23609
1418743729.jpg
  • TokraFan
    Senki nem fog neked esni, mert más a véleményed ha azt normálisan foglamazod meg!
    A baj az, hogy nem mindenki érzi kihívásnak, ha napokon keresztül céltalanul kóricál a rendszerekben, mert nincs semmi támpont a kereskedelmi rendszerben ahhoz, hogy logikai úton kialakítsd a számodra megfelelő üzleti stratégiát. Éppen az lenne a kihívás, hogy ezeket a logikai összefüggéseket felfedezze az ember, ahogy tulajdonképpen a valóságban is van. Az életben sem bízza a vak szerecsére a sorsát egyetlen vállalkozó sem. Nyilván benne van a szerencse faktor is, mert a piac állandóan változik, számos körülmény van hatással az árak alakulására. De bármilyen befektetésnél, az első megközelítés mindig a piackutatás, a piac felmérése és az aktuális körülményekhez igozított kockázatelemzés. Pont ezt a kihívást veszi el a jelenlegi rendszer, mivel tulajdonképpen ad hoc módon, vaktában furikázik a játékos, bízva abban, hogy véletlenül! (tehát véletlenül), talál egy helyet, ahol megfelelő árréssel képes értékesíteni. Sokaka számára ez így nem kihívás, hanem egyszerűen unalmas.
  • spybot919
    Már nyithatjátok is a feketelistát :D
  • EFRM
    solo mode roxx, ha vki akkora nub, h 12 evesek vadasznak ra - mert amugy ilyen nincs. ^^
    -.-
  • EFRM
    sok a rinya holgyekurak

de a legnagyobb lol hogy ASPvel rinyal valaki egy HOLNAP hivatalosan jeleno jateknal..
  • HUN_bulldog
    Minden online játékban megvan, hogy a régebben játszó 12 éves akinek nincs más dolga napközben (család, munka), feltápolja magát, és bunkó módon kiélvezi ezt, a napközbeni elnyomottság érzésének kompenzálására.

Ha attól félnék hogy mit tesznek velem az online játékosok, sosem játszanék a neten :)

Nincs tökéletes megoldás erre. Ha egyenlő feltételeket akarsz, akkor kérj wipe-ot a kezdésre, hiszen így nagy előnye van annak aki már bent van, és ki tud nyírni simán bármikor.

Engem spec nem zavar. Mindig lesz öreg, és kezdő. Gazdag és szegény. Mint az életben. Ha lesz olyan aki kihasználja a helyzetét ahogy leírtad, azokat majd levadássza a Hungarian United Navy :D Még egy új cél a játékban.

Részemről összefoglalva:

- Megvárom milyen lesz a publik verzió
    - játszom vele
    - ha tetszik függő leszek
  • kalif
    A kilépés ha jól tudom már nem működik vagy nem fog.A másiktól én is tartok, de, lehet, hogy nem kell.Nem tudom mi alapján szabja ki a büntit, hogy az állomás szerint ki a vétkes. Az tény, hogy nekem jött egy npc és engem lőtt szét az állomás még a hangárban.
    Nyilván nem ez a jellemző, most fordult elő először, picit morogtam, de játszottam tovább.
    Majd meglátjuk, hogy ezt anyuci kedvence kénye kedve szerint csinálhatja-e . Mondjuk ez a játék sztem nem az ovisoké, lehet nem kell tartani ettől.
  • Gilmoor
    Hát ez jószarul hangzik. Bejön no cost hajóval, majd állomáson belédrongyol, mer anyukája nem engedi, hogy az összes csokis tejbegrízt megegye. Másrészről a játékban ennyire nyilvánvaló az exploit? Kilépsz, mint a last minit túrista szalámi? Ennél már csak az lenne szebb, ha random helyre dobna vissza :) Ugye nem?
  • StrikeFor
    " hull ossztomegtol es a shieldgeneratortol fugg. elvileg ha nagyobb a tomeged es a hozza valo shield van fent meg se tud karcolni meg boostal sem. " ezt kifejtenéd pls. hogy néz ez ki a gyakorlatban? köszönöm
    Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2014.12.15. 15:44:22
  • MasterMason
    "Most tulajdonképpen az a baj, hogy túl valóságos a kereskedelem?"

De mitől lenne valóságosnak nevezhető az, ami nem működik? Elmondom érthetően mi a baj. Az a baj, hogy azt véletlenül azért engedi a frontier, hogy még a pajzs helyére rakteret rakva, pajzs nélkül ingázzanak két állomás között, aztán ha kiszedik az embert hipertérből akkor meg kilépnek a játékból nem sérült a hajó és nem vesztetted el a cargod sem. Ezt jelenti itt a farmolás, ezzel milliókat lehet keresni óránként! Ezzel szemben ha te rendesen szeretnél játszani és kereskedni, menni egyik rendszerről a másikra akkor azt azzal büntetik jelen pillanatban a beépített nem működő kereskedelmi eszközökkel, hogy gyakorlatilag egy helyben állsz alig vagy képes egy tisztességes hasznot csinálni.

"Bocs srácok, de ha mindig mindenütt mindenképpen haszon lenne ahol annak "kellene" lenni, akkor nincs kihívás."

Ha te tényleg szereted a kihívásokat, akkor most első sorból kellene elégedetlennek lenned egy olyan játékmenet kapcsán, amelyben azt megengedik, hogy pajzsok nélkül Solo-ban lehessen farmolni milliókat úgy, hogy már már a csalás kategóriát súrolja hiszen pajzs nélkül szállítva egyszerűen kilépnek ha megállítják őket, nem vesztik el sem az árut sem a biztosítási díjat nem kell kifizetniük.

Ez a játékmenet jelen pillanatban igénytelen játékosokat és igénytelen játékmenetet fogsz szülni, tele lesz az űr olyan emberekkel akik solo-ban az általam felvázolt módon kifarmolják a pénzt aztán belépve open playbe elkezdhetik vadászni azokat, akik tisztességesen és rendeltetésszerűen szeretnék használni ezt a játékot.
  • kalif
    nem abba hal bele, hogy összeütközik, hanem hogy az állomás szétlövi, mert szerinte szabálytalan volt, ami ugyebár most is előfordult csak npc-vel.
    StrikeFor: engem is ledobál, nem tudom miért ...
    Utoljára szerkesztette: kalif, 2014.12.15. 15:35:53
  • whd
    conda nem hal bele egy winderbe... hull ossztomegtol es a shieldgeneratortol fugg. elvileg ha nagyobb a tomeged es a hozza valo shield van fent meg se tud karcolni meg boostal sem. mellesleg igen, sok ilyen high skilled pvp-sre lehet szamitani. de allok elebe. amugz a lateralis fuvokakkal egesz jol el lehet navigalni eloluk utana FAOFF rafodul es mar el is villant :)
    Utoljára szerkesztette: whd, 2014.12.15. 15:30:52
  • StrikeFor
    10 percenként kidob a játék :S mást is?
  • kalif
    paypal esetleg ?
  • Gilmoor
    Sajnos nem tudom megvásárolni. Nem fogadja el a master card -om. Meglehet a napi limit miatt, de az is lehet, hogy akármi.
  • StrikeFor
    basszus hasonló volt! egy gyerek beragadt egy Type9-el a hangár bejáratba én nem tudtam kimenni meg visszafele sem és szétlőttek,mert megsértettem a szabályokat........szerencsére volt biztosításra pénzem és éppen nem volt cargóm .......lehet erre kaptam ezt a reputáció romlást? pedig a hivatalban a státuszom Clean.....
  • kalif
    A gond ott van, hogy már előre látom a vérpistikék szívatását: sidewinderrel neked mennek, , és te ez ellen igazán nem tudsz mit csinálni.
    te elveszted pl. az anacondádat full cargovalő ő meg röhög a markában.
    Tulajdonképpen simán megteheti, ha őt büntetik nem veszít igazából semmit.
  • kalif
    én is wanted lettem, mert kifelé menet teljes cargóval benn a hangárban belém jön a semmiből egy anaconda, erre engem büntetnek és szétlőnek.Bukta 2 milla + 200 fényévre tesz le :( .Ezen is lehetne még csiszolni.
  • StrikeFor
    tegnap este már kérdeztem ,de nem tudja valaki miért lettem unfriendly Federation-nél?? csak Wanted embereket öltem volt pár Black market üzletelésem /kb 5 db/ meg ilyen landing megsértés,de minden büntetést időben kifizettem.....ráadásul csak ebben a rendszerben küldizem mégis unfriendly lettem??? miért?
  • HUN_bulldog
    13-15 egy hotas, megéri szerintem, már a feeling miatt is

IL-2 höz is jó volt, és jó lesz még máshoz is :)
    Utoljára szerkesztette: HUN_bulldog, 2014.12.15. 12:18:47
  • Gilmoor
    jójó megyek már megyek.. vásárolni :) Egér vagy HOTAS?
  • HUN_bulldog
    és most kapsz egy plusz hajót, ha előrendelsz amit eladhatsz kezdőtőkének
  • npolos
    ha ma megveszed, akkor már offline csatákat tudod gyakorolni :)
    holnaptól meg élesben
  • EFRM
    sztem elsore futarkodni kell (bulletin board missiok), mert jobban fizet, mint ha magad kereskednel vmivel.
    (persze lehet h a tobbiek mashogy gondoljak :)
  • Gilmoor
    Köszönöm StrikeFor, Dzsini és NMYx. Hát akkor nincs más hátra, mint előre. Tehát, ha megvásárolom, akkor holnap már játszhatok is vele. Akár solo akár online módban, a két mód párhuzamosan dimenziókban működik. Tegyük fel holnap el is indul a szekér. Mit javasoltok, minek érdemes első lendületből nekifeszülni? Kereskedés, vagy futárszolgálat..?
  • StrikeFor
    ohh azt nem tudtam akkor sorry
  • Dzsini
    Sajnos az nem ingyenes és nyílt, csak az előrendelőknek jár, akik már megvették, de nincsenek benn a bétában.
  • Gilmoor
    Ha megteszed kérlek, hogy ezt kifejted bővebben, sok időt és bosszúságot megspórolnál nekem :) Köszi előre is!

Ez nem a pre-orderrel együtt adott lehetőség?
    Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2014.12.15. 11:09:15
  • Dzsini
    Ezeket tényleg nem lehet előre tudni :)

Annyi biztos, hogy nem klasszikus masszív multiplayer a játék, tehát nem fogsz ezerszám a többi játékossal találkozni, hanem csak kis csoportokat kapcsol(hat) össze ad-hoc vagy meghívásos jelleggel, de ki is lehet szállni az ilyenből, és szóló jelleggel játszani - ekkor a világ eseményei ugyanúgy hatnak rád (változnak az árak, stb.), csak a hajód láthatatlan mások számára, és viszont. Az eseményeket, tennivalókat ennek tudatában kell megtervezniük, és lejátszaniuk. Reméljük ügyesen meg fogják oldani, és sikerül több hónap után is megtartani egy kényelmes játékosbázist, akik még alkalmanként fizetnek is (mikrotranzakciók).
  • NMYx
    Havernak egy E8500 van és egy régi radeon hd45xx 512 rammal és simán elfutott neki. Nem maxon de ment. Most lecserélte a kártyát egy GTX 750 re a biztonság kedvéért.
  • StrikeFor
    van Training demo,nézd meg bátran
  • Gilmoor
    Rendszerigényét tekintve eltérő véleményeket olvastam. Egyesek szerint core2duo-n is kényelmesen elfut, nem kell neki 4 magos proci. Igaz ez? Nekem egy Core2Duo7400 (2,8GHz) van NvidGT650 2GB rammal és 8GB sys memoriával. Elég lesz az neki?
  • Gilmoor
    Szuper, köszi a gyors választ. Most már egész biztos, hogy meg fogom vásárolni, de azért a szkepticizmusom nem oszlott el :)
    Sajnos a "sok mindent lehet csinálni" nekem pont az ellenkezőjét jelenti, mint amit kellene neki. Ne érts félre, nem az a jó, ha nem lehet sok mindent csinálni, de tapasztalatom szerint a játékosok többsége alapvetően passzív. Elkezdenek egy játékot, mert részesei a készülődésnek. Hónapokon át nézik a videókat, írnak róla, játékos táborok alakulnak ki, csoportokat hoznak létre facebookon, dübörög a hype és amikor elindul a játék, viszonylag hamar felszívódnak. Szerintem a "játékos" alapvetően passzív, és attól tartok a lehetőségek nagy száma csupán olyan, mint egy nagy szoba, ahol sok színes lufi elfér.
    Lesz online közösség? Lesz értelme létrehozni? Lesz benne valami amit csak közösen lehet majd csinálni? - tudom ezek most még nem elég transzparensek, hiszen mondtad, hogy még nem adták ki és egyébként is "elég komoly fejlesztési paletta van". Csak hát ugye ez a fránya szkeptó nem hagy nyugodni :)
  • Dzsini
    Akkor minek kiírni bármit is? Egy játéknál nem előny az ilyen jellegű "életszerűség", mert az életből az embereknek többségében elegük van a valóságban, egy játékba kikapcsolódni járnak, nem azért, hogy hülyére vegyék őket, és fals információval nehezítsék a dolgukat.

Ennél még az is helyesebb játéktechnikai szempontból, hogy nem mondanak semmit, és oldd meg magad.
    Vagy minden ilyen információt fordítva kell értelmezni, és ha valahol valami exportcikk, oda kell vinni az árut onnan, ahol importálják? Ez azért nem igazán "életszerű", a lenti almás példánál viszont akár működhet is. Veszek a tescoban almát, és eladom egy almatermelőnek?
  • HUN_bulldog
    Erre is azt mondom, hogy életszerű, hogy a jó kereskedelmi információk nincsenek publicba.
  • Dzsini
    Értem, de a játék részéről ez így akkor félrevezető információ az átlagos kereskedni vágyó játékos irányába. Plusz ha ők folyamatosan szállítanak (akár szerződésesekkel, akár saját hajókkal), akkor mi szükség van a játékosokra, a nyílt kereskedelemre, és mi értelme van ilyen információt a játékosnak kiadni, ha téves következtetést vonhat le belőle?

Egy útonállónak jó információ lehet, hogy ha ő almát szeretne zsákmányolni, akkor a két hely közötti úton a szekereket stoppolja le - de csak azokat, amiket nem játékosok vezetnek, mert nekik bizonyára nem éri meg szállítani?
  • Dzsini
    Nem fail - hiszen még meg se jelent, a bétások (itt most gamma a neve, mindegy) a kereskedelmi rendszert csiszolgatják éppen :) Az alakul, hogy milyen gyorsan, könnyen, és problémamentesen lehet majd meggazdagodni, milyen árréseket kínál a világ, mennyire módosítja az egyének beavatkozása az árakat, stb.. Kicsit nagyokat leng az inga, és ezért paprikásabb a hangulat, de inkább most rázzák helyre, mint amikor már sokkal többen lesznek, és sokkal szélesebb körben megindulnak a hírek róla.

Amit nem tudni még: milyen események, eventek lesznek, amiben részt lehet venni, hiszen ez egy közös galaxisban játszódó játék, ezek fogják adni a fő vonzerőt a játékhoz, és biztosan ezek fogják adni az "... és most?" tartalmat. Történetet, közösen formálható eseményeket ígérnek (mondjuk összetűzés a következő 1 hónapban X és Y között, be lehet állni egyik vagy másik oldalra, és a győztes oldal szerint alakul a sztori - vagy Z körzetben valami zűrzavar van, ezért lehet oda hordani a gyógyszereket vagy halászni a zavarosban... ezernyi lehetőség van)

Sok ladik van, még több lesz, sokféle felszereléssel, és űrhajózós játék - lehet kereskedni, lehet kalózkodni, lehet bányászni, lehet felfedezni, lehet fejvadászkodni, lehet a galaxist felosztó fő erők mellé csatlakozni, nekik végezni munkákat.
    Mindezek mellett egy fantasztikusan szép, részletes, aprólékosan kidolgozott világba lehet belecsöppenni, ahol még haverokkal/ellenségekkel közösen is repkedhetsz, és elég komoly fejlesztési paletta van már most is előre betervezve (bejárható hajók, bolygókra leszállás, és egyebek).
  • HUN_bulldog
    Tudod az életben ez úgy van, hogy TE megveheted 20-ért, de a gyártó aki mint ki is írja hogy folyamatosan exportál, őneki valójában lehet csak 14 be van. Neki megéri 18-ért is.

Gondolod neked haszon nélkül adja el az "almát" ajándékba ?

Így teljesen életszerű
    Utoljára szerkesztette: HUN_bulldog, 2014.12.15. 10:30:54
  • Gilmoor
    Adjonisten!
    Épp azon vacilálok, hogy megéri befektetni eme játékba vagy sem, de ami azt illeti, itt elég "hangos" a felháborodás.
    - Van akkora "FAIL" mint az X-Rebirth?
    - Ez most tulajdonképpen egy "űrkereskedősjáték", ahol mindösszesen 15 féle repülhető hajó van beleértve a jacuzzit is?
    - Mi történik, ha már sikerült megvásárolnod a legnagyobb ladikot? ...bizonyára mindannyitoknak ismerős az-az érzés egyéb játékokból "ok lvl 50-es lettem.. és most?"
    Az a tapasztalatom, hogy valami furcsa (eddig ismeretlen) ok miatt, ezek a mai online játékok képtelenek megtartani hosszabb időre egy adott társaságot. Ez a játék is ilyen? Inkább afféle magányos napszéllovasként járhatjuk az űr zegét-zugát, és csodálkozhatunk a sok szép színes anomálián?
    Valaki egy kis kedvcsinálót tudna mondani hozzá? Úgy érzem ráférne a játékra :)
  • Dzsini
    Semmi köze a valósághoz, és ez nem is baj :)

Az viszont nem túl korrekt a játéktól, hogy ha a játék konkrétan leírja, hogy a mezőgazdaságból élő Kukutyin folyamatosan almát exportál az ipari Piripócsra, akkor az átlagos látogatónak ne legyen bruttó vesztesége abból, hogy Kukutyinban (ami gyártóhely) megveszi az almát 20-ért, elviszi Piripócsra (ami felvevőhely), ott megpróbálja eladni, és 18-at adnak érte.
  • npolos
    lehet a bétások már unják a játékot? :)
    én még el sem kezdtem :)
    hozzászoktak a bétában a kánaánhoz, most meg hirtelen nem olyan mint volt, ezért lett volna jobb a wipe induláskor, mindenki nulláról kezdje
    holnap talán már indul, majd lesz valahogy
    ha sok hiba lesz a kereskedelemmel úgyis javítanak benne