23609
-
whd #2997 naaaaa.... ezt azért ne.. emberek vagyunk, különálló véleménnyel nincs ezzel baj. maradjunk is azok. :) -
whd #2995 ofcourse like usually :D -
StrikeFor #2994 hajópörgés 2.05 :D -
whd #2993 szerintem ennyire ne menjunk bele a szamokba :) te igy gondolod en meg igy. nincs ebben semmi baj -
whd #2992 egyedul is szetszedtem oket :) -
MasterMason #2991 Gondolkozz már Roland, mutassál már nekem nemhogy egy játékban hanem a való világban akár vállalkozót akár egy munkást aki 80-90%-os adó mellett meg tud élni és még élvezi is. Már megbocsáss de ez egy játék, és két pont között ingázni hónapokat minden kivéve játék.
Amennyiben pedig rendeltetésszerűen és nem farmolással használják a játékot azokra meg kb 90%-os adót mérnek?
Majd 2 év múlva lesz neked egy kondád, és akkor lőhetsz vele verebeket már ha találsz, igazi ellenfelet viszont nem fogsz találni. Mert felnőtt ember aki tud számolni és legalább egyszer papíron kiszámolja, hogy 800 ezret érő áru szállításával és kockáztatásával keresett egy úton 15-20 ezret mert nem akart farmolni és ingázni, akkor bizony egy egyszerű osztással is megkapja a nem túl biztató eredményt, hogy ez bizony 2%-os haszonkulcs ami a befektetett idővel és kockázattal teljességgel aránytalan, és nemhogy nem éri meg megszerezni de még csatába is értelmetlen lenne elvinni olyanok hajók ellen, amelyek még együttvéve felszerelve sem érnek annyit, mint egyáltalán a hajód biztosítási díja és amennyit fizetned kell ha kiszed két felhúzott viper. -
whd #2990 kint van az apdet -
kalif #2989 Az ilyen anacondás vérpistikéket csak ki kell lőni :) Nem tudom, hogy csapatban játszani még hogy lehet, de gondolom beteszik majd, aztán 2-3 viper darabokra szedi az ilyen "majerkodó" kis csávókat. Nekem az olyen multi rész tetszene, amikor mondjuk 10-10 hajó csatázna legalább egymás ellen.Ha tralert vesszük alapul, akkor ez benne lesz. Vagy már most is van ? -
StrikeFor #2988 fejvadászkodni merre lehet Eranin környékén? -
whd #2987 Ellenben ha kiszedned az anacondat 2 het alatt, hova lenne a jol megerdemelt dicsoseg?:) Szerintem ezzel nincs baj igen is kelljen idot belerakni a komolyabb hajokhoz. sot meg lehet novelnem is :) a modulok arat csokkentenem ellenben. -
whd #2986 legalabb nagy hajokkal nem fognak csak ugy kiszedni scbol es ledaralni :) -
whd #2985 Ne haragudj de nem mindenben értek veled egyet. Az pedig ha valaki raall egy jol profitalo utvonalra nem exploit. Plusz az a baj, hogy mindenki mindent egyből akar. Nekem napi 3 óra játékkal is van rá 2 évem, hogy kiszedjek egy kondát a játékból :) akik majerkodni akarnak, hogy nekik mar van, na azokat meg pont leszarom.
:) -
MasterMason #2984 De nem érted, hogy nem könnyítést akarok hanem egy tisztességes kereskedelmi rendszert, költözz bangladesbe vagy nigériába ha szerinted normális 1-2%-os profittal kereskedni. Gondolkozzál már ember, egy hajó csatába viteléhez munka mellett három hetet kellene farmolni úgy, hogy akkor abban a hónapban egyszer viheted csatába a hajódat amire fél évet farmoltál két állomás közötti ingázással 6-8 órában. -
MasterMason #2983 Tudod min csúszott el a dolog, hogy nem a SOL-t körülvevő több tízezer állomás átlag profitjainak arányában lettek belőve az árak, hanem munkanélküli naphosszat játszó gyerekek által farmolással két rendszer között elért eredményeit vették figyelembe. Nem rendeltetésszerű "értelmes" játékkal egyik rendszerből a másikba utazgatással lett itt embereknek két hét alatt anacondájuk BÉTA1-ben sem, hanem a legnagyobb profitot hozó útvonalra való monoton ráállással, amely által két hét alatt farmolták ki a hajót. De ha egyik rendszerből a másikba ment volna, már akkor is sokáig tartott volna. Na, ennek lett a hozománya az, hogy a 6 milliós Anaconda árát feltolták 146 millióra egy-egy modulét meg 16 millióra és így egy felszerelt anaconda a több mint 300 milliós árával meg a nagyobb hajók többsége is elérhetetlenné válik majd a játékban azok számára, akik munka mellett kikapcsolódásként szeretnének játszani és nem két rendszer közötti ingázással hanem valódi játékkal, egyik rendszerből a másikba való utazgatással szeretnének majd eredményeket elérni.
Tehát a nem rendeltetésszerűen használt véletlenszerű a legritkább kereskedelmi rendszerekben megtalálható exploitok áraihoz vannak mérve az árak, és nem a valódi galaktikus átlaghoz. Ahogy elmúlik majd a még a gyönyörű látvány feeling és kezdik majd átlátni a lehetőségeket le fogják tenni az emberek a játékot mert azt fogják látni, hogy a galaktikus átlagárak használatával lehetetlen küldetés a tisztességes élvezetes fejlődés és játék számukra. Az emberek nagy része dolgozó ember, és akinek van munkája élete és családja, és van maximum napi három órája a játékra, annak ez a játék nem való. Ez ebben a formában azoknak való akiknek nincs munkájuk se családjuk és napi akár 6-8 órát is tudnak játszani, na ők lesznek azok akiknek ebben a játékban jó hajóik lesznek. Akinek van családja munkája maximum egy ASP-t fog tudni felszerelni, aztán ott meglátva a 128-as cargot egy rövid számolás után azt fogja mondani, hogy nem éri meg tovább játszani. -
kalif #2982 jön a gamma 2.05 -
d00ky #2981 Dzsini: Veled is egyetertek, en is raideltem 3 even keresztul wowban, de amiota a panda kijott es atment az egesz jatek casualba, nem jatszom. Itt is az ellenkezojeben remenykedem, es bocsasson meg nekem a vilag, de leszarom, hogy a keszitoknek megeri-e vagy nem. Ha nem, beszuntetik a szervereket es atmegy offlineba a jatek, ha meg casual szar lesz belole, akkor en nem jatszom majd vele...egykutya.:) -
d00ky #2980 merchant vagyok es az alap utani masodik a felfedezo statuszom. Nem ertem mit akarsz ebbol kihozni?
Nekem tetszik igy a jatek, nem akarok konnyitest. Van benne 100+ oram, nem erzem, hogy a latvanyvilag motivalna.
Ha nem tetszik neked, remenykedj, hogy megvaltoztatjak, en pedig az ellenkezojeben bizom.
Azt szeretem az emberisegben, hogy nem vagyunk homogenek. En nem eroltetem rad a nezopontom, probald meg te is elfogadni az enyemet;-) -
localmester #2979 Sziasztok !
Itt van egy videó akció közben !
Üdv.
Minden parancsnoknak ! -
#2978 Teljesen rendben van, a Frontierben se lehetett gyorsan eljutni egy Imperial Courierig. Viszont azóta eltelt tizensok év, nincs save/load a vészhelyzetek esetére, és a ma játszó többségnek a több hónapnyi grind nem biztos, hogy megfelel. És őket kell megtartani, azokat, akik megveszik a 2-3 euros skineket, mert ők fogják a játékot fenntartani, a szervert fizetni, hogy a rajongók nyugodtan élvezhessék a 399 milliárd 999 millió 900 ezer lakatlan naprendszerben a békés repkedést.
Egy kibúvó, hogy az elejétől fogva ígérik (bent van a Kickstarter listában), hogy lesz C4C lehetőség, tehát igazi pénzért vehetsz játékbeli pénzt is - tehát aki valóban türelmetlen, az megoldja majd így. De ennek nem célnak, hanem kibúvónak kell lennie.
(két példa az ingyenes vagy egyszer fizetős játékok világából: a Guild Wars nevű MMORPG-ben ~80-100 óra a maximum szint, amikor kezdődik a "buli" - ezer tennivaló, stb. Egy másik játékban 3-4 éve a 200. szint (az akkori maximum) ritka volt, mint a fehér holló, és hónapokon át tartó grind kellett hozzá (én casual játékosként kb. 1 év alatt 85. szintig jutottam), és folyamatosan vesztették el a játékosokat. Mostanában olyan 40-50 óra játékidő a 200. szint, és 250 a teteje, és többen játszanak, mint valaha - sajnos vagy sem, haladni kell a játékosok elvárásaival, mert belőlük élnek az MMO-k. És végül a World of Warcraft az újonnan csatlakozó játékosoknak a legújabb kiegészítővel egy azonnal 90. szintre történő boostot ad, hogy az új dolgokhoz elindulhasson. A játékost nem azzal kell a játékban tartani, hogy fékezzük a fejlődését, hanem azzal, hogy minőségi, élvezetes tartalmat adunk úgy, hogy azt a kedve szerint élhesse ki - jelen esetben aki Anacondával szeretne kereskedni, az tehesse azt, aki Viperrel kalózokat vadászni, akkor az azt - ne állítsanak túl nagy korlátot egyik elé se) -
StrikeFor #2977 honnan viszed hová?
én silver-consumert tolok,de a silver már veszteséges :S a consumeren van 400cr ,de ugye csak 36-os raketerm van :S nem találok értelmes bolygópárokat -
MasterMason #2976 De te azt nem érted, hogy én pénzt teszek bele kockáztatok és befektetett pénz semmilyen körülmények között nincs arányban a befektetett munkával és kockázattal? Téged még hajt a látványvilág, olyan ez mint amikor filmeknél a látvány mellett lenyomnak az emberek torkán nyaktörő logikai bukfenceket.
Azt értsd meg, hogy a szabad világban demokráciában kapitalizmusban nem lehet ilyen piaci résekkel dolgozni. De mint mondtam itt még a kommunizmus Rákosiék is kevesebbet vettek el a kulákoktól és parasztoktól mint a frontier vesz el jelen pillanatban. Fogj egy ceruzát és papírt és számold ki, ötször annyi adót mértek rá az emberekre a játékban mint a való világban magyarországon.
Azért nem megyek el felfedezni, mert én rendeltetésszerűen szeretném használni a játékot, azt pedig nem lehet. Tegyél már fel egy képet a kereskedelmi felfedező és harci rangodról aztán én is felteszek...
Dzsini nem nem, a jelen pillanatban csak egy felszerelt anacondának a biztosítási díját lehetne annyi idő alatt kitermelni mint amennyiről te beszélsz. Magát a hajót és rá a felszerelést a jelenlegi rendszerrel, ha két hely között ingázol akkor kb fél év játék, de az alatt a fél év alatt semmi mást nem csinálhatsz csak folyamatosan két állomás között ingázol. -
d00ky #2975 100k / óra - és ezt vesd össze azzal, hogy az Anaconda - ahogy írta MM 300 millió felszerelve. Ha rendesek vagyunk, és az általad írt bevétel tízszeresével(!) számolunk, akkor is 300 óra játékidő, heti 12 óra játékidővel számolva 25 nap, ha minden jól sikerül. Ennél biztosan több lesz, inkább 100 nap környéke. 3 hónap egy nagy hajóhoz, hogy utána az első sarkon szétkenődjön egy hibás dokkoló miatt, benne az összes maradék vagyonoddal, amiből kereskedni szeretnél?
Igen...hihetetlen, de ez az egyik fo oka, hogy ezzel jatszom;-) Nevezz mazohistanak, vagy retro gamernek, de pont ez ami leginkabb hianyzik az osszes mai szarbol. Isten lassa lelkem, megertem hogy nem eleg tempos a fejlodes, de legyen egy anaconda kurvanehezen elerheto uberfasza dolog, szvsz:) -
d00ky #2974 4 multicannonom van az asp-n, hidd el tudom. Ezert hasznalom a vipert helyette. A loszer 2-3k per session. Mert ugye nem multicannont hasznalsz a pajzs ellen. En beam lezerrel szedem szet a pajzsot es utana hasznalok multicannont, de csak a nagy hajok ellen. A kicsik szetmennek beam lasertol is.
2%? A gold 10k, ezen keresek 1.4k-t ez testverek kozt is 14%. Szerintem te is tudod, hogy a jo kor az kb 1k credit per tonna. Mondj egy termeket, amin 1K haszon 2%. Meg a palladiumon is tobbnek szamit. Szerintem nem keresgeltel eleget egy jo route utan.
Mason: miert nem felfedezel inkabb? Akkor jarkalhatnal. Ha nagyobb haszonkulcs lenne, akkor dragabb kellene hogy legyen minden hajo, ergo ugyanigy hisztiznel, hogy nem ket het alatt van meg az anacondad.
Szerintem az a te bajod, hogy unalmas a legjovedelmezobb profession, de az erdekesebbekkel meg nem tudsz eleg gyorsan fejlodni. Szerintem ez igy pont fair. -
#2973 És itt jön ki, hogy mivel mindenki ugyanabban a világban van, akár szólóban játszik, akár nem, így ha találsz egy jó helyet, még csak véletlenül se szólsz másnak, mert ezren ráugranak arra a körre, és mire másnap belépsz, már veszteséggel szállíthatsz. Pedig "csak" dolgoznod kellett menni játékon kívül. -
#2972 100k / óra - és ezt vesd össze azzal, hogy az Anaconda - ahogy írta MM 300 millió felszerelve. Ha rendesek vagyunk, és az általad írt bevétel tízszeresével(!) számolunk, akkor is 300 óra játékidő, heti 12 óra játékidővel számolva 25 nap, ha minden jól sikerül. Ennél biztosan több lesz, inkább 100 nap környéke. 3 hónap egy nagy hajóhoz, hogy utána az első sarkon szétkenődjön egy hibás dokkoló miatt, benne az összes maradék vagyonoddal, amiből kereskedni szeretnél?
Rohadt dolog a balanszolás, és ti most benne ültök a közepében. Legyen minél több információ, ajánlat a készítők felé, mert most fognak eldőlni a nagyobb dolgok, megjelenés után alapvető felborogatás remélhetőleg már nem lesz, csak finomcsiszolás. -
MasterMason #2971 Tegyél rá multi cannon-t és nézd meg mennyibe fog kerülni a lőszer és mennyi bounty-t kapsz... Nem arról van itt szó, hogy farmolással ne lehetne pénzt keresni, a hangsúly azon van, hogy hol láttál már te olyat a való világban, hogy 2%-os haszonkulcsok legyenek? Én is meg tudom csinálni az 1000/unit profitot ingával, na de mi abban a játék két állomás között ingázni? A másik fele pedig az, hogy egyik nap ingával csináltam 4 milliót, volt még több mint 100 ezres raktárkészletük, másnap nem volt ott már semmi. Miért nem lehet legalább 4-500-as profit minden rendszerben valamin, hogy lehessen menni egyik rendszerből a másikba, ha már van 400 milliárd naprendszer? Persze megélni meglehet a játékban de a kommunizmusban meg az egyéb diktatúrákban is megélnek az emberek, csakhogy az élet minősége azért mégsem mindegy. -
d00ky #2970 Nem tudom, nekem nem annyira necces a gazdasag. Jelenleg egy ASP-t fejlesztgetek, mellette fentartok egy Vipert bounty huntingra.
Az ASP 112-es rakhellyel szokott kereskedni, ha kell a penz, de most epp a fejvadaszsag is tok jol keres. Egy kimaxolt viperrel siman lehet hozni 100k creditet egy ora alatt. Egy type6-al rendszeren beluli kereskedessel hozok 1400credit/tonnat az egyik iranyba, mig 950cr/t-t a masik iranyba. Egy ido utan friendly lesz a kornyek, ugyhogy szinte nincs veszely, se koltseg.
Amikor cobram volt, akkor felfedeztem, advanced scannerrel mar abbol is meg lehet elni, de a kuldetesekben is van penz.
Szerintem a legujabb gammaval mar alakul a balance, bar az teny, hogy a rare commodities-bol kifogtak a szelet. (Az igazat megvallva ott lett meg az ASP-m, type6-bol. -
MasterMason #2969 Én cargót írtam és mivel egy tonna egy egység(darab) a játékban, ezért nyilván az 500-as cargó egyben az 500 egység - unit. Vagyis szerintem teljesen jól írtam... Vagy miért akkor a te 36-os raktered az miért 36-os miért nem tonnás? -
StrikeFor #2968 mondjuk az az 500 az Tonna nem darab :P ettől függetlenül teljesen igazad van! én is a Cobrával szenvedek 36-os raktérrel :S -
MasterMason #2967 Miért nézem sarkosan Kondor? Miért kell egy a bangladesit is megszégyenítő gazdasági rendszert tenni egy szórakoztatásra szánt játékba? Még bangladesben is jobb kilátásai vannak egy vállalkozónak mint ebben a játékban. Nem arról van szó, hogy két hét alatt szeretnék Anacondát vagy Python-t, arról van szó, hogy úgy szeretnék Python-t, hogy rendeltetésszerűen szeretnék játszani a játékkal nem pedig két pont közötti ingázással.
Tudod milyen esetekben vannak a való világban 1-2%-os haszonkulcsok egy terméken? Ha milliós darabszámokban kelnek el, na de itt a maximum az 500-as cargó... Egy sport hasonlattal élve, a teniszben sem az a cél, hogy megszerezzen egy teniszező egy teniszütőt, hanem az, hogy a pályára vigye és játsszon küzdjön vele másokkal. Soha nem egy eszköz megszerzése a cél a játékokban és a sportban, hanem azok használata. -
#2966 Nem mondom, hogy nincs igazad, de kicsit sarkosan nézed a dolgokat. -
MasterMason #2965 Sajnos rá kellett jönnöm, hogy nem egy online MMO hanem egy forced single player játék lett így a megjelenésre. A helyzet az, hogy ha megnézed a hasznot ha tisztességesen szállítasz akkor rájössz arra, hogy még a kommunisták az 50-es években sem mertek volna a parasztoknak meg kulákoknak ilyen pici árrést hagyni, pláne kockázatok mellett. Gyakorlatilag a legtöbb esetben ha nem ingázol akkor 1.5 és 3%-os haszonkulcs mellett kell szállítanod árút benne a kockázattal, hogy ha kilőnek akkor nem csak az árut bukod hanem fizetned kell a biztosítási díjat is. Azért ez mégiscsak egy játék, és a való életben Magyarországon is minimum ötször kevesebb adót kell fizetned egy vállalkozás után mint itt a játékban. Ez a 1.5-2 meg 3%-os haszonkulcs max 500 cargo-s rakterű hajó mellett is kész vicc volna, nemhogy egy 100-as cargonál.
Őszinte leszek annál hasznosabban is tudom tölteni az időt annál, minthogy két pont között ingázzak egy játékban heteket hónapokat. Ha kiszámolja valaki akkor rájön, hogy jelen pillanatban 97%-ban ebben a játékban egy monoton két állomás közötti ingázás - farmolás fogja kitenni a játékidőt ha havonta egyszer vagy kétszer esetleg még egy csatába is el szeretnéd majd vinni a felszerelt hajódat.
Gondolj bele egy Anaconda felszerelve minimum 300 millió credit, arra a biztosítási díj legalább 15 millió credit és ahhoz, hogy ezt ki tud fizetni, ahhoz több mint 200 fuvar kell majd ha nem ingázol és minimum 40 fuvar ha ingázol. Ezt azt jelenti, hogy ha valaha is lesz anacondád maximum havonta egyszer viheted majd el csatába, és két darab 4 milliósra felszerelt Viperral lazán le lehet varrni ezt a 300 milliós hajót aminek minden egyes kilövése 15 millió kreditedbe fáj. És a legszebb az egészben, hogy minden körülmények között rákényszerít a játék mind az ingázásra mind a farmolásra, mert ha egy kisebb felszerelt hajóval nekiállsz kereskedés helyett lövöldözni a költségek akkor is megzabálják alólad a 4 milliós vipert vagy cobrát is.
A helyzet sajnos az, hogy mint említettem ez egy forced single player játék, amelynek minden porcikája arra ösztönöz, hogy lehetőleg multiba ne is vidd a hajót kockáztatva a hatalmas veszteségeket a minimális nyereségek mellett. Ez ebben a formában egy kőfejtőben való rabszolgamunkával ér fel nem pedig játékkal.
Amennyiben ez így marad akkor én kukázom a francba ezt a játékot mert van nekem munkám és az, hogy munka mellett három hetet kelljen dolgozni egy játékban, hogy hónap végén majd egy napot játszhass vele annak nincs értelme. Én azért mégiscsak kikapcsolódni szeretnék munka után, ez pedig minden kivéve az. Kikapcsolódás az lenne számomra, ha tisztességes árrés mellett megkereshetném azt a lóvét a játékban amelynek köszönhetően kitermelhetném azokat a milliós költségeket amelyek egy hajó fenntartásához a harcokhoz és fejlődéshez kell.
Nem pusztán arról van szó, hogy mesterségesen akarják lassítani a fejlődést, mert a modulok árai és a nagy hajók biztosítási összegei még akkor is megzabálnák a pénzt ha 40-50%-os haszonnal szállíthatnál, na de 2% az valójában egyetlen célt szolgál:
Hogy elrabolják tőled azt az időt, amelyet a tisztességes napi munkád mellett kikapcsolódásra szórakozásra feltöltődésre fordíthatnál. -
Diopapa #2964 "Játékmenet" ... Ez nem Euro Truck Simulator. Ha valakinek az, akkor ne panaszkodjon, hogy unalmas. -
#2963 C64-en is volt, hogy elhibázta az automatika :) (akkor ráfogtuk arra, hogy biztos megsérült egy csatában - persze erről szó se volt, vagy szétlőtték, vagy működött) -
kalif #2962 Ok.rendben van, de akkor minek tették be az autodokkolást, ha szarul működik.Volt már olyan is bétában, hogy nekiment az állomásnak.
Pedig ezen könnyen lehet segíteni, egyszerű programozási hiba.Azt már szinte természetesnek vettem, hogy autodokkolásnál, amikor leteszi a hajót 2-3 %-ot mindig sérül a hajó.
Érdekes az is, hogy régi c64-es Elite-ben 30 éve ezt meg tudták oldani. -
#2961 Az NPC hajókat is igen gyakran szétlövik az állomás bejáratánál, ha zónán belül dekkolnak. Nem ritkán látok ilyet. -
StrikeFor #2960 mert néztem a készletet is.............pont ezért szánalom a köbön..... -
#2959 Már pedig változik. Minél többen, minél többet szállítanak az adott helyről/helyre, annál jobban csökken az árrés. -
#2958 Miből gondolod, hogy csak te fuvaroztál arra, lehet, hogy melletted ott volt még 100 t9 solo-ban. -
kalif #2957 na most egyelőre én is hanyagolom ezt a játékot.vártam 4 órát míg feltöltődött rare itemmel a hajóm, majd 13 ugrás után a cél előtt auto docking-ban az állomás előtt szétlövik a hajómat.Most tudom jön majd a válasz, hogy miért választok auto docking-ot.Azért mert nekem kényelmesebb, a másik meg szeretem a kék duna keringőt :) Egy kis nosztalgia a régi elite-ből.
De hogy a fenébe lehet az, hogy az auto docking -ban szétlövik a hajómat ? Akkor mi a francnak van betéve , ha nem működik jól.Iszonyat idegesítő ez.Eleve megvár minden hajót ki és befele, majd megbüntet az állomás blockolásért(nem is értem, hogy ) aztán nem vár és szétlő a bejárat előtt pár méterrel.Nem hiszem el, hogy nem tudták volna ezt normálisan leprogramozni.Az npc hajók bezzeg minden különös gond nélkül mennek be és dockolnak.
Eleve ahogy írták a többiek itt is, elég nagy farmolós lett ez a játék így, és még ezt sem engedik, és teli cargóval szétlőnek az állomáson.Most egy picit le kell nyugodnom, nem tudom lesz-e valaha kedvem újrakezdeni mindent a sidewinderrel az elejéről.