ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
Elso eset ilyen, ezt at kell elni, meg kell tapasztalni es tanulni kell belole. Biztosra veszem, hogy lesz meg ilyen de legkozelebb mar tudja, hogy van tobb lehetseges megoldas es nem nyomja meg egybol a "panik gombot", dobva a szajret, legyen az 40 miska vagy 40 ezer, mindegy. 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

s_andras
A többieket annyival egészíteném ki hogy a cuccaidat nem lett volna szabad kidobni, mert azonnal eltűnik minden, amint kilépünk a főmenübe. A másik amit külön kiemelnék és sokszor aláhúznék, hogy a főmenüben vagy a játék teljes bezárása után a hajónk számára gyakorlatilag megáll az idő. Plusz elűnik mindenki elől aki bent marad. Ebből következik amit tegnap is írtam, hogy minden váratlan helyzetben a legfontosabb hogy azonnal ki kell lépni. Ezután végtelen időnk van kinyomozni, hogy mi a teendő. Esetedben a tankolás megszervezése.

----------------------------
Másik téma: észrevettétek, hogy a bolygófelszínen lévő turisztikai célpontokhoz ugyanúgy le lehet ugrani, mint az orbitális állomásokhoz? Tiszta jóság, hogy nem kell végigszenvedni a szokásos megközelítési rutint! Már csak az a kérdés, hogy ha az ilyen helyeknél működik, akkor mi akadálya van hogy a településekhez is így lehessen kiugrani a SC-ból? <#fejvakaras>

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

RJoco
Az open/solo/privat között bármikor váltogathatsz. A hajód mindig ott lesz, ahol kiléptél.
Semmilyen következménye nincs a dolognak. Várni sem kell a váltás között. Kilépsz a főmenübe és ahogy engedi, lépsz is be egy másik játékmódba.
Sőt, régen csinálták is, hogy a váltogatással ugyanazt a küldit vették fel sokszor rövid idő alatt és csak egyszer kellett megcsinálni, majd le is lehetett adni az összeset egyszerre.
Időnként volt erre egy-egy jó rendszer.
Azóta javították a dolgot, ha jól tudom.
De ettől függetlenül bármikor lehet váltani.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Dzsini
Fuel Rats
1) Felírod hol vagy
2) Kilépsz a játékból
3) Szólsz a Ratsnek, és ők végigvezetnek mindenen
4) amikor belépsz következőre - Openben természetesen - ott lesz egy Rat, aki feltölti az üzemanyagod.

minimális angol tudás kell hozzá, hogy a chaten megbeszéljétek a dolgokat
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.08.27. 20:12:01

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

cylonflatus
De igen, és föl is töltöttem a life supportot, azonban az sem nem oldja meg az sem a problémát, csak elodázza. Nem publicban toltam, solo játékmódban meg nem tudok kit hívni, hogy dobjon már meg egy kis naftával. Vagy solo-ban is működik ez a fuel rat dolog? Viszont az lehet, hogy működött volna, hogy kidobálom jettison az árút, és visszamegyek érte, hátha nem lopják el, de legalább valami még marad belőle. Csak tényleg akkor ébredtem fel, hajnal kettő elmúlt, érted, a fogaskerekek még csikorogtak....

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

s_andras
Kilépni sem enged ilyenkor? Legrosszabb esetben is 15 mp múlva biztos, ha ez vészhelyzetnek minősül. Főmenüben várakozva azért jött volna ötlet. Persze neki már mindegy, csak azért mondom hogy bárki fut bele hasonlóba legközelebb, jól reagáljon.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.08.26. 14:52:04

Dzsini
Álomból felébredve és a 0:40-nél járó Life Support feliratot látva lehet, hogy nekem se jutott volna időben eszembe, hogy van LS szintézis... vagy hogy egyáltalán kell (és lehet) valamit kezdeni a helyzettel azon túl, hogy megnézem a nullára érő számlálót és pislogok a rebuy screenre.

Nekem csak csillagba sikerült belegázolni egy maratoni jump-honk-scoop trióba belebólintva... de azt túléltem 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.08.26. 13:39:06

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Caliph
de fel lehet 😄 aztán már csak egy fuel rats bejegyzés,vagy akár a topicból is segített volna sztem valaki egy tankolás erejéig 😄

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

s_andras
őőőő.... materialból nem lehet feltölteni a life supportot?.... De igen, most nézem, csak furcsa mód 2 vas és 1 nikkel. Azaz szinte semmit sem számít, hogy milyen osztályút veszünk, orrba-szájba újra lehet tölteni. Mindenesetre most van nálad két százas szög meg egy fúrószár amik 40 milliót érnek...
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.08.26. 12:46:51

Akkor ez volt életed legrosszabb 40 másodperce? <#gonosz1> És mennyiért veszel új klaviatúrát, vagy azt is beleszámoltad?! <#eplus2>

https://fxmason.blogspot.com/

cylonflatus
Baaaaaaaazzzzzz. Kb úgy érzem most magam, mint az a bizonyos angry német gamer gyerek. Bányászatból tartottam hazafele, egy jó áras renfiery/extracting platform felé, 60 low temp.diamond + az apró amit közben találtam, egy kis alexandrit, void opal, grandederite, ezekből összesen kb 30. Viszont a visszaúton sikerült bealudnom, és arra ébredtem, hogy kifutottam az územanyagból, és a life support 40mp-nél tart.... bezzeg most nem támadtak meg, mert arra legalább fölébredtem volna. Kb 40milla, huss.....

Ahogy a video elején is van ez egy "personal fleet carrier", szóval kb tuti elérhető illetve megtermelhető lesz egyetlen személy által is.

Persze az még kérdés, hogy mit is lehet majd vele kezdeni, milyen módon terjeszti ki a játékot a különböző felszereléssekkel, lehet belőle felfedező, kereskedő, bányász és vagy egyéb hajót is csinálni.

Rengeteg nyitott kérdés van még. Még az is lehet, hogy a végén ha megjelenik a majd a fizetős kieg és esetleg a spaceleg lesz, akkor kb ez lesz a megfelelője SC hangárjának. Egy repülő hangár amelyet talán be is lehet majd járni. Ki tudja... <#gonosz1>
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2019.08.24. 09:07:18

Dzsini
Azt én 100%-ra veszem, hogy nem fogja "visszatermelni" az árát. Ez egy endgame moneysink azoknak, akiknek már nincs jobb elfoglaltságuk.

A tízmilliárdos teljes költség szerintem borítékolható, főleg mert bizonyára nem akarják, hogy minden instance-ban ott lógjon egy, akárki akárhova is megy.

s_andras
Ja, az alap egy üres héj 10 mrd, aztán kell bele venni hajtóművet 100 mrd <#nevetes1>
Ez csak úgy működhet, ha valahogy visszatermeli anélkül is az árát, hogy az egy szem tulajdonos pilóta dolgozik vele. Pl beállunk vele egy jó lelőhely mellé de ahol még van NPC forgalom, és akkor elkezd kb állomásként funkcionálni, ami fix bevétel magasabb szinten, mint amit egyedül össze lehet hordani. Az nem fog menni, hogy hónapokig void opalozzunk meg dupla painite hotspotoljunk csak azért, hogy vegyünk rá egy újabb modult. Utálom hogy ezt engedik, megint hülyeségekkel fogják tudni elérhetővé tenni, nevetségesen olcsó lesz... <#shakehead>

KiruHoshino
Én bele sem merek gondolni, hogy milyen ára lesz. Tudni illik rühelem a grindolást. Ha tehetem kerülöm. És ez a játék kb erről híres.

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

PiszkosFred
Hamarosan kiderul a tovabbi cikkekbol es streamekbol, de en is azt gondolom (max tevedunk), hogy nagyjabol 10mrd creditnel fog kezdodni csak az "alap" beszerzese, a tobbi extra mind felar ezen osszeg felett.

s_andras
Ha csak a vas mennyiségét nézzük, akkor egy ilyen minimum a 10 milliárdos nagyságrendbe kellene essen, de inkább 100... Magyarul az egyszeri parancsnok számára kvázi elérhetetlen. Nem úgy van ez kitalálva hogy csak squadronok/játékos frakciók legyenek képesek megfizetni úgy hogy a tagok összedobják?..

Dzsini

Caliph
hú remélem most nem fog bilibe lógni a kezem,de tökre beleélem épp magam abba hgy elhúzok egy bányászatra specelt carrierrel a bubiból és szétbányászom a peremvidéket egy kis felfedezéssel megspékelve,aztán hazacammogok a full teli raktérrel 😄

nyugisabb bányászás,nincs lelegelve az öv,és nem kell hazaugrálni ha megtelt az anaconda raktere 😄
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.08.23. 11:27:53

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Azta, sirámaim meghallgattattak, sőt felül is multák. <#nyes> Gyakorlatilag lehet majd saját "állomásunk". <#gonosz1>

Légyszi légyszi légyszi, jövőre meg a spaceleg legyen fizetős kiegként. <#eplus2>

PiszkosFred
A "kotelezo upkeep" necces lehet: ha esetleg egy ideig nem jatszol, akkor mi lesz a hajoval? Decay rendszer jol mukodik a sok mmo/survival jatekban, itt nem menne 😊 Viszont valami hasonlo lesz, az pedig a speci uzemanyag "Commanders require a unique resource to fuel the Fleet Carrier in order for it to jump.", na ezert kell majd valoszinuleg melozni nem keveset (vagy fizetni erte), igy aztan az, hogy esetleg megveszed, X creditert, az csak a sztori elso fele 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.08.22. 23:58:44

BEAST
<#szeret>

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

cylonflatus
Pont most néztem a youtubeon és azonnal idejöttem 😊 Azok a hordozók.... alig várom. Most azonnal megyek low temp. diamondot, vagy valami értékeset bányászni. Decemberig talán össze is jön egy carrierre. Egy másik videóban - ami ugyanez volt loopolva, csak közben alatta beszéltek a részletekről - viszont azt hallottam, hogy ezeknek lesz egy upkeep költsége is. Nagyon kíváncsi leszek, hogy a milliárdos árcédula mellé még mennyi pénzt fog megzabálni. Mentem bányászni 😊

PiszkosFred

Itt meg a nemi (updated) info:
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.08.22. 22:10:23

Dzsini
Az Elite hajói hatalmasok. Amíg nem próbáltad ki VR-ben, addig fogalmad sincs róla...

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.08.22. 19:03:47

MarkBlade
Tényleg töpszli.. ezt nem is tudtam 😄
Dzsini
A Falcon egy picike hajó az Elite világban 😊

MarkBlade
Millennium Falcon 😄
BEAST
Ezt egy kicsit sajnálom. A mostani hajókra nem igazán éri meg turreteket tenni, mert gyengébbek is mint a gimballed/fixed verziók és multicrewként a gyors szimulátorkodásban kb lehetetlen célozni velük.

Nem feltétlen hatalmas csatahajókra gondoltam, nekem már egyfajta freighter jellegű téma is megfelelne 1-2 gunner slottal 😄
Utoljára szerkesztette: BEAST, 2019.08.22. 17:36:33

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Gyanítom, ha bármi lomhábbal repültél volna, mint az AspX, akkor fel is kenődtél volna a szikla boldogabbik oldalára. <#kacsint>

s_andras
Semmi más. Legalábbis ha eddig nem volt róla legalább pletyka, akkor kizárt hogy meglepetésként jöjjön hajó. Tényleg nem lenne rossz egy olyan gép ami nagyobb a pitonnál, de fontos hogy maradjon M méretű. A piton olyan kis lapos, szóval lehetne emelni egy kicsit a magasságát és ezzel a befogadóképességét. A megakutter az meg majd talán a Panther Clipper lesz, ha végre megcsinálják.

Kis történet: körbejártam az összes új aszeroida-állomást repuzni, és volt egy tanulságos helyzet. Egyik felszállásnál rutinszerűen, már-már unottan fordulok rá a célrendszerre, nyomom a boostot hogy jöhessen a hiperugrás. A legtöbb ilyen bázis ugyebár gyűrűben van - de nem mindegyik! -, és amikor a fő csillagot takarja a gázóriás, akkor a sziklák is feketék mint az űr, pláne ha nincs vaksötét a szobában. Innen gondolom már sejthető az esemény... Lett egy kis rossz érzésem, komolyan, mintha a "pókösztön" lenne 😄 és rendkívül gyorsan rányomtam az éjjellátó gombra. A látvány az volt amit vártam: egy lóba**ó nagy szikla az orrom előtt vészesen közeledve. Kitérő manőver, kb egy hajszál talán még elfért volna a hajó és a kő közé... Azért volt igazán izgalmas, mert erre a repuzásra a felfedező asp X-t vittem ami a végletekig le van könnyítve, de hogy ráférjen minden, pajzsot nem raktam, azaz kb egy üres tojáshéjjal vetekszik a törékenysége.

Dzsini
Nem hiszem, hogy az az Elite lesz, itt azért mindenféle multicrew ellenére a szólóban repülhető hajók szimulátoráról van szó.

BEAST
Remélem majd egyszer lesznek olyan játszható nagyobb hajók amikkel nem kell már erőltetett dogfightkodni és életképesek lesznek turretekkel és fighterekkel. Most leginkább egyfajta Bridge Commander-szerű multicrew/ai élményt hiányolok a játékból. 😊

wollnerd
Állítólag Decemberben jönnek a fleet carrier-ek.

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Dzsini
Nem valószínű, hogy ilyesmiket hoznak a jövő évi "nagy-nagy" előtt.

Gundark 1 1
A szeptemberi "nagy" frissítésben mik lesznek? Tudom a saját belső pénz, amiből lehet majd festéseket venni. De új hajócskák? (A hordozókon kívül) Kéne valami a kutter meg a piton közé. Vagy éppen egy megakutter 😊
s_andras
De megvenném most a PS4-es deluxe változatot 3000-ért se... Két nagy baj van: nem tudnám beültetni a PS pilótát a PC-sem mellé plusz egy energiáért mert nincs se közös játék, és a PS+-t sem fizetgetem havonta... De akinek még nincs meg az E😄 és PS(+) tulaj, annak ez kihagyhatatlan még akkor is, ha nem imádja a stílust. Ilyen fullos játékot ennyiért bűn nem megvenni.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.08.22. 10:13:41

CHAMAS környékén elég nagy pörgés van a kajaszállítás miatt. Kár hogy néhány nyomorult sz..rrálövi az üres és fegyvertelen szállítóhajókat is. Nem túl sportszerű viselkedés. Legutóbb egy 2 hajóból álló wing (FerDeLance és Cobra MK 3) azzal szórakozott, hogy az Type 9 emet lelőtte 20-as hullig, thrustert és FSD-t is kiütötte és röhögtek hogy reboot-repair után ezt újra és újra eljátszák. Na ekkor nyomtam meg a power gombot a gépemen.
Ettől függetlenül nyomom tovább openben.....

Z97-PRO gamer - i7 4790K @ 4.00GHz - 32GB Dual-Channel DDR3 @ 1199MHz - 4095MB NVIDIA GeForce GTX 960

s_andras
Új mérnök!

Palin prof tanítványa lehet, mert 5-ös szinten tolja a hajtómű fejlesztéseket.

egészen jól tudod. 😊 csak egy kis kiegészítés kell: minden rendszerben van "uralkodó" társaság. azoknál kell felnyomni a reput, és akkor rendesen adják a naval küldiket. lehetőleg nagyobb rendszert ill. társaságot válassz erre a célra, ahol egyébként is van küldi rendesen. a kis társaságokat hanyagolni kell, mert azok egyáltalán nem vagy csak az alacsonyabb rangokban adnak szintlépő küldit.
s_andras
Jó rég nem játszottam, és bár már láttam, de az új piac menü nagyon más. Nem lenne rossz ha valahogy vissza lehet csinálni úgy, hogy az egész egyszerre látszódjon. Már annyi helyen van szűrő, talán ide is kéne.

cylonflatus
Köszi!

Dzsini
Teljesen véletlenszerű amennyire mi tudjuk - ha valahol nagyon nem akar adni naval kületést, pedig 100%-on vagy, akkor válassz egy másik rendszert. Szerencsére a háttérben tovább gyűlik a pontod az adott szuperhatalomnál, úgyhogy nem vész el az ottani "munkád".

cylonflatus
Sziasztok! Még anno C64-en ismertem meg az Elite-et, és régóta szemeztem már az ED-vel. Most a nyár eleji akcióban végre rászántam magam, azóta beleraktam kb 280órát, de még mindig úgy érzem, csak a felszínt karcolgatom. Lenne egy-két kérdésem, ha esetleg tudnátok válaszokkal segíteni, azt nagyon megköszönném. Az aktuális dolog, ami jelenleg leginkább foglalkoztat, az a rangok elérése. Az addig tiszta, hogy a az aktuális superpowernél (Fed, Imp, stb) úgy tudom a rangom növelni, hogy a velük szövetségben lévő cégek, és egyéb csoportoknál a reputációm föltornászom (ezáltal nő a szövetséges nagyhatalommal szembeni reputációm is), és ezután ők adják az ún NAVAL missziókat, amik a rangom növelik az érintett birodalomnál. Eddig rendben is van, de nem értem, hogy mi alapján osztják ki ezeket a Naval missziókat? Addig vili, hogy a neutralnal magasabb szinten kell lenni a reputációmnak (cordial, friendship), de van olyan társaság, akiknél fullra tornáztam magam (allied), kaptam is egy-két Naval missziót, de aztán annyi. Csinálom nekik folyamatosan a küldieket, de 1, max 2 Naval misszió után nem adnak csak chain (vagy milyen) missziót láttam, ami pedig tudtommal nem emeli a birodalmi rangom. Segítenétek ebben, pár szóban, hogy hogy működik ez a rendszer ill egy két tippet is szívesen elfogadok, ha megosztanátok velem, amivel a rank-om tudnám növelni? Előre is köszönöm a válaszokat! Ezen kívül bármilyen tanácsot szívesen fogadok! Sziasztok!
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2019.07.26. 14:37:48

Gundark 1 1
A következő iniciatíva mikor indul? Köszi 😊
Utoljára szerkesztette: Gundark 1 1, 2019.07.26. 11:37:23
RJoco
Sok sikert hozzá!

Viszont ha tudnál vele foglalkozni (vagy innen akárki) szívesen megfizetem a tisztességes iparosmunkát. Sajnálnám kidobni, bár már megfordult a fejemben hogy veszek újat, de akkor nem lesz lelkismeret furdalásom, ha legalább egyszer megpróbálom a javítást.

Z97-PRO gamer - i7 4790K @ 4.00GHz - 32GB Dual-Channel DDR3 @ 1199MHz - 4095MB NVIDIA GeForce GTX 960

Köszi a segítséget. Azok alapján amit leírtál azt hiszem nem vágok bele.

az x52 throttle elég egyszerű szerkezet, de a csapágyazást ennél sem illik szétszedni ha még nem csináltál ilyet. ha szétszeded szinte tuti, hogy nem tudod még egyszer ugyanúgy összeszerelni. lötyögni fog, nem lesz jó a kalibrálás meg ilyenek. viszont ennél a típusnál csak akkor kellene kiszerelni ha a felső kart szét kell szedni. mivel ha nem teszed nem férsz hozzá 2-3 alsó csavarhoz. én erre spirálcsavarhúzót használok azzal hozzá lehet férni. kicsit macerásabb még az összeszerelés is, de a tökéletes tengelyrögzítés macerájának még a közelébe sem jöhet.
namost: ha az alsó panelen van világítás, a karon pedig nincs, ill. a karon vannak működő dolgok, akkor valszeg a karba felmenő vezetékköteg sérült (ált. mindig ez van). annál is inkább mert 0.15-ös kínai flexi vezetékeket fogtak össze. ezzel azért van egy kis probléma: ha elindul a töredezés, akkor az folytatódni is fog. tehát hiába javítod ki most a hibát, a közeljövőben eltörik egy másik és így tovább. cserélni kell az egészet. én 0.2-es vezetékre szoktam, vagy ahová befér, 0.25-ös. a kar szétszedésénél nagyon vigyázni kell, hogy a vezetékek ne szakadjanak fel a forrasztásnál, mert nem tudod melyik hol volt. azonkívül az alaplapi csatlakozó szereléséhez is kell némi szakértelem.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2019.07.21. 17:53:26
RJoco
Ahogy írtad, bármi lehet.
A kábelt megtépted?
Vagy hajlik valahol derékszög környékén, esetleg jobban?

De a fő kérdések inkább ezek:
Értesz az elektronikához?
Van multimétered?

Ha igen, akkor youtube-on biztos találsz a szétszedésre videót. Ha mégsem, akkor más oldalakat kell keresni képekkel. De nem olyan bonyolult, bár nekem T.HotasX-em van.