ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nagyon köszi!

s_andras
Ezt találtam: Options -> Controls -> Mode switches - Looking at XYZ panel. Tedd "Does Nothing"-ra. Lehet hogy azóta már elavult, de valami támpontot ad.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

A felugró menüket hol lehet kikapcsolni? Régen tudtam, de most nem találom!

Ja köszi, csak annyi, hogy múltkor találtam egy ai-t akinek nem volt üzemanyaga-és kért. Ennyi 😊) köszi!

Ha túlélők alatt a roncsok közelében begyűjthető mentőkapszulákat érted, akkor azokat az állomásokon tudod leadni a hatóságoknak. Kb. ugyan úgy, mint a vérdíj begyűjtésekor.

Ha viszont az USS-kben található, kalózok által szorongatott kereskedőkre gondolsz, akkor ott csak repair és refuel limpet vezérlőkkel, plusz limpet drónokkal tudsz segíteni. Mivel ilyen ritkán szokott lenni az ember hajóján, így én a magam részéről úgy tekintem, hogy a támadóinak a legyőzése elég segítség, a többit meg oldják meg a helyi rendfenntartók. <#kacsint>

s_andras
Várjunk csak, még az is simán lehet hogy ő is kint van! És akkor az a helyzet amit írtál. Majd nyilatkozik 😊

Persze, igaz. Nem kellene abból kiindúlnom, hogy nem vagyok a buborékban ... mindenki más meg ott van ... én kérek elnézést. 😊

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

s_andras
Szerintem nem egy nagy was ist das, szinte bárhol meg lehet venni a kütyüt néhány fényéves körzetben. Ő pedig ráadásul sejtésem szerint NPC-kre gondolt.

Ha nem vagy erre specializálva akkor nem nagyon tudsz üzemanyagot átadni. A legjobb választás a BenzinPatkányok ... jönnek, töltenek és mennek tovább 😊

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

s_andras
Üzemanyagot csak úgy lehet átadni, ha van fuel transferer limpet controllered (és limpeted). A "talált túlélő"-t nem pontosan értem.

Hogyan kell segíteni a talált túlélőnek\elfogyott üzemanyagosnak?

s_andras
Most már 11-esével jön az ARX 5 percenként.

Köszi!

Dzsini
Egy kis műrepülésről nem is beszélve 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

És tegyük még hozzá, hogy a felvett pilóta a csaták során fejlődik is. Az alacsonyabb tudásszintű pilóta bére is alacsonyabb, idővel viszont javulnak a képességei.
A vadászok távirányítású gépek. Azaz a vadász szétlövése után a pilótádat azért még nem fogod elveszíteni. Viszont ha az anyahajót, azaz a saját hajódat lövik szét, akkor a pilótád, veled ellentétben, végleg meghal. (Ez csak az aktív pilótára vonatkozik. Ha felbérelted, de aktuálisan nincs a hajódon, mert az állomáson nem választottad ki aktív személyzetként, akkor nem fogd őt elveszíteni.)

Összességében, ha a hajód alkalmas vadászgép hordozására, megéri ezt kihasználni, és érdemes egy vadászpilótát is felbérelni. Lényegében kapsz néhány extra ágyút, amelyek ráadásul maguktól támadják a célpontot. Az ellenfelednek pedig egy helyett már két célpont között kell megosztania a figyelmét.

Dzsini
speciális, több fajta kis vadász van, és azokból a hangárban van valahány darab (amelyiket veszed bele - a guardian típusokat fel kell oldani)
Ha elindítasz egyet, akkor ha van veled utazó pilóta ő irányítja (beállíthatod, hogy milyen viselkedése legyen - támadó, védekező, stb.), és bármikor cserélhettek. Ha nincs veled utazó pilóta, akkor a hajó pontos irányítás nélkül dolgozik (követi a hajót, és ha a vadászban vagy, akkor támadás esetén a turretek automatán viszonozzák a tüzet).

Úgyhogy érdemes felvenni egy pilótát, aki pedig a bevételed egy részét fizetésként megkapja.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.11.06. 13:16:59

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

A vadász hordozására képes nagy hajókban milyen vadászok vannak? Speciálisan erre valók, vagy a kezdőgép? Repülheti az ember és akkor ha a hajót támadás éri mi történik, reagál?

cylonflatus
ok, köszönöm!

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

s_andras
Azok csak az adatgyűjtéshez kellenek az obeliszkeknél. Minden olyan kör után, amikor valami másba kezdesz és nem egyből mész vissza a G helyszínekre, add el. Amikor esetleg újra kelleni fognak, az első bolygón össze lehet megint szedni őket. De 60 sosem kell, legfeljebb 2 db mindegyikből.

cylonflatus
Srácok kellene egy kis segítség. Elkezdtem gyűjtögetni a guardian cuccokat, össze is szedtem egy csomó artifactot (is), de fogalmam sincs, hogy mit kezdjek velük (a totem, orb, urn, casket, etc, -félékre gondolok). Elmentem a techbrókerhez, de ezekre láthatólag nincs szükség egyik cucc kiváltásához sem, a többi contact sem mutat érdeklődést, ahol le tudnám adni ezeket, az authoritys fizet a codexek után, és old Ram Tah is csak az adatok érdeklik. Vagy hatvan van a raktérben, csak foglalja a helyet, nehezebb lesz tőle a hajó, a commodities marketen keresztül ugyan el tudom adni, de nem tudom, hogy van-e ezeknek egyéb haszna, esetleg unlockolnak valamit. Ennyit szeretnék csak tudni, hogy tartogassam még, vagy dobjak piacra mindent, ami nem kell a brókernél.

RJoco
Kedvezmények lehet, hogy vannak, de Midnight Black festés már nincs.
Szerintem is rendesen elfelejtették.
Nem annyira új hajóra érdekelt volna, mert azom nincs, de az Anaconda-ra jó lett volna.
Mivel mindig úgy adták, hogy csak a meglévő hajóra szerezhette meg az ember, így csak pár hajómra van meg.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

s_andras
Volt? Még mindig vannak kedvezmények meg tök, csontváz stb, de pl a Kraithez és gondolom az összes új hajóhoz nincs midnight black. Szerintem ezt egyszer és mindenkorra elfelejtették.

RJoco
Elfelejtették a Midnight Black festést vagy csak holnap lesz?

RJoco

RJoco

Nálam legutóbb a videó kártya driver frissítése után volt több crash. Jellemzően akkor, amikor bolygó felszínről felszállva beléptem SC-be. Szépen generálódtak crash logok, amiket el is küldtem a fejlesztőknek. Aztán kb. a 4-5 alkalom után helyreállt minden. Talán valamilyen cache vagy buffer leürítése nem történt meg a háttérben. Ki tudja... <#nemtudom>

s_andras
Frissítések környékén ez azért néha-néha nálam is előfordul, és most is olvastam másoktól a fagyást. Steam nem kell hozzá. A "megoldás" is ilyen szokott lenni mint nálad, egyszercsak helyrejön anélkül, hogy bármit tennénk, minor patch sem kell hozzá.

cylonflatus
Igen, csodálkozom is. Benne van majd' 900 órám és ezalatt atomstabil volt úgy, hogy közben ráadásul rengetegszer alt+tabbal ugráltam ki belőle és váltogattam 2-3 ablak között, eddb, inara és társai, ugye...
Lekopogom, most az elmúlt egy órában ok volt minden. Az egyik crashnél egy steames hibaüzenet volt btw, valami hibás frissítésre panaszkodott. Lehet, hogy a háttérben a steam csinált valamit és az volt a ludas? Nem tudom, csak azt, hogy remélem nem a vas. Bár futtattam gyors egy rövid terheléses tesztet, RAM-om döglött meg hasonló tünetekkel, de úgy tűnik nincs baja. Kopp, kopp...

Dzsini
nem kellene olyasmit művelnie - sok minden mást igen, de azt pont nem 😊

cylonflatus
Nekem most az elmúlt fél órában többször is crashelt, de úgy, hogy újra kellett indítani a gépet is. Valaki tapasztalt hasonlót?

s_andras
"Thursday maintenance tick" - ez az.
Ha csak fél óra volt rendszeresen csüt. reggel, akkor azokat tényleg könnyen nem vettem észre.

Dzsini
Szerintem az elmúlt sok évben minden csütörtökön volt idáig (legalább egy félórás) leállás, ez egy eléggé állandó dolog.

és a FAQ idevonatkozó része:
HOW MANY ARX CAN I EARN, WITHOUT PURCHASING A PACK?
Players can earn up to 400 Arx every week. The total earned for the week will be added to your overall balance and reset zero to with the Thursday maintenance tick.

s_andras
Köszi, tényleg esélyes, ha van karbantartás. (...és amikor nincs, akkor is nap közben váltanak vajon?...legközelebb kiderül. Mintha a múlt héten reggel már fordult volna, de lehet nem jól emlékszek.)

Dzsini

s_andras
Na mi van, nem most kellene a heti fordulónak lennie? Az ARX még mindig az előző értéket mutatja. Lehet hogy valamikor nap közben vált, nem éjfélkor??

Dzsini
Igen komoly felgyülemlett bug lista van (még előző patchekről is, a mostaniról pedig főleg), és nem túl rég volt egy nagyobb közösségi üzenet irányukba, hogy talán esetleg nem ártana azokkal is foglalkozni.

Úgyhogy most foglalkoznak 😊

(a kérdés a háttérben felmerülhet, hogy ha nincs ekkora morgás miatta, akkor simán kitolják a jelenlegi állapotba a carrieresdit akárhogy is sikerül? vagy ez már régen érett bennük, de így legalább megvan rá a közösségi "felhatalmazás"😉

cylonflatus
Miért nem vagyok meglepődve? 😞

Dzsini
Link a Community Update-re
Picit részletesebben:
- a rengeteg bug miatt az elsődleges cél most az aktív játék rendberakása - a legutóbbi frissítés igen sok problémát hozott (nahát, észrevették? 😊 )
- 3-4 havonta lesznek update-ek, mindegyik nyílt bétával
- ebből adódóan a flottázás átkerül a második negyedévre, az első negyedévben valószínűleg bétával

KiruHoshino
Idén nem lesz Fleet Carrier. Eltolták 2020 második negyedére. Az következő fizetős tartalmat pedig várhatóan jövő nyáron tudják majd megmutatni.

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

Kívánjatok jó szelet! <#vigyor0>
Ma este vitorlát bontok és elhajózok Colonia felé. <#wave>

cylonflatus
A recon limpetre én is mostanában jöttem rá, hogy mire jó (jó 600 óra után, lol). Vannak állomások, transzport-, kutató és egyéb megashipek, amiken vannak hackelhető antennák. Először ugye kijelölöd az állomást, data link scannerrel letapogatod, ezzel fölfedted az objektumnak a különböző alegységeit. Ezután kijelölöd magát a hackelhető egységet, antennát pl. Odamész egészen a közelébe vételi távolságra, és a data link scannerrel ezt is letapogatod. Először azt hittem ennyi a hack, ugyanúgy mint pl a data pointoknál. Hát nem. Az antenna scanneléssével további subtarget lesz kijelölhető, amit a baloldali target képernyőn lehet kijelölni, na ezeket a pontokat kell meglőni a recon limpettel. - már ha kutató limpet alatt erre gondoltál, és nem a research limpetre, mert arról én sem tudom eszik vagy isszák, csak azt, hogy a thargoidokkal csinál valamit, mintát vesz belőlük, vagy ilyesmi.
Egyébként ezek a limpetek.... azok a kib*szott limpetek... a tököm tele van a limpetekkel. Recon limpet, prospector limpet, repair limpet, research limpet, hatch breaker limpet, fuel transfer limpet, és szerintem van még legalább egy, de lehet több. Az egyik legidegesítőbb dolog a játékban. Most komolyan, mi a faszért kell ezeket külön kontrollerekkel használni? Értem én, hogy nehezítés, mert így sakkozni kell a hellyel, de basszák már meg. Illúzióromboló is, halál fejlett technológia, a galaxisban utazgatunk és akkor az egyébként ugyanazokat a szabvány drónokat kilövő cuccnak nem tudnak csinálni egy univerzális controllert? Én ezt a dev helyében úgy csinálnám, hogy lenne egy univerzális controller, abból lenne 1-től 7-ig és F-től A-ig, mint rendesen, és magából a limpetből lenne többféle. És lehetne különbség az árukban is, pl a collector lenne a legolcsóbb és így tovább.

Megoldottam-mondjuk elég gyalázat, hogy ennyit kellett szarozni. Nem értem, hogy ha megveszem a steamon, miért kell még a saját rendszerükkel is baxakodni-amikor egyszer már végigcsináltam..

Sziasztok. Hosszú idő után megint fel akartam telepíteni a steamos horizontot-de nem engedi. Nem jön fel az ablak amibe a másik kódomat kell beírni, és nem tudom hogyan\honnan a fenéből hozom elő! Illetve elő jön, de valami hibaüzenetet ír. Tud valaki segíteni?

Dzsini
Nem lett elfelejtve, mondták róla elég hamar, hogy nagyobb falat lett belőle, mint tervezték így az sem készül el a "nagy" update előtt (hogy abban benne lesz-e, és hogy egyáltalán mi lesz abban ízlés szerint találgatható)

KiruHoshino
Közben meg teljesen el lett felejtve a Planetary update - Jég bolygók, sziklásabb bolygófelszínek..

http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"

Dzsini
Igen, decemberben még a terv alapján jönnek a saját tulajdonú carrierek, és jövőre várható valami nagy.

Sziasztok!

Idén nem sok újítás jött a játékhoz, lehet tudni, hogy a jövőben mivel készülnek még? Úgy tudom az idei azért volt ilyen "gyatra" mert jövőre valami nagy durranást terveznek.

https://www.youtube.com/watch?v=lNNj97HznUU

Ez az update ami számottevő kb. nem?
Dzsini
Ilyen játékosok számára van az Iridium Wing (Discord link), akik azzal a céllal jöttek létre, hogy a Buborékba visszatérő játékosokat kísérjék és védjék a lakott vidékek szélétől a választott "otthonig". Nem tudom mennyire aktívak, de az Openben játszók számára ez is egy játékon belüli, hangulatos lehetőség. (mert mekkora móka már, ha néhány vadász kíséri a hajódat X állomásig, és üdvözölnek újra a civilizációban)

(vagy be kell lépni valamelyik Mobius csoportba, és ott nincs PvP)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.10.18. 12:22:52

s_andras
Elég egyszerűen belátható, miért nem kell fegyver: kint senkivel sem fogsz találkozni. Egyedül az a kérdés, hogy amikor visszaérsz, az adatok leadása előtt van-e konfliktus. Ha nem keresel direkt, hanem egyből leadod, akkor ennyi. Ha viszont a bubiban harcra készülsz a felfedezőhajóval az adataiddal a tárolódban (semmi értelme), akkor meg nem a két pulse laseren fog múlni, így is úgy is bukta lesz. Tehát mehetnénk teljesen feltápolt hadihajóval felfedezni.
Köztes megoldás, hogy a bubi legszélén leparkolunk a durva vassal, ott átülünk a felfedezőbe, és visszafelé megint beszállunk a tankba. De hidd el, semmi szükség nincs erre se. Illetve kicsit bonyolítja, ha mindenáron openben halad valaki, akkor van némi halovány esélye hogy megtalál egy griefer.