ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én is beleszerettem, viszont rossz vételnek tartom még mindig, mert alig hagytam 1 millát amikor megvettem, és bőven több kell, még az alapszintű felszerelésére is.

Amúgy az egyetlen bajom vele, hogy nem tudom milyen fegyverekkel használja. Egyenlőre ami fix az 2 x Class 2 gimballos Beam lézer, de a kineticus fegyvert nem tudom eldönteni. A Canon nagyon lassú, mint lövés, mint sebesség tekintetben, a sMultiCanon pedig alig sebez már nagyobb hajóknál. Más meg nem nagyon van. 6 Beam lézert próbáltam még, de közepes energiával is csak kb 5 másodpercig lehet velük tüzelni. 😄

yesname
Köszi! Most már vidáman fekszem le. 😄😄😄

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

"az solo playerek elhordtak mindent"

LOL? 😄
Elözö héten talán Yembon 63xx volt a Performance Enhancer és 754x -et adtak érte. 1200 körüli / t 5 perc alatt. 2Ls re voltak.

Sajnos itt jön ki a játék igazságtalansága hogy az solo playerek elhordtak mindent és most 600/t sincs.

Utoljára szerkesztette: smoother, 2015.01.19. 20:03:56
Köszi a kis leírást, kb. lassan én is eljutok az Asp-hoz, de vacillálok, hogy T-7-re menjek-e tovább.
De a kis leírásod alapján szerintem nem hagyom ki az Asp lépcsőfokot... T-6-al kigrindelni a T-7-et azért lehet, hogy uncsi lenne, az Asp a trade mellett meg harcra is jó.

ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC

Kerestem, de ennél jobbat én még nem találtam...

ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC

AnarchoiD
Ha van valakinek ennel jobb trade route -ja 16 fenyeven belul akkor nehabozzatok megosztani velem / velunk 😉

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

Én is tőle szereztem be, most töltődik lefele 😉

Én azt vettem észre, hogy korábban pl nemigen frissültek az árukészletek, ha leapasztottam a készletet akkor másnapra is alig termelődött belőle vissza. Most meg ugyanott gyakorlatilag folyamatosan tudom szállítani, mire visszaérek, maxon van, kivéve ha éppen akkoriban hordtak el belőle páran.

Boom : szerintem semmi extra, a rendszerben tolni kell a missionokat, mindegyik leadásánl kiírja az effekteket (pl economy boom +). Persze ha az ellen factionét is ugyanúgy csinálják akkor kiegyenlítik egymást. De ahol tömeg van és csak egy factionnak van "értelmes" stationja, ott van esély összehozni. Ha éppen működik a rendszer és pl nem 5000000000 mission ad 1%ot. 😄

Interdiction : tehát ha csak egyenesen megyek előre, akkor nem sérül a hajó? Nagy sebességnél sem? Mert kis sebességnél nem sérül, persze. Akkor sem ha pörögve esel ki.
Éjjel megvettem az aspt, nem volt egy hatalmas nagy biznisz, tekintettel a viper kis üzemanyagtankjára, meg arra a 100K+LS távolságra amit le kellett gyalogolni. 😄
Viszont vicces volt a visszaút, ha jól emlékszem két jumppal oldottam meg az induláskor még 75 fényévnyi távot. 😄
Azon melegében ki is próbáltam, dögös kis hajó. 😄
Bár felszerelésre nem volt pénzem ezért maradt fent egy-két Es modul (pl pajzs 😄) azért ellövöldözgettem vele egy szűk órácskát. 6 lézer brutál, nagyjából 2 MP alatt szívta le az energiát, de ez idő alatt egy noob anaconda shieldjét is leszedte kb. 😄
A hull mondjuk más tészta, az döcögős volt már kisebb hajók esetén is (néha meg két lövés 😄), de egészen vicces szituk voltak. Egyszer egy deadly sidewinder egyszer majdnem lebontott egyetlen frontális rohammal, egy cobrát meg egyetlen sorozattal (2 mp) elpukkasztottam. 😄
A hajó hangja, mozgása fantasztikus... Szerintem egyszerűen zseniális hajó, kár hogy kicsit lassú.
Kereskedelmi szempontból mondjuk ettől függetlenül nem éri meg a váltás T6ról, de arra még ilyen állapotban is jó - az 5ös shieldet 3asra cseréltem hogy kijöjjön egy 120as raktér - hogy néha óvatosan lövöldözzön az ember egyet gyengébb hajókra ha nagyon unja már a banánt. Elite anacondának azért nem kéne nekiugrani vele. 😄
zorrobomber
Sőt, biztos. Megvettem, működik. Paypal költségekkel együtt 12k volt.

zorrobomber
35 az a 45 😊 Mindenesetre STREEX-nek nem volt gondja...lehet rápróbálok.

A store-ban My Downloadable Products alatt aktív lett a Elite: Dangerous - Mercenary Edition download link.
egy Client-Installer.exe-t akar letölteni,.
Ez lenne az a meghirdetett extra amit kaptunk a pre-order miatt?
Valaki nézte már?

Uplay: Rakkimcer_HUN Steam: Rakkimcer

pre-orderben 40 euro volt, lehet vett párat,mert most 50
gondolom nem nagyon fogy a játék, ezért próbálkozik túladni rajtuk 45-ért 😊

zorrobomber
Köszi! Ezeket milyen forrásból szerezheti vajon, főleg hogy "érintetlen" accok...

volt egy lentebb olvasható cobrám 3 napig, potom 7 569 353-ért, de még lehetett volna húzni 12millióra is ami nem volt "A"-s, de még hiányzott volna egy 4A auto field 4,7 millióért, ahogy számolgattam, egy fullos cobra olyan 19 milla
3 nap alatt csak felfedeztem, fejvadásztam, egészen jó volt, próbáltam turret-tel is, de nem tetszik, elveszik a vadászat öröme, nem beszélve, hogy összevissza lövöldözik, állandóan telibe nyomja a cleaneket is, nem győztem menekülni, bírságot fizetni, gimbal, fix sokkal szimpatikusabb, hotasx-el tényleg élvezet 😊

eladtam, van most 11 millió + type 6, nem fullos, de kereskedésre elég, eddig még nem tudtak leszedni, full engine + boost, majd gyorsan j
egy alkalommal állomásról kifele jövet megscanneltem egy adlert előttem, pont wanted volt, alap pulse laserrel szétlöttem

viszamegyek kereskedni, mégis csak abban van a lóvé, hét végére összehozok 20 miiliót egy type7-re, azzal már egy forduloban 200T cargo-val 500000 is megvan, azzal megint összerakok egy cobrat és ha unatkozok, akkor megint explorer és bounting
asp, python egyenlőre csak álom, napi 1-2 óra játékkal 😊

M: 2D/G Beam Laser
M: 2F/G Multi-cannon
S: 1E/G Beam Laser
S: 1G/G Multi-cannon
U: 0C Kill Warrant Scanner
U: 0C Frame Shift Wake Scanner

BH: 1I Reactive Surface Composite
RB: 4A Power Plant
TM: 4B Thrusters
FH: 4B Frame Shift Drive
EC: 3A Life Support
PC: 3A Power Distributor
SS: 3A Sensors
FS: 4C Fuel Tank (Capacity: 16)

4: 4A Shield Generator
4: 1D Intermediate Discovery Scanner
4: 1C Detailed Surface Scanner

STREEX

Intel I5 4690k----Gigabyte GTX970 G1 Gaming----ASRock Z97 Extreme3----Geil EVO Potenza 8GB (2133mh)----Western Digital Caviar Blue 1TB----3DMark First Strike: 10036

Dzsini
Csak a hivatalos oldalon forgalmazzák, kiskapu az lehet, ha találsz valakit, aki megszabadulna a saját példányától (emailcím, parancsnok neve állítható).
Design nem kapcsolható.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

zorrobomber
Sziasztok! 2 kérdésem lenne: az egyik az, hogy mi a legolcsóbb módja a játék beszerzésének, van esetleg valami kiskapu? A másik az hogy a a topik design kapcsolható? <#vigyor5>

AnarchoiD
Ha jar valaki mostanaban a LHS 3447 -en csinaljon mar screenshotot a traffic reportrol es lokje be ide 😉 kivancsi vagyok mennyien mentek ra a 10% -ra 😉

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

Jeffjohnson
Nem erre gondoltam. Egyrészt jó lenne tudni, hogy mik a lehetséges fázisok mi miért és hogyan alakul ki és mit befolyásol (market, luxury seeking, akármi). Azt olvastam, hogy az expanding még nem automata, hanem a dev-ek irányítják de ezen kívül csak arról lehet olvasni, hogy sok klán próbálgatja a rendszert (több 100 ember) de igazán senki sem tudja, hogy működik csak info morzsákra jöttek eddig rá, illetve arra, hogy a rendszer több helyen bugos, aminek egy részét elvileg már javították. Hivatalos álláspont az erről, hogy pontosan nem akarják elmondani, hogyan működik ez a rendszer de némi infót azért már adtak ki de rendes leírást én egyelőre még sehol sem találtam erről.

Gondoltam, a T-6 mellé kihúzok egy Vipert, hogy azért fejvadászkodni is tudjak néha a sok trade grindelés mellett.
De az nagyon durva, hogy, egy fullra húzott Viper 8,5 milla, de mondjuk dis. scanner nélkül is 7m.

Az Anacondát meg se merem nézni...

AnarchoiD
Mar magad megvalaszoltad a kerdest 😉 viszont jo tudni, a boom-ot polgarhaboru koveti es a luxury tradereket felvaltjak a conflict zone -k .. es a vegen az eredmenyektol fuggoen a rendszerben levo stationok tulajdonos modositason mennek mehetnek at, ami megkavarhatja kicsit a dolgokat 😉

Jeffjohnson
Szerintem ott vannak, amelyik rendszerben "Boom" van. Ez kb. azt jelenti, hogy a stationt és talán a rendszert irányító minor faction, éppen nagyon fejlődik. Nehéz infót találni, hogy a játékban ez a rendszer pontosan, hogy működik de ha valakinek van valami infója ezzel kapcsolatban, akkor ne tartsa magában.

drop
köszönöm

yesname
Úgy vagyok vele, hogy útba esik. 😊 Nem nézegetem a híreket sosem.
De vannak másféle traderek is, már akadt az utamba.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2015.01.19. 11:19:56

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Luxury Tradereket hogyan lehet megtalálni?
valahol a hírekben néha elhintik ezeket az infokat?
vagy csak úgy eygszer megjelennek valahol és kész?

yesname
Yembo-ban ismét ugyanott 2.3 LS-re vannak a Luxury Traderek. 😊

Veszel egy cargo scannert odamesz és megnezed mi van náluk. Olyat kell vinni. Esetek 99% ba performance enhancer.

A pythont csak ajanlani tudom..uber kezesbarany a jargany. Kicsit beszoptam mert alih maradt keret a fejlesTesre..szal most ott van h teli rakterrel 200 valamennti epp..ugrig 8at szal a founder world mellett fuvarozgatok kicsit.: ) de megerte az 51 millat..nagyon popec a cucc eddig
drop
kérdés honnan lehet tudni luxuri hajókhoz mit akarnak venni mert üzenek hogy jöjjek rá de hogy?

Jeffjohnson
Ha "elfogadod" az interception-t, akkor nem sérülsz csak ha sikertelen az "evade" és nagy sebességgel mész, akkor sérülsz, pörögsz utána. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom.

Én is lecseréltem a type 6 -ot egy akciós ASP -re.
AnarchoiD
Nem ott de most lefekves elott eladtam a hajomat odamentem es megvettem 15 millaert 😉

Tényleg, a type-7et (korábban nem type-9et írtál? nem mindegy 😄) LHS 3447en vetted? Mert ott ma 10%os diszkont van. Szerintem én is odafutok és kicserélem a viperemet egy aspra. Azt a 70 fényévet lazán megteszem szerintem egy 30-40 perc alatt, 600Kt megér, 7.6Mt pláne megérne. 😄
AnarchoiD
Amig nem traderkodtam, en direkt mindig elrontottam azt a minijatekot, es vartam hogy kicsinalhassam azt a kis szemetet aki kiszedett... egynek sem volt eselye elmenekulni 😉 Amiota traderkodok, szonelkul a gazralepek es otthagyom, ezalol a jelenlegi T7esem a kivetel, olyan lassu es lomha amire egyszeruen nemlertezik hasonlat , egy tehetetlen hasab , egy koporso 😉 alig varom, hogy pythonra valthassak 😉

Ja es a kiallas vele egy stationrol olyan mint egy hullamvasut ahol elfogyott a sin es csak az imaid tartjak iranyba a kasznit...
Utoljára szerkesztette: AnarchoiD, 2015.01.18. 22:03:37

Nem tudom hogy mikor jelenik meg - amikor távoli cél felé megyek gyorsan és beelőzök egy NPCt hátulról, akkor nem szoktam látni olyan csóvákat. Igaz, egy pillanat alatt elhúz az ember mellettük, de csak észrevenné az ember a villanást. Inkább gyorsulás-fékezés függő lehet szerintem, persze egy bizonyos speed felett. Az elsőnél én is azt hittem hogy üstökös, de aztán rájöttem hogy csak nem egy üstökös interdictel be. Scan közben rendszeres a dolog, úgy jönnek rá a kalózok (ha vannak a rendszerben) mint rovarok a fényre. És még a kinézetük meg a hangjuk is olyan mint egy szentjánosbogár. 😄
Csak az a baj velük hogy ha kiszednek interdictionból, akkor sérül a hajó - így ha harcot akar az ember, előbb evadolni kell, utána meg visszamenni a jelre, ami macerás. Az ellenelfogás meg kb lehetetlen mert ahhoz a seggébe kéne kerülni, csak hogy ő is pont ezt akarja és végtelen körözés alakul ki amit úgyis az ember fog megunni egy idő után - ha valaki tud rá egy módszert, én spéci megköszönném a tippet. 😊
yesname
Ja hogy csak bizonyos sebesség felett jelenik meg a csóva? Én meg azt hittem azok üstökösök és nem is akartam becélozni őket sosem.
Furcsállottam mondjuk miért van olyan sok belőlük. 😄

Haha, előbb azt hiszem megdöntöttem az interdiction elhárítás világcsúcsát, ez szerintem verhetetlen : kb fél MP. 😄
A végső lassítás fázisában voltam, olyan 2Mm sebességgel, közben hallottam a rovarzümmögést ahogy nagy sebességgel mögém került egy "üstökös" - nyomtam egy Xet hogy túl ne fussak a stationon, és pont abban pillanatban beugrott az interdiction. Különösebben reagálni sem volt időm, fél másodperc múlva már interdiction evaded lett - azt hiszem túlfutott rajtam a hülye. Vicces. 😄
Mondjuk én is túlfutottam a stationon a meglepetés miatt, pedig még a pályámat sem kellett volna módosítanom, csak nyomni egy Jt. 😊
Na jó, de az nem egy anaconda volt...
Ez így kb olyan volt mint ha betonfalba rohantál volna. 😄 Persze attól is függ, milyen szögben történik a csatt, jó esetben csak megpördül és lepattan róla az ember, de ha frontálisan teljes felülettel mész neki, esély nincsen ilyesmire. 😄
Szerintem már egy cobra vs type-7 is halálos ilyen formában, bár azt talán még túl lehet élni sérüléssel ha már le volt amortizálva. 😊

Rossz hírem van. Azok az üstökösök a hajók, cruise meghajtásban. 😄
yesname
Naná. Első alkalommal véletlenül rohantam bele egybe a leírt körülmények közepette és gondoltam ha ez így is megy, akkor miért ne? No meg kicsit fun is volt. Szépen is ment mindegyikkel a dolog, de az Anaconda túl nagy darabnak bizonyult. 😄

BIztos NPC volt? Üstökösők szokták ezt csinálni és azoknak van fénycsóvája. Én még nem ütköztem cruise közben mással. Azt is ki kell próbálnom. 😄
Utoljára szerkesztette: yesname, 2015.01.18. 18:12:18

Lol, ezt komolyan gondoltad? 😄
Ha már ütközés : szerintetek cruise közben lehet ütközni? Pár perce stationhoz közeledvén a lassítófázisomban elhúzott előttem keresztben írtózatos sebességgel egy barom npc úgy, hogy a fénycsóva betöltötte az egész képernyőt egy-két pillanatra. Ilyennel eddig még nem találkoztam.
yesname
Én pedig azt szoktam csinálni a Cobrával fejvadászkodásnál, hogy miután leszedtem a pajzsát a célpontnak lövök egy kicsit a hulljából is majd belerongyolok teljes pajzzsal. Ettől robbanak és nem kell tovább időt húznom a lövöldözésőkkel.
Nemrég gondoltam megnézem egy Anacondánál hogy működik. Aha. Kicsit nagyobb darab teljes pajzzsal is én húztam a rövidebbet. 😄

AnarchoiD
Koszi, legkozelebb megprobalom, artani nem art 😉

Ilyenkor gyorsan lépj ki! Én is jártam már hasonlóan, csak engem egy bug miatt lőtt ki az állomás. Utólag jutott csak eszembe, hogy ki kellett volna lépne. :/

Fragment ágyú az nagyon zsír. 😄
Az konkrétan shotgun, sok kis repeszt lő ki, közelről halálos, messziről viszont csak a töredékük talál be mert nagy a szórása.
Csak kár hogy kevés hozzá a lőszer, szerintem pvpre jó csak, vagy talán ha kizárólag bossokra vadászik az ember (150-200Ks missionok) akkor előnyös lehet.

T7 bukta : az szívás... de még mindig jobban jártál mint én, amikor a csatt után valami 20K hiányzott a minimális visszavásárlási árhoz. 😄
Milyen tűzereje van az állomásnak? Pár lövést még túl lehet élni, vagy az első sorozat kinyír? Mondjuk elég nagynak néz ki a station ágyúja. 😊
AnarchoiD
Most buktam 3 millat ;(

Azthittem solo-ban nem eshet bajom, tevedtem.

Megyek ki az allomasrol (T7) es amikor haladok at a kapun egyszercsak kivulrol a kapu ele fordul egy T9 -es es jon be mint egy allat...
Betolt szabalyosan az allomasra ahol kicsit el is porogtem, mire ki-evickeltem volna, letelt a 5perces kidokkolasi ido es szarra lott az allomas , masfelmillas rakomannyal ;( AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

AnarchoiD
gibled kinetikusokat multicannon es canon de azoknal az anakondaknal canon-helyett fragment vagy milyen fegyok voltak kiserletbol .. szepen elolvadt az anakonda 😉 olyan fegyo mint egy shotgun 😉 abbol volt fenn 4db 1.6 millas ha jolremlik..... fullgazzal menekultem es vadul imadkoztam, hogy az fsd gyorsan toltson 😉 ugraskor a kabin uvege fullra pokhalos volt mar 😉

Milyen fegyvereket használsz?

Jó, kicsit túloztam. 😄
Úgy a 10. oldalon van egy kép egy 289Ks javításról. Korábban olvastam 600K körüli javítási költségről is. Gondolom kavarnak vele és/vagy armorfüggő (talán a komolyabb armor drágábban javítható). Viszont ebben a wear még nincsen benne.
A maradék három anaconda neked esett? Az azért kellemes. 😊