerette volna a befektetőre hárítani, és annak mértékében hogy a befektetőtől mekkora kockázatot várt el, biztos keveset kínált a bevételből. Így aztán akkoriban nem tudtak megegyezni. Várt tovább a megfelelő pillanatra és vagy befektetőre... De aztán felismerte a kickstarterben ő is a lehetőséget, hogy most már kapásból a vásárlókra lehet hárítani a kockázati befektetés egy jó részét. Okosan kiszámolták, hogy mennyi az a pénz aminek a kickstarter kampányban be kell jönnie ahhoz, hogy viszonylag alacsony legyen a pénzügyi kockázat belevágni a dologba. Mondjuk azóta eladtak még 130 ezer bétát, 7.8 millió eurós bevételt csinálva, és még meg sem jelent a játék.

Persze tettek bele pénz ők is, de a kockázat nagy részét így azok viselték akik összedobták a kickstarteren azt a lóvét. Most ott tartunk, hogy még meg sem jelent a játék és máris csinált majd tízmillió euró bevételt...
  • Dzsini
    Félreértés van: amikor még nem volt kickstarter, ő akkor is sokszor nyilatkozta, hogy nagyon szeretne Elite 4-et, de se kiadót nem talál hozzá, se olyat, aki pénzt ölne a fejlesztésbe.
    Majdnem két évtizeden át (a First Encounters 1995-ös) 1-2 évente feljöttek a pletykák, egy-egy kép, és mindig csak arra jutott a dolog, hogy "valameddig elhalasztva", "majd bejelentjük", és ilyesmik.

Aztán jött a Kickstarterről a rajongók másfél millió fontja, és máris neki tudtak állni a fejlesztésnek. Ha olyan jól el lett volna eresztve akkor is, akkor nem vár vele 15 évet.

innen
    In response to the many queries we get about Elite 4, here are some answers:

1. What is Elite 4?

"Elite 4" is the fourth game in the Elite series, though as with the other sequels this is only a working title; it will be called something different when released.

2. Will Elite 4 be based around realistic physics?

Yes, substantially (ie except hyperspace, and general relativity), though the actual flight behaviour will feel more like Elite than Frontier.

3. How will Elite 4 relate to First Encounters?

The two are entirely independent.

4. Will Elite 4 be multi-player?

Both single- and multi-player versions are planned, it is now likely the single-player version will be released first.

5. When will Elite 4 be released?

There is more than one planned release. We will make an announcement as soon as possible.

6. Will Elite 4 have realistic stellar systems (like Frontier) or have entirely made up worlds (like the original Elite)?

It will have realistic stellar systems, with fully detailed planet surfaces visible from orbit. It will again be possible to land on planets.

7. What platforms will it be available for?

We will make an announcement as soon as possible.
  • MasterMason
    Viszont akkor a banner alá is kikerült az http://elitedangerous.hu/

Regisztráljunk mindannyian, sok munkát fektettek bele a srácok , bár nyilván még sok dolgot kell majd felöltetni, szívesen látnak új csapattagokat, cikkírókat és fordítókat is akár. Egy jó kis közösséget lehetne ott összehozni miután megjelenik a game, mivel nagyon sok dolog lesz a játékban így tuti biztos bőven lesznek anyagok is.
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.11.15. 18:42:23
  • MasterMason
    A kickstarterről nekem amúgy alapból is az a véleményem, hogy azt pont arra is találták ki, hogy a kockázati tőkebefektetést kapásból áthelyezhessék a fejlesztők és befektetők válláról a célcsoportokra: A vásárlókra.
  • MasterMason
    Félreértés van, nem kalapozás történt ott hanem kapásból a bevételért mentek. El tudod te azt képzelni, hogy valaki nem kezdené el négyszeres áron árulni a fejlesztett játékának alfa verzióját a játék megjelenése előtt ha lehetősége van rá?! Az, hogy ezt támogatásnak csúfolják a kiadók az soha nem több szemfényvesztésnél... Nem csak nagyon gazdag, hanem okos is ez az ember. 220 euróért eladni az alfát?! Naná! 120 euróért árulni prémium bétát? Hogyne!

Ez üzlet, ha zsebből egymaga fizetné Braben a teljes fejlesztést az se viselné meg anyagilag, csak szellemileg.
  • Dzsini
    Ha olyan jól menne neki anyagilag, akkor nem kalapozott volna az Elite Dangeroushoz a kickstarteren, hanem kifizeti és sok éve megjelennek vele (ahogy volt régebben többször is Elite 4 és egyéb hasonló pletyka (még pár koncepciórajz is), ami többek között anyagi okok miatt állt le, a Frontier developments pedig iparosmunkát végzett éveken át, a Rollercoaster Tycoonok óta nem volt nagy nevük a piacon)
    The project, referred to as Elite 4, had difficulty in finding funds
  • MasterMason
    Most mondom neked, hogy csak az ELITE első kiadásával annyit keresett az ember már 1984-ben, hogy döbbenet... Azóta pedig folyamatosan 30 éve van az iparban. Tudod mi pénzt kereshetett ez az ember minden évben?! Biztos lehetsz benne, hogy Anglia leggazdagabb emberei közé tartozik. Persze abban igazad van, hogy félreérthető lehet, hogy mit jelent anglia leggazdagabb emberei közé tartozni, de csodálkoznék ha nem lenne benne a top 1000-ben. Ami a málnát illeti, Brabennek olyannyira nincs köze hozzá, hogy még birodalmi kitüntetést is kapott érte.
  • Nissifer
    Bezony, MasterMason, ez a 25% -os kedvezmény tényleg parasztság. Nem arról van szó, hogy mekkora hatása van a teljes játékra nézve, hanem az a vérlázító az egészben, hogy szembeköpi a fairplay életérzést.
  • Bucser
    A Raspberry Pi egy foundationon keresztul juttott el iskolaba, tehat non for profit alapon mukodik es licenc alapjan gyartja es forgalmazza 2 angol ceg amihez Brabennek semmi koze.

A Google valoban megvett egy hangfelismeressel foglalkozo ceget amiben kisebbsegi tulajdonos volt.

Es Braben messze nincs a leggazdagabb angolok kozott. Van penze, (a frontier gamesben levo reszesedese kb 24 millio fontot er), de ez azert nem a legkiugrobb tech vallalkozok kozott.
  • KiruHoshino
    Nagyon jó kis weboldal. Remélem gyakran fogják frissíteni is. :D
  • MasterMason
    Nézzétek milyen fasza magyar ELITE oldalt csináltak Warhead-ék.

http://elitedangerous.hu/
  • Chob
    Ha csinálsz is akkor ilyen szavazósat, engem nem izgat, hogy van-e vagy nincs, ha megcsinálod akkor arra szavazok, hogy ne legyen akkor.
  • MasterMason
    Nem azért lettem bétás, hogy a megjelenés után bármiféle olyan a játékmenetre is befolyással bíró előnyre pályázzak másokkal szemben amit ő akkor már nem kaphat meg. Akkor sem ha ez csak 25%-ék meg akkor sem ha 10 vagy 80...

Ezt biztos nem várná egyik bétás sem. Lehet fel fogom vetni a hivatalos fórumon, hogy ezt gondolják át ha még nem tették meg.
  • Chob
    Áh igazad van, tényleg rosszul értelmeztem az írásodat, elnézést érte. Viszont én tényleg nem hiszem, hogy ez a 25% olyan nagy érvágást okoz multiplayer-ben. Még ha nem is lennék beta backer, akkor sem sajnálnám a dolgot, hogy nekem nincs. De ez az én véleményem, ami a tiéden nem változtat. Szóval ezt jól átbeszéltük :) .
    Utoljára szerkesztette: Chob, 2014.11.14. 21:17:36
  • yesname #2214
    "A másik meg, hogy azokat a hajókat te is meg tudod majd venni a játékban... "
    Tudom. Pont arról beszéltem, hogy az nem gond. Valamit nem olvastál el rendesen...

A 25% pedig elég nagy előny akárhogy is nézzük. Nem csak player szedhet ki, hanem más is és más okból is elvesztheted a hajót. Anyagi előnyhöz juttat. Amíg te buksz X hajót, addig a másik egy hajóval kevesebbet, mert abból ami marad vesz egyet.
    De ha kicsinek tartod akkor is olyan játékbeli előny amit más sehogy sem tud megszerezi (jelenlegi állás szerint).
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.11.14. 21:10:21
  • Chob
    Jó dolog az a 25% az biztos, viszont attól még nem juttat olyan szinten előnyhöz, hogy most akkor emiatt szétszedlek 1 lövéssel. A másik meg, hogy azokat a hajókat te is meg tudod majd venni a játékban...
  • MasterMason
    Az nekem sem tetszik.
  • StrikeFor
    ez valóban rohadékság
  • yesname #2210
    Ettől féltem. Konkrét játékbeli előnyökhöz juthatnak egyesek. (25%-kal kevesebb biztosítás örökre.) Nagyon várom a játékot, de ez most elvette a kedvem kicsit. Adjanak hajót (amit más is megszerezhet, csak meg kell dolgoznia érte), festéseket stb. De az ilyent nem szeretem.
  • MasterMason
    Hírlevél 49.

Srácok, plusz 5 hajó az eredeti vállaláson felül vagyis harminc vezethető hajó lesz!

Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.11.14. 19:20:30
  • Negritis
    akkor nem csak én vagyok olyan EVE fan aki keres vmi más pótlékot :D
  • StrikeFor
    o shiet :p thx :D
  • SityiSXT
    Minden nagy béta verzióugrásnál (pl. beta 2 -> beta 3)le kell tölteni a friss launchert
  • StrikeFor
    hmm 1 hónapja nem logoltam be...esetleg le kell tölteni valami új launchert?
  • Chob
    De megy.
  • StrikeFor
    sziasztok,nem megy a launcher loginja?
  • spybot919
    Én még csak szemezgetek a játékkal de valószínű megfogom venni mivel hasonló okokból be kellett szereznem egy thrustmaster t.flight hotas-t a másik, hogy nagy sci-fi és EVE rajongó vagyok. :) Egyenlőre a trade,mining,bounty hunting-on kívül nyújt más szórakozást a játék vagy egyenlőre inkább az "űrszimulátor" élmény felé tapogatózik?
    Utoljára szerkesztette: spybot919, 2014.11.12. 17:27:14
  • Chob
    Nézzétek a következő nagy lépését fajunknak.
    Utoljára szerkesztette: Chob, 2014.11.12. 16:36:25
  • MasterMason
    Már több mint 130 ezren vagyunk a bétában ez minimálisan is 7.8 millió eurós bevételt jelent, és még meg sem jelent a játék...

Amúgy a frontier Anglia legnagyobb több mint 250 embert foglalkoztató játékkiadója, emellett Braben Anglia leggazdagabb emberei közé tartozik. ;) 2010-ben pl a Google vette meg az egyik cégét hihetetlen összegekért, aztán ő tervezte a Raspberry Pi-t is amit iskoláknak adtak el több mint 5 millió darabot, és napestig lehetne sorolni a különböző érdekeltségeit.

Persze ez nem jelenti azt, hogy ne kéne a játéknak sikeresnek lenni...
  • Chob
    Először legyen jó fogadtatása a játéknak a megjelenéskor. Mondjuk a marketing körülötte sajnos nem túl nagy, mert nincs rá túl sok pénzük, emiatt biztos nem is fog világrekordot dönteni, viszont ha folyamatosan jönnek az új emberek és veszik a játékot, akkor sikeres lesz.
  • MasterMason
    Konkrétan azért lett egy külön DLC-re szétszedve a planetary landing, mert nem egyszerűen csak városokat szeretne a Braben hanem növényeket és állatokat is. Nem tudom, hogy ebből az ígéretükből mennyi fog megvalósulni az még a jövő zenéje.
  • Dzsini
    lehet kis állatokat venni a hajóra

Nono, ezzel vigyázzunk, az első Elite-ben se lett jó vége :)
  • Luciferkee
    Persze, le lehet majd szállni. Lehet majd építeni különböző épületeket, amivel az egyéb kereskedésben használt anyagokat lehet előállítani (minecraft szerűen). Ezekből az anyagokból lehet majd fegyvereket, modulokat, hajókat, állomásokat építeni.
    Természetesen ha állomást építesz, azt fel kell tölteni legénységgel, illetve különböző, az állomás működéséhez szükséges termékekkel. Figyelni kell majd az emberek igényeire / moráljára illetve, hogy milyen szociális kapcsolatokat alakítanak ki másokkal.
    Ha vezeted az űrhajót, a kapitány igényeit is szem előtt kell tartani. Néha el kell menni vele WC-re, etetni/itatni/szórakoztatni kell.
    Lesz itt is PET-rendszer, lehet kis állatokat venni a hajóra, ezek különböző bónuszt adnak majd.

Azért ne akarjatok már egyszerre ennyit a játéktól, a régi elitben az tetszett igazán, hogy a fantáziádat is hozzá lehetett csapni (még a legtöbb régi játékhoz). Itt a fejlettebb grafika miatt kicsit nehéz, de közel sem lehetetlen.
    Utoljára szerkesztette: Luciferkee, 2014.11.12. 11:36:01