23609
-
smoother #4848 Második hete vándorok a high tech rendszerek között valami jó trade utvonalat keresve de egyszerüen a 700-900/t felett semmit nem találok.
Egy értelmes dolog lett volna a 6150 -ért performace enhancer de nem találtam 50ly en belül semmit ahol lett volna luxory trader.
Elegem lett ebböl a semmi után kutatásból, amig nem jön valami kied be se lépek.
Mikor elindultam ugy gondoltam megyek 200Ly a szuper üzlet után de az átlagos dolgokon kivül nem volt semmi máshol sem.
Utoljára szerkesztette: smoother, 2015.01.24. 14:37:24 -
traz75 #4847 Akkor egészen egyszerűen nem működik, mert mint azt írtam, kétheti folyamatos kereskedés hatása 0, azaz 0% standinget eredményezett a minor faction felé. Sőt, továbbmegyek, ez alatt a két hét alatt időnként fejvadászkodtam is, tippre olyan 15-20 órán át és ez alatt kilőttem néhány száz wanted npct akiknek legalább úgy a 70-80%a a rendszerben székelő minor kalózfakció tagja volt, tehát az sem változtatott a dolgon.
Ha valaki esetleg ezt a mennyiséget kevesellné, annak megjegyezném hogy alig néhány küldetés bármelyik factionnál és máris megvan az 1% standing.
Egyébként ez a mondat hogy "Completing missions, killing NPC's, trading, etc. will all add or subtract an amount of reputation with one or more factions." véleményem szerint egészen egyszerűen félreérthetően lett megfogalmazva, vagyis így a helyes : "Completing missions (killing NPC's, trading, etc.) will all add or subtract an amount of reputation with one or more factions."
Megjegyzem, ez csak egy általános leírás arról hogy mit jelent a standing, különösebb infótartalom nélkül a témával kapcsolatban. Ugyanis pl egy szót sem ejt a fakciók és a minor fakciók standing közötti különbségekről. És ugye mi most a minor fakciók felöli standingról beszélünk.
A federation felé már régesrég ally vagyok még a fejvadászkodásnak köszönhetően, így azt nem tudhatom hogy a trade befolyásolja-e, de a minor factiont a jelek szerint EGYÁLTALÁN nem. Ha valaki nem hiszi, próbálja ki, kereskedjen küldetések nélkül egy állomással ahol nincsen standingje. Kíváncsi vagyok, más eredményre jut-e mint én.
Én úgy vettem észre hogy a küldetések típusa határozza meg az effektet, nem pedig a leszállított áru. Amikor tegnap kalózirtós küldiket csináltam, akkor is nőtt a civil unrest az oldalukon. De ezt majd lecsekkolom.
Ami a fakciók kereskedelmi erejét illeti, az egészen biztos hogy működik. Már néhány oldallal korábban is írtam, hogy azt vettem észre hogy ha sokat kereskednek valahol megnőnek a station készletei, majd jön az ökonómiai bumm, végül a luxury traderek (amik egyébként pár nap - vagy tonna leadása, ki tudja?) után minden esetben eltünnek és jön a war zone. Ahol nálam egyébként a kalózok elég szarul állnak, mert már csak 1.6% a befolyásuk a rendszerre, amikor két hete odalibegtem, ha jól emlékszem 40% körül lehetett. :D
Apropó, az megvan ugye hogy ez csak egy újabb ok hogy miért előnyös hosszútávon két FIX rendszer között kereskedni? -
Valóban viszonylag összetett a rendszer, azonban ez nem a kereskedelmi rendszer hanem a standing rendszer, ami ugyanúgy működne akkor is ha mondjuk csak összesen tízfajta áru lenne a játékban.
Nekem az volt a tervem hogy az aspre felteszek két lézert meg négy railt és úgy megyek felfedezni, ki is próbáltam így. Az a tapasztalatom hogy a railgun sajnos egyáltalán nem az igazi npk ellen, nehéz vele célozni - a gombot bő fél másodpercig nyomva kell tartani amig "tölt", az npck meg ugye általában köröznek az ember körül. Az mondjuk tény hogy amikor betalál, akkor odabasz, egy gyengébb hullal rendelkező npc 1-2 lövéssel meghal (legalábbis 4 railtól). :)
Szóval egészen érdekes a dolog, mert nagyon különböző az adott harcra fordított idő. Ha még nem támad csak scannel és "lebeg" előtted, akkor 1-2 gyors találattal pillanatok alatt le lehet szedni a kis hajókat, de dogfightban nem az igazi, a multicannon ezerszer hamarabb végez.
Összességében emiatt az eredmény tűrhető volt (kis hajók ellen elég volt 1-2 találat, bár a "fáziskésésnek" köszönhetően sok lövés ment mellé), azonban amit a leírásánál nem jelez, de a linkelt videóban is látszik : a railgunnak is van ammója, ergo az is elfogy. :(
A multicannon NPCk ellen hatásosabb, egyedül a nagy hajók ellen lehet kicsivel jobb a railgun (mert azt nem olyan nehéz becélozni). Viszont ennyi erővel akkor már fel lehet tenni helyette más nagyot szóló fegyvert amivel lényegesen egyszerűbb a célzás (pl fragment cannont) és nem melegszik annyira (railgunnal lead az ember két-három lövést és utána várja hogy lehüljön).
Utoljára szerkesztette: traz75, 2015.01.24. 11:23:12 -
#4846 Amit még ebben észrevettem, hogy mennyire más a pvp mint egy harc az npc-k ellen, manőverezés terén. NPC-k sokszor megcsinálják azt, hogy szembefordulnak veled és hátramenetben haladnak és úgy lőnek rád. Ez viszont jobban hasonlított egy "repülős" harcra mert nem voltak benne ilyen manőverek.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.01.24. 08:50:14 -
#4845 Kicsit komolyabb PvP
LINK
Videó minősége nem a legjobb, mivel az oculus egyik szemének képe lett rögzítve.
A Cobra-n 2 beam és 2 railgun volt. Érdekes felszerelés, 1 próbát mindenesetre megér, hátha nem csak PvP-ben használható. Másik érdekes felfedezés, hogy cargo scoop kinyitásával fékezett. Mondjuk 0 realitása van de okos felfedezés.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.01.24. 08:42:18 -
#4844 "Jelentem a távcső a tengerben!"
Kb. 2 perc alatt meglett:
"What is reputation?
Every faction in the game has a player reputation, describing how that faction feels about you. Completing missions, killing NPC's, trading, etc. will all add or subtract an amount of reputation with one or more factions."
FAQ
Tehát nem fake! Azt még tudni kell róla, hogy nemcsak a te reputációdat befolyásolja a kereskedés, hanem az állomást birtokló frakciót "erejét" is, mivel övék a piac és ha megy a kereskedelem, akkor az Boom-ot is okozhat, amire jöhetnek a luxory seeker hajók. Sőt az sem mindegy, hogy mit szállítasz mert ha jól emlékszem a non-lethal fegyverek szállítása például növeli a civil unrest-et, ami elvileg civil warhoz is vezethet, ami warzone-ok spawnolását eredményezi, ahol le lehet győzni a másik frakciót. Összetett rendszer ez és ebben az általatok szidott olcsó áruknak nagy szerepe van.
Szívesen!
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.01.24. 08:16:10 -
#4843 Mondtam, hogy nyiss fórum topicot erről a témáról ha számodra ez ennyire égető, erre azt mondod már van ilyen és egy ilyen régit linkelsz be, azt hittem ez egy égető probléma, amivel az emberek nem 2013-ban foglalkoztak, hanem most, ezek szerint mégse. -
#4842 Ugy ez valami vicc 09/05/2013 az utolsó hsz és 3 oldal össz-vissz
Tényleg nagyon releváns téma......
Mi lenne ha ezt a stílust befejeznéd és kulturáltan próbálnál válaszolni? Ha csak ilyen stílusban tudsz, akkor ne is írj inkább ide!
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.01.24. 07:51:03 -
traz75 #4841 Jelentem, ezt az információt nem tudom megerősíteni. Egy T7et és egy ASPt szedtem össze két station között ingázva, de kemény 0%os a standingem. Az info tehát vagy fake, vagy még mindig bugos a rendszer... -
StrikeFor #4840 mégiscsak egy hadihajó! :P -
traz75 #4839 Asszem megtaláltam a legkirályabb küldit : donate 4000000 CR. Még csak cargo hold sem kell hozzá! :D -
rexsimus #4838 Igen, Anarchy vagy üres rendszerekben. De amúgy lakott területen is, csak kapcsoljátok ki a bűnjelentést a jobb oldali panelen. -
#4837 Attól, hogy nem linkeltem még erősen mellébeszélsz és ostobaságokkal példálózol, amiknek többnyire nem is volt köze adott témához vagy ahhoz amiről szó volt.
Parancsolj az egyikkel kapcsolatban amire hivatkoztam itt van egy (súly/térfogat):
https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=5983&highlight=goods+same+weight
Szerintem vagy olyan okos, hogy találj magadnak megfelelő TOOL-okat a neten a továbbiakhoz. Oh, wait...
(A linkelt fórum tetején is van, de ahogy mondtam egyéb fórumokon is találsz topic-okat... Ha esetleg az angol nem megy kérj segítséget a kulcsszavakhoz valakitől.)
Utoljára szerkesztette: yesname, 2015.01.23. 18:56:30 -
kalif #4836 Haverommal egymás ellen gyakorolnánk a harcot, ezt hol tehetjük meg, hogy ne büntessenek meg, ne legyünk wanted-ek, stb. ? Anarchy rendszer ?
Utoljára szerkesztette: kalif, 2015.01.23. 18:38:07 -
#4835 Igen, csak ott tudod megvenni. -
traz75 #4834 Egy apró, de létfontosságú javítás :
"mert amint elhagyod az űrállomást bármikor megsemmisülhet a hajód," helyett
Amint kiadtad a felszállás parancsot, bármikor megsemmisülhet a hajód. Konkrétan helyben az állomás belsejében is, mi több ha nem soloban tolja az ember, az a leggyakoribb hely szerintem a pukkra. Soloban meg az állomás külső burkolata. :D -
traz75 #4833 Egyébként meg de. Van egy "kis" lakott terület ahol találsz pár "felfedezetlen" lakott rendszert is, de ha magad mögött hagyod a területet,kint csak a nagy, hideg, sötét tajga van. Még farkast is alig találni. :) -
Jóózsf István #4832 Csak itt tudom megvenni? -
#4831 Ha ezzel veszíted el az mmo-szüzességedet, akkor tele lesz a szád!
(Ez így jelen formájában csak azért mmo, mert internet és bejelentkezés nélkül nem lehet játszani. Ez nem azt jelenti, hogy rossz játék, csak az mmo-k szociális élményét nem hozza, nem tudja hozni, gyakorlatilag betlizik benne.)
Ha a hajót szétlövik, akkor meg kell fizetned a "biztosítást", ami a teljes ár 5%-a. Ha nincs meg, akkor választhatod, hogy melyik modulokat nem kéred. Ha így sincs meg, akkor 200e kreditig kölcsönöz a játék. Ha így sincs meg, akkor kapsz egy ingyenes sidewindert, és visszadob valami kezdő rendszerbe, ahol anyázhatsz, és kezdheted nulláról. Ha egy drága hajód volt, akkor buktad (nekem ezt sikerült eljátszani 13m kredites hajóval). Szóval mindig legyen annyi pénzed, amennyi a visszavásárlásra kell, mert amint elhagyod az űrállomást bármikor megsemmisülhet a hajód, akkor is (vagy főleg akkor), ha előtte ezerszer nem volt gond. -
traz75 #4830 Ha kilőnek, visszavásárolhatod a hajód (a rakományt nem) - azt hiszem a hajó összárának a 10%a a biztosítási díj. Ha nincs elég pénzed hozzá akkor buktad az egészet és kapsz egy noobshipet. Egy 20-25 millás hajó esetében ez már elég kellemetlen bukta. :D -
Jóózsf István #4829 Köszönöm.
Jómagam az X Rebirth fórum oszlopos tagja vagyok. Sokáig harmadmagammal tartottuk ott a frontot. Kb. 1300-1500 órákat öltünk bele egy év alatt. (MMO-hoz képest nem sok.)
Hasonló válaszokat szoktunk adni az ottani tétovázóknak. Valószínűleg belevágok. Leginkább azért, hogy elveszítsem az MMO szüzességem és hogy legyőzzem az ellene irányuló félelmemet.
Apropó! Mi van, ha kilövik alólam a vasat? Mi történik, mit bukok? -
#4828 Kedvcsináló a felfedezéshez:
LINK -
#4827 2 Viper + 1 cobra vs. Pyhton+shield cell :)
LINK
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.01.23. 13:37:16 -
#4826 Köszönöm a válaszokat. :) -
#4825 Többféle scannert lehet felszerelni a hajódra, amikkel a környező bolygókat a rendszerben meg tudod találni aztán a felszínüket le tudod scannelni. Ezeket az infókat bármely állomáson el tudod adni ami legalább 20 fényévre van a lescannelt rendszertől. Lehet találni nagyon érdekes bolygókat, fekete lyukakat. Pénz attól függ mit fedezel fel. Nagyon komoly bevételre ne számíts de ha fogékony vagy az asztronómiára, akkor biztosan tetszeni fognak, a különböző csillagok, bolygók.....stb.
Itt találsz róla leírást: LINK
Magyar oldalon is van tutorial: LINK
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.01.23. 13:10:39 -
rexsimus #4824 Nem. Felfedezés alatt a játék azt érti, hogy eddig ismeretlen objektumokat szkennelsz le, majd eladod azt állomásokon. Attól még lehet lakott a rendszer, csak éppen pl az egyik bolygóját még nem azonosította be senki.
Amúgy nem nagy szám, már mint, ha profitra akarsz ráhajtani, és eléggé időigényes is, szerintem. Én már le is tettem róla, annyira unalmas volt számomra. -
#4823 Sziasztok!
Egy gyors kérdés: sokat olvasgattam hogy lehet felfedezni a galaxist és pénzt is lehet vele keresni.
Ez azt jelenti, hogy van egy kis rész ami lakott, állomásokkal stb, és ha elhagyod azt a részt azon túl csak lakatlan csillagrendszerek vannak? -
#4822 "Szemezgetek ezzel a játékkal, de nem tudom eldönteni, hogy belevágjak, vagy sem."
Ez csak tőled függ mi csak tippeket adhatunk
"Mennyi időt érdemes ráfordítani havi, heti, napi viszonylatban?"
Erre szintén nehéz jól válaszolni, ha arra gondolsz, hogy család mellett csak 1-2 órád van játszani és érdemes-e ilyen kevés szabadidővel játszani, akkor erre azt tudom mondani, hogy lehet vele úgy is haladni nyilván lassabban de lehet. Probléma akkor lenne ha egy komolyabb klánba jelentkeznél, ahol fontos a nagyobb játékidő de egy baráti társasággal vagy soloban 1-2 óra is elég, legalább nem fogysz ki a tartalomból :).
"Mennyire befolyásolják az előmenetelemet a játékos társak?"
Ez csak tőled függ, mert ha csak soloban tolod, akkor nem találkozol senkivel de ha open-ben bemész egy zsúfoltabb rendszerbe, akkor ott akár a hajódat is kilőhetik de akkora a galaxys, hogy openbe is el tudsz úgy bújni, hogy senki se találjon meg, mert azért a kis forgalmú rendszerekben nagyon ritka, hogy megtámadna valaki. Jelenleg a játék legnagyobb hiánya, hogy nem tudsz csapatban játszani a társakkal (március-ban fog valamikor bekerülni).
"Milyen a morál ebben a közösségben? (mármint a játékon belül)"
Jelenleg semmilyen. Nincs közös chat, nagyon nem tudsz segíteni a másiknak a party hiánya miatt, tehát multiplayer eszközök még nem nagyon vannak.
Vannak sok segítőkész játékos a fórumokon de a játékbéli kommunikáció nehézsége miatt játékon belül inkább csak az van, hogy vagy elmentek egymás mellett. Sok játékos fél attól, hogy kilövik ezért nem is jön ki solo módból ezért aztán kicsit üres az univerzum.
Se rá se le beszélni nem akarlak, a döntést úgyis neked kell meghozni. Van sok jó dolog a játékban de zavró/idegesítő hibái is akadnak szép számmal, a közösség még formálódik de segítséget itt is és a hivatalos fórumon is tudsz kapni.
-
#4821 Köszi szépen ez volt a baj. De amúgy ha a class a fontos az fsd-ben. Akkor egy a3 mitől kerül fél millába? -
Diopapa #4820 Szia!
Ez kb multinak látszó single játék, semennyire sem befolyásol a többiek előmenetele. Március fele jön egy nagyobb content update, amivel a multis lehetőségek bővülnek, de ez sosem lesz olyan tipikus mmo. Eleve a rengeteg naprendszer miatt "elvesznek" a játékosok. Én is olyan helyen tevékenykedem, ahol hetek óta nem láttam élő embert. (mondjuk nem is hiányzik :D)
Azt meg neked kell tudnod, hogy számodra megéri-e, nekem nagyon megérte. Én még 60€-ért vettem plusz hozzá a 40€-s lifetime dlc-t is és még is úgy érzem, megérte. Másnak meg a COD 25 éri meg ennyire, én meg azért nem adnék 5 forintot sem. Szóval egyénfüggő. -
#4819 Szerintem tiltott árúval dokkolt lescannelte az állomás és ezért kapta a büntit. -
Jóózsf István #4818 Üdvözlet Hölgyek, Urak!
Szemezgetek ezzel a játékkal, de nem tudom eldönteni, hogy belevágjak, vagy sem.
X sorozaton nevelkedtem, soha nem játszottam MMO-val. Amit tudtam, elolvastam a játékról. Vannak elrettentő körülmények és vonzóak is.
Mennyi időt érdemes ráfordítani havi, heti, napi viszonylatban? Mennyire befolyásolják az előmenetelemet a játékos társak? Milyen a morál ebben a közösségben? (mármint a játékon belül)
Adjátok el nekem, vagy beszéljetek le!
Dank-Ezer-Sőn! -
Kraszi77 #4817 Rossz az fsd mérete. Hármas van fent, mikor 4-es kell. Tegyél rá egy B4-et, vagy A4-et, és egyből jó lesz. A büntit passzolom... -
rexsimus #4816 Honnan tudjuk? Valamit csinálhattál ami nem tetszett a törvénynek. Kilőhettél egy clean hajó, vagy ha nem voltál wantedes, akkor valószínűleg tiltott áruval mentél be az állomásra.
Mert rossz fsd-t használsz. Egy fsd meghajtónál azt is kell nézni, hogy mekkora tömegű hajót bír elvinni. Valószínűleg egy olyat vettél, ami sidewinderre vagy viperre jó.
Írja is a képen, hogy unladen, csak 5 LY-t tudsz ugrani. Amikor veszel fst- néz, hogy mekkorára módosul ez a szám.
Utoljára szerkesztette: rexsimus, 2015.01.23. 11:15:44 -
#4815 Hello, a tegnapi #4801 es kommentemből továbbra sem találom a megoldást ,úgyhogy kérnék még egy kis segítséget. Itt van a hajócskám mi az a tulajdonsága ami miatt nem lehet nagyobb távot utazni vele? Most vettem 160rongyért egy jobb fsd-t de hiába.
Ja és ezt a hatalmas büntetés miért kaptam? (ütköztem egy zsaruval?)
http://i.imgur.com/veCyybh.jpg
Köszönöm -
#4814 Ha már mellébeszélés a téma, akkor azt a linket akár be is rakhatnád..... -
#4813 A távolság a frame shift drive-tól és a hajód össztömegétől függ. Az össztömeget a hajó, a komponensek, a rakomány és az üzemanyag adja. A hajó tömegén nem tudsz változtatni, nézzük a többit:
1. Ha úgy szorultál be, hogy vettél valamit outfiten, amitől nehezebb lett a hajód, akkor add el. Bajos, ha olyat cseréltél le, ami nem vásárolható vissza abban a rendszerben, mert azt hiszem vissza lehet venni amíg nem léptél ki az outfittingből, de utána már nem. Ilyenkor ledobhatsz helyette valamit, ami nem létfontosságú (ha kiválasztod van "SELL"). Ha ez volt a helyzet, akkor legközelebb figyeld outfittingnél, hogy mekkora lesz az ugorható távolság (baloldali statisztikák között az alsó sor), és majd a többiek mondanak valami okosat, hogy mi az az elméleti minimum, ami fölött érdemes tartani - én 10 LY alá nem mennék.
2. Felpakoltál áruból, és már nem bírja. Tudni kell, hogy amikor galaxy mapen útvonalat terveztetsz, akkor a hajód jelenlegi össztömegével számol, tehát érdemes bevásárlás után terveztetni, vagy ha előtte terveztetsz, akkor a csúszkát lehúzni, hogy a teli értékeddel számoljon.
3. Üzemanyag. Ahogy ugrálhatsz elég rendesen fogy, ha ezután megtöltöd, akkor csökken az egy ugrással megtehető táv (visszaáll a teli állapotra). Ha néztél forma 1-et, akkor nem fogsz meglepődni, ott folyton ezen pörögtek, hogy mennyi üzemanyaggal milyen gyors a versenyautó. Na itt is erről van szó, csak nem a végsebesség, hanem a táv a lényeges tényező. Arra sajnos nem tudok hatásos módszert, hogy ha feltöltötted a hajódat üzemanyaggal, akkor hogyan szabadulhatsz meg tőle ugrás nélkül. Ha nincs ilyen lehetőség, akkor ez a játék hiányossága.
Azt azért megnézném a helyedben, hogy a hajód bal oldali menüjében a navigation fülön tényleg nincs-e egyetlen rendszer sem, ahova el tudsz ugrani.
Ha előre szeretnéd tudni, hogy egy hajótípussal meg felszereléssel mekkora lesz majd az ugrási táv, akkor ajánlom ezt a tervezőt. Bal felül megmutatja mekkorát tudsz ugrani, és mindent számításba vesz, amit felsoroltam, sőt a rakománynak még saját értéket is beállíthatsz. Érdemes arra is figyelni, hogy adott hajónál meg frame shift drive-nál ez mennyire fluktuál. Egy hauler A-s fsd-vel pl uresen 30 fényévet is ugrik, telepakolva meg épp elvánszorog 17 fényévre. -
#4812 Mellébeszélés level 2. :) Szezon és fazon ismételt keverése, összemosása. -
#4811 Nav pontoknál is spawnol anakonda függetlenül attól, hogy felvetted-e a küldit vagy sem de azokat nem a küldihez való hajók. Ha küldit veszel fel akkor a jelzett rendszerek egyikében leparkolsz valami szimpatikus helyen és várod, hogy rádspawnoljanak az USS-ok. Küldi általában 2 részből áll. 1részben egy kisebb hajó szokta updatelni a küldit, közel mész hozzá és figyeled a comms panelt ezután megnézed, hogy hol van az új célpont és odamész. Szerencse kérdése az egész, hogy mikor spawnol be a boss mert van, hogy teljesen más spawnol ilyenkor érdemes kijönni és várni az új USS-ra. Resorce siteok is jók lehetnek ha csak sima bounty hent a lényeg. -
smoother #4810 Azért irja ki az fsd -t mert nem eco utvonalon van és nem tud egyszerre akkorát ugrani.
Vissza kell tenni eco -ra a kivánt cél rendszeren plot route. Ekkor mutatja hogy mi az első rendszer ahova ugrani kell utána már csak a kis célkereszten beállsz a következöre és jump jump jump......
Ugrás után mikor beállsz a következő rendszerre várj addig az ugrással amig 60 -ra le nem hül.
Utoljára szerkesztette: smoother, 2015.01.23. 06:20:11 -
#4809 Nem tudom ki adta a luxury trader tippet nemrég a fórumon, de köszi neki :) Egy jó helyen óránként 6-8 mill megvan T9-el, 4 pedig T7-el így :)