ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
Csak a hivatalos oldal árusítja, tehát a kérdés második felére ez a válasz. Ott, és annyi, amennyit írnak.

Az pedig, hogy "megéri"-e? Hogy tudná valaki más eldönteni, hogy te mire, mennyi pénzt szeretnél áldozni? Olvass róla, nézegess videókat, de ne mások döntsék el helyetted, hogy te jól fogsz-e szórakozni vagy sem.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

nyirog
Sziasztok, már szemezgetek egy ideje a játékkal, szeretem a témát de még nem tudtam eldönteni h meg merjem e venni, olvastam tesztet is róla és még mindig nem tudom, kérdésem az lenne h megéri megvenni? ad annyi tartalmat és szórakozást h megérje? végezetül epdig azt szeretném kérdezni, hogy hol lehet megvenni a játékot a viszonylag olcsóbban?

ezt az oldalt használom pedig, de ezzel még nem találkoztam eddig 😊
kösz 😊

Uplay: Rakkimcer_HUN Steam: Rakkimcer

Jeffjohnson
Hasznos infók a játékban lévő hajókról:
LINK
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.01.06. 12:27:09

Jeffjohnson
Olyat még sajna nem találtam. Csak azt tudom mondani, amit én tapasztaltam. Cobrámon nekem 2 beam és két multicannon van. A Beam a shiled lelövésére jobb (több az energiaigénye de nincs lőszer) a multicannon pedig a hull sebzésére jobb (kicsi energiaigény ezért több pip jut más hasznos rendszerre de van lőszer, igaz az olcsó). Ha találok valami hasznosat majd belinkelem.

köszi az infot, nagyon hasznos
ehhez hasonló képeid vannak még?
pl. fegyverek

yesname
Itt nem, csak sajnos félreérthető volt így a hozzászólásod. Ezért bocsánat.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

yesname
Köszi! Így már rendben van és itt szerepel, csak (mint láthatod) nem arra a képre reagáltam, hanem JeffJohnson idézetére, amiről állított valamit és ez az állítás abból nem volt kivehető.
Ha idézek és azzal kapcsolatban állítok, akkor a hozzátartozó idézetet azért rakom be, hogy azt alátámassza. Ezért nem néztem meg a linket. Ha nincs idézet, megnézem. Valóban nem tartott volna sokáig megnyitnom és átfutnom a linket és elnézést ezért, csak abból indultam ki ahogy én idéztem volna be azt, amire reagálok.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2015.01.06. 11:54:16

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Jeffjohnson
Igazad van, javítottam.

Dzsini
Nem kell beszólogatni, még így sem - semmi jót nem szül az utolsó részmondatod, teljesen felesleges volt.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Jeffjohnson
Ezért tettem be a linket, hogy az egész story-t el lehessen olvasni. Én biztos nem reagáltam volna így ellenkező esetben, anélkül, hogy elolvastam volna mi van a linkben.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.01.06. 11:33:13

Jeffjohnson
Engem inkább a FD reakciója lepett meg. Máshol simán rollback lenne. Nem mondom, hogy ez rossz vagy jó csak meglepett.

Dzsini
Annyiban igaza van, hogy a beidézett szövegből nem derült ki az, amit írtál, sőt. A screenshot, vagy annak egy része kellett volna, mert a te szöveged ilyen szempontból félrevezető volt továbbolvasás nélkül.

Jeffjohnson
Akkor mégsem ferdítek már megint? Ráadásul ennyire durván? Jó lenne ha legközelebb utánanéznél annak, amit írok és utána vonnál le ilyen elmés konzekvenciát. Innentől kezdve HA LEHET, inkább tartózkodj a hsz-eim kommentálásától, mert nem ez az első alkalom, hogy ok nélkül gyanúsítasz. Ha nem megy, akkor meg tiltsd le a hsz-eim megjelenítését (én legközelebb ezt fogom tenni ha nem hagyod abba, mert ehhez a gyerekes viselkedésedhez nekem nincs kedvem).

Pluskast
Inkább adnák vissza azokat a bounty pénzeket amiket nem kapunk meg. Tiszta nevetséges, hogy egy ilyen bugot nem javítottak még ki......

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Dzsini
Az egyes pontnál szereplő "You may keep the credits! You're welcome to hang onto the credits we have accidently given you" szerintem elég egyértelmű.

yesname
Én nem ezt veszem ki belőle. Idéznéd melyik angol mondatban írják ezt?
"None of these players will be eligible for the "Race to Elite" competition if we feel they have gained an unfair advantage over the competition.""

Azt írják, hogy akik jogosulatlanul szereztek vagyont, nem vehetnek részt benne, azt nem hogy nem rollbackelik őket.

Dzsini
Az első hozzászólásban ott a screenshot - választhatnak.

yesname
Linket nem olvastam, csak amit idéztél és abban nem az szerepel hogy megtarhatják. Éppen ellenlezőleg.
Ezek szerint kiharcolták a jogosulatlanok, hogy megtarthassák az így szerzett vagyont? Az druva lenne azért.

Amúgy sok dologban egyetértek veled bármilyen hihetetlen. Én is jutalmaznám az openben játszóka több bountyval, jutalommal stb..
Nem jó a solos és mluti váltogatással előidézhető valószínű nem szándékosan betervezett "reset", amit csak fognak javítani.
Szerintem is jobb lenne ha nem lenne ájárás átjárás a solo és open közt, csak jelenleg ennek nincs semmilyen hátránya senki, sem az open játékmód számára.

Dzsini
Pont azt írják, hogy választhatsz - megtartod a játékpénzed, és nem mész a "Race to Elite" versenyre igazi pénzért, vagy visszapörgetnek, és mehetsz.

Amúgy ahogy mások is írják: miért érdekeljen engem, hogy másnak több játékpénze van egy alig/nem multi játékban? Van ötmilliárdja, megvesz amit akar, pár héttel (hónappal) hamarabb, mint mások. Mit változtat ez a személyes élményen?

Jeffjohnson
Olvastad egyáltalán a linket? Vagy már megint velem van gondod?

yesname
Éppen azt írják, hogy kivizsgálják és rollbackelnek stb. Ne ferdíts megint! Ráadásul ennyire durván.

Jeffjohnson
Ezt ne folytassuk már mert őszintén szólva unalmas ezen a gumicsonton rágódni. Abban megegyezhetünk, hogy nem értünk egyet és ezzel részemről ezt lezártnak tekintem. Ha lesz változás majd újra érdemes lesz beszélni róla de most ez van ezt kell elfogadni. Inkább hasznos tartalommal töltsük meg a fórumot.

yesname
Ismét mellébeszélés.
A vita azon indult el és eredetileg arról szólt, hogy az összekötést azért ellenzed, mert biztonságosan szerzett vagyont lehet openbe átvinni.
Na most ezt igen is meg tudod csinálni EVE-ben! Tudsz biztonságosan vagyont szerezni (szinte mondható, hogy szolóban farmolgatni) és azt multira használni... (openbe átvinni).
Utoljára szerkesztette: yesname, 2015.01.06. 11:01:27

yesname
Kettős mércét használsz és mellébeszélsz, hogy igaznak érezd amit mondtál.
Egy majdani elképzelhető változást teszel egy jelenlegi állapot mellé. Amit írsz úgy nem lesz korrekt, de MOST nem így van. Ha már egy feltételes még nem létező dolgot veszel bele a képletbe, akkor ugye a másik jelenleg létező az fix és megváltoztathalatlan Te szerinted...
Szerinted ugye nem lehetséges, hogy módosítsák a solo és open átjárhatóságát egy esetleges outpost és klánwar bevezetésekor vagy ha a rendszerbe bevezetett változások azt elvárhatóvá teszik?
Persze hogy nem, hiszen azt kell bizonyítani ami még nem is létezik annak érdekében, hogy a mondandódat alátámaszd. Már teljesen másról beszélsz, mint amiről szó volt és ami jelenleg van. Amiről beszélsz az nincs!
Ne beszéljünk már mellé...

"Itt viszont röhögve tudsz anarchy rendszerben kolbászolni anélkül, hogy bárki is megtámadna és ez igazságtalan.
Milyen igazságos már, hogy a solo mód befolyásolja a multi módban az árakat meg a faction-öket."

Igazságos, mivel mindenki előtt ugyanazok a lehetőségek állnak. Te is és mindenki megteheti ugyanazt.

"...Legyen már jutalmazva az, hogy én nagyobb veszélynek teszem ki magam!.."

Ezzel egyetértek. Én is mondtam ugyanezt.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2015.01.06. 11:00:14

Jeffjohnson
Hivatalos fórumról:
"After shoring up the database, in the early hours of the 2nd of January, we automatically refunded all the affected players for their lost transactions and also granted them a 20% bonus for their troubles. However, during this refund process, a very few (lucky) commanders received more credits than perhaps they were entitled to (5 billion credits in some cases)!

To be clear - these players will not be banned. Over the next 24 hours we will be investigating every affected player and performing individual commander rollbacks where we feel it's fair to - which may include credits, assets and rank where appropriate. We may reach out to individual commanders where this situation may not be straight forward. None of these players will be eligible for the "Race to Elite" competition if we feel they have gained an unfair advantage over the competition."

Beszarás. Lényeg az, hogy az a néhány mákos emberke megtarthatja a véletlenül kapott vagyonát, volt aki 5 milliárd cr-t..........

LINK
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.01.06. 10:49:19

Jeffjohnson
Itt egy hasznos kis LINK a shiled-ekről.
Másik hasznos info a pip-ekről:

" 1 pip to shields allows the sheilds to absorb around 1% more damage.
2 pips to sheilds allows the sheilds to absorb around 8% more damage.
3 pips to sheilds allows the sheilds to absorb around 37% more damage.
4 pips to sheilds allows the sheilds to absorb around 150% more damage."
Magyarán ha 4 pont van a SYS-en, akkor a shieldek sokkal többet bírnak (kb. 2,5 x) de 1 vagy 2 pip szinte semmit sem ér.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.01.06. 10:27:42

Zseniális ötlet inkább. Használd ki mások hibáit, és fordítsd magad előnyére.

ez inkább szándékos kibaszás másokkal véleményem szerint...........
Jeffjohnson
Én azt nem értem, hogy miért nem hasonlítottad össze a BPC által írt adatokat a valóssal? Ez sem egy olyan eszköz, amit csak elindítasz aztán helyetted gondolkodik. Az árak rendszeresen változnak ha egy termék fogytán van drágább lesz, ha kifogy lehet új árú után nézni. Használd az OCR-t és tölts fel friss adatokat 1-2 óránként. Nem vesz el sok időt és így ezzel és az árak figyelemmel kísérésével megelőzheted, hogy pénzt veszíts.

Hivatalos fórumon olvastam, hogy a sűrűn lakott systemekben néhány kalóz egyes station-re direkt fals adatokat adott meg, hogy odacsalja a figyelmetlen tradereket. Nagyot röhögtem, nagyon ötletes. Ahogy a játék mottója is mondja: "Play your way"

Nem kell arra semmi, csak plusz súly. Amíg T6-om volt, ha kiszedtek SC-ből, akkor menekültem, nyomtan neki a boostot és ennyi. Egyszer nem sütöttem el a hajó fegyvereit.
Shield Cell legyen meg Chaf és akkor könnyű menekülni míg újra használható lesz az FSD.

OCR-nel nyomsz egy 'export'-ot, azt a fajlt pedig berakod a BPC 'Add/Update Prices' gombjaval. Neha a BPC-nel kulon be kell allitani a Station-t ahol eppen vagy mert masikat mutat es akkor nem tolti be a fajlbol a marketen levo cuccokat (ilyenkor ures marad a felugro ablak). Utana mennie kell.

Ez a BPC+OCr dolog engem is érdekelt, tegnap kipróbáltam. Nos az OCR nálam jól működik (beolvas stb stb) ellenben a BPC semmit sem mutat. A log elérési útját megadtam, 100%-ra frissíti is magát, a rendszerek adatait ki tudom olvasni, de semmilyen Trade adat (ár, demand stb) nem szerepel az adatbázisban. Mit tanácsoltok, mi lehet a gond?
En is a BPC + OCR kombot hasznalom de hogy a hozzad hasonlo "bukasokat" elkeruljem a ket rendszer kozott ahol ingazok minden nap (tobbszor is) aktualizalom a BPC-ben az arakat es igy eddig sosem fordult elo hogy buktam volna valamin. Persze ez idoigenyesebb mintha csak belepnek es mar indulnek is, de megeri 😊

Sziasztok, szép reggelt mindenkinek. Új vagyok itt, s eddig élvezettel olvastam a beszélgetéseket. Magamról annyit, hogy kb 1 hete tolom a game-et, mondjuk idő hiányában nem annyira intenzíven. Most vettem meg a Type-6 Transportert a Cobra után, tervezve a komolyabb kereskedést. A játékkal kapcsolatban két kérdésben érdekelne a tanácsotok. 1: A Type 6 -ra miket tegyek fel opcionálisan, hogy valamennyire meg is tudjam védeni magam? Mert gondolom a szállítmány miatt gyakoribbak lesznek a támadások. 2: Telepítettem a VoiceAttack cuccot, de magát az indító file-t nem találom, illetve nem is működik a dolog in-game. Ha esetleg erről valaki adna egy picit részletesebb tanácsot azt nagyon megköszönném. Köszönöm előre is a segítségeteket. További jó repülést mindenkinek.
Hol lehet most jó combat zone-okat találni? Akarok egy kicsit lövöldözni az empire-nek.

ti melyik webes best trade-et használjátok, mert amit én találok azokban alig van benne anyag. A másik meg miért jobb a webes frissebbek az adatok vagy ott is userek pakolják fel ??? csak azért kérdem mert a BPC-t használom de ott kurvára más árat mutat mint valójába és már jó pár 100 ezer pénz elbasztam már ezzel a szarral. Ja meg olyanok vannak hogy uint sell-nél mutat 70 000 és közbe csak 7 000 😄 csak egy nullát tévedt ami nekem pár száz ezer volt

AnarchoiD
Gondolom a cockpit behatarolja ottis a kilatasodat... ugye ?

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

Pluskast
Na, szóval ez a hajó kegyetlenül néz ki 😊

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

rep+1😊
Természetesen az anyagi lehetőségek és a kíváncsiság mértéke dönti el, szán-e valaki erre 100k-t. Az én tapasztalatom az eddigi demo-k után az volt, hogy ha valaki megkérdezte, mennyibe kerül ez a kütyü (én kicsit félve mondtam el, hogy bizony drága), azt válaszolták, hogy nem is olyan sok. Én eredetileg két okból vettem meg: 1. iszonyatosan érdekelt ez a téma már a VR évtizedekkel ezelőtti megjelenésekor 2. tripla monitor helyett. Összegezve az eddigeket azt tudom mondani, hogy a DK2 nem elég jó, hogy mindig ezt használd, de túl jó ahhoz, hogy bármi mást akarj használni. Ha kibírod, várj a végeleges változatig, aztán próbáld ki és biztosra veszem, hogy leteszed a hajad. 😊
Jelenleg - ha jól tudom - nem lehet külön korrigálni a két szemet. Ha teheted, próbáld ki valahol.
Leginkabb szerintem a felbontas miatt nem szabad egyelore kifizetni a 100k-t erte, de kereskedni amugy is levenned, hogy tudj alt_tabolni
ha valaki szemüveges, eltérő a két szem dioptriája, azt lehet a lencséken korrigálni?
egyszer szívesen kipróbálnám mit tud, de csak hogy néha repkedjek vele, arra kicsit sok
kereskedés közben meg állandóan le kéne venni 😊

Igen. Felhúzod a fejedre mint egy búvárszemüveget és csak azt látod, amit megjelenít (3D-ben, így a mélységet is érzékeled). Így az egeret, billentyűzetet nem látod. Az E😄 esetében ez nem okoz gondot, ha HOTAS-t és/vagy Voice Attack-et használsz.
nem ismerem az oculust, de ha jól gondolom akkor felhúzod a fejedre és csak annak a kijelzőjét látod, semmi mást?
hogyan kezeled a billenyűt, egeret, joyt közben?

Én az első pillanattól DK2-vel játszom. Az mind igaz, hogy nehezen olvasható a szöveg (bár közelebb tudsz hajolni), és a felbontás hagy némi kívánnivalót maga után, de az élmény, - hogy szól az Awesome Mix 1. (vagy egy E😄 mix a Spotify-ról) miközben megcélzom a Cobrámmal a következő USS-t, majd a tekintettem megkeresem és befogom a célpontot, vagy ahogy minden alkalommal ledöbbenek egy-egy űrállomás méretein, miközben kidokkoláskor felfelé nézek, - mindenért kárpótol. A végleges Oculus-t is tuti elő fogom rendelni.
gregoryan
Köszönöm az oktatást!
ha elolvasod az oldalt, oda van irva, hogy pár keresés meg használat után van joga a user-nek egyáltalán valamellyest hozzá szagolnia az adatbázis feltöltéshez.
amúgy mint olvastad lentebb, nekem nem működött eddig.

írtam is lentebb, használom az eliteOCR-t, de a BPC nem tetszik, egyenlőre
egyszer ráveszem a fáradtságot és végignézem