23609
-
StrikeFor #3163 én úgy tudom hiába lépsz ki a hajód ott marad 15-20 másodpercre.....
amúgy próbáltam elmenekülni már be is töltött az FSD,de az uccsó másodpercben meghibásodott egy találattól :S -
d00ky #3162 Mar nincs alt+F4 csak CTRL+ALT+DEL, de csalasnak szamit... -
#3161 ilyenkor nem működik az alt F4? -
StrikeFor #3160 a 800k-s Cobrámat :) nem is lett volna bajd ja nem 3-an vannak,de 3-om ellen nem tudsz úgy manőverezni,hogy valamelyik kettő ne lőjjön....iszonyatosan szétlőttek...... -
d00ky #3159 BaziJoe: NPC: Non-player character: a program altal iranyitott hajo, ezzel toltik fel az univerzumot, hogy ne csak lezengjenek benne a hajok -
d00ky #3158 Milyen hajot lottek szet? -
#3157 És mi az a NPC?
-
StrikeFor #3156 na erről beszélek: 2 perccel a szerver leállás előtt 3 kalóz 2 Cobra meg 1 Sidewinder masterek szétlőttek mint a huzat.....4 shield cellt /C3-ast/ lőttem el menekülés közben ,de kinyírtak ! még jó ,hogy volt kalkulálva biztosítás a hajómra így csak -30k :( maradt 8 ezrem :S
Nagyon vigyázzatok az NPC-kel! -
d00ky #3155 12:00 GMT lesz a release, vagyis meg 1:20 perc:) -
d00ky #3154 Mindent erdemes boviteni, mert amikor cserelsz, ugyis eladogatod rola az upgradeket, szoval amig hasznalod addig is tobb helyed, nagyobb pajzsod lesz. Alap hajoval semmit sem tudsz kezdeni, plusz nincs veszteseg rajta ha kesobb eladod. -
#3153 Értem és köszi :) Szóval hauler vagy adder. Ha azért vennék addert mert jobban bővíthető akkor annak van értelme? Vagy úgysem tartom meg olyan sokáig, hogy érdemes lenne kimaxolni? -
d00ky #3152 Gilmoor: Szerintem erdemes azzal kezdeni, hogy eladod a freagle-t, ha elerheto tavolsagban parkol toled. Ezert kapsz 40k-t, amivel mar joval kozelebb kerulsz a haulerhez, vagy adderhez.
Jo az eagle, de nagyon torekeny, raktere meg minimalis. Kuldizni szar, felfedezni szar, kereskedni szar. Bounty hunting meg most eletveszelyes, ahogy olvasom -
d00ky #3151 Elotte, jogos:) -
StrikeFor #3150 G07 előtt vagy után ? :P -
StrikeFor #3149 fejvadászkodni/kalózkodni jó ,de az NPC-ket most tunningolták...így SZERINTEM!!! kezdőnek jobban megéri ha eladja és vesz egy Haulert/Adder-t amivel már frankón lehet küldizni,felfedezni,kereskedni -
#3148 nálunk a mosogatógép is bugos :) csak azokat a dolgokat mosogatja el amit elég lenne leöblíteni is :)
más..: mondta volt valaki hogy az eagle hajót adjam el amit a mercenary csomagban kapok. Annyira nem ér semmit, hogy inkább érdemes eladni? -
d00ky #3147 En tegnap nyomtam egy deadly ASP ellen 192K bounty. Belement 3 shield cellem, de azert megvolt.
A lenyeg szerintem, hogy maxos shield kell, maxos thruster, meg maxos pancel. Emelle kell 1-2 shield cell bank, ez visszatolja a shieldet 3-6szor maxra. Ennyi eleg kell, hogy legyen. Ha ki van kapcsolva a call for assistance funkcio, akkor a security sem jelenik meg, hogy lenyulja a fraget eloled. -
npolos #3146 akkor kérni kell még egy mosogatógépet is :) -
#3145 no hát megvettem én is... este még dumálok "jézuskával" hogy hagyjon játszani egy darabig és ne zaklasson a mosogatással. -
StrikeFor #3144 hát én a Bounty Hountingra vigyáznék...nem tudom voltál-e G.7 óta ,de még jó ,hogy néztem az egyik legnagyobb Elite streamet Twitchen tegnap,mert a gyereket akinek majdnem fullos Cobrája volt úgy szétkapott egy Competent Viper mint a szél! Nagyon feltápolták az AI-t !
eddig még én is nekimentem még az ELITE,DEADLY NPC-nek is....,de most már nem merek........
-
d00ky #3143 Igazad van, hogy nem hozhatjak ugyanezeket a szamokat, de az aranyok azert tisztan latszanak, szerintem;
felfedezessel, max felszerelessel kb a kereskedes 8-10%-at lehet hozni, banyaszattal majdnem a 75%-at, de csak ha csalsz. Jelenleg a bounty hunting es a kereskedelem a ket legjobban kifizetodo szakma. Zanzasitva ennyi lenne a lenyeg, szerintem.
Ami engem legjobban meglepett, hogy a felfedezessel az elejen tok jol lehet hozni 1-5K-s penzeket, amivel tok gyorsan lehet haladni, de kesobb ha mar kimaxoltad a felszerelest sem meg 10-30K fole a penz, igy jelenleg ennek semmi ertelme. Mondom ezt ugy, hogy fuel scoop nelkul egy teljes 32tonnas uzemanyagtartalyt megtolteni is 20000 credit.
Utoljára szerkesztette: d00ky, 2014.12.16. 09:30:26 -
StrikeFor #3142 könyörgöm ASP-vel szerintem nem igazán releváns ez a kis teszt...............szerinted itt mikor lesz ASP-je valakinek???
szerintem én képviselem az átlag playert, átlag játékidővel ,én úgy indultam,hogy eladtam a Vipert és vettem egy Haulert....( a kezdetektől játszom,igaz mikor a WIPE híre bejött volt egy 6-8 nap OFF ) majd napokig azzal mentem és vettem egy Adder-t ezeket maxos raktérrel,de közepes modulokkal tudtam felszerelni.....kb. egy hete vettem egy Cobrát azon tegnapra értem el,hogy olyan 50-60%-os állapotban van modulok terén a 375k-s alap hajóm most 800 ezret ér..összesen 875k-t költöttem felszerelésre....
27db Bountyt hajtottam be 196k fejpénzért
25 küldit nyomtam le
1275 tonnányit kereskedetem
11x "bűnöztem" 19k bírság
és jelenleg van 69k creditem ( 2x haltam meg az -25k volt )
tehát nagyon szép,hogy százezreket kereskedsz ASP-vel ami alapban 7.000.000 ,de szerintem én jól szemléltetem ,hogyan fog egy átlagos player haladni......kicsit a statisztikád összezavarja a "mezei" játékosokat,hogy jaaaa,hogy ez így megy??? hát azért ennyire nem kerek a történet srácok ! PEACE :)
Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2014.12.16. 09:10:26 -
npolos #3141 köszönöm, tényleg nagyon részletes és hasznos volt :)
este ha odajutok már ki is tudom próbálni -
HUN_bulldog #3140 MM szerintem túl hevesen veszel magadra egyszerű véleményeket. Nem ellenség aki mást gondol. És ami neked nem tetszik, másnak még tetszhet. Az utóbbi hozzászólásaidban én is úgy éreztem, hogy a játékot túlságosan szidod, és aki benéz egyből azt gondolhatja hogy sz@r az egész. Elég egyszer elmondani, hogy neked nem tetszik, nem kell többször leírni. Ha többször leírod, az már presszionálás.
Uff beszéltem -
#3139 köszi az összefoglalót, próbáltam visszaolvasgatni, de sok hiányzó kommentet találtam így nem tudtam én se "igazságot tenni" :D
nem akarok senkinek büntetőpontot adni, házigazdaságot se elvenni ha nem muszáj.. viszont most már figyelem a topikot egy darabig, személyeskedés tényleg törölhető, sőt még akár büntetőpontot is érhet ha folytatja, de bízok bennetek hogy inkább normális hangnemben megtudjátok beszélni és valami hasznos eredményre juttok :) -
d00ky #3138 Most, hogy szabad velemenynyilvanitas van, leirom a tegnapi tesztjeim eredmenyet. Tudom, hogy Mason meg akarja majd cafolni, de legalabb torolni nem tudja, igy van ertelme vegre ide is irni:
Megneztem, egy-egy oran keresztul, hogy mivel mennyi penzt lehet csinalni a mostani verzioban:
Alapfelszereles:
ASP 6.6Milla, legjobb pajzs, legjobb thruster, 4 multicannon, 2 beam laser, B-s hiperhajtomu
Felfedezes:
Advanced scannerrel es detailed surface scannerrel felszerelkezve (1.5 milla es 250K, ergo sokaig nem lesz ilyen a kezdoknek, de egyelore ez hozza ki a maxot a felfedezesbol)
1 ora felfedezessel, a max amit kaptam az 16K credit volt, sok 6-7K-s es nehany 9-10k = Nevetsegesen alacsony
Bounty hunting:
Kimaxolva az ASP-t, 16Millat er a hajo
1 ora bounty huntinggal 780K creditet kerestem, ebbol 90K volt a javitas, loszer, stb.
Banyaszat:
Ketto mining laserrel es 10 slotos refinerivel egy ora alatt;
pristine planetary ringet banyaszva: 27t palladium, 14t gold, 31t silver es az aprosagok: 710k credit
Pristine asteroidat banyaszva:
Exploit nelkul nevetsegesen lassu, ugyhogy amint megvolt a palladium, relog es ujra:
24t palladium, 6t gold, 16t silver, meg a vegyesvagott : 540k credit
A kalozkodast nem probaltam, sajnalom a reputaciomat:))
Kereskedes:
Atata rendszeren belul ugraltam, egy kalozbazis es a station kozt, shield nelkul, friendly statusszal:
A kalozbazisrol hoztam aranyat (8934/t) es adtam el (10358/t), ami 1424c/t haszon
A Zahn enterpriserol superconductort hoztam (6136c/t) es adtam el a kalozoknak (7183c/t), ami 1047c/t
Ez odafele 160k credit haszon, mig visszafele 117k credit. 2300LS tavolsagot atrepultem 6 perc alatt, igy kerekitve 15perc egy oda vissza, 250k haszonnal, ami orankent 1milla
Amit nem teszteltem, az a missionok es a piracy.
Eddig jutottam, amibol egyertelmuen latszik, hogy jelenleg a kereskedelem el es mukodokepes, a banyaszat ugyszinten, viszont a felfedezes balanszra szorul.
Ha wipe lett volna, en igy kezdenek:
- alap sidewinderrel, felfedezes, vagy missionok, ha van jo a kezdo allomason.
egy ora alatt olyan 30-40k hozhato
- Ebbol rakterbovites es HS hajtomu upgrade utan egy kicsi kereskedes, amig megvan a hauler + mining laser + egy 2-3 slotos refinery
- Banyaszat amint megvan egy major vagy pristine asteroid (logoff-login modszer)
- Ebbol egy nap alatt kijon az MK3, amivel en rare commodityt vinnek (kurva lassu, de jovedelmezo) vagy bounty hunting
- Amint megvan a max thruster, pajzs es fegyverek, bounty hunting egy jo rendszerben
- ha megvan a type6, onnantol kereskedes ezerrel
Szerintem ez egy jo utvonal az abszolut kezdoknek, nincs benne az elejen harc, alig kockazat es kozel sem egyhangu.
Ezekutan azt hiszem joggal cafolhatom meg Mason allitasat:
- Nem kell agyatlanul ugralni ket rendszer kozt, van mas ut is penzt keresni
- Tobb profession is mukodokepes
- A kereskedelemben g...i sok penz van:))
remelem segit valakinek a ma deli indulaskor:) -
Diopapa #3137 "azért is választotta meg a közösség egyhangúlag házigazdának"
Az a kb 3-4 ember? -
#3136 A házigazda elég vehemens, lendületes stílusban védi saját véleményét, ami néhány embernél lelöki a szíjat, és (a törölt hozzászólásokat nem látva) személyeskedésbe fordul.
Mindez addig nem volt probléma, amíg ezzel a vehemenciával és stílussal a játékot védte a kétkedőkkel szemben (pl. én, november 21, #2464 és környéke), akkor én voltam trollnak kikiáltva, és azért is választotta meg a közösség egyhangúlag házigazdának, mert végre valaki majd megvédi a topicot az ilyen "felforgató egyedektől".
Most, hogy ugyanebben a stílusban negatívabb, a közösségnek annyira nem tetsző véleményt véd a házigazda, már kényelmetlenné vált másoknak is. Hogy mit törölgetett, azt sajnos nem láttam én sem, de szóltam többször, hogy a törölgetés az utolsó eszköz egy házigazda eszköztárában, és nem kellene használni.
De mindezek mellett a közösség választotta meg a házigazdát, a közösség ugyanúgy meg is vonhatja bárkitől a bizalmat, ha úgy érzi, hogy nem felel meg az elvárásainak. De tessék közösségként viselkedni, együtt gondolkodni, megbeszélni dolgokat. -
StrikeFor #3135 már megnéztem vagy egy tucatot :S -
MasterMason #3134 Egy darabig egyre nehezebbek egészen a B-ig, aztán meg A-nál már jobb teljesítmény is lesz meg kisebb súly, ez befolyásolni fogja a hajód ugrási távolságát. -
EFRM #3133 hi-tech vilagokat nezzed sztem.. -
StrikeFor #3132 ui: Gimballed Beam Laser-t keresek /Class 1-et ha lehet/ Eranin,Ibootis,Styx környékén......már szinte mindenhol néztem,de nem leltem...esetleg valaki látott mostanság? -
StrikeFor #3131 jaja azt hittem az A 1 a best és E4 legszarabb :)
hogy mit befolyásolnak....vagy csak egyszerűen azt jelenti,hogy egy ágyú vagy raktér mennyi helyet foglal? mekkora a súlya? -
#3130 Megkérném a házigazdát hogy a következő néhány napban ne töröljön semmiféle kommentet a topikból!
(ha esetleg lenne valami komolyabb törölni való akkor azt majd szerkesztem/törlöm..)
Érkezett néhány panasz és kíváncsi vagyok a topiklakók véleményére.
-
MasterMason #3129 Azt hitted, hogy az 1-es a legjobb mi? Amúgy mit értesz mass hull cuccok alatt? -
StrikeFor #3128 oo bakki :D akkor tök fordítva gondoltam:D azt hittem a betű a nagyobb prioritás :D
más épp most harcioltam egy Federal Drop shippel ami nekem ZÖLD! volt ,de Wanted volt és kiszedett hyperűrből.....kinyírtam,hogy még 1%-ot se szedett le rólam és most jön a jó hír! 59500!!! Credit volt a fejpénz! OOO yeah :D
még annyi kérdés,hogy a MASS meg HULL cuccoknál mit vegyek prioritásnak?
Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2014.12.15. 22:56:44 -
NMYx #3127 Get ready Commanders - we are working towards releasing Elite: Dangerous 1.0 at midday GMT tomorrow, 16.12.14
Only a few hours left to pre-order the game at a discounted price.
Hivatalos FB oldalról van a szöveg. -
MasterMason #3126 Mert az 4-es osztályú! Egy E4-es azért jobb mint egy B2-es mert két osztállyal feljebb van. Ugyan ez igaz minden modulra, tehát ha ahajódon négyen modul hely van, akkor oda 4-es osztályú cuccot kellene venned ha teljesítményt is akarsz. Persze rakhatsz kisebbet is, de jóval gyengébb értékei lesznek. Mondjuk sok dolog még nem ír semmilyen értéket, pl szkennereknél nem írja a játékban mekkora körben szkennel. Igazából az energia felhasználásnál meg érdemes olyan power plantot ami mindenre elég. Emellett lehet kapcsolgatni a moduloknál is, hogy ha harcolsz és megsérül az plant és ezáltal kevesebb lesz az energia, akkor a hajó mely részei és moduljai élvezzenek prioritásokat.
Szóval a nagyobb szám mindig magasabb osztály, még akkor is ha csak E-s.
-
#3125 Relevánsabb téma: twitch-en tényként kezelik, hogy holnap 12:00 (gmt) jelenik meg a játék. Valakinek van más információja? -
StrikeFor #3124 a vitát megszakítva segítsetek pls:
Miért van az,hogy van mondjuk egy E 4-es pajzs generátorom és a 3x annyiba kerülő B 2-es ami ugye majdnem a legjobb osztály mégis szarabb értékeket ad mint az E 4...........
vagy a power plant: van D 4-es ami majdnem 3000! MW-al több energiát ad mint egy B 2.......
valaki magyarázza el pls ezt a HULL (karoszérias?) MASS (szerkezet súlya? ) Integrity combót...
meg az se világos 100% ban,hogy a hajónál mt jelent a retracted(kikapcsolt fegyverzettel? ) meg a deployed( bekapcsolt fegyverzet modulok? ) energia felhasználás......
Elitedangerous.hu-n sem találtam tutorialt ez ügyben..... csak a piros/kék nyilacskák alapján építgetem a hajót,de ahogy fentebb írtam még azt se biztos,hogy jól,mert nem vágom ,hogy a drágább-magasabb osztályú cuccok miért szarabbak olykor! KÖSZÖNÖM