23609
1418743729.jpg
  • Oriza
    Ja ok. A Cobra amúgy is minden elől könnyen meglóg. Én azzal taxizok a bizonyos helyeken, de jó messzire lerakott hajóim között, ha valahol valamit csinálni akarok :)
  • PiszkosFred
    Altalaban kereskedni szoktam, nem ritkan viszek full rakomany tobaccot, silvert, vagy barmit, ami ritka, es amit nagyon el tudok adni aranylag komoly arressel (vagyis dragan venni es meg dragabban eladni). Ekkor a rakomany tobb szazezer vagy akar millios nagysagrendu. Ilyen esetben szinte biztos, hogy vagy mar az elso ugras utan, vagy kesobb az allomas fele haladva a hiperterben jon a "direkt uzenet", hogy "micsoda fincsi rakomanyod van, pont rad vartam", meg hogy "adjam meg magam, dobjam el a szajret es akkor en tulelem" stb. uzenet egy kaloztol. Na ez biztos, hogy kovet egeszen a bazisig/allomasig, vagy annak a kozelsegeig (azert neha a kozeli patrol hajok miatt nagyon kozel nem jonnek), es annyiszor probal kiszedni, amennyiszer van ra ideje :D Pont ezekre a szituaciora alapozva gondolom, hogy van valami osszefugges a tovabbi uldozesek es a sikeres menekules vagy a leallas utani meglogas kozott.

Szembefordulni azert nem akarok (illetve nem mindig), mert ha fullra van huzva a cargo (mondom, csak kereskedni szoktam mostansag), akkor a hajo bizonyos belso rendszerei helyett is cargo van :D Ami nem egy eletbiztositas, igy inkabb huzok a picsaba, cobraval aranylag konnyen meglogok. Eddig legalabbis meg nem volt nagyobb gond.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.02.09. 11:06:05
  • Dzsini
    Bányászat itt aszteroidákból megy, ahhoz nem kell a Horizons. A felszíni bányászat jelenleg a facilitykben megy, amit kirabolni lehet :)

Emellett van az alapanyagok gyűjtése szintézishez, de az nem igazán klasszikus bányászat, és eladni se lehet.
  • Oriza
    Előfordul, hogy követ és még párszor kiszed. Submit után viszont még jobb, ha szembefordulsz vele, átboostolsz rajta és úgy menekülsz el. Ilyenkor még utánad is kell fordulnia, mivel az alaphelyzet az, hogy mögötted kezd a kiesés után. Ez még playerek ellen is hatásos lehet.
  • tutituti
    Na leadtam egy rakat data-t,igaz nem annyiért mint Dzsini.De így az elején nem jött rosszul az a 20k cr.
    Most épp kacsingatok a horizonts felé,mert inkább a kereskedelem vonzz először,és ha magam bányászom ki a nyersanyagot akkor az azért mégis tiszta haszon.de eddig csak olyan videót láttam ahol a mining facility-t támadják meg és úgy veszik ki a nyersanyagot.
  • stoppos
    Ezt valahol olvastam én is. Már hogy követ.

Amit elfelfelejtettünk mondani, hogy itt is érvényes a szabály, hogy ha a sebesség a kékben van, jobban fordul a gép.
  • PiszkosFred
    "- FSD interdiction: mi a legjobb modja elkerulni? Mar tobbszor volt, hogy eleg pontosan tudtam tartani az iranyt az escape route-on (lehet hogy nem igy hivjak pontosan a jatekban), de valamiert megis kiesek belole legtobbszor (volt mar, hogy sikerult evadelni)."

Bal es jobb oldalon ilyenkor megjelenik a HUD-on egy kek es piros progress csik, amely mutatja az allapotot. Ha sikerul a menekulesi uton tartanod a verdat, akkor no a kek. Ha nem, akkor a piros. Amelyik hamarabb eleri a maximumot, az "nyer", vagy meglogsz, vagy kiszednek a hiperterbol.

Lehet azt latni az elso masodpercek utan, hogy el tudsz e menekulni, vagy nem. Ha nem, akkor marad a teljes lassitas es a lentebb mar felvazolt "kieses a hiperterbol majd teljes gazzal elore, FSD beizzit es kesz". Bar hozzateszem, lehet rosszul lattam, de ha kaloz vagy fejvadasz tamad meg, es evadelsz sikeresen, akkor nem nagyon jon utanad az illeto, vagy nagyon ritkan. Ellenben ha o szed ki, majd meglogsz, akkor kovetni fog, es egy-egy komolyabb/ertekesebb rakomany vagy komolyabb verdij eseteben akar harom-negyszer is beprobalkozik majd. De lehet tevedek es csak veletlenek osszejatszasa miatt allitottam fel ezt a teves gondolatot :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.02.09. 10:45:26
  • Oriza
    Helyes, helyes. Felicia Winters ftw :D
  • stoppos
    Már be is cuccoltam egy nekem tetsző rendszerbe, ahol van RES, high tech és alliance. Ráadásul valami sörgyár lehet, mert perez brewery a neve, ami külön plusz pont. Az egyetlen probléma vele, hogy diktatúra, de remélem azon lehet változtatni majd.
  • Dzsini
    Még van időm ezen gondolkodni, most épp világvége-járásra indultam.

Szóval se a föderáció, se a birodalom? Alliance?
  • stoppos
    Én is, csak akarok szelfizni a jupiter és a szaturnusz mellett, ahhoz meg kell a belépő.
  • Dzsini
    Főleg a "másik" a nekem tetsző válasz, én hasonlóképpen viseltetek a föderációval szemben :)
  • stoppos
    A naprendszer belépőért grindeltem, azért a föderáció. A sok repus küldetés között elmentem néha lőni a változatosság kedvéért. A másik, hogy nem igazán kedvelem a birodalmat. :)
  • Dzsini
    És ha még Arissa Lavigny-Duval rendszerben lettél volna, akkor még +20%
  • stoppos
    Ez pl egy elég jó 20 perces kör volt egy High-RES-ben.
  • Dzsini
    Az 1-2-3 az a méret megjelölés, neked kis helyed van (S hardpoint), oda csak az fér. Közepes helyre fér 1-2, nagy helyre 1-2-3 méret.
    (van még óriási méret is, az a class 4)
  • Sáska
    thx;

Dzsini, ezen az oldalon nezegettem a pulse lasereket, most 1G-s gimballed laserrel van szerelve a hajom, es a tablazat alapjan gondoltam, hogy a gimballed-bol a E3-as az elerheto legjobb (sebzest illetoen). Akkor most hogyan kell ertelmezzem ezt? Sorry, ha a kerdes lama :)

• stoppos
    Hmm. Olyanban még nem is voltam. :)
  • Dzsini
    Low és high között ott a normál, jelölés nélküli fokozat is :) 4 szint van.
  • stoppos
    Ha fejvadászkodni akarsz, akkor a RES-ekbe érdemes menni. Ott jönnek dögivel. Van low, high és hazardous. A low-ban és highban van rendőrségi jelenlét, a hazardousban magadra vagy utalva. Érdemes kipróbálni a low-t, aztán ha megy, akkor a high-t. Végül a haz-t, ha már nincs kihívás.

Iterdiction-re a legjobb, ha leveszed a gázt és engeded. Olyankor ő pörögve esik ki, te meg kilépsz. Akkor spuri boosttal és vissza hipertérbe. Már ha épp nem csempészel és nem zsaru akar kiszedni. :)
  • Dzsini
    Interdiction menekülésre - ha fürge a hajód - jobban jársz, ha leveszed nullára a gázkart "megadod magad", és amikor visszaértek normál űrbe, akkor teljes gázzal és boosttal elhúzol. Így sokkal gyorsabban tölt újra az FSD, mintha küzdenél, és kipottyannál. Plusz ha elég gyenge az ellenfél, még el is kenheted az orrát :)

Gimballed pulse laser-ből nincs "legjobb". Egy méretben egyféle van, amit (kis és közepes méretben) szinte mindenhol kapni - ha esetleg pont ott, ahol vagy nem, keress egy magasabb technológiájú rendszert outfitting lehetőséggel.
  • Sáska
    Valamiert en elegge docogok ezekkel a kuldetesekkel es meg mindig nem nagyon talalom magam a jatekban, de ennek ellenere nagyon bejon, es minden nap, mikor van egy kis idom jatszani, felfedezek benne valami ujat;
    Tegnap csatlakoztam egy alliance-hez, bar meg mission-t nem nagyon tudok teljesiteni nekik. Ket alliance mission erheto el egyelore, az egyikben le kell vadasszak valakit, aki ellen eselyem sincs. A masik mission-ben pedig szallitanom kell 10db Foderacios cuccot bizonyos bazisokra (nem derul ki a szovegbol hova pontosan). Mivel szallito hajom nincs, csak 2-t tudok vinni, szoval ezt sem tudom megcsinalni.

Ugy vettem eszre, hogy azzal tudok a legtobbet keresni, ha csak repkedek, es a wanted statuszu hajokat vadaszom; valoszinu ezt is fogom csinalni, amig ossze nem jon eleg credit egy szallito hajora.
    Par kerdes, remelem tudtok tanacsot adni :)
    - Korabban linkeltetek egy adatbazist, ahol lehet mindenfelet keresni. Megneztem, hogy melyik a legjobb gimballed pulse laser, es hol lehet kapni hozzam kozel. El is repultem a bazisra, de nem volt. Talan 3 helyen probaltam, de sehol nem lehetett kapni. Tudom, az adatbazis irja, hogy nem garantalt, hogy lesz is raktaron a cucc, ezert kerdezem, hogy ti hogy mentek "biztosra" :)

- FSD interdiction: mi a legjobb modja elkerulni? Mar tobbszor volt, hogy eleg pontosan tudtam tartani az iranyt az escape route-on (lehet hogy nem igy hivjak pontosan a jatekban), de valamiert megis kiesek belole legtobbszor (volt mar, hogy sikerult evadelni).

koszi!
  • Oriza
    Minden hajón kikapcsolva tartom, mert 0,6 MW energiát lehet vele spórolni, ami nem kevés. Ha valamikor is szükség lenne rá, visszakapcsolható arra a kis időre.
    Sőt csatában a Fuel Scoop és az Interdictor is 3-as prioritásra rakható, ami további energia spórolás. Amint előveszed a fegyvereket (amik 1-es prioritáson vannak), a 3-as prioritású modulokat azonnal kikapcsolja.
    Utoljára szerkesztette: Oriza, 2016.02.09. 09:54:56
  • Dzsini
    Ahogy olvastam 2 dologra kell az energia a hatch-hez: ha scoopolni akarsz, vagy ha ki akarsz dobni rakományt. Minden egyéb esetben úgy néz ki tényleg felesleges bekapcsolva tartani.

Ahogy nézem a járműhangárt is nyugodtan ki lehet kapcsolni, és az AFMU-t is.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.02.09. 09:52:07
  • Oriza
    Nekem még soha semmi sem potyogott ki belőle. Mivel alapból zárva van, csak nincs bekapcsolva, ami annyit jelent, hogy nem lehet nyitni/zárni. Emelett jól mondja Dzsini, nem keveredünk olyan helyzetbe, hogy a pajzsot elveszítsük :) Plusz az NPC kalózok a hajót fogják szétlőni, nem a cargo hatchet.
  • stoppos
    A cargo hatch az konkrétan az ajtó. Ha nem kap energiát, szép lassan kiperegnek a cuccok.
  • Dzsini
    Azt kell lőni, ha meg akarnak szabadítani a rakományodtól, nem? Nem tart jobban, ha energiát kap?
    Vagy alapvetés, hogy ilyennel nem keveredünk olyan helyzetbe, hogy már a pajzs leolvad?
  • Oriza
    Miután nem akarunk semmit sem felszedni vele az űrben, így felesleges. De be is kapcsolhatod, ha akarod :)
  • Dzsini
    Cutterhez azért elég sokat kell gályázni a Birodalomnak :)

(külön mókás, hogy a T9 linken a Cargo Hatch le van kapcsolva - pont egy trader hajónál)
  • Oriza
    Én inkább Imperial Cutter, ha tradelni akarok, de ilyesmi lenne a Type-9:
    Type-9 Heavy
  • stoppos
    A supportjukról eddig csak jót hallottam.
  • Dorgal
    A fiuk a Support-nál nagyon rendesek voltak.Rossz acoountra vettem meg a Horizons-t,két nap alatt átrakták,mehetek összetörni a képemet.Köszönöm Nektek is a segítséget.
  • Kronos79
    Ha megvan a Horizon és a bolygón "bányászgatsz", ott össze tudsz szedni nyersanyagokat. Ezekből lehet ezt-azt csinálni, pl. javítani a hajót, vagy az SRV-t, lőszert csinálni, és lehet plusz boostot adni az FSD-nek. Így nagyobb távot tudsz ugrani.
  • Amergin
    Van a csillagtérképen az útvonal tervezőnél egy olyan opció, hogy FSD boost, 0-3 között lehet állítani.
    Ez mire jó?
  • Janicsillagasz
    Ezekkel a jelforrásokkal milyen messzeségben lehet még találkozni? 800 fényévre vagyok a naprendszertől és még mindig van belőlük....
  • MaRee
    Nem tudom melyik fordulasra gondolsz, de pl ha valami elrepul felettem, ugy tudok a leggyorsabban utana fordulni, hogy a throttlet leveszem nullara, majd nyomom az emelkedes gombot, es tolom felfele az egeret. Igy kisebb helyen fordul meg a hajo.
  • Janicsillagasz
    Próbálj a seggében maradni. Persze én is megdöglök tőle :D
    Amúgy azt nem vágom hogy hogyan fordulnak olyan gyorsan... hiába kombinálom a forgásokat, lényegében ugyanolyan lassan fordulok bármit is csinálok, boost segítségével meg kilövöm magam a fenébe :D
    Valahol mintha olvastam volna valami irányítás kapcsolóról, ami jelentős javulást hoz, de van valami nagy hátránya.... nem tudom mi is volt az.... vagy csak álmodtam? :D
  • Paxton
    Update: Az itt olvasott tanácsokat felhasználva beállítottam a joystick 5/6/7/8 gyorsbillentyűkre a tolóerő 25%/50%/75%/100%-át. Hanyagoltam a Yaw-t, csak Pitch és Roll-t használtam, plusz a tolóerő dinamikus változtatásával játszi könnyedséggel mentem végig elsőre majdnem az összes Combat Traning Mission-okon. Azután jött a "Combat Training: Incursion" 10. hullámában az Anaconda... :) Az én nézőpontomból minden négyzetméteren ágyúval. Gyors halálom volt. Erre még gyúrni kell, de a többi NPC vezérelt gép nem volt ellenfél. Köszi mindenkinek a segítséget!!
  • Panzeradler #7052
    Héten veszek egy HOTAS-t, addig tökéletes lesz, köszi.

Kicsit beszívott a játék, megvettem a season pass-t is hozzá.
  • MaRee
    Tessek.
    Erdemes elotte atnezni azert a controls menut, mert nem minden ugyan olyan nekem, mint a lenti kepen (heat sink meg ilyesmik), de az iranyitas ugyan az. Sima WASD-hez szokott embereknek tokeletes, a lenti videoban el is van magyarazva, de kb ugyan olyan mint egy autos jatekban/fpsben.