23609
1418743729.jpg
  • StrikeFor
    nah mondom,de frankó kinyírtam Cobrával egy Elite Federal Dropship-et úgy,hogy meg se karcolt....59000Credit :p ejj,de keménynek éreztem magam fel is vettem az egyik fejvadász küldit amiben Amy Winehouse-t :D a kalóz vezért kellett volna kinyírnom......viszonylag hamar megtaláltam,jött is egy Anacondával.....három! rakétával amíg scanneltem 66%-ra lőtt.....a defense turretjeim xart se értek....el is pucoltam,majd kiugrott a szivem. A lényeg: most ennyire random az AI skillje???? a federal dropship sem gyenge azt mégis kanyar nélkül levadásztam itt meg esélyem nem volt......érdekes

ui: noob kérdés,de hogyan csináltok screenshot-ot??? Print Screenre nekem az asztalt fényképezi.... :(
  • whd
    +1 :D
  • d00ky
    +1 :D
  • Dzsini
    Egyelőre nem valószínű, ez inkább Han Solo szimulátor, mint Jockey Ewing.
  • Pluskast
    Értem köszi! Gyártás a későbbiekben lesz benne?
  • Luciferkee
    Szia! Már nem béta, kijött a rendes 1.0 verzió tegnap.
    Eve-vel nehéz összehasonlítani (lenyomtam 8+ évet benne) a közös vonás a kettőben annyi, hogy űr, és űrhajók. Itt te irányítod a gépedet, kereskedhetsz, felfedezhetsz, pve-pvp-zhetsz, illetve bányászhatsz. Ami nincs az EVE-hez képest az a gyártás/invention/alliance és _jelenleg_ nagyon story sem. Inkább sandbox jellegű.
  • Pluskast
    Srácok egy kérdés. Ahogy nézegetem a videókat egyre jobban megtetszik a játék és szívesen megvásárolnám még így béta állapotban is. A kérdésem az lenne, hogy úgymond mennyivel "élet telibb" mint az EVE? Anno gyerekkoromban még játszottam az ős első résszel de nyilván ez már fényévekre van attól.
  • Luciferkee
    Pár kép a felfedezéseimből:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Föld jellegű bolygó, nemtudom mennyire ritka de keveset találtam eddig, viszont jól "fizet":

Csak mert szép:

Neutron Csillag, sajnos közelebb nem tudtam menni, Heat megölt volna:

Előző pepitában:

Vörös Óriás: Először a kép nem tűnik semmi extrának, de nézzétek meg, hogy milyen távolságra vagyok tőle... Ez azért már méret :D

Előző Pepitában:

Utoljára szerkesztette: Luciferkee, 2014.12.17. 15:32:01
  • d00ky
    Arra figyelj azert, hogy sidewinderrel meg eagle-el ne nagyon arcoskodj, a harci statusz eleg fontos, mert kemenyebb ellenfelek hasznalnak am shield cell-t is es nem ritka, hogy elugranak az utolso 5% hullal (wake scan), valamint erdemes lehet kikapcsolni a call for help opciot a jobb oldali panelen, hogy ne nyuljak le a rendorok a killed:)

Es amit Mason mondott (most ezt faj leirni, de NAGYON HELYESEN ;-) ), ne hallgass a betasokra, tok mashogy jatszunk, tok mas a prioritas, inkabb lepkedd vegig a szamarletrat.
  • gregoryan
    hmm. hát az biztos, hogy elleszek vele kb.. mert annyi mindent kell megtanulni benne..
    az " ennyi idő" azt jelenti, hogy 1 nap? mert tegnap jött ki.. :)
    Utoljára szerkesztette: gregoryan, 2014.12.17. 15:06:04
  • picket
    Nem szívás, csak jól kell csinálni. Én az eagellel mentem bounty huntolni, és eléggé bejött, szerintem sidewinderrel sem lehetetlen. A lényeg, hogy ne menj neki mindenkinek mint az őrült. 1-2 ezres bounty-kat simán le lehet 1vs1-ben is ölni, de ha beállsz "segíteni" authority vessel mellé, akkor 10-40 ezer credites bounty-t is meg lehet csípni (csak neked kell bevinned az utolsó lövést). Kicsit görénységnek hangzik, de az authority vesselt baromira nem fogja érdekelni, hogy kilőtted előle, neki csak az a gondja, hogy hulljon a gaz ellen. Ezzel az irányítást is megszokod, pénzt is szerzel, és pörgősebb is, mint a kereskedés.
    Néhány dolog, amire figyelni kell:
    -Nagy hajókra ne menj egyedül, mert leaprítanak. Várd meg amíg jön a helyi lovasság és megkezdik neked. Érdemes szkennelés után megnézni a skill szintjét is.
    -Vigyázz, hogy lövöldözés közben ne lőj "clean" célpontba, de főleg ne rendőr bácsiba, mert azért harapnak. Ha mégis megesik, akkor azonnal húzz a legközelebbi állomásra, és fizesd ki a bírságot. Akkor újra clean leszel.
    -Ha már megy, és jön is belőle a pénz, akkor vegyél kill warrant scannert, akkor nem csak az adott autoritásnál tudod begyűjteni a fejpénzt, hanem ha más rendszerekben van rajta, akkor azt is megkapod. Vigyázz, ezt külön használni kell rajta (2km belülről, nem csak becélozva, hanem aktívan, tehát ki kell rakni egy layoutba). Clean targetre ne menj, ha máshol fejpénz van rajta, csak ha nagyon megéri, mert lásd előző pont a büntivel. Ha közel vagy az adott másik autoritáshoz (pl egy szomszédos rendszerben), akkor jó eséllyel még outpostjuk is van ott, és csak addig kell elmenni a pénzért, hogy felmarkold.
    -Soha ne hagyd, hogy egy nagyobb hajó rammeljen (neked jöjjön), mert akkor azonnal jó eséllyel pukk Egyébként se menj túl közel. Az npc-k úgy vettem észre, hogy elég bénák távolról, és nem is nagyon érdeklődnek, ha messze vagy, vagy lefordulsz róluk (és van más célpont).
    -Nap melletti navigációs bóját ajánlom, oda ugrálnak be folyamatosan, szkennelet, ha wanted is kiscsóka (sidewindertől viperig, esetleg transporter), és mondjuk mostly harmless, akkor jó eséllyel lenyomod.

Én béna vagyok, kb 150 ezret szedtem így össze ennyi idő alatt, és nem toltam mind a 24 órát (de még 12 sem), de haver 300k-nál tart. Most megyünk "transport tycoonozni" :D Eagle marad garázsban, ha dogfighthoz van kedvem, akkor előveszem...
  • StrikeFor
    engem nagyon zavar,hogy semmiről nincsen rendes leírás.....meg normális átláthatóbb satisztika a hajódhoz....hasraütés alapon megy a fegyver és modul vásárlása.....kb a drágább biztos jobb az irányadó.....
  • Dzsini
    Frakciók vannak, frakciókhoz kötött hajó is van már (valószínűleg sokkal több minden is lesz), sztori és események is lesznek, amiben részt lehet venni - egyelőre épphogycsak elindult a játék.
  • Renegade
    egyszerűen próbálom megérteni a játék lényegét, két cimbi is tolja és oda van érte, de az okát még nem értem.

egy érvet tudok csak felhozni, hogy szimulátor pártiak (meg nyilván az újdonság varázsa), pl az EVE klikkelgetés nem jött be nekik, nagyon nem, én meg pont azt szeretem, de ugye ez ízlés kérdése.

Az elejétől olvasom a fórumot, ami nekem lejött eddig:

nincsenek frakciók, nincsenek skillek, nincs story, ami van az szabad röpködés, PVE, PVP (van PVP?), meg természetesen a hangulat, mindez 40+ Euróért
  • Renegade
    az már megvolt természetesen, mondjuk storyt nem láttam, csak timelinet, illetve a frakciók szerepe egyelőre színesítés csak ha jól látom
  • Dzsini
    Elitedangerous.hu (fejlécben a link), ott a "játék" gomb alatt olvashatsz a frakciókról, a sztroriról.
  • Renegade
    egyébként van story? legalább olyan storycska mint amilyen az EVE tutorialja? Esetleg frakciók?
    vagy ez a sandboxok sandboxa?
  • Gilmoor
    solo vagy open. helyesebb így használni, mert a solo nem single. Úgy képzeld el mintha párhuzamos dimenziók lennének szabad átjárással. Az egyikben vannak mások is, a másikban csak egyek van. Eccerű nem? :)
    Ha openben vagy, a kezdő helyek telítettsége miatt sokat kell várni adott esetben mire leszállhatsz egy állomáson. Jobb a solo kezdetben. Mondjuk egyelőre nem értem az open lényegét, de lehet későbbi fícsör lesz amitől az fontosabb. Szóval a feladatok amikről beszéltem, többnyire más galaxisokba irányítanak, amik adott galaxison belül más bolygóra küldenek, többnyire kevés pénzt adnak (és ritkák). Mindenképp javaslom, hogy az elitedangerous.hu oldalon olvasgasd végig a tutorialokat, és a játékban csináld meg az összes traininget mielőtt a startra kattintasz. A közlekedős, dokkolós részeket többször is.
    Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2014.12.17. 12:48:36
  • gregoryan
    gondolom harcba kerülni a kezdő hajóval szívás mert gyenge, + érdemes singleplayerrel kezdeni... pont amiatt h Multiban ne vadásszanak le..
  • gregoryan
    :))))
    igyekszem követni a tanácsot... asszem okosabb lesz végre haza menni majd, kipróbálni, megnézni és úgy okoskodni, mert egyenlpre egy számomra full ismeretlen dologról beszélünk, bár baromira érdekel..nagyon poénnak tűnik..

magyarán ha közeli bolygón van olyan amit kér a küldi, csak akkor vállaljam el.. különben kicsit szopó a dolog igaz?? és minderről hogy honnan van a vegyesboltban nézzek körül....
  • Gilmoor
    15-én akartam vásárolni pre ordert, de nem sikerült a kártyatranzakció. Viszont a vásárlási tétel megmaradt mint sikertelen tétel, amivel másnap újra próbálkoztam sikeresen. Így lett egy preorderes verzióm 40 juróért + 1 eagle hajóval. Amit okos tanácsra eladtam, és abból hamar kikalapáltam a következő hajóra valót.

Alap hajóval legalább 2-3 napig fogsz repülni (napi 5 óra kb) Azután valami szállító hajót vegyél Hauler/Adder és ereggy bányászni.
    Vagy küldizni. Azokat a feladatokat keresd, ahol gipsz/ipszilon szüksége van erre/arra és hozd ide/vidd oda !!! Ha a bulettin boardon találsz ilyen feladatot, hozz neki egy vödör kávét vagy egy talicska autóalkatrészt, mielőtt elfogadod a küldetést, mindenképp győződj meg róla, hogy van e elérhető közelségben olyan amit kér. ------------ésakkormost felmerül a kérdés, hogytudod meg mitholadnak? ---- Na.. hát ezt nevezzük most helyismeretnek és tudományosadatgyűjtésnek. Például, ha az adott állomás commodity listáján (magyarul vegyesbolt) ráviszed az egeret a keresett tárgy nevére, akkor jobb oldalt az info elárulja, mely rendszerből importálja azokat.
    Na erre dolgozz ki egy jó módszert, és mikor szembetalálkozol a feladattal csak nyomsz egy 1-est, galaxy map és már tájékozódol is, vajon érdemes e elvállalni, vagy sem. Így aztán ripsz-ropsz lesz egy csajozós verdád.
  • gregoryan
    illetve milyen űrhajóval érdemes kezdeni az egészet ha lehet válaszani....
  • gregoryan
    """Hál istennek nekem még sikerült mercenary pakkot vásárolnom és eladnom az eagle-t. Az eladott eagle árából tudtam olyan küldetéseket is finanszírozni, ami befektetést igényelt és így hamar (délutántól - hajnalig) meglett az Adder és még 40K Cr hogy kitaláljam mivel szereljem fel. Újonnan érkezőknek fel kell kötni a gatyeszt míg beleszoknak az irányításba, mert nagyon összetett. A játék gondolkodásmódját megérteni sem egyszerű (nekem) :) """

Hogy érted hogy mercenary packot szerezni, és eladni az EAGLE-t..
    Azt hittem a Mercenary pack a preorderes packa jatekból a z Eagle meg egy űrhajó benne.

• MasterMason
    15 és lesz még 15.
  • DarkBlade
    11 fajta játszható hajó van a játékban?
    Nem kevés ez egy kicsit?
  • Gilmoor
    Van ilyen gyorstalpaló, vagy affinitás kérdése? :)
    Háát igen. Az biztos, ha kiteszed a lábad a Megyéből, nem árt ha van nálad egy gyürü :) De egy útikalauz is megteszi, a galaxisos fajtából.
  • gregoryan
    húh.. ez egy jó kis összefoglaló.. remélem azért nem ennyire bonyolult egy játék és át lehet hamar látni.
    kicsit pont ettől félek, hogy az ujonnan érkező emberek hátrányt szenvednek azokkal szmeb akik X bétát már le toltak....

biztosítási dijj, fuel scoop-....... na majd csak rá jövök hol jönnek ezek a képbe
  • MasterMason
    Azért az nem árt, ha megtanulja mindenki a valódi csillagjelzéseket még mielőtt elindul a galaxis közepe fele felfedezni, mert esetleg ha nem tudja hova ugrik még véletlenül nem fog tudni tankolni a fuel scoop-al mivel akármilyen csillagból nem lehet, és kénytelen lesz egy self destructiont nyomni, elveszítve az addig leszkennelt rendszerek adatait meg fizetni a biztosítási díjat is.
  • Gilmoor
    lehet
  • drop
    egér+bill lehet tolni? vagy esélytelen mert akkor csak januárba veszem meg joy miatt
  • Gilmoor
    ...előttem szólónak igaza van. Leginkább attól függ mennyire leszel megelégedve, hogy mit vársz a játékól.
    Én úgy definiálnám ezt a játékot, hogy leginkább egy galaxis felfedezős játék. Az a koncepció jött le elsőként, hogy a készítők csináltak egy rakás meglátogatható helyet ami próbál autentikus képet festeni magáról. Ha valakit lekötött a NatGeo űrkalandozós sorozata, ahol a huble képekből, tudományos okfejtésekből és számítógépes grafikákból állítottak össze látványos dokumentum filmet, akkor azt az embert valószínűleg ez a játék is le fogja kötni. Feltételezem az emberek többségét az mozgathatja, hogy a lehető legkevésbé korlátolt járműve legyen. Viszont ez a lufi elég hamar kipukkan véleményem szerint, és pont emiatt vannak fenntartásaim. Ésakkormivan ha? Mikor már láttál feketét, fehéret, tarkát és talán még a tehén farkát is megfogtad párszor, mi lesz utána? Egy idő után az adott dologgal kapcsolatos érdeklődést ki fogja elégíteni az a tény, hogy bármikor megteheted.
    Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy 10 érkező emberből 8 azt kérdi, "mikor lőhetek már valamit?" Tegyük fel ez a tendencia igaz. (összehasonlításnak alapul veszem a star citizent annak ellenre, hogy az nincs kész. Most ugyanis koncepciókról szeretnék beszélni.) SC ben ugye elhintik az olyan híreket a játékosok előtt, hogy Bengal Carrier, húdeodavágvideók, meg sok ember kell a használatához és megvédéséhez és talán még több a megszerzéséhez. Na és persze hogyan szerzed meg. A "mikorlőhetekvalamit" réteg eufórikus hangulatban van, ha csak meghallja a bengal carriert valahol. Szóval, ha megkérdezném az SC-t te mivel tartod meg a játékosokat, akkor azt felelheti, hogy már most olyan koncepciók vannak megvalósítva illetve szem előtt tartva, amik emberek csoportjait motiválja, nem pedig egyéneket. Nem tudom mit állít szembe az ED ezzel, de biztos kitaláltak Ők is valamit. Csak még nem tudom.
    Amúgy első nap az "oviban" roppant érdekes volt :) Hál istennek nekem még sikerült mercenary pakkot vásárolnom és eladnom az eagle-t. Az eladott eagle árából tudtam olyan küldetéseket is finanszírozni, ami befektetést igényelt és így hamar (délutántól - hajnalig) meglett az Adder és még 40K Cr hogy kitaláljam mivel szereljem fel. Újonnan érkezőknek fel kell kötni a gatyeszt míg beleszoknak az irányításba, mert nagyon összetett. A játék gondolkodásmódját megérteni sem egyszerű (nekem) :)
    - Amikor elküld hogy lőjek le 5 kalózt, akkor mindegy kit lövök le az adott rendszerben, csak wanted legyen?
    Nem javaslom kezdőknek, hogy átüljenek más hajóba mindaddig, amíg biztonságosan nem tudnak tájékozódni. A kezdő hajót akárhányszor is lövik le, mindíg ingyen lesz. Jó lesz ez.. ha nincs mire költsd az 50 juród, ez pont megteszi :)
  • gregoryan
    Na srácok, már minden eldőlt, én is megvettem!
    Szal TS-re ha lehet be csatlakoznék majd én is, és tolhatjuk...

köszönöm az eddigi és az ez utáni segítségeteket is!
  • gregoryan
    jó na érted na :)))
  • MasterMason
    Nálam még lehet. 120 meg 240 eurós packot is tudok adni neked ha érdekel.
  • gregoryan
    ahogy látom, a hivatalos oldalon 60$ a jatek.. ez gondolom az egyetlen verzió most nem? nem lehet "nagyobb" packot venni.
  • HUN_bulldog
    Ez egy 1.0-ás játék még. Mikor volt minden jó ilyen állapotban ? :D A Beta és Gamma tesztelőknek furcsa, hiszen régóta játszanak, de ez akkor is egy két napos játék :D

Engem egyből megfogott. Nem számolom a crediteket amennyi a fenntartáshoz kell bejön mindenképpen. Egyenlőre felveszem ami útba esik, és repkedek arra amerre az adott küldetés szól. Szóval egyszerűen ÉLEK a galaxisban. És én ezt vártam ettől a játéktól !
  • gregoryan
    köszönöm a válaszokat! Igen ebben vagyok épp, nézem a videókat és csak bámulok, hogy milyen baromi jó. Kicsit ijeszt hogy 10.000 opció van egy hajón, meg az állomáson, de gondolom ez mind szokható, mint más játékokban is. Az amit említesz, hogy nem lehet annyira eltaposni a kicsiket megnyugtató, gondolom arra utalsz, hogy ha elvállalok egy pl kereskedelmi küldit, nem feltétlenül kell attól félnem hogy megtámadnak, vagy ha mégis, akkor viszont meg tudom magam védeni.. bár ez csak sejtés, hogy igy működik a játékmenet.
  • Dzsini
    Nincs "offline", mindig online kell lenni, csak azt döntöd el, hogy szeretnél más játékosokkal találkozni vagy sem.
  • MasterMason
    Nem igazi MMO, átjárható a single és a multiplayer tehát a single playerben épített karaktered bármikor viheted multiba és viszont. Ennek van jó és van rossz oldala is, a rossz oldala az, hogy igazán zsírós fuvarokkal nem valószínű hogy ki fognak menni a kereskedők multiba. A jó oldala pedig az, hogy a "nagyok" a jóval régebben játszó játékosok nem tudnak ráállni a gyengékre és eltaposni őket állandóan mert max átmehetnek single-be amíg egy kicsit "megerősödnek." Egyébként pedig ami a galaxis méretét és látványát illeti ilyen játékot még egy biztos nincs ezen kívül, a látvány és minden ilyesmi szenzációs. Persze vannak egyéb "anomáliák" a játékban amelyek idővel majd vagy változnak vagy javítják, vagy nem...

Neked kell dönteni, a te pénzed olvass utána több helyen is, nézzél youtubon játékmeneteket hogy eldöntsd akarod e.
  • gregoryan
    köszönöm! ez elég jól hangzik! akkor ez kb mint egy FC 4 ben volt, hogy ha online viszem be tudok hivni mást is, ha offline akkor csak én vagyok.
    hagyományosnak nevezett Coop van benne? vagy ez annyit tesz csak hogy csapatba verődünk és együtt harcolunk pl kalózok ellen?