23609
-
#7050 Nekem itt:
"C:\Users\pance\AppData\Local\Frontier Developments\Elite Dangerous\Options\Bindings"
-
MaRee #7049 Hol talalom meg a billenytukiosztasert felelos fajlt? -
#7048 Feltöltöd valahova a fájlt? Már a YT link nem él. -
MaRee #7047 Hasznald ezt a kiosztast, sokkal jobb az alapnal.
-
Paxton #7046 Köszi mindenkinek a manőverezéssel kapcsolatos tanácsokat. Akkor marad a gyakorlás, a pitch és roll. :) -
Janicsillagasz #7045 + MaRee akinek Cutter-ja van :D
De amúg valóban.... nem sokan vagyunk :( -
#7044 Hat en cobraval kereskedek mar honapok ota, napi fel-egy orakat jatszogatva (beloggolok, egy kvesztet lenyomok, esetleg kettot, kozben viszek szajret is es kesz), nincs sajnos nagyobb hajom... -
#7043 Köszönöm, akkor szétnézek odaát :) -
#7042 Van kb. 10 aktív látogatója a topicnak. Munkaidőben marad ebből jó esetben 5, ebből többen felfedeznek, van egy kezdő, és marad 2 - te, és az, akinek Anacondája van. ;)
Redditen több esélyed van ilyen kérdésekre választ kapni, EliteTraders-en pl. biztos több T9-es pilótát találsz. -
#7041 Türelmetlen vagyok, vagy tényleg kevesen játszanak T9-el? :) -
stoppos #7040 Szoktam harc közben is használni, de nem az az elsődleges, ha gyorsan kell irányba állni. Dokkolásnál is jól jön a levélbedobó nyíláshoz. Oszloposnál szerintem egyszerűbb felülről menni.
Ha esetleg úgy vezetne, hogy a forgást hagyja ki, arra mondtam, hogy inkább azt használja és ne a yaw, vagy miatökömet. -
#7039 ...vagyis, nem az urben torteno hagyomanyos/hetkoznapi navigalasra valo elsosorban :)
A hulye megkozelitesu Outpostokon sem nagyon szoktam en hasznalni, vhogy gyorsabban vegzek a fordit, dont, fordit, emel tengely koruli manoverekkel 0, vagy 1-2 sebesseggel. Jo, eleinte/neha meg is karcoltam a szarnyammal a leszallopalyat, de azota figyelek :) -
#7038 Dokkolásnál kényelmes, főleg az olyan idióta outpostokon, ahol begenerált egy nagy oszlopot a repirányba. Plusz felszínen nagyobb gravitáció mellett, hogy ne fordulj az oldaladdal a talaj felé, mert akkor nagyot lehet koppanni :) -
#7037 ...es nem is biztos, hogy arra valo :) -
stoppos #7036 Az oldalazó fordulást hagyd a fenébe, az tényleg lassú. -
Janicsillagasz #7035 Én is egér + bill kombóval játszom, egyáltalán nincs vele problémám. Eleinte szokatlan volt, sose játszottam semmi szimulátorral, csak a "hagyományos" játékokkal, pl Need for Speed, így leginkább az előre menet / tolatás irányítása volt szokatlan. Jó fél órámba telt mire megszoktam az egérrel való irányítgatást. Ne add fel, gyakorolgasd. Ha jól sejtem még a legelején tartasz, vagyis a "nemtommármelyik" outpost állomásról. Mivel ott rögtön az űrben vagy, azt javaslom hogy nyomd hosszan az R betűt hogy függőlegesen felszállj. Jó sokkal távolodj el az űrállomástól (biztonságos távolságba), de a leszállótalpakat húzd be még az emelkedéskor ;) (L betű) (lehet hogy nem húztad be és emiatt voltál nagyon lassú, mert ez piszkosul lassítja a hajót). Amikor kiértél jó messze, kezd el gyakorolgatni a manőverezéseket, irányítást, repkedj egy kicsit amíg megszokod a hajót. Bár talán jobb lenne ha a legelső traning-ben gyakorolnál, ne solo/open play-ben, mert előfordulhat hogy egy kalóz megtámad és akkor jön a bosszankodás....
Ne add fel, eleinte nekem is tök szokatlan volt, most már simán körbe táncolok egy Anacondát (rohadt erős csatahajó).
Sok sikert!
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.02.08. 13:31:24 -
#7034 Paxton gyakorlás. Hidd el mindannyian így kezdtük. Ha csak nincs valami extrém elállítva, akkor csak gyakorlás.
más: olyasvalaki tanácsát kérném, aki sokat használta már a T9 heavít. Volna itt egy konfig, ami annyiban különbözik a mostanitól, hogy ezen van fegyverzet.
http://coriolis.io/outfit/type_9_heavy/06A6A6A5D5D4D5C0t0t0t0q0q030303030706054d0303020201.Iw18eQ==.Aw18eQ==?bn=asd
Van valakinek ideálisabb fittje? Fegyverek nélkül az a 0,5 LY töltött ugráshosszúságban, nem tűnik nagy áldozatnak. -
#7033 A hajók akkor fordulnak a legfürgébben, ha a gázkar a kék mezőben van, és sokkal lassabban, ha túl lassan vagy túl gyorsan haladsz. A pitch és a roll pedig sokkal gyorsabb, mint a yaw (tehát tengely körül forogni és fel-le fordulni lehet gyorsan, vízszintesen balra-jobra fordulni)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.02.08. 13:10:52 -
Paxton #7032 Sziasztok. Tegnap kihasználtam az 50%-os akciót a Steam-en és megvettem az Elite Dangerous alapjátékot. És utána jött a sokk.. A játék egyszerűen irányíthatatlan számomra, akár egér+billentyűzet, akár joystick-kal próbálom. A Sidewinderem alig akar fordulni, ha mégis sikerül a megfelelő irányba forgatni, akkor azt egy kukásautó mobilitásával teszi. A haverom szintén megvette ugyanakkor, Mumble-n próbáltunk egymásnak tanácsot adni, de egyikünk sem tudott túljutni legelső combat training-en (a 8db cannister-t az első küldiben kb. 15 perc alatt sikerült kilőni..). A többi szimulátorban nincs ilyen problémám, simán tudok bármivel repülni. Itt miért nem megy? Van valami spéci beállítás?
-
stoppos #7031 Az önvédelem nálam is abból áll, hogy szaladok. :)
Military grade alloys, erős pajzs és reinforced hull, de ez a harmadik opcionális, mert értékes helyet foglalhat el, ahova mehet rakomány. -
#7030 Köszönöm a segítséget. Önvédelemre kell. Az este is sikeresen kiszedtek. Ha nem lett volna gyors és fürge a Cobra MKIII lehet ottmaradok. :D -
stoppos #7029 Egy ideje nem foglalkoztam csempészéssel, pedig jó kis adrenalin löket volt. Most úgy érzem ideje visszatérni hozzá. A horizons kiadása után megszüntek a kis csempészküldetések, amiket a scouttal csináltam. Legalábbis nagyon ritkák lettek, úgyhogy átszereltem hajót fejvadászatra. Van most egy type6-osom, az talán nem a legjobb erre, de 100 tonna rabszolga, az 100 tonna rabszolga. :) Már csak egy jó útvonalat kell találnom.
-
MaRee #7028 Itt tudsz hajo a hajo fittelessel kiserletezni, alul ki is fogja irni mi mennyiber kerul. -
stoppos #7027 Két gimballed beam laser, és két gimballed sörétes, vagy automata. Azzal lehet vadászni a res-ekben, -
#7026 Köszönöm, átgondolom. -
#7025 Az már nincs, most olcsóbb 5 fonttal a Season Pass, mint előtte kedvezménnyel lett volna. Viszont hét végéig még van a holdújéves akció, aminek a keretében 20% jár rá, akárhol is veszed, és jár hozzá ugyanúgy Steames kulcs is.
Szerintem vedd a Frontiernél, mert úgy a teljes összeg nekik jut, míg ha Steamen veszed, akkor az ár 20-30%-a a Valve zsebébe kerül.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.02.08. 07:32:42 -
#7024 Sziasztok. Szándékomban áll megvenni a horizon-t, addig eljutottam már, hogy partner key szerint beillesztettem a steames azonosítóm alá, a korábban megvásárolt mercenary kiadást. Ám amikor meg szeretném venni a horizon-t, nem érzékelem azt az árcsökkenést, amit a korábbi elite játékosoknak hirdettek. Valaki végigcsinálta már ezt az útvonalat (partner key - steam - steam-en horizont vásárlás)? Tényleg olcsóbb a horizon-t a kiírt összegnél, ha már van egy korábbi verziód? Nem egyértelmű ez a konstrukció... -
#7023 Attól függ mit szeretnél csinálni, érdemes eladni vagy venni komponenseket, átalakítani a hajót, fejleszteni modulokat. Nincs ilyen általános "mit vegyek" szabályzat.
Fegyverek terén - az energiafegyverek (lézerek) főleg az energiapajzsok ellen hatékonyabbak, nem kell hozzájuk lőszer, viszont több hőt termelnek. A kinetikus fegyverek (ágyúk) főleg a páncélzat ellen hatékonyabbak, lőszer kell beléjük, viszont kevesebb hőt termelnek.
Emellett attól függően, hogy mennyire vagy pontos célzó választhatsz a fix vagy gimballed (célra tartó), esetleg turret (szabadon forgó) fegyverek közül, ezek sorban kevésbé erősek, viszont nagyobb szabadságot adnak.
Amíg tanulgatod a játékot, addig 2 gimballed medium pulse laser bőségesen elég lehet, a hozzá tartozó méretű erőművel és elosztóval. -
#7022 Automatikusan van biztosítás a hajón és a felszerelésen (a rakományon nincs), ami a hajó összértékének 5 százaléka (a #7009 -es hozzászólásomban látszik is, ez a "Rebuy cost"). Ha kipukkanna a hajó, akkor ezt az összeget kell kifizetni, és visszakerülsz abba a rendszerbe, ahol utoljára dokkoltál.
Alapszabály, hogy nem szabad elindulni ennyi pénz nélkül, mert bármikor bármi történhet. -
Amergin #7021 A biztosítás az hogy működik? Hol tudok biztosítást kötni a hajóra? Vagy utólag, miután megsemmisült kifizetem az összeget és visszakapom a hajót? -
#7020 Megvettem a Cobra III-at. Elég szép sumát kaptam a MKIV-ért. Sajnos a a rakteren nem tudtam sok mindent változtatni, mert nem sok benne a hely. Csak a járműhangár fért bele.
Fegyverzetet mit érdemes rávenni?
Köszi a választ. -
#7019 Nem számonkérés volt természetesen, bár tegyük hozzá, hogy a bolygók és csillagok gravitációja MÁR a 60-as évek Kirk-i Star Trek-jében is remekül szimulálva volt. Ahogy különféle extraterresztriális bolygók létezése is, amit a tudomány csak 40 évvel később tudott igazolni, hogy egyáltalán a valóságban is léteznek, nem csak Roddenberry fejében. :)
Na de ez már off. -
#7018 Az ED egy játék, amit játékosok játszanak, akik élvezni szeretnék, bármit is tesznek. Ha minden nagyobb csillag (Betelgeuse, KY Cygni, VY Canis Majoris), a neutronok és a fekete lyukak úgy működnének, ahogy azt most modellek alapján elképzeljük, és a hajókba nem lenne beépítve egy mágikus fékező-védőrendszer, ami a megsülésen kívül (ami szintén mókás, hogy néhány lámpa könnyedén elvezet óriási energiákat) megvéd nagyjából minden csillagközi ártalomtól, akkor sokkal kevésbé lenne élvezetes a felfedezés, de még a normál repüléssel is komoly gondok lennének, roncsokkal lenne tele minden csillag környéke.
A szigorúan newtoni mozgást is felfüggesztik az űrcsaták idejére...
A gravitáció se hat a hajókra a csillagközi térben, csak "súrlódás" van, és a felszín közelében gravitáció, ami szintén elég érdekesen működik...
De az élvezetes játék felülírja a tudományos pontosságot. Kár számonkérni a játéktól ilyesmit. -
#7017 A Sag A önmagában nagyon kevés egy 100k átmérőjű galaxis mozgatásához, az ő gravitációja csak pár ezer fényévig hatásos, onnantól a csillagok tömegvonzása érvényesül. Azaz a fekete lyuk "húzza" a core csillagait, azok meg a külsőket.
És sok elmélet szerint ez még így is nagyon kevés, hisz a távolságok nagyon nagyok, ez még mindig csak 30-40% mozgatásához elég.
A többit egy olyan cucc teszi ki, amit úgy nevezünk: sötét anyag. Na, a problémák viszont itt kezdődnek, a galaxis mechanikájának 60-70%-áért gyakorlatilag gőzünk nincs mi a felelős. :D -
Zozo76 #7016 Azert peldaul a Sagittarius A-tol ellegge messze kene szerintem lenni ahhoz hogy ne zuhanjon bele az ember, legalabbis ha azt vesszuk hogy az egesz kocerajt (galaxist) az mozgatja elvileg. Gondoljatok bele mekkora graft lehet ott a kozeppontban!
Ha valaki mondjuk elmenne kirandulni oda, szinte biztos hogy tobbet nem menne le a kozerbe! :)
Utoljára szerkesztette: Zozo76, 2016.02.07. 20:35:53 -
#7015 Az eseményhorizonttól van számítva.
Viszont ez, hogy nincs hőhatása egy nagy bug, a valóságban millió kilóméterekről széttépne darabjaidra, vagy megfőnél a hőtől és a sugárzástól. -
MaRee #7014 Nem hinnem, mert olyan messzirol nem lehetne latni belole semmit :D Erdekes mindenesetre, barcsak a neutroncsillagokhoz is ilyen kozel lehetne mereszkedni, az is lehetetlen, de ott legalabb van foganatja es felrobban a hajo ha tul kozel megyunk. -
#7013 Lehet a 26km a vonzásának a szélétől van számolva. :D -
#7012 Köszönöm a tanácsokat. Megfogadom. :) Úgyis 2 darab Viper MKIV-em van. :D Egyet eladok van még egy másik. És egy Sidewinderem is van valahol. :D -
MaRee #7011 Találtam egy fekete lyukat! Érdekes,hogy gond nélkül milyen közel lehet hozzájuk kerülni, 26km-ig engedett. A valóságban ez nem lenne ilyen egyszerű :D
Akit érdekel nézze meg, nagyon érdekes látvány, ahogy eltorzítja a fényt. Kb 100 fényévre van a Sol-tól, HIP 34707.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: MaRee, 2016.02.07. 16:08:07