ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

s_andras
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem tudom, de az lehet hogy a táp hibázik. Próbáld ki hogy mindent kiszedsz amit csak lehet, és adj az új HDD-nek egy másik kábelkötegről áramot mint eddig (fogalmam sincs hogy ez számít-e, talán), és teszteld hogy így elszáll-e. Ha akár csak egyszer megtörténik, akkor a vinyó a hibás. Ja és cserélj sata-kábelt is! Meglepő, de azok is el tudnak romlani, és pont ilyen jelenséget produkál. Párszor belefutottam ilyen esetekbe is.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Dzsini
Nem csak az össz teljesítmény számít, hanem az ágak is (mennyi megy 12V, stb.) - ha bármelyik nélkül stabil a rendszer, akkor lehet gyanakodni.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Táp: 500W Chieftec a procik alacsony emissziósok. 2x65W a videókártyám is csak 55W , elvileg bírnia kellene. SSD+2x500HDD elvinné a maradékot ?

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

s_andras
Talán a tápegységed nem bírja?
--------------------------
LV 426: Nem nagyon. Egyedül csak a nagyon kis lélekszámú rendszerekre lehet mérhető hatást gyakorolni.
--------------------------
(Megkaptam a painite adagot, nem veszett kárba a befektetett idő.)
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.10.05. 11:08:36

Sziasztok,

Valahogy tudom befolyásolni hogy egy rendszer milyen state-ben van? Lavian Brandy kellene feloldani a szittyós mérnökcsajt, de ezek a nyavajások nem főznek. Úgy olvastam valahol, hogy ha Boom-ban vannak, akkor lehet kapni a Lave Staionon a piát. Jelenleg sajna "none"-ban vannak.

Z97-PRO gamer - i7 4790K @ 4.00GHz - 32GB Dual-Channel DDR3 @ 1199MHz - 4095MB NVIDIA GeForce GTX 960

Meggondolandó megoldás 😊 Legjözelebb kipróbálom. Erről az újratelepítésről jut eszembe, egy kérdés :
Hátha láttatok már ilyent. Hardvereket frissítettem. Vettem egy új120GB SSD-t erre tettem alap Win10 Rendszert. Vettem mellé egy terrás Toshiba vinyót. Négy felé osztottam 4x250GB. Nincs rajta rendszer csak tematizálva a cuccaim. Meghagytam a régi 2x500GB WD winyókat is majd innen akarom szép lassan átemelni a Thosibára az adatokat. Gondoltam a két 500GB WD vinyók már köhögnek, és szép lassan átmentem az adatokat ... Viszont random lekapcsol a terrás. Vagyis mind a 4 meghajtó eltűnik mintha nem is lett volna. Természetesen egy kikapcsolás/bekapcsolás megoldja a dolgot. Mi a tapasztalatok ? Hol keressem a hibát ? Nálam az alaplapon, hátha nem bírja, vagy sikerült belenyúlnom egy hibás szériába ? Egy MSI dual CPU-s deszkám van (MSI_91F7) amin 6sata csati. Ebből 4 foglalt. Rendben kiosztva. Master, Slav, SecondaryM. stb. Korábban ilyen jelenségem egyik winyóval sem volt. Ha még is a winyó. Garis. Kb. egy hónapos. Vigyem vissza ? Mit mondjak ? Random lekapcsol ? Hogyan igazaolom ? Ott hagyom, elkezdik tesztelni ? ... meddig ? Lehet sose jön elő a probléma. Vagy egy év garin belül bemondásra lecserélhető ? Mert javítani szerintem senki nem fogja. Így meg hogy bízzam rá az adataimat ha random "eltűnik" a rendszerből. ... vélemény ?

RJoco
Nem kell telepíteni.
Elég feltenni a steam-et, majd kilépni és az appdata könyvtár megfelelő alkönyvtárából áttenni a fájlokat az új rendszerbe, valamint a a régi steam könyvtárat is felmásolni az újra.
Feltéve, ha minden meg van/lesz a csere után.
Így semmit nem kell letöltened.
Én mindig így csinálom. Ha arra a meghajtóra kerül az új win, amin a régi van, akkor inkább átmásolom a steam könyvtárat egy másikra. Ami azt illeti a windows könyvtáron kívül mindent átteszek. Az új win-re sok mindent visszamásolok, így pl. nem kell vacakolnom a logitech billentyűzetem újra beállításával sem.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

s_andras
Nem kell elsietni. Ez a legutóbbi "javítás" az egyik - ha nem A - legszarabb... Ilyenek vannak hogy a küldetésmenü szétesik és csak a főmenübe kilépés segít... :S De ha épp kint vagy az ismeretlenben, akkor talán nem lesz baj.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.10.04. 20:34:17

A lényeg a végeredmény. Jól jártál szerintem. Lassan visszatelepítem a játékot és folytatom utam a végtelen űrben .... csak éppen alaplap csere elött állok és nem nagyon akartam egy héten 2x telepíteni a játékot 😊 De majd kitalálok valamit 😛

Ó igen, egy egészséges irányított ütközés néha tényleg csodákra képes. <#vigyor1> Amikor több tonnányi páncélzattal és pajzzsal megerősített harag becsapódik az sok felesleges lövöldözést meg tud spórolni. <#kacsint>

s_andras
Na hát azt túlzásnak érzem hogy miattam rakták ki a support főoldalára hogy 5 (azóta meg már 7) nap a válaszidő 😛 Viccet félretéve a fejlemények: első válaszukban bekamuzták, hogy nem tudnak betenni egy állomásra - holott tudjuk hogy volt olyan eset, amikor egy parancsnokot visszateleportáltak a bubiba a galaxis túlvégéről, mert meg akarta mutatni valakinek hogy milyen a játék a sűrűben. Egyúttal felajánlották, hogy kompenzálják a veszteségeimet. Nem kötözködtem, hanem megköszöntem, és benyújtottam a majd' félmilliárdos igényemet 😄 aztán beléptem és hagytam szétesni a hajót. Ezután jött az üzenet hogy visszaadták a hajó visszavásárlási költségét, és a painite-t fogom megkapni, csak legyen üres a raktér. Most itt tartunk, holnap eladom az aktuális körből szerzett 576 tonnát, és az állomáson várom hogy megjelenjen a hajó gyomrában a korábbi mennyiség 😄
Ma volt egy édes közjáték: megjelent egy Diamondback kalóz, és kérte a sápot. Én meg ugyebár bányász Cutter, nulla fegyver, csak a lehető legkisebb/könnyebb pajzs két alap boosterrel. Na ez azért elég volt ahhoz, hogy amikor jött szembe és lövöldözött kicsit, a kikerülő manőverének a becsült irányára enyhén ráfordulva egy kövér gáz, és máris szétkenődött a szélvédőn <#eplus2>
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.10.03. 23:15:13

Leginkább egy Logitech 3d pro-val játszom. Az alsó gombokkal van bajom, hol működnek, hol nem. Vettem egy Thrustmaster 16000-at, viszont pár hét játék után a Z tengely felmondta a szolgálatot. Gondoltam majd valamikor szétszedem és megszakértem, de eddig lusta voltam.
Mivel szabadidőben javítom őket, muszáj tesztelnem.😊 Tele van már a pince használhatatlan eszközökkel. Időnként pedig átalakítok. Van saját elektronikám sok potira és kapcsolóra, optikai és mágneses interface. Speciális illesztők a windows játékokhoz (tényleg: van SDK az elite-hez?). A G940-es is így járt. Először is szétszedtem külön USB-re, azután a komplett elektronika csere 16 bites felbontásra 10us mintavételezéssel. Muszáj volt, mert a pedál mechanikai kivitelezése elsőosztályú, de az elektromos rész pocsék az egész vezérlőben. A Joy és a gázkar idővel kuka, mert a gázkar minősíthetetlen, a joyt pedig nagyon nehéz kezelni (letépi a kezed, vagy ha nem akkor nincs ellenállás). A Logitech átvette a Saitek-et, amit szerintem kár volt, mert azok csak selejteket termeltek. Rossz volt a mechanika, az elektronika és a szoftver is. Mára már Saitek-hez kötődő cuccot nem is vállalok (max. ha nem láttam még eleget) akármekkora haver a tulaj, hulljon másnak a haja tőle. Mostanában a TM-ek ritkán jönnek, és nincs is szükség teljes átszerelésre. De pl. pont ők gyártják a Warthogot, és ott pl. a Throttle világítása szokott hibás lenni. Nagyon könnyen lehet javítani, de ha garos, akkor én is a supportot használom, szereztem is már egy Throttle-t úgy, ahogy leírtad. Sajnos majdnem mindig jön a futár és elviszi. Logitechnél is.
Nem a vezeték vastagsága a lényeg, hanem a minősége. Én .1-.25-es kvadráttal dolgozom, de az orvosi minősítésú vezeték. Pl. a .15-ösben 49 3 9-es tisztaságú vörösréz szál van. És befuttatáskor nem keményedik be a nyaka. Az életben nem törik el. .75-ös fogót villanyászok és kisgépszerelők használnak. Ha forrasztani kell életveszélyes a blankolófogó, ezt már nagyszámítógép műszerész koromban megtanultam. Én csípőfogóval és forrasztópákával blankolok. Foggal, ollóval meg sem próbálnám (utálok gányolni). Ha elszakad egy vezeték, akkor az összeset cserélem, nem szeretném ugyanazt az eszközt záros határidőn belül újra látni. Ha pedig korbácsban van eleve adott.
A szerelésük is nagyon különböző. A TM-ek elég praktikusan vannak megalkotva, de a Logiról ezt halványan sem lehet elmondani. Egy Logi-s gázkarhoz legalább 4 kéz szükségeltetik. Egy kettős gázkar összeszerelése pedig szinte mission impossible. És ha már szóbakerült: a G910 is ezt tükrözi. Mondhatjuk, hogy prémium cuccról van szó (min. 50e Ft), de elég igénytelenül vannak összerakva. Kezdhetjük a műanyag minőségével (valami kínai szar lehet), időnként letörik ez-az, nem egyformák a billentyűnyomások, kopog mint állat, stb. Jó a mechanikusok általában kopognak kissé, de ez nagyon hangos. Nekem is mechanikus van, de nem ébred fel a család, ha éjszaka kell dolgoznom. Jó páran azzal hozták, hogy "csináljak ellenállást a hangerőszabályózóra". Már bocsika, de ÉN??? Belül pedig számomra javíthatatlan, gondolom a Logi szervizeknek is, mert eddig minden Logitech-es cuccból új jött. Általában ugyanaz a futár jön, már egészen jól hozzászoktattam, hogy előtte bejelentkezik, ha nem szeretne fél órát várakozni mire előkerítem/kinyomtatom/becsomagolom neki a vinnivalót.😊
Belépő szintű termékeknél nagyjából elfogadható lenne a "nem fognak túl jót gyártani", de inkább ott sem, ugyanis a nemzetközi minőségellenőrzési szabályok szerint egy elektromos, elektronikus vagy elektromechanikus eszköznek 5 évet kell kibírnia meghibásodás nélkül. A számítógépes perifériák többsége (amik nem teljesen elektronikusak) az elektromechanikus kategóriába tartoznak. De más a tervezés és más a gyártás. Hiába tervezek orvosi/katonai minősítésű eszközt, ha a gyártó kiadja a gyártást valami kis kínai zsákfalunak.
RJoco
Vacak alkatrészek? Netalántán tesztelted őket?
A G920 pedáljában nagyon vékonyak a vezetékek. De a TM HotasX joy és hotas részét összekötő kábelben is nagyon vékony vezetékek futnak. Annyira vékony, hogy a 0.75-ös csupaszolóm a védőborítást sem sértette meg. Még jó, hogy van gyakorlatom ollóval való csupaszolásban.
Szóval ez a kábel is bármikor megtörhet, aztán találd meg a kb. 18 vezeték közül a "kontakt" hibásat. Pedig ez is egy eléggé sérülékeny helyen van, mint a G920 pedáljából kijövő kábel.
Sajnos ez a mai tendencia. Nem fognak túl jót gyártani, mert fenn kell tartani a körforgást. Minek gyártsanak túl jót, mikor sokan úgyis évente cserélik az újabbra. És a "vacak" alkatrészeket is fel kell használni, ne menjen már a kukába. Nameg pár centtel olcsóbb is volt, ami milliós tételnél már...
A Logitech-nek legalább jó a support-ja. A G910-es billentyűzetemen az egyik billentyű alatt a kék LED elkezdett halványabban világítani. Megírtam nekik, küldtek egy új billentyűzetet és a régit is megtarthattam.

A Logitech joy-om is kapta azért az ívet és nem tört ki a nyaka, a TM-el is harcoltam eleget és még az is egyben van.
Az X56-os csak a sok gombja miatt tetszik. Egyenlőre biztos, hogy maradok a TM-nél. De jó informálódni a lehetőségekről.

Utóbbi időben a Logitech nálam eléggé a feketelistán van, mert még a prémium cuccaiba is vacak alkatrészeket tesz. Pl. a vezetékek még a Saitek-ben is jobbak voltak. Ezek a vékonyak törnek mint állat. A TM viszont mostanság elég jó vezérlőket gyárt. Pl. a Logi G940-es (általam átalakított) pedálját cseréltem le a T-Rudder-re. Kissé féltem, mert azért az a Logi-s fém pedál odavert, de végül is nem bántam meg, az is megérte az árát. Az Elite-hez inkább a Javelin stick-et használom, nekem nem jött be egyik hotas sem. Nem drága, lehet rángatni, stabil és nagyon pontos. De pl. a Warthog nem is lenne jó, elég hamar leszakadna az ember keze. A Javelinben is kicseréltem a rugókat, hogy lágyabb legyen.
RJoco
Nekem a Force-os kiszerelés van meg. Vagyis remeg, ha kell.
X3-hoz jó volt, bár igazán a Burnout Paradise-t élveztem vele nagyon. Meg a Flatout-okat.
Mikor jött az Elite, kapásból beszereztem a HotasX-et. Azóta mondjuk megtanultam kontrollerrel és egér+billentyűzettel is játszani.
De az igazi a hotas.

wollnerd
Nekem a x52 pro van, ami fekete, (nem tudom hogy erről van-e szó vagy normálról (fehér).) tavaly novemberben váltottam Thrustmaser FCS-ről. És én szeretem, kifogástalanul müködik. Kibírt eddig is sokmindent, pl. intenzív kalózharcok, még a BP túrát is. 😊
Ja, és szokni kell, nekem FCS után nagyon furcsa volt a gázkar fogása pár napig, de aztán a tenyerem mintha odanőtt, kényelmes lett. :-)
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2019.09.28. 19:38:41

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Rendben.Megprobálom majd milyen is valójában aztán röfögök ide róla valamit.Nekem biztos furcsa lesz mert most egy logitech 3d pro-m van.Ez olyan lesz mint a Holland fapapucs után az adidasba bújni😊
RJoco
Maid azért írd meg légyszi, hogy milyen! Kényelemre és pontosságra egyaránt kíváncsi vagyok.
Nekem most egy TM HotasX-em van, de ez a Logitech nagyon tetszetős.
Amúgy is szeretem a Logitech-es dolgokat, bár a régebbi joy elhúzott egy nagyon minimálisan és állandó forgásba kezdett a hajó, ami nem volt túl kellemes. Vissza kellett tekernem egy picit és akkor jó lett. Asszem az X3-ban nem lehetett erre a tengelyre holtjátékot állítani. De már jó rég volt.

Hétfőn vagy kedden megjön.Egyébként nem gondoltam semmi rosszra a válaszadás hiánya miatt ,mert itt mindig segítenek a forumozók.Én mindig olvasom ,csak keveset szólok hozzá.Általában én kérdeznék de mindig megtalálom a választ,úgyhogy nem koptatom a billentyűt inkább.Szép napot mindenkinek,meg kellemes hétvégét.
Ez a beszéd! Legyél kemény!<#eljen>

Nekem X45 van, azért nem válaszoltam, de szerintem egy X56-al nem nyúlhatsz nagyon mellé.

"Azt mondani, hogy nem érdekel a magántitokhoz való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekel a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód." Edward Snowden

Ok.akkor senkinek nincs ez a fajta vezérlője.Döntöttem.Megveszem.
Üdv.Valaki használ ehhez a játékhoz X56 H.o.t.a.s.vezérlőt?Ha igen milyen tapasztalataitok vannak.Gondolkodom egy ilyen vételén,azért kérdezem.Előre is köszi.
Időkorlátos bünti 😊 Már tudják, hogy engedni fognak csak még nem írtak és húzzák az időt. Mázlista 😛

s_andras
Simán. Ellenben a felfedezős példával, amikor meg egy másik, kicsit később arra járó felfedező nevére kerülne az amit a pancser hamarabb megszerzett de elvesztett.
Viszont most pár órája a support válaszideje felment 5 napra (nekem még nem írtak).

Ez a "legjobb" indok amit eddig olvastam. <#taps> Ennek okán tényleg megadhatnák a visszaállítást mivel tényleg nem oszt vagy szorozna 😊

s_andras
Nem lett volna benne semmi kockázat, ha van FS, vagy nem kell a FS, ugyanis az első ráforduláskor - ahogy írtam - több mint fél percig haladtam a csóvában minden gond nélkül. Nagy rutinom van, kegyetlen sokat repültem, és imádok a legnagyobb dögökkel manőverezni, ezzel nincs gond. A legnagyobb hiba az volt, nem fogtam gyanút hogy itt valami nem stimmel. Fél perc után (sőt akár hamarabb) már azonnal abba kellett volna hagyni a próbálkozást, mert teljesen mindegy hogy az én hibám vagy a játéké, de az már egyértelműen látszott hogy csak nem akar jönni a megszokott töltés.
Bizony, a FS szükségességét most egy életre megjegyeztem. Eddig egyébként szinte soha nem közlekedtem anélkül, szóval az hogy csóvázok, teljesen magától értetődő volt, nem kellett elemezgetni hogy mitől működik, mert mindig működött.
Mindenképp "csalás"nak minősítem ha kimentenek, csak mivel semmi jelentősége, senkinek sem fáj, miért ne. Azok után hogy pl visszaadják az összes adatát annak a felfedezőnek, aki az első leszállásnál elpukkan az állomás falán stb, annyi indokolatlan "jófejség"ről olvastam már, ennyi talán nekem is jár 😊

Csak egy dolgot nem értek. Egy fullra tömött "legdrágább rakománnyú" hajóval miért gondoltad, hogy egy ilyen normál esetben sem veszélytelen ugrási manővert érdemes megkockáztatni ? Gyorsabban hazaérni ? Elfogadható. Magas kockázata volt ? Az. Ha mázlid van megkímélnek, játéktechnikai szempontból viszont szerintem az sem "csalás" ha nem mentenek meg és elpukkansz. Egyszerűen nem voltál elég felkészült kapitány ekkora rakománynál erre a manőverre. Sorry. Nekem is fájna. Azt kívánom hogy megúszd, de ha mégsem akkor szerintem amíg játszani fogsz nem felejted el mi kell egy neutron csillag csóva ugráshoz. 😊 Akár üresen akár megpakolva. <#nezze>

RJoco
A neutron csillagnak más lehet a sugárzása és az közvetlen hat az FSD-re.
Ha jól emlékszem, akkor a törpe csillaggal nem is lehet akkorát ugrani, mint a neutron csillaggal.

wollnerd
Pedig csak az FSD-t bizsergeti. Azt kell javítani a AFMU-val 10-20 neutrontúltöltés után. 😊

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

s_andras
Teljesen korrekt. Nekem az volt a fantáziám, hogy amikor beállunk a csóvába, az erős sugárzás áthatol a pajzson, be a hajtóműbe, és ott a kütyüket kissé megbizsergeti <#nevetes1>
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.09.25. 10:15:37

Ha minden áron magyarázatot szeretnél arra, hogy miért kell FS a túltöltéshez, akkor én azt mondanám, hogy a kiáramlási csóvában található egzotikus részecskéket gyűjti be, és fecskendezi be "nitróként" ugráskor az FSD-be. Már pedig más modul nincs, ami részecskék begyűjtésére lenne alkalmas. Ugyan ez történik akkor is, amikor szintézissel készítesz FSD injection-t, és azt használod fel. Mind a kettő független a hajód üzemanyag szintjétől.

De mint tudjuk, ez egy játék. Szóval nem biztos, hogy nagyon érdemes a felszínt kapargatni, vagy minden áron racionális magyarázatot keresni a dolgokra. Egyszerűen így működik, és kész. <#kacsint>

s_andras
1: sosem figyeltem hogy aktiválódik-e, 2: teli tankkal az ember ritkán (én kb soha) kerül a csillag mellé. A példa eset is csak úgy fordulhat elő, ha van a rendszerben a neutron mellett normál csillag is (vagy állomás), ahol előbb telitankolunk, aztán visszamegyünk a N-hoz csóvázni.
Az a kis csökkenés és visszatöltés azért történik, mert van a nagy tank ami egy kivételtől eltekintve tárol, a hajtómű azt közvetlenül csak hiperugrásnál éri el. A SC és normál meghajtáshoz a saját, kisebb tárolóból fogyaszt. Amikor ebből kifogy a nafta, akkor vesz el egy picikét a nagy tankból, hogy újra tele legyen a kicsi. Ha ez az esemény éppen a tankolás vége után történik, amikor még a töltőzónában vagyunk, akkor fordulhat elő hogy a FS egy pillanatra újra beindul, mert érzi hogy megint nincs tele a nagy tank. De ettől még szerintem nem feltétlenül működik folyamatosan, vagy ha igen akkor csak átáramoltatja magán a cuccot és beszívás után ki is löki valahol?...
A support különben most 72 órás válaszidővel dolgozik, szóval várok és reménykedek.

wollnerd
Dehát azt sose vetted észre hogyha pl. full teli tanknál is beállsz scoopolható csillag mellé, akkor is aktiválódik a FS? 😄
Lehet hogy úgy látod a teli tanknál nem szippantja az üzemanyagot, pedig valójában de. Mertugye a hajónk a állóhelyzetben is fogyasztja a üzemanyagot, mint az autó a benzint a járó motornál. 😊 Egyébként én egy kis (tankú) hajóval már láthatólag is észrevettem FS egyszercsak 1 pillanatig elfogyott 0,5 % üa. és nyomban visszatölti a FS azt.
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2019.09.24. 22:53:54

s_andras
Még nyitva van a jegy, egyelőre nem reagáltak. Kértem őket amikor még azt hittem hogy bug volt, és remélem így is megkegyelmeznek, és kiteleportálnak egy állomásra. Ezt már normál módon nem lehet megúszni. Azért várok még, mert eszem ágában se lett volna a közelébe menni, ha tudom hogy kell a fuel scoop. Azt nagyon jól tudtam, hogy nincs nálam, mert azt is beleszámítottam a haladásba, egyszer le kellett már előtte szállnom egy állomáson tankolni félúton.
Ezen különben elgondolkodtam: miért is kell a FS? Fogadok, hogy ha mondjuk csurig tele van a tank, tehát nincs mit tovább beszipkázni, akkor is működik a neutron-ugrásra előkészítés. Abban is biztos vagyok, hogy akármekkora a FS, mindig ugyanannyi ideig tart a művelet. Ez mind arra utal, hogy nincs szerepe. Én eddig úgy képzeltem el, hogy a csóva energiája közvetlenül hat a hajtóműre.

RJoco
Drága halál lett vagy még azon gondolkodsz, hogy úszhatnád meg?

s_andras
...bakker. Most találtam azt, hogy ehhez a mókához kell fuel scoop. Ez gáz. Ha tudom, nyilván nem szórakázok vele, pláne mert a célt +1 ugrással úgyis elértem volna.

s_andras
Alap, azt viszont még mindig nem értem, hogy az alatt a 30+ másodperc alatt amíg SC-ban tartózkodtam a veszélyzónán kívül de azért a csóvában, miért nem töltötte túl az FSD-t a normálisnál nagyobb ugráshoz?

wollnerd
A neutroncsillagok nemhogy 4x-es túltöltést adnak, hanem még biztonságosabbak is! A neutronoknak nagyobb a csóvája, jól mondja Gabo kolléga.

s_andras
Ja ez volt nálam is, 5 percen keresztül nem bírtam ráfordulni a menekülési vektorra. De a fő kérdés az, hogy miért nem tölti fel az FSD-t?

A fehér törpéknél a kiáramlási csóva alig nyúlik túl a csillag "biztonsági zónáján", vagyis a határon, ahol kidob sc-ből. Csatában eddig se a chieftain, se a mambát nem vesztettem el, de fehér törpék miatt már három alkalommal igen.
Próbáltam az FSD-t túltölteni, így megcéloztam a csóvát. Ahogy elértem, természetesen dobálni kezdte a hajót, és így belesodródtam a biztonsági zónába. Egyből kidobott sc-ből. Ezek után próbálja meg valaki megcélozni a menekülési vektort a csóvában folyamatosan hánykolódó hajóval, amin sorban mennek tönkre a modulok, köztük az FSD is. Az első két alkalommal még küzdöttem a hajó megmentéséért 15-20 percig, a harmadik alkalommal már csak legyintettem, és megnyomtam a nagy piros gombot.
Azóta inkább kihagyom a fehért törpéket ha egy mód van rá.

s_andras
Hú de beszoptam tegnap... 572 tonna painite a raktérben, mennék eladni. A tervező betett egy fehér törpét. Eddig nem is lenne gond, csakhogy az FSD valamiért nem szupercsardzsolt... Legalább fél percet hánykolódtam a csóvában, már 6+ olyan üzenet jött hogy "operating beyond safety limits", de az "FSD supercharged" a jóistennek sem akart megjelenni! Közben átfordultam a csillag felé, és jól beszívott magához, kiestem SC-ból, és elkezdett megsütni. Most ott ülök egy roncsban a csillag mellett, kevesebb mint 2 perc oxigénnel. Nagyon remélem, hogy ez valami bug volt, és a support kirak egy állomásra, most erre várok. Vagy ez a fehér törpéknél normális?? Nekem eddig soha nem kellett kb 10 másodpercnél többet várni a feltöltődésre. Ha ezt most bukom, az a valaha volt legdrágább halál lesz <#vigyor5>

s_andras
Talán könnyű összerakni a heti korlátot, cserébe viszont az semmire sem elég. Még a havi 1600-ból sem lehet közepes árú cuccokat megvenni. Másfél hónapnál kezdődik a vásárlás - 1 db. Tehát még szép, hogy azt a 400-at legalább gyorsan adja.
---------------------------------------------------------------
Az egy általános hiba hogy a pulse festések mind tökegyforma szürke-fehérek, vagy csak nálam?
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.09.22. 16:23:09

Még az is lehet, hogy direkt csinálták így. Hogy kedvet kapjunk hozzá.
Sokkal jobb ha a játékos azért "panaszkodik", hogy milyen könnyű, mintha azt mondaná, hogy lehetetlen és így elmenjen a kedve tőle.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2019.09.22. 16:07:54
RJoco
Eladtam 320 Marine EQ-t, leadtam 2 rendszer szegényes adatait, egyszer harcoltam, de leléptem, másodjára már nem is harcoltam, csak leléptem és így lett 15 ARX-em.
De csak a főmenübe lépés után könyveli.
Úgy nézem, ha valaki játszik, akkor hamar összejöhet a 400, míg aki nem játszik, annak minek.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2019.09.21. 20:04:31

Miután visszajöttem az úgymond lakottabb területre,már ment rendben minden. Mintha lenne valamilyen elmosódott határ,amin túl lehet bármilyen jó a gyűrű,nincs benne semmi extra anyag.Olyan nekem is volt,hogy láttam a hot-spotot,csak azt nem írta ki,hogy milyen.Egy SC oda vissza megoldotta a dolgot.
s_andras
Kis anomália azért mégis volt még tegnap: épp elugrottam a boltba megvenni ezt az 1 arxos ajándékot, és amikor visszatértem a lelőhelyre, nekem sem jött a painite, kb 20 limpet ment el és semmi. Kiugrottam SC-ba, újra be a gyűrűbe, és jó lett.

Dzsini
Ha valaki nem olvasta volna a hírlevélben - az eredeti Elite 35. szülinapja alkalmából hétfőig 1 ARX a klasszikus Thargoid bobblehead a bótban.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

"PvP kill is 0 Arx per kill."

Ezzel még egyet is tudok érteni. Egyrészt nem kellene a többi játékos legyilkolására ösztönözni senkit. (Pláne úgy nem, hogy nincs igazi bűnhődés a bűnök után...) Másrészt, gyanítom sokan azonnal kihasználnák, hogy egymást sidewinderekben percenként szétdurrogtassák és így maxolják ki a bevételüket.

A többiből viszont süt, hogy mennyire nem gondolták át ezt az egész ARX dolgot...

Dzsini
Jelenleg igen. Pár hét múlva? ki tudja...