23609
1418743729.jpg
  • MikX
    Jolvan, köszi :)
    Hát ja azzal van baj, de felkészültem hogy ugyis én keresgessek ilyet.
    Ma lehet hogy csak a lakott terület vége tábláig jutok el, meglátjuk.
    Amugy a tiedhez hasonlo setuppal indulok, én mondjuk nem vettem 1,6m ért pajzsgenerátort, meg fuel scoopbol se a legdrágábbat, hátha kicsit továbbtart akkor továbbtart.
    Te mennyi pénzre számitasz a bulibol?
    Meg ha esetleg rudnál adni néhány tippet mit erdemes megnezni utkozben, szivesen fogadom!
    Nemis feltétlen ami pénzben éri meg, hanem látványra. Csillagködök ilyesmik
  • Janicsillagasz
    Hát akkor jó utat, készülj fel egy jó hosszú utazásra és sok mérgelődésre az útvonaltervező miatt.... lassú, ráadásul sose viszi az útvonalat tankolható csillag mellett...
    Én ma estétől 2 napos szabadnapra megyek, remélem végre hazaérek, már csak 8.000 fényévre vagyok :D Esetleg ha gondolod találkozhatunk az úton egy pacsira :D
    Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.04.25. 16:08:32
  • MikX
    No már összejött a pénzem explorerre átszerelni, ugyhogy este irány sagaris A :)
    Fegyvereket lehet meghagyom egy darabig es majd csak a belakott teruletek hatàràn lerakom, ki tudja...
  • toocha
    Dzsini #8159 tenkjuh és Luciferkee #8160 tenkjuh. :)
  • Dzsini
    controlban és exploitban is, és nem kell belépni hozzá
  • Amergin
    Ja, és ez az effekt a bountyval csak a "controlled" rendszerekre vonatkozik, az "explited" rendszerekre nem?
  • Amergin
    Köszi!
    Úgy láttam, hogy egy bounty hunternek Arissa Lavigny-Duval rendszereiben fizetik a legtöbbet. Be is kell lépni őhozzá, hogy ez megtörténjen, vagy elég csak ott vadászni?
  • Caliph
    jobb oldali menü utolsó moduljában a turret fire valszeg úgy van beállítva hogy csak előre tüzel-állítsd át target only vagy fire at will re
  • Amergin
    A turret laserjeim nem követik a célt, hanem csak előrefelé hajlandók tüzelni. Mit rontottam el?
  • Dzsini
    Ezt szintén beállíthatod a coriolis.io -n egy gombnyomással, és akkor azokat az árakat írja ki.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.24. 16:01:12
  • Luciferkee
    Igen, de ha Ling Yo-Rui (nemtudom pontosan így írják-e) területén veszed a hajót és a felszereléseket akkor 10% kedvezményt kapsz mind a hajóra, mind a modulokra.

Nem kell hozzá se belépni se semmi. Egyszerűen jár a 10% kedvezmény.
    Ahogy én csinálom:

EDDB

- Station sells ships: Kiválasztod, hogy milyen hajó érdekel. (Fer-De-Lance)
    - Station sells modules: Itt is adhatsz hozzá filtereket, én általában a legnagyobb elérhető FSD-t szoktam az adott hajókhoz. (4A FSD)
    - Powers: Li-Yung-Li
    - Reference System: Ahol épp vagy, ahhoz a rendszerhez viszonyítva fogja rendezni az eredményeket. (Bestii)
    - Find stations.

Ezzel a beállításokkal megkeresi azt a rendszert, ami Li-Yung-Li irányítása alatt van ÉS lehet Fer-De-Lance-t kaptni ÉS lehet 4A FSD-t.
    Mindezt úgy Bestii-hez való távolság szerint rendezi.

Mivel ez nem az Elite adatbázisából veszi az adatokat, hanem játékosok töltik fel, ezért nem mindig pontos. De egy 85-90%-os pontosságot simán adok neki.

szerk: érdemes a legfrissebb adatokat figyelni, azok szinte mindig pontosak.
    Utoljára szerkesztette: Luciferkee, 2016.04.24. 15:25:20
  • Dzsini
    Ott van a hozzászólás linkjén jobb lent az ár.
  • toocha
    Nekem is ez lesz a következő, a Vulture szépen hozza a pénzt a RES high-ból, egy kör 1-1.5 misi. Mennyibe fáj teljesen felszerelve?
  • Roger6
    Self destruct-nál a bounty eltűnik rólam?
  • Dzsini
    De van egy Huge fegyverpont rajta, ami rajta kívül csak az Anaconda-Cutter-Corvette trión van. És most, hogy jön a Huge Multicannon és Beam Laser valószínűleg fel fogja forgatni egy kicsit a lehetőségeket. Egy vadállat az a hajó, és tényleg jó hangja van.

... és kérhettek volna egy hajlított üveget a Saud Krugertől, ha már ők is részt vettek a designban :)
  • Luciferkee
    Nekem épp az tetszik benne, hogy nincs középen a pilóta. Valahogy engem nem zavar :).
    No igen az ugrása az fájdalmas, de 4A Fuel Scooppal mire az FSD visszakapcsol, addig megtankolsz teljesen. Hangja nagyon jó, fordulni is jól fordul, de kb ennyiben ki is merült a Pythonhoz képest az előnyei.

Eláll a hangárban egy darabig simán, de az "A"-s pythonnak a közelébe se ér szerintem (persze olcsóbb is a fer-de mint egy python A setuppal)
  • Dzsini
    Nagyon szép hajó, talán a legszebb a nem-Gutamaya hajók közül. Én is kipróbáltam, lövöldöztem vele egy kicsit (aztán eladtam) ... fájdalmasan picikét ugrik, és igazán középre ültethették volna a pilótát, hogy ne féloldalasan lógjon be a fülkébe a támasztórúd :) Sok örömet hozzá!
  • Luciferkee
    Na végre meg lett a teljes "A" felszereléses Fer De Lance is.

Pár kép a "kicsikéről":

Most jöhet a Fed Corvette, a rank már megvan hozzá, "csak" a pénz hiányzik.
    Utoljára szerkesztette: Luciferkee, 2016.04.24. 12:19:05
  • Dzsini
    Ez is attól függ, hogy milyen igényeid vannak vele szemben - a Clipper gyakorlatilag egy Python, csak nagy méretű helyre fér el, picit lassabban fordul, viszont feleannyiba kerül (plusz egy birodalmi bárói rangba). Ahogy nézegettem elég jól felszerelhető bányásznak, szállítóhajónak, és csatában se utolsó.
    Én luxus felfedezőnek használom, a közeli ködöket, látnivalókat nézegetem meg vele, és erre nekem megfelel.
  • TokraFan
    Nem láttam, hogy volt már, sorry! Egyébként nagyon cool az új rendszer, tetszik. És a bookmark is végre, nagyon kell már.
  • Gundark 1 1
    A birodalmi vasak nagyon szépek. Jók is?
  • Dzsini
    Még bejáratós, úgyhogy csak elugrottam vele a sarokra:
  • Dzsini
    #8111 :)
  • TokraFan
  • Dzsini
    Közeledik a 2.1 béta, finomságok az új hírlevélben új küldetésfelület arcokkal, rádiózás dokkoláskor, jégbányászat ritka, új anyagokért, további új fegyvermódosítások, mérnökbázisok, ilyesmik...
  • Dzsini
    Diamondback Explorer a kedvenc hajóm, és legszívesebben azzal barangolnám be a galaxist - egy baja van, hogy pont egy belső modul hely hiányzik róla, hogy minden kedves dolgot rá lehessen tenni - vagy az AFMU marad le, vagy a rover :( (ADS+DSS, pajzs, scoop, és marad 1 hely)

(a tiszteletére azóta is minden hajómat taxisárgára festem)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.22. 19:59:46
  • Gundark 1 1
    Ez így ebben a formában nem igaz. A csempészethez nem kell sok befektetés. Mármint a hosszútávúhoz. Elmész valamelyik galerihez (robigo, sothis, még van egy pár) és felveszed a küldiket. Aztán megpróbálod leszállítani. Jó a pénz is de hangulatos hogy üldöznek :)

Gyűjtöm a pénzet, mert a konda sokba kerül (a katonai páncélzat önmagában 160 milka) , de ahogy ha jól emlékszem Dzsini mondta korábban hogy élni kell, mivel nincs végcél. Én már élek kicsit :D
    Ha összeszedsz egy áspisra valót az megvan 1-2 körből. És azzal már mehetsz messzire :) Bár pl Seaweed a gyémánthátúakra esküszik. És ez így van jól. Mindenki azt tesz ami neki tetszik.
  • Janicsillagasz
    Először is köszönöm a felajánlást, lehet hogy majd élek vele, elsőnek még majd megnézem a galaxy mapot (sajnos még vagy 3 napig nem jutok géphez....).
    Én amikor "felfedezek", mindent leszkennelek, amit érdemes. Ez alatt azt értem hogy ha a felfedezéssel foglalkozok, akkor a galaxy mapon csak a F-G-K-A csillagokat állítom be és azokat járom be. Ahol nincs kőzetbolygó és csak gázóriás / jég van, azzal nem is foglalkozom. Ahol már vannak kőzetek, azokat meglesem, még ha légkör nélküli kis fityfenék is... Szeretem az A típusú csillagokat, ott mindig olyan szép "kék" bolygók vannak :) Viszont ha utazok akkor csak szkennert nyomok a csillagrendszerben és ugrok is tovább. Ilyenkor CSAK a Föld-típusú bolygókért állok meg, illetve ha min 2 vízbolygó vagy ammóniavilág van a rendszerben (keverhető 1-1-re).
    Már kint vagyok 2 hónapja, meglehetősen kíváncsi vagyok hogy mennyit fogok kapni. A bejárt csillagrendszerek száma elérte a 4.000-et. (még százmilliószor kell bejárnom ezt az utat és kész a galaxis, jöhet a következő xDDDD )
  • Dzsini
    Gundark Anacondával van, és ő már régebben is írta, hogy jelenleg pénzre játszik.
  • MikX
    Persze csempészni is ugy érdemes ha van befektetni valod, az elején, mint nekem is, az nem pálya. Ilyen max 20-30 tonnàkkal nem érdemes foglalkozni szerintem. Ahogy olvasgattam h mennyiket hoz.
  • MikX
    Biztos. Én majd köv fizuval veszem a szezonpasszt, bár ugy terveztem hogy kiismerem előtte, mert ha elkap a láz h leszállogatok mindenütt, soha nem jutok el a messzeségbe.
    De nem birom ki, érdekel milyen is az.
  • Dzsini
    2.1-re még nem írtak új hajókat, majd később. A személyszállítás 2.2-nél várható, annak volt a beharangozójában a "védd meg az utasaid" mondat.

Felfedezésnél attól függ, hogy mire mész rá - ha csak a pénzre, akkor már sokszor volt linkelve ajánlás és útmutató, hogy miket érdemes szkennelni. De ha csak pénzre mész, akkor a csempészetnél semmi nem hoz gyorsabban több pénzt.
  • Gundark 1 1
    Urak az új hajókról van már valami konkrétabb? Panther jön a következő peccsel? Azon gondolkodom hogy visszaveszem a pitont. Nagyon jó hajó a konda, de valahogy unalmasan tisztességes életet élek vele :) Kamionozok, 1.2-1.5 milkát keresek fuvaronként. De hiányzik a robigo

Nem a pénz miatt, bár a konda egy pénztemető. A csempészet izgalma :)

Meg kéne valami a két méret közé is (piton anakonda) szerintem. Az utasszállító hajóknak lesz értelme? Mert a beluga elég menőnek néz ki képeken.

Bár az utolsó csatám szórakoztató volt, 4 elit kobra ugrott nekem, jó harc volt Még nem érzem a mélység hívását, de ha megjön elmegyek felfedezni. Olyan szép helyeken jártok. Már kérdeztem korábban, oké hogy átvizsgálunk egy rendszert, de minden bolygót érdemes leszkennelni? Vagy esetleg érdemes leszállni is amire lehet? Még utána nézek ennek a powerplaynek is. Az is érdekel :) Azt hiszem hogy ez így van jól. Ha tényleg jönnek a pecsek ahogy ígérve vannak, azt hiszem egy ideig még elleszünk ebben a világban....

Jani úr, ha jön haza szóljon hova kell menni, szívesen segítek. :)
    Utoljára szerkesztette: Gundark 1 1, 2016.04.22. 19:23:09
  • Janicsillagasz
    "...hazatéréskor egy békés, biztonságos rendszerbe kell érkezni, vagy szólni az Iridium Wingnek, hogy kísérjenek be. "

Na igen erre nagyon kell most majd vigyáznom. Remélem van megfelelő rendszer a majomketrec szélén Föderáció kézben
    Ha meg nincs okés terület akkor teli tankkal érkezek és meg sem állok :D
  • Dzsini
    tartom, és emelek: picivel többért 28 fényév tele tankkal - a Hauler a harmadik legnagyobbat ugró hajó az Anaconda és az Asp Explorer után.

Egyetlen dologra kellhet vigyázni, hazatéréskor egy békés, biztonságos rendszerbe kell érkezni, vagy szólni az Iridium Wingnek, hogy kísérjenek be.
  • Tuvok #8135
    Íme, szegény ember felfedező hajója.
    21 fényév ugrótáv 2,2M-ért.
    Pajzs helyére mehet egy AFMU javító is akár.
  • MikX
    Ahamm, há valami ilyesmi van nekem is tervben, azért kérdem.
    Kobra az nálam is stimmel, mert ahogy nézegettem érdemben ugrotávban előrelépést már csak nagyonnagy anyagi befektetéssel érnék el, asszem valamelyik asp, vagy valami nekem csillagàszati áru hajoval, ésmég fel is szerelni..
    Mostmár van 2 millám, és igazábol a 2 szkennert kell megvennem, meg a fullos fsd-t, meg eladogatni a fegyverzetet, kws, shield boostert, meg suly miatt a páncélzetot is egy könnyebbre cserélem szerintem.
    Gondolom ott a lakatlan semmiségben ugysem lesz aki belémköt talán.
    De igy h te is fegyver nélkül vàgtál neki én is könnyebben állok neki
  • Tuvok #8133
    A játék megjelenése után nem sokkal többen is Sidewinderrel indultak el felfedezni, hivatalos fórumon több beszámoló is volt róluk. Ha jól emlékszem aki legelőször ment el a galaxis túlsó pontjára, ő is Sw-rel csinálta.
    Ami egyébként egyáltalán nem hülyeség ha azt nézzük, hogy 3-4 millióból 22 fényévet ki lehet hozni belőle (amiből 1,5M az ADS), az én 43 milliós Asp-em csak 33-at ugrik, szóval nagyon is gazdaságos. :)
  • Dzsini
    Ha jól mennek a dolgok a hétvégén meglesz a luxushajóm (Clipper), azzal fogom most a közeli turistapontokat bejárni - annak van egy 23-as ugrótávja felszerelve körutazásra. Most már megvárom a 2.1-et a Buborék közelében, csak 1-2 ezer fényéven belüli ködöket fogok nézegetni, meg ilyesmik.
  • Janicsillagasz
    Kb 55-60.000 fényéves utat tettem meg. Elmentem a galaxis középpontjáig, majd vissza, de útközben (főleg oda) egyszer megálltam körbenézelődni.... nem sokáig, csak 3 hétig :D
    Az én ugrótávolságom (Cobra MKIII-al) olyan 22 fényév (+16tonnás üzemanyagtartállyal nyomva is a súlyt....) de ha fogy az üzemanyag akkor valami 25 körül van a max. Nincs fegyverzetem, se utility egység. Így néz ki a hajóm: Felfedező Cobra