23609
1418743729.jpg
  • StrikeFor
    Wipe??? arról volt szó,hogy nem lesz Wipe
  • whd
    Sziasztok! Ne feledjétek, ma indul a második fordulója az EliteDangerous.hu nyereményjátékának este 20.00 -tól.
    http://elitedangerous.hu/kiemelt-esemenyek/indul-a-masodik-fordulo/
  • MasterMason
    A Vipert amúgy nem érdemes erőltetni az elején az egy vadász, jobban jár az ember ha hauler-el 16-os raktérrel feltornázza magát egy Cobrába aminek egészen 40-ig fel lehet tolni a cargo-t, aztán azzal is kell farmolni egy kicsit és utána átülni type6-ba. Hauler azért jobb mint a viper az elején mert egy olcsóbb fsd-vel is nagyokat lehet vele ugrani így bővül a kereskedelmi tér, míg ha lecseréled viperra akkor még a drága fsd-vel sem tudsz nagyot ugrani ráadásként meg kisebb a raktere is. Az igazából vadász és akkor éri már meg vele foglalkozni ha van az embernek mellette egy type6-ami hozza a lét és akkor fel is tudod komolyan szerelni, de akkor is csak leginkább helyi könnyű vadászt lehet belőle faragni, bár a fegyver elhelyezés miatt igazán erős és ütőképes hajó válik majd belőle.
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.11.29. 16:48:06
  • MasterMason
    Változó mit érdemes vinni, érdemes ráállni egy jobb útvonalra aztán tolni. Én type6-ig toltam aztán felszereltem egy cobrát-t ami vagy 3.2 milliót ér, azóta nem is kereskedem mert 16.-án úgy is reset lesz. Én így állok most:

• StrikeFor
    nah Viper MkIII 14-es raktérrel 4 lézerrel,meg némi rakéta ,EMP védelem és 100k cash :) kezdődhet a játék :) Igaz kb. 90 fényévet kellett utaznom egészen vissza Ibootis ,Aulin rendszerbe,hogy megvehessem :) most itt megint kezdhetem elöről,hogy mit és hova érdemes vinni :) Van valakinek valami jó tippje ebben a rendszerben?
  • StrikeFor
    sry csak 1055 a haszon.....elszámoltam ,de igy se rossz
  • StrikeFor
    tegnap találtam egy bolygópárt ahol 1600-as hasznom van 1 db silveren :P igaz ahol veszem oda nem tudok vinni semmit,de így már finom 20-as raktérrel a móka :P
  • StrikeFor
    ELITE TRADERS BIBLE
    Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2014.11.27. 23:18:46
  • Ubi™
    Valószinüleg a legkisebb bányász lézert használtad a legolcsóbb feldolgozóval és nem egy gazdag lelőhelyen. Ja, úgy tényleg nem a legjobb.
  • StrikeFor
    hát a bányászat felejtős.......borzalmasan lassú, iszonyat random egy szóval: nem éri meg......szerintem
  • Ninju
    Srácok!
    Van valami megoldás arra, ha elvállalok egy szállítási feladatot és közben kapok egy disconnectet, akkor már nem tudom leszállítani a rakományt? Benne van a raktérben, de a célállomáson nem tudom leadni.

Tárgytalan, relog megoldotta.
    Utoljára szerkesztette: Ninju, 2014.11.27. 19:17:51
  • Dzsini
    Gondoltam, hogy nem hagyták ugyanúgy ezt a dolgot, ott a 32 kilobájt elég komoly korlát volt, és így valószínűleg 1 számadattal (ami magában foglalta a tüzelési sebességet és a lőtávolságot) megoldottak négyféle fegyvert (mining-pulse-beam-military), ahogy egy seed számból generálták a 8x255 csillagrendszert névvel, leírással, térképpel, stb.
    Más világ volt, no :)
  • MasterMason
    Itt azért már változó, ráadásul másként melegednek, a burst lézer jóval nagyobbat sebez de túl nagy hőt termel, a pulse lézer kisebbet de nem melegszik annyira, szóval szépen ki van ez most találva.

StrikeFor: Persze, hogy van értelme a térképadatoknak, el lehet adni. Persze akkor is ellehet menni bárhova, ha az adott rendszert nem ismered és nem vettél térképadatot, csak akkor neked kell felfedezned. ;) Aszteroida halmaznál pedig ki kell jelölni a clustert és ha közel vagy ki kell lépni supercruise-ból.
  • StrikeFor
    mi értelme van a térkép adatoknak? így is ellehet menni mindenhova ,nem ? /az frankó,hogy el lehet adni ami térképet ismersz az is egy kis plussz bevétel/

más: az egyik rendszer napjához közel a system map-nál láttam aszteroida halmazt...oda hogyan lehet eljutni? megálltam közel a naphoz,de nem volt sehol :P nem tudtam bányászni :P

• Dzsini
    Érdekesség: gyakorlatilag minden lézer ugyanannyit sebzett C64-en (a klasszikus Elite-ekben mindenhol), a különbség a tüzelési sebesség és a hatótáv volt :)
    Tehát a bányász lézer ugyanolyan nagyot ütött, csak nagyon ritkán és kis távolságra. A katonai lézer ezért volt "erős", mert sokkal gyorsabban tüzelt, és olyan távolra, hogy egy ügyesebb pilóta már azelőtt levadászta vele az ellenfelet, hogy az egyáltalán manőverezni kezdett.
  • StrikeFor
    úgy emlékszem C64-en nagyon szarul sebzett a Mining lézer :D
  • spybot919
  • StrikeFor
    ALt+Tab-ra hibák:

elmegy a billentyűkiosztásom
    hangkártya problémák
    elcsesződik még windowsban is a billentyűzet!

másnak hasonló?
  • MasterMason
    Nyereményjáték az http://elitedangerous.hu/ oldalon magyarul, nyerd meg a játékot vagy valamely más a játékkal kapcsolatos ajándékot. ;)
  • NMYx
    Ezt kijelentésként írtam. :D Sikerült "megvenni", csak ugye magát a játékot később tudom megvenni.
  • StrikeFor
    próbáld ki :D

de szerintem ha van accountod akkor miért ne lehetne.........
  • NMYx
    Ha nincs meg a játék akkor is be lehet "claimelni". :)
  • EFRM
    wow nice!
  • MasterMason
    Akár már a bétát akár az előrendelést vetted meg, "vedd meg ezt" a festés pakkot is ingyen és akkor alapból ez a festés pakk is a tiéd lesz, emellett a fekete péntek alkalmából még az egyéb festés pakkok is féláron vannak ha azok is érdekelnek valakit. De az ingyen festés pakkot kár volna kihagyni. ;)

Kattints a képre:

Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.11.27. 10:00:08
  • StrikeFor
    köszönöm! igazad van basszus alig fogy a benya :) akkor teljesen fegyvertelen leszek :)
  • MasterMason
    Szuper, köszönöm még egyszer.
  • MasterMason
    Haulerre felesleges fuel scoop mert fillérekbe kerül hozzá az üzemanyag amellett keveset is eszik, ahelyett tegyél rá finomítót. Meg hát ugye egy hardpoint van amire felmegy a bányász lézer, szóval azzal nem igen tudsz variálni, de amúgy is akármilyen fegyvert tennél rá nem sok esélyed volna egy harcban, haulerrel nem szabad megállni harcolni le kell lépni vele azonnal ahogy lehet...
  • Dzsini
    Az általános eszmecsere főcsoportban a kiemelt témák között van egy "topic fejlécek az új designban" téma, ahol hozzáértő emberkék tudnak neked segíteni, és sok leírás is van - egyébként igen, szabvány html, css és js kódok vannak a fórumban - én kb. linket meg képet tudok beilleszteni :)

Más házigazdáktól is nyugodtan elkérheted az általuk írt kódokat, egy kicsit átfaragni azt, amit más írt általában könnyebb.
    A próbálgatáshoz nyiss a saját fórumokban egy teszt topicot (ott automatikusan házigazda vagy), és ott kísérletezz, ha valami nagyon összecsuklik, akkor sincs gond belőle. Ha megvan a kész kód, már csak be kell másolni ide.
  • StrikeFor
    használ valaki HAULERT? én most módosítottam és vbettem rá fuel scoop-ot meg 16-os raktérre bővítettem ,de jó lenne még rá bányász lézer meg az az ásványfeldolgozó masina....,de nem tudok róla semmit levenni,mert a többi cucc /scanner,pajzsgenerátor/ az must have....hard point-ot nem lehet valahogy venni? vagy azt csak másik hajóval oldhatom majd meg?
  • SityiSXT
    Reggel van, nem ütött még be a kávé...
  • MasterMason
    Azt tudtad, hogy a training mission-kat már játszhatod tegnap óta?
  • MasterMason
    Köszi, van valami súgó vagy faq a téma karbantartáshoz illetve tuninghoz? Esetleg demo sémák? Látom lehet CSS-t meg Java-t illetve HTML-t is használni. Mondjuk nyilván kell majd egy kis idő az átalakításhoz hétvégén ráfekszem, bár nyilván olyan nagyon sok dolog nem kell csak egy pár grafikai munka leginkább.
  • Dzsini
    Nézd meg a fejlécet :) Este elküldte a moderátori emailre a jelentkezését, úgyhogy reggel be is iktattam.
  • SityiSXT
    Mindettől függetlenül én is támogatom MasterMason házigazdaságát.
  • Dzsini
    Csak csendben mondom, hogy moderátor nem lesz a házigazdából, és egy házigazda se törölgethet kedvére hozzászólásokat, mert az orrára koppintanak a moderátorok. Neki még több felelőssége van, hogy normális hangon tartsa kordában a dolgokat - ha vita van, azt pedig nem törölgetéssel, hanem kulturált stílussal próbálja rendezni.

Ha pedig anyázásba fordul a dolog (itt nem fordult soha abba, volt egy normális hangvételű eszmecsere, amire - miután rég véget ért - történt pár felháborodott reakció), akkor bárki jelentheti a problémás esetet a moderátori topicban. Senki nem tette meg, és nem is volt rá szükség szerintem. Tizenvalahány éve vagyok moderátor itt az SG-n, nagyjából tudom, hogy mik a határok, amire reagálni szoktunk :)
  • NMYx
    Sziasztok!

Kb. 1 hónapja hallottam a játékról először. Akkor még annyira nem is izgatott annyira, de így közeledve a megjelenés felé eléggé ráhypeolódtam. :D
    A kérdésem elsősorban azokhoz szól akik játszottak anno a Freelancerrel.
    Mennyire hasonlít játékmenetben a fentebb említett klasszikusra?
  • Nissifer
    MasterMason, támogatom az előléptetésed. :) Komolyra fordítva a szót, szükségünk van egy aktív moderátorra, mert pl. többen kértük Hmuda-tól, hogy regulázza meg a párnapja idetévedt offline rinyálós trollt, ám még csak nem is válaszolt a megkeresésünkre. Bízom abban, hogy te a rád testált hatalmadnál fogva, bátran rásózol majd a hasonló csibészekre. ;)
  • spybot919
    Használ valaki rajtam kívül thrustmaster t-flight hotas-t? mert ahogy alapjáraton beállítja a játékot nagyon nem jó :S van ehez valami segédlet?
  • StrikeFor
    köszi! a cobrát "megvettem" :D
  • Chob
    Ingyenes Cobra paint pack + 50% leárazás a többi festésen. https://store.elitedangerous.com/eur/game-extras.html
    Utoljára szerkesztette: Chob, 2014.11.26. 20:44:37