ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jeffjohnson
2 Viper + 1 cobra vs. Pyhton+shield cell 😊
LINK
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.01.23. 13:37:16

elite
Köszönöm a válaszokat. 😊

Asus P5K Core2 Quad 6600@3GHz 4*1GB 1066MHz RAM Geforce GTX660 2GB OC

Jeffjohnson
Többféle scannert lehet felszerelni a hajódra, amikkel a környező bolygókat a rendszerben meg tudod találni aztán a felszínüket le tudod scannelni. Ezeket az infókat bármely állomáson el tudod adni ami legalább 20 fényévre van a lescannelt rendszertől. Lehet találni nagyon érdekes bolygókat, fekete lyukakat. Pénz attól függ mit fedezel fel. Nagyon komoly bevételre ne számíts de ha fogékony vagy az asztronómiára, akkor biztosan tetszeni fognak, a különböző csillagok, bolygók.....stb.
Itt találsz róla leírást: LINK
Magyar oldalon is van tutorial: LINK

Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.01.23. 13:10:39

Nem. Felfedezés alatt a játék azt érti, hogy eddig ismeretlen objektumokat szkennelsz le, majd eladod azt állomásokon. Attól még lehet lakott a rendszer, csak éppen pl az egyik bolygóját még nem azonosította be senki.

Amúgy nem nagy szám, már mint, ha profitra akarsz ráhajtani, és eléggé időigényes is, szerintem. Én már le is tettem róla, annyira unalmas volt számomra.

elite
Sziasztok!
Egy gyors kérdés: sokat olvasgattam hogy lehet felfedezni a galaxist és pénzt is lehet vele keresni.
Ez azt jelenti, hogy van egy kis rész ami lakott, állomásokkal stb, és ha elhagyod azt a részt azon túl csak lakatlan csillagrendszerek vannak?

Asus P5K Core2 Quad 6600@3GHz 4*1GB 1066MHz RAM Geforce GTX660 2GB OC

Jeffjohnson
"Szemezgetek ezzel a játékkal, de nem tudom eldönteni, hogy belevágjak, vagy sem."
Ez csak tőled függ mi csak tippeket adhatunk

"Mennyi időt érdemes ráfordítani havi, heti, napi viszonylatban?"
Erre szintén nehéz jól válaszolni, ha arra gondolsz, hogy család mellett csak 1-2 órád van játszani és érdemes-e ilyen kevés szabadidővel játszani, akkor erre azt tudom mondani, hogy lehet vele úgy is haladni nyilván lassabban de lehet. Probléma akkor lenne ha egy komolyabb klánba jelentkeznél, ahol fontos a nagyobb játékidő de egy baráti társasággal vagy soloban 1-2 óra is elég, legalább nem fogysz ki a tartalomból 😊.

"Mennyire befolyásolják az előmenetelemet a játékos társak?"
Ez csak tőled függ, mert ha csak soloban tolod, akkor nem találkozol senkivel de ha open-ben bemész egy zsúfoltabb rendszerbe, akkor ott akár a hajódat is kilőhetik de akkora a galaxys, hogy openbe is el tudsz úgy bújni, hogy senki se találjon meg, mert azért a kis forgalmú rendszerekben nagyon ritka, hogy megtámadna valaki. Jelenleg a játék legnagyobb hiánya, hogy nem tudsz csapatban játszani a társakkal (március-ban fog valamikor bekerülni).

"Milyen a morál ebben a közösségben? (mármint a játékon belül)"
Jelenleg semmilyen. Nincs közös chat, nagyon nem tudsz segíteni a másiknak a party hiánya miatt, tehát multiplayer eszközök még nem nagyon vannak.
Vannak sok segítőkész játékos a fórumokon de a játékbéli kommunikáció nehézsége miatt játékon belül inkább csak az van, hogy vagy elmentek egymás mellett. Sok játékos fél attól, hogy kilövik ezért nem is jön ki solo módból ezért aztán kicsit üres az univerzum.

Se rá se le beszélni nem akarlak, a döntést úgyis neked kell meghozni. Van sok jó dolog a játékban de zavró/idegesítő hibái is akadnak szép számmal, a közösség még formálódik de segítséget itt is és a hivatalos fórumon is tudsz kapni.

STREEX
Köszi szépen ez volt a baj. De amúgy ha a class a fontos az fsd-ben. Akkor egy a3 mitől kerül fél millába?

Intel I5 4690k----Gigabyte GTX970 G1 Gaming----ASRock Z97 Extreme3----Geil EVO Potenza 8GB (2133mh)----Western Digital Caviar Blue 1TB----3DMark First Strike: 10036

Szia!

Ez kb multinak látszó single játék, semennyire sem befolyásol a többiek előmenetele. Március fele jön egy nagyobb content update, amivel a multis lehetőségek bővülnek, de ez sosem lesz olyan tipikus mmo. Eleve a rengeteg naprendszer miatt "elvesznek" a játékosok. Én is olyan helyen tevékenykedem, ahol hetek óta nem láttam élő embert. (mondjuk nem is hiányzik 😄)

Azt meg neked kell tudnod, hogy számodra megéri-e, nekem nagyon megérte. Én még 60€-ért vettem plusz hozzá a 40€-s lifetime dlc-t is és még is úgy érzem, megérte. Másnak meg a COD 25 éri meg ennyire, én meg azért nem adnék 5 forintot sem. Szóval egyénfüggő.
Jeffjohnson
Szerintem tiltott árúval dokkolt lescannelte az állomás és ezért kapta a büntit.

Üdvözlet Hölgyek, Urak!

Szemezgetek ezzel a játékkal, de nem tudom eldönteni, hogy belevágjak, vagy sem.
X sorozaton nevelkedtem, soha nem játszottam MMO-val. Amit tudtam, elolvastam a játékról. Vannak elrettentő körülmények és vonzóak is.
Mennyi időt érdemes ráfordítani havi, heti, napi viszonylatban? Mennyire befolyásolják az előmenetelemet a játékos társak? Milyen a morál ebben a közösségben? (mármint a játékon belül)
Adjátok el nekem, vagy beszéljetek le!

Dank-Ezer-Sőn!
Rossz az fsd mérete. Hármas van fent, mikor 4-es kell. Tegyél rá egy B4-et, vagy A4-et, és egyből jó lesz. A büntit passzolom...
Honnan tudjuk? Valamit csinálhattál ami nem tetszett a törvénynek. Kilőhettél egy clean hajó, vagy ha nem voltál wantedes, akkor valószínűleg tiltott áruval mentél be az állomásra.

Mert rossz fsd-t használsz. Egy fsd meghajtónál azt is kell nézni, hogy mekkora tömegű hajót bír elvinni. Valószínűleg egy olyat vettél, ami sidewinderre vagy viperre jó.

Írja is a képen, hogy unladen, csak 5 LY-t tudsz ugrani. Amikor veszel fst- néz, hogy mekkorára módosul ez a szám.
Utoljára szerkesztette: rexsimus, 2015.01.23. 11:15:44

STREEX
Hello, a tegnapi #4801 es kommentemből továbbra sem találom a megoldást ,úgyhogy kérnék még egy kis segítséget. Itt van a hajócskám mi az a tulajdonsága ami miatt nem lehet nagyobb távot utazni vele? Most vettem 160rongyért egy jobb fsd-t de hiába.

Ja és ezt a hatalmas büntetés miért kaptam? (ütköztem egy zsaruval?)
http://i.imgur.com/veCyybh.jpg

Köszönöm

Intel I5 4690k----Gigabyte GTX970 G1 Gaming----ASRock Z97 Extreme3----Geil EVO Potenza 8GB (2133mh)----Western Digital Caviar Blue 1TB----3DMark First Strike: 10036

Jeffjohnson
Ha már mellébeszélés a téma, akkor azt a linket akár be is rakhatnád.....

picket
A távolság a frame shift drive-tól és a hajód össztömegétől függ. Az össztömeget a hajó, a komponensek, a rakomány és az üzemanyag adja. A hajó tömegén nem tudsz változtatni, nézzük a többit:
1. Ha úgy szorultál be, hogy vettél valamit outfiten, amitől nehezebb lett a hajód, akkor add el. Bajos, ha olyat cseréltél le, ami nem vásárolható vissza abban a rendszerben, mert azt hiszem vissza lehet venni amíg nem léptél ki az outfittingből, de utána már nem. Ilyenkor ledobhatsz helyette valamit, ami nem létfontosságú (ha kiválasztod van "SELL"😉. Ha ez volt a helyzet, akkor legközelebb figyeld outfittingnél, hogy mekkora lesz az ugorható távolság (baloldali statisztikák között az alsó sor), és majd a többiek mondanak valami okosat, hogy mi az az elméleti minimum, ami fölött érdemes tartani - én 10 LY alá nem mennék.
2. Felpakoltál áruból, és már nem bírja. Tudni kell, hogy amikor galaxy mapen útvonalat terveztetsz, akkor a hajód jelenlegi össztömegével számol, tehát érdemes bevásárlás után terveztetni, vagy ha előtte terveztetsz, akkor a csúszkát lehúzni, hogy a teli értékeddel számoljon.
3. Üzemanyag. Ahogy ugrálhatsz elég rendesen fogy, ha ezután megtöltöd, akkor csökken az egy ugrással megtehető táv (visszaáll a teli állapotra). Ha néztél forma 1-et, akkor nem fogsz meglepődni, ott folyton ezen pörögtek, hogy mennyi üzemanyaggal milyen gyors a versenyautó. Na itt is erről van szó, csak nem a végsebesség, hanem a táv a lényeges tényező. Arra sajnos nem tudok hatásos módszert, hogy ha feltöltötted a hajódat üzemanyaggal, akkor hogyan szabadulhatsz meg tőle ugrás nélkül. Ha nincs ilyen lehetőség, akkor ez a játék hiányossága.

Azt azért megnézném a helyedben, hogy a hajód bal oldali menüjében a navigation fülön tényleg nincs-e egyetlen rendszer sem, ahova el tudsz ugrani.
Ha előre szeretnéd tudni, hogy egy hajótípussal meg felszereléssel mekkora lesz majd az ugrási táv, akkor ajánlom ezt a tervezőt. Bal felül megmutatja mekkorát tudsz ugrani, és mindent számításba vesz, amit felsoroltam, sőt a rakománynak még saját értéket is beállíthatsz. Érdemes arra is figyelni, hogy adott hajónál meg frame shift drive-nál ez mennyire fluktuál. Egy hauler A-s fsd-vel pl uresen 30 fényévet is ugrik, telepakolva meg épp elvánszorog 17 fényévre.

ಥ_ಥ

yesname
Mellébeszélés level 2. 😊 Szezon és fazon ismételt keverése, összemosása.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Jeffjohnson
Nav pontoknál is spawnol anakonda függetlenül attól, hogy felvetted-e a küldit vagy sem de azokat nem a küldihez való hajók. Ha küldit veszel fel akkor a jelzett rendszerek egyikében leparkolsz valami szimpatikus helyen és várod, hogy rádspawnoljanak az USS-ok. Küldi általában 2 részből áll. 1részben egy kisebb hajó szokta updatelni a küldit, közel mész hozzá és figyeled a comms panelt ezután megnézed, hogy hol van az új célpont és odamész. Szerencse kérdése az egész, hogy mikor spawnol be a boss mert van, hogy teljesen más spawnol ilyenkor érdemes kijönni és várni az új USS-ra. Resorce siteok is jók lehetnek ha csak sima bounty hent a lényeg.

Azért irja ki az fsd -t mert nem eco utvonalon van és nem tud egyszerre akkorát ugrani.
Vissza kell tenni eco -ra a kivánt cél rendszeren plot route. Ekkor mutatja hogy mi az első rendszer ahova ugrani kell utána már csak a kis célkereszten beállsz a következöre és jump jump jump......
Ugrás után mikor beállsz a következő rendszerre várj addig az ugrással amig 60 -ra le nem hül.
Utoljára szerkesztette: smoother, 2015.01.23. 06:20:11
danone
Nem tudom ki adta a luxury trader tippet nemrég a fórumon, de köszi neki 😊 Egy jó helyen óránként 6-8 mill megvan T9-el, 4 pedig T7-el így 😊
Ezek egyébként nav pontoknál is feltünnek ha felvetted hozzá a küldit, vagy csak cirkálás közben lehet velük találkozni? Én egyszer-kétszer USSben találkoztam velük, de mindig futottam amikor megláttam hogy elite anaconda. 😊
Jeffjohnson
Javítja. Valahol fórumon is olvastam az egyik "teszt" topicban, ha jól emlékszem. Bár pontos adatokkal nem tudok szolgálni de a stationt birtokló minor faction-el javítja de nem annyira mint a közvetlen küldik, ahol be kell szerezni valamit és cserébe standinget kapsz nem pedig pénzt.

Nekem ASP-m van azzal, amíg a shield cell-t nem nerfelik simán lehet ölni Anakonda-t csak oda kell figyelni, hogy az elején ne kapj egy komoly alpha strike-ot, onnantól meg csak tapadni kell a seggébe, amennyire csak lehet de még ezekkel a küldikkel sem lehet az 1millió/óra limitet átlépni. Sőt, a sok mászkálás miatt ez csak szerencsével jön össze, mondjuk legalább mozgalmasabb, múltkor a boss egy Dropship volt de nagyjából ennyi a változatosság de aki csak trade-el annak nehéz lesz mert kell hozzá a gyakorlat.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.01.22. 23:10:08

A kereskedés is javítja a standinget? Ez biztos? Eddig észre sem vettem. Igaz, nem is nézegettem... Írja valahol, vagy csak a küldik leadásánál?

A 150-200Ks küldikben nem komolyabb bossokat kell levadászni? Engem egyszer elkapott egy, egy lövéssel leszedte a cobra pajzsát, egy másik lövéssel meg kilőtte a hajtóművet meg a szélvédőt. 😄
Szerencsére az utánégető működött, és el is tudtam ugrani. 😄
Jeffjohnson
Annyit talán tudsz csinálni ha ezekben a rendszerekben nem találsz jobb FSD-t akkor pár szükségtelen dolgot ha eladsz a hajódról akkor némileg tudod növelni az ugrási távolságod. Cargo üres vagy tele van? Mert tele cargoval kisebbet tudsz ugrani. Ezt a galaxy mapon is tudod ellenőrizni. Nem az történt, hogy felvettél némi rakományt az egyik station-on és utána már nem tudtál tovább ugrani a messzebb lévő rendszerbe?

Nem a fuel tank számít, hanem a Frame Shift Drive. Túl kicsi a hatótávod...
Frame Shift Drive-ot kéne fejleszteni, gondolom. Milyen hajód van és milyen FSD ?
Max a fuel tank ?
Utoljára szerkesztette: kalif, 2015.01.22. 22:56:11
Jeffjohnson
A kereskedés is "javítja" a stationt birtokló frakcióval szembeni viszonyodat. Igen, vannak küldik próbáltam is őket de meg sem közelítik a sima kereskedelem óránkénti bevételét. Márpedig sok embernek fontos a folyamatos fejlődés. Komolyabb célok nem nagyon vannak a játékban egyelőre.
Küldetések is teljesen laposak, unalmasak, nincsenek komolyabb bossok, a kalózkodás meg a legkevésbé kifizetődő, legalábbis npc-k ellen az. Amivel szívesen próbálkoznék az a station-ök "átforgatása" de mivel a világon ez az egyetlen MMO, amiben semmilyen lehetőség nincs partyba menni a barátainkkal, ezért ez várat magára még márciusig. Warzone is jópofa dolog de az a 3000cr/hajó kicsit nevetséges még a lőszer árát is alig hozza vissza. Nem beszélve arról, hogy ha egy rendszert elfoglal az a frakció, akivel én allied vagyok, akkor az semmilyen hasznot nem hoz nekem. Szóval van még hova fejlődnie a játéknak.

STREEX
A következő a gondom egyszerűen beszorultam ezek közé a rendszerek közé és nem tudok bármelyik széléről se kijönni egy távolabbi rendszerbe. Nem tudom mit ronthattam el de elmondanátok hogy mi a "hosszútáv" titka? Azt hittem a fuel tank amim jelenleg 16 literes. Ezzel jön:
Frame shift cancelled :Jump Exceeds drive fuel use limit of 1.20 tons.
http://i.imgur.com/kxj8muY.jpg

Nem értem mit nem értesz ezen. Spéci mondjuk én soha nem írtam olyat hogy minden túl egyhangú. Akkor ugyanis nem játszanék.
És igen, nyilván ha van két lehetőségem akkor azt fogom csinálni amelyik egyszerűbb, különös tekintettel arra hogy nem veszek igénybe semmilyen külső segédeszközt. És igen, a kereskedelem jelen formájában faék egyszerűségű. Van fent EGY 10 órás rare útvonal? Remek. Mindenki rohanjon oda rare tradelni. 😊
picket
Kezdődjék a tánc! Mondta a papagáj és belerepült a ventilátorba.

Kereskedés vita. Tény, hogy az elején el kell kezdened valamivel, és arra ideálisak az olcsóbb cuccok, de ezt tényleg gyorsan túlléped, ezért felesleges lenne százféle árut rakni a játékba. Viszont ott van még a bulletin board! Azt sosem nézitek, csak vakon kereskedtek? Tény, hogy amíg az adott frakció szemében utolsó kis senki vagy, addig "vidd el ezt a papírfecnit a szomszéd rendszerbe 100 kreditért kisfiam" típusú küldetések vannak, de később azért ez változik. Biowaste-et pl még nem szállítottam, de scrap-et már igen (darabját 800-as haszonnal egy olyan visszaúton, ahol ez volt a legjobb lehetőség) küldetés miatt. Esetleg 8 aranyat 150e cr-ért. Ja, minek van benne a játékban? Változatosság. Legalább az illúziója. Aztán később akár még fontosabbá lehet tenni ezeket a dolgokat. Addig meg ott van, nem bánt, nem zavar.

ಥ_ಥ

Jeffjohnson
Meg is osztod ennek a topicnak a linkjét? Csakhogy mi vakok is lássunk.....

Jeffjohnson
Az előbb még nem az volt a probléma, hogy minden túl egyhangú és faék egyszerűségű? Most meg inkább kényelmesebb 1 jumpra menni......

Jeffjohnson
1000cr/T feletti haszon alatt nem szoktam szállítani. A rare trading meg eléggé jövedelmező tud lenni megveszed 800 ért a cuccot és eladod 15k ért az elég szép haszon. Tehát nem igaz az, hogy ne lehetne egy 1000-ért vett cuccot több mint 1000cr/t haszonnal eladni. Korábban is írtam példát pl power generator de lehetne még sorolni azokat a termékeket amit 1000 környéki árért veszel és 2000 felett adsz el.

A rare trading legalább nem annyira monoton mint a sima trading. Változatosabb. Mert nem ugyanazon a 2 állomáson ingázik az ember. Van fent a hivatalos oldalon olyan rare útvonal, amit kb. 10 órahossza megcsinálni.

Ja, nem kereskedem rare áruval. A rendszernek köszönhetően nem vagyok rákényszerülve ugyanis, egyszerűbb megvenni a cuccost és egy jumpnyira eladni.
Hagyjad, sokan nem értik a lényeget ! Nem az számít, hogy 10x-es haszon van egy árun, hanem hogy pontosan mennyi. A Biowaste ugyebár 15 Cr, ha lenne olyan hely ahol 10x annyit érne(ami nincs), akkor is 1 tonnán 135 Cr haszon lenne, ami valljuk be édes kevés.
A gond itt, hogy minden 1 tonna ! Más lenne a helyzet, ha pl. a biowaste 1kg lenne.Akkor ugyebár minden 1 tonna cargoval 1000-t tudsz venni, míg a nagyobb súlyúakból jóval kevesebbet. Így már van létjogosultsága minden terméknek akár.
A másik: rare cuccok. Mivel a rare cuccokat nerfelték, azaz nem lehet bármennyi mennyiséggel megtölteni a hajódat, így csak kisebb hajóknál éri meg.
Azaz t6 alatt.
yesname
Én sem szállítok fémeket rendszeresen. Azt szállítom ami jobban megéri adott állomáspár között és mindig a magasabb árkategória éri meg. A rare trading sem meglepő, de nem általános dolog. Szélsőség.
Nehogy azt mondd nekem, hogy Te az áruk legalább 70%-val kereskedsz, mert leszakad a plafon. 😄😄😄
Életem teszem rá, hogy amikkel kereskedsz az maximum a 20%-a lehet a teljes árukészletnek.

(Nyugi vannak ezzel kapcsolatban már topicok hivatalos és más fórumokon is. Nem mindenki vak. Pl. fel hozták azt is ezzel összefüggésben, hogy 1T fém térfogata kisebb, mint pl. 1T tea ugye.)
Utoljára szerkesztette: yesname, 2015.01.22. 21:45:44

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Jeffjohnson
Ti honnan veszitek ezt a sületlenséget, hogy ha egy árúnak nagyobb az ára, akkor nagyobb a profit is rajta? Ezüstöt meg aranyat nem is szállítok se palládiumot. Aztán ott van a rare trading, amiről ha jól sejtem semmit sem tudtok mert ha tudnátok, akkor biztosan nem lepődnétek meg azon, hogy valamit baromi olcsón lehet venni és kb 10x áron eladni.

Ha ez nektek ekkora probléma, akkor írni kell hivatalos fórumra.

yesname
Maximum úgy, hogy valaki megveszi neked akinek kápé kifizetted előtte.

yesname
Ez sajnos így van. Remélhetőleg balancolnak hamarosan.

yesname
Látom nehéz. Olvasd el kérlek széééééép lassssan amiket írtam és amiről szó volt. És utána beszélhetünk róla.
Nem tudom miért beszélsz mellé vagy hogy is jutottál ide, mivel nem is arról volt szó, hogy nem lehet olyan helyzet mikor ne lehetne használni az olcsó árukat is. Csak nincs értelme. Lehet egy átmeneti időszak amikor jól jöhet, de az nagyon rövid és ismét ott vagyunk, hogy semmi értelme az árucikkek 90%-ának.
Ráadásul ostoba példákat hozol fel, melyek mellőzik a rendszer figyelembevételét. Nem tudsz az egész rendszerben gondolkodni amikor példálózol.
Úgy nézed mintha teljesen hülye lenne mindenki és szélsőséges dolgokat mondasz. Ezt bárki meg tudja tenni. Na ehhez nem kell ész.
Senki sem fog (ha csak nem annyira hülye, mint...) 1000 credittel kereskedni, hiszen kezdetben pl. a questek sokszor jóval jövedelmezőbbek. Én legalább is 1-2 óra múlva elértem olyan reputációt, hogy az volt.
De ha eltekintünk ettől, a példáid tekintetében akkor sem változna semmi ha minden árunak egyedi súlya lenne. Ugyanúgy használhatóak lennének 4T-vel és 1000 credittel, viszont minden árunak lehetne haszna minden szinten és ez változatosabbá tenné a kereskedést és a fejlődést is.
Lehet téged teljesen kielégít a faék egyszerű market-rendszer és a néhány hasznos áru állomáspáronként, de nekem és úgy tűnik másoknak sem ilyen alacsony az ingerküszöbe.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2015.01.22. 21:30:08

Szerintem sehol.
Igen abban igazad van, hogy a kereskedéssel lehet nagy pénzeket szakítani, a többi eltörpül mellette.És ez hiba.Számoljunk egy picit, hogy mennyit: A t9-cemmel akár 1 nap alatt megvan az anaconda elméletileg, Felfedezéssel és harccal mennyi idő ? Jobb, ha nem számolunk 😞

"Akkor az nem is probléma, hogy egy MMO-ban nincs lehetőség partyban menni közösen küldetéseket csinálni? Az sem probléma, hogy nincsenek megfelelően súlyozott, változatos küldetések?"

Csak idézni tudom magam :

"Illetve hát, a legnagyobb probléma az hogy MMO néven futtatják a progit, azok minden hátrányával és kb 0 előnyével (nincsen valós mmo content azon kívül hogy ki lehet nyírni egymást). 😄"

"Akkor beszéljünk a 4T-ről és a kezdő 1000Cr-ről és én mint kezdő játékos kereskedni szeretnék...Mert ugye megtehetem és nem vagyok rákényszerítve arra , hogy küldit csináljak helyette, mert az jobb. "

Kezdő 1000 cr mindenkinek 1000cr. Igaz, a preorderesek kaptak egy 40Ks eaglet bónuszként. És igen, nem vagy rákényszerítve arra hogy küldetéseket csinálj vele mert az jobb. A küldetések ugyanis általában 2-4Kt adnak, kereskedve viszont 4 tonnás cargoval olyan jó 4-6Kt hozol. Nem igazán van ilyen probléma hogy nem lehet semmit sem csinálni akár a leggyengébb hajóval is.

"Ez nem igaz, nem csak arannyal meg a többi fémmel lehet kereskedni vittem én már power generators-t, ami 500-ba került és normál profitom volt rajta (1000+)"
Hmm, én ilyennel még nem láttam. Viszont azt gyanítom hogy nem igazán jellemző. 😄
Persze, MINDENT el lehet adni nyereséggel. Csak éppen az olcsó árukat nem akkora nyereséggel mint a drágákat. Mert gyanítom hogy a te konkrét eseted kiugróan jó volt a kategóriában. Ellenben pl ha ezüstön (ami még szintén nem az a kimondottan drága cucc) egy jump távolságban csak egy ezrest keres az ember, akkor lélekben már húzza a száját. 😄
Hol tudom megvenni a játékot készpénzért?
Köszi az infót <#awink>
Jeffjohnson
Nem is értem miért beszélünk ilyesmiről hiszen tele van a játék olyan árukkal, amiket filléres összegért lehet venni és akár 10x áron el lehet adni.

Egyébként meg nem értem, hogy miért nem nyittok egy topicot a hivatalos fórumon, ha ez számotokra ekkora probléma, akkor elárulok egy titkot az sg-t nem olvassák a játék fejlesztői... Ott kellene a melleteket verni nem pedig itt.

Látom megértetted a lényeget. <#whatever> Akkor beszéljünk a 4T-ről és a kezdő 1000Cr-ről és én mint kezdő játékos kereskedni szeretnék...Mert ugye megtehetem és nem vagyok rákényszerítve arra , hogy küldit csináljak helyette, mert az jobb.

http://edtool.net

Jeffjohnson
Ha találsz olyan mezőgazdasági beállítottságú bázist, ahol high demand van, biztos el tudod adni még ha nem is a legnagyobb profitért.

Eleve úgy kell hajót váltani nagyobbra, hogy maradjon pénzed az árura lehetőleg maxos cargoval. De nem is értem mit kell ezen vitázni, tény, hogy az áruk 90 %-át nem használja senki ! Pl. "nyújtsa fel a kezét" az aki kereskedett pl. biowaste-val (15 Cr).
Jeffjohnson
Ez nem igaz, nem csak arannyal meg a többi fémmel lehet kereskedni vittem én már power generators-t, ami 500-ba került és normál profitom volt rajta (1000+).
Ha arra gondolsz, hogy két adott station között csak 2-3 árú hoz akkora hasznot, hogy megérje abban igazad van de csak abban az esetben ha ott csak kb. te vagy és más nem szállít. Én az előző kereskedelmi útvonalat azért hagytam ott mert annyian szállítottak onnan, hogy minden elfogyott, amiből profitot lehetett volna termelni. Magyarán a rendszer működik. Ezután arrébb álltam és más helyen teljesen más terméket szállítottam. Én nem mondom, hogy nincs ezzel a rendszerrel semmi baj én azt mondom, hogy a játékban jelenleg ez messze nem a legnagyobb probléma. Majd ha tudok haverral közösen küldetést megcsinálni, amit ő osztott meg, illetve, úgy bounty hunterkedni partiban, hogy szétossza a vérdíj összegét kettőnk között és végre úgy érezhetem magam mint egy multiplayer játékban, azután felőlem azt csinálnak a kereskedelemmel amit akarnak.

Egyébként szerintem ráférne minden egyéb tevékenységre egy buff vagy a kereskedelemre egy jó nagy nerf. Nevetséges, hogy ez az amivel 2x-3x többet lehet keresni mint bármi mással. Az összes HC kereskedő már anakondában csücsül, amit sokkal több idő elérni küldivel, bányászattal, fejvadászattal, kalózkodással, mivel az emberek nagy része szeret a legrövidebb úton elérni a-ból b-be.

yesname
Na igen mert aki kereskedik az ugye tuti nem tart credit magának befektetésre. Főleg ha már 100-as rakterű hajója van. Valóban teljesen életszerű és általános a példa amivel dobálózol. Ez a mindennapos... Biztos Te is úgy csinálod, hogy elköltesz mindent és annyit hagysz meg ami a kisebb haszonnal kecsegető árura elég. Aki így teszi annak kéne gondolkodnia igazán. 😊
Persze a játkos extrém figyelmetlensége miatt esetleg eljuthat ilyen helyzetbe, de ez alig néhány fordulós dolog. Nagyon gyorsan lehet feljebb lépkedni és pillanatok alatt ugyanott vagy: nincs szerepe az áruk 90%-ának. Ahol van az nagyon rövid átmeneti idő vagy tényleg elég hülye az illető.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2015.01.22. 19:42:19

yesname
Azért az EVE Online-nál nem hiszem, hogy keményebben büntetve van ha kilőnek. 😊