23609
-
Janicsillagasz #8490 Én is 0-ról tudok mióta csak elkezdtem a játékot.... És igen a pénz miatt váltottam a B-re (másik okból pedig hogy nem volt A méretű az adott állomáson xD )
Elkezdtem írni egy statisztikát, ~4.375 rendszernél kezdtem most kimenni, kíváncsi vagyok hogy hánnyal fejezem be :)
A statisztikába írom hogy a meglátogatott rendszerekben hány db vízvilágot, Föld-szerűt és ammónia világot találok és csillagtípusok alapján szétszortírozva. Csak még nem tudom hogy ezt hogy valósítsam meg.... gépen excel-ben vagy írva füzetben? :D Excelhez nem értek xP Esetleg World-ben egy táblázat.... fene tudja :D
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.05.03. 11:57:10 -
#8489 Én nem találok sehol hírt arról, hogy változtattak volna, tehát valószínűleg mindig annyi volt. egészen korai fórumbejegyzésekben is arról van szó, hogy ott nem kell figyelni a B-nél a plusz tömegre, mert mind nulla. -
#8488 Az kizárt. -
#8487 .... mindig annyi volt :) -
#8486 0 ? Mióta ? -
#8485 Scoop 0 tonna, a B kicsivel lassabb, mint az A, viszont sokkal olcsóbb :)
Egy AFMU még tényleg elférne, a többi szerintem rendben van, a plusz 32 tonnás tartály könnyűvé teszi még a ritka részeken is az egyenes haladást, nem kell áttervezni, ha túl sok lyukat ugrik.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.03. 11:43:37 -
#8484 Life Supportot cseréld le D-sre, ezzel nyersz több mint fél fényévet, Fuel Tankot leveheted szerintem, Scoopot cseréld le A-ra vagy D-re (B a legnehezebb), ezzel megint nyersz 1-2 fényévet. Scoop közben tudsz scannelni, rendszert csekkolni, Galaxy mapozni vagy pisilni. De 6-ossal pillanatok alatt teletölt. Egy Heat Sink-et és Auto Maintenance cuccot én azért vinnék, biztos ami tuti. :) -
Janicsillagasz #8483 Tényleg mekkora láma vagyok, eladhattam volna azt a palnetary nem tom mit és akk még könyebb lett volna a hajó.... na mindegy már nem fordulok vissza csak ezért :D -
#8482 Egy-két heat sinket én vittem volna, de látható, hogy mennyivel egyszerűbb a dolgod Horizons nélkül :) -
Janicsillagasz #8481 Ó hogy süljön ki a májuk, most csak egy képért nem fogok átlépni solo-ba :D
Egyébként ezzel az ASP-vel tényleg sokkal de sokkal gyorsabb a haladás, érezhető a különbség a 20 és 30 fényév között.
Így sikerült felépítenem a hajómat. Választhattam hogy +3 fényév/ugrás vagy +200fényév hatótávra elegendő üzemanyag.... hát az üzemanyagot választottam, legalább a totál kietlen halott csillagmezőkön is át bírok menni tankolás nélkül. -
#8480 Alt+F10, de csak szólóban és privát csoportban működik a nagyfelbontású képlopó, Openben nem (mert leállítja a szimulációt az instance-on belül a képalkotás idejére) - majd csinálj egy képet ugrás közben ;) -
#8479 Viszont sokkal gyorsabb és hatékonyabb a scoop, ha 40-50% tolóerővel keringesz, jóval távolabbról maximummal tölt - csak be kell kapcsolni a zöld karikát, a képernyő szélén tartani, és nem nekigázolni a csillagnak :)
Egyébként jó utat, ahogy Tuvok is meg én is írtuk, csak nem bírtad "otthon" :) -
Janicsillagasz #8478 Hol lehet beállítani a képmentési gombkombinációt? Mert a sima f10-re megy a normál képmentés, de 8K-s felbontású már nem műkszik a bal aLT+f10-re.... vagy már a kombináció? -
#8477 :DD -
Janicsillagasz #8476 Csak meg kell tanulni hogy hol is van a scoop határ. Könnyen lehet scoopilni (ful sávon) 65% melegség mellett is. És állva kell scoopolni nem menet közben a csillag körül keringeni :D Sokkal könnyebb egy helyben állva. Gondolom azért csapódtál a csillagba mert mozgással scoopoltál. (?) -
#8475 Ugyanolyan mezei halandó, mint te - te is írhatsz a Frontiernek bármivel kapcsolatban. Én is írtam nekik már többször, néha hibát jelezve, néha más okból. Válaszoltak is, foglalkoztak is azzal, amit írtam.
Ahogy látod rajtad kívül a Reddit olvasók ezreit (akik közül sokan a játékkal kapcsolatban igencsak elhivatottak, és sok ezer órát töltöttek a játékban, akár hasonló hosszú felfedezőutakon) pedig nem zavarta - nincs a hozzászólás se lepontozva, és nincsenek a hozzászólók között háborgók. Lehet, hogy "mindenki" fordítva megy az autópályán, de inkább úgy néz ki, hogy te vagy az, aki úgy néz ki túlreagálja a dolgokat. Ez még mindig csak egy játék. -
#8474 Feltételeztem hogy ugysem birod soká. Én felfedezés előtt probáltam de nem kötött le csak pár napra.
Valamint. Kiv vagyok mennyi lesz az annyi, mert lehet váltok hajot, ha lesz rá.
Kobra kicsit melegszik, meg nem is olyan massziv igy ahogy felszereltem, nem akarom ezt majd 20.000 fényévnyire átélni -
Janicsillagasz #8473 Na jó.... eddig bírtam.... eladtam a Python-t és vettem egy ASP Explorert :)
Sziasztok! Mentem vissza ki a fenébe! :D
Jöttömre 5 hónap múltán számítsatok, pirkadatkor, kelet felől :D -
#8472 Nem a pénz miatt mondom, az nem számít, hanem a kockázatvállalás egyenlőtlensége, a "szabályok" megszegése, legfőképpen a felfedezési elsőségi névtábla miatt. Sokakkal előfordult már hogy míg úton voltak, valaki más hamarabb leadott egy bizonyos rendszert. Ez az "istenek kegyeltje" ki tudja hány "mezei halandó" Parancsnok elsőségét vette el akkor, amikor SRV vásárlás címén mintegy "véletlenül" leadta az adatait is. És azt az Xezret amit rögzített, más már nem vehet a saját nevére, pedig a halála miatt azoknak is mind szabad prédának kellene lenni. Jó, tudom hogy 400 milliárd és mennyi az esély, de az elv számít.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.05.03. 10:49:00 -
#8471 Ha bármit számítana, hogy kinek mennyi pénze vagy bármije van, akkor biztos lehetnél benne, hogy lenne, aki háborog. -
#8470 Messze nem lényegtelen, csak úgy látszik hogy a nagy tömegnek semmilyen igazságérzete nincs. -
#8469 Volt, akit szülinapjára "hazateleportáltak", hogy meg tudja mutatni családjának az űrhajókat, a bázisokat, amit 60K-ról nehezen lehet megtenni. A Frontier "istenei" kegyesek, néha tesznek ilyesmit, ha normálisan kommunikálsz velük. Ha elolvasod a hozzászólásokat, akkor kb. 1 ember foglalkozott ezzel, lényegtelen részlet. -
#8468 Jól értem, ennek a csókának megengedték azt, sőt rosszabb: a FD maga nyúlt bele a mentésébe, hogy a galaxis másik feléről beteleportáljon egy állomásra, ott leadta az adatait, vett egy SRV-t, és utána visszatették a semmi közepére hogy folytathassa?? Ha ez igaz, az felháborító, és akkor innentől kezdve mindenki úgy "csalhat" ahogy nem szégyell!! Nagyon sajnálom és együttérzek vele amiért elvesztette a felfedezéseinek a felét, de a KORREKT az lenne, ha az EGÉSZET elveszítette volna. Az ilyen belenyúlásokat meg kellene tartani olyan esetekre, amikor a játék hibája (bug) miatt történik ilyesmi. -
#8467 Előfordul, örülj, hogy túlélted...
Tegnap került fel Redditre egy szomorkás történet egy évnyi felfedezési adat szétkenéséről egy bolygófelszínen.
Egyéb híreinkben hónap végén egy komoly 1v1 verseny várható, igen tisztes főnyereménnyel:
Ha valaki úgy érzi otthon van PvP-ben, jelentkezzen. -
#8466 No jol megszívtam, tegnap fuelscoop közben tul közel mentem véletlenül, és nagy sebességgel visszaestem a normál térbe, és megsérült a hajó, berepedt a szélvédő is, az fsd 65%, life support 50% és egyéb elhanyagolható rendszerek is megsínylették.
Így irány haza, bár így le tudom adni a community golara az eddígikeket, plusz egy javító kitet berakok akkor már.
Még nagyjából öröm az ürömben, hogy "csak" 3000 fényévre vagyok -
#8465 Hogyne, és meg is támadhatod te is és más is a T9-et, és jelenleg egy sima bountyn túl nem biztos, hogy bármi is történik (egy-egy rendszerbeli bounty pedig nem igazán elrettentő erő, de az új AI ezen egy kicsit változtat). Ezért írtam, hogy lehetne jobb megoldást találni (előfordulhat, hogy lesz is hamarosan), de a mostani ha nem is elegáns, de korrekt, és nehezen átverhető módszer.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.02. 13:45:41 -
#8464 Hát igen, ez már tényleg a kereskedő problémája lenne, oldja meg védelemmel. Életszerűbb, mint egy nagy lebegő teknő, amibe csak úgy átpattan X tonna áru.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.05.02. 13:44:21 -
#8463 Az ilyen helyeken lehetnének pl. olyan hajók, amik a T9-et őrzik, és ha belenyúlsz az eladott cuccba, megtámadnak. -
#8462 Nem kötelezően a haverod, bárki beugorhat egy ilyen instance-be ha openben játszol. -
#8461 Ha ezzel akarna valaki csalni, az csak a haverunk lehet, tehát nyugodtan levonhatja a kiszórótól. De nincs értelme ezen ötletelni ahogy írtam. Az van amit a FD akar. -
#8460 Megmondom őszintén amúgy, hogy ez a metódus engem nem zavar. Mármint engem nem zökkent ki a játékból. -
#8459 Igen. Akkor valahogy dokkolniuk kéne egymáshoz a hajóknak. Vagy átdobni egy csövet :) Mindenképp macera, de hátha a jövőben jelölik egy képpel :) -
#8458 A teleportálásnál mindenképpen jobb lenne, és ha nagyon akarom, tudok rá gyártani magyarázatot: először amikor kifizet, még csak virtuálisan kapjuk meg a fizetséget, mintegy letétbe helyezi a kereskedő az összeget, és csak akkor csapódik hozzá valójában is a számlánkhoz amikor el-FSD-ztünk. Addig bármikor visszavehet belőle annyit amennyit a mókás kedvű próbálkozó játékos visszascoopol. De ebből nyilván úgyse lesz semmi, csak azt nem értem, eredetileg hogy gondolták hogy ilyen abszurd módon oldják meg. Persze mondhatjuk hogy az állomáson is 2 másodperc alatt rakodunk be akár több száz tonnányi konténert, de ott valamennyire el van rejtve, kint az űrben nagyon zavaró, kizökkent a játék valóságából. -
#8457 És ha valaki más van ott, és ő szedi fel? Még a sima limpetes megoldás amit én írtam is problémás ebből a szempontból. (arról nem is beszélve, hogy bárki szét is lőheti)
A jelenlegi, még ha nem is elegáns, de korrekt, és nem vezet egyszerűen végrehajtható csaláshoz. -
#8456 Az árát nyilván nem vonhatják le, mert a te számlád, viszont lehetne érte bounty pl. -
#8455 Pedig egyszerűen és elegánsan meg lehetett volna oldani az elején is: mi kiszórjuk, ő kifizeti, de nem kezdi összeszedni a jelenlétünkben. Ezt a művelet fedje csak jótékony homály. Amikor elugrunk, az egész kis helyszín úgyis elmúlik, ugyanoda nem lehet visszatérni, csak megint generálhat a rendszer véletlenszerűen egy másik hasonlót.
Persze sokan ezután megpróbálnák visszaszipkázni a cuccost, de azt is ki lehet védeni, pl azonnal levonódik a számlánkból az ára, vagy a kísérők megtámadnak stb. -
#8454 Volt valahol erről szó a fórumokon, ezek akkor kerültek be, mikor még pl. limpetek nem voltak, és csúnya lett volna ha egy T9 nekiáll begyűjteni a neki kidobált dolgokat, és közben átgázol rajtad... most már meg lehetne elegánsabban oldani, előbb-utóbb meg is fogják. -
#8453 Mindig is viccesnek találtam ezt a módot, ahogy átteleportáljuk az egyik hajóból a másikba az árut... -
Janicsillagasz #8452 Ja fegyvercsempészet.... -
#8451 Van többféle is, ez pl. fegyvereket keres, van technológiát és luxuscikkeket kereső is - ha van a raktáradban, akkor igen jó áron átveszik, függetlenül attól, hogy legális vagy problémás forrásból van.