23609
-
#8210 Nagyon szép munka, rengeteg értékes rendszer, 75 millió az egy korrekt összeg, te is félúton vagy az Elite ranghoz (ahhoz összesen kb. 140 millió felfedezési adat kell).
És azt most borítékolom, hogy hamarabb el fogsz újra indulni :) -
Janicsillagasz #8209 Sziasztok!
Végre hazaértem, reggel óta csak az adatok átböngészésével múlt az időm, pörögtek a kreditek a számlámon. Megtettem a hosszú utat, meglátogattam a Sagittarius A* központi szupermasszív feketelyukat. Íme egy nem éppen rövidke beszámoló:
Még valamikor Március legelején indultam útnak, egy kicsivel több mint 6 milliót érő Cobrával. A bankszámlámon nem maradt 1.4 millió se, szóval mindenképpen jó hasznot szerettem volna látni az útból. Nem közvetlenül a fősíkban haladtam a mag felé, hanem ~3.000 fényévvel "lentebb és ~2.000 fényévvel "bal" irányban. A majomketrectől alig 500 fényévre már teljesen szűz terület volt, nem találtam névtáblás rendszert. Rengeteg különféle csillagrendszert jártam be, a számláló szerint több mint 3.500 rendszerben jártam odakint! Az odafelé vezető úton találtam egy O-B-A típusú csillagokból álló hatalmas területet, ott megálltam körülnézni. Rengeteg "kék" bolygó, megszámlálhatatlan víz és Föld-szerű golyóbisok :)
A Naprendszertől 25.900 fényévre végre megpillantottam a hatalmas gravitációs torzítást, melyet a Sagittarius A* szupermasszív feketelyuk hozott létre. Ezt megkerülve elindultam haza. A hazafelé vezető úton még meglátogattam 1-2 galaktikus ködöt és csillaghalmazt. A hajót a Tjupali rendszerben tettem le és átadtam az adatokat feldolgozásra. A ~60.000 fényéves út alatt meglátogatott 3.500 csillagrendszer dokumentumait összesen 74.601.468Cr-ért vásárolták meg tőlem. Az alábbi listában kiválogattam a legértékesebb felfedezéseimet (az alábbi távolsági adatok a leadási helyszíntől értendőek, vagyis a Tjupali csillagrendszertől):
-A Sagittarius A* volt a legértékesebb, 628.809Cr-et ért, persze itt nem lehettem első felfedező.
-Hazafelé meglátogattam a Great Annihilator feketelyukat (köszönet Dzsininek), ennek értéke 260.598Cr.
-FLOARKS UK-D D13-214 15.562 Ly távolságban, 303.391 Cr értékben, mely tartalmazza az első felfedezői bónuszt.
-ZUNUAE QN-S D4-7716 23.538Ly, 308.727Cr.
-PRU AIN MC-M D7-20 10.982Ly, 316.801Cr.
-SCREAKAO FH-K D9-5202 21.481Ly, 317.187Cr.
-DUMBAE TV-L D8-8139 22.582Ly, 321.448Cr.
-SCREAKAO RZ-E D12-8648 21.680Ly, 325.573Cr.
-ATHAIP KZ-M D8-5939 22.600Ly, 327.880Cr.
-PRYAMOE UE-T C6-14 5.458Ly, 332.775Cr.
-BOETHS VG-B D14-4174 17.033Ly, 341.878Cr.
-PRYMAOE OX-A D1-102 5.287Ly, 354.675Cr.
-PRIELUIA DT-K C8-5 8.152Ly, 375.159Cr.
-SCREAKAO LX-T E3-9917 21.370Ly, 389.242Cr.
-NUEKAU RQ-K D9-1414 13.944Ly, 390.774Cr.
-BLU EUQ LG-Y C7 3.943Ly, 396.069Cr.
-SCREAKAO UY-Z D1834 20.742Ly, 451.549Cr.
-BYEIA AIN IR-N D6-660 15.986Ly, 457.947Cr.
-SMOJAI ND-K D8-15 3.346Ly, 458.134Cr.
-SCREAKAO LX-S D4-5848 21.060Ly, 562.128Cr.
-SCREAKAO OI-R D5-5171 21.133Ly, 579.111Cr.
-SCREAKAO ZE-Y D1-5238 20.843Ly, 588.358Cr.
Érdekes hogy a legértékesebb csillagrendszerek értéke már-már majdnem eléri a Sagittarius A*-t is.
Most azt hiszem a hajómat eladom, veszek egy nagyobb taligát és megyek kavicsot karcolni vagy harcolni :)
Következő felfedezői utam, minimum 6 hónap múlva esedékes, vagy talán majd jövőre :D -
#8208 Minden olyan küldetés, aminél jobb oldalt ott van valamelyik jel (Birodalom, Föderáció) az annál a csoportnál növeli a kedveltséged és a rang-csíkot is. Ha ez utóbbi eléri a 100%-ot, akkor megjelennek az előléptetéshez szükséges küldetések, amiből ha elvégzel egyet (vagy többet) megkapod a következő rangot, és a csík visszaesik 0%-ra. Ízlés szerint ismételhető végtelen alkalommal. -
#8207 Rangot küldetéssel tud szerezni az ember? Következő kiszemelt áldozat a Federal Drop vagy Assault ship, és ugye ahhoz el kéne érnem bizonyos rangot. -
#8206 Még a buborékon belül is vannak rendszerek, ahol még nem járt senki.
Érdemes amúgy a topicot mondjuk múlt decembertől elolvasgatni, akkor "éledt fel" egy hosszabb szünet után, és rengeteg jó, fontos információ található benne. Többek között olyanokkal, amiket hetente meg szokott itt kérdezni valaki :) -
#8205 400 milliárd csillag van a játékban, tehát elég nagy esélyed van arra, hogy találsz rendszert, ami a te nevedet fogja mutogatni, mint első felfedező -
#8204 Mugy én nem hittem volna hogy van még lehetőség első felfedezőnek lenni, hát ez nagyot dobott a kedvemen, ilyen mindenképpen kell. Beirnám magam a "történelembe" :) -
#8203 A melegedést a PowerPlant vezeti el, a nagyobb-jobb kategóriás scooptól rövidebb idő alatt többet tölt ugyanolyan távolságban, egy jobb PP-vel viszont kevésbé melegszik ugyanennyi idő alatt (tehát érdemes mondjuk 3A PP-t venni 4D helyett)
Plusz van a hajóknak egy alap "melegedési faktora", egy Asp Explorer ha a fene fenét eszik, akkor is kevésbé hevül túl, mint mondjuk egy Vulture, ami híresen forrófejű.
Heat sinket érdemes vinni, de nem érdemes scoopoláshoz pazarolni - az akkor kell, ha sikerül beugrani két csillag közé, és hirtelen 90%-ról indul felfele a hőmérséklet, és menekülsz kifelé a sütőből.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.27. 09:59:55 -
#8202 heat sink működik supercruise-ban is. -
#8201 Így van majd megszokja a scoopot. Meg az sem mindegy milyen scoop. Elmentem a Naptól a Fehuig tegnap, (kormányzati és csencs biznisz :) kétszer álltam a meg a 4b-sel. Az a baj hogy vagy rendesen tölti (250 felett) és melegszik, vagy csak zizeg de akkor stabil a hő. Ezt csak az anakondánál tapasztalom. De mindegy veszek bele egy 4a-st aztán meglátom. Jó, ez nektek nem egy nagy út, kb 480 fényév :)
MikX parancsnok, lehet érdemes lenne vinned javitó készletet. Mondjuk én nem indulnék el hosszú útra nélküle. Persze a hosszú relatív, elszöttyögök én is 2-3000 fényévet de a lakott területeken belül. Főleg most hogy PP-t is játszom. A felfedezőknek a Naptól 3000 fényév még lakott terület :)
-
#8200 A "dudálásért" egy minimum összeg jár égitestenként, kb. ~500 cr. Ha készítesz egy rendes szkennelést róla, akkor már égitesttől függően járhat érte 700-50000 cr., és ha van DSS-ed a részletes adatokért, akkor ezeknek a számoknak kb. a másfélszerese (tehát összesen 1000-75000 per égitest). Ha te vagy az első felfedező is, akkor az alapérték 50%-a jár még egyszer, különdíjként.
Hosszú távon, ha valóban haladni is szeretnél, akkor érdemes a szkennelést korlátozni a nem jég- és kő holdacskákra, esetleg csak a különleges csillagokra (neutronok, fekete lyukak) és földszerű, víz, ammónia bolygókra. Ezek ritkák, viszont sokat érnek. Egy-egy jó minőségű fémbolygókban bővelkedő rendszer szintén nagyon sokat hozhat, azoknak darabja akár 20-30 ezer is lehet, és jóval többet találsz belőlük, mint a földszerűekből.
A scoopolást pedig majd betanulod, eleinte én is megpörköltem a hajót, az csak rutin kérdése.
Persze mindehhez hozzájön az, hogy mi a célod a felfedezéssel. Ha az, hogy szépeket láss, akkor azt szkenneld, ami érdekel, és haladj arrafele, amerre szeretnél, és ha másfél órát elzümmögsz egy rendszerben, mert van pár 300 ezer ls-re levő kavics, amit megnézel közelebbről, az se gond. Nem versenyzel senkivel, csak azt csináld, amihez épp kedved van - a felfedezésnél ez külön igaz, mert kicsit bele lehet bolondulni az ugrás-duda-scoop-térkép-ugrás mókuskerékbe, és egyre messzebb vagy az "otthontól" :) -
#8199 Én ugyan nem vagyok nagy fuel scoop mester, de amikor megérkezek egy rendszerbe, akkor minimálisan haladok még a nap felé, és megnyomom a 0% Throttle gombot. Így nem melegszik a kabin sem, és a scoop is működik.
A kérdéseidre a válasz engem is érdekelne, jövő héten akarok tenni én is egy kisebb körutat.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.04.27. 09:11:29 -
#8198 Énmeg alig haladok, sok rendszert bejárogatok, söt ha van egy jonak kinéző azt kimaxolom detailed szkwnnerrel fullosan, há igy hosszúlesz :)
Amugy ha csak a discovery szkennert használom azok az adatok is ernek valamit, vagy csak ha minden bolygot külön szkennelek is?
Mert igy akkor redukálhatnám a jobb bolygokra.
Azt viazont látom hogy jobblesz vigyázni fuel scoopolàssal, mert nem lesz ki megjavitsa a hajom a hoaazu uton, most haladtam 200fényévet, és màr most 96% on vagyok. Node asszem ki is tapasztaltam, remélem nemlesz galiba -
#8197 Nekem is kellett hozzá az a 70+ milliós pár hónapos felfedezőút, plusz az (egész jól jövedelmező) munka a Birodalom részére a bárói rangért :) -
#8196 Én is szeretnék egy egész armadányi hajót összeszedni majd az idők folyamán, de nekem ez nagyon messze van még. -
#8195 Nekem buborékon belüli utazgatásra és küldetésekre van egy iCourier, luxus hajózgatni, community goalokhoz szállítgatni egy iClipper, egy felfedező Asp, és most hétvégén majd újra felszerelek egy DBX-et, mert az a kedvencem :) -
#8194 Kipróbáltam a Vulture-t is (ASP Explorer vagy Vulture volt ugye a kérdésem), harcra jobban fekszik. Mozgékonyabb pl, az NPC Python-ok meg sem tudnak lőni, úgy tudok manőverezni mögöttük/körülöttük. Az ASP viszont magával ragadott. Szóval mindegyik a birtokomban lesz, az ASP-al kirándulgatni fogok, a Vulture-al meg azt, amire tervezték: ölni. -
#8193 Nem, ez csak egy hír arról, hogy a Sag-Carina küldetés jól halad, és várja a felfedezőket. Az aktív közösségi célokat például itt lehet olvasni. -
Janicsillagasz #8192 EZ véletlenül nem pont egy felfedezési misszió? Jól látom a HIP 72043 rendszerbe kell leadni az adatokat? -
#8191 Az első felfedezői járulék nincs rajta, azt külön kapod meg. -
#8190 Mivel a steamen az akciókat nem a Valve, hanem a kiadó határozza meg, így ők döntik el, hogy hol akcióznak és mit. Nem fognak saját maguknak rossz üzletet csinálni azzal, hogy csak a Steamen akcióznak, ahol 30% nem az ő zsebükbe megy amúgy se. -
TokraFan #8189 Ez mekkora...Nekem sajnos nincs olyan szerencsém, hogy ilyeneket találjak, pedig vinne egy kis izgalmat a felfedezésbe
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.04.27. 00:48:18 -
invasive #8188 Köszi. És általában együtt van az akció a steam-el, vagy érdemes külön is figyelni a kiadó shop-ját? Érdekel a játék, de teljes árat még nem tartok reálisnak, megvárnám ha lesz a tavalyihoz hasonló akció. -
#8187 Meg is vettem már az ASP-t. Mentem vele egy gyors kört, kb. 30 ugrás oda, 30 ugrás vissza, gondoltam megnézem milyen ez a felfedezés. Na és mi volt a vége? Ahogy visszatértem, egyből lelőtt egy játékos. Ez van sajnos. -
#8186 Ha másra is akarod használni, nem csak harcra akkor ASP, de hidd el sokat számít a méret :) Harcra mindenképp Vulture! A két large beam laserrel Anacondán kívül bárminek neki merek menni egyedül is.... -
Janicsillagasz #8185 Hmm.... amikor leadjuk a felfedezési adatokat, a megjelenő lista a rendszerek neveivel és értékével.... már tartalmazza az első felfedezésért járó +50%-os, vagy amikor külön elkezdi felsorolni ezeket a rendszereket, akkor íródik hozzá? Tehát ha pl a listában egy mittomén... hablaty... smia gh 25-2 system aminek értéke legyen 136.300Cr. Ez már tartalmazza a +50%-ot vagy sem? -
#8184 Igen, mivel ők a kiadó, és ha náluk veszed ugyanúgy jár Steam kulcs is hozzá. -
Janicsillagasz #8183 3.200 fényévre járok a Naprendszertől és már megjelentek a Salvageable Wreckage- és a Weak Signal Source jelforrások.... Szinte már hiányoztak, nem láttam ezeket már 2 hónapja -
invasive #8182 Sziasztok,
A frontier shopban is szokott lenni a Steamével azonos leárazás? Szívesebben venném meg ott a játékot.
Utoljára szerkesztette: invasive, 2016.04.26. 18:08:01 -
#8181 Igen, az ilyeneket szabadon lehet halmozni (és amíg nem újítják meg a küldetésrendszert érdemes is) - azt nem lehet, ami az "adj nekünk / szerezz / hozz..." jellegű, hiszen ott a leadásnál konkrétan oda kell adni azt, amit kérnek. -
#8180 Hm, érdekes. Két ugyanolyan küldetést vettem fel, mindegyik ugyanazon rendszerbe szólt, az egyikben 6 hajót, a másikban 10-et kellett elintéznem. Amikor végeztem 6 hajóval, meglepődve tapasztaltam, hogy beleszámolta a másik küldetésbe is. Szóval elég volt 10-et kilőnöm, a 16 helyett. -
#8179 Lehet egy kérdésem, uraim?
Felvettem egy olyan küldetést, ahol PIRATE-eket kell reszelnem. Ezeket a sima WANTED feliratú NPC-k, vagy van valami különleges ismertetőjelük?
-
#8178 Nekem most peccsel a játék. -
#8177 "néhány óra":
Elite Dangerous: Horizons patch 2.0.08
Greetings Commanders,
We have an update on the way this morning. We expect the servers to be offline for up to a few hours. The servers will be offline starting from 10AM BST, and we’ll keep you updated we progress.
Here's the changes for this update...
Game Changes:
Fixed showing expired bounties in local news reports.
Fixed 'Vehicle maintain horizon camera' feature also affecting ships
Oculus Store:
Improved information during registration.
a fórumon mindig kiemelve megtalálod, ha épp valami történik fejlesztői oldalról -
Janicsillagasz #8176 És én még azt hittem hogy a mai szabadnapomon végre hazaérek a felfedezésből.... erre leállítják a szervereket.... omg.... lehet tudni hogy meddig fog tartani? -
#8175 Legutóbb pár hete itt a topicban is kitárgyaltuk, hogy a motor jelenleg egy globális fényforrással dolgozik, az pedig a hajó nézőpontjából számított legerősebb közeli fő csillag. Egy másod- vagy harmadrangú csillag tehát árnyékot fog vetni a körülötte keringő dolgokra (bolygók, holdak, gyűrűk, hajók). -
Amergin #8174 Én az ASP-t ajánlom inkább, mert azt több mindenre tudod majd használni: küldizni is jó, harcolni is, felfedezni is meg természetesen csempészni is, ami a legjobban jövedelmező tevékenység a galaxisban -
#8173 Hát ez érdekes... mármint a kép, amin árnyéka van a csillagnak. Elvileg ez lehetetlen, mert a saját fénye miatt eleve nem kéne lennie árnyékának, meg akkor honnan a másik fényforrás? :D
Node jelentem, elindultam, 100fényévre vagyok még csak a civilizátiótól, mert elég sok rendszert teljesen feltérképeztem surface szkennerrel is, no ezek között szortíroznom kell, mert így soksok év lesz mire odaérek :D -
#8172 Tiszteletem, pilóták!
Ugye a kis Cobra MkIII-al repkedek már egy ideje, de lassan szeretnék továbblépni. Jelenleg a harc fogott meg, de pl. munkahelyen bányászok egy Adder-el, illetve néha szállítgatok. A következő lépésre ugye Vulture-t gondoltam, de most néztem a táblázatot, hogy igazából lehet jobban megérné egy ASP Explorer, hiszem Vulture-ra ugyan felfér két Large fegyver, de az ASP-ra meg 4 small, és 2 medium, ami gyanítom nagyobb tűzerőt biztosít számomra.
Ki mire tippel? Melyik vasra kéne gyűjtenem? -
Janicsillagasz #8171 Hmm... látványt nem igazán néztem sose, kivéve ha pont a pofámba virított :D Mint pl 3 csillag vagy ritka gyűrűrendszer vízvilág körül, esetleg teljesen felhőtlen vízbolygó, vagy éppen bizonyítékot kerestem arra hogy egy csillagrendszerben csak egyetlen fénysugárzó objektum lehet: árnyéka van a csillagnak
De néha csak a nekem tetsző rendszereket fotóztam, mint amilyen ez is: 3 Föld-szerű bolygó.
Csak ilyeneket fotóztam, nem éppen látvány turista vagyok, de pénzhajhász sem. Én a felfedezést szeretem, amikor találok egy szép kék csillagrendszert és nincs ott névtábla :)
Pénzben fogalmam sincs hogy mennyit kellene kapnom, amint hazaérek, ígérem megírom :)
Körülbelül 3.000 rendszert néztem át 2 hónap alatt.