23609
-
MasterMason #3123 Én leírtam a játék hibáját, hozzád sem szóltam, erre te nyomdafestéket nem tűrő hangon hasonlítottál egy nemi szervhez. És szerinted nekem ezt akár itt vagy akár a PH-n le kéne nyelnem? Megmondtam a PH-n is, hogy ne személyeskedj, ha én a játék hibájáról beszélek, akkor ne a személyemet sértegesd, hanem próbálj ellenérvet írni. De nem, neked és Nissifernek is, a személyemmel van a gond, ti tényleg azt hiszitek, hogy én pont azért fizettem 16 ezret a játékért, hogy valótlanságot híreszteljek róla, vagy hogy hobbiból biztos csak azért írom, hogy másokat elijesszek a vásárlástól? -
d00ky #3122 Dzsini: olvass kicsit pls:
http://prohardver.hu/tema/elite_dangerous/friss.html#msg4458 -
MasterMason #3121 Privi. -
#3120 Viszont neked se kellene még csak sugallnod se, hogy mások személyével van gond - reggel nem véletlenül írtam mindenkinek, hogy erre oda kellene figyelni.
Nem kell ennyire vehemensnek lenni, fogadd el, hogy mások másként tekintenek bizonyos dolgokra (nem jobban vagy rosszabbul, másként), nem kell fél oldalas ismétlésekkel sulykolni azt, amit elsőre is megértettek.
Hozzászólást törölni pedig csak úgy nem kellene - figyelmeztetés, többszöri, meg ilyesmik, és a törlés a házigazda utolsó(!) eszköze, a normális, higgadt, megfontolt, értelmes beszéddel ezerszer több dolgot lehet elérni - például értelmes beszélgetést többoldali sértődés helyett.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2014.12.15. 21:07:04 -
MasterMason #3119 Nincs itt semmiféle cenzúra, a játékot bárki kritizálhatja és vagy írhat róla jót. Amit nem lehet az az, hogy személyemet sértegesd és engem tegyél a célkeresztbe azért mert én a játék hibáiról is beszélek. -
d00ky #3118 Mason: A masodik embert uldozod el innen, az indokolatlan cenzuraddal:) Jo szorakozast a hiveidhez, az atlag jatekosok a prohardver forumon beszelgetnek:) -
#3117 Erősen eltúlzod. Többen írták, hogy egyetértenek veled, más meg azt, hogy részben egyet ért. Nekem ez nem tűnik boszorkányüldözésnek.
Utoljára szerkesztette: picket, 2014.12.15. 20:43:01 -
MasterMason #3116 Nissifer és Dooky, mondtam, hogy a személyemet érintő sértegetéseket törlöm. Én a játék hibáiról beszélek, viszont ti ketten pedig engem támadtok mert alapvető jogaimmal élve szóvá merem tenni a játék hibáit is.
Mindamellett, hogy bárki visszaolvashat, hogy miket írtam az elite dangerousról.
"A világ legjobb játéka lehet belőle"
Lapozz légyszíves vissza jó pár oldalt, ahol a világ legjobb játéka lehet belőle titulust osztogattam amikor azért még valamennyire működött, most meg egy kicsit kezd nekem ez a dolog olyan lenni, hogy amíg csak a szépet és a jót veszed észre meg csak azt mondod addig barátként kezelnek, aztán amikor észreveszed, hogy azért itt valami nincs rendben magával a játékkal. Na olyankor hirtelen a személyed lesz a célkeresztben.
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.12.15. 20:42:20 -
#3113 Egyrészt mivel nem lesz wipe, ezért tisztességtelen előnyről beszélni mert "tudod mi a dörgés" elég enyhe dolog (a sokkal jobb feltételekkel összeharácsolt javak ennél neccesebbek).
Másrészt felesleges ennyit pörögni rajta, mert
(A). mi nem tudunk változtatni, a fejlesztőknek öntsd ki a lelked,
(B). ha nem lesz jó a játék, akkor megy a sarokba a többi "ebből a hype-ból sem lett semmi" közé. Ami sajnálatos, de nem az sg fórum közönsége fogja megakadályozni, vagy elősegíteni ezt. A fejlesztők levonják a tanulságot, a vásárlók rájönnek, hogy nem minden arany ami kickstarter, és az élet megy tovább. De az, hogy már előre elveszed az ember kedvét tőle, meg telesírod az sg fórum adatbázisát nem vezet semmire. Függetlenül attól, hogy jogod van a véleményedhez nem látom értelmét, hogy 10 hsz-enként megismételd wall of text formájában, vagy hogy bármilyen ellenvéleményre odabökj vele, mint valami világvége-jóslattal.
Megismétlem: nem bántani akarlak vele, vagy elvitatni a jogodat, hogy leírd, de a véleményeddel lehetnél konstruktívabb, vagy... nos, olvastuk, és tudomásul vettük. -
#3112 Próbáltam beállitani programot virtual joy-ra hogy reagál a játék. Controlba fel is ismeri mikor irányokra nézek be is állitja a kiválasztott LOOK LEFT, UP stb részre . Ingame be mégse reagál... -
MasterMason #3111 Jó játékot, aztán ha majd problémád lesz, azért remélem legalább olyan együttérzésre számíthatsz majd mindenkitől, mint tőled azok, akik szórakozás helyett olyan bugos eszközökkel szívnak, amelyek szerinted remekül működnek! -
#3110 Igen. Máskép nem ismerné fel az elite dangeroust. Be is raktam a settings mapába. -
Luciferkee #3109 "Az utolsó dolog pedig az, hogy 3300-ban járunk a fénysebesség több százszorosával haladni képes űrhajóban, miközben a technológiai kőkorszak vívmányaival papírral meg ceruzával kellene árakat irkálnod."
Valószínű addigra vagy
1, nem lesz emberiség
2, annyira fejlett lesz a technológia, nem minden autómatizálva lesz. Ergó nem is kellene ilyen játékot csinálni, hiszen nem pilótákkal fogják a kereskedést megvalósítani.
Itt részemről vége, jó játékot, én megyek felfedezni, mert az utóbbi 1-2-3 évben egy játék sem kötött le ennyire mint ez. -
MasterMason #3108 A programnál jól van beállítva, de letöltötted egyáltalán azt játékprofilt csv-fájlt amit be kell tenni a fő mappába ahhoz, hogy működjön?
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.12.15. 20:03:18 -
#3106 Valaki ötlet?
Egyáltalán hol látnám azt hogy (virtuálisan TrackIR nek látja -e ?? Nekem ez teljesen homály.
Utoljára szerkesztette: spybot919, 2014.12.15. 19:43:15 -
Luciferkee #3105 Csakhogy én nem 3 oldalon keresztül teszem, néha-néha valótlanságokat állítva.
Amúgy nem értelek. Te azt szeretnéd, hogy random veszel valamit, mész random irányba, bedokkolsz random stationon, hogy aztán hatalmas haszonnal add el? Mert nekem az utóbbi posztodból ez jön le.
Ha már mindig jössz a való élettel (ami szerintem egy játéknál teljesen felesleges, hiszen azért játék, mert nem a való élet) akkor te azt szeretnéd, hogy itt magyarországon veszel olajat, majd elindulsz irán/irak felé és ott akarod eladni tisztességes haszonnal? Inkább úgy lenne érdemes (és logikus), hogy elmész először irán/irak fele, látod, hogy úsznak az olajban, akkor nem adom el ott, megyek tovább. Elérek Oroszország fele, ott is úsznak az olajban. A többi ország messze van, de a visszafelé úton tapasztalod, hogy mindenhol olcsóbb az olaj, mint Magyarországon. Lehet hogy inkább Magyarországon élelmet kellett volna venni és azt vinni Oroszországba? Ezt hívják azt hiszem piackutatásnak. Igen, tudom kicsit sarkalatos a példa, de Te mondod itt mindig, hogy való élet így, való élet úgy. -
MasterMason #3104 Működésre lehet azt bírni, menni fog. Bár most akkor nem tudom hirtelen mit volna érdemes javasolnom nem tudom elképzelni, hogy ha azon van akkor miért nem müxik neked. -
MasterMason #3103 De most megint jössz azzal, hogy ha valakinek 2%-os haszonkulcsokat dog a gép random "az valamit nem jól csinál"... És mindezt úgy mondod, mintha bárki tudhatná előre, hogy mennyiért veszik majd meg tőle ott ahova viszi. Egy esetben tudhatná csak mennyit kaphat érte mégpedig ha előtte odamenne és megnézné, viszont akkor egyetlen módon kereskedhetne csak, ha két állomás között teszi ezt. Ugyanis az teljes képtelenség lenne, hogy ha mindig más rendszerbe szeretne menni (ha már ennyi van), hogy ugyan azon fuvarért mindig kétszer tegye meg a sok esetben akár 15 perces utat is. És akkor még azt várnád, hogy mert egy alapvető hibával rendelkező játékmenet neked megfelel ezért mindenki másnak csendben kéne lenni arról, mert máskülönben az "sírás."
Ráadásként meg még pont hogy annak a hibának köszönhetően fog hamarabb mindenki fullos anakondákkal járkálni amiről beszéltem, szemben azokkal akik tisztességesen játszanak. Csalással milliókat kereshetsz pár óra leforgása alatt és tisztességes játékkal meg sokszor meg még mínuszokban is szállítanak? De most komolyan szerinted én azért vettem meg 16 ezerért ezt a játékot, hogy utána csendben keljen lennem? Miért lenne neked több jogod bármit a játékkal kapcsolatban leírni mint nekem? Miért gondolod azt, hogy ha te is megvettél egy játékot akkor majd csak azt lehet leírni egy játékról amit te osztályoztál és a magad véleménye szerint helyesnek találtad?
-
#3102 Az a baj hogy alapjáraton ezen van és nem működik az istenért sem szakásosan gomb+egér kombinációval lehet körbe nézni direkt erre vettem 30fps cam-ot (nem olcsón) de még mindig olcsóbb mint egy valódi TrackIR viszont hogy nem tudom működésre bírni az jó kis tanulópénz lesz... -
Luciferkee #3101 A matematikai műveletekkel teljesen tisztában vagyok köszönöm.
Ha valakinek annyi az agyi kapacitása, hogy olyan köröket menjen amiből (példáddal élve) 2%-os haszonkulcsa van, az valamit nem jól csinál.
Azt, hogy pontosan hány rendszer van nemtudom, de szerintem ha egy ember kis logikai érzékkel is meg van áldva, akkor sejtheti, hogy mire céloztam a 99%-0.1%-os számaimmal.
Részemről itt a téma lezárva, 2 oldal sírás után inkább megyek más fórumra. Ha neked nem tetszik, nem szórakoztat, akkor nem kell erőltetni. Én személy szerint semmi gondot nem látok a kereskedelemben. Azt sem értem, hogy miért lenne az jó, hogy mindenki 1-2 hét után fullosan felszerelt anakondákkal járkálna.
Cobrát aránylag hamar meg lehet szerezni, szintén aránylag hamar fel lehet szerelni, azzal a hajóval már teljes életet élhet a játékban. -
#3100 Gondolom ennek a kulcsa az, hogy miért exportálnak rossz helyre, nem hiszem hogy simán csak ganyi lenne a program. El tudom képzelni, hogy sima késéssel reagál a piac az árfolyamváltozásra. Indulok ki abból, hogy azok az import/export nyilak változni is tudnak a kereslet függvényében és nem fixen egy helyre mutatnak. :)
Utoljára szerkesztette: danone, 2014.12.15. 18:31:03 -
#3099 Értem, köszi a választ :) -
MasterMason #3098 A facetrackNOIR-ban azt a lehetőséget válaszd a game protocol settingsnál, azon belül a harmadik résznél, hogy Use Track IR Hide Free Track, és akkor amikor belépsz a játékba, akkor úgy látja majd mintha egy track ir-el léptél volna be és magától működik majd. -
#3097 FacetrackNOIR -t sikerült valakinek működésre bírnia? Nekem FacetrackNOIR -ban tökéletesen működik felismeri a camot is meg a játékot be is van állítva az érzékenység pöpecen. A bökkenő a játékban kezdődik mert egyáltalán nem reagál a programra. valószínűleg valamit a controlls ba kellene állítani ? -
MasterMason #3096 Mi a kereskedelemről beszélünk és arról, hogy egy kb 50 ezres haulerre amire 160 ezer egy fullos FSD azzal 6-7 árú szállításával lehet csinálni 15 ezret is egy körben, ellenben ha már befektettél több mint 7 milliót egy hajóba meg plusz befektetsz egy milliót áruba, akkor ha program beépített kereskedő eszközeit használod, akkor akár még minusz is termelhetsz. Mert a programban az állomások sok esetben olyan helyre exportálnak ahol olcsóbban veszik az adott árut, mint amennyiért az a hely ahonnan exportálják. Persze mindig rá lehet állni egy-egy helyre ahol biztosan tudod, hogy lesz haszon, de attól a program alap eszközei még nem működnek úgy ahogy kéne. Érted? Ez a baj, hogy ez miatt belekényszerít abba a játék, hogy ugyan azon két állomás között ingázz miközben tele van szebbnél szebb rendszerekkel ez a játék. -
#3095 Nem azért, de ezen pont az van amiről beszéltünk, mielőtt bármit csinálnál már predesztinálható hogy hol mit érdemes szállítani a környéken.
Utoljára szerkesztette: danone, 2014.12.15. 18:03:18 -
MasterMason #3094 "Mellesleg _szerintem_ a játékosok 99%-a a bejárható terület 0.1%-án ténykedik"
Van kb 400 milliárd naprendszer és annak a 0.1%-a az pont 400 millió rendszer. Szóval kb pont ugyan ilyen egyszerűen ki lehet számolni azt is, hogy ha vesz mondjuk 800 ezer creditért árut és a végén lesz rajta 20 ezer haszna (ha nem mínusza lesz éppen), akkor kb 2%-os haszonkulcsa volt. Lehet onnan vette a 2%-os haszonkulcsot, hogy el tudja végezni a legalapvetőbb matematika műveleteket.
Persze az is lehet, hogy csak arról van szó, hogy ő nem olyan ügyes mint te aki előre tudja, hogy 20 ezerért fog szállítani, mindezt úgy, hogy amúgy a program nem írja, hogy mennyi lesz ha oda viszi. Bár milyen igaz, előtte menjen el és nézze meg mennyi lesz ott az ára, ha jó akkor meg menjen vissza az árúért és szállítsa le, aztán ugyan ezt minden rendszernél, persze csak ha nem szeretne két állomás között ingázni és beleesni abba a körbe aki szerinted a bejárható terület 0.1%-án tevékenykedik. Tiszta beszéd és logika.
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.12.15. 18:03:29 -
Luciferkee #3093 Talán inkább az lehet, hogy az idióta kiposztolja, hogy ilyen jó, olyan jó kereskedelmi utat talált aztán minde n00b odamegy kereskedni és fél nap alatt "kiürítik a routet".
Ezt az 1-2%-os haszonkulcsot mégis honnan a szarból szedted? Ha te olyan vagy, hogy 1-2%-os kulcsal elindulsz hát... sajnállak.
Mellesleg _szerintem_ a játékosok 99%-a a bejárható terület 0.1%-án ténykedik, persze, hogy nem találnak ott már olyan rendszerpárokat, ahol lehet rendesen kereskedni. Meg lehet nézni egy adott station statisztikáját, hogy az elmúlt napban mennyi hajó ment át. Ha csupa nagy raktérrel rendelkező hajókat látok, megyek is tovább. Közben felfedezek, közben megölök 1-2 wantedet, és máris jön a pénz _szórakozásból_.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!jaaaa és azt tudtad,hogy frankón figyelik a REDDIT meg OFFICIAL fórumokat és aki bármiféle értelmes kereskedelmi bolygópárokról infót ad meg azt szinte azonnal szétnerfelik a picsába? azért ez elég gáz...... -
#3092 Bár én még nem játszom ezzel a játékkal, azért kereskedelmi vonalon azt megjegyezném, hogy a valóságban mérhetetlenül sokat számít a referencia. Ezt a játékban reputációnak szokták nevezni. Tehát alacsony reputációval kisebb az esélye nyereséges üzletet realizálni, mint magas reputációval. Ezt igazán megvalósíthatták volna és akkor nem lenne gond a linearitással. Amit szabad "jupiternek" nem szabad a "kisökörnek" ugye :) -
MasterMason #3091 Bárcsak úgy lenne ahogy mondod! Hogy a valós áruszállítások alapján fogynának a termékek, ezzel szemben most az van, hogy ha van valahol 100 ezer egységnyi árú és jó áron ezer/tonna körüli haszonnal, akkor másnap már nincs ott, és mindezt úgy, hogy közben meg írja a boardon a játék, hogy az elmúlt 24 órában járt az állomáson 56 sidewinder, 35 hauler, 16 cobra, 1 Python meg 3 darab type9...
Te meg vakarod a fejed, hogy ha ekkora forgalom volt az elmúlt 24 órában az állomáson, akkor mégis hogyan tűnt el itt 100 ezer egységnyi árú? -
#3090 8:00-kor indul, valamelyik időzónában. -
npolos #3089 olvasgatom a fórumokat, de még nem láttam pontos indítási időt
12.16. 00:00-tól indul vagy ilyen pontos idő nincs még? -
Diopapa #3088 Jah, keresni kell egy nyugodt rendszert. :) De egyébként jah, az árak szerintem is irreálisan sokat mozognak, ami a röhejesen alacsony árukészlet miatt van. De ezt már kifejtettem másik topikban, itt nem kezdenék bele megint. -
#3087 ... csak mire másnap visszalépsz, addigra mások is felfedezte a jó piacot, lefutottak rajta 4000 kört, és már csak veszteséggel szállíthatsz, mert nincs rendesen lekorlátozva az árak mozgása, és a világ akkor is halad, mikor te alszol vagy dolgozol :) -
#3085 megvan a válasz közben köszi (https://twitter.com/EliteDangerous/status/472448451939409920) -
#3084 Szerintem nyugodtan streamelhetsz, a Youtube is tele van gameplay videókkal az első alfa óta. -
Diopapa #3083 "e bármilyen befektetésnél, az első megközelítés mindig a piackutatás,"
Senki sem kényszerít, hogy teli puttonnyal járd a végtelent. Mászkálhatsz pici / gyors hajóval, jegyzetelhetsz, majd amikor "felmérted a piacot" akkor hullahó, telizsák --> profit -
#3082 Csak egy gyors kérdés, olvasta valaki, NDA mit enged? beta stream vagy YT embed pl?
Utoljára szerkesztette: danone, 2014.12.15. 17:05:55 -
#3081 Eredeti Elite-ben volt egy Rich-Poor és egy Agricultural-Industrial felosztás, plusz egy technikai szint, és az alapján eléggé biztosan lehetett tudni, hogy mit érdemes felpakolni, és hova érdemes vinni, mert ezek meghatározták az árak minimumát-maximumát (lásd a táblázatban).
Gazdag ipari helyről számítógépet venni (~62 körüli áron) -> szegény agriculturalba eladni (~100 körül)
Visszafele pl. szőrmét 57 -> 83-as átlag áron.
(persze eleinte kisebb dolgokkal érdemesebb volt kereskedni, ez akkor volt, a legjobb, ha a teljes rakteret tele tudtad vásárolni)
Emellett az apróságokat (amiket kilóban meg grammban mértek - arany, platina, ékkő) egy átlagos ár alatt mindig venni, és ha sikerül egy jó helyet találni eladni.
Ezt egy kis jegyzetelés után könnyen fel lehetett ismerni, és jó kis profitot lehetett realizálni, egyáltalán nem volt véletlenszerű a klasszikus Elite. -
#3080 Javítsatok ki ha tévedek, de az eredeti elite-ben is kvázi véletlenül kellett kóricálni, max ha találtál egy jó útvona, azt bejárhattad párszor, mielőtt a kereskedelmi rendszer a forgalom miatt lecsökkentette volna az árrésedet.