23609
1418743729.jpg
  • Dzsini
    Egy, közös játékvilág van, amit a központi szerver futtat, és a játék állandóan online, és mindenki ugyanabban a világban játszik. Két választási lehetőséged van: vagy szóló játékot választasz, ekkor más játékosok hajóival nem találkozhatsz repkedés közben, vagy multit, ekkor összefuthatsz velük (nem mindenkivel egyszerre, van egy maximum egyszerre látható játékosszám).
    Ettől függetlenül a világ közös, mások cselekedetei (kereskedelem, stb.) hatással vannak, akkor is, ha "szóló" játékban játszol.
  • gregoryan
    Sziasztok!

egyből rájöttök, hogy érdeklődő kezdő vagyok!
    Én sajna most kapcsolódtam be a jatek vizslatásába, tervezem hogy megveszem,d e kissé zavaros nekem, hogy mi az h offline meg multi game.. Azt hittem ez kb egy MMO szerű full multi game. Valaki meg azt irja, hogy az offline play-hez mindenképp kell multis kereskedés is stb. Amennyire látom, ezer meg ezer lehetőséget rejt a játék, főképp a fekete cuccok kereskedésével, kalózkodással stb.
    Kérlek valaki világositson fel, és akkor könnyebben el tudom dönteni költsek e rá 50 eurót vagy se.
    A közösség amúgy tetszik, ha meg veszem valsz én is mennék TS re hogy együtt bulizhassunk.

Köszönöm,

Greg
  • MasterMason
    Két helyen is megnézheted: Bemész egy állomásra és a shipyardon meg tudod nézni, hogy hol melyik rendszerekben vannak hajóid. A másik lehetőség pedig a galaxy mapon a rendszer mellett amelyben a hajód van ott van egy kis hajó ikon, bemész a system view-ba és ott az állomás mellett is így tudod hol melyik állomáson parkol a hajód.
  • Dzsini
    Azt írták abban a rendszerben van, ahol indulsz, de nem feltétlenül ugyanazon az állomáson, ahol kezdtél.
  • danone
    Mercenary 2. hajóhoz nem tudjátok hogy jutok hozzá? Sehol nm írja hogy kaptam volna.
  • MasterMason
    Egy pár XML beállítás azoknak akik most kezdik, pl HUD szín stbstb:

Több dolgot is lehet állítani az xml fájlokban de kezdésnek egyelőre én három dologgal foglalkoznék, a bloom effekttel, készítünk és elmentünk saját joystick profilt, illetve a már sokak által ismert HUD színbeállításokat is ide leírom, aztán későbbiekben itt még több beállítást is mutatunk egyéb dolgokra, pl az állomásokon lévő lámpák fényerejére stbstb.

A bloom effekt.

A bloom effektnél szerintem alapból egy kicsit túl erős lett a beállítás amikor be van kapcsolva, én éppen ezért változtattam rajta mégpedig a képen is látható módon, baloldalon van az eredeti jobboldalon pedig az általam használt értékekkel. Természetesen bárki saját ízlésének megfelelően állítgathatja ezeket az értékeket úgy, hogy neki tetsszen: A programfiles(x86)/frontier/EDlaunch/Product/FORC-FDEV-D-XXXX mappában lévő Graphicsconfiguration XML fájlt nyissuk meg, és ott a 327. sornál kezdődnek a bloom effekt beállításai, és ott másoljuk be vagy az általam használt vagy a saját tovább twikelt verziótokat:

<Bloom>
    <Off>
    <LocalisationName>$QUALITY_OFF;</LocalisationName>
    <Method>Off</Method>
    </Off>
    <High>
    <LocalisationName>$QUALITY_HIGH;</LocalisationName>
    <Method>HighPassCount</Method>
    <MinThreshold>3.940000</MinThreshold>
    <MaxThreshold>200.000000</MaxThreshold>
    <GlareWeight0>0.150000</GlareWeight0>
    <GlareWeight1>0.150000</GlareWeight1>
    <GlareWeight2>0.170000</GlareWeight2>
    <GlareWeight3>0.225000</GlareWeight3>
    <GlareWeight4>0.307500</GlareWeight4>
    <GlareScale>7.600000</GlareScale>
    <LumBasedThreshold>false</LumBasedThreshold>
    </High>
    </Bloom>

A joystick profil mentése:

Miután beállítottuk a joystickunkat és a különböző saját billentyű beállításainkat könnyen előfordulhat, hogy egy-egy frissítésnél ahogy például a gamma2 esetén elveszik és esetleg újra be kellene állítanunk mindent, ezt kerülhetjük el amennyiben egy saját profilt készítünk a saját beállításunkból a következő módon a:

C:\Users\YourName\AppData\Local\Frontier Developments\Elite Dangerous\Options\Bindings folderben található Custom.binds fájl tartalmazza a jelenlegi beállításunkat, ezt copizva átneveze kedvünkre akár a Joystickunk nevét adva annak akár bármi mást behelyezzük a C:\Program Files (x86)\Frontier\EDLaunch\Products\FORC-FDEV-D-1002\ControlSchemes mappába, és akkor a játékon belül az általunk elnevezett profilt kiválasztva azon a néven jelennek meg a beállításaink. Természetesen ha állítunk utána rajta valamit akkor még egyszer át kell majd neveznünk a custom.binds fájlt és berakni újra, mert a profilba elmentett beállításainkat már nem lehet twikelni, az biztosan úgy marad ahol volt. Egyebek mellett a sajátként elnevezett profilunkról mentsünk el egy biztonsági másolatot más egyéb biztos helyre, mert patch esetén újraírhatja az egészet ahogy gamma esetében törölve a meglévő profilt, és ebben az esetben majd csak be kell tennünk a biztos helyre is elmentetett profilunkat és kiválasztani újra, ezáltal nem kell majd újra egyenként állítgatni.

HUD Szinek.

Végezetül pedig a HUD színeit is állíthatjuk amit persze már mindenki ismer, mégpedig a bloom effekthez hasonlóan szintén a programfiles(x86)/frontier/EDlaunch/Product/FORC-FDEV-D-XXXX mappában lévő Graphicsconfiguration XML fájlban csak itt a 47. sorban kezdődő GuiColornál:

<GUIColour>
    <Default>
    <LocalisationName>Standard</LocalisationName>
    <MatrixRed> 0, 0.33, 0.75 </MatrixRed>
    <MatrixGreen> 0, 1, 0 </MatrixGreen>
    <MatrixBlue> 0, 0, 1 </MatrixBlue>
    </Default>
    <RedToBlueTest>
    <LocalisationName>RedToBlueTest</LocalisationName>
    <MatrixRed> 0, 1, 0 </MatrixRed>
    <MatrixGreen> 0, 1, 0 </MatrixGreen>
    <MatrixBlue> 1, 0, 0 </MatrixBlue>
    </RedToBlueTest>
    <DesaturateTest>
    <LocalisationName>DesaturateTest</LocalisationName>
    <MatrixRed> 0.33, 0.33, 0.33 </MatrixRed>
    <MatrixGreen> 0.33, 0.33, 0.33 </MatrixGreen>
    <MatrixBlue> 0.33, 0.33, 0.33 </MatrixBlue>
    </DesaturateTest>
    </GUIColour>

Természetesen a colornál bármilyen szín beállítható, itt a reddit linken pedig különböző mások által már használt color code-kat is találhat mindenki.

Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.12.17. 05:40:34
  • MasterMason
    Azok akik egyébként most kezdik a játékot pár dolgot vegyenek majd figyelembe. Azok a tippek amiket bétások tudnának adni neked és nektek, sok élményt venne el tőletek mert aki már augusztus óta nyomja teljesen más prioritások szerint kezdte újra a játékot 3.-ra. Pl kapásból átugranának hajókat és egyebeket, mert már ismerik tudják mi mire való és azt is, hogy ahhoz amit ők szeretnének ahhoz az miért nem jó vagy nem kell.

Tehát kezdőként mindenképpen a saját utadat járt, és minden hajóval harcolj is egy kicsit ami harcra való, hogy megismerd a gyengeségeiket erősségeiket, mert az a későbbiekben sokat fog segíteni. Tehát talán a legfontosabb tanács ami adható annak aki most kezdi a játékot, hogy legyen tisztában azzal, hogy aki augusztus óta játszik a játékkal már teljesen régen túl van azon, amit ha te a tanácsait megfogadva kihagynál akkor lehet, hogy fontos élményt másrészt fontos tapasztalatot fosztana meg tőled persze nem szándékosan.

Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.12.17. 05:19:52
  • MasterMason
    Az elején most már teljesen más mint a bétákban, aki most kezd annak sokkal érdemesebb az outpostokon szállító és beszerző küldetéseket vállalni, nem ritka a nagyobb összeg sem, haulerrel akár 200 ezret is lehet csinálni ha mákod van. Kb egy cobráig lazán fel lehet így fejlődni pillanatok alatt, utána viszont ha tovább szeretne lépni valaki akkor már más taktika kell. Az igazi "probléma" majd máshol és más szinten kezdődik.
  • MasterMason
    Illetve rosszul irtam a flight Assist Off-nak. Marha jó volt amikor még bármeddig lehetett sodródni.
  • Voltan
    Hömm, oké, most kezdtem el fejlesztgetni az alap kis siklómat, és valóban sokkal jobban lehet mehanikálni a supercruise drive fejlesztésekkel is.
    Így már nem 15 perc a bolygóközi túra.

No, akkor próbálkozom tovább. Igen, hát, khmm, elnézést kérek
  • MasterMason
    A flight assist nagyon jó volt úgy még akkor! Most, hogy már nincs sodródás gyakorlatilag értelme sincs. Annak az volt a Szépsége.
  • picket
    Na most hagytam abba mára. A nagy pénzkereső flémre annyi éghetőt dobnék, hogy először kereskedni akartam (400 cr haszon egy úttal, itt abba is hagytam), aztán felfedezhetni (eddig semmi haszon), közben jött a lehetőség, hogy nyírjunk wanted npc-t... Szóval ezzel a néhány csavarral együtt is ma 80k-t kerestem teljesen kezdőként (10 éve nem volt joystick a kezemben). Ráadásul az eagellel, amit ugye adjunk el, mert semmire nem való. Nekem ez elég egyelőre. Wanted npc-ket lenyomni pofon egyszerű, ha a fejedet is használod egy kicsit (nem faltörő kosnak).
  • Ubi™
    Szerintem ezek a dolgok most is működnek.
  • Voltan
    Pff, hát akkor ez még odébb lesz, most megszívtam épp, mert pár napja mélyűrben léptem ki a játékból, és a küldetés, meg a rakomány ugrott.

Anno a bétában kurvajó volt, le tudtál kapcsolni mindent, csak a thrustereket hagytad bent, és flight assist off módban szépen adagoltad időnként a thrustot, meg néha a rásegítő hajtóműveket hagytad menni kicsit. Közben jégkristályok jelentek meg a HUD-on, és fagyott az egész, te meg szépen begondoláztál a bázisra.
    Mindezt HOTAS nélkül, azóta sincs, az irányítás is kicsit más már egérrel. Csak emiatt nem akarok HOTAS-t venni. Miért kellett ennyire megváltoztatni a dolgokat? Főleg a flight assist kikapcsolását..
  • MasterMason
    Jól mondja StrikeFor, érdemesebb outposton lévő fekete piacon eladni az ilyen cuccokat!
  • StrikeFor
    Silent Run és minden energia a Systemre/mert sül a hajó közben :)/ és ha kell coolert is el kell lőni!

megállsz 4-5 km-re a bejárattól pozícióba ,szerzel engedélyt..majd zsupssz elindulsz! azt hiszem 3km nél scannelnek,így be lehet jutni.....vagy nagy bázis helyett a kis platformon adod el a fekete piacon
  • MasterMason
    Most mi a problémád? Szerintem tökéletesen működnek a szkennerek. Amúgy sem értem miért akar mindjárt mindenki elite explorer rangot magának már a megjelenés napján. Ma jelent meg, legyél türelmesebb nem kell azonnal feltérképezni az egész galaxist.
  • Luciferkee
    Te most tényleg ilyen vagy, vagy megjatszod magad?! Nyilvánvaló bug, de neked is jó...... Inkább nem kommentalom, úgyis törölve lesz
  • Voltan
    Sőt, bocsánat, azt is megkérdezném, hogy hogyan lehet belopakodni csempészárukkal egy állomásra.

A bétában ki lehetett kapcsolni egy csomó rendszert, és be lehetett hajózni, de itt már alig tudsz kikapcsolni valamit. Hogy közelíted meg az űrállomást lopakodva??
  • Voltan
    Engem ez nem zavar, mert amúgy sem játszanék multiban.
    Zavar viszont a multihoz kötött kereskedelem, amit nem lehet megkerülni.
    Élveztem a bétában a megkreált "3rd party" kereskedelmi mátrixot, ami offline folyamatosan mutatta az éppen aktuális árakat. Igen, tudom, sokan azt hiszik, hogy ez csalás, holott nem az, egyszerűen csak meg tudod tervezni, hogy mit szállítasz hova. Kurva egyszerű logisztika. Ez viszont itt már nincs meg. Értem én, hogy belepakoltak még 150 ezer rendszert, csak épp szétesett az egész.
  • MasterMason
    Én alig látok kettő három valódi embert rendszerenként, nemhogy sokat.
  • TokraFan
    Mondjuk én ezt sem értem. Mi a francért kell mindenkit azonos pozíciókra tenni egy ekkora univerzumban? Nyilván, mert azt feltételezik, hogy mindenki másokkal akar találkozni és ha szétszórják a népet, akkor ez nem valósul meg. De ha már nincs offline mód, akkor legalább választható lenne a mindenkitől távol való kezdés.

Jelzem, 3 napig nem volt netem a kedves UPC miatt, tehát már most megéreztem volna, hogy rámerőltetik az online játékot. X3-al simán tudtam játszani, Elit után meg csak áhitozhattam volna (tudom, tudom, menjek ilyenkor sétálni).
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2014.12.16. 22:20:42
  • Voltan
    Most akkor lehet, hogy tévedek, de itt mindenki multiban játszik?

OK, engem az eleve nem érdekel, de amúgy is rossz ötlet szerintem most még egy darabig. Játszatok szólóban egy pár napig-hétig, úgy tudom, hogy át lehet váltani akármikor, minden következmény nélkül.

Érthető, hogy most mindenki rápusztult a rendszerre, a kiosztott kezdő pozíciók száma pedig véges.
  • Ninju
    Sztem tele volt az állomás, vagy éppen túl sokan dokkoltak egyszerre. Velem már többször előfordult. Próbálkozol, és egyszer csak megkapod az engedélyt.
  • Kronos79
    Majd legközelebb kipróbálom az ötleteiteket, de sajnos ezúttal lejárt az idő. Azért kösz nektek!
  • yesname #3218
    Az fura, mert eddig ha nem engedtem ki sosem adták meg az engedélyt. Kiengedve pedig elsőre azonnal.
  • yesname #3217
    +1

Lehet kis időket is játszva előrehaladni. (Én is ezt teszem.) Sokkal jobb így. Jobban lehet örülni a megszerzett-elért dolgoknak és hosszabb távú szórakozást nyújt. Persze csak a türelmeseknek.
  • Ubi™
    Azért drágább, mert a turret az követi a targetet 360 fokban és akkor is lövi, ha te nem látod, ellenben a gimballed csak a látómeződben követi és akkor lő, ha nyomod neki. :-) Ajánlom a Wiki oldalt tanulmányozásra. Olvasni nem szégyen.
  • MasterMason
    Nem kell kiengedni, én soha nem engedem ki még olyankor.
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.12.16. 21:27:03
  • MasterMason
    Próbáld solo playben, van ilyen, hogy sok a hajó az állomáson és csak bizonyos tud leszállni. Sokszor buktak küldetéseket az miatt, hogy nem lehetett igy leszállni. Próbálkozni kell engedélyt kérni leszállásra hátha egyszer csak engedi.
  • yesname #3213
    A landing geart kiengedted a kérelem előtt?
  • Kronos79
    Sajnos egyik sem. Egész biztos nem volt scan. Illegális cuccért megvágnak és itt ilyen nem történt, de a "scan detected" szöveg sem jelent meg.

Kértem többször is engedélyt több különböző távolságból, de mindegyik elutasító volt.
  • MasterMason
    Pedig szerintem az úgy jó egyébként ahogy most van, nem kell azonnal bolygókat meg rendszereket szkennelgetni - felfedezni.
  • Voltan
    2 tippem van, vagy nem mentél elég közel, vagy esetleg scanneltek az állomás környékén, és illegális árut szállítasz az ottani szabályok szerint.
    Nézd meg a térképen, hogy az áru tiltott-e az adott állomáson.
  • Kronos79
    Sziasztok!

Kellene egy kis segítség. Elvállaltam egy küldetést. Árut kellene szállítanom A-ból B-be. Az árut el is vittem a megfelelő helyre, de nem ad az állomás leszállási engedélyt. Ilyenkor mi lenne a teendő, már ha van.
  • Voltan
    Hát, nem tudom... Olvasva a hozzászólásokat pár napja, meg főleg a full game launch után eléggé dühös és csalódott vagyok.

Én még valamikor augusztusban csatlakoztam a bétához - horror áron, le se merem írni :D, mert hatalmas Elite rajongóként nagyon tetszett.
    Aztán a bétában szerettem a játékot, élveztem, imádtam röpködni, el is vittem Cobráig, és remek volt. Ott kezdett volna érdekes lenni, de jött a wipe és a gamma, OK, fair enough.

Na mindegy, a lényeg az, hogy a gammát kicsit kipróbálva, és főleg most olvasgatva kurvára nem erre fizettem be.
    Azt hittem, hogy a release-re kikalapálják, de hát csak rosszabb lett basszus... A kötelező multiban alakuló kereskedelmi rendszert ( ami már akkor nagyon riasztott, amikor először láttam ), és most meg a durva NPC mészárosokat nem tudom lenyelni. Idő híján casual gamer vagyok, és szórakozni szeretnék, ha leülök játszani. Arról nem is beszélve, hogy az utazási idők is nagyon megnövekedtek.

Mindegy, jóhiszemű vagyok, nagyon remélem, hogy ezt kikalapálják még, de kurvára rossz irányba megy a dolog...

Pedig annyira jó lehetne...
  • HUN_bulldog
    Gondolj arra is, hogy nem veszel Maseratit, és így sok-sok milliót spórolsz...
  • Moby
    Mindegy hogy fogalmazunk, a lényeg nem változik. Fogalmazhatok úgy is, hogy spóroltak nekem 50 eurót:)
  • HUN_bulldog
    Inkább úgy fogalmaznék, hogy az előre bizalmat szavazók többet kaptak.
  • StrikeFor
    ettől áll ketté a hajam !! miért nincs rendes leírás a cuccokhoz? a hajómon lévő fegyó 65k ezerrel olcsóbb mint amit nézek.....és nagyobb DPS-e van,nagyobb sebzése ,de pl. ugyanaz az átütés,tárméret stb oké minimálisan kevesebb energiát használ,de jelentéktelen.....mivel torony ugyanúgy célra tart mint a gimballed......akkor miért drágább?? ráadásul ennyivel? miért nincs rendes leírás a dolgokhoz? érthetetlen! nem csak a fegyvereknél minden cumónál találgatni kell meg hasra ütni,lutrizni,hogy mi és miért jó vagy rosszabb mint a másik cumó......