ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Balcsix
Nekem az lenne az érdekes, ha vételi áron lehetne eladni. A való életben is veszít az árából valami ami után megvetted, hiába bontatlan. Szalonból kihozott 0 kilométeres autó már akkor "elvesztett" az árából akár több millió forintot, amikor még csak bele sem ültél...
RJoco
Én pont arra emlékszem, hogy nyugodtan ki lehetett próbálni bármit, mert eladva visszajön a teljes ár. És ezt meg is csináltam mikor eladtam az Asp-t, hogy kipróbáljam a Vulture-t, majd visszacsináltam az egészet.
Akkor jött variáció mikor bejöttek a tuningolható modulok. A komplett hajót már kevesebbe számolta a tuningolt modul miatt, mint amennyi volt. Ha leszedtem a tuningolt modult, akkor visszaállt a normál magasabb ár.
Ha Li Yong-Rui-nál veszed, akkor eladásnál is a vételi árat számolta, ha máshol adtam el. De, ha nála adtam el máshonnan vásárolt modult, akkor azt is a vételi áron vette be. Szóval hasznot nem lehetett húzni a modulokból, de veszteség sem volt.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

s_andras
Azt hiszem a hajók ára a kezdet kezdete óta azonnal -10%, ahogy megvesszük. Eleinte a modulok is így mentek, de később azoknál változtattak, és így már veszteség nélkül lehet fel-le pakolni őket.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Nekem mázlim volt a coloniai bányászat során. Voltak persze olyan napok, amikor mindent találtam a void opal hot spot-ban csak opált nem. Ilyenkor elmentem másik lelőhelyet keresni. Viszont akadt olyan is, amikor egy-kettőre meg tudtam tölteni a rakteret. És szerencsére volt olyan állomás a közelben, ahol a tonnánkénti 1,6 millás árat is megadták érte. Azért egy fordulóval 100 milla felett keresni nem rossz. <#vigyor>

RJoco
A kondán nem is kettes hely van a tetején, hanem hármas. Átraktam ide a két fontos bányászati eszközt.
Sajnos most sikerült olyan irányban elmennem, ahol nem találtam jó rendszert a bányászathoz, így a próba későbbre marad.

Mióta esik a megvásárolt hajó eladási értéke kb. 10%-kal?
A Krait-ot 44 milláért vettem, de már csak 40-et kapok érte.

RJoco
A Pythonra ránézek, úgyis porosodik egy valamelyik hangárban.

Anacondával nincs gondom a helyezkedéssel, mint inkább a célzással.
Amolyan multira van megcsinálva, meg is tudja védeni magát. Viszont emiatt a kisebb helyre kerültek a bányász eszközök, amik a hajó alján találhatóak.
Lehet, hogy, ha a tetején lévő két 2-es ágyút lecserélném, akkor máris pontosabban találnék a repedésbe 400 méterről.
Amúgy még sosem mentem neki sziklának a helyezkedés közben, sem a darabokon maradt anyag lelövésekor. Szóval ezzel a részével nincs gondom.
Viszont amennyi anyagot össze szoktam szedni egy bányászat alkalmával, simán jó lenne egy M-es hajó is. És akkor nem kellene hajót sem cserélnem, ha épp közeli Outpost-on tudom jó áron eladni a cuccot.

Egyforma dupla spotot még nem találtam. A minap is egy void opal volt keresztezve egy alexandrite-tal. Beugrottam a kettő metszéspontjába. A void szélén találtam egy robbantható void-ost, utána átmehettem az alexadnrite-be, mert ott többet is találtam. Lehet, hogy azt nem legelték le és azért volt szerencsém. Így lett kb. 17 millió a bevétel. Ha ügyesebben robbantok, akkor akár a duplája is lehetett volna.

Én a jó öreg Pythonomat alakítottam bányász bárkává. Lényegében minden felszerelést ami bányászathoz szükséges rá tudsz aggatni, és mellette még bőven marad raktér is. Mivel három nagy és két közepes felfüggesztése van, ezért akár az önvédelemhez szükséges fegyverzetnek is helyet lehet szorítani. A sziklák között is szépen el lehet vele manőverezni, legalábbis nekem nem volt gondom ezzel. Persze ha van elég nyersanyag, némi mérnöki barkácsolás a hajtóműveken még ezen is tud javítani.
A Krait MKII manőverezhetőbb, de valamivel kevesebb hely marad a rakománynak.
Colonián a felfedező hajónak épített Krait Phantom-ra pakoltam némi bányász felszerelést, és mentem el sziklákat repeszteni. Használhatónak ez is használható volt, de itt már kellett néhány kompromisszum, hogy mit vigyek magammal a gyűrűkbe és mennyi hely marad az onnan visszahozott dolgoknak.

Az Anaconda és a többi nagy hajó szerintem leginkább a hagyományos lézeres bányászathoz használható hatékonyan. Ott kevesebbet kell helyezkedni, hiszen nem kell tölteteket kirakni. Mivel jóval több modulnak van hely, így akár három begyűjtő limpet vezérlőt is fel lehet rakni, és még így is hatalmas raktér várja az finomított érceket. A fegyverfelfüggesztésekből is akad elég, így akár 3-4 bányász lézert is fel lehet pakolni, ráadásul ezeket el is tudják látni energiával. Már csak találni kell egy dupla painite hot spotot hozzá. <#kacsint>

Ahogy Dzsini is írta, az eddb.io jól használható arra, hogy mit hol lehet beszerezni.
A felső menüsorból válaszd ki a Stations menüpontot. Utána meg tudod adni többek között, hogy milyen hajót vagy modult árusító állomást keresel, illetve a referencia rendszert is, ahonnan indulnál.
A találatilista pedig szépen megmutatja távolság szerint hol tudod beszerezni az adott modult, illetve mennyire friss az információ erről.
Nagyobb beszerzésekhez tanácsos Li Yong-Rui által ellenőrzött rendszereket megcélozni, mivel minden hajóra, modulra kedvezményt kapsz a területén.

Igazán jól mehet a dolgod Dzsini, ha már a void opal-t kell ignor listára raknod! <#kacsint><#vigyor>

RJoco
Pont most jártam több High-Tech állomáson is, amin elég szegényes volt a magas szintű jó cucc kínálat.
Konkrétan a Krait MKII-t nem tudtam rendesen felszerelni helyben.

Nincs is szebb dolog, mint kimenni a gyűrűbe. Limpetek nélkül. Még jó, hogy van bőven alapanyagom, így tudtam gyártani.
Anakondával nem fogok szeretni bányászni. Túl nagy ahhoz, hogy rendesen beletaláljak a robbantási hely közepébe. Több kavicsot is csak többszöri robbantásra sikerült szétaprítanom annak ellenére, hogy már vörösben járt a yield grafikon. Nem is esett annyi, mintha rendesen szét tudom durrantani.

Ki mivel szeret bányászni?

Nagyon köszi, nem is ismertem ezt az inara oldalt, kurva jó, minden fent van, köszi 😊
wollnerd
1. Az 1-es panelen (1-es bill gomb) a conctacts fülön ott vannak/lehetnek a materal-ok és az árucikkek (A Canister <árucikneve> formában] ott van mindig az add to/rmove from ignore list gomb is. Példakép. Ezeket már nem fogja a limpet behordani. Én jellemzően a canister-eket mindig ignore listába rakom.

2. Az Inara oldalán is tudsz rákeresni a modulokra az "Outfitting" menüpontban, a jobb oldalon ott a kereső, oda beírod a modul nevét amit akarsz, Near mezőbe hogy hol vagy jelenleg és keresés. Bejelelölheted hogy kedvezményesen (just discounted) szeretnéd-e.

Afene... Dzsini megelőzött.... 😊
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2020.01.12. 11:02:59

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Nagyon köszi!! 😊 pont ez kellett, szuper! 😊 Köszönöm!!
Dzsini
Limpet kétféleképpen működik:
ha kijelölsz valamit neki célpontnak, akkor kimegy, behozza, kipukkad. (nem túl költséghatékony megoldás)
a másik, ahogy most használod, hogy behord mindent, amit lát - itt viszont a bal oldali panelen a kapcsolatoknál hozzá lehet adni az "ezek nem kellenek" listához:

Magas technológiai szintű állomások általában magasabb színvonalú cuccokat árulnak. Emellett az eddb.io oldalon tudsz keresni, hogy a választott állomás közelében hol lehet kapni tetszőleges dolgot.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Sziasztok!

Ujabb egyszeru kerdeseim lennenek, ha nem gond.

A collector limpitnek meg lehet valahogy mondani hogy pontosan mi gyűjtsön be? Mert most folyamatosan hozogatja az olyan cuccokat amelyek nekem nem kellenek és a refinery az meg megvan telve az ilyen felesleges cuccokkal, így egyenként el kell dobálom mindig őket es lassan megy a banyaszas ezert.

Szeretnék venni jó cuccokat az ürhajomhoz, de egy csomó bázison csak rossz cuccok vannak. Van erre valami szabály hol kell keresni a jó cuccokat, milyen fajta rendszerekben vagy bázisokon?

Koszi elore is!

M
Boldog új évet parancsnokok! <#vigyor0>

Én a magam részéről azzal fogok ünnepelni, hogy elugrok a Jameson memorial-hoz, és a tavaly kemény munkával megkeresett kreditjeimért veszek egy alig használt Anacodát. Aztán a vázig lebontom a hajót, és építek belőle egy szerte-szét tuningolt szörnyeteget. <#vigyor1>

Dzsini
Hát, ha pontosak akarunk lenni legelsőre a 2018 őszi frissítésre voltak betervezve, 2017-es Frontier Expon beszéltek róla először 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Caliph
hát ha azt vesszük hogy a fleet carriernek karira kellett vna jönni,akkor a másik kettő pont elfér idénre 😄

de szerintem ha nagyon megerőltetném magam , ki tudnék találni tartalmat jövőre is 😄
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.01.01. 13:36:03

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

PiszkosFred
Es akkor mi marad(na) 2021-re? 😄

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

De arra, igazad van. huuu nagyon köszi, ez is nagyon hasznos volt, hogy ahhoz, hogy lássam a resource site-ok helyét az új hajón, azon is kell surface szkenner! Köszi és BÚÉK!!
Nagyon köszi a részletes választ, este ki is próbálom akkor, veszek egy új hajót, Cobra III-at néztem ki😊 BÚÉK!!!
Szuper! Nagyon köszi a segítséget! BÚÉK! 😊
Caliph
Boldogat meg újat meg évet meg fleet carriert és space leget meg atmoszférás bolygókat 😄

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

cylonflatus
Nem a surface scannerre gondolsz? A discovery scanner alaptartozéka minden hajónak. Ha egy bolygó gyűrűjét szkennelted, akkor a resource siteokról az adatok megmaradnak, szóval ha átszállsz egy másik hajóba nem kell még egyszer szkennelned azt a gyűrűt. Azonban ahhoz, hogy lásd a siteok pontos helyét, azon a másik hajón is kell lennie surface scannernek.

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

Újra ismerkedem a játékkal, szóval a rutin még messze van. Én is inkább arra tippelek mint amit Julian írt, nem veszi figyelembe hogy van még SRV.
A bosszantó igazából az hogy nem ad semmi visszajelzést, csak azt veszi észre az ember hogy nem csinálja.
RJoco
Mielőtt még feltennéd a kérdést, ha adatot vagy égitest felszínén található anyagot gyűjtesz, az is mind veled megy a másik hajóba, mindegy, hogy mennyi hajó van.
Sőt! Sajnos vagy nem sajnos, de a raktered tartalma is veled megy. Vagyis, ha egy telepakolt Asp-ből át akarsz ülni egy Cobra-ba, amin nincs elég hely, akkor ez nem is fog menni, míg meg nem szabadulsz a cucctól.
Természetesen nagyobb rakterű hajóra cserélésnél ilyen gond nincs.
Ha bányászol és finomítasz, akkor a finomítóban lévő cucc ott marad. Az nem a raktér része.

Modult átvinni úgy tudsz, hogy először a store-ba teszed, majd hajót váltasz és a store-ból a hajóra pakolod.
A core modulok nem maradhatnak üresek, vagyis, ha azokat is vinni akarod, akkor a helyükre valamit venned kell.
Ha méretkülönbség van a két hajó között, akkor esélyes, hogy a core modulokat úgysem tudod vinni. És talán nem is érdemes.

s_andras
Helló! Majdnem mindent át lehet pakolni a hajók között, kivétel a hull módosítások, hiszen az maga a hajótest, és azok a modulok, amik a méretkülönbség miatt használhatatlanok lennének egy másik hajón. Tehát alapból univerzálisak.
Az adatok pedig a pilótához tartoznak, örökre a tieid.
Nincs mit, nem kell szabadkozni, nyugodtan lehet kérdezni, mindenki volt kezdő <#awink>

Sziasztok!

Bocs az alap kérdésért. Ha veszek egy új hajót arra át lehet rakni a korábbi hajóm valamilyen cuccát (lazer, power distr unit, stb) vagy teljesen újat kell venni?
Mi van a univerzium adatokkal?! Ahol a régi hajóval jártam azokat az új hajó is tudni fogja vagy kell arra is egy discovery scanner és fel kell térképezni. Leginkább itt a Resource site-ok érdekese, mert oda mennék az új hajóval is vadászgatni.

Köszi szépen!
M
RJoco
De egyszer már kirakta, szóval, ha csak leszállt, akkor miért nem tudta megint kirakni és miért volt lekapcsolva a hangár?
Ha elővette volna a fegyvereket, akkor esélyes, hogy lekapcsolta, de, ha elővett fegyverekkel visszakapcsolta, akkor el kellett volna mennie a villanynak.
Úgy vettem észre, hogy automatikusan képes beállítani a prioritásokat, amiket később átállíthatsz.
Lehet, hogy, ha kilövik az SRV-t, akkor lekapcsolja a hangárt, mert minek menjen. Csak azt nem nézi, hogy van benne még egy SRV.
Vagy tényleg bug.

Tegnap visszaértem a bubiba. És ha már van belőle bőven, akkor be is fektettem a kutatási eredményeket.
Szereztem néhány új szövetségest az Sas-köd és az Omega-köd lakott rendszereiben egy-egy adatcsomagért. Illetve a Sirius Corporation is úgy gondolta elismeri munkámat egy Sirius permit-tel.
És még maradt annyi, hogy az SSL Interstellar Plc. éppen folyó terjeszkedésének is adjon egy löketet.

Viszont most egy időre elég volt az FSS zajaiból, így szárazd dokkba küldöm az Unreliable Witness-t. Helyette a többi hajómon kerítek sort némi ráncfelvarrásra, optimalizálásra. És talán beruházok egy Anacondára vagy T10-re. <#kacsint>

Én is az energia ellátásra szavazok.
Tegnap én is ugyan így jártam. A felfedező hajóm erőműve némileg alul van méretezve. Kikapcsoltam az srv garázst, hogy egy másik modul használható legyen. Ezek után leszálltam az egyik bolygón és nem értettem, miért nem tudom kirakni az srv-t. Aztán beugrott. <#zavart1>

s_andras
Nem tudom mennyire vagy rutinos, de ha még nem nagyon, és még nem láttad át teljesen a prioritási rendszert, akkor lehet hogy ott van a gond. Esetleg alacsonyra van állítva, és ha az erőműved nem bírja bizonyos együttállásoknál, akkor kikapcsolhatja. Ha viszont mindent biztosan kézben tartasz, akkor simán lehet egy bug, láttunk ennél cifrábbat is.

Megoldódott. Kikapcsolt az SRV bay, bár nem értem miért.
Bocs, azt elfejtettem írni hogy 2 van, egyet kilőttek, szóval 1 még van a tárolóban, de azt nem tudom kirakni.
Dzsini
Az SRV-t pótolni kell az állomáson ha kipukkadt.

Sziasztok!

Találkoztatok már az alábbi hibával, én legalábbis hibának gondolom.
Nem tudom az SRV-t kirakni. Előzmény, kilőtte az egyik SRV-met a Sentinel, visszakerültem a hajóba, újra leszálltam és akárhova teszem le a hajót sehol sem tudom kirakni. XBOX-on játszom.
Megoldottam. <#gonosz1>

https://fxmason.blogspot.com/

Vajon mi törpénhetett a topik banerral? <#rinya>

https://fxmason.blogspot.com/

RJoco
Lehet, hogy a játékod teljes képernyős módban fut.
Állítsd át ablakosra.

Hali.
Elkéne egy kis segítség 😊
Valami miatt az ED Market Connector nem akar a játék felületén top maradni. Megjelenés> "mindig felül" be van pipálva. Mit nem csinálok jól ? Köszi.

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

cylonflatus
Köszi!

Dzsini
Akár egyszerre az összes hajóra is felteheted - ha egyszer megvan, megvan.

cylonflatus
A különböző dekorációk, a dashboardra helyezhető cuccok, pl bobbleheadek, izzósor, stb hogy működnek? Miután megvettem szabadon átrakhatom másik hajóra, vagy ha egyszer elhelyeztem akkor az ott is marad?

Kellemes ünnepeket mindenkinek!

cylonflatus
Úgy volt, hogy most decemberben kapjuk meg a fleet carriereket, de áttolták a jövő évre. Szóval ne számíts semmi nagyobb változásra, a bányászat és a felfedezés lett egy kicsit más. A bányászattal jobban lehet keresni, lehet aszteroidát repeszteni, hogy a magban lévő az értékes ásványokhoz hozzáférj. Felfedezésnél az advenced scenner alapfelszerelés lett, a surface scannerrel meg szondákkal lehet lőni az égitestet, hogy feltérképezd. Ilyen, és ennél apróbb dolgok, de nem tudom, hogy mikor léptél be utoljára pontosan, hogy egyáltalán újnak találod-e ezeket is. Esetleg találsz 1-2 új hajót. De én kevesebb mint egy éve vettem meg (bár azóta bele is toltam 1200 órát😊, szóval nem én vagyok a legalkalmasabb arra, hogy a verziók közti különbségekről beszéljen.

Mindenkinek kellemes karácsonyt!

Sziasztok!
Bocs a hülye kérdésért, de 1 éve nem játszottam a játékkal és akkor is csak a koca játékos voltam, bányászgattam, kalózokat keresgéltem és lőttem le. Történt valami olyan a játékban az elmúlt 1 évben amit szerintetek nézzek meg és próbáljak ki?
Nekem valamiért mindig ilyenkor karácsony környékén jön elő, hogy játszak vele, ekkor nyomom 1-2 hétig minden este és utána mindig lerakom 1 évre 😊 de nagyon szeretem, csak nekem hangulat kell hozzá és nyugi.
Nagyon boldog karácsonyt Mindenkinek!
s_andras
Csatlakozom, boldogat!
(Jól esett ma a befejező 500 ARX, összesen 3300 esett le. Egyszer kihagytam egy heti 400-at, így van ilyen rövid idő alatt 8513. - ...13? Ez nem tudom hogy jött ki, azt hiszem még nem költöttem... - Nem jó biznisz ez nekik, pillanatok alatt elérek mindent ami "kell" <#hehe> )

Szép karácsonyt mindenkinek!
Viszlát Colonia, és kösz a vendéglátást!
Elindultam vissza a bubi felé. Úgy döntöttem, hogy a Sagittarius A*-ra majd a következő felfedező úton kerítek sort.

RJoco
Mivel a limpeteket úgy lőjük ki a fegyverzet részeként, ezért jelenlegi voltában problémába ütközni.
Viszont, ha megcsinálnák, hogy mindegyik fajtát külön gombra lehessen állítani, akkor máris nem lenne ezzel gond és ráadásul nem kellene váltogatnom a fegyvercsoportokat sem.
Az jó, hogy kétféle fegyverre 1-1 tűzgomb, de az összes többi dologra mehetne másfajta gomb. Mint ahogy a HeatSink-re is be lehet állítani és, ha jól emlékszem, akkor a chaff launcher-re is. Nem kell csoportba rakni őket.