ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mondjatok már jó trade utat Eranin körül pls 😛
silent módban lehet dokkolni?

amúgy valamiért unfiendly lettem Federationnél :S pedig minden bűnömet kifizettem időben....és csak 4x adtam el fekete piacon :S lassan kinyirnak így?
Nem lehet, hogy simán beszkenneltek a dokkolóállomás bejáratánál? Lopott/illegális cuccal észrevétlen érdemes beslisszanni. 😊
mit baxok el? elkezdtem Bounty Hunt-ot tolni....megöltem 4 wanted hajót /volt közte Master meg Novice is szal vegyes/ 3-om meglógott nem tudtam kiszedni......az egyik dobott 2 rare paintinget vagy mit......

elmentem leadni: 7500 fejpénz a 4 hajóért....4700 a 2 cargóért

lőszer 890cr
javítás 5200
bűntetés a "lopott" cumóért 10500

összesen -1.5 óra a real life-om ból és minusz 4000 credit a pénztárcámból.....

mit baxok el?? komolyan? mi ez?
whd: Attol h valakinek nem ugy alakul ne eroltessuk mar a negativ feelinget masokra.
Egyetértek! Remélem a te hozzászólásodat nem fogják kitörölni! Ez én ilyen írányú észrevételem, valami jóember kicsontozta innen! 😄
Utoljára szerkesztette: Nissifer, 2014.12.15. 00:24:37
Mellesleg 3 ora alatt csinaltam 5 milliot csak lefogyott a route. Ma. Most. De nem kezdek anyazni megyek tovabb, meg melyebbre. Nekem ez kello kikapcsolodast nyujt. Egyelore.

http://elitedangerous.hu - A magyar Elite rajongók közössége

Komolyan a szapulasrol fog szolni ket hetente a tema? Nagyon kezd ebbol elegem lenni. Akinek nem inge... De tenyleg kezd elegem lenni a folyamatos negativ hozzaallasbol. Attol h valakinek nem ugy alakul ne eroltessuk mar a negativ feelinget masokra 😞 na mindegy...

Ha nézed a fórumot, akkor itt is írják, hogy 1 tonna árun 1000-et simán lehet keresni,sőt többet is. Tehát hidd el András 😊
Nem szokásom valótlant állítani.
Lehet, hogy nincs szerencséd, és olyan rendszerekben járkálsz, ahol tényleg nincs ekkora haszon.
Szerintem nézzél egy picit távolabbi rendszerekbe is.
De, hogy tovább menjek, a Lakon 6-osommal (104-es cargoval) több, mint 1,6 millát , (azaz 16 ezer/tonna) kerestem egy körben. Tehát ne mondd, hogy egy 6 millás asp-vel csak 20k lehet a profit, akkor vmit rosszul csinálsz.
Ugyan azzal a játékkal játszunk mi? <#fejvakaras> Van olyan rendszer is ahol mínusszal forgalmaznak árukat. Megveszed az árút, azt írja a program, hogy onnan x helyre exportálja majd odaviszed és akár -16 ezred is lehet, jó esetben meg keresel 20 ezret. Nem láthatod előre, hogy ahova viszed ott mennyiért fogják megvenni, lutri az egész!

De még ha igazad is lenne pedig nincs és 100 ezres szállítást is nagyítóval kell keresni nemhogy minden rendszerben volna ilyen, 6-7 árú leszállítása miért ér egy küldetésben 15 ezret egy 50 ezres hajóval, és egy több mint 7 milliós ASP amiben egy rakás lóvét kellene befektetni majd egy milliót, ott mi alapján érne 100 ezret?! Mégis milyen alapon? Pont 200x annyi értékben fektettek be és kockáztatok, ő kap 15-őt én meg lutriban annyit amennyit éppen dob a gép?

Dehogy hiszem azt el, hogy egy Type6-al 100 ezres szállításokat dobál minden rendszerben a gép, volt olyan hogy a galaktikus átlagár alatt 500-al vettem fel, és átvíve másik helyre ahova exportálták onnan ahonnan vittem, még az előző galaktikus átlag alatt volt.
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.12.14. 22:21:48

https://fxmason.blogspot.com/

Nem tudom, hogy miért csinálsz csak 20 ezret egy 7 millás hajóval. Én az 1 millással (100-as cargo) is kb. 100 ezret hoztam egy úton, és nem ingázva, mert az nekem is unalmas.Mindig lehetett találni olyan rendszereket, hogy legyen 500-1000 credit haszon egy tonnán.
megint tökéleteset szóltál!

lehetne 50 bolygó is,mert senki nem kíváncsi többre kb........ 😞(

semmi,de semmi motiváció nincs abban,hogy elindulj az űrben.....
Félreértés van és sokan ezért nem értik: Nekem már az is megfelelő lenne, ha kb fele annyi haszonnal mehetnék egyik rendszerből a másikba, mint amúgy farmolással két rendszer között. Nem érdekelne az sem, ha kétszer annyit kéne futnom mint a farmolásnál, csak ne két állomás között keljen ingázni.

Érted?

Itt van kb 100 ezer rendszer a SOL környékén, és annyit tudtak ebből kihozni a fejlesztők, hogy két állomás között ingázzanak az emberek?
Szóval még véletlen sem arról van szó, hogy nagyobb hasznot szeretnék annál mint amit farmolással lehet keresni, a probléma gyökere abban rejlik, hogy azért ezt mégsem két állomás között kéne csinálni pláne hogy ilyen szépek és változatosak a rendszerek.

6-7 darab árukat szállítottam pénz befektetés nélkül 10-15 ezer creditekért egy 50 ezres Haulerrel... Ehhez képest most egy 7 milliós hajóval járva befektetve még majd egy millát áruba is 112-es cargoval, kereshetek 20 ezret, már ha nem akarok két rendszer között ingázni.Szóval tökéletesen elég volna nekem 500/Unit haszon is, én azzal is összeszedném a pythonra valót, csak ne két állomás között keljen ingázni egy 400 milliárd naprendszert tartalmazó játékban.

Mert az agyrém. Agyrém, hogy 7-6 áru leszállításával fizet 15 ezret, de ha veszel egy 7 millás hajót meg egy milliót befektetsz akkor kapsz 20 ezret. Nehogy azt mondja már valaki, hogy ez rendben van, vagy hogy van ebben bármiféle ember által felfogható logika?!
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.12.14. 21:51:39

lesz anyázás a relase-kor ha ez így fog menni akkor is...........
Azért ez a játék alapvetően nem solo játéknak lett kitalálva, legalább is ezt ígérték.
Tehát, ha valakinek több ideje van játszani, akkor nyilván több pénzt tud összegyűjteni így hamarabb meg lehet az a cél amit kitűzött magának, mint annak aki család és munka mellett játszik, mint ahogy én is.Mostani fázisában a játék egyelőre a farmról szól inkább, akárhogy is nevezzük, ez pedig azoknak kedvez, akik több időt tudnak áldozni a játékra, de ezzel nekem semmi bajom nincs, ha nem kérkedik ezzel.
Remélem a készítők beváltják ígéreteiket és remek játék lesz ebből. Bízom nagyon benne !

Egy mmoban mindig van valaki aki elonyben van 😄 Nem ertem en ezt az elony dolgot... Nagyon sokan soloban jatsszak. Mi ertelme innentol az Elony szonak?? 😄

akinek porog a hajo lepjen be openbe es at soloba 😊 igy beenged 😄 hat nem egyertelmu? 😄

kivetelesen itt is😄 nekem meg eddig nem volt
Elnezest midnenkitol, tovabbi szep napot.
Mindennek van határa tényleg ! Mindenkinek lehet saját véleménye tartsuk már tiszteletben.Egyébként Masonnak sok mindenben igaza van.
Munka és család mellett lassú lesz a fejlődés és farmolós. De ez majd minden mmo-ban így van.Akinek több ideje van játszani az előnyben lesz. Ez van ! Meg kell találni azt a játékban ami örömet okoz és kikapcsol.De, ha ez nincs meg akkor keresni kell más játékot.
Szerintem ez így van rendjén.
naaaaa.... ezt azért ne.. emberek vagyunk, különálló véleménnyel nincs ezzel baj. maradjunk is azok. 😊

ofcourse like usually 😄

hajópörgés 2.05 😄
szerintem ennyire ne menjunk bele a szamokba 😊 te igy gondolod en meg igy. nincs ebben semmi baj

egyedul is szetszedtem oket 😊

Gondolkozz már Roland, mutassál már nekem nemhogy egy játékban hanem a való világban akár vállalkozót akár egy munkást aki 80-90%-os adó mellett meg tud élni és még élvezi is. Már megbocsáss de ez egy játék, és két pont között ingázni hónapokat minden kivéve játék.

Amennyiben pedig rendeltetésszerűen és nem farmolással használják a játékot azokra meg kb 90%-os adót mérnek?

Majd 2 év múlva lesz neked egy kondád, és akkor lőhetsz vele verebeket már ha találsz, igazi ellenfelet viszont nem fogsz találni. Mert felnőtt ember aki tud számolni és legalább egyszer papíron kiszámolja, hogy 800 ezret érő áru szállításával és kockáztatásával keresett egy úton 15-20 ezret mert nem akart farmolni és ingázni, akkor bizony egy egyszerű osztással is megkapja a nem túl biztató eredményt, hogy ez bizony 2%-os haszonkulcs ami a befektetett idővel és kockázattal teljességgel aránytalan, és nemhogy nem éri meg megszerezni de még csatába is értelmetlen lenne elvinni olyanok hajók ellen, amelyek még együttvéve felszerelve sem érnek annyit, mint egyáltalán a hajód biztosítási díja és amennyit fizetned kell ha kiszed két felhúzott viper.

kint van az apdet

Az ilyen anacondás vérpistikéket csak ki kell lőni 😊 Nem tudom, hogy csapatban játszani még hogy lehet, de gondolom beteszik majd, aztán 2-3 viper darabokra szedi az ilyen "majerkodó" kis csávókat. Nekem az olyen multi rész tetszene, amikor mondjuk 10-10 hajó csatázna legalább egymás ellen.Ha tralert vesszük alapul, akkor ez benne lesz. Vagy már most is van ?
fejvadászkodni merre lehet Eranin környékén?
Ellenben ha kiszedned az anacondat 2 het alatt, hova lenne a jol megerdemelt dicsoseg?😊 Szerintem ezzel nincs baj igen is kelljen idot belerakni a komolyabb hajokhoz. sot meg lehet novelnem is 😊 a modulok arat csokkentenem ellenben.

legalabb nagy hajokkal nem fognak csak ugy kiszedni scbol es ledaralni 😊

Ne haragudj de nem mindenben értek veled egyet. Az pedig ha valaki raall egy jol profitalo utvonalra nem exploit. Plusz az a baj, hogy mindenki mindent egyből akar. Nekem napi 3 óra játékkal is van rá 2 évem, hogy kiszedjek egy kondát a játékból 😊 akik majerkodni akarnak, hogy nekik mar van, na azokat meg pont leszarom.

😊

De nem érted, hogy nem könnyítést akarok hanem egy tisztességes kereskedelmi rendszert, költözz bangladesbe vagy nigériába ha szerinted normális 1-2%-os profittal kereskedni. Gondolkozzál már ember, egy hajó csatába viteléhez munka mellett három hetet kellene farmolni úgy, hogy akkor abban a hónapban egyszer viheted csatába a hajódat amire fél évet farmoltál két állomás közötti ingázással 6-8 órában.

Tudod min csúszott el a dolog, hogy nem a SOL-t körülvevő több tízezer állomás átlag profitjainak arányában lettek belőve az árak, hanem munkanélküli naphosszat játszó gyerekek által farmolással két rendszer között elért eredményeit vették figyelembe. Nem rendeltetésszerű "értelmes" játékkal egyik rendszerből a másikba utazgatással lett itt embereknek két hét alatt anacondájuk BÉTA1-ben sem, hanem a legnagyobb profitot hozó útvonalra való monoton ráállással, amely által két hét alatt farmolták ki a hajót. De ha egyik rendszerből a másikba ment volna, már akkor is sokáig tartott volna. Na, ennek lett a hozománya az, hogy a 6 milliós Anaconda árát feltolták 146 millióra egy-egy modulét meg 16 millióra és így egy felszerelt anaconda a több mint 300 milliós árával meg a nagyobb hajók többsége is elérhetetlenné válik majd a játékban azok számára, akik munka mellett kikapcsolódásként szeretnének játszani és nem két rendszer közötti ingázással hanem valódi játékkal, egyik rendszerből a másikba való utazgatással szeretnének majd eredményeket elérni.

Tehát a nem rendeltetésszerűen használt véletlenszerű a legritkább kereskedelmi rendszerekben megtalálható exploitok áraihoz vannak mérve az árak, és nem a valódi galaktikus átlaghoz. Ahogy elmúlik majd a még a gyönyörű látvány feeling és kezdik majd átlátni a lehetőségeket le fogják tenni az emberek a játékot mert azt fogják látni, hogy a galaktikus átlagárak használatával lehetetlen küldetés a tisztességes élvezetes fejlődés és játék számukra. Az emberek nagy része dolgozó ember, és akinek van munkája élete és családja, és van maximum napi három órája a játékra, annak ez a játék nem való. Ez ebben a formában azoknak való akiknek nincs munkájuk se családjuk és napi akár 6-8 órát is tudnak játszani, na ők lesznek azok akiknek ebben a játékban jó hajóik lesznek. Akinek van családja munkája maximum egy ASP-t fog tudni felszerelni, aztán ott meglátva a 128-as cargot egy rövid számolás után azt fogja mondani, hogy nem éri meg tovább játszani.

jön a gamma 2.05
Dzsini: Veled is egyetertek, en is raideltem 3 even keresztul wowban, de amiota a panda kijott es atment az egesz jatek casualba, nem jatszom. Itt is az ellenkezojeben remenykedem, es bocsasson meg nekem a vilag, de leszarom, hogy a keszitoknek megeri-e vagy nem. Ha nem, beszuntetik a szervereket es atmegy offlineba a jatek, ha meg casual szar lesz belole, akkor en nem jatszom majd vele...egykutya.😊
merchant vagyok es az alap utani masodik a felfedezo statuszom. Nem ertem mit akarsz ebbol kihozni?
Nekem tetszik igy a jatek, nem akarok konnyitest. Van benne 100+ oram, nem erzem, hogy a latvanyvilag motivalna.

Ha nem tetszik neked, remenykedj, hogy megvaltoztatjak, en pedig az ellenkezojeben bizom.

Azt szeretem az emberisegben, hogy nem vagyunk homogenek. En nem eroltetem rad a nezopontom, probald meg te is elfogadni az enyemet;-)
Sziasztok !

Itt van egy videó akció közben !

Üdv.

Minden parancsnoknak !
Dzsini
Teljesen rendben van, a Frontierben se lehetett gyorsan eljutni egy Imperial Courierig. Viszont azóta eltelt tizensok év, nincs save/load a vészhelyzetek esetére, és a ma játszó többségnek a több hónapnyi grind nem biztos, hogy megfelel. És őket kell megtartani, azokat, akik megveszik a 2-3 euros skineket, mert ők fogják a játékot fenntartani, a szervert fizetni, hogy a rajongók nyugodtan élvezhessék a 399 milliárd 999 millió 900 ezer lakatlan naprendszerben a békés repkedést.

Egy kibúvó, hogy az elejétől fogva ígérik (bent van a Kickstarter listában), hogy lesz C4C lehetőség, tehát igazi pénzért vehetsz játékbeli pénzt is - tehát aki valóban türelmetlen, az megoldja majd így. De ennek nem célnak, hanem kibúvónak kell lennie.

(két példa az ingyenes vagy egyszer fizetős játékok világából: a Guild Wars nevű MMORPG-ben ~80-100 óra a maximum szint, amikor kezdődik a "buli" - ezer tennivaló, stb. Egy másik játékban 3-4 éve a 200. szint (az akkori maximum) ritka volt, mint a fehér holló, és hónapokon át tartó grind kellett hozzá (én casual játékosként kb. 1 év alatt 85. szintig jutottam), és folyamatosan vesztették el a játékosokat. Mostanában olyan 40-50 óra játékidő a 200. szint, és 250 a teteje, és többen játszanak, mint valaha - sajnos vagy sem, haladni kell a játékosok elvárásaival, mert belőlük élnek az MMO-k. És végül a World of Warcraft az újonnan csatlakozó játékosoknak a legújabb kiegészítővel egy azonnal 90. szintre történő boostot ad, hogy az új dolgokhoz elindulhasson. A játékost nem azzal kell a játékban tartani, hogy fékezzük a fejlődését, hanem azzal, hogy minőségi, élvezetes tartalmat adunk úgy, hogy azt a kedve szerint élhesse ki - jelen esetben aki Anacondával szeretne kereskedni, az tehesse azt, aki Viperrel kalózokat vadászni, akkor az azt - ne állítsanak túl nagy korlátot egyik elé se)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

honnan viszed hová?

én silver-consumert tolok,de a silver már veszteséges :S a consumeren van 400cr ,de ugye csak 36-os raketerm van :S nem találok értelmes bolygópárokat
De te azt nem érted, hogy én pénzt teszek bele kockáztatok és befektetett pénz semmilyen körülmények között nincs arányban a befektetett munkával és kockázattal? Téged még hajt a látványvilág, olyan ez mint amikor filmeknél a látvány mellett lenyomnak az emberek torkán nyaktörő logikai bukfenceket.

Azt értsd meg, hogy a szabad világban demokráciában kapitalizmusban nem lehet ilyen piaci résekkel dolgozni. De mint mondtam itt még a kommunizmus Rákosiék is kevesebbet vettek el a kulákoktól és parasztoktól mint a frontier vesz el jelen pillanatban. Fogj egy ceruzát és papírt és számold ki, ötször annyi adót mértek rá az emberekre a játékban mint a való világban magyarországon.

Azért nem megyek el felfedezni, mert én rendeltetésszerűen szeretném használni a játékot, azt pedig nem lehet. Tegyél már fel egy képet a kereskedelmi felfedező és harci rangodról aztán én is felteszek...

Dzsini nem nem, a jelen pillanatban csak egy felszerelt anacondának a biztosítási díját lehetne annyi idő alatt kitermelni mint amennyiről te beszélsz. Magát a hajót és rá a felszerelést a jelenlegi rendszerrel, ha két hely között ingázol akkor kb fél év játék, de az alatt a fél év alatt semmi mást nem csinálhatsz csak folyamatosan két állomás között ingázol.

100k / óra - és ezt vesd össze azzal, hogy az Anaconda - ahogy írta MM 300 millió felszerelve. Ha rendesek vagyunk, és az általad írt bevétel tízszeresével(!) számolunk, akkor is 300 óra játékidő, heti 12 óra játékidővel számolva 25 nap, ha minden jól sikerül. Ennél biztosan több lesz, inkább 100 nap környéke. 3 hónap egy nagy hajóhoz, hogy utána az első sarkon szétkenődjön egy hibás dokkoló miatt, benne az összes maradék vagyonoddal, amiből kereskedni szeretnél?

Igen...hihetetlen, de ez az egyik fo oka, hogy ezzel jatszom;-) Nevezz mazohistanak, vagy retro gamernek, de pont ez ami leginkabb hianyzik az osszes mai szarbol. Isten lassa lelkem, megertem hogy nem eleg tempos a fejlodes, de legyen egy anaconda kurvanehezen elerheto uberfasza dolog, szvsz😊
4 multicannonom van az asp-n, hidd el tudom. Ezert hasznalom a vipert helyette. A loszer 2-3k per session. Mert ugye nem multicannont hasznalsz a pajzs ellen. En beam lezerrel szedem szet a pajzsot es utana hasznalok multicannont, de csak a nagy hajok ellen. A kicsik szetmennek beam lasertol is.

2%? A gold 10k, ezen keresek 1.4k-t ez testverek kozt is 14%. Szerintem te is tudod, hogy a jo kor az kb 1k credit per tonna. Mondj egy termeket, amin 1K haszon 2%. Meg a palladiumon is tobbnek szamit. Szerintem nem keresgeltel eleget egy jo route utan.

Mason: miert nem felfedezel inkabb? Akkor jarkalhatnal. Ha nagyobb haszonkulcs lenne, akkor dragabb kellene hogy legyen minden hajo, ergo ugyanigy hisztiznel, hogy nem ket het alatt van meg az anacondad.

Szerintem az a te bajod, hogy unalmas a legjovedelmezobb profession, de az erdekesebbekkel meg nem tudsz eleg gyorsan fejlodni. Szerintem ez igy pont fair.
Dzsini
És itt jön ki, hogy mivel mindenki ugyanabban a világban van, akár szólóban játszik, akár nem, így ha találsz egy jó helyet, még csak véletlenül se szólsz másnak, mert ezren ráugranak arra a körre, és mire másnap belépsz, már veszteséggel szállíthatsz. Pedig "csak" dolgoznod kellett menni játékon kívül.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
100k / óra - és ezt vesd össze azzal, hogy az Anaconda - ahogy írta MM 300 millió felszerelve. Ha rendesek vagyunk, és az általad írt bevétel tízszeresével(!) számolunk, akkor is 300 óra játékidő, heti 12 óra játékidővel számolva 25 nap, ha minden jól sikerül. Ennél biztosan több lesz, inkább 100 nap környéke. 3 hónap egy nagy hajóhoz, hogy utána az első sarkon szétkenődjön egy hibás dokkoló miatt, benne az összes maradék vagyonoddal, amiből kereskedni szeretnél?

Rohadt dolog a balanszolás, és ti most benne ültök a közepében. Legyen minél több információ, ajánlat a készítők felé, mert most fognak eldőlni a nagyobb dolgok, megjelenés után alapvető felborogatás remélhetőleg már nem lesz, csak finomcsiszolás.

Tegyél rá multi cannon-t és nézd meg mennyibe fog kerülni a lőszer és mennyi bounty-t kapsz... Nem arról van itt szó, hogy farmolással ne lehetne pénzt keresni, a hangsúly azon van, hogy hol láttál már te olyat a való világban, hogy 2%-os haszonkulcsok legyenek? Én is meg tudom csinálni az 1000/unit profitot ingával, na de mi abban a játék két állomás között ingázni? A másik fele pedig az, hogy egyik nap ingával csináltam 4 milliót, volt még több mint 100 ezres raktárkészletük, másnap nem volt ott már semmi. Miért nem lehet legalább 4-500-as profit minden rendszerben valamin, hogy lehessen menni egyik rendszerből a másikba, ha már van 400 milliárd naprendszer? Persze megélni meglehet a játékban de a kommunizmusban meg az egyéb diktatúrákban is megélnek az emberek, csakhogy az élet minősége azért mégsem mindegy.

Nem tudom, nekem nem annyira necces a gazdasag. Jelenleg egy ASP-t fejlesztgetek, mellette fentartok egy Vipert bounty huntingra.
Az ASP 112-es rakhellyel szokott kereskedni, ha kell a penz, de most epp a fejvadaszsag is tok jol keres. Egy kimaxolt viperrel siman lehet hozni 100k creditet egy ora alatt. Egy type6-al rendszeren beluli kereskedessel hozok 1400credit/tonnat az egyik iranyba, mig 950cr/t-t a masik iranyba. Egy ido utan friendly lesz a kornyek, ugyhogy szinte nincs veszely, se koltseg.
Amikor cobram volt, akkor felfedeztem, advanced scannerrel mar abbol is meg lehet elni, de a kuldetesekben is van penz.

Szerintem a legujabb gammaval mar alakul a balance, bar az teny, hogy a rare commodities-bol kifogtak a szelet. (Az igazat megvallva ott lett meg az ASP-m, type6-bol.
<#fejvakaras> Én cargót írtam és mivel egy tonna egy egység(darab) a játékban, ezért nyilván az 500-as cargó egyben az 500 egység - unit. Vagyis szerintem teljesen jól írtam... Vagy miért akkor a te 36-os raktered az miért 36-os miért nem tonnás? <#ravasz1>

mondjuk az az 500 az Tonna nem darab 😛 ettől függetlenül teljesen igazad van! én is a Cobrával szenvedek 36-os raktérrel :S
Miért nézem sarkosan Kondor? Miért kell egy a bangladesit is megszégyenítő gazdasági rendszert tenni egy szórakoztatásra szánt játékba? Még bangladesben is jobb kilátásai vannak egy vállalkozónak mint ebben a játékban. Nem arról van szó, hogy két hét alatt szeretnék Anacondát vagy Python-t, arról van szó, hogy úgy szeretnék Python-t, hogy rendeltetésszerűen szeretnék játszani a játékkal nem pedig két pont közötti ingázással.

Tudod milyen esetekben vannak a való világban 1-2%-os haszonkulcsok egy terméken? Ha milliós darabszámokban kelnek el, na de itt a maximum az 500-as cargó... Egy sport hasonlattal élve, a teniszben sem az a cél, hogy megszerezzen egy teniszező egy teniszütőt, hanem az, hogy a pályára vigye és játsszon küzdjön vele másokkal. Soha nem egy eszköz megszerzése a cél a játékokban és a sportban, hanem azok használata.

_Kondor_
Nem mondom, hogy nincs igazad, de kicsit sarkosan nézed a dolgokat.