23609
-
TokraFan #8290 Lehet, lassan ki kéne terjeszteni a buborékot. -
TokraFan #8289 "A textúráik, hangjuk ugyanaz"
Ez kb. örök bánatom marad. Nagyon unalmas egy idő után, hogy minden egyforma, pedig a textúrázáson nem lett volna nehéz változatosságot csinálni a procedurális generálással. -
#8288 Talán lehet valami közük a fekete lyuk "kitöréseihez" (jet-ek), amik kilökik az anyagot, csillagokat, de a gravitáció nem engedi őket egy bizonyos távnál messzebb. Ez a viszonylagos egyensúly miatt ottragadnak, a folyamatos anyagkisodródás miatt anyagok nyelnek, meghíznak, és felrobbannak.
-
#8287 Annyi alapja van, hogy az a környék (nem is igazán 2x2 sáv, hanem 2 tórusz az ekliptika fölött és alatt bizonyos távolságra) erőteljesen sugároz a Tejúton, úgyhogy ott valami valamennyire más - és a "neutronmezők" egy lehetséges magyarázat, hogy oda sodródnak be évmilliárdok során az elöregedett csillagok - azok, amik túl gyorsak és kicsik ahhoz, hogy hamar bepottyanjanak középre - ott eltöltenek még pár évmilliárdot, és ha ütközések során megváltozik annyira a tömegük és lecsökken a sebességük, akkor a SagA* lakmározik rajtuk.
A neutronmezők szélén haladva - ahogy írtam is - elvétve találtam olyan rendszert, amin már volt névtábla. Sok olyan volt, hogy 1 neutron, 1 fekete lyuk, mindkettő párszáz ls-en belül, és semmi más. És voltak olyanok is, hogy mögötte 2-3 "klasszikus" csillag (BFGM), tucatnyi bolygó, földszerűekkel, vizesekkel, nagy fémekkel.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.28. 13:35:00 -
#8286 Mondjuk azokat a neutron mezőket nem tudom minek rakták bele. Valóságalapjuk aligha van. Vagy van ? Lehet egyszer megnézem, bár ahol tudom, hogy sokan jártak már az valahogy annyira nem vonz. :/
Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2016.04.28. 13:22:23 -
#8285 Ez a SagA*-tól bizonyos távolságon belül mindenhol ilyen :) (még néha látszik is, mikor a határon jársz, hogy az égen az egyik szektor még ez a sűrűpöttyös, a másik pedig a klasszikus ritka) -
#8284 Na, egy ok, hogy "hazamenjek". :D -
#8283 Szerencsés vagy, én csak C-t, TTS-t (sokat), meg AeBe-t találtam. Bár neutronom van pár.
Fura ez a B dolog, a saját statisztikám szerint F és G a nyerő, ott szinte mindig van valami, öreg meleg csillagok, alkalmasak élet fenntartására. Lehet több B-t kéne néznem. -
Janicsillagasz #8282 "A B csillagokat szeretik, mert jelenleg úgy néz ki a statisztikákból, hogy arányaiban a legtöbbször találni "alattuk" Földszerűeket"
Nem ezt mondogatom én is már egy jó ideje hogy olyan mintha ezeknél jóval több "kék" bolygó lenne? :D Ezért akarok én is visszatérni abba a nagy OBA csillagfelhőbe ami 15.000 fényévnyire van :D Ennek a fotónak a készítésekor még messze jártam tőle, de valami elképesztően sok kék csillag van ott!
Ez a rendszer is A típusú főcsillaggal büszkélkedik és több mint 450.000-et kaptam érte :D
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.04.28. 13:18:19 -
#8281 És még mindig van a buborékon belül olyan csillag, ahol senki sem járt, ezt pár hete mondták be, mikor a felfedezőkről beszélgettek :) -
#8280 8 óra alatt, szigorúan FSD boost nélkül. Páran már a 24 óra alatt Beagle Pointot karcolgatják, még nem egy ülésből, de valószínűleg lesz ilyen is nem sokára.
Én a hazaúton végigsöpörtem az egyik neutronmező szélén, és kb. 200 neutron és feketelyuk került a nevemre - most tél végén. Sokkal, de sokkal nagyobbak a neutronmezők, és akik farmolni járnak úgyis a közepén húznak végig, mert minél többet akarnak "hasznosan" ugrani - a szélük máig felfedezetlen. -
#8279 Én hittem kevésbé frekventált helynek, de a szitu az , hogy nincs pontja a galaxisnak, ahol ne jártak volna már playerek tucatjai, százai. Lehet csak egy fekete lyuk vagy neutron miatt.
Pár hónappal a megjelenés után szinte csodaszámba ment (számomra), hogy találtam még pár névtelen bolygót lakott területen belül. Az első scan dolog kezdettől fogva ment, csak a "névtábla" kirakása jött később. -
#8278 A B csillagokat szeretik, mert jelenleg úgy néz ki a statisztikákból, hogy arányaiban a legtöbbször találni "alattuk" Földszerűeket - néztem sok felfedezős streamet, jó páran úgy utaznak, hogy a térképen csak a B-ket és a soron kívüli csillagokat rakják ki, mást nem is, és még csak system mapot se néznek máshol.
A "hírnév" dolog már teljesen érthető innen nézve is, de attól még nem kell félni szerintem, hogy fogynak :) Ha csak minden tízezredik csillag OBA, akkor is van több, mint 40 millió belőlük.
Én amúgy ezt letudom azzal, hogy már nem sok híján minden égitest típusból van már a nevemen legalább egy (minden csillag, minden bolygó, van egy füzetkém, amibe kipipáltam), mostantól én inkább a szépet keresem, kevésbé a rtikát- persze a kettő valamennyire egybeesik, de egy olyan csillagrendszer, ahol 4-6 G-K-M kering egymás körül, és tudok egyikről a másikra átrepülve scoopolni az jobban tetszik, mint egy magányos földszerű egy magányos B körül.
... és mire minden típusú fehér törpét és szuperóriást találok, addigra úgyis bejárom a fél világot (AE/BE Herbigem és pár Wolf-Rayetem már van) :) -
#8277 "Én éppen ezért sem haladok nyilegyenesen, ide oda kolbàszolok." - szerintem ez így helyes, az alap utakat már mindenki körbejárta, újat nem találsz ott. -
#8276 Igen, nebulákban is ez megy.
Meg versenyek, hogy ki mennyi idő alatt ér a Sag A-hoz, vagy akármilyen kitűzött célhoz.
400 milliárd csillag oké, de van mondjuk 20ezer fekete lyuk meg 50ezer neutron a játékban (tipp), és van 500ezer player. Sokkal több neves, mint ami nem, nagyon soknak nem jut. Steam szerint este 6-8ezer játékos van fent akkor abban a pillanatban. Sokkal "kisebb" a játékgalaxis, mint gondolnánk, mert relatíve gyorsan el lehet jutni bárhová. A Sag A rekord mennyi is ? 10 óra körül ? -
#8275 Hát ez inkább csak az hogy ugyus mindenki oda indul először, és az kényelmes ha nemkell letérni az utrol.
Én éppen ezért sem haladok nyilegyenesen, ide oda kolbàszolok.
Találtam véletlen egy fekelyukat, amit meglesek, de nema névtábla miatt, csak a látvány hajt leginkább.
Nekem már egy kieső kis mellékhold is büszkeség, ha a nevem ottvan, ezmár csak mellékes min. Biztos majd később fontosabb lesz, még inkább az ujdonság ereje hajt.
Már tegnap is jo érzés volt egy olyan bolygot szkennelni amin életet talàltam, mégha utolag kiderült hogy nem is igen ritka az ilyen :) -
#8274 Azért becsülöm bennetek ezt a munkát és ezt a mentalitást, kimentek ki tudja hány ezer fényévre és ott dolgoztok. Ezért rühellem az olyan idiótákat akik a visszatérőkre vadásznak. Annyi lehetőség van, miért kell a másik játékát elrontani. Én meg szeretek ilyenekre vadászni :) És érdekes módon a többségnek nem nagyon van nagy szája amikor rendes hajó ellen kell harcolnia. Jó persze volt kiscsávó aki jelentett :) Mert előtte okoskodott velem. A kondám nincs nagyon felszerelve de fegyverek azért akadnak. Tőle is kérdeztem hogy mire gondolt amikor a vipera 4esével nekem ugrott. Nem is nagyon izgattam magam mert még komolyabb fegyverei sem voltak. A tornyok elintézték. Utána persze én lettem a csaló :) De szerencsére a többség nem ilyen itt. Tényleg, lesznek itt is előbb utóbb "klánok"? Amig inkább cégek és politikai csoportosulások lesznek persze. -
#8273 De ő pont a "nem frekventált" helyről írt. Nyilván nem a turistacélpontokról beszéltem én sem.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.04.28. 12:55:54 -
Janicsillagasz #8272 Sőt már azon megy a verseny hogy ki talál névtábla nélküli rendszert a Sagittarius A*-hoz legközelebb. Tudom, mert ott voltam 1 hete és én is kerestem, de még 20 fényévre sem találtam :DDD -
#8271 1-1 nebulában pedig így megy, ha hiszed ha nem. -
Janicsillagasz #8270 Pedig tényleg csak ennyin múlik. Lehet hogy én is pont azt az útvonalat jártam be mint Dzsini, aki előttem ért haza 1-2 héttel. Ha így lett volna akkor egészen a magig nem kaptam volna "első felfedező" táblákat, mert mindnél Dzsini neve szereplt volna. Lehet hogy van olyan játékos aki kint van már több mint egy éve és már bejárt 30.000 felfedezetlen csillagrendszert. Aztán amikor hazaér, leadás után kiderül hogy ebből a 30.000-ből 8.000-et időközben már más leszkennelt és leadott. A névtábla csak egy állomásra való visszatérés után kerül fel, nem a szkennelés pillanatában. Ezért remegett a golyóm amikor még kifelé menet találtam a neutron csillag körül keringő 3 Föld-szerű bolygót felfedezetlenül, nehogy valaki más hamarabb leadja mert akkor nem kapom meg se a névtáblát, se a +50%-ot, ami valljuk be, nem kevés egy olyan rendszerbe. Ezt se találta meg senki énelőttem, de lehet hogy szkennelésem után csak 1 perccel később valami etióp játékos leadta egy állomáson.... Benne van a pakliban.
Szerk: közben Dzsini pont leírta ugyanezt :D
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.04.28. 12:48:55 -
#8269 Minél ritkább valami, annál érdekesebb. Bár a vízbolygó annyira nem ritka, legalább 100-120-at találtam már a mostani utanom, mégis jobb, mint a több ezer fémbolygó. A Földszerű magáért beszél, az Ammónia meg nekem a Grál, mert elvileg sok van, mégis alig találtam (talán egy tucatnyit).
A neutron meg fekete lyuk szintén magáért beszél, a legtöbb felfedező ezeket keresi, többnyire célirányosan hamarosan elfogynak a névtelenek, és mindenki nevet szeretne magának. Nyilván olyan valamin, ami a lehető legkülönlegesebb. Számomra egy fémbolygó már nem az. Első utanom még az Y csillagok fagyott vackait is szkenneltem. Ma már be se ugrok ilyen helyre.
Nem a pénz motivál, nem is a rang, inkább csak a "hírnév" minél ritkább dolgokon. És azok fogynak.
Totál felfedezetlen helyen, nebuláktól távol céloztam meg egy rendszert, amit teljesen véletlen találtam, egy átlagos B csillag mögötti fekete lyukról van szó. A környéken sehol egy neves rendszer, csillag, bolygó, semmi. Gyakorlatilag random találtam 20k-ra a Földtől egy random irányban. És a fekete lyuk már neves volt...de semmi más a környéken. Soknak még a Földszerűek is értéktelenek. -
#8268 Egy nebula, egy köd mindig vonzóbb pont a térképen, mint a "semmi" - az ott levő dolgok a "frekventált" környéknek számítanak, vonzzák a felfedezőket, még a generáltak is, amiknek nincs igazi nevük (a neutronmezők hasonlóképpen). Az a köd könnyen lehet, hogy már fél éve, vagy még régebben végig volt szkennelve, és pont úgy ért haza az egyik felfedezője, hogy pár nappal előtte járt ott Tuvok.
A hetekben volt egy felfedező, aki a külső perem mentén ment egy teljes kört több, mint egy év alatt, és élő streamen majdnem 8 órán át(!) adta le a felfedezési adatokat, sok milliárdot begyűjtve (140 millió az Elite rang). Egyik napról a másikra több tízezer csillagra került rá a neve. -
#8267 "Pár nap ! Sokszor ennyi múlik" - szóval ez azt jelenti, hogy sokszor elhappolják előled a felfedezéseket? Kimész a 400 milliárd csillag közé, és pont arra, pont akkor, pont azt az utat választják mások, mint amit te, ami ráadásul nem is frekventál helyen van. Sokszor ennyin múlik - de másfél év alatt nem adta le senki. Csak szerintem nem állja meg a helyét ez a "sokszor ennyin múlik" szöveg?
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.04.28. 12:37:28 -
#8266 Elfilozofálva a dolgon (nem támadásként, mert semmi közöm ahhoz, hogy kit mi hajt a játékban):
A földszerűek és a vízbolygók is "csak ismétlődő textúrák", amik egy kicsit több virtuális pénzt érnek egy olyan piacon, ahonnan te már nem veszel semmit, hiszen megvan az a hajód, amivel játszol, úgy felszerelve, ahogy azt szeretnéd - nincs mire költsd, és úgyse vagy ott, ahol költhetnéd.
Innentől azt mondani, hogy "nem éri meg" a fémbolygókat szkennelni, igazából értelmetlen, ugyanolyan "kidobott idő" az összes földszerű, neutroncsillag és fekete lyuk is. Van belőlük száz (vagy ezer) a te neveden, és százmillió felfedezetlen, vagy valaki másnak a nevén. Ha csak azokra koncentrálsz, akkor évekkel később lesz ötezer a te neveden, és még mindig százmillió felfedezetlen, vagy valaki másnak a nevén. Ugyanúgy nem leszel még csak csepp se a tengerben.
Egy dolog "számíthat" még, a felfedezői Elite rang, ami neked már valószínűleg régóta megvan, vagy azonnal meglesz, amint következőre hazatérsz. -
#8265 Ez két okból fog változni ha kimész felfedezni:
1. Valami érdekesre szeretnéd a neved rátenni, és amikor visszaérsz, csalódottan látod, hogy valaki elhappolta.
Találtam egy "névtelen" neutron csillagot egy nebulában, természetesen felírtam a rendszer nevét, pár nappal később csekkoltam, és már volt rajta név. Pár nap ! Sokszor ennyi múlik, pedig nem egy frekventált helyen volt, az elmúlt másfél évben senki nem adta le, csak amikor én indultam vissza vele.
2. Halál unalmas naponta 117 db. pont ugyanolyan bolygót szkennelni, amiből 115 teljesen értéktelen, kidobott idő. Nagyon hamar megunod, hidd el. Mindenki maga dönti el mi számára a még izgalmas, és mi az ami már nem. Az elmúlt 16 hónap 80%-át "kint" töltöttem felfedezve, a fémbolygók nekem csak ismétlődő textúrák, semmi több. Meghagyom azoknak, akik még látnak bennük fantáziát.
Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2016.04.28. 12:21:41 -
Janicsillagasz #8264 Oké köszi, így megint tisztább. Még annyit hogy: miért érdemes több controllert vinni? Csak azért hogy egyszerre több limpetet lehessen irányítani? Sztem bőven elég a 2db-os irányító nem?
Még jó hogy a bányászat nem sok energiát igényel, mert ezek a controllerek eszik az áramot. -
#8263 Kicsit kavarás van,de tisztázzuk :D A prospector limpet modul,collector limpet modul,fuel transfer limpet modul,hatch breaker limpet modul mind limpetet használ,amit ott tudsz venni ahol a lőszert/chaff/heat sink et tudod utántölteni.Minden modul ezt a limpetet használja. A modul határozza meg,hogy mennyi limpetet tud egyszerre kezelni,és azok milyen messzire és mennyi ideig működnek.
A limpet darabonként egy tonna cargo helyet foglal el,ezért sajnos kis teherkapacitás esetén nem éri meg vinni.Én általában a cargo kapacitás felét töltöm meg limpettel a Condán,annyi bőven elég hogy megrakjam a rakteret.
Ha prospector modullal lövöd ki a limpetet akkor azt prospector limpet lesz,ha collectorral lövöd ki akkor collector lesz és így tovább.A modullal lerakott limpet nem szedhető fel sehogy. -
Janicsillagasz #8262 Ja akkor itt a megoldás... raktér. Vágom már! A controller csak az egyszerre irányítható limpetek számát mutatja nem pedig azt hogy mennyit viszünk magunkkal! Ok! Így már okés lesz a helyzet. Amúgy Pythonnal fogok bányászkodni, amint odajutok a géphez (várhatóan kedd este és tessék szurkolni mert hétfőn vizsgázok nagymotorra ) -
#8261 Dzsinivel kell, hogy egyet értsek. Nincs határidő, és semmi egyéb, ami sürgetne téged abban, hogy minél előbb visszaérkezz eladni a felfedezéseid, az pedig, hogy valaki pont a te nyomod kövesse, és emiatt bukj felfedezéseket elég valószínűtlen. A felfedezés nem azoknak valók, akik "sietnek". Mondjuk szerintem az egész játék nem a sietségről szól, hanem hogy megvalósítsd az elképzeléseid.
Dzsini: no ezt nem tudtam. Asszem Adder-re már nem fért fel a limpet, ezért nem használtam, de mivel most már a bányászatra Cobrát használok, ezért fel fogom tenni rá a modult. -
#8260 Prospector nem csak leírja, hogy mi van a kavicsban, hanem meg is növeli a hozamot belőle - tehát ha találsz egy jót, akkor abból többet ki is nyersz. -
#8259 Én nem használtam még prospector-t. Belelövök a kavicsba, utána a contact-ban megnézem, hogy miből áll. Ha megfelelő, kiküldöm a collector-t, és tovább simogatom a kavicsot. Ha nem, akkor továbbállok. Collector követ téged élete végéig, vagy amíg egy aszteroidába bele nem rohan a sietségben. De amúgy annyi limpetet viszel magaddal, amennyit elbír a raktér. Mivel bányászol, ha szabad kérdeznem? -
Janicsillagasz #8258 Na hát én bányászatban ezt a prospector limpetet nem értem. Az oké hogy ha ráküldöm a kavicsra akkor kiírja az összetételét és megnöveli a hozamot is. De a Coriolisban nézve még a 7A-s prospector is csak 8db-os, ebben a videóban meg 39(?)db van neki felhalmozva. Ezt hogy? És szerintem az 1-2 db-os limpettel meg semmire nem megyünk, hisz csak egyetlen kavicsra elegendő és egy átlagos bányász végignéz vagy 50 sziklát mire megtelik a raktér.
Az is oké hogy elsőnek levágni egy darabot, megnézni miből van és ha jó akkor kell ráküldeni a limpetet. De megint csak ott van hogy egy szikla és kész, a limpet elfogyott. És a többi sziklára vaktában küldeni a lézert és lebányászni? Ennyi erővel a prospector helyére még +8T cargo befér :D
Fú azt hiszem ennek jobban neki kell majd feküdnöm és élőben kipróbálni hogy megértsem :D
Ja és ha a collector limpeteket kiküldjük egy szikla mellett és ha kifogy a nafta a kavicsból, majd továbbállunk egy másikhoz, akkor a limpetek jönnek velünk vagy ott maradnak az előző kavicsnál?
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.04.28. 11:00:48 -
#8257 Persze, ez teljesen attól függ, hogy ki miért repked a semmiben. Én elsősorban a szép képek kedvéért :) -
#8256 Egy ideig én is nézegettem, szkennelgettem őket, de nem érte meg a vesződést, túl kevés értékes van a túl sok fémes közt. Tű a szénakazalban. A textúráik, hangjuk ugyanaz, rengeteg időt és energiát elvesznek. Meghagyom őket az utánam érkezőknek. :) -
#8255 Akkor nem lesz semmi gond, egyszerűen működni fog, amint érzékeli a játék, hogy a Horizonst futtatod. Viszont rovered nem tudom, hogy van-e, az kell, ha gurigáznál is, nem csak repkednél.
(egyébként egy bevett módszer arra, ha valami bug miatt pl. a felszín alá kerül a hajó vagy a rover, hogy akkor el kell indítani a "sima" változatot Horizons nélkül, és akkor rögtön tudja, hogy neked nem szabad bolygón lenni, és kipakol a bolygó mellé az űrbe, biztonságos helyre - utána kilépve és újra elindítva a Horizonst lehet folytatni a repkedést)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.28. 10:19:57 -
#8254 Az nekem is ottvan amugy.
Outfittingsben a legalso mindig az, es benne van. -
#8253 Elvileg ha Horizons tulaj vagy, akkor a hajón megjelenik a bolygómegközelítő eszköz, és onnantól működik a dolog. Úgy tudom nem kell hozzá se dokkolni, se semmi. Onnantól pedig minden vásárolt hajónál automatikusan látod, hogy megvan - nem tud sérülni, nem fogyaszt energiát. -
#8252 Erről szól a szezonos megjelenés, hogy a lényeges új dolgokat a Horizons-os játékosok kapják meg. Nem csak a bolygóra szállás van ebben benne, hanem minden, ami idén jön.
Az, hogy a játék alapjait változtató dolgok mindenkinek elérhetők lesznek (pl. a grafikus motor fejlesztése), az azért van, hogy ne kelljen például kétféle küldetésrendszert vagy megjelenítőmotort fenntartani. -
#8251 Azt nemtudom, hogyha megveszem a horizonst, akkor automatikusan le is tudok szállni majd, vagy kell bele valamit venni hozzá? Mert most ugyis tervezem, még nem tul késő visszafordulnom, ha kell. Azzal joval màsabb lenne utazgatni :)