23609
1418743729.jpg
  • Dzsini
    Jaja, ezek sajnos nem érnek túl sokat, a felszínen se lehet jobbakat találni egyelőre. Maximum az idegen cuccokat éri meg fuvarozni, de azok meg egyelőre fájnak :)
  • Tuvok #8409
    Találtam kint pár Data Cache-t Salvageable Wreckage-ben, azokat vette annak. De nem értek sokat, 10k körül darabja szóval kár is volt velük vesződni.
  • Zozo76
    Na vegre:

"Elite Dangerous: Horizons for Xbox One will launch in quarter two of 2016, featuring both 2.0: Planetary Landings and the forthcoming 2.1: The Engineers expansions.

Elite Dangerous and Elite Dangerous: Horizons are fully back and forward compatible with one another. All players who upgrade to Elite Dangerous: Horizons will retain their in-game progress and all players will fly together in the same shared galaxy."
  • Dzsini
    Illicit cargo? Mit csempészik maga? :)
  • Roger6
    Értem, köszi mindegyikőtöknek!
  • s_andras
    Uhh, akkor lehet hogy vissza az egész okoskodásom.. Amikor én ezeket csináltam, még nem volt hozzá ez a csík. Csak pár óra küldizés látatlanban - de az BIZTOS hogy nem kellett 100-at megcsinálni -, aztán egy külön spéci ami a rangot adta. És az egyre nagyobb rangokhoz nem kellett egyre több időráfordítás, mint ahogy a 4 ELITE-ranglétrához. Sőt, volt olyan magas rang amit gyorsabban megkaptam mint korábban egy előzőt.
  • Panzeradler #8404
    Pedig ez az, a "leggyorsabb" út a donates trükközés vagy maradt az. hogy olyan mission-öket csinálsz ami federation repu-s.
  • Roger6
    Nyomtam egy print screen-t, és megjelöltem azt a rangot, aminek a növelésére gondoltam. Köszönöm a segítséget!
  • s_andras
    Ja és az előbb írtam hogy "amikor eléred a Szövetséges szintet", ez régen kicsit jobb volt mert külön-külön látszott mindegyiknél, most meg minden kis frakció automatikusan arra a szintre ugrik, amilyen kapcsolatban a fő állammal vagyunk. Így nem lehet tudni hogy mikor jön el az a pillanat, amikor eleget kaptak és megadják a ranglépő extra katonai feladatot.
  • s_andras
    Ha jól sejtem az a csík amit nézel az általános repu a Fed. állammal. Ennek szvsz nincs közvetlen összeköttetése a katonai ranglétrával. Egy ranglépő küldetés megkapásához egy kis Fed. frakciónál kell eléggé bedolgozni magunkat, aztán továbbállni a következőhöz, ez visz bele egy kis változatosságot. Az open-solo váltogatás működik, de nem éri meg mindig az adományozósokra várni, ha jön High vagy Med szállítás, ez-az, azokat is be kell vállalni.
  • Roger6
    Igen, arra gondoltam. Most kb. minden küldetés 1-3%-al dobja meg a rangom, pedig elég alacsony szintű vagyok (Cadet-on vagyok, és Midshipman a cél), gondoltam hátha találok hozzá valami leírást. Csak olyat találtam, hogy ki-be lépek solo és open play között, és akkor összeszedem a Donation küldiket, de én ezt nem tartom fair dolognak. Szeretnék a szamárlétrán végigmászni, bár őszintén szólva kicsit unalmasnak tűnik, hogy a következő rang eléréséhez kb. 100 küldetést kell megcsinálnom.
  • Janicsillagasz
    KÍváncsi vagyok az adataidra :D Hány rendszert jártál be kb? És mennyi kapsz majd érte? :D
  • Janicsillagasz
    Sokkal könnyebb ez a limpetes bányászat mint gondoltam.... csak asszem több collector limpet kell a két med bányászlézer mellé
  • Tuvok #8397
    Ide köll jönni ?
  • s_andras
    Fed/Imp rangra gondolsz? Ha igen, akkor közvetlenül azokat semennyire, csak az adott frakcióval való kapcsolatodat javítják. Majd amikor eléred a Szövetséges szintet, akkor adnak egy ranglépő küldetést. De hogy erre is válaszoljak: nem tudom, kiszámította és leírta-e már valaki hogy pontosan mi mennyit ér százalékban. A küldetés adatlapján ugyebár "csak" annyi látszik hogy "Low", "Medium", vagy "High" a hatás a reputációra, az utóbbi kétfélét érdemes csinálni.
  • Roger6
    Utána tudok nézni valahol, hogy mely küldetések milyen arányban növelik a rangom?
  • Dzsini
    30 mérnök lesz elsőre, és említik is, hogy van, aki például a felfedezőket "szereti" (neki talán majd felfedezési adatokat kell szállítani). Van bűnöző, kábszeres, van fejvadász, és biztos lesz kereskedő, bányász, és mindenféle más is.
    Az új küldetésrendszer része lesz az is, hogy nem csak pénzt, hanem az említett összetevőket is lehet kapni küldetésekből, ráadásul a magas szinthez nagyon be kell barátkozni egy-egy mérnökhöz, úgyhogy nem lehet majd 2-3 klikkből extra szuper robbanóágyúkat szerezni.

Lesz mit nézni streameken amikor beindul a béta :)
  • TokraFan
    Biztató! Kar, hogy pont a harc nem nagyon érint de ez egyéni szoc.prob.
    Tetszik ez a secret base megoldás is.
  • Dzsini
    Ennyi cucc, és még mindig csak egy részét láttuk - remélhetőleg több hétnyi bétaidőszak lesz, mert ezt végigtesztelni, hogy ne legyen rettentően elbalanszolva... :)
    Viszont nem lesz két egyforma gép a galaxisban azok között, akik szóba állnak a mérnökökkel.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.29. 19:27:33
  • Dzsini
    newsletter 122
  • Janicsillagasz
    Telhetne az idő, húznák már haza kockulni
  • Janicsillagasz
    Oké akkor sok sikert és várunk egy beszámolót :D
  • Tuvok #8388
    AspX. Köszi Nem tudom mikor szánom rá magam, szóval lehet Solo-ban gurulok majd be. :/
  • Janicsillagasz
    Mivel vagy oda felfedezni? Kell esetleg segíteni kísérni a rendszerben? :) Pythonnal állok rendelkezésedre :)
  • TokraFan
    Csak nyugodtan. elvileg változatosabban lesznek a küldetések. Kíváncsian várjuk.
  • Dzsini
    Hogyne, ilyenkor odagyűlnek a rosszalkodók is :) Ez egy ilyen játék.

Tuvok: 6k simán megvan jövő csütörtökig, akár ma este is, ha kicsit belehúzol. A célrendszer a buborék Polaris felé eső részén van (a perem felé, a SagA* felé nézve "bal felül"), ráadásul az állomás jó 12 ezer ls-re az érkezési ponttól.
  • Tuvok #8384
    Basszus ez pont jókor, igyekeznem kell a maradék 5900 fényévvel. Legalább tudom hova érjek most vissza fél év után. :D
  • Janicsillagasz
    De ebben lehet csapda is nem? Ilyenkor minden olyan játékos aki a felfedezőkre vadászik, ilyenkor odamegy abba a szektorba és mindenkit lő aki csak mozog :D
  • Dzsini
    Igen, pont ez jutott eszembe, dehát nem lehetett tudni.
  • Tuvok #8381
    Erre most úúúgy írnék valami irónikusat, de inkább örüljünk. :D
  • Janicsillagasz
  • Dzsini
    A küldetések jellege nem fog alapvetően változni, csak sokkal normálisabban lesz felépítve - látod, hogy kinek dolgozol, látod, hogy azzal mit érsz el, látod, hogy mit kell hozzá csinálni, és ahhoz mire van szükséged. És aszerint, hogy milyen viszonyban vagy a frakcióval és milyen rangjaid vannak, aszerint kapsz majd más jellegű küldetéseket, és a díjazást is ahhoz szabják. A tegnapi livestream erről szólt, és ma reggel linkeltem a videót és a szöveges összefoglalót is.

Egyéb híreinkben: tegnappal indult egy felfedezési CG, az Azaleach rendszer Leoniceno Orbital állomására kell hordani felfedezési adatokat, május 5-ig. Már fel is szereltem a DBX-et egy hétvégi keringőre :)
  • s_andras
    Ha egy picit belekotyoghatok a kinek-mi-az-unalmas-témába, bizonyos szempontból kétféle elvárást lehet egy játékkal szemben támasztani:
    1. Legyen kivételes, izgalmas, "egzotikus", nyújtson valami újat. Kb mintha a normál munkábajáros-bevásárlós Suzukid után elmennél életedben egyszer egy versenypályára és befizetnél 10 körre egy Ferrarival.
    2. Legyen olyan mint egy munka, vagy mint maga az élet, de nyilván nem az amit amúgy is dolgozol-élsz.

Természetesen a két véglet között lehetnek átmenetek. Nos, említettétek a kamionszimulátort, hasonló a kombájn-szim, Sims stb. Ide, a második csoportba tartozik az E:D is. Nem szabad tőle azt várni, hogy állandóan adrenalin-löketeket adjon, ez nem az a játék. Ebben ÉLNI kell. Ha ebbe az elképzelt világba születnénk bele, nap mint nap tennünk kellene a dolgunkat, ki-ki mire érez indíttatást. A való világ bányászai nem panaszkodnak 6 hónap után hogy unják a szénfejtést. A való világ katonái, rendőrei sem mondják szerintem hogy unják a szolgálatot. Gondolom amíg voltak kalózok, azok is addig csinálták, amíg bele nem haltak. VAGY ha mégis, akkor is CSINÁLJÁK, mert EZ VAN. Ha valaki úgy érzi, hogy eleget dolgozott és nyugdíjba szeretne vonulni, annak el kell hagynia az űrt, és képzeletben letelepedni egy szép bolygón, de sajnos az már nem az E:D "hatásköre".
  • Janicsillagasz
    És azt lehet tudni hogy mire?
  • TokraFan
    Mondjuk jon az új patch, abban teljesen új küldetés rendszer lesz. Átírták az egészet.
  • Janicsillagasz
    Ez valóban igaz és sztem is idegesítő hogy tök ugyanazok a küldik, bármivel legyen is az illető.....
  • Tuvok #8374
    A Goal igen, de egy közösségi esemény nem csak a célról kéne szóljon, nem ? Soha nem tudták megoldani az álomképet amit a megjelenés előtt hangoztattak, hogy majd a bounty hunter player megvédi a fuvaros playert a kalóz playertől. Pedig szépen hangzott.
  • TokraFan
    Akkor sorry, látszik hogy nem játszom opent, ezért nem is néztem meg ezeket meg mert azt gondoltam, hogy ezek csak openben működnek,
  • Tuvok #8372
    Na, ez is egy fontos kérdés. Rengetegen kimenekülnek Solo-ba, ahelyett, hogy ösztönöznék őket az Open-ra. Voltak hülye készítői ötletek, de a kényszer nem kifizetődő, sokan a pénzüket is visszakövetelték volna. Viszont voltak nagyon jó ötletek a community részéről, de soha egyet nem fogadtak meg, inkább ráhagyták. Mai napig megoldatlan.
  • Tuvok #8371
    A legjobb amit tehetnének az unalomfaktor, a grindelés ha nem is kiiktatása, de legalább csökkentése, ez viszont nagyon nem akar sikerülni. Soha nem is fog, mert a sandbox része.
    Sose vágytam nagy dolgokra. Még pár tucat textúra bolygókra ? Esetleg időről időre bővítés ? Nem akkora kérés szerintem.
    Dinamikus küldik ? Amikor első nap beleültem a Sw-be és csináltam az 5000 Cr-es küldit érdekes volt. De Anacondában MIÉRT ugyanezt a küldik kapom ? Miért nem 500ezreset ?! Hogy 617-szer csináljam meg ugyanazt a nyomorult küldit 50milliós pajzsért ? Miért kapom ugyanazt a 10 tonnás szállító küldit 300 tonna cargo-val is ? Miért grindelsz rangot olyan rendszer permitért, ahol gyakorlatilag semmi sincs ? Bezzeg a Sol-t hamar megkapod, pedig a Földhöz bejutni lehetne egy komolyabb cél.
    Tényleg olyan bonyolult kérdések ezek ? A hivataloson számtalanszor feltették már, a válasz csak mellébeszélés volt. Ezek, és ilyenek miatt hangosak a panaszkodók.