23609
1418743729.jpg
  • Roger6
    Itt találtam egy videót róla.
  • Janicsillagasz
    A Seeking Weapons jelforrásnál mit lehet csinálni?
  • Dzsini
    Ahogy mondani szokták két lovat egy s... nyereggel nem lehet megülni :)
  • Janicsillagasz
    Tudom, csak gondoltam közben szedegetek egy kis vérdíjat is. De nem volt jó ötlet :D
  • Roger6
    Szerintem ne pont RES-be menj, hanem pár száz km-el messzebb, ott egyedül vagy, mégis ugyanolyan kavicsok találhatók.
  • Janicsillagasz
    Sajnos igen, szépen elhullottak a limpetjeim mert elindultak mindenfelé xD
  • Roger6
    Ez jó kérdés Nem próbáltam még soha.
  • Janicsillagasz
    Igen.... rájöttem.... :D
  • Janicsillagasz
    Köszi Dzsini!
    Illetve ha RES-ben bányászunk limpetekkel, akkor nem fogja a limpet érzékelni a többi játékos által lefaragott darabkát és elindul érte?
  • Dzsini
    Amint beérsz, elvileg a kis irányjelző rámutat. Amúgy ha angol módra jobboldalt hajtasz be, akkor alattad kezdődik 1-el, és balra forogva sorokban vannak:

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.02. 10:16:37
  • Janicsillagasz
    Nincs valami ábrátok róla hogy a belső dokkolású űrállomásokon melyik számú landing pad hol található? Sose találom őket, főleg ha pont a bejáratnál vannak....
  • Caliph
    Volt hogy át kellett váltanom soloba hogy tudjak landolni a sok player miatt :D
  • Tuvok #8438
    Valamelyikőtök szokott Open-ban is Robigo-ban járni ? Ma jártam ott felvenni pár küldit, de egyetlen playert sem láttam.
  • Tuvok #8437
    Köszi! Tier 5-be ugrottunk és még kitartok top 5%-ban, de ha lejjebb is csúszok, tökéletesen elégedett leszek. :)
  • Gundark 1 1
    Igazad van, kell egy föderációs korvett. :) Nem ugrik nagyot, de végül is egy csata akkor kezdődik amikor a csatahajó megjelenik. Én inkább az anakondát vinném felfedezőnek. Kellemesen nagy, elfér minden gazdagon. És ahogy szoktátok mondani nem kell félnem mikor visszaérkezem a majomketrechez :) Számomra van még kontent a játékban. Nemsoká jön a 2.1 és erre az évre még ígérik a többit.

Az óriási autocannonokat pedig már most szeretem :)
  • MikX
    No énis irok egy rovid helyzetjelentést...
    Szép szerivel belefutottam egy kék csillag mezőbe, ahol nagyonsok felfedezetlen jo kis rendszert találtam, de sajnos fekete lyukat semerre nem lelek, hiába szükitem nem akadok rá. Neutroncsillagot egy névtáblásat találtam, most becéloztam 3000fényévre egy csillagködöt, de csak nem megy hogy csak ugràljak, hanem mindig nyomok egy szkent, akkor meg màr ni itt ezt behuzom ott is egy igeretes bolygo...
    Hoaszu ut lesz :)
  • Caliph
    Nekem a következő cél a corvette és hozzá a rang. Ez lesz felszerelve csatahajóként,főleg ha jönnek majd a huge autocannonok.
    Conda megmarad bányásznak az asp meg smugglingnak. Szeretnék még agy fed gunshipet is Bolygó bázisok feltörésére,rakéta modulokkal.
    És még valamit ezek után felfedezésre,megcélozva a galaxis peremét ,nem a közepét :)
    Ezzel úgy meg is vagyok erre az évre :D
  • Gundark 1 1
    Valóban a kulcs, az hogy nem nagyon szednek ki. Egy A-s pitonom van erre a célra. Kényelmesen utazok a robigoról haza a cuccokkal. Jelenleg a tuti befutók a földi állomások, ott nem szkennelnek. Az outpostok dettó. A legnagyobb orbisok is okésak ,ott túl nagy a forgalom. Mire okoskodni kezdenek már benn vagyok. A gázosak a coriolisok. Se nem kicsi se nem nagy :) Szerintem ez is változni fog a 2.1-el. Én nem használok silentet. Ha coriolisra megyek és fontos mert sok pénzt hoz akkor heatsink. Biztosít elég időt hogy közelebb jussak. Egyébként meg semmivel nem hívom fel magamra a figyelmet. Időben jelentkezem dokkolásra, és lazán megyek mint aki csak repked Tényleg jól lehet keresni a csempészettel, de az üldözés miatt az igazi. Volt hogy két föderációs korvett rántott ki a hiperből. Ők pl nem túl gyorsak, némi lövöldözés után leléptem őket. Nem szkenneltek viszont kicsit mérgesek voltak. :) Rendőröket nem lövök szét ha valahogy kiszednek, elég csak lőni rájuk és hagyni meglépni őket. A többi kalóz nem nagyon izgat ha már kiszedtek akkor legyen harc. A piton 5 lőállassal gyorsan megoldja. A gond 4nél vagy 5nél kezdődik, ha elitek. De a katonai páncélzat sok mindent megold és ha lehűlt a drive akkor adios amigos :)

De a kondával is szépen lehet keresni. Azzal inkább powerplayt játszom. Ott egy kör (kb 6-8 perc) kb 1.2 1.6 milliót hoz. De az "csak" kamionozás, nincsenek kalandok. Szeretnék egy cuttert, mert szép. Most ezen dolgozom a birodalomnál.
  • Caliph
    én hasonló felszereléssel használom,a leglényegesebb különbség hogy csak 32 t a cargo(bőven elég ha jó küldiket kapok) több a fuel tank,és nincs scoop mert bőven elég az üzemanyag a teljes körre.

Scan ellen az ecm hatásos,semmi más. illetve ha rálősz a scannelő hajóra.
    Ecm úgy működik hogy tartod a gombot minél tovább annál nagyobb az ecm hatótávja. hátránya hogy feltöltést igényel és ha nem tudsz elugrani ujra elkezdenek scannelni
  • Roger6
    Okés, köszi, ezért kérdeztem!
  • Kronos79
    Szép eredmény.
    A top 5% miatt ne aggódj! A februári eventen a legjobb 30%-ban kezdtem és a legjobb 15%-ban lettem a végére. Úgy, hogy az indulás után nem sokkal értem az állomásra. Akkor 300 rendszert adtam le, aztán még 70-et. De mielőtt leadtam az utóbbit, már megvolt a legjobb 15%. Ha jól rémlik ki is lett fullozva az event.
    Utoljára szerkesztette: Kronos79, 2016.05.01. 17:42:29
  • Amergin
    Hiába a silent running ha a scan már elindult és a scanner távolságon belül vagy (pl. 4 km) de a szkennelő hajó továbbra is lát (vizuálisan), attól még a szkennelés végig fog menni. Ha chaffot szórsz, akkor megáll, de ahogy véget ér az chaff effect a scan folytatódik tovább.
    Továbbá, ha kellően közel van a szkennelő, akkor úgy is befoghat, ha a silent running be van kapcsolva.
    A silent running nem cloak.
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.05.01. 17:03:15
  • Roger6
    Silent running nem jó a scan ellen?
  • s_andras
    És mennyi idő alatt volt meg ez a 35M? Én ugyanoda visszaérkezéssel számoltam az átlagot.
    Az én hajóm ez: http://coriolis.io/outfit/asp/25A5A5A4A4A5D5C0r0r0p0p0p0p050504040537400202012f.Iw18WQ==.MwBhBYwRhAmWqJmMkUiA?bn=Multi (bocs de a friss reg. miatt még nem enged url-t)
    (Csak azért van 2 B-s shield booster mert ahol átszereltem, ez volt a max. A military páncélt meg nem volt szívem leszedni, és biztos ami biztos..) Meglátásom szerint talán nem érdemes rámenni arra hogy végig bírja egy tankkal, megmondom miért: mert sokszor van hogy a következő célpontra fordulás közben amúgy is ott haladunk a csillag légkörében. És az FSD cooldown ideje is lehetőséget ad tankolni, bár az gyorsan megvan. Az a +20 tonna hely soknak tűnik, egészen pontosan ugyanennyi milliót jelent.
    Én nagyon remélem hogy sokkal kevesebb mint 4 km a szken megszakadás határa, mert olyan messzire sosem jutok el, a 3 km-es lőtávot sem szoktam elérni, viszont a megadás miatt nagyon hamar indítom az FSD-t.
    A dokkolással semmi baj, tényleg csak azt tartom szinte védhetetlennek, ha úgy jelenik meg ahogy írtam, mert nehezen megoldható az FSD indítás úgy hogy már az állomás felé boostolunk, talán még a mass lock is bejöhet..
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.05.01. 12:48:08
  • Amergin
    Kiegészítés: a crime against me kikapcsolása nem megoldás, sőt... van hogy interdictelnek és kiszednek a rossz fiúk és néha ilyenkor beugrik a zsernyák is. Lőnek rám és én várom, hogy az FSD hűljön, közbe boostolok, szóval menekülök. Na ilyenkor pl. jó ha be van kapcsolva a crime against me, mert akkor a támadót kezelésbe veszi a zsernyák.
    A zsaruk nem használnak boostot, csak akkor, ha harcolnak. Innentől kezdve bármikor és bármilyen helyzetben, amikor maghallom a "Szken ditektid!" című számot AZONNAL boostolok. A cél csak annyi, hogy amíg a scan le nem megy (sosem mértem meg, de kb. 10-15 másodperc lehet) kerüljünk 4 km-en kívül a szkennelőtől és ez szerintem mindig megoldható. Mert csak azon belül tud szkennelni, afölött eldobja neki a szkent (nem megy végig a folyamat, hanem megszakad).
    Van az a zsaru, aki végig üldöz a rendszeren és van az a zsaru, amelyik cirkál az outpost körül. Ha az utóbbiba futsz bele pont a kiugráskor, akkor csak el kell boostolni 4 km-en kívülre, nem fog utánad menni, ha mégis, akkor csak még messzebb kell menni, így a szken védhető. Ha a másik zsernyák -aki végig üldözött a rendszeren- is beugrik az outpostos cirkáló zsernyák mellé, akkor van baj, akkor ki kell ugrani hipertérbe majd újra meg kell közelíteni az állomást, amíg az üldöző zsernyákot le nem rázzuk.
    És persze a dokkolás: jó távolról becélozzuk a levélbedobót, aztán nyílegyenesen beboostolunk max gázzal, ahogy bent vagyok gázkar vissza és automata dokkolás. Nem olyan nehéz ez
  • Amergin
    Mutatom mi az ideális hajó a csempészéshez. Tegnap a Sothisról indulva Robigon újabb küldetéseket felvéve kb. 10 célponttal 35 millát kerestem. Persze én SOHA nem hagyom magam interdictelni, mindig küzdök ellene és sokszor sikerül, amikor meg nem akkor boost és lehagyok mindenkit, utána ugrás. A zsarunak nincs esélye szkennelni, mert nem ér utol
    Az outpostokra meg úgy megyek be, hogy direkt túlszaladok és, amikor jön a "Slow down", akkor fordulok vissza és ezt csinálom többször is: gyakorlatilag spirális vonalban közelítek a célhoz, mert akkor tudnak csak interdictelni, ha hagyom, hogy a seggembe legyenek. Ezzel sokszor lerázom őket. A linkelt hajóval nem kell általában tankolni, mert bírja végig, de ha mégis kéne, akkor úgy kell scoopolni, hogy a nap a hátam mögött legyen: süljenek meg, ha hátulról basztatni akarnak
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.05.01. 11:26:19
  • TokraFan
    Szépek a képek, gratula!
  • Dzsini
    Három hétvége alatt báró lettem a birodalomban úgy, hogy egy délelőtt szórakoztam el az ugrálásos küldetéshalmozással, de nem tetszett.
  • s_andras
    Robigo eredmény: első teljes kör 18 millió / óra, de nagyon necces a dolog. Még a tesztkör végén, kb amikor 4-5 célállomás volt hátra, kivédhetetlenül szkennelt le egy zsaru: végig üldözött a SC alatt, többször ID-zett, de mindig megúsztam, viszont amikor kiléptem az outpostnál, megjelent előttem és annyi volt, ott nem lehet hova bújni.
    A report crimes against me kikapcsolása sem megoldás mindenre, ugyanis a security néha hívás nélkül csak úgy kedvtelésből beugrik ellenőrizgetni. (Akkor végképp igazán örülök nekik ha Anacondával jönnek, mert akkor a mass lock is durva..)
    Az is egy nagyon kedves húzás, hogy miután a nyakunkba lihegő első versenyző ID-zik, a fürtökben rajtunk lógó többi balfsz NPC is lejön utánunk a normál térbe, és van hogy pont a boost után jelenik meg közvetlenül előttünk. Karambol, pajzsnak annyi, hull sérül, köszi..
    Legbosszantóbb dolog pedig: egy rendszeren belül 10-20 ID után nagy nehezen odaérek a célállomás közelébe 20Mm-en belül, már csak nagyon lassan megyek. De jön egy újabb ID.. OK, ismét megadom magam, kis kanyargás után kint vagyunk a normál térben, de 30Ls-re az állomástól!!?!?!? Ezt meg hogy??? Így elvileg akár örökre is ebben a ciklusban ragadhatnánk, és csak a szerencsén múlik, hogy egyszercsak a béna NPC nem szed ki.
    Hiába hoz sok pénzt, nem biztos hogy szeretni fogom ezt csinálni, túl macerás, és nagy a kockázat. Meg nem lehet bármikor abbahagyni mint a kereskedést. Ez a menet is több mint 3 órás volt, kb 20 célponttal. Csak egyetlen botlás, és az egész hátralévő adag megy a kukába. Egyébként szerintem az Asp a nyerő, a piton még üresen is túl kicsit ugrik, ki sem fogom próbálni.
  • Roger6
    Köszi, atom brutál a cucc!
  • Tuvok #8420
    Köszi!
    Samsung U28D590D 28 colos monitorom van, 3840*2160-ban fut a játék.
    Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2016.04.30. 22:53:02
  • Roger6
    Ez nagyon szép teljesítmény, gratulálok hozzá!

Kicsit off: milyen monitorod van, hogy ekkora print screen-eket lősz?
  • Tuvok #8418
    No, a rövid beszámoló.
    Ezt az utat pár hét alatt lehetett volna teljesíteni, de mivel alig játszottam, eltartott közel 5 hónapig. Az event miatt inkább hazajöttem, pont jókor jött, úgyis kicsit untam is már. Ez elmúlt hónapokban jópár sztárfotót linkeltem, ezeket most mind természetesen nem rakom be újra, van egy albumra való. :)

Első utam a Coalsack nebulába vezetett, szétnéztem kicsit, de mivel a lakott területhez nagyon közel van, minden fel volt fedezve. Innen egyenesen a Statue of Liberty nebulához indultam, szintén minden nevesítve volt itt is. Útközben beugrottam a KN Muscae planetáris nebulában található Wolf-Rayet-hez, illetve elkanyarodtam a GSC 8588-0317-hez is, de már természetesen névtáblás mindkettő.
    A cél az NGC 3199 nebula lett volna az Eta Carinán túl, de inkább valami érdekesebbet akartam megcélozni, ezért indultam el a Plieluae AA-A H45-ben levő tripla fekete lyukhoz, egyenesen a Statue of Liberty-től, hátha..persze nevesítve voltak, úgyhogy csalódottságomban nem az NGC 3199-hez, hanem vissza az Eta Carinához indultam. Találtam benne névtelent, még Earth-like-ot is. Csakhogy alig pár nappal, talán 1 héttel később visszanéztem rá, és már lett gazdája... pech..
    De egy vízbolygót csak elcsíptem, illetve egy teljesen felfedezetlen rendszert, igaz csak fagyott vackokkal és fémbolygókkal, de ez is valami. :)

Az előbb egy kép térkép is volt, azt az utat jártam be, körökkel jelöltem ahol megálltam szétnézni a Gria Eork, Byoi Thae, illetve a Smoji/Smojou/ Smojuae szektorokban. Számtalan vízbolygót (kb. 150) találtam, 60-70 földszerűt, viszont alig egy tucat ammóniát. Illetve megszámlálhatatlan ammónia és vízbázisú életet tartalamazó gázóriást.
    Került úgy egy tucat neutron is a tarsolyba, fekete lyukat azonban már egyet se találtam névtelent. Doh.
    Ezeken kívül mást egyébként nem is scanneltem, ezért a végösszeg kb. 30M Cr lett.
    Mivel a látogatott rendszereket élesben számolja, ezért fogalmam sincs hány rendszerben jártam, de 15ezer körüli új lvl3 scan keletkezett az adatok leadása után. És még épp nincs meg az elite felfedező rang. :(
    A legértékesebb rendszerek a Föld+2 víz, a 3 víz (ilyenből sok volt), illetve a 4 víz+ammóniaóriás lettek, 250ezer Cr-től 350ezer-ig.

Tier 3-ban még kitartok Top 5%-ban, tessék drukkolni. :D

És ami a legfontosabb, csodálatos látványokban volt részem ezúttal is. Nem bírom ki, íme pár szelfi:

KÉP 1
    KÉP 2
    KÉP 3
    KÉP 4
  • s_andras
    Megsasoltam néhány frissebb videót erről és úgy tűnik hogy a ranglépéssel kegyetlenül megszivatták azokat akik nem érték el a maximumokat a régi rendszerben.. Én azt mondom, hogy senki se csináljon lelkiismereti kérdést ebből, nyugodtan lehet farmolni az open-solo váltással az adományokat.
    FD:
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.04.30. 21:30:33
  • Roger6
    Esküszöm könnyebb a zsetont összeszedni egy Python-ra, mint rangot lépni...
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.04.30. 20:59:28
  • Roger6
    Azé a cégé, aki alapította, külön karaktert szoktak rá kiképezni, ami nyilván a CEO-k kezében van. De ez így közösségi cél, amivel az adott céget, aminek a tagja vagy tudod segíteni területet szerezni, megtartani, védeni. Ott pl. csomó rendszerben a dokkolásért is fizetni kell (ugyan piti összeg, de sok kicsi sokra megy, sőt be lehet állítani, hogy aki nem szövetséges, az nem kap dokkolási engedélyt). A nagy cégek által kontrollált rendszereket ingame pénzért lehet bérelni, sok értékes dologgal bennük. Persze el is foglalhatod, ha összeszedsz pár száz embert, és elkergetitek az ott élőket. Nem ritka az, hogy akár 1.000-nél több játékos van egy adott rendszerben, és harcolnak egymás ellen. A cégek szövetségekbe tömörülnek, így egyesítve erejüket.

Egyszóval sokkal inkább épít a játék a közösségre, mint pl. az Elite, de ez még változhat szerencsére.
  • Amergin
    A Mazsola & Manócska Corp. -é, aminek van egy vezetői testülete és ezeknek van joga vezetni azt a hajót. Effektíve a "kláné" vagy "corp-é" (vagy mindegy minek hívom) a hajó.
    Van saját űrállomásuk a HIP 3546-OLD-456 rendszerben (kamu)
    Szóval csak akarat kérdése és bele lehet tenni a játékba -szerintem.
  • TokraFan
    Es ilyenkor kié lesz a hajó?
  • Roger6
    Így van, 13 éve vonzza játékosok tízezreit, mert mindig van benne újítás. Amúgy ha egy területre koncentrál az ember (pl. high-sec lvl 4), az baromi unalmas tud lenni, de a rengeteg lehetőség teszi sokáig élvezhetővé a játékot.
  • Amergin
    Azt kell csinálni, mint az EvE-ben: gondoskodni kell róla, hogy a játékosok tudják mire elkölteni az ingame pénzüket. Ez lehet v.milyen kütyü, vagy hajó, vagy bármi. Pl. Mint a titan az EvE-ben: egy játékos nem tudja megépíteni, de egy közösség már igen. Így az open játékosoknak mindig lesz cél. Egy titannak megfelelő hajó teszemazt legyen 1000 milliárd credit és mindjárt van cél. A megépítéséhez meg még csillió egyéb dolgot is meg kellene csinálni, stb. stb. Szóval a multi részben mindenképp lenne potenciál, ami az unalom faktort megszüntetné.