ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Holvanitt neked milla kozeli javitas ? (miutan 1et kilottem igy menekultem el onnan)
Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.
Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.
Nekem is volt mindkettő, cobrával toltam egy hónapig, most váltottam két napja viperre. A két hajó tűzereje között nem érzek SEMMI különbséget, ugyanazokat a fegyvereket pakoltam mind a kettőre (tudtommal nincsen modul ami növelné a tűzerőt).
Ugyanakkor a vipert olcsóbban fel lehet szerelni és kompromisszum mentesen, míg a cobra esetében nehezebb eldönteni hogy akkor most melyik modul legyen picit gyengébb.
Kalózkodáshoz, csempészéshez persze egyértelműen jobb a cobra, de itt most szigorúan fejvadászatról volt szó. A viper meg egy célgép, pontosan erre kialakítva. 😊
A kikapcsolt flight assisttal kapcsolatban lehet hogy igazad van, passz, én leginkább csak eaglek ellen kapcsoltam ki néha, amúgy inkább megoldom őket hátramenetben izomból. Mozgékonyság = kényelem, legalábbis nekem. 😊
A patchekben egyébként szerintem szórakoznak olyan finomhangolásokkal is amiket nem írnak külön le. Asp 100Ks robbanásközeli javítás? Itt korábban milla közeli javításokról voltak képes postok ha jól emlékszem...
http://edtool.net
Repatarurgyán
Nekem mind a kettő volt, és hidd el, sokkal jobb a cobra (persze ez még mindig szubjektív) a több és magasabb szintű internal (1db 1-es 1db 2-es és 2db 3-as VS 2db 3-as és 2db 4-es) hely miatt. Összehasonlíthatatlan DPS-t lehet vele produkálni, és belefértek azok a modulok, amik a kicsibe nem.
A mozgékonyság nem érdekes (PVE) ha valaki tud minimális szinten kikapcsolt flight-assist-al repülni. Ehhez hozzájön az is, hogy kalózkodáshoz kevés a 8t (mivel abban is belekóstoltam).
A legfontosabbat el is felejtettem mondani. Nagyon sokáig használtam fixed lasert a pontosság miatt, de aztán rájöttem, hogy ugyan a gimballed zavarható, kisebb dps, és pontalanabb is, 1km-en belül szuperül hazavág bármilyen alrendszert. 😊 Most, hogy a patch óta akkor is kapunk reward-ot ha e miatt robban fel a hajó, megéri rámenni.
>40-100T az nem igazán egy kategória, hanem a cobra a maga kis 50T körüli cargojával.
>Érdekes módon kimaradt a legfontosabb kategória, a 100+ ami elsősorban szintén nem asp, hanem type-7.
Igen, bocsánat, azért írtam így, mert kimaxolt type-7-el kezdtem <#banplz>#banplz>, az meg ugye most 228t ha jól emlékszem.
De a javítási költségen én is dobtam egy hátast. A type 7 robbanás közelben is 5k körül van, míg az ASP-m valami 100 volt oO
Utoljára szerkesztette: danone, 2015.01.18. 11:09:56
Felhúztam 100T-ra, most két közeli (oda vissza 31 Ly) rendszer között (Eranin - Bolg) repkedek. Egy út 130k, kb. 10 perc, de közben jegyzetelem excelbe az árakat, az is benne van az időben. Elégedett vagyok, eddig egyszer szedtek ki SC-ből, de leléptem, azt se tudom, ki illetve mi támadott meg... Csak húztam a belem... 😊
/a harc kicsit hiányzik... 😞 /
Utoljára szerkesztette: Etelkozi Vata, 2015.01.18. 08:56:56
ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC
Utoljára szerkesztette: AnarchoiD, 2015.01.17. 20:30:53
Update : most már én sem tudok visszamenni, a jelek szerint valami gáz van a markettel... Szerintem most egy kis ideig senki ne akarjon kereskedni. 😄
Utoljára szerkesztette: traz75, 2015.01.17. 20:31:48
40-100T az nem igazán egy kategória, hanem a cobra a maga kis 50T körüli cargojával.
Érdekes módon kimaradt a legfontosabb kategória, a 100+ ami elsősorban szintén nem asp, hanem type-7. Előbbit ugyanis megvenni és felszerelni 10M+, utóbbit kb 3M, a rakterük kb megegyezik. Asp ugyan mozgékonyabb, ugyanakkor a két hajó esetleges javítása között (interdiction után ugye aktuális) igen súlyos különbségek vannak, nem az asp előnyére. Persze lehet azzal is kereskedni, csak ilyen célból nem igazán éri meg megvenni, mert abból a pénzből amit beleöl az ember, már majdnem összejön a type-9 a kétszer akkora rakterével.
- 0 - ~40t-ig vagy fejvadászat cobra-val (ha frekventáltabb harcot akarok sok kis bevétellel akkor extraction point, ha kevesebbet de nagyobb bevétellel akkor NAV point), K.W.S kötelező darab. Jó helyen a kisebbek 2-20k körül adnak, jó nav pontban viszont akadnak kicsit is (cobra pl) 50k bounty-val. Alternatíva még a kalózkodás, cargo scannerrel anarchy rendszerben, ahol van black market természetesen. Jobban nem lehet vele keresni(bár adtam le már 20t imperial slaves-et is, ami azért elég jó volt 😊 ), de poén.
- 40-100tig. Ez kb az ASP-t jelenti. RARE resources trading, így olyan 1-1,2millát lehet keresni. Kiindulásnak ajánlom EZT a linket, jó útvonal. Erős FSD kötelező darab! (1.7m)
- 200t+ sima kereskedés. maximum 40-50 fényéves oda-vissza úttal tonnánként kb 2800-at lehet keresni, ez nálam olyan 2,5-3 milla/óra
Kb ennyi, nemsoká megvan a Lakon TYPE 9, azzal ugyanúgy kereskedés lesz úgy látom 😊
Jobban jársz ha a cobrára nyomsz fel cargokat amíg nincsen pénzed a normális fitre - igaz hogy csak fele annyira lehet felhúzni a rakteret, viszont közel kb olyan 1.5* gyorsabban közlekedsz még egy jól felszerelt teherhajónál is, nem hogy egy pocséknál. Plusz nem leszel teljesen harcképtelen.
ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC
Itt pedig lemodellezheted , a leendo hajodat
Annyit meg, mielott eladod a hajodat , minden belso komponenst cserelj le a legolcsobb szarra, mivel igy tobb penzt kapsz 😉
Utoljára szerkesztette: AnarchoiD, 2015.01.17. 12:12:32
Egy tanács még: ha a rendőrök, vagy valaki más lődöz egy "zsíros falatot" (Anaconda, vagy Python, ilyesmi), akkor várd meg amíg jól leamortizálják 30-50 %-ra, pajzs nélkül, majd akkor csatlakozz be a küzdelembe és segíts kinyírni.
Így tied lesz a jó kis fejpénz érte, nekem olyan 90k körül volt a legtöbb, már 4 Anacondát kinyírtam, pedig tényleg most kezdtem én is a játékot.
De azért egy jól felszerelt Viper alatt ebbe ne fogj bele (bár, akik ügyesebbek, mint én, azoknak lehet könnyebb...).
Találtam néhány jó kereskedő útvonalat, gondoltam a harcról a puszta kereskedésre térek át.
Itt mondjuk idővel mindig megjelennek a kobrák és anaconda elvétve akad.
Köszönöm.
1 - csak sidewinder jön és átlagban 3k-t érnek.
2 - csak cobra jön néha 1-2 sidewinder, viszont a cobrák 10-25k-ig fizetnek.
3 - cobra + anaconda az anacondáák 60-200k-ig fizetnek.
Ha azt látod, hogy sidewinderes van, akkor save and exit majd visszalépsz.
Utoljára szerkesztette: Chob, 2015.01.16. 23:57:07
Sol-hoz relative közel.
Intel I5 4690k----Gigabyte GTX970 G1 Gaming----ASRock Z97 Extreme3----Geil EVO Potenza 8GB (2133mh)----Western Digital Caviar Blue 1TB----3DMark First Strike: 10036
Ha bounty hunting szempontjából elég jól jövedelmez a "Chipatisany" birodalmi rendszer.
Én az "Artzybasheff" állomáshoz közeli Resource extraction site-on vadászom. Kobráknál nem igazán jönnek keményebb ellenfelek, de azok legalább folyamatosan és 15-20 K-t érnek. Kb. 20 perc alatt össze lehet lőni 100k kreditet. Sok a rendfenntartó, így könnyű őket lenyomni, viszont megvan az a veszély is, hogy könnyű véletlenül eltalálni őket. A közeli bázison cserébe sosincs járőr. Nyugodtan le lehet szállni kifizetni a büntit.
Természetesen Solo módban nincs konkurencia.
Intel I5 4690k----Gigabyte GTX970 G1 Gaming----ASRock Z97 Extreme3----Geil EVO Potenza 8GB (2133mh)----Western Digital Caviar Blue 1TB----3DMark First Strike: 10036

Etelkozi : ellehet adni Black Market-el rendelkezo allomasokon is csak a scannolason csalnod kell allitolag egyik modszer stealthban menni + megfagyasztani magad es akkor nem erzekel a scanner es vagy nagy tempoban atropulni a kapunk mint egy orult (perze leszallasit idoben kerni kell) es ha gyors vagy nem scannolnak le...
Egy kivetel van, ha kuldid van az adott allomasra, hogy vigyel nekik x db illegal cuccot, akkor annyi darab illegal cuccal a cargodban nem buntetnek scannal ...
Utoljára szerkesztette: AnarchoiD, 2015.01.16. 20:28:08
Én arra gondoltam, van-e valami trükk, amivel be lehet csempészni büntetés nélkül az árut nem anarchy állomásra. Silent drive, vagy valami készülék, ilyesmi.
Outposton nem nagyon találkozom black markettel...
Csak 5000-t?? Múltkor azért kaptam 150000 büntit, mert mire visszaértem a bázisra anarchy-ból independent lett -.-
Most buktam kb. 5 ezret...
Kickstarteren ugye valami 1.5 millát gründoltak össze, azzal hogy ki tudták ilyen formában adni, már 4.5M$ felett vannak 300+K júzerrel. Single player módhoz még hónapokon keresztül kellett volna dolgozniuk plusz bevétel nélkül és a júzerek minimum fele letorrentezte volna, így meg közben is csordogál be a pénz - olyan dolgokat is el tudnak adni amit normál esetben az életben nem venne meg senki. (viper gold paintjob 10 fontért? hülyének is megéri...)
Teljesen logikus hogy így oldották meg a dolgokat. Az árképzésük viszont tényleg pofátlanság, Brabhamék egy elég lehúzós egy banda. 😄
2. KOZEL mesz hozzajuk rakteredben a cuccal(1-200 meterre), kiteleportaljak ok maguk a cargodbol a dolgokat es utaljak a penzt...
ennyi