23609
1418743729.jpg
  • Amergin
    Köszönöm szépen a válaszokat!
  • Janicsillagasz
    Igen, engem is a megszállottság bír jellemezni :D
    Open play-ben én nem játszok, valahogy nincs hozzá kedvem hogy valami barom kilőjjön csak mert úgy tartja a kedve és visszaolvasva párszáz kommentet, ez elég gyakran felböffentett téma.... (vérpistikék :D )
  • Sáska
    Ez jol hangzik, thx Dzsini & Caliph;

Nem vagyok szivbajos, termeszetes ha levadasznak idorol idore, de a valaszaitokbol ugy tunik annyira nem veszes.
    Meg egy csomo mindent nem vagok, de olvasgatom az itteni help linkeket, meg amiket mashol talalok. Mar reg volt, hogy mar munka kozben az esti game-n jar az eszem :)
  • Caliph
    Én merope 5c re vándoroltam el egy asp explorerben ,kipróbálván közben a felfedezés részét a játékban. A zöld biszbaszok körül voltak playerek,de szerencsére normálisabbakkal futottam össze,pár odapörkölésen kívül lehetett nézelődni nyugiban. Player még nem támadott meg amióta játszom(2 hónap) sőt inkább segítséget kaptam amikor látta hogy 2% hpval döcögök haza egy npc wing után ,sőt fel is ajánlotta hogy figyel rám amíg bányászgatok.
    Közben rájöttem hogy egyelőre az exploring nem az én világom,váltottam is vulture -ra bounty hunterkedni,elég jó pénzt hoz ez is,1 milla fél óránként megvan aszteroidamezőben,és még a local police is segit mert jóban vagyunk.
  • Dzsini
    Mindenki egyszerre játszik, de nem mindenkivel kerülsz össze egyszerre, nem mindenkit látsz, hanem mondjuk az azonos helyszínre érkezőket 32 játékosonként külön "csoportba" (instance) teszi (helyszín = supercruise-on kívüli részek - bolygófelszín, állomások környéke, stb.)

Hogy openben játszol vagy szólóban, azt te döntöd el (bármikor át is válthatsz), vagy választhatsz egy privát csoportot is (jelentkezel, és felvesznek, stb.), ahol csak a csoport tagjaival kerülhetsz össze a fentiek alapján. Ők a csoport szabályait követik (ezek kb. a klánok más mmo-kban), itt lehet akár szerepjátszani is.

És igen, lesznek, akik "minden indok nélkül" lelőnek Openben. Lesznek NPC-k is, akik ugyanezt teszik Soloban. Soha ne indulj el anélkül, hogy lenne pénzed a biztosításra, és tanulj meg menekülni, ha forró a helyzet.
  • Sáska
    Sziasztok,

Az Open game-rol lenne nehany kerdesem:
    - Hogyan kell ezt elkepzelni? Eddig egyszer leptem be par percre, de nem kellett szervert valasztanom, se semmit; ez azt jelenti, hogy az osszes jatekos egy megaszerveren jatszik ugyanabban az univerzumban? Gondolom igy van, foleg olvasva az alabbi postot az esemenyrol. Hany jatekos lehet online egyebkent?

- Kezdokent mennyire erdemes openen jatszani? Igazabol ez sokkal inkabb erdekel, mint a solo play, de ugyanakkor nem nagyon mennek, ha allandoan lelonenek indok nelkul.

thx!
  • Cooper911
    Egy nagyon jó kis esemény zajlik most az Eliteben. Egy játékos frakció álltal kezdeményezett event, ami ha sikerül akkor az adott állomáson minden hajó és felszerelés megvásárolható lesz, akárcsak a founders worldben, csak ugye ide nem kell jogosultság. Aki szeretne részt venni az jöjjön a Brestla rednszerbe a Roed Odegaard Port-ra. Legyen cargo helyed. Ha részt veszel minimum 400k-t kapsz.

• Dzsini
    Kb a 750ti az, ami az űrben stabil és állandó 60fps-t hoz értelmes módon maximumra húzva, még aszteroidák között is. A Horizons egy kicsit többet kér a bolygófelszínek generálása miatt de az se nagyon extrém. 960-al bőven meglövöd azt a szintet.
  • Janicsillagasz
    Nekem is régi gépem van, 2 magos 1.94 GHz, 8GB RAM, Gigabyte GTS 450 1GB-os vidikari, Win 7-el, tehát kb ugyanolyan a cuccunk.... lazán viszi (bár azonnal minimumra állítottam a grafót) de teljesen és tökéletesen, akadás nélkül! Szerintem lazán fogja vinni a tiéd is, még ha csak minimumon is...
    Ugyanakkor tervben van egy i5-ös (Intel 4460-as proci), 16GB (esetleg 32GB) rammal, GTX-960 (4GB-s) vidikarival.... remélhetőleg már lesznek "szép" dolgok :D
  • Dzsini
    Én egy 6 éves laptopon játszom:
    i5 M430 @2.27GHz, Radeon 5650M, és ezzel 1080p-ben nagyjából mindent minimumra véve (árnyékok vannak) az űrben átlag 40fps, csatázni lehet vele, a felszínen lassabb, de játszható.
    A proci nálam, a videokártya nálad erősebb, valószínűleg találnál olyan beállítást, amivel el tudsz vele játszani, a játék sokkal inkább támaszkodik a GPU-ra, mint a procira, és nagyon tág határok között skálázható. (egy fórumon találtam hozzászólást a HD6700-ról, mediumon stabil 60fps-t írnak)
  • LazyB
    ohh találtam köszönet
  • LazyB
    van olyan oldal ahol az épp aktív community goal van felsorolva. Mert egyben benne vagyok de nem tudom mit kell csinálni.
  • Amergin
    Üdv! Mielőtt pénzt adok ki erre a játékra lenne egy kérdésem, hátha valaki tud segíteni.
    Vajon elindul egy ilyen régi konfigon a játék?
    Intel Pentium dual CPU E2200 @2.2 GHz, 4 GB RAM, ADM Rodeon HD 6700 1 GB, Windows 7 oprendszer.
    Mert a minimum config is komolyabb, mint amim van, viszont nem biztos, hogy tényleg az a minimum...
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.01.31. 23:58:42
  • Yserac
    Sag A* mögötti (Sol-hoz mérve) Nebulák mennyire lehetnek látogatottak?
  • Tuvok #6836
    A nebulában vagy 30 különböző nevet találtam, remélem manapság nem sokan járnak arra már, mert még menni akarok legalább 10k fényévet kifelé.
  • Yserac
    Akkor most izgulhatsz, hogy mire haza érsz a tied lesz. :)
  • Tuvok #6834
    Hátő, a helyzet sz*r, de közel sem reménytelen. :)
    Most értem oda az egyik cél-nebulámhoz, és itt még vannak helyek, pl. egy ammónia életet tartalmazó gázóriás.

KÉP
  • Yserac
    Na arra azt mondom GZ. Már a Nebuláknál alig van vagy nincs is hely.
  • Tuvok #6832
    Végre eszembe jutott.
    SESHENGHUS rendszer, a 2. bolygótól minden a nevemen van: sz*ros fagyott holdak, meg egy metal content. Ennyi jutott nekem lakott területen belül, pedig már egy éve volt. Becsülöm én a kicsit is. :)
  • Yserac
    "Mindenki úgy játszik, ahogy neki tetszik. "

Ez abszolút igaz, ebben a játékban semmi nem kötelez, hogy teperj, ha nem akarsz. Mindenki a saját tempójában mehet.

Én is le szoktam szállni, kikötök néha egy-két égitesten. Legutóbb egy 100% metal bolygón. Majdnem odavertem magam a felszínhez, mert nem figyeltem hogy magas a "G" :) Egyúttal körbe néztem, ha annyira fém gazdag milyen a kínálat.
  • Dzsini
    .... kapcsolj át takarékos ugrásra, akkor oda se érsz :)

Én meg van, hogy egy-két órát eltöltök azzal, hogy leszállok egy szép hold felszínén, ahonnan szép fotókat csinálok. Anyagilag megéri? Nem. Jól szórakozok? Igen. Ennyi.
    Más meg azzal szórakozik jól, hogy rabszolgákat csempész Robigoról, vagy a Föderáció hadserege kedvéért követ el törvénysértést, vagy Openben vadászik azokra, akik mennek megnézni a Merope 5C-n a bigyókat. Mindenki úgy játszik, ahogy neki tetszik.
  • Tuvok #6829
    Rá fogsz unni. :)

Köszönöm a pofont, de én is már csak az érdekes, valamit érő dolgokra megyek, és nem csak azért, mert önmagában értékesebb, mint a rendszer össze többi égiteste együttvéve, hanem mert különlegesek. Névtelen, fagyott kis holdat bárhol találsz, míg ammóniabolygót, életet fenntartó gázóriást nem.
  • Yserac
    Az a baj ha kitűzöl egy célt lehetetlen mindent odaúton feltérképezni, olyan irgalmatlan mennyiségű rendszer van.
  • Janicsillagasz
    Hát.... nekem nem fontos a pénz, én mindent feltérképezek :)
  • Yserac
    Earth-like 28,000-30,000
    Terraform Candidate 22,000-30,000
    Water Worlds 10,000-14,000
    Metal Rich 4,000-6,000
    High Metal Content 2,000-4,000
    Icy 300-800
    Rocky 300-400

Nem éri meg 10x kevesebbet érő planétáért menni a semmiben órákat. Egy Nebulában vagy forgalmas helyen, na ott mindegy mi csak a neved kiírva legyen.
  • Janicsillagasz
    Következő rendszer, 66 új objektum, főcsillag nincs szkennelve, csak a nagyobb bolygók, kőzetbolygók, gázóriások vannak beszkennelve, de holdak egy se, még a kőzetholdak se..... ez olyan érzés mintha csak minden harmadik fogamat mosnám meg.... :D
  • Dzsini
    Ő csak pénzre megy felfedezés közben, nem pazarolja az idejét holmi átlagos csillagokra se. Azért, mert másképp gondolkodik mint te, attól még ő nem játszik "rosszul".
  • Janicsillagasz
    Nemigazán értem az embereket.... Találtam egy csillagrendszert, még a főcsillaga sincs leszkennelve (nincs eddigi első felfedező), 18 új objektumot jelez az ADS, szinte mind gázóriás, nincs holdjuk se, azonban az egyik körül kering egy föld-tipusú terraformálható víz bázisú életformás stb stb stb tökéletes bolygó, ami le van szkennelve, vagyis van első felfedezője... Nem értem hogy egyesek miért csak ezekre vadásznak.... ha már felfedező valaki akkor fedezze fel az egész rendszert nem? Vagy idő/pénz arányát tekintve csak ezek a bolygók érik meg nekik? Pofont az ilyen embereknek
  • LazyB
    köszi ez király oldal
  • PiszkosFred
    Valamelyik szomszedos rendszer valamelyik allomasan biztos kaphato.

Itt nezz korul
  • LazyB
    Ha van egy misszió ahol tea-t kell leszállítani úgy hogy én szerzem be a teát akkor miért nem tudok venni egyet a marketbe és leszállítani?
    Honnan tudok teát szerezni ha nem ott veszek?
  • Dzsini
    Mivel a felszínre szállás csak a Horizons évadban van, így kell hozzá. Az első évad már nem nagyon fog új funkciókat kapni, az év végével lezárult.
  • LazyB
    ok köszönöm ha jól látom akkor csak a horizon kieg-ben lehet ezeket csak összeszedni vagy leszállhatok a sima verzióban is?
  • Dzsini
    Nem.
  • LazyB
    Az űrben sehol nem lehet ezeket összeszedni?
  • Dzsini
    Így:
  • LazyB
    Találtam egy ilyen oldalt de sehol nem írják le hogy hogyan kell beszerezni őket.
    http://elite-dangerous.wikia.com/wiki/Synthesis
  • Dzsini
    Exkluzív PAX South festék egy Eagle-hez:
    ide kell bejelentkezni
  • Dzsini
    Az a roverrel (SRV, a kis hatkerekű, amivel holdak felszínén lehet rohangálni) gyűjthető alapanyagok tárolóhelye. Rengeteg anyag van, és bizonyos kombinációkkal lehet szintetizálni különféle segítségeket - üzemanyag, lőszer és javítás az SRV-nek, különféle lőszerek a hajónak, ugrásnövelő, ilyesmik.
    Az anyagokat pedig ide-oda bóklászva a holdak felszínén lehet találni - ebben segít az SRV szkennerje.

Horizons tréning videók
  • LazyB
    Üdv!
    Érdekelne, hogy a jobb oldali panelen ahol van a frakció stb. ott van egy olyan fül hogy inventory és azon belül synthesis ott látok dolgokat azon belül anyag megnevezéseket amit be kell gyűjte vagy ilyesmi. El tudná nekem valaki magyarázni azt a fület. Köszönet.