23609
-
BladeW #2956 Örülök, hogy a mondandóm lényege "átjött" ;) Több fajta item, nagyobb árukészlettel miben változtatna a játékmeneten, illetve hogyan ösztönözné a játékost, hogy ne az unalmas ingázást válassza? -
#2955 Miért nem csinálják meg dinamikusra a piacot? Ha sokat visznek valahova, akkor csökken a felvásárlási ár stb. Minden megoldódna. Ha nem változtatnak ezen valamit sürgősen, azzal kinyírják a játékot rövid időn belül. :( -
Diopapa #2954 Nagy tévedésben vagy, ha azt hiszed, mindent mindenhol el lehet adni. Amúgy is hiba lenne kivenni. Inkább még több fajta item kéne bele, normális raktárkészlettel. -
BladeW #2953 Megmondom őszintén, nem értem miért ragaszkodtak a régi Elites módszerhez, hogy bárhol szabadon eladható/vehető bármilyen áru. A valóságban is megbízások(questek) alapján teljesülnek szállítások, én még nem láttam olyat, hogy egy kamionos megvesz x tonna rézcsövet, aztán randomra próbálja eladni 2 országgal arrébb :). Szóval szvsz ezt kéne beszüntetni + megturbózni a kereskedelmi/szállítás questeket (veszélyes zónába szállítani veszélyességi pótlékért pl - ha még nincs ilyen) . -
StrikeFor #2952 egy tegnapi idézet Redditről
"Has anyone found any decent routes since Gamma 2.03?Mine have all been destroyed, and I haven't found any 2 way trades that are even close to 2k per ton for a roundtrip since 2.03 rolled out.
Looks like there's been a ninja nerf to me..."
tehát basszus frankón figyelik és kinyírják ha valaki talál egy "bugos" trade route-at! ,mert az előbb említettek tudatában 1000%,hogy ez a 1000cr/T a hivatalos legnagyobb profit amit játékos szerezhet! és ugye az is csökken ,ráadásul félelmetesen hamar....én 5 forduló alatt kinyírtam az árrést pedig mindössze 22T-ás raktérrel fuvaroztam.....
Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2014.12.14. 09:04:03 -
StrikeFor #2951 jaaaa és azt tudtad,hogy frankón figyelik a REDDIT meg OFFICIAL fórumokat és aki bármiféle értelmes kereskedelmi bolygópárokról infót ad meg azt szinte azonnal szétnerfelik a picsába? azért ez elég gáz......
-
StrikeFor #2950 101%-ban egyetértek és ugyanez a véleményem nekem is! Korábban hasonlót már én is írtam a kereskedésről......nevetséges,hogy valóban ingáznod kell ha pénzt is akarsz látni!
Amit még kihagytál az meg az,hogy a küldetések is el vannak cseszve......néhány száz vagy ezer CR-es küldetéseket adnak a bolygók.....a "jobbakat" fel sem lehet venni mivel reputáció kell hozzájuk amihez meg meg az kéne,hogy gürcölj............
szerintem is az lenne a lényeg,hogy minél jobban megismerd a Galaxist a bolygókat,utazz,fedezd fel a területeket,de ehelyett a játékosok tetemes része ha "életben akar maradni" bele van kényszerítve az ingázásba! És ha megfeszülsz sem lesz nagyobb haszon ! A legtöbb termék-főleg az ilyen 20Cr/T vagy 100Cr/T-ás termék pedig teljesen felesleges,mert az üzemanyag/lőszer/javítás árát nem fedezi a kereskedelmi"hasznuk"
Értem én,hogy mesterségesen le van lassítva a pénzkereseti lehetőség,de ez megöli így a játékot.....
Az,hogy egyesével szipkázhatod fel a bányászott vagy űrben lebegő konténereket is elég érdekes-igaz erre ígértek majd drónokat amik összeszedik.
Valamit bele kell nyúlniuk,hogy ne kényszerülj bele a monotonításba -
#2949 Kíváncsi lennék, hogy amikor eldőlt náluk, hogy véglegesen MMO irányba fordítják a kormányt, akkor vettek-e fel olyanokat a céghez, akiknek van tapasztalata, szakmai tudása abban, hogy milyen módon kell megszerezni, és főleg megtartani a játékosokat.
(pláne valamilyen módon rávenni őket arra, hogy a vásárlás után alkalmanként még költsenek is a mikrotranzakciókra)
Persze meg kell várni a végleges indulást, ha folyamatosan lesznek események, tennivalók, és csak a rövid köztes időket kell kitölteni a kereskedelemmel, üresjárattal, akkor a leírtak nem fognak feltűnni a többségnek. De valamit kell csinálni, hogy ne legyen túl gyors és egyszerű és túl lassú és kényelmetlen a fejlődés. Főleg úgy, hogy mindenkinek más a tűréshatára. -
mokuci74 #2948 Hhhmmm...... Ez a velemeny is azt tamasztja ala, hogy egyenlore jol dontottem, amikor NEM nyomtam meg a pre-order gombot........ -
MasterMason #2947 Etettek már nagyon finom levest villával?!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem bírom megállni, hogy le ne írjam de ha így marad ez a játék akkor hónapokon belül teljesen ki fog ürülni a szerver és ember nem lesz aki játsszon és azt is megmondom, hogy miért:
Így nincs értelme.
Nem elég, hogy már megint nerfelték a piacokat de még a hajókat is nem beszélve egy koncepcionális hibáról amely tönkre teszi ezt az amúgy gyönyörű és kívánatos játékot, amelyből egyébként szerintem a világ egyik legjobb játéka lehetne. Egy ASP-m van jelenleg és azt kell mondjam, hogy elég monoton volt rá összegurulni a pénzt a következők miatt. Gyakorlatilag a játékban a legjobb esetben is csak nagy szerencsével és rengeteg időráfordítással lehet találni olyan "kereskedő párokat" amelyekkel meg lehet csinálni az 1000/unit profitot és ha meg is találod ezeket a kereskedő párokat, egyben a játék szépségét is tönkreteszik.
Mi a baj?
Az, hogy ha pénzt akar keresni az ember akkor egy halál monoton játékmenetben két állomás között kell ingázni. Itt van több tízezer tényleg gyönyörű rendszer és ahelyett, hogy tisztességes árrésekkel arra ösztönöznék a játékosokat, hogy egyik után a másik rendszerbe legyen érdemes különböző árukat vinni, amely által láthatnák a gyönyörű bolygókat és tényleg változatos rendszereket, ehelyett két lehetőséged van. Vagy beleragadsz egy "hintába" vagy nem lehet pénzt keresni és fejlődni. Hiába van kb 25 árú a piacon egész egyszerűen nem éri meg hozzányúlni maximum csak 4-5-höz, és azt is csak úgy, hogy ugyanazon két állomás között szállítod őket. Amennyiben nem ingázol, akkor tudod mikorra fogsz összegurulni egy ASP-t vagy bármilyen más hajót felszerelve?
Soha.
Nem is a hajó megvétele az igazán sok, hanem azt még felszerelni amely minimum háromszor annyiba kerül, mint maga a hajó. És mindezt egy 100-as raktérrel kellene 2-300/unit profit mellett ha rendesen tényleg egyik rendszerből a másikba mész és nem ingázol egy egy szerencsével talált jobb helyen. S nem elég, hogy egy alap ASP-t nem lehetne tisztességes egyik rendszerből a másikba utazgatásba összegurulni, ha mégis sikerül akkor egy ici-picit nagyobb rakteret kapsz csak annak köszönhetően, hogy az ASP-t nerfelték max 128 raktérre. Vagyis utána ezzel a 128-as raktérrel kellene hasonló 2-300/unit profit mellett összegurulni 20 milliót egy Type7-re, hogy legyen biztosításod és meg is tudd tölteni. Aztán ennek a 230-as rakterével kellene 65 milliót egy pythonra, és plusz még 100 milliót, hogy fel is tud azt szerelni. Ahogy Kondor is mondta, egy hajó felszereléséhez egy nagyobb hajó raktere kell. Mindig csak a következő drágább nagyobb hajó raktere lenne alkalmas arra, hogy felszereld vele az előző hajót belátható időn belül. Amennyiben ehhez neked mégis lesz türelmed, akkor ott leszel egy pythonnal és nem lesznek igazi ellenfelek mert 100-ból 5 embernek lesz ideje és ereje mindezt megtenni, vagyis nem fogod tudni használni max kisebb hajók ellen amely által viszont nem lesz arányban az általad kockáztatott összeg és hajó azzal aki ellen ezt harcba viszed. Nem beszélve arról, hogy a harcok költségei szépen lassan "megeszik alólad" a hajót mivel jóval többe kerül a lőszer és javítás mint amennyit bounty-t kapsz...
Ennek a játéknak nem az volna az értelme, hogy a vért izzadva vegyenek és szereljenek fel kevesek egy-egy nagy hajót hanem az, hogy azáltal hogy könnyebben elérhetőek lennének ezek a hajók igazi háborús övezetek alakuljanak ki hús-vér játékosokkal a galaxis számtalan pontján. Vagy változtatnak a játékmeneten, tisztességes árrésekkel lehetővé és értelmessé teszik a kereskedést és egyéb pénzkereseti lehetőségeket is, vagy pár hónapon max fél éven belül érdektelenségbe fog fulladni a játék.
Szerintem. -
Nissifer #2946 Localmester, spybot919: A yaw-roll funkcióról beszéltem. Jelenleg nálam úgy van beállítva, hogy szóközzel tudok a kettő között váltani. Mellékeltem a képet. Ez alapján egyértelmű lesz. ;)
Utoljára szerkesztette: Nissifer, 2014.12.14. 02:45:00 -
#2945 Közben megtaláltam Elitedangerous.hu fórumon hol rontottam el csak lusta csúnya, csúnya módon nem néztem utána >:) Azt irták a tengely forgást kell átállítani akkor ez a balra jobbra való döntés helyett oldalaznia kell és a vizszintes eltekerésre kell rakni a balra jobbra forgást? (legalábbis a THRUSTMASTER T.Flight -on van ilyen opció) ? -
#2944 THRUSTMASTER T.Flight Hotas X-re engem is érdekelne beállítás mert hát ahogy a játék alapból beállítja az borzalmas.
A Fő problémám vele, hogy az oldal mozgás nagyon lassú. Le és föl mozgás rá se fér a joystickra. Szóval jó lenne ha erről is lenne valami guide mert hamarosan megjelenik és még mindig nem tudok fordulni se a hajóval :( -
#2943 Kezdetét vette az EDHU nyereményjátékának 4. fordulója: http://elitedangerous.hu/nyeremenyjatek/!
Töltsétek és nyerjétek meg fantasztikus nyereményeink egyikét: http://elitedangerous.hu/kiemelt-esemenyek/nyeremenyjatek/!
Ha a korábbi fordulókban nem vettél részt, még nem késő: ha regisztrálsz, visszamenőleg is kitöltheted őket: http://elitedangerous.hu/nyeremenyjatek/korabbi-fordulok/!
-
localmester #2942 Kedves Nissifer !
Ahogy kérted itt van az újabb videó az általad tanácsolt energia elosztásokat próbáltam megvalósítani !
Remélem erre gondoltál !
A joystick nem értettem mit akartál vele ? Mit kellene beállítani másképpen ? Kérlek Segíts, mert a beállításoknál nem tudom mit kellene beállítanom.
Elite: Dangerous Combat Training Demo v1.00. GamePlay Localmester Part 1
-
Nissifer #2941 Localmester, ment a válaszom az elitedangerous.hu-s fórumra. ;) -
localmester #2940 Sziasztok !
Először is Köszönöm Szépen a Segítségeteket !
Röviden rólam:
Én először az Elite játékkal kb. 1984-85.-be találkoztam Amiga 500-on.
Tehát adva volt akkoriban, mint mindenkinek a jó öreg Joystick mint alapvető játékvezérlő.
Sokat játszottam akkoriban és csináltam másoknak örök életet, végtelen lőszert meg miegymás finomságokat az ActionRePlay Hardveres kártyával.
Szóval nagyon megfogott ez a világ már akkor is és ma is fogva tart !!!
Az Amiga korszakom : Amiga500, Amiga 1200, Amiga CD32 és itt véget is ért azon korszak legjobb játék éveim vele együtt a Joystick korszak is.
Jött a Pc.
És Most Itt van az Elite: Dangerous !!!
Lehidaltam amikor meghallottam, hogy a nagy rajongó tábor dobta össze az ehhez való költséget, ami nem kevés 1.7 millió Font és csak gyarapszik ez.
Atya-Gatya te Jó Szagú Úristen, hát van ilyen is !!!
Szégyellhetem magam, hogy nem tudtam erről a dologról, de itt van és ez számít !!!
Hálás Köszönet azokért akik áldoztak is érte, hogy legyen ebből valami !
Köszönöm.
Az irányítás !
Mint írtam valóban az van amit írtatok, hogy oldal mozgás nagyon lassú !
Nos az egér és billentyű párosítás igen csak nehézkes, ezért úgy döntöttem és a fórumotokat olvasva választottam mint kezdő zöldfülű pilóta ezt a kontrollert THRUSTMASTER T.Flight Hotas X.
Kértétek tőlem hogy a gépem bár minden Max-on van vagy is ezt ajánlotta fel ezért készítettem 2 db felvételt amiben be kapcsoltam az FSP számláló is mivel szeretnétek látni is mennyivel fut a játék 1920x1200 felbontás alatt minden Maximális beállításnál.
Kérlek titeket értékeljétek az irányítósomat és a pozitív építőjellegű hozzáoszlásotok alapján igyekszem tökéletesítenem a játék stílusomat.
Ez nem kérkedésnek van feltéve a videó csak tanulni szeretnék tőletek, mert sok mindent még nem értek !
1. videó link:ez csak 1920x1080p Full HD.
2. videó link :itt a Full HD-nál nagyobb felbontásban van.
Kérlek válaszoljatok !
Üdv.Mindenkinek !
Utoljára szerkesztette: localmester, 2014.12.13. 16:21:37 -
StrikeFor #2939 ez mit jelenthet? az árak visszaugrottak az alap értékekre pl? -
MasterMason #2938 Ebből 2.05 lesz, mert a 2.04 nem akar menni. Csak így tovább ezekkel a pecsekkel srácok. -
EFRM #2937 Michael irta, h toroltek a galaxy server cache-jet ezert ameddig az ujra fel nem epul addig "lassu" lesz a cucc ;D -
MasterMason #2936 Ott írom hogy hogyan, aranyat vettem egyik helyen azt eladtam a másik helyen ahonnan indiumot vittem vissza. Ebből csináltam kb 15 kört és ez 4 millió profitot hozott. -
Luciferkee #2935 Rare kereskedéssel? Vagy hogy? :D -
MasterMason #2934 Nekem is, szépen megpecselték a játékot ezzel a g2.04-el. -
StrikeFor #2933 nah most nekem pörög a hajó és nem tölt be....eddig nem volt ilyen bajom :( -
MasterMason #2932 Type 6-al, aranyat és indumot vittem. -
StrikeFor #2931 -
JoeSatriani23 #2930 hozzaszoktam az utankenti 1.5millahoz: )
-
StrikeFor #2929 oké ügyes,de mekkora hajóval...a többségnek még Cobra MK-ja sincs...... -
RaKmaTakaTa #2928 Rare vagy normal cuccokat vittél? -
MasterMason #2927 Tegnap este én kb 4 milliót kerestem, kereskedéssel. -
StrikeFor #2926 most találtam ezt a gyereket YT-on! nagyon jó bemutató videói vannak akit esetleg érdekel!
https://www.youtube.com/channel/UC_8QbBLzUa9ceFNvEAuO7iw -
soundsonic #2925 sziasztok! Előre leszögezem, hogy nem kötekedni jöttem, hanem infót szerezni tőletek. Ez a játék miben más mint a max másfél évet üzemelő f2p balck pophecy? Becsődölt mert senki sem játszott vele. Van létjogosultsága ezek után egy b2f-nek vagy ilyesmi? Bár az mmorpg-volt, ezért szerintem többet nyújtott mint egy hagyományos szimulátor.
Köszi :)
Utoljára szerkesztette: soundsonic, 2014.12.13. 13:29:36 -
JoeSatriani23 #2924 lehet meg szakitani a Rare kereskedesen, eraninbolt 35-40 cucc veron citybe, 600k : ) bar eleg sokaig tartott azt a 35-40 cargot is ossze szedni:D de hat kozbe lehet csinalni mast: ) -
MasterMason #2923 -
#2922 No Wipe in Elite: Dangerous 1.00
"Gamma 2.00 was released earlier this week. It sets us up for release next week, and we’ll continue to release daily builds to fix the resulting issues and of course hone what’s there.
We also decided that we don’t need to wipe progress, as planned, so your ships, credits and positions will carry over from Gamma into Elite: Dangerous 1.00!"
Newsletter#53
Üdv! o7
Utoljára szerkesztette: Lockheed, 2014.12.13. 04:38:40 -
StrikeFor #2921 nekem jó a BMW narancs :) ez túl Golfos :D -
MasterMason #2920 Szuper. Már meg is csináltam magamnak. -
#2919 Vegiglovoldoztem a training urcsatakat, persze sokaknak nem ez az elsodleges celja benne, hogy mindent lojjon ami mozog, de emlekeimben azert tie fighter, freelancer, FreeSpace 2 -ben sokkal elvezetesebbek voltak ezek a csatak. De lehet az emlekeimben szepultek csak meg.
Valahogy teljesen a wing commanderra emlekeztetett, mentek ossze vissza az urjakok elottem, azt se szerettem soha. -
#2918 esetleg ha valaki szeretné kékre cserélni :)
-
localmester #2917 Nissifer.
Most be is nézek oda :))
Köszönöm !