23609
1418743729.jpg
  • Roger6
    Most szereztem be egy Medium Beam-et, hát elég durva kis cucc, csak úgy potyognak az NPC-k
  • toocha
    Ha popsi protecting kell valakinek tudok segíteni ha fennt vagyok, egy Vulture-el, két large beam laserrel! Következő lépcső egy Fer-de-lánc lesz! :)
  • Roger6
    Igen, felszabadul a hely. 1 limpet 1 tonna, és hogy meddig van életben, az a Collector Limpet Controllertől függ. Rettentően meggyorsítja a bányászatot, össze sem lehet hasonlítani a kézi bányászattal. Én 10 perces Collectort használok, szóval 10 percig szedi össze a cuccokat helyettem, de hidd el, hogy sokszorosan több nyersanyagot hoznak be, mint ha kézzel terelnéd be a Cargod-ba az érceket.

Néha elég hülyék, és neki mennek az aszteroidának, ilyenkor felrobbannak. Szóval először fúrni, aztán amikor 2-3 darabka van az űrben, akkor ráküldeni a limpetet, mert akkor már elég messze lesz az aszteroidától. Amúgy eléggé olcsók ezek a drónok, de sajnos ha egyszer kiengedted őket, akkor onnantól már nem tudod visszarakni a raktérbe a kis jószágokat.

Megéri, lesz helyed is Cobrában, használd őket!
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.04.16. 19:53:28
  • MikX
    Jaj meg mégegy dolog lenne, én limpetek nélkül bányàszok, mert relative kicsi a raktér, és asszem a limpetek a rakteret foglalják el, de azt nem tudom, hogyha pl elhasználom őket akkor felszabadul a hely? Szoval vihetek nyugodtan kis raktérrel is?

Keresnem meg nemkell, ez a rendszer nekem tökéletes bányászni :)
    Itt szinte csak a legdrágább anyagokat találom.

Amugy azértis mentem rà erre a bányászatra, hogy végre elkezdhessek felfedezni, mert ez érekelne a legjobban, de ehez kell egy jo hajo, meg még egy rakás pénz felszerelni rendesen.
    Ezen a fullos szkenneren rendesen ledöbbentem mennyibe kerül. :)
  • Janicsillagasz
    Nem lehet, sajnos egyesével kell végignézni mindet.
  • MikX
    De lwhet a keresőben is ilyenre szűkiteni? En ehez nemnagyon ertek még
  • MikX
    Hát én nem találtam a környéken sehol egy olyan ismert rendszert sem amiben pristine metallic volt valamerre is, marpedig massal nem eri meg foglalkozni, ahogy olvasom.
    Én a 14 i orionis rendszert találtam, van vagy 10 gyürüs bolygo, meg van belt is asszem kettő, és mind pristine, es metallic is nagyonsok van, lehet válogatni :p
  • Roger6
    Én drukkolok

De jó, hogy tegnap upgradeltem a life support modult Az 5 perceset cseréltem 10 percesre, ami azért jó, mert landolásnál csak 4 percem maradt.

Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.04.16. 19:08:36
  • Janicsillagasz
    Naponta 2500 fényév.... az a gáz hogy napi 1 órát tudok játszani többnyire
    De majd szerdán a szabadnapomon meglátom mennyit tudok lefaragni belőle....
  • Roger6
    Persze, hogy szétszedhető a Cobra, mint minden egyes hajó. Viszont van egy hatalmas előnye: Boost-al az egyik leggyorsabb hajó a játékban, tehát van lehetőséged meglépni a támadók elől, amíg az FSD újratölt, valamint a manőverezhetőségének köszönhetően el is lehet kerülni, hogy SC-ből kirántsanak (ha erős, nagy hajó támad rád, az nem olyan mozgékony mint, te pl). Szerintem ez a két tulajdonság elég nagy előnyt jelenthet más hajókkal szemben.

Számomra a Solo Play és a Privta Play... hát nem is tudom, kicsit csít szagú - saját vélemény, elhiszem, hogy sokan nem így gondolják. Szerintem ha bounty van rajtam, ezért solo-ban nyomom hogy leteljen, ezzel elkerülve azt, hogy levadásszanak nem fair. Ez csak egy példa. Pont azt a veszélyt veszi el, amit a játék neve is sugall, így nincs adrenalin, vagyis csak töredéke.

Én azt mondom, hogy ha egymás közelében játszunk, akkor tudunk segíteni egymásnak (akár bányászatban, akár küldetésekben). Rúgjuk szét a seggüket.

8 napod van visszaérni, ami napi 2.500 fényévet jelent. Az azért nem gyenge. Remélem sikerülni fog, de szerintem hetente-kéthetente kitalálunk valami okosságot, szóval lesz csapatjáték mindenképpen.
  • Janicsillagasz
    Nem csak online lehet együtt játszani, ott van a privát csoport is, amibe belépve csak a csoporttagok vannak a játékba, illetve az NPC. És hidd el, készelmesen szét lehet szedni egy Cobrát, valami erős hajóval :)
    A huttonban benne vagyok, bár még kétséges, mert szombaton airsoft meccsem lesz, vasárnap meg valszeg az új vasárnapi nyitvatartás módosítás miatt dolgoznom kell (bolti biztonsági őr vagyok). Szóval nem garantált a részvételem. Az se biztos hogy hazaérek addigra :D Még több mint 20.000 fényévre vagyok a Sol-tól xDDD
  • Roger6
    Rendben, értelek, bár nem értek egyet ezzel. Szerintem:

1. Te is csak akkor tudod megvédeni őt, ha együtt vagytok online
    2. Ahogy olvasom Cobra MkIII az űrhajótípus, azért ott van idő, nem 5 mp alatt esik szét

De okés, ha nem hát nem.

Kicsit más:
    Akkor Hutton Orbital jövő hétvége mehet?
  • Janicsillagasz
    Sőt a DSS egymagában nem is használható, csak vlamelyik bolygószkennerrel együtt. De akkor esetleg érdemesebb egy auto dock számítógépet berakni, legalább nem kell vesződni a dokkolással :)
    Csak furcsálom hogy bányász hajóra felfedező modult rakni.... olyan mintha egy harcos pitonra raknánk egy prospector limpetet.... Bányászat mindig a lakott övezetben történik, ott pedig az esetek 80%-ában ismert a csillagrendszer. Úgyis olyat kell választani amelyikben van állomás is, hogy kelljen ugrálgatni az eladás miatt. Azok a rendszerek meg majdnem mind ismertek, megvvannak az adataik.... persze csak majdnem mind.... én is találkoztam már nem 1-2 olyan rendszerrel ahol semmit se láttam csak az űrállomást, közben meg egy gyűrűs bolygó körül keringett.... lehet hogy pont az lett volna egy bányászati terület :P Ilyen szempontból lehet hasznát venni egy szkennernek, de én nem vesződnék vele a többszáz ismert rendszer mellett..... de... ki mit akar, úgy csinál :)
  • MikX
    Hátja, mert mit tettem volna. Oda max egy 2es rakteret vagy tankot tudnék, azmeg nem oszt nem szoroz :)
    Detailed surface meg tobb mint az egész cucc egyben
  • Janicsillagasz
    Basic scenner? Bányász hajóra? Érdekes...
  • MikX
    Hát én beszerváltam egy cobra mkIII at, felszereltem amennyire lehet bànyàszni, van rajta harcii fegyver is, plusz itt már tudok annyi rakteret belepaszirozni hogy még pajzsom is maradt, plusz egy basic szkenner, egy 3as refinery. Ezzel már el tudok vinni annyit hogy szépenlassan összesporoljak egy rendes teherhajora, ez meg marad, mert tetszik, jo a kilátàs belőle
  • Janicsillagasz
    Ezzel az a baj hogy:
    1: nem biztos hogy pont akkor van online
    2: mire odaérsz az sok perc és van hogy 5 másodperc alatt megzabálnak minket,
    3: én valószínűleg Pythonnal fogok menni ;)
    4: pont a vérpistikék miatt nem játszok open play-ben (de érdekes módon az NPC-k is okoznak meglepetéseket.... volt már hogy 3 Anakonda támadt rám...)
  • Roger6
    Uram! Én azt tudom felajánlani, hogy abban a rendszerben (vagy közelében) végzem a dolgaimat amiben bányásztok, és ha balhé van, akkor egy PVP-re szerelt Cobra MKIII-al be tudok segíteni - bár van még mit fejleszteni rajta, de tud meglepetéseket okozni. Plusz érdemes feljegyezni az ilyen emberek nevét/hajótípusát, ha esetleg látjátok őket a rendszerben, akkor ugye eleve óvatosabban mozog az ember. Érdemes még szem előtt tartani, hogy ha tudjuk az ilyen emberek nevét, akkor közösen hajtóvadászatot is lehet szervezni ellene.
  • Dzsini
    ajánlott bányászhajók - plusz amihez csak kedved van, a te játékod :)

A T7 azért nem kedvelt, mert csak 4 kicsi hardpoint van rajta, és nem fér rá kettes méretű bányászlézer (és esetleg a hármas, ha az is jön)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.16. 08:01:14
  • Janicsillagasz
    Már csak azt kell kitalálnom hogy mivel menjek :D Kb minimum 50milla várható a felfedezésekért, ebből ti milyen hajót milyen felszereléssel vásárolnátok a bányászatra? T7?
  • Janicsillagasz
    Majd ha hazaérek a felfedezésből (a Naprendszertől 24.000 fényévre tartok....), én is bányászkodni fogok egy kicsit, ha gondolod mehetünk együtt és bevédhetjük egymás seggét :)
  • Dzsini
    Vannak, akik nem "haszon" céljából játszanak, mindenki maga választja meg a motivációit.

Egyéb híreinkben, kinyíltak a gátak, elkezdtek dőlni az infók a 2.1/1.6-ról..
    mai epizódban a pofozós ágyú és a sütős lézer
    (plusz egy csomó újragondolt felület a felszereléseknél, és sok sok egyéb érdekesség)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.16. 07:14:18
  • MikX
    Jo, ez tiszta, csak nem értem mi értelme. Haszna semmi nincs belőle, és szerintem nem is szorakoztato egy dogfight 2 lovessel kiloni valakit :)
  • Dzsini
    Ez egy ilyen játék, NPC-k is megteszik, és játékosok is. Ha védelem nélkül (akár társakként akár felszerelésként) mozogsz, veszélyben vagy. Ez a játék nevének második szava :)
  • MikX
    Nembaj, a multkori hozományból már kitelt egy cobrára, azzal esetleg meg is tudom magam védeni
  • Roger6
    Sajnos az űr ilyen rideg, és kegyetlen tud lenni.
  • Amergin
    Na megszületett
  • MikX
    Komolyan nem tudok megérteni egyeseket...
    Bányászgattam, volt nálam 16 tonna, palladium, platinum, painite, mondom akkor irány egy állomás, mert aludni is kéne, majd holnap eladom.
    Erre valami agyatlan kiránt, és 2 lövéssel leszed... egyből kiléptem.
    Mégha teszemazt ellopná, vagy valami, de mért fáj neki hogy összekapartam több óra alatt ezt a kis pénzecskét?
    áhh... nagyon felhúzott
  • Luciferkee
    Egyébként a fülkét, ha eltörik valahogy meg lehet már javítani állomáson kívül?
    Valami olyasmit simán elképzelnék, hogy leszállunk egy bolygóra és ott az SRV-vel valami úton-módon megjavítom.
  • Dzsini
    Nem, pajzsot regenerálni, ha wing társat lősz meg az átalakított beam lézerrel. A mérnökök (ez a 2.1 "kódneve" - Engineers) különféle átalakításokat tudnak majd végezni a hajórendszereken. Ez az első ízelítő, amit mutattak róla.
  • Janicsillagasz
    Wut?
    Lehet vele javítani más hajókat?
    Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.04.15. 18:09:23
  • Caliph
  • Dzsini
    Nem találtam én se nagy statisztikákat, de van, ahol azt írják, hogy a hasonló méretű típusúakhoz képest még kevesebbet is kaptak, máshol pedig többet, sőt kiugróan sokat is - mivel nem lehet őket ránézésre felismerni és legjobb esetben is kevesebbet érnek, mint egy jobb fémgazdag terraformálható vagy akár normál vizes / földszerű, így nem foglalkoznak annyira vele, hogy akár hang alapján kikeressék.
  • Janicsillagasz
    Nem találtam rá magyarázatot, de felfedezésnél a víz vagy ammónia bázisú életfenntartó gázóriások ugyanannyiba kerülnek mint a sima gázóriások, vagy valamivel magasabb az áruk?
  • MikX
    No tegnap nekiindultam bányàszni, egy jo 100 fényévet utaztam mire talaltam egy jo rendszert, addlert felcuccoltam pajzs nelkul 16 os rakterrel, aztan visszafele bedokkoltam egy helyre 16 tonna platinával. Eszmeletlen milyen latvany egy bolygo gyurujeben a kavicsok kozott banyaszni. :)
    Annyi "fotot" lotem...
    Talaltam egy jo oldalt ahol megadom hol vagyok es kidobja hogy mit hol erdemes eladni, ez nagyon hasznos :)
  • Dzsini
    "ASP tényleg olyan mint egy darázs pl." - amiben külön jó, hogy tartva magát a kígyós témához, az Asp az áspiskígyóról kapta a nevét :)

Hajóbejárás tervben van, HTC Vive-al már a pilótafülkében lehet mozogni (vannak egész jó videók róla), május 6-tól 2.1 béta.
  • TokraFan
    Tervben sokminden van, csak kérdés mi valósul meg. SC-vel szerintem nem lehet összehasonlítani, mert teljesen más játék lesz, más alapokra épül, de a legfontosabb, hogy még alpha fázisnak sem nevezhető állapotban van (bár az Elite is igen messze van a késztől, mégis több éves előnye van). SC-ben a repmodell tipikusan nincs még megcsinálva, a legnagyobb hajó is úgy repül mint egy vadász, de ez a fejlesztési stádium elején még normális.
    Az Elite alapja rendkívül jó, csak győzzük kivárni a komolyabb tartalmakat is...Jó hír viszont, hogy lassan jön a Horizons 2.1 amiben elég sok fontos és remeknek ígérkező újítás lesz.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.04.14. 23:27:10
  • Luciferkee
    Nos jó egy év kihagyás után feltettem újra a játékot múlt héten, illetve megvásároltam hozzá a Horizons kiegészítőt.
    Hát mit is mondjak, ámulok-bámulok. A Star Citizen is megvan, de valahogy ez az Elite sokkal jobban visszaadja azt az érzést, hogy egy hajóban ülsz, nem pedig azt, hogy a gép monitora előtt.
    A hangokra csillagos ötöst adnék, a mai napig nem találtam olyan játékot, ami ennyire élvezhető hanghatásokat nyújt. Ahogy leszáll az ember, esetleg nekivágja valaminek a hajót, minden hajónak más hangja van (ASP tényleg olyan mint egy darázs pl.), a fegyverek hangja stb. 1 év kihagyás után ami szembetűnt, hogy SC-ben is más hangja lett a hajóknak, ahogy gyorsul, lassít az valami fenomenális. Aztán leszálltam, kocsikáztam kicsit, visszadokkoltam és akkor ért sokk, mikor az hajtóművel az "R" gombbal el kell indítani. Na ott kaptam "eargasm"-ot.
    A hajók belseje, ahogy viselkednek, a nagyobb hajónak szinte érezni a súlyát. Ez valahogy a SC-ben nincs meg.
    Bele sem merek gondolni, ha egyszer megvalósítják azt, hogy a hajót majd be lehet járni az milyen lesz.
    Van ilyen tervben?
  • Gundark 1 1
    Köszönöm!

Jó tudni ha véletlenül valahogy rám bíznának diszkrét küldetéseket :) Bár anakondával nehéz feltűnés nélkül menni, de úgy teszek mint aki csak repked. Közben valahogy felcsempésztek (ismeretlen tettesek) mérsékelt legalitású árukat a fedélzetre. 216 tonnát. Nem figyeltem :) De ha már volt akkor csak oda kell adni a rászorulóknak azt a sok fegyvert nem?
  • Dzsini
    Asp Explorer - egy tizesből megvan, 120 tonnát elvisz egy pajzs mellett, felcuccolva 25 fényévet ugrik, és még meg tud lépni pár csúnyaság elől.

Vagy 20 millióból egy Type 7, de az nagy méretű, nem tudsz vele outpostokon leszállni - cserébe 216 tonna fér bele.