23609
-
#8330 Ezt megteheted most is, ott a küldetésrendszer, az pontosan erről szól. Ezt fogják még inkább kihangsúlyozni most, mert látják, hogy sokaknak nem esett le. -
#8329 Most jönnek a mérnökök, és a módosított modulok a játékba - a jelenlegi fegyverszámot gyakorlatilag felszorozzák, és még a többi modulhoz kapcsolódó lehetőségeket nem is láttuk.
Egy hajót felszerelhetsz ezerféleképpen - újat nem találhatsz ki, mert nem te vagy a játékban a Zorgon Peterson tervezőmérnöke, és egy-egy hajó megtervezése és gyártásba juttatása több éves tervezőmunka eredménye (játékon kívül is több hónap a grafikai és a "belső" tervezés, évente azért néhány új hajó bekerül).
Én is rajzolgathatok egy papírra autókat, mégse várhatom el, hogy mondjuk a Ford elkezdje gyártani azt a firkát, ami eszembe jut :) -
#8328 A Fallout 4 se MMO, nem látod a térképen az összes többi játékos összes többi épületét. Ott te vagy az egyetlen főhős. Itt te egy vagy a százezernyi névtelen pilóta közül. Akik ha összeállnak, komoly dolgokat tudnak létrehozni (lásd a nagy év eleji felfedező küldetés, ami ezernyi hajót mozgatott meg, és reptetett át a galaxisunk túlvégére, vagy az összes tudományos felfedezés, amit a Canonn intézet kihozott, és ehhez szintén a játékosok találták meg az idegen bigyókat is a bolygók felszínén - amik azóta ott voltak, hogy a Horizons játszhatóvá vált, és pár hónap és "titokzatos hírek" kellettek hozzá, hogy beinduljon a komoly keresés).
Az a te választásod, hogy nem veszel részt ilyesmikben - vagy egyáltalán nem veszel róluk tudomást (amúgy küldetéseket és community goalokat lehet szólóban is teljesíteni) - de ettől még a játék erről fog szólni, ez a történetmesélés módja. Nem az X-ből ismert "enyém a világ, rajtam kívül mindenki NPC", vagy az EVE-ből ismert "mindent mi irányítunk, nincsenek fontos NPC-k se" a fő csapás - a Siriust Li Yong-Rui fogja irányítani, nem egy játékos. -
TokraFan #8327 Abszolúte, a játékban azert van egy erős 200-300 óra úgy, hogy közben szedegeted az állad es van mit csinálni. Később repetitiv lesz, de ezt az új tartalmak -ha jól sikerültek-, ki tudjak tolni. En is csak azert sóhajtozom, mert rendkívül jó az alap, es indítja a fantáziát amikor látom, hogy milyen ziccereket hagytak meg ki belőle. Persze idővel ezek egy része talan meg bekerül majd. -
Janicsillagasz #8326 Én tökéletesen értem hogy mit szeretnél Tokrafan és támogatnám is az ötletet mert nagyon jól hangzik. Saját állomást bár nem építenék, de másokat szívesen támogatnék, nyersanyaggal, gépekkel, pénzzel, küldetéssel, védelemmel, stb.... De akkor ez már konkrétan olyan mint a tegnap említett "saját frakció"?
MikX: Az általam szerzett bő 75 millió nem olyan sok, csupán egy bányász Pythonra tellett belőle :D -
TokraFan #8325 Ez viszont igaz, elfogadom az érveidet maximal! -
#8324 Igen. Egy kerbal szintű legozás még mit dobna rajta, sőt ha a saját hajód is magadnak terveznéd.
Bár a szám befogom, nekem egyenlőre horizons nélkül is éppen sok az input egyenlőre :) -
TokraFan #8323 Na, ez a bázis pl. nagyon jó! Mennyit dob az egészen rögtön, hogy nem ugyanazt látjuk. A rádiózás is cool, bar nekem X után kevéssé hasraesos mivel ott ez alap volt, de igazán jó látni, hogy fejlődik a game! -
#8322 Hát legyen, nem is a pénz az elsődleges.
Persze azért mikor visszatérek egy hozzád hasonlo összeget szeretnék látni majd, hogy felcuccoljak valami nagyobb vasat.
Hát passz. Sag A az elsődleges cél, de ugysem toronyiránt megyek, plusz lehet ittott elleszek egy darabig, sőt lehet visszafelé meg majd totál màsfelé jövök, és ott is elleszek :)
-
TokraFan #8321 Igen, ezek valóban léteznek bar en az opent szinte nem játszom egyáltalán. Viszont az építés rengeteg célt adna solo módban is, ez egy olyan faktor, amit nagyon nehéz megunni. Meg a Fallout 4-ben is ez lett a legsikeresebb rész, pedig az egy másik műfaj. Nem is lenne szükség X3 szerü komplexitasra, nem kellenének gyárak sem. Elég lenne, ha alapelemekbol, modulokból álló alkatreszcsoport állna rendelkezésre, amiből tetszőleges építményt lehet felhúzni akar a felszínen, akar az űrben. Ez nagyon meg tudja hozni az érzést, hogy "csak megegy napelemet felhúzok, csak megegy lakómodul, megegy védelmi platform stb,.). Rengeteg kreatív lehetőséget adna a játékosok kezébe, ami éppen a sandbox jelleg miatt nagyon is beleférne a játékba. -
#8320 Egy központi szerverrel rendelkező, masszívan multi játéknál a modok hogy működnének? Hogy lehet valamit a külsősöknek úgy megírni, hogy az a többi sok tízezer játékossal és az egész háttérszimulációval együttműködjön? Ha valaki odarepül hozzá töltse le azt a modot, vagy különben nem látszik? Most is "bele lehet tolni" dolgokat, de azt a Frontierrel kell és lehet megbeszélni, és ők döntik el, hogy mi az, ami a világba belefér - csillámpóni nem lesz.
Ez nem szóló játék, mint az X, ahol kapsz egy kész játékot, és azt bővítgeted más játékosok dolgaival, mert a készítők nagyjából befejezettnek veszik. Az Elite jelenleg a pénzügyi adatok alapján még legalább 5 évre van betervezve, valószínűleg ennek nagy részére már megvannak az alapötletek, folyamatosan fejlődik.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.29. 07:58:50 -
#8319 A tegnapi livestreamből, ahol a fő téma a küldetésrendszer újrahangolása volt (szöveges összefoglaló):
jelzőlőszerek - kivilágítja a radaron a hajót, még ha silent runningba kapcsol is
forró lőszerek - hősebzést ad a kinetikus fegyvereknek, így hatékonyabbak lesznek pajzsok ellen is
jégbányászat - új bányászható anyagokkal és újra árnyékokkal az aszteroidákon
mérnök bázis - minden mérnök kézzel gyártott, különleges bázist kap
Plusz - még nincs külön videón - pajzstörő fegyver, ha Shield Cell Bank aktiválása közben kap ettől találatot a hajó, akkor a teljes pajzs leszakad.
Ezek mind csak tervezetek, azért indul jövő héten a béta, hogy a hatásosságukat, működésüket be tudják hangolni (többen nagyon berezeltek a pajzstörőtől :) )
Mai nap során hírlevél csomó új hírrel, valószínűleg a fő téma a crafting kibővítése lesz.
-
TokraFan #8318 Mondjuk ha Braben nem lenne régimódi fejlesztő, akkor ezt a kérdést is sokkal elegánsabban oldhattak volna meg. MOD támogatás! :) Az X szeria is attól vált különösen izgalmassá, amit a modderek később beletoltak. -
Janicsillagasz #8317 1 :D
A végeredmény meg lesz vagy 3.000 :D Esetleg 5.000.... netán 10.000? Meddig szándékozol kint maradni? Lehet hogy majd 1-2 hónap múlva megyek utánad :D -
#8316 A csillagtípus szűrői között a legalsó - nem sorozatbeli - az, ami a különleges főcsillagokra szűr - fekete lyukak, neutronok, egyéb furcsaságok tartoznak ide. -
#8315 No tegnao meglett az első szűz rendszerem, nem is olyan rossz, 3kőzetbolygóval, 2 gázóriással, az egyik ammonia, plusz az egyiken van víz alapú élet.
Hát még kéfdés hogy az enyém lesz-e, majd kiderül pár honap mulva :)
Plusz belefutottam nagyonsok kék csillagba, de tényleg megszámlálhatatlanul sok van egy helyen, majd itt ugrálgatok kicsit, plusz kis kitérővel találtam neutroncsillagot is.
Amugy fekete lyukra nem lehet szűrni a térképen ugye?
-
#8314 Az Obsidian Orbital így épült fel, közösségi kezdeményezésre, a közösség hordta össze hozzá az alapanyagot. Vannak félkész állomások is.
A háborúnak megvan most is a módja, a megfelelő frakciót megfelelő mértékben támogatva eljut odáig, hogy megpróbálja átvenni az uralmat az állomás vagy rendszer fölött. Volt már erre példa játékos frakciók között is, és naponta előfordul a többi 75 ezer csoport között, ami a játékban van.
A játékosok alakítják most is az események nagy részét, csak sokan nem is tudnak róla - minden alkalom, amikor felveszel és elvégzel egy küldetést, az alakítja annak az állomásnak az erőviszonyait, és elősegíti, vagy hátráltatja a frakciókat. Attól, hogy te nem figyelsz rá, hogy melyik csoportnak dolgozol, mert csak az érdekel, hogy pénzt vagy rangot kapsz érte, attól még ez létezik, és foglalkozhatnál vele. Akik alapítottak közös céget valahol, azok figyelnek, hogy ne tegyenek rosszat a saját frakciójuknak - sok ilyen van, és a legnagyobbak közül nem sokára a PowerPlay részévé válik az első játékosok által irányított csoport is, kiemelkedik a többiek közül.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.29. 05:41:25 -
#8313 Egy homokozóban lehet panaszkodni, hogy csak homokot látsz, és az üres vagy unalmas, vagy lehet benne építeni dolgokat, akár egyedül, akár a többiekkel. Így működnek a sandbox játékok, ezért hívják sandboxnak.
A játékosok is részesek abban, hogy feltöltik a játékot tartalommal, nem feltétlen a készítőknek kell megfogni a kezed, és megmutatni, hogy ezt és ezt kell vagy lehet csinálni. Ha te nem "hallasz" egy funkcióról, az nem jelenti azt, hogy nem létezik - ha vannak, akik játszanak Sidewinder focit, akkor az létezik. A Buckyball run (verseny a SagA*-ig) se hivatalosan dokumentált funkció a játékban, mégis létezik, még te is emlegetted.
A tartalom gyakorlatilag végtelen, csak a játékosok fantáziája korlátozza a dolgokat a játék keretein belül - és még a kereteket is lehet módosítani, a fejlesztők folyamatosan kommunikálnak a játékosokkal, kerülnek be kérésre funkciók és lehetőségek. Csak két példa: a Lave Radio legendás narancs Sidewindere is ott lesz a 2.1-ben a játékban, és megkapja a létező legkeményebb Elite AI-t. Ez egy ajándék lesz a közösség egy évek óta aktív részének, akik hetente összehozzák a közösséget egy-egy beszélgetésre, közösségi életre. Ezt se biztos, hogy fogod olvasni hivatalos patch notesban, mégis létezik majd, és sokan fognak azzal szórakozni, hogy megpróbálják levadászni, vagy megvédeni.
A múlt héten bemutatott dokkolási rádiózás alapjait egy játékos hozta létre, készített egy próbavideót, és ez mind a közösségnek, mind a Frontiernek annyira megtetszett, hogy bemutatták a hírlevélben is, és a 2.1-be be is kerül.
Bármelyik pillanatban lehet újdonságot találni és létrehozni is a játékban még évek után is, csak nyitott szemmel kell járni, és nem csak a játékon belüli képernyőt figyelni, hanem a közösségeket is. Mint minden MMO-t, ezt is a közösség teszi igazán élővé, és tölti fel tartalommal. -
TokraFan #8312 Különben szerintem egyetlen kulcs feature hiányzik. Ha azt betennék, egy csapással megoldódna egy sor tartalmi elvárás. ÉPÍTÉS!
1. Kimeríthetetlen cél forrás a játékosok szamara!
2. Megdobja a felfedezést (érdekes építmények, változatosság, elhagyatott bázisok amit valaki pl. ott hagyott stb.
3. Team célok tömkelege. (Pl. Valakik nyersanyagot bányásznak az építéshez, mások modulokat vesznek hozza, mások építenek, megint mások védik a rendszert, járőröznek stb.
4. Giga csaták lehetősége, pl. Egyik rendszert uraló csapat megtámadja a másikban felépített állomást stb.
5. Felszínen ugyanezek a lehetőségek, vagyis pusztán az építés lehetőségével rengeteg járulékos tartalom es játék élmény megjönne, mar csak azert is, mert így maguk a játékosok is alakíthatnak a játékot. -
#8311 limpet élettartam,ha lejár akkor elpukkan a limpet és újat kell lerakni -
#8310 Kezdetben elég. De vedd figyelembe hogy a bányászatnál a legtöbb idő arra megy el hogy a collector limpetek összeszedjék a cuccot.Én most kettő darab 2es mining laserrel bányászok és a 10 collector limpetre még igy is várnom kell mire összeszednek mindent. -
#8309 Én nem hagyom magam könnyen kiszedni :) Ha kiszed, fegyverek elő, rálőni, és akkor nem szkennelget. Utána vagy harc vagy lelépés. A legnagyobb robigo köröm kb 26 milliót hozott. Kb másfél óra egy kör egy rendes pitonnal. Áspissal is voltam párszor, de a pitonnal kényelmesebb. Nagyobb raktér, kevesebb okoskodó :) Nincs 100% biztonság. Van amikor egy fél flotta csődült utánam. De ennek ez a varázsa A csillagoknál nem kell sokat szórakozni, egyből továbbállni, vagy egy nyugodt rendszerben feltölteni az üzát. -
Janicsillagasz #8308 Megvettem már az új hajót, felszereltem bányászatra, 232-es cargoval -
#8307 A "Sidewinder foci" melyik patch-el jött ? Soha nem hallottam ilyen funkcióról. Pár órát volt Sidewinderem, legkisebb hajó lévén minek is ülnék bele vissza ?
Hajók felszerelése opcionális, nyilván nem fogsz minden hajót maxra felszerelni ha van pénzed a következőre, ahogy az összes létező aszteroidát kibányászni sem fogod.
A tartalom igenis nagyon véges, pár hónap alatt kiismered annyira a játékot, hogy nem tartalmaz számodra újat. Ha az ismerős dolgokat csinálod újra és újra, akkor meg hamar megunod. Ugyanaz a ker. útvonal, ugyanolyan küldik, ugyanazok a textúrák, stb. Egyhangú grindelés magasabb rangért vagy több pénzért. Ha nem látsz már újat, a tartalom kimerült. Hogy kinél mennyire hamar jön az ismétlődés miatt az unalom faktor, az meg egyéni. Egy órát bányásztam, soha többet nem fogok. Mert annyiban kimerült nekem. A topik tavaly kihalt, pár kivételtől eltekintve az újak tartják életben (remélem minél tovább). -
Janicsillagasz #8306 A Collector Limpet Controllernél mit jelent az idő? A modul működésének ideje, vagy a kirakott limpetek életkorát? -
#8305 Nem, a tartalom akkor merül ki számodra, ha te már meguntad, és/vagy te elérted azt, amit magadnak kitűztél, vagy elképzeltél. Más emberek másképp játszanak, nekik más tartalom van - játszottál már Sidewinder focit? Ha nem, akkor nem csináltál "mindent" annak ellenére, hogy azt állítottad. Segítettél már frakciót egy új rendszerbe terjeszkedni? Ha nem, akkor... Vettél magadnak 2 milliárdért csutkára felszerelt Cuttert? Ha nem, akkor... és így tovább.
Így működnek a sandbox játékok, nincs olyan, hogy "mindent" kipróbáltál. Maximum az van, hogy voltak dolgok, amiket kipróbáltál, és volt, ami tetszett, volt, ami nem. -
#8304 Sziasztok.
Mivel itt van élet, szeretnék kérdezni a Robigo-szakértőktől. Felvettem egy Shadow Delivery küldetést máshol. Ha jól emlékszem írtátok korábban hogy Robigonál ezzel lehet irgalmatlan magas kredit/óra értéket produkálni, többet mint bármilyen kereskedéssel. Namármost amikor ezzel az egy küldetéssel megpróbáltam eljutni a kb 400Ls-re lévő célállomásra, ha 10x nem szedtek ki, akkor egyszer se.. A zsaruk még meg is üzenték minden egyes ID előtt hogy infot kaptak csempész-gyanús egyénről, indul az elfogás. Emellett kalózok is szép számban jöttek. El sem tudom képzelni, mi lenne, ha egyszerre több küldetést több rendszerbe, nagyobb távolságokra kéne vinni. A taktikám az hogy hagyom magam kiszedni, majd boost-boost-FSD, így megúsztam, de elég neccesnek éreztem, mert minden esetben azonnal elkezdtek szkennelni, és az nem szokott túl sokáig tartani. 1-2 másodperceken múlhat a bukta. A kérdés tehát hogy tényleg meg lehet közel 100%-ig biztonságosan csinálni a Robigos többszörös csempészeteket, és az 5-10 másodpercenkénti ID-zéssel együtt is megvan a nagyon sok kredit/óra? (Ami egyébként mennyi is pontosan? Melyik az optimális hajó, mekkora raktérrel?) Vagy valamit másképp kellene csinálni?
Janicsillagász: a magyar E:D parancsnokok közös frakciója a Sons of Seven Lords interstellar PLC vagy röviden SSL, a főhadiszállás a Tawilo rendszerben van. A hivatalos magyar E:D oldalon sok infot találhatsz: elitedangerous.hu
Köszi,
CMDR [HUN]Nimrod -
#8303 Ezt most nem igazán értem. A tartalom akkor merül ki, ha mindent kipróbáltál és elérted vele amit el lehetett. -
#8302 Amiket látsz a bázisokon, mint jelen levő cégek, csoportok, ilyesmik - azok között elég sok van, amit játékosok alapítottak. Ugyanúgy működnek, mint bármelyik másik, csak a nevet, a stílust a játékosok egy csoportja találta ki, és beszélte meg a Frontierrel, hogy bekerüljenek. Onnantól nekik dolgoznak, hogy megerősödjenek, és képessé váljanak a terjeszkedésre. -
Janicsillagasz #8301 "Más meg frakciót-céget alapított az ismerőseivel, és annak teljesíti a küldetéseit, hogy több bázison, több rendszerben is jelen lehessenek."
Wut? Ez miféle? Hogy működik? Erről még nem hallottam semmit.
Nektek nincs ilyen saját frakciótok? Szívesen csatlakoznék :D -
#8300 Más meg teherautószimulátorost játszik :) Amint van egy CG, ott terem a T9-ével, és minden idejében hordja oda az árut (és azért nem a Clipperrel, mert az nem elég kamionos), ha meg épp nincs ilyen tennivaló, akkor járja az országutat a kamionjával, tovább gyűjtve a milliárdokat :)
Más meg összejön a haverokkal, és Sidewinder-fociznak, Destruction Derbyznek, ökörködnek, és úgy egyáltalán jól érzik magukat.
Más meg frakciót-céget alapított az ismerőseivel, és annak teljesíti a küldetéseit, hogy több bázison, több rendszerben is jelen lehessenek.
Más meg választ egy Powert, és annak dolgozik, vagy akár szerepjátszik.
Más meg ...
Kipróbálták a felfedezést, de pár ugrás után "kimerült" az a tartalom, és visszatértek kedvenc tennivalójukhoz. -
#8299 Az árutáblázatom szerint 3301 (tavaly) március 19-én kereskedtem utoljára, gyakorlatilag azóta csak felfedezést leadni jártam a buborékban, meg egyszer megcsináltam a Rare Trade Goods árus körutat. Pár hónap alatt kimerült a lakott tartalom, bejártam a permites helyeket, küldiztem, bountyztam, bányásztam, kalózkodás kivételével mindent csináltam, azóta csak a felfedezést érdekel. :) -
#8298 Fekete lyuk és Neutron is van lakott rendszerben :)
Amúgy első kirándulásnak a Maia és a Fiastyúk egy jó célpont - nincs messze, van leszállóhely, és sok látnivaló (pl. fekete lyuk) -
#8297 Hát, ha a 400 milliárdból kivonjuk a 20 ezer lakott rendszert (legyünk gálánsak, kerekítsük fel 100 ezerre a kézzel gyártott rendszereket - egész ködök vannak, amik jelenleg el vannak zárva a játékosoktól, tegyük fel azért, mert azzal majd kezdenek valamit), akkor 99.999975% ugyanaz :)
(mármint ennyi a Stellar Forge-al generált, igazából "lényegtelen", csak ott van rendszerek száma, a többi olyan, amihez valaki valamikor kézzel hozzányúlt)
És ettől függetlenül nagyon jól el lehet benne szórakozni, ha valakinek ez tetszik. Néhányunknak tetszik :) -
#8296 Hát ezt ugy értem higy most még csak észnélkül megyek ideoda, nincs meg a rutin ahiz hogy célirányosan keressek, azt tudom hogy az első mérföldkő egy fekete lyuk, neutroncsillag, és persze sag A, onnan meg vissza, és utàna valami nagyobba fognék, akkor már talán nem kobrával :)
Bár eza 24 fényév is egy tisztes ettől a kis csöppségtől, főleg ilyen budget áron :) -
#8295 Ha rendszeresen játszol, 2-3 hónap alatt bőven kimerül a tartalom. A terület nagynak tűnik, de a 95% ugyanaz.
De félre ne érts, a játék kitűnő és szép, remélem minél tovább megmarad a lelkesedésed -
#8294 Nem győzöm eleget hangsúlyozni hogy mint a galaxis maga, a játék is hatalmas, és amig nem tapasztalod meg mekkora is felfoghatatlan.
No itt járok, elindultam, és azt sem tudom merre, csak azt hogy nem pénz farmolàs nekem ez a felfedezés. :)
Örülök hogy belekezdtem, és annak még inkább, hogy ez nem az ami kifullad 2 hét után.
Mert tudom hogy a felszínt SE karcolgatom még. -
#8293 Igen, community goalként szokták meghirdetni, általában szállítás és a szállítók védelme a két részfeladat. De most jön majd az új power felé vezető úthoz vezető csomó CG, valószínűleg egy csomó érdekesség lesz. -
Janicsillagasz #8292 Ez az új bázis építéses többnyire abból áll hogy le kell szállítani x cumót a rendszerbe nem? És a legtöbbet szállítók kapnak jutalmat? -
#8291 Folyamatosan terjed, csak az elmúlt 2 évben több új bázis épült előtte lakatlan rendszerekbe, általában a közösség bevonásával, és most is van terv újabbra.
Azért abba gondolj bele, hogy egy régebbi hatékonyabb (és veszélyesebb) hiperűrtechnológiával 1000 év alatt sikerült majdnem 20 ezer rendszert benépesíteni, és kb. 100 éve már csak elvétve használják a witchdrive-ot, az FSD pedig csak pici hajókra (és jelen esetben az Anaconda pici) működik.