23628
1418743729.jpg
  • stoppos
    Egy ideje nem foglalkoztam csempészéssel, pedig jó kis adrenalin löket volt. Most úgy érzem ideje visszatérni hozzá. A horizons kiadása után megszüntek a kis csempészküldetések, amiket a scouttal csináltam. Legalábbis nagyon ritkák lettek, úgyhogy átszereltem hajót fejvadászatra. Van most egy type6-osom, az talán nem a legjobb erre, de 100 tonna rabszolga, az 100 tonna rabszolga. :) Már csak egy jó útvonalat kell találnom.

• MaRee
    Itt tudsz hajo a hajo fittelessel kiserletezni, alul ki is fogja irni mi mennyiber kerul.
  • stoppos
    Két gimballed beam laser, és két gimballed sörétes, vagy automata. Azzal lehet vadászni a res-ekben,
  • Gilmoor
    Köszönöm, átgondolom.
  • Dzsini
    Az már nincs, most olcsóbb 5 fonttal a Season Pass, mint előtte kedvezménnyel lett volna. Viszont hét végéig még van a holdújéves akció, aminek a keretében 20% jár rá, akárhol is veszed, és jár hozzá ugyanúgy Steames kulcs is.

Szerintem vedd a Frontiernél, mert úgy a teljes összeg nekik jut, míg ha Steamen veszed, akkor az ár 20-30%-a a Valve zsebébe kerül.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.02.08. 07:32:42
  • Gilmoor
    Sziasztok. Szándékomban áll megvenni a horizon-t, addig eljutottam már, hogy partner key szerint beillesztettem a steames azonosítóm alá, a korábban megvásárolt mercenary kiadást. Ám amikor meg szeretném venni a horizon-t, nem érzékelem azt az árcsökkenést, amit a korábbi elite játékosoknak hirdettek. Valaki végigcsinálta már ezt az útvonalat (partner key - steam - steam-en horizont vásárlás)? Tényleg olcsóbb a horizon-t a kiírt összegnél, ha már van egy korábbi verziód? Nem egyértelmű ez a konstrukció...
  • Dzsini
    Attól függ mit szeretnél csinálni, érdemes eladni vagy venni komponenseket, átalakítani a hajót, fejleszteni modulokat. Nincs ilyen általános "mit vegyek" szabályzat.

Fegyverek terén - az energiafegyverek (lézerek) főleg az energiapajzsok ellen hatékonyabbak, nem kell hozzájuk lőszer, viszont több hőt termelnek. A kinetikus fegyverek (ágyúk) főleg a páncélzat ellen hatékonyabbak, lőszer kell beléjük, viszont kevesebb hőt termelnek.
    Emellett attól függően, hogy mennyire vagy pontos célzó választhatsz a fix vagy gimballed (célra tartó), esetleg turret (szabadon forgó) fegyverek közül, ezek sorban kevésbé erősek, viszont nagyobb szabadságot adnak.
    Amíg tanulgatod a játékot, addig 2 gimballed medium pulse laser bőségesen elég lehet, a hozzá tartozó méretű erőművel és elosztóval.
  • Dzsini
    Automatikusan van biztosítás a hajón és a felszerelésen (a rakományon nincs), ami a hajó összértékének 5 százaléka (a #7009 -es hozzászólásomban látszik is, ez a "Rebuy cost"). Ha kipukkanna a hajó, akkor ezt az összeget kell kifizetni, és visszakerülsz abba a rendszerbe, ahol utoljára dokkoltál.

Alapszabály, hogy nem szabad elindulni ennyi pénz nélkül, mert bármikor bármi történhet.
  • Amergin
    A biztosítás az hogy működik? Hol tudok biztosítást kötni a hajóra? Vagy utólag, miután megsemmisült kifizetem az összeget és visszakapom a hajót?
  • KiruHoshino
    Megvettem a Cobra III-at. Elég szép sumát kaptam a MKIV-ért. Sajnos a a rakteren nem tudtam sok mindent változtatni, mert nem sok benne a hely. Csak a járműhangár fért bele.

Fegyverzetet mit érdemes rávenni?
    Köszi a választ.
  • Tuvok #7019
    Nem számonkérés volt természetesen, bár tegyük hozzá, hogy a bolygók és csillagok gravitációja MÁR a 60-as évek Kirk-i Star Trek-jében is remekül szimulálva volt. Ahogy különféle extraterresztriális bolygók létezése is, amit a tudomány csak 40 évvel később tudott igazolni, hogy egyáltalán a valóságban is léteznek, nem csak Roddenberry fejében. :)
    Na de ez már off.
  • Dzsini
    Az ED egy játék, amit játékosok játszanak, akik élvezni szeretnék, bármit is tesznek. Ha minden nagyobb csillag (Betelgeuse, KY Cygni, VY Canis Majoris), a neutronok és a fekete lyukak úgy működnének, ahogy azt most modellek alapján elképzeljük, és a hajókba nem lenne beépítve egy mágikus fékező-védőrendszer, ami a megsülésen kívül (ami szintén mókás, hogy néhány lámpa könnyedén elvezet óriási energiákat) megvéd nagyjából minden csillagközi ártalomtól, akkor sokkal kevésbé lenne élvezetes a felfedezés, de még a normál repüléssel is komoly gondok lennének, roncsokkal lenne tele minden csillag környéke.
    A szigorúan newtoni mozgást is felfüggesztik az űrcsaták idejére...
    A gravitáció se hat a hajókra a csillagközi térben, csak "súrlódás" van, és a felszín közelében gravitáció, ami szintén elég érdekesen működik...
    De az élvezetes játék felülírja a tudományos pontosságot. Kár számonkérni a játéktól ilyesmit.
  • Tuvok #7017
    A Sag A önmagában nagyon kevés egy 100k átmérőjű galaxis mozgatásához, az ő gravitációja csak pár ezer fényévig hatásos, onnantól a csillagok tömegvonzása érvényesül. Azaz a fekete lyuk "húzza" a core csillagait, azok meg a külsőket.
    És sok elmélet szerint ez még így is nagyon kevés, hisz a távolságok nagyon nagyok, ez még mindig csak 30-40% mozgatásához elég.
    A többit egy olyan cucc teszi ki, amit úgy nevezünk: sötét anyag. Na, a problémák viszont itt kezdődnek, a galaxis mechanikájának 60-70%-áért gyakorlatilag gőzünk nincs mi a felelős. :D
  • Zozo76
    Azert peldaul a Sagittarius A-tol ellegge messze kene szerintem lenni ahhoz hogy ne zuhanjon bele az ember, legalabbis ha azt vesszuk hogy az egesz kocerajt (galaxist) az mozgatja elvileg. Gondoljatok bele mekkora graft lehet ott a kozeppontban!

Ha valaki mondjuk elmenne kirandulni oda, szinte biztos hogy tobbet nem menne le a kozerbe! :)
    Utoljára szerkesztette: Zozo76, 2016.02.07. 20:35:53
  • Tuvok #7015
    Az eseményhorizonttól van számítva.
    Viszont ez, hogy nincs hőhatása egy nagy bug, a valóságban millió kilóméterekről széttépne darabjaidra, vagy megfőnél a hőtől és a sugárzástól.
  • MaRee
    Nem hinnem, mert olyan messzirol nem lehetne latni belole semmit :D Erdekes mindenesetre, barcsak a neutroncsillagokhoz is ilyen kozel lehetne mereszkedni, az is lehetetlen, de ott legalabb van foganatja es felrobban a hajo ha tul kozel megyunk.
  • yesname #7013
    Lehet a 26km a vonzásának a szélétől van számolva. :D
  • KiruHoshino
    Köszönöm a tanácsokat. Megfogadom. :) Úgyis 2 darab Viper MKIV-em van. :D Egyet eladok van még egy másik. És egy Sidewinderem is van valahol. :D
  • MaRee
    Találtam egy fekete lyukat! Érdekes,hogy gond nélkül milyen közel lehet hozzájuk kerülni, 26km-ig engedett. A valóságban ez nem lenne ilyen egyszerű :D
    Akit érdekel nézze meg, nagyon érdekes látvány, ahogy eltorzítja a fényt. Kb 100 fényévre van a Sol-tól, HIP 34707.

Utoljára szerkesztette: MaRee, 2016.02.07. 16:08:07
  • stoppos
    Gratula. Bonts egy sört. :)
  • Dzsini
    Már csak 399 milliárd 999 millió 998 ezer van hátra...
  • PiszkosFred
    Meg a kereskedesre atalakitott (40+ rakteres, talan max 60-ig) Cobra III-mal is ugy ott tudod hagyni a tamadokat, mint a pinty, emiatt ne aggodj. Neha megkarcolhatnak, de azt meg kibirja a kasztni :)

Legnagyobb kart az en cobramban akkor tettem, amikor felszallas utan utanegetovel belerongyoltam egy kifele tarto hajoba, majd onnan lekoccolva a falba, es ott meg beszorult ket panel koze. Na mire onnan kijottem, szarban volt a hajotest, haragudott ram az allomas igy aztan futni kellett, de meg igy sem volt gond.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.02.07. 10:54:38
  • Dzsini
    Cobra III mindenes. Jó a páncélzata, jól fel lehet fegyverezni, jobban fordul, ha menekülni kell az egyik leggyorsabb hajó a játékban, és ha eladod a Viper IV-et, abból fel is tudod kicsit szerelni. Menj el Li Yong-Rui által irányított rendszerekbe, és ott még olcsóbb is a szerelnivaló.
  • KiruHoshino
    Azért azt se szeretném, hogy kilőjenek. Ráadásul ez a gép ingyen volt. :D
  • Dzsini
    Szállításra-repkedésre a Viper IV nem igazán ideális (sokkal inkább csatahajó), abban a méretben a Cobra III egy nagyon kiváló mindenes.
  • Dzsini
    Írj nekik, elég segítőkészek szoktak lenni.
  • KiruHoshino
    Milyen felszerelést ajánlotok egy kezdőnek? Leginkább csak repkedek, és szállítós feladatokat csinálok. Egy Viper MKIV-em van.

Köszi a tippeket.
  • Dorgal
    A problémát már megtaláltam.Két különböző accountra vettem az ED-t és a Horizons-t.Írjak a supportnak,vagy van valami más megoldás?Jó nagy marha vagyok,az már igaz.
    Köszi ,ha tudtok valami megoldást.
  • KiruHoshino
    Köszi a segítséget. Hát akkor távozom a rendszerből. :D
  • Dzsini
    Szedj le mindent (programok eltávolításánál), töröld le a játékmappát ha megmaradt, és nulláról telepítsd fel újra az egészet.
  • Dzsini
    Elite wikiről

Amíg "élő" a vérdíj, addig ne menj abban a rendszerben olyan állomásra (frakcióhoz), ahol kiszabták rád, vagy keveredj bármilyen rendőrség közelébe - ha szkennelnek és meglátják, szétkapnak, szabad préda vagy. Ez a "wanted" állapot, akikre te is vadászhatsz RES-ben, Nav beaconnál, stb.

A vérdíj súlyosságától függően 15 perc (400 egy véletlen lövésért) 1 napon át (1000) 7 napig (6000 és felette) tart az aktív vérdíj, utána büntetésként megmarad, és a hajó újravásrlásnál, vagy a rendszert újralátogatva lehet / kell kifizetni.

Tehát távozz a rendszerből, és amíg bal oldalt a második fülön látod a rád kiszabott bountyt, addig ne menj vissza.

persze van lehetőség egy sidewinderes cserével "elcsalni" a büntetést, de az szerintem nem elegáns módszer
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.02.07. 07:05:45
  • KiruHoshino
    Sziasztok!

Lenne egy gyors kérdésem. Ha vérdíjat kapok a fejemre és abban a szektorban tartozkodom ahol azt kiszabták rám és meglátogatok egy űrállomást akkor lelőnek vagy kifizethetem a vérdíjat?

Köszi a választ.
  • stoppos
    Érdemes az elején végigcsinálni a tréninget.
  • toocha
    Sziasztok! Ma megvettem a játékot, és marhára tetszik. De ez aztán nem egy egyszerű játék. 2 órát elbogarásztam a menüben, első felszállásra felrobbantam...lelőttek üresen a kalózok...utána nagy nehezen eladtam egy rakomány zőccséget...Eddig nagyon tetszik.
    Utoljára szerkesztette: toocha, 2016.02.06. 22:20:18
  • danone
    Az utolsó hírlevélben lejjebb volt egy kis érdekesség, még nem láttam ide beküldve, ha igen, bocsi!
    Tervezett content az évre:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    2.1 – The Engineers
    Coming Spring 2016
    Everything changes. Introducing an expanded mission system and game-changing loot. Craft exotic weapons and modules for your spacecraft and build a ship unlike any other.

2.2 – Guardians
    Coming Summer 2016
    Take what comes and strike back with double. Bring a second ship to every combat encounter with Ship-Launched Fighters and defend your passengers against the deadliest threats in the galaxy.

2.3 – The Commanders
    Coming Fall 2016
    Team up and stand together. Forge your own identity with the new Commander Creator, then share your bridge with Multi-Crew and fly with friends.

2.4 – ????
    A secret to be revealed in Elite Dangerous: Horizons’ final expansion!
    The sales end Friday January 12 (6pm GMT).
  • Dorgal
    Feladom,nem tudom,mi a francot lehetne tenni.
  • Dorgal
    Egyszerüen nem enged belépni a Frontieres accountomra.
  • PiszkosFred
    Akkor valami nagyon furcsa dolog zajlik nalad, mert speciel nincs fel perce, hogy beleptem, hogy a teljes linket ki tudjam neked masolni :)
  • Dorgal
    Oda nem lehet most belépni
  • PiszkosFred
    Nem, hanem a hivatalos oldalon https://www.frontierstore.net/frontier_partnerkeys/