23609
-
#8090 Elég erősen gondolkodom azon, hogy a Cobra MkIII-at visszaalakítom bányász bárkává, és lövöldözésre veszek egy Vulture-t. -
#8089 Gátlástalanul lopja a neveket :) Engem még piton koromban Táti Attila kergetett néhány rendszeren keresztül :) -
#8088 uh... brutálisak -
#8087 Háhh!
Lukács Margitot kéne kinyírnom? Nem-nem, visszadobtam a küldetést.
-
#8086 Mindkét Capital Ship típus - Interdictor és Farragut - megtalálható több helyen, általában a politikai-katonai központokban parkolnak (pl. a Föld körül, Facece-n, stb.), onnan mennek pofozkodni a háborús övezetekbe. Az állomáshelyükön meg is lehet nézni (fel is írom a tennivalók közé):
Csatában le lehet verni 0%-ig, de akkor se pusztulnak el, csak távoznak (valószínűleg vissza a bázisukra, javításra). -
#8085 Magas fokú CZ kell, és olyan, ahol a harcban levő csoportok közül legalább a támadó oldal vagy birodalmi vagy föderációs - ekkor van esély arra, hogy valamelyik Capital Ship belátogat támogatni a támadókat (és ha bent van, és a védekező olyan, akkor a védőknél is jöhet egy - ebből keveredhet ki a lenti videó - a támadó föderációs hajó után megjött a birodalmi is). Körbe lehet repülni őket, vannak róla nagyon jó videók, ahol minden érdekes apróságot megmutogatnak rajtuk - csomó vadász dokkolóhely, az ágyúk, a lézerek, a hőleadók, a parancsnoki szint, stb.
Érdekesség, hogy ezek a nagy hajók még a régi, Witchspace-alapú meghajtást használják, ezért is tudnak pont a helyszínre érkezni. -
Janicsillagasz #8084 Szerintem ezekhez kismiskák vagyunk.... de van egy olyan sanda gyanúm hogy ezeket nem lehet "közönséges játékosnak" legyőznie. -
#8083 Ha igen, akkor már lehet is szervezni rá a közös eseményt :D Persze gondolom random szerűek ezek, szóval pár CZ-t meg kell nézni érte. -
Janicsillagasz #8082 És ezeket meg lehet semmisíteni egyáltalán? -
Luciferkee #8081
Sajnos itt vesztettünk, de visszatérünk -
#8080 Ez mekkora élmény lehet élőben! Te jó ég! Ma este keresek én is valami CZ-t, aztán megszedem magam, ha ki nem szednek.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.04.20. 11:51:36 -
Janicsillagasz #8079 Wattafakk!!!!
Visszavonom! Most néztem meg a videót. Ez mi az isten? Ezzel még nem találkoztam! A capital ship alatt azt hittem hogy Federal Corvette vagy ilyesmi... de ez.... ez nem hold! Ez a halálcsillag!
De ez amúgy hol van? Én elég sok CZ-ben voltam már de még sose találkoztam vele. -
Janicsillagasz #8078 "Aztán szaladni, amikor befut az ellenséges oldal capital shipje..."
Attól se kell nagyon tartani, egy Vulture-al már lazán le lehet gyűrni bármit (ha egyedül jön :D ), de ha befoglaljuk a CZ-t akkor jöhet bármi, rámegyünk vagy 15-en és nem tart ki fél percig se :D Ilyen esetekben egy óra alatt össze lehet lövöldözni 5 milla vérdíjat is -
#8077 Másik jó móka a Compromised Nav Beacon, ahol nincsenek rendfenntartók, és jó kis pofozkodások szoktak előfordulni, az valahol érzésre a High és a Hazardous RES között van.
Meg a Conflict Zone-ok, ahol szkennelni se kell, csak választás után a pirosakra vadászni :) Aztán szaladni, amikor befut az ellenséges oldal capital shipje...
-
Janicsillagasz #8076 Én egyszer benyaltam egy ilyen zónát. Vulture-al betámadtam egy Diamondback Explorert, mondom könnyű préda..... ahan hogyne.... nem figyeltem hogy wingben van 2 Anacondával :DDDD Bár megnyertem a csatát, de 3% hull maradt és kitört üveg... sipirc vissza gyorsan egy állomásra xD -
stoppos #8075 Isten hozott a fejvadászat örömteli világában. :D
Amúgy low resource site-on a legegyszerűbb az elején gyakorolni, bár nincs akkora fejpénz, mert csak kis hajók vannak. Aztán jöhet a high, meg az hazardous. A hazardous-ban nincsennek rendfentartók, ott már magadra vagy utalva. Cserébe nagy hajók jönnek inkább.
A rendfentartók esetén érdemes megvárni, amíg elkezdenek valakit lőni, aztán nekimenni szkennelés után. Azt is figyeld wingben vannak-e. Egyiket lövöd, a másik addig szétszedhet.
Hazardousban egyedül meg kell várni, amíg megtámadják valamelyik bányászt, akkor kisebb esély van rá, hogy rádfordul. Legalábbis az elején. -
#8074 huu, tegnap átszereltem fejvadászkodni, gondoltam kell a változatosság bányászkodás után, elmentem egy resource extraction pointra, hogy találjak célpontokat, találtam is, egész jó kis fejpénzeket szedtem be, aztán egyszercsak kaptam egy olyan találatot hogy minden leállt, konkrétan a kabinüveg is kitört, gyorsan újraindítottam, sikerült az fsdbe is életet lehetlni,és egy hajszálon múlott, de sikerült megúsznom, még volt 2mp nyi levegő a kabinban mikor az állomás légterébe értem, hu, elég húzós helyzet volt :D -
#8073 A prioritás arról szól, hogy 1-5ig állítgathatsz rá eszközöket. Ha a rendelkezésre álló energia kevesebb, mint amit fogyasztanál (pl. fegyverek miatt, vagy az erőmű sérülése miatt), akkor elkezdi lekapcsolni a hátulra sorolt eszközöket mindaddig, amíg a maradékot el nem tudja látni. Logikusan 1-es prioritásra érdemes tenni az FSD-t, a pajzsgenerátort, a fegyvereket, hiszen harcolni és menekülni még az utolsó pillanatban is kell. Hátrébb mehetnek a kevésbé fontos dolgok, leghátulra meg az olyan "szükségtelen" dolgok, mint a scoop, az SRV, az interdictor, meg az ilyesmik, amiknél teljesen mindegy, hogy ki- vagy be vannak kapcsolva.
Én láttam közvetítésben olyan kis PVP csatahajót, ami ha az összes fegyvert beindította, akkor még a létfenntartó is lekapcsolt - 7,5 perc elég megnyerni egy csatát, ha meg nem, akkor úgyis mindegy. A jó energiagazdálkodás életet menthet. -
Janicsillagasz #8072 Szóval erre való a prioritás. Oké akk ezt is megtudtam, mert ennek lényegét se értettem :D Köszi! -
stoppos #8071 A deployed, amikor kivonod a fegyvereket. Olyankor ha pár dolgot, amire tényleg nincs szükséged harmadik prioritásra raksz, azok leállnak. Elég csak annyit, amennyivel túlmegy a 100%-on. Az FSD interdictor pl pont ilyen, azt nem fogod kivont karddal használni. Amikor elteszed a stukkereket, újra működni fog minden. Szal rakd fel, azt rakd harmadik prioritásra és minden okés lesz. -
Janicsillagasz #8070 Hát az biztos hogy iszonyat az energiafelhasználása. Azonos méretben a Beam lézer a nyomába sem ér.
Amúgy az energiefelhasználás számomra még mindig nem teljesen érthető. Azt vágom hogy ha túlmegy a 100%-on az adott használás, akkor leáll a hajó. De egyszerre úgyse használok mindent. Nem használom egyszerre a FSD Interdictor-t és a kill warrant scanner-t és akkor még a fegyverzetet sem használom, de tök mindeg a kombinálás, egyszerre úgyse használok sose semmit. Ilyenkor nem a "RETRACTED" energia a mérvadó? Mert a "DEPLOYED" az csak az egész egyszerre történő használását mutatja, nem? Valaki magyarázza már el :D
Eddig pl nem bírtam (inkább nem mertem) felrakni a fullos FSD-t a Vulture-omra, mert a DEPLOYED túlmegy a 100%-on, viszont a RETRACTED még csak 70%-on van..... (Coriolis-ban). -
#8069 Fer-De-Lance-on próbáltam ki a Huge ponton - egy gyanútlan Sidewindert konkrétan egy lövésből ropogósra sütött (cserébe majd 14 millió csak a fegyver). iCourier-en is használtam egy ideig az alsó Medium ponton, de ott inkább egy gimballed Cannon. -
#8068 Én a pitonomat két kicsivel használtam, elég meggyőző hatásfokkal. A kondára is fogok tenni egy nagyot, de előtte még energetikailag fel kell készülnöm :) -
Janicsillagasz #8067 Védőpajzs ellen elég jó, de a páncélzatra már nem annyira. De a védőpajzsot tényleg hazaküldi vacsorázni..... Hát páncélzatra max akkor jó ha az ellenfélnek Reactive Surface Composite-ja van.... mert az az energia fegyverek ellen "hatástalan". Személyes tapasztalataim azt mutatták, hogy a medium méretű még haszontalan, a large már egész jó, a huge-ot még nem próbálhattam, de az sztem már odabasz :D
Viszont mivel fix fegyver, így nagyon gondosan kell vele célozni. Inkább odamenni az ellenség mellé és közelről belenyomni, mert ha mellé lősz, akkor egyrészt drága a lőszer, másrészt iszonyat hamar kifogy. Én pl nem is pocsékoltam kicsi hajókra, inkább a nagy dögökről vakargattam le vele a pajzsot.
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.04.20. 07:48:40 -
#8066 Jó estét! Plasma Accelerator-t mennyire éri meg használni? Elég drága a lőszer bele, ahogy néztem.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.04.19. 20:45:52 -
#8065 Persze Obsidian Orbital, amit ObsidianAnt-ről neveztek el, és az egyik ottani kis frakció (Ant Hill Mob) is az ő nevét "viseli". -
Luciferkee #8064 Maia? Azt hiszem már állomás is épült oda, túl messze sincs, ködben is van és még fekete lyuk is található. -
#8063 valóban , akkor keresünk olyat ami mindenkinek jó,egy látványos bolygóöv pl,vagy egy közeli köd -
#8062 Nincs olyan, hogy "fő" állomás. Változó, hogy egy-egy rendszerben az állomások melyik csoport irányítása alatt vannak, és ők mennyire támogatnak vagy tiltanak bizonyos kereskedelmi ágakat.
A beaconnél megjelenő hajókat természetesen befolyásolja az adott rendszer politikai és biztonsági helyzete. Nem túl rég volt egy szép hosszú adás a háttérszimulációról a hivatalos ED csatornán, ott bepillantást engedtek a finomságokba - nagyjából minden mindennel összefügg.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.19. 08:05:04 -
#8061 Köszönöm a segítséget mindenkinek! -
Luciferkee #8060 0%-nál reboot-al műküdik
Utoljára szerkesztette: Luciferkee, 2016.04.18. 22:40:24 -
Janicsillagasz #8059 Viszel magaddal javító csomagot és megjavítod. Ha nincs a hajón akkor annyi.... -
Luciferkee #8058 reboot systems
jobboldalt functions / reboot systems.
Asszem 1%-ra feltornássza, onnan csak idő és szerencsre kérédse, hogy továbbhaladj.
Utoljára szerkesztette: Luciferkee, 2016.04.18. 22:38:41 -
#8057 Hm, ha kilövik a Frame Shift Drive-omat, akkor Self Destruct? Vagy mi a megoldás? -
#8056 Ti használtok valami trading toolt? Érdemes? -
#8055 Azt honnan tudom meg, hogy egy adott rendszernek melyik a fő állomása? Tehát ahol a legtöbb modul található pl, nagy forgalma van, stb. Már ha van ilyen egyáltalán.
Ja igen, majdnem elfelejtettem. Még annyi, hogy valami szabályozza azt, hogy a Nav. Beacon-nél milyen NPC-k jelennek meg? Pl. hogy az adott rendszerben anarchia van, vagy akármi ilyen befolyásoló tényező?
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.04.18. 21:47:05 -
#8054 itt egy lista - Hauler, CobraIII, DBE, AspX, Anaconda, 3-185 millióig. Elsőre indulj el egy Haulerrel mondjuk a környező néhány ködöt megnézegetni, hogy bírod-e a monotonitást. Nem való mindenkinek. -
#8053 Azt már próbáltam, azzal nincs baj, ahogy a dokkolással sincs, sőt. soha nem vettem még egybe sem dokkoló számítógépet, mert én feleslegesnek érzem.
Hát akkor asszem futok még pár kört, mert ez így kevés lesz :D -
Janicsillagasz #8052 Bocsi, elírtam.... egy kicsit helyesbítek hogy érthetőbb legyen a mondat: *..... lényegében ez a 4 a legfontosabb, a többit eldöntöd hogy akarod-e.*
Szóval a Fuel scoop, ADS + DSS (utóbbi elhagyható) és az FSD a legfontosabb.
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.04.18. 16:41:31 -
Janicsillagasz #8051 Bőven elég a Cobra, én is azzal teszek egy ~60.000 fényéves karikát...
A felfedezéshez elengedhetetlen egy nagyon jó Fuel Scoop, amivel tankolhatsz a csillagokból. E nélkül el se indulj, különben lerobbansz. Utána természetesen a felfedező szkenner, amiből érdemes az ADS-t megvenni (Advanced Discovery Scanner - értéke 1.500.000Cr!), ez azért jó mert az EGÉSZ csillagrendszert látod vele, nem kell vakon tapogatózni hogy merre is vannak a bolygók.... Hafontos a szerzett pénz, akkor vásárolj még egy DSS-t is (Detailed Surface Scanner), mert ez minden felfedezési adatért +50%-ot fizet! A legjobb FSD is hasznos, a nagy ugrótáv miatt... lényegében ez a legfontosabb, a többit eldöntheted hogy akarod.
Az én hajóm így néz ki, bár amint láthatod ez több mint 8 millióba került. Esetleg a fuel scoop-on lehet spórolni. A 3A-s modul is bőven elég és csak a harmadába kerül a 4-es méretnek....
Ha nagyon fontos a pénzkeret, akk ilyen egy minimális hajó.
Ha felfedezésbe vágsz, javaslom elsőnek gyakorolj a majomketrecben, keress olyan rendszert aminek nem ismered az adatait és ott nézz körül, gyakorold pl a fuel scoopolást, mert nekem legelsőre sikerült megsütnöm a hajót :D
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.04.18. 16:36:13