23609
-
#4367 Ha jól értem ebbe mindenkit beleszámol a kockákat is. -
#4366 köszi, én máshol olvastam róla, és párszázról írtak. -
#4365 "Just to be really transparent here - there are really not many billionaires out there at all (without being too specific, less than 50)! "
LINK 9. hsz Andrew Barlow-tól -
#4364 Én kicsit nagyobb létszámról tudok, de erről van szó. Egy rosszul sikerült kompenzálás volt, úgyhogy pontosan tudják, hogy kik és mikor. -
#4363 Ha jól tudom volt valami szerverhiba és ennek köszönhetően némi pénzt meg árút vesztett néhány játékos, az FD kompenzálni akarta őket csak véletlenül milliárdokat adtak nekik (kb.40-50 emberről van szó). Az első döntése az FD-nek az volt, hogy megtarthatják a pénzt de nem vehetnek részt a pénzdíjas versenyben (Race to elite competition). Itt véget is ért volna a dolog de rengetegen felháborodtak ezen (több topic is született ezügyben), ezért úgy néz ki, hogy engedve a nyomásnak mégiscsak elveszik tőlük a könnyen jött "jutalmat". Kb. ennyi de ha valaki tud még infót majd kiegészíti/kijavítja. -
StrikeFor #4362 hmmm mi alapján és mennyit vesznek el??? -
#4361 A héten jön az 1.04 de ahogy nézem csak bugfix lesz.
"We are also planning on releasing a 1.04 version of the game with various bug fixes before the end of the week."
LINK
A milliárdosok mégsem lesznek azok, mert meggondolta magát az FD és a nagy felháborodás miatt mégiscsak elveszik a könnyen jött pénzt.
"..we have decided to remove all credits, assets and gains from these commanders to balance the playing field."
LINK
-
#4360 Legnagyobb problémája a játéknak, hogy mindenkit belekényszerít a tradelésbe, mivel ez a legjobb bevételszerzési, viszont dögunalmas ezért az emberek előbb utóbb megunják és mivel az egyetlen cél jelenleg egy jobb, erősebb hajó szerzése ezért nagyon nem tudnak mit csinálni. Minél több az unatkozó ember annál több a síró száj a fórumokon, ahol a készítők nem túl aktív résztvevők (általában ez más játékban is megszokott) ezért mit lát az újonnan betévedt ember..... aztán neki is elmegy a kedve. Jöhetne már némi infó arról, hogy mit terveznek a köv. patch-be. -
d00ky #4359 Egy pontig egyetertek, de szerintem mas okok vannak a hatterben. Szerintem ki kellett adni a jatekot decemberben, mert ugye nem fertek hozza a crowfounded penzhez, amig nem volt release. Emellett a karacsony is egy eleg eros mozgatorugo tud lenni az ido elott kiadott jatekokhoz.
En valahogy ugy latom, hogy megprobaltak a minimum feature-ket hozni egy alap, nem osszefagyos, mukodo szintre, amit mar release-nek lehet hivni. A jatek elejet kicsit megprogrettek, hogy a review-ek pozitivak legyenek, a motort rendberaktak, lefektettek az eros alapokat. Igy mar folyik be a penz. Az alpha, beta es gamma verziokban is vegig azert kuszkodtek, hogy a jatek egyaltalan jatszhato maradjon. Most, hogy ez megvan, szerintem rovid idon belul felszabadul annyi kapacitas, hogy megtoltsek tartalommal.
Latva a beta alatti hozzaallasukat en az hiszem, hogy szivugyuk ez a jatek, igy nem fogjak hagyni, hogy ilyen konnyen a sullyesztobe menjen.
En a kivarasra tettem a voksom, egyelore nagyon finoman jatszogatok es varok egy fel evet, hogy mi fog valtozni. Ha ugyanez a mentalitas folytatodik, akkor lehet, hogy igazad van. A betateszt alatt sem voltak tul komunikativak a devek, de ezerrel dolgoztak, ugyhogy en megelolegezem a bizalmat nekik;-) -
#4358 infláció? ebben a játékban nincs infláció. Nincs interaktivitás így nincs mihez konvergáljon a pénzed. Vagy van, vagy nincs. Vagy elég arra amit akarsz, vagy nem. Az árak nem változnak.
Ebben a játékban egyetlen egy dologgal lehet pénzt keresni. Az pedig az áruszállítás. Akarsz róla beszélni?
Repair funkció nem javítja a hajód struktúráját, azt neked kell manuálisan minden alkalommal. ASP felfedező hajó? OK. Tényleg alkalmas rá, remek tulajdonságai vannak. Nézte már valaki, hogy 5-6 rendszer lescannelése után mennyibe kerül a struktúra javítás? Pedig az égegyadta világon semmi nem történt közben a hajóddal, még a tojások is épek maradtak, csak a hajó struktúrája sérült brutálisan. Hogy miért? Biztos az űrpatkányok szétrágták a vezetékeket.
Hivatalos fórumon számos alapvető hiányosságról szó esett már. Ahogy elnézem a "staff" válaszokat, többnyire olyan dologra válaszolnak, amikor azt kérdezték például "hol van az off topic?" válasz "...itt és itt". "ezzle meg ezzel volt problémám" válasz "ott .. na ott kell ticketet írni látod?"
Semmi érdemleges választ nem találtam. Mikor, milyen tartalom érkezik a játékba, illetve kell e majd érte fizetni, ilyen válaszokat sehol. Azzal a hivatalos fórumon is mindenki egyet ért, hogy a játék tök üres!!! Az egyetlen tartalom amire hivatkoznak, az a galactic news, volt aki azzal kérkedett, hogy az különbözteti meg a felnőtt és gyerek játékost, hogy a felnőtt játékos elolvassa a galactic news-t és nem mond olyan hülyeséget, hogy nicns tartalom a játékban. Nem tudom mit lát benne, de az ilyen miért nem megy el könyvet olvasni? Az egy sokkal szórakoztatóbb formája az ilyen tartalomnak. ---- igen én is olvastam galactic newst, odamentem a rendszerbe és nem tapasztaltam semmi változást. Nem szólt hozzám egy kutya npc sem, semmi nem történt. A bulettin board ugyan olyan random vackokkal volt tele.
Engem az zavar ebben az egészben igazán, hogy átverve érzem magam. Nem azért mert szar a program, hanem azért mert ennyire látványosan tojnak a játékosok fejére. Ez van, pénzt köszönjük szépen "finom volt a csoki" legyé türelmes majd valamikor sétálhatsz a holdon paraszt oszt fog be. -
#4357 trade csati... még mit nem ez nem multi pléjer játék te csak ne akarjá beszélgetni senkivel. Csak elvonja a figyelmed a játékról és nekimész az állomás falának. -
Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2015.01.08. 10:29:13 -
#4355 A régi Elite-ben a nyolcvanas években (és a két folytatásban is) a rendszer ipari/mezőgazdasági beállítottsága, technológiai szintje befolyásolta a termékek ártartományát.
Minden ilyen típusra volt egy átlagos, és minimum-maximum ár, és aszerint lehetett nagyjából biztos profittal számolni.
Pl: egy gazdag ipari rendszerben a számítógépeket átlagban 62.1 pénzért lehetett venni, és mindig lehetett kapni (minimum 61.6, maximum 62.8), ezt egy szegény mezőgazdasági rendszerbe szállítva átlagban 101.3-ért el lehetett adni (100.8 - 102 sávban). Ez kb. 40 pénz/egység hasznot hozott (és ez volt a legtöbb, ami kiszámíthatóan, állandóan működött). Persze voltak jóval nagyobb hasznot hozó lehetőségek, de azok alkalmiak, esetleg illegálisak voltak (a narkotikumok ára pl. 0.4 - 100 sávban mozgott, de az nem az iparosodottságtól függött, hanem a technológiai szinttől és az államformától), de így működtek a kisebb, ásványi anyagok is (arany, platina, ékkő).
Ezeket a főbb vonulatokat kb. egy hét jegyzeteléssel fel lehetett deríteni még akkoriban, és gyakorlatilag mindig tudhattad, hogy a környező rendszerek (7 fényév, 2-6 állomás) közül hova érdemes továbbutazni, és minimum mennyi profitra lehet számítani.
Itt sokkal több rendszer van, meg bizonyára nem ilyen egyszerű a kereskedelmi algoritmus, de biztosan lehet találni olyan "ökölszabályokat", hogy X árut 500 alatt venni, 1000 felett eladni érdemes, és általában ipari rendszerekben olcsóbb, mezőgazdaságiban drágább. -
StrikeFor #4354 vávává azért azt megjegyezném,hogy a kommunikációra való esély másokkal erősen konvergál a 0 felé !!! a chat katasztrofális a játékon belül! Az is gáz,hogy nincsenek mondjuk Trade csatornák vagy rendszerek közötti csatornák ahová felcsatlakoznánk és tudnánk kommunikálni! és Igen ott nem zavarna ha 3-om kalóz átqrná a fejem,hogy Changoban 15000-ért veszik a Goldot gyere!! Az már vagány lenne !!
Most látsz valakit mondjuk SC-ban akitől szeretnél kérdezni valamit és mire beírod a kérdést már fénysebességben van és lehet a büdös életben nem látod többet a játékban!! Ellenben ha lenne rendszerek közti Trade csati vagy egy űber trade csati ott nyugottan mehetne a business és a beszélgetés -
Kronos79 #4353 Úgy gondolom, hogy ha egy játékban fontos szerepet tölt be a kereskedelem, talán nem nagy elvárás egy látható adatbázist csinálni hozzá. Ez az ugrálj rendszerről rendszerre, állomásról állomásra hátha belefutsz egy jobb profittal járó útba elképzelés számomra hosszú és unalmas repkedést jelent. A régi Elite nálam kimaradt, így az első kereskedős játék nálam a High Seas Trader volt. Ott is volt egy adatbázis, amiből megtudhattad, mit hova érdemes vinni az aktuális kikötőből. A Port Royale sorozatban detto. Oké, itt is van egy import/export szöveg, ha valamilyen kapcsolatban van az adott rendszer a másikkal, de ez alkalmanként pár száz pénzes bevétellel jár, ha éppen nem bukta. Annyit pedig időhiány miatt nem tudok játszani, hogy alkalmanként 10-20 rendszert is átnézzek egy fuvar miatt.
Szóval, ha már ki tudták íratni az import/export szöveget, talán számszerűsítve is ki lehetett volna írni az egyes áruk értékét a másik rendszerben. Mielőtt jönne a "sok a rendszer és az útkereséshez hasonlóan sok erőforrást elkajálna a keresés" szöveg. Nem 50-100+ fényévekre lévő rendszerekre gondoltam, hanem arra a legördülő listányira, ami most is meg van. Bár tőlem lehet 20-25Ly is a határ. -
Diopapa #4352 ". Az egy dolog hogy egy külső sitenak / programnak a segítség a célja, azonban ez a segítség is tulajdonképpen károkozás mindenki felé aki nem használja"
Szerintem te kárt okozol nekem, mert több időd van játszani és így több pénzt keresel. -
#4351 Éppen azért ellenzi a BPC-hez hasonló eszközök bizonyos céllal történő használatát.
Pontosabban ha nem csak a saját dolgaidat tartod nyilván benne, hanem másokét is.
Ilyen formán juttatja az ezt használókat előnyhöz, ha nem csak a saját felfedezéseit vezeti benne és olyan adatokból dolgozik, amit soha nem látott, ahol sosem járt, nem a saját felderített terület vagy nem saját friss adat.
Viszont programon belül valóban nagyon korlátolt a market eszköz. Igazán nyilvántarthatná ahol már járt a játékos és amit már látott.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2015.01.08. 06:43:09 -
StrikeFor #4350 ne misztifikáld túl a Slopeyt.csak megkönnyíti azt,hogy ne kelljen jegyzetelned meg SS-eket gyártanod.../nekem 180db SS van az ELITE mappámban csak a marketekről,mielőtt használni kezdtem volna időkből...sőt egy rakat dolgot az elején még jegyzeteltem! nem tartom "csalásnak" csak egy interaktíłv jegyzetfüzet amit a játékostársaim segítenek kitölteni,ennél sokkal többet nem nyújt! Sajnálatos,hogy játékon belül nincs valami hasonló opció...elég középkori,hogy irogatni kell ha nem akarsz veszteséget
Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.01.08. 01:13:58 -
traz75 #4349 Ez meg egy olyan dolog hogy mindennek két oldala van. Az egy dolog hogy egy külső sitenak / programnak a segítség a célja, azonban ez a segítség is tulajdonképpen károkozás mindenki felé aki nem használja. Mert az ugye egyértelmű hogy a játékban lényegesen nehezebb rálelni az igazán jó kereskedelmi útvonalakra, viszont a külső segítségnek köszönhetően ugyanezek az útvonalak egyetlen főre lebontva kevésbé lesznek jövedelmezőek (hiszen van egy bizonyos kapacitás amíg igazán megéri a dolog, amint rááll egy rakás emberke, hamar "kimerül" a dolog. (arról nem is beszélve hogy a következő lépcsőfok a kereskedelmi botok, bár technikai okokból egyelőre nem nagyon lenne értelme a dolognak)
Ráadásul ami sokkal fontosabb egy mmo esetében, mindennek a következménye : az infláció gerjesztése. Ha az emberek jelentős része gennyesre keresi magát külső segítség használatával a többiekhez képest, annak minden csak nem jó a vége a játékegyensúly szempontjából - persze ez a játék hibája, nem pedig azoké akik a külső segítségeket nyújtják.
Azt már csak zárójelben jegyezném meg hogy mi van akkor ha egy ilyen külső segítségbe trójait ültetnek...
Egyébként én személy szerint ellenzem az ilyen közvetlen külső segítségeket, és alapvető stratégiai hibának tartom a készítők részéről hogy okot adnak a használatukra... Nem igazán értem, miért nincsen a progiban best buy locator és best sell locator, hiszen már a c64es eliteben is volt (vagy keverem már az X szériával? :D). Az értelmetlenné tenné, de legalábbis csökkentené a külső segítségek által nyújtott előnyöket.
Mindegy, a lényeg hogy amennyire nem solo gameben gondolkodnak, szükség volna ilyesmire - meg még egy rakás modulra a fittelési variencia kedvéért. Nem ártana egy akár pl fegyver helyett feltehető modul amivel lehetne lassítani a hajók ugróhajtóművét. Az exploringhoz pl egy hull repper is jó lenne, ami harc közben működhetne ammoval, cruiseban pedig nagyon lassan folyamatosan regenerálhatna. Esetleg plusz powergrid modul. Csak hogy hirtelen a legkézenfekvőbb dolgokat említsem... Remélem a devek is így gondolják és a következő patchben alkotnak valamit. :D -
StrikeFor #4348 nem epeeen ,mert itt ennyi pénz valakinek az FSD árának a fele :P/igaz azzal a hajóval gúlába lehet ölni a legdurvább Anakondát is :P/ Csak arra céloztam,hogy simán megtehetném,hogy bunkó legyek mégsem teszem meg,mert számomra taszító az a játékstílus ,hogy mások szándékos károkozásán élvezkedjek! Nem értem miért kel tucatszor hangsúlyozni az egy külső program aminek a SEGíTSÉG a célja !Mi nem érthető! Majd ha lesz a programban rendes market akkor felőlem mehet a manipulálás. Engem csak az elv zavar,hogy egyesek annyira unatkoznak és rosszindulatúak,hogy ezt nem veszik figyelembe.Ez az egész pusztán szándékos károkozás a másiknak....a kalózkodás bullshit-et lehet a szomszédnak mesélni hátha elhiszi.......
Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.01.07. 23:33:10 -
d00ky #4347 Hatha valaki meg nem latta a battleshipet:)
-
rexsimus #4346 3000 cr/hajó, legalább is ott annyit kaptunk érte.
-
#4345 pénz keresettel is jár ha kilősz ellent? -
#4344 ok.. mikor nyomjuk együtt? :) -
rexsimus #4343 Amikor belépsz CZ-ba választhatsz frakciót, és annak függvényében alakulnak az ellenségek, barátok. -
#4342 illetve ott a társaság nagy része piros magyarán ellen?? -
#4341 na és erről mi a történet? ez lehet akár ellenséges is meg nem is? federáció függvénye?
Asszem játékstílust kellene váltani :) mikor mentek legközelebb conflict zone-ozni? -
rexsimus #4340 Conflict Zone-okban, vagy pl.: a Föld mellett is lehet velük találkozni.
-
#4339 csak még egyikünk sem találkozott vele.. -
#4338 jah az is valami federal battleship :) -
rexsimus #4337 Keress rá: Elite Dangerous Capital Ship! -
#4336 jah nem rossz, amit én látta az 53 ik oldalon, a diary #8 ban ott be is repülnek kb :)) -
#4335 Az előző oldalon linkelt be Pluskat egy videót egy meglehetősen nagy hajóról. Na azt is kb. úgy lehetne kilőni. -
rexsimus #4334 Az USS-t mindenkinek random dobja a gép, mást láttok, de ha valaki beleugrik egybe marad egy low jel, amire már más is rá tud menni.
Csak anacondás vadászós küldiket csinálunk együtt, mivel más nem nagyon van. a lényeg, hogy az lője ki, aki felvette, és így kapja meg a teljesítését. Utána csere. -
#4333 Biztos én avgyok szűk ismeretű a játékban, de van olyan benne mint az egyik Progres videóban láttam 2 évvel ezelőttről, hogy egy óriás hajót foglalnak el többen, és berepülnek a modulok közé, kilövik az ágyúkat stb? vagy ezt kihagyták a játékból?
Kb mint a star wars halál csillag támadás :)) -
#4332 Hát Srácok:
2002.04.05 -kb a fórum 3-ik bejegyzése :))
"nem hiszem, hogy bármi olyat tudnak alkotni, mint a first encounter... már akkor se volt vevö a közönség a teljesen szabadjátékra, amiben HA tudtad, hogy mikor, hol kell lenni, akkor neki lehetett kezdeni a speciális misszióknak... azzal tudnának nagyot alakítani, ha egy olyan világot felpakolnak a netre, és szabadon engedik benne a népet, hogy kalózkodjon-kereskedjen-rendörködjön kedvére. nem vagyok online rajongó, söt, de szerintem ezzel lehetne ezt a játékot nagyon feldobni..."
És itt van, kb pont ezt lehet megtenni, és csak 13 évet kellett várni :D:D:D:d -
#4331 Ezt nem is tudtam, hogy a low az scannelés nélküli de hogyan tudsz ráugrani? Kiválasztod targetnek és a közelében kilépsz mintha egy USS lenne?
USS-re be tud ugrani más is vagy az tényleg csak privát insta? Küldikkel együtt csináljátok vagy csak random vadásszátok az Anaconda-kat?
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.01.07. 14:38:09 -
#4330 ekkora baj lenne??? -
rexsimus #4329 Igen. Low keletkezik, ami scannelás nélkül használható. Így pl 5-en tudunk Anacondás vadász küldiket csinálni. Persze csak annak adja be aki megöli, de jól jön a segítség és gyorsan letoljuk a disznót. :) -
rexsimus #4328 Tévedsz. Egy szerverre rak minket, és megbeszéljük, hogy hol vadászunk. Látjuk egymást simán.