ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MrPredator
A viper nem jobb harcra?
először csináld a küldetéseke, utána rajtad áll, kezdésnek kapsz egy Sidewinder-t, ha van már lóvé jöhet a
eagle bounty-ra
Hauler kereskedésre

de nem eszik ilyen forrón akását, fogod látni lasan termelődik a credit 😊

Uplay: Rakkimcer_HUN Steam: Rakkimcer

MrPredator
Illetve érdekelne, hogyan érdemes kezdeni a pénz szerzést. Előbb vegyek kereskedő vagy bányász hajót és ezeket csináljam az elején?
MrPredator
Én zsoldos/polgárőr szerepet szánok magamnak, de időnként szállítanék is meg bányásznék is néha. De elsősőrban harci tevékenység érdekel. Melyik hajót ajánlanátok erre a célra? Csak hogy mire kezdjek el spórolni 😊
Akkor viszont semmi értelmük nincsen. :/

Radaron más a jele, üres téglalap. Mint a National Geographic Channel logója. 😄

STREEX
Lehetséges hogy én még sosem találkoztam játékossal? Miről lehet megkülönböztetni a játékos hajót az npc-től? Csak mert eddig minden velem egyenrangú-kicsit erősebb wantedest elég könnyen kinyírtam.

Intel I5 4690k----Gigabyte GTX970 G1 Gaming----ASRock Z97 Extreme3----Geil EVO Potenza 8GB (2133mh)----Western Digital Caviar Blue 1TB----3DMark First Strike: 10036

MrPredator
Azt hiszem, fizetés után én is beruházok a játékra. Asszonypajtás meg is örvendeztetett egy Thrustmaster T.Flight Hotas X joystick-al.
Remélem élmény lesz vele a repülés 😊
Köszi a választ
Ezt egy alap sidewinderrel kellett volna kiprobalnod... 😞

ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC

AnarchoiD
Kiprobaltam az openplayt 1millam banta 10 perc utan, oknelkul kilott egy jatekos... vissza is tertem soloba

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

Szerintem nem tudnak. Túl über volna. 😄
Turretek nem tudnak sub-targetet lőni? 😮
Vagy csak az enyém őrült meg. :/

Nem hallottatok véletlenül demo felől? A combat turorialos dolgot kipróbáltam,de az csak egy apró szeletét adja vissza a játéknak, azt sem túl nagy hűséggel (nem lehet elmenekülni).
Miért nincsen időkorlátos fullos demo? Pedig tökegyszerű lenne, mondjuk három napra beengedni bárkit demo címén? Ha a szervereket túlterhelné, akkor lehetne a demosok számát korlátozni, a jelentkezőket pedig sorba állítani IP címre szűrve. Azért az €50 elég borsos ahhoz, hogy szinte totál vakon kiadja az ember. Így kb. 30%-ot adok annak, hogy megvegyem.
Annó C64-en sokat toltam, de nem tudom most tetszene-e. Joyt nem fogok venni, viszont a Logitech F710-esemen egész jó volt a demo.
Próbálta valaki hangvezérléssel? Eléggé jónak tűnik (8:20-nál még vicces is): https://www.youtube.com/watch?v=lmcHLv7bAjQ
Pfff... Hát itt pont nem az ifjúság van. 😄
egyenlőre egyszeri csoda 😊

Sziasztok

Ezt a játékot egyszer kell megvenni vagy havidíjas?
14 oldal? az igen.
https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=100652&highlight=drop+a+ball
Tuvok
Open playre gondolsz ? Mert abban voltunk.

Betettem a hivatalosba, hátha ad valaki valami választ.

Miért ne frissíthetne? A számértékek nem számítanak.
Gondolom nagy station volt hogy ilyen tömeg van egy áruból. Amikor ökonómiai boost van, miért ne duplázódhatna - vagy éppen ha a boost elmúlik, feleződhetne meg termelés és a raktárkészlet maximuma?
Ahol én fuvarozgatok, ott másfél hete (1.05 patch előtt) pl még sokkal kevesebb fajta cucc volt még kapható, és az aktuális készletmaximumok is sokkal alacsonyabbak voltak, ráadásul alig termelődtek vissza (nem percekről beszélek hanem napokról) - gyakorlatilag két nap alatt elhordtam a teljes készletet (már amivel érdemes volt kereskedni) úgy, hogy rajtam kívül alig járt a rendszerben. Patch után elkezdtek termelődni (szerintem bugos volt) és a készlet is megnőtt a néhány "fő" cuccból, így gyakorlatilag minden egyes körben fullon vannak. Van olyan cucc amiből összesen 120 db a max, nekem pont egy cargonyi. 😄 Ha elviszem, mire visszaérek, újra ott van.
Tuvok
9 másodperc különbséggel készítettünk a Market-ről screenshotot ugyanazon az állomáson, és különbség van.
A következő körben viszont nekem visszaállt, és Z33noo-nak esett le. Érdekes.

danone
Félmillió tonnát nem frissít a rendszer azért csak úgy 😊 valami egyéni dolog lehet, ha mindenhol minden stimmelt csak itt nem, akkor passz.
Reputation között nem volt különbségetek épp ebben a rendszerben? Bár az durva lenne, ha így limitálná a kapott árat.
Kipróbálnám azt, hogy multiban néztek be mindketten oda.

Szerintem egyébként a megoldás egyszerű lehet : ökonómiafrissítés volt egy a kettőtök dokkolása közötti időpontban, így egyikőtöknek még a frissítés előtti állapotot mutatta a rendszer.
Jeffjohnson
Linket majd dobj be ide is mert én is kíváncsi vagyok, mit mondanak rá.

Tuvok
Azt hiszem ezzel lesz egy köröm a hivataloson is, már csak kíváncsiságból.

yesname
Én nem azon nevettem, hanem a többi részén. Nagyon helyes, ha változik minden akkor is ha single player visz valamit. Hiszen ez fordítva is igaz. Bár azt, hogy pontosan miként is működik úgy tűnik még senki sem tudja biztosra.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Tegnap ezen nevettetek mikor irtam hogy a single player elviszi az árut akkor esik a darabszám és ha MED röl LOW re megy át esik az ár is.
Update, a következö körnél meg nekem esett le Mediumra ... és ne gyertek azzal, hogy egy (vagy több) single player elvitte, mert félmillió tonna goldról beszélünk 😊

Tuvok
Így van, egyszerre dokkoltunk be, és pl. Gold-ból ő High Supply-t lát 8800-as áron, én viszont Med Supply-t 9200-as áron, darabszámra nála 1 millió, nálam 500ezer (ergo nem playerek vitték el).

Átmentünk másik rendszerbe, másik állomásra, ahol viszont minden fillérre, darabra stimmel.

Újra logoltunk, újra vissza a kérdéses állomásra, és továbbra is maradtak a különbségek.

Ja, kb. fél órával azelőtt viszont minden rendben volt, az előző "bevásárló körúton".

Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2015.01.21. 00:29:08

De ő most arról beszél ha jól értem hogy egyszerre vannak ugyanazon a stationon és más árakat látnak.
Szerintem az egész játékban a legjövedelmezőbb ez a hajóknak szállítós dolog. Egy csomó rendszerben láttam őket, kipróbáltam, jó árat adnak a cuccokért. Ha olyan árut keresnek amit helyben lehet venni, pláne még közel is a station, az egy kész aranybánya. Igen durva lehet a dolog egy type-9el. 😄
AnarchoiD
5percel elotted multi/single user(ek) elvitt(ek) egy nagy adag arut -valtozik a mennyiseg valtozik az ar, ha nem farmolja senki, visszatoltodik a keszlet es lecsokken az ar.

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

Vannak különbségek? O😮
Mekkorák?
Az mondjuk logikus volna ha számítana a státusz az adott fakció felé.
Tuvok
Üdv

Az, hogy melyik player ugyanazon állomáson, ugyanazon instában (dokkoláskor láttuk egymást) mennyinek látja a Marketban az árakat, az mitől függ ? Idáig teljesen abban a hitben voltam, hogy mindenki ugyanazokat az árakat látja. Mi okozza a különbségeket ?

danone
Én csak azt találtam, hogy 3 ugrással oda ~1400 profit, vissza ~1100, úgy látszik többen is tolják, mert csökken a haszon. Kéne egy helyet találni, ami egy ugrás, de azért megvan a 5-600k/kör egy L7-el.

Utoljára szerkesztette: danone, 2015.01.20. 16:35:21
AnarchoiD
Nekem fel milla (oda vissza) egy 2 (1laza ugras )perces ut, de igyis sok farm mire meglesz a python egy jobb fsd-vel es legalab 1 insurance -val es nemi dellaval feltolteni a rakteret ...(65-69 milla). Ennyit nem akarok es nemis tudok farmolni... ;(

Utoljára szerkesztette: AnarchoiD, 2015.01.20. 14:42:06

excelbe kezdtem gyűjteni, csak egy idő után már sok lett 😊
csináltam adatbázist is, de végül nem fejeztem be, mert az eltetrading bevált, oda töltögetem be most
a rendszeren belülit sajna nem mutatja, lehet visszatérek az adatbázishoz 😊

yesname
Kör alatt mondjuk oda-vissza utat értenek, de én egy útra értettem a 2 percet. Szóval oda-vissza 4-5 perc között mozgott, de talán egy picivel még mindig jobb a végeredmény.
Szerintem ezekre a trade toolokra nincs túl nagy szükség, csak egy kis tapasztalat kell és figyelni a demand/supplyt és average értékeket.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

az nem is olyan rossz, ha megnézzük a egy tegnapi tesztem
1 ugrásra voltak kb. 16-nál kevesebbre, az egyik belépéstől 100 Ls alatt, a másik olyan 700 Ls-re
akár mennyire is igyekeztem felszállástól számítva, oda-vissza a leszállásig, dockolás, eladás, vétel, 12 perc, az alá nem tudtam sehogy sem leszórítani
profit olyan 2200 volt oda-vissza
a te módszered akkor még mindig jövedelmezőbb mint az enyém, ha tényleg csak 2 perc

yesname
Én nem nézegetk ilyen toolokat, oldalakat, mert elveszi a felfedezés örömét és igazi robotmunkává teszi az amúgy is monoton kereskedést. Sőt magamtól tovább állok egy idő után. A legjobb útvonal amit találtam számomra egy olyan rendszerben volt, ahol egy Agriculture és egy Industrial station volt egymástól 0,3LS távolságra. Oda is, vissza is 700-800/T haszon volt. Ez átlagos lenne önmagában. Viszont azt nézve, hogy nem kellett másik rendszerbe ugrani és egy kör kb. 2 perc volt... 😊
Utoljára szerkesztette: yesname, 2015.01.20. 11:01:32

ha találok is nagy nehezen, mire odaérek, már leszálló ágba került 😊
minden egyes szállítással csökken a nyereség 😊
http://www.elitetradingtool.co.uk toolt használom
expert vagyok, de hajtok a master-re, mert onnantól felvihetek system-et és station-t is, eliteOCR-vel
Master 4000 Add/edit systems & stations. Import another seven stations worth of data.
Expert 2000 Delete incorrect station commodities & add all missing commodities to a station shortcut. Import six stations worth of data from eliteOCR.
Competent 500 Add station commodities & use the eliteOCR import feature to update existing stations. Update prices in about 5 stations.
Novice 50 Can manually confirm all prices in a station at once. Update a station or two.

ilyet is lehet találni, ha nagy az FSD
DIstance: 22,5 Profit: 2548 (oda-vissza persze)
GQ Virginis (Ray Enterprise) 435ls Progenitor Cells → Parutis (Parmitano Station) 1503ls
Buy: 6219 (6h 59m ago)
Sell: 7508 (15h 11m ago)
Parutis (Parmitano Station) 1503ls Gold → GQ Virginis (Ray Enterprise) 435ls
Buy: 8921 (7h 57m ago)
Sell: 10180 (3h 1m ago)

AnarchoiD
Mindig nezem a gagyi weboldalakat 😉 a jobb tradek nincsenek bennuk.. vajon miert ? 😊 koltoi kerdes...

Nem kell ahhoz száz játékos hogy egy állomást leamortizáljanak - persze ezt lakosság mérete is befolyásolja -, különösen ha 2 LSre vannak egymástól...
Egy tiny outpost már azt is megérzi ha egy-két type-6 kezd ingázni ugyanazzal a cuccal a szomszédos rendszerbe.
És bizonyára az ilyen helyekre az a jellemző hogy a gonosz solojátékosok fölözik le a hasznot, nem pediglen azok a jólelkű játékosok akik weboldalakon keresnek rá hogy hol van a legjobb pénz. 😄
Igen, sebessége az nincse, viszont nem is állítottam ilyesmit. A manőverező képességét pedig valóban ugyanannyi pöttyel jelzik mint a kobráét ez tény (bár ez ugye eleve nem azt jelenti hogy pontosan ugyanannyi!), azonban mivel kisebb a csúcssebessége, alacsonyabban van az optimalja és ez egyben gyorsabb fordulást is jelent. Aki nem hiszi, próbálja ki. 😊
egyetértek veled
maneuvrability ugyanannyi mindkettőnél 😊

Nem teljesen hülyeség mivel a market ugyanaz.
Bár az is lehet hogy az árak nem attól függnek hányan veszik azt a terméket.
Ha például 4000/t haszon van valamin és 1000 játékos kezdi hordani hamar lemegy az ára de Te nem találkozol senkivel mert 999 solo player.
AnarchoiD
"...és egy eaglet lazán lekövetek vele, ami egy cobrával sem menne...."

Ti most az asp rol beszeltek ? mert asp se vegsebessegben se boostban kozelebe se megy egy cobranak...

Nem igazán értelek. Ha kicsit mozgékonyabb lenne? Bs thrusterem van és egy eaglet lazán lekövetek vele, ami egy cobrával sem menne. A mozgékonysága egyszerűen mesés, a tűzereje másfélszeres. Bele kell ölni azt a 35-45 millát... 😄
Egyébként lehet hogy nem gimballed fegyvereket érdemes rajta használni hiszen a lézereknek amúgy is kell egy kis idő amíg "célramásznak", és ha egy fél másodpercig mellé lő a két nagy beam laser, az sok energiaveszteség - inkább közelről érdemes lőni egy-egy sorozatot.
Egészen egyszerüen más repülési/harc stílust igényel mint a kisebb hajók. Nekem nagyon bejött a hat lézer. 😊
Igazából az a bajom, hogy keveslem a tűzerőt. Ha kicsit mozgékonyabb lenne, nem lenne bajom, de elég könnyű célpont, és akkor már inkább erőből oldanám meg a helyzeteket, mint fürgeségből, lásd Viper. 😊

Nekem kevesebb mint egy millám maradt, árura. Egy-két C-D modulra jutott, szerencsére raktérre még tellett.
5 MP az nem is rossz, nekem kettőig tartott úgy hogy full power volt a fegyvereken. 😄
Nem tudom miért mondod azt hogy négy db multicannon alig sebez nagyobb hajóknál. Szerintem darál rendesen még három is, más hajóra ennyi sem jut... Plusz még a két lézer, elég kemény lehet. Ne felejtsük el hogy mégiscsak egy közepes méretű hajóról van szó és nem egy anacondáról. 😊