23609
1418743729.jpg
  • Max_Andaxin
    ....hát...úgy látom itt mindíg kompromisszumot kell kötni valami felé. (Mondjuk pont ezért tetszik ez a játék) Nincs olyan hogy "Űberállesz" hajó-:D
    Ezt viszont kiprtóbálom, mármint hogy a SYS-en nem csak 1 hanem 2 vagy 3 pöttyőt hagyok, mert eddig csatánál max. a fegyverekre, és 1-1 a hajtóműre meg a rendszerre elosztás volt, de most majd kipróbálok más variációt. Végülis a kinetikus fegyverekél nem is számít annyira, hogy mennyi energia van a fegyverzeten nem? Az inkább a Laser-miatt számít, vagy rosszúl gonolom?
  • Dzsini
    Elsőre egy kis sebesség:

(ráadásul a Courierban, ami egy gyönyörű hajó)
  • Dzsini
    A mirror és a reactive páncélok összességében olyan erősek, mint a military, csak a mirror a hőfegyverek ellen erősebb és a lőszeresek ellen gyengébb, a reactive pont fordítva (nem valós értékekként: ha a military 5-5, akkor a mirror 7-3, a reactive pedig 3-7 a kétféle találattal szemben)
    A Bi-Weave hamarabb elfogy, mint egy B vagy A kategóriás, viszont sokkal hamarabb elkezd újratölteni és helyreállni. Amit még megtehetsz, hogy harc közben rátolsz 3 vagy 4 pöttyöt a "SYS"-re, akkor jóval többet bír a pajzsod, viszont a fegyverekre/hajtóműre nem jut annyi energia...
  • Max_Andaxin
    Na igen...ezeket már nézegettem. Ha a borítást vaiálom nő a súly=csökken a mozgékonyság, nem tudom megéri-e? Jelenleg a második a Reinforced van fent. Gondolkodtam a Mirrored meg a Reactive Surface borításokon is, de tényleg nemtom ér-e annyit, amennyit vesztek a mozgékonyságból???. Bi-Weave pajzsot raktam fel - bár nem tudatosan - mondjuk nem a legjobbat, lehet azt kéne?...viszont azt meg tapasztaltam, hogy ez még előbb elfogy mint a sima.
    Hull Reinforcement Package is van a hajómon....szóval próbálok én mindent, de úgy tűnik a legjobb még mindíg az, hogy csak a tuti célpontra kell menni, amit lehetőleg nem csak én támadok egyedűl, (Ő viszont egyedül van), és ha forró a cituáció akkor lelépni minél hamarabb-:D

Rail Gun-ról mi a véleményetek???
    Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2016.05.10. 16:36:26
  • Max_Andaxin
    -:) ettől féltem...."de egy maxra fittelt anakonda is tehetetlen". Igen, ezt már tapasztaltam...Legutóbb egy kitermelő helyen láttam, hogy egy Anaconda-t 3-an: 1 sidewinder, 1 Adder, meg 1 másik Anaconda kerget...(3 fős kalóz banda volt) Gondoltam ebbe a buliba beszállok ketten csak elbánunk a 3-al. (Sajnos túlságosan elbíztam magam a pár percel azelőtti sikeremen, mikor 20 mp alatt kiiktattam egy Addert) Hát nem sikerült a terv...engem kb. fél pillanat alatt cafatokra lőttek mert miután beszálltam a buliban, hirtlen mind a 3 hajó engem kezdett lőni...-:( Tanulságos volt mindenesetre....
  • Roger6
    Tud valaki HOTAS-hoz valami ütős beállításokat? Ugyan bal kezes vagyok, de mivel FPS játékokban is jobb kézzel kezelem az egeret, gondoltam megnézek egy jobb kezes HOTAS-t, még a végén kiderül, hogy tudom kezelni.

Köszönöm előre a segítséget.
  • Dzsini
    Ma elkezdődik a béta 2. fázisa, a Mayhem
    - minden engineer modul elérhető, nem kell barátkozni velük, vagy feladatot teljesíteni, szabad a pálya
    - minden fejlesztés "ára" 1 hal (ami kapható az engineernél) - szeretnék látni a legvadabb, legőrültebb, legdurvább hajókat
  • Dzsini
    Elsőre lehetőség, hogy vastagabb páncélzatot tehetsz rá - az első pont a felszerelésnél a hajó alap felépítése (Bulkheads), ebből a Military Composite a legerősebb általános változat, de ez komolyan növeli a hajó tömegét, és azt megérzed manőverezés közben.

Másik lehetőség, hogy a belső helyből áldozva tudsz még páncélt növelni (Hull Reinforcement Package), ez is plusz tömeg.

Harmadik, hogy nem hagyod a pajzsod odaveszni - erre használható a Shield Cell Bank szintén a belső helynél - ezt még mielőtt a pajzs leolvadt volna kell elsütni, és akkor tölt egy adagot a pajzsodon.

Negyedik, hogy a pajzsból a legnagyobbat veszed (A3 az Eagle-nél), és azon még tudsz növelni egy kicsit a Utility helyre rakott Shield Boosterrel - akkor viszont a Kill Warrant Scannert fel kell adnod, nincs több hely.

Ötödik, hogy Bi-Weave pajzsot raksz fel, ami nem olyan erős, viszont sokkal gyorsabban újratölt, így kevesebb időt kell töltened manőverezéssel.

Végül jön az, hogy le kell nyelni a pirulát, és átülni legalább egy Viperbe, amibe már jóval több minden fér. :)
  • s_andras
    Kicsi hajó=gyenge pajzs, kevés hull, ezzel nem lehet mit kezdeni. Ha rajta van a legerősebb pajzs és a military páncél, ennél többet nem tehetsz. De ne aggódj, több ellenféllel szemben nemcsak az Eagle, de egy maxra fittelt anakonda is tehetetlen. Bármikor azt veszem észre, hogy a radaron 2-nél többen villognak pirosan: MENEKÜLÖK. :) (Mondjuk én nem szeretem ha elfogy a pajzs és sérül a hajótest, károk árán azért el lehet bánni 1-2-vel több támadóval is.)
  • Max_Andaxin
    Nohát, megfogadtam a tanácsaid, és próbálgattam tesztelgettem a fegyverkombók között.
    Feszereltem az EAGLE-t: 1 BEAM Laser, 1 Cannon, 1 Frag Cannon! -:D Mókás-:) Mindegyik a mozgó - nem tornyos - verzió. A kis hajókat - ADDER, HAULER stb. - kb. 2-3 lövés ha már pajzs nélkül vannak-:) Egy Anaconda-nak is nekimentem. Sikerült is kilőnöm, de az mondjuk szenvedős volt. A Frag Cannon hamar kifogy-:(.....Amíg az ilyen nagyvadak magukban vannak azért el lehet velük bánni. De arra is hamar rájöttem, hogy 2-3-as squad-oknak nem kell nekimenni egymagamban. MERT: A eagle addig jó, míg el nem kezdik lőni. A pajzs az kb.1-1,5 mp alatt leolvad és utána már csak 30-45mp amíg ki nem lőnek, ha nem tudom kimanővezerni magam, és/vagy elmenekülni. Van valami amivel lehetne e gyöngyszem túlélési esélyeit növelni vagy ez a hajó ilyen?
  • Amergin
    A lőszer veszíti el a célt (missile, torpedo) nem pedig a szkennelő hajó.
    Chaffnál pedig a célkövető turretek veszítik el a célt, de a befogást nem dobja el a célról.
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.05.10. 04:08:29
  • Caliph
    ecm szakít,legalábbis mintha szakítana :D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.05.09. 21:26:59
  • Tuvok #8598
    A Chaff valamikor nem volt hivatott megszakítani a bejövő scanneléseket ?
  • Dzsini
    Abból a szempontból zseniális a dolog, hogy egyrészt a fizetéssel egy olyan tesztelőgárdát biztosítanak, akikben sokkal inkább ott lesz a "jót akarok tenni a játékkal" tudat, mint egy publikus tesztnél, másrészt ha elég alacsony a díja, akkor bőségesen lesz munkaóra és adat, hogy érdemes legyen annak a feldolgozásába munkát fektetni (nekem most épp van egy másik köröm a Supporttal, elnézést is kértek, hogy a béta miatt picit lassabban őrölnek a "nem túl kritikus" problémák megoldásával). Főleg, hogy most a 3 lépcsős tesztnek a végén még díjakat is osztogatnak, így még inkább ösztönzik a játékosokat, hogy segítsenek.
    Egy publikus teszt sokkal nagyobb mennyiségű adatot szolgáltat, viszont kérdéses, hogy annak mekkora része valóban hasznos - több belső munkaóra megy el az onnan származó adatok feldolgozásával, és jóval kisebb arányban vannak azok, akik a játék megjobbítása végett vesznek részt.

Összességében egy mostanra elfogadott, bejáratott módszer lett arra, hogy egy termék utolsó tesztfázisában bőséges információforráshoz jussanak. A belső tesztelés most is megvan, már hónapokkal ezelőtt nagyobbrészt össze volt rakva a mostani 2.1 bétára való anyag, mostanra jutott a belső tesztek után abba a fázisba, hogy már tömegeket rá mertek engedni. A bevétel pedig nagyjából szerintem elmegy a feldolgozással járó munkára.
    Én nem csinálnám, mert tudom, hogy sok időt nem tudok rááldozni, viszont ha már "dolgozok", akkor szeretnék hasznukra lenni. Én inkább nézegetem a 2.1 streameket, tanulgatok belőle, hogy nagyjából tudjam mire számítsunk, és tudjak segíteni pl. itt, ha hirtelen a nyakunkba szakad az ezerféle begyűjtendő ez meg az :)
  • Kronos79
    Nézegettem az ismert bugokat. Ott problémákat írnak Sag A közelében. Ezek szerint arra lehet menni. Viszont másoknál is van beragadó FSD. Igaz csak a fórumon van róla szó, az ismert bugok között nincs.
  • TokraFan
    Az azért zseniális, hogy míg régen a fejlesztő/kiadó fizetett a tesztelésért, erre szakosodott munkavállalóknak, addig ma a játékos fizethet azért, hogy tesztelhessen. Olyan ez, mintha nekem kéne fizetni a munkahelyemen a saját túlóráimért...:-) Persze ez nem Frontier specifikus, sok fejlesztő csinálja...De ha van kivel, én sem hagynám ki.
  • Dzsini
    A bétatesztelás már csak ilyen :) Nem azért van, hogy szabadon játszogass, hanem azért, hogy gyűjtsd a hibákat, és minél több minden próbálj ki - játékosok és NPC-k ellen is, és minden tapasztalatról, hibáról, működéssel kapcsolatos dologról beszámolj nekik. A bejárható területet lehet, hogy korlátozzák, mert így többet találkoztok. Az nem sokat ér játéktesztelési szempontból, ha lakatlan vidéket járva nézegeted a csillagokat. A bétázás tulajdonképpen munka, csak te fizetsz azért, hogy nekünk majd minél hibátlanabb, jól beállított játékot adjanak. Köszönjük szépen!

Amit a bétában elérsz az amúgy se tartozik a rendes játékbeli felhasználódra, ha a normál játékba visszalépsz, pont ott leszel, ahol azt hagytad.
  • Kronos79
    Egyelőre ez a béta nem lesz a haverom. Először kierőszakolta, hogy frissítsem a VGA drivert. Ez mondjuk jó volt, mert most már a 18 helyett van 30+ fps a bolygókon. Aztán...
    Az éles játékban az Orion csillaghalmaznál vagyok, bétában attól 650 fényévre pakolt, egy olyan rendszerbe, ahol még sosem jártam. Plusz e rendszer és az Orion közötti területen csak valamilyen engedéllyel lehet átmenni. Le lenne korlátozva a bejárható terület, vagy ez eddig is ott volt csak én nem jártam még erre?
    Végül a legjobb. Ugrok a következő rendszerbe és beragadok a "hiperűrbe". Kb. 10 perc után sem értem célt, így a feladatkezelőből lőttem ki. A fórumokon kommunikációs hibát vélnek felfedezni, de élesben simán ugrok és érkezek. Létezne erre valamilyen speciális bétás beállítás?
  • Gundark 1 1
    Ilyen nekem is volt. Úton voltam befelé némi limitált legalitású cuccal, és belebotlottam. Gondoltam megnézem. Odamentem, és jelezték hogy nem kellene közel jönnöm. Mentem közelebb, mert kemény vagyok :) Aztán mondták hogy közelebb megyek, akkor azonosítani és szkennelni fognak. Jeleztem hogy kellemes utat kívánok és leléptem :)
  • Kronos79
    Kösz! Ma már bejelentkezés után választhattam, hogy sima, vagy béta verzióval akarom-e tolni.
  • Dzsini
    Sok capital ship van, és valamennyire meg lehet közelíteni - 2,5 körül kezd el szólni, hogy nincs engedélyed megközelíteni, aztán 1,5 környékén nyit tüzet és ereszti rád a vadászokat. Én a lenti fotó után szórakoztam azzal, hogy boosttal száguldoztam el mellette, és szerencsére a pici hajóm gyorsabb volt, mint a turretek, és gyorsan el tudtam FSD-vel ugrani. :)
  • Janicsillagasz
    Találkoztam a Föderációs Capital Ship-el. Most épp az Inti rendszerben dekkol. Gondoltam odaállok mellé és nyomok egy szelfit.... ahan csak éppen kaptam egy üzenetet hogy menjek hátrébb, mert veszélyes helyen tartózkodok (vagy legalábbis valami ilyesmit írtak....). Aztán elkezdett lőni... olyan piszok rohadt gyorsan elfogyott az életem hogy alig bírtam meglógni.... Most már értem miért fél tőle mindenki :D
  • Dzsini
    Ahogy olvasgatom elvileg magától frissül következő induláskor a launcher és letölti a bétás adatokat, ha mégse, akkor az indítóban az Options -> Check game updates megteszi ugyanezt.
  • Amergin
    Hát ez halálosan deadly
  • Kronos79
    Ma már nem fogom kipróbálni, de ha megvettem a bétázósdit, kell valami extrát csinálni a játékkal, vagy a bejelentkezéssel mindjárt azt adja?
  • Max_Andaxin
    THX!!!!!-:)
  • Dzsini
    Elvileg iEagle még nem kér rangot, csak a Courier és onnan felfele. Keresgélni legegyszerűbben az eddb.io-n tudsz, felül kiválasztod, hogy milyen hajót vagy alkatrészt keresel, Referencia rendszerként beállítod azt, ahol épp vagy, és a kereső megmondja, hogy hol lehet hozzád legközelebb kapni a választott alkatrészt. Később, nagyobb hajóknál nagyon jól fog jönni, a nagyobb alkatrészek, hajók ritkábbak.

A multicannon + valamelyik lézer párosítás kis hajókon teljesen jó, a lézerrel lövöldözöd amíg leolvad a pajzsa, aztán adsz neki a lőszeres fegyverrel. A cannon nem rossz móka, de meg kell tanulni célozni vele, jó lassú az ágyúgolyó a géppuskához képest (nekem a Courier-emen, amivel futármelókat csinálok két Pulse és egy Cannon van). Próbálgasd ki bármelyiket kedvedre, vásárlási áron vissza tudsz váltani mindent, nincs veszteség az alkatrészeken (csak a lőszer, de az aprópénz).
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.07. 19:29:56
  • Max_Andaxin
    -:) Igen a coriolis-t már nyüstölöm. Ott próbálom belőni, hogy az Eagle-re milyen fegyverzetet specifikációt rakjak. Mert egyenlőre a számok nem mondanak sokat. Jelenleg van fent egy Multi-cannon, + két Pulse Laser. Viszont most néztem utána, hogy Laser-ek a pajzs ellen jók, a páncéllal rendellező hajók ellen az egyes szintű Multigunnal nem sokra megyek. Ahoz valami keményebb - Cannon, vagy RailGun - kéne??? Nemtom....a RailGunt-ajálanád vagy inkább a Cannon-al operáljak.
    Az Imperial Eagle na az nagyon nagy birtoklási vágyat generál bennem, de ahoz hogy lehet hozzá jutni? Kell valami spéci rang?
  • Dzsini
    Én és a Goliath:
  • Caliph
    tegnap este vettem egy eagle-t és kb egy órát repkedtem bolygófelszínen,leginkább szűk kanyonokban full gázzal,nagyon faja...akinek még nincs horizons,megéri :)

Nagyon szépek az ice ringek,ott is ki fogom próbálni a száguldozást :)
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.05.07. 14:36:27
  • Dzsini
    A bétában vannak jéggyűrűs RES-ek - piszok szépek :)

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.07. 10:52:34
  • Janicsillagasz
    Most hogy majd külön szerepet kapnak a jégbányászok is, nem lehetséges hogy megszaporodnak a RES-ek? ;)
  • Dzsini
    Az Eagle a legjobban manőverező gép, úgyhogy "olyan jól" semmi nem fog fordulni :) a coriolis.io-n ott vannak az "agility" értékek - persze ezek is csak irányadónak jók, mert azonos számok mellett is nagyon érezhető a különbség aszerint, hogy a konkrét fúvókák hogy vannak elhelyezve a hajón - az Imperial Eagle például hiába ugyanaz a kategória, mint a Cobra III, ég és föld a különbség köztük. Mindegyik megszokást igényel, a sima Vipert próbáld ki, az még egy elég kedvelt kis hadihajó (a rendőrség is előszeretettel használja). A linkelt oldalon a felszerelést is összerakhatod, hogy kb. mennyi pénzbe kerül majd mindenestül.
  • Max_Andaxin
    -:) Köszi a választ!-:) JÓ ötletet adtál. Nekem amúgy a kobrákkal 2 "bajom" van. Rengetegen használják, és nem manőverezik olyan jól - mint az eagle, vagy a Volture. Presze lehet előbb utóbb muszáj lesz beszereznem egyet, ha tovább akarok lépni....
    A +2 tengellyel nincs bajom. Sőt rendszeresen ki-be kapcsolgatom csata közben a flyassist-ot is...hogy még jobban és kisebb "ívben" forduljak. Eddig a vadászhelyszíneket választottam meg rosszul ezek szerint! Köszi srácok!!! Még egyszer!
  • Max_Andaxin
    Igen kb. ezt a taktikát alkalmazom. Kill warrant scn-m már van, meg azért folyamatosan fejlesztem a hajót. Viszont a helyszínt akkor eddig rosszul választottam meg. Köszönöm az infót. Hasznos volt!-:D
    Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2016.05.07. 10:12:09
  • Amergin
    Powerplay kérdések:
    Aszongya: "Support the Emperor's fleet by destroying Corrupt System Defence forces at Crime Sweeps in this system."
    Csak annyi a gond, hogy nincsen Crime Sweep a rendszerben! Mi nem jó?
    Még egy kérdés: abban a rendszerben, ahol a főnökünk a góré, megtámadhatom azokat a más powereknek dolgozó ügynököket, akikre azt írja ki, hogy enemy? Már úgy értem, hogy anélkül, hogy wanted lennék a rendszerben...vagy ez ugyanúgy kalózkodásnak minősül a helyi rendőrség szemében?
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.05.07. 02:08:59
  • Dzsini
    Horizons tulajok 9,5 euroért vehetnek Béta upgrade-et, ami a második szezon jelenlegi, és leendő összes bétájára szól.
  • VO101Tom
    Lehet, hogy Adderral kissé korai lenne, én Viper MkIV-el szoktam Compromised Nav Beacon-okat meglátogatni. Itt van egy lista, hogy melyik rendszerekben találhatóak ilyenek: CNB (csak oylat nézz, amik egyébként valamelyik poweplay fennhatóság alatt vannak, outlaw rendszerekben szinte semmi pénzt nem kapsz).

Ezekben a rendszerekben nincsenek hivatalos rendfenntartó hajók, vagyis ha megtámadnak, akkor senki nem segít akkor sem, ha Friendly státuszod van a helyi erőkkel. Legtöbbször 10-15 hajó is szokott a nav beaconnál kempelni, és azok többsége wanted státuszú. Ezért nagyon oda kell figyelni kibe kötsz bele, mert ha 2-3 géppel együtt repülő "wing"-be, akkor nehéz napod lehet belőle. A "wanted" gépek azonban nincsenek együtt, nem olyan mint harci zóna, ahol van A meg B csapat, itt csak azok kezdenek harcot veled, akikre rálősz (és a wing társaik nyilván). A többi wanted csak figyel. Szoktak lenni normál státuszú hajók is, azok sem segítenek neked ha bajban vagy, viszont ha ők harcba szállnak valakivel, oda érdemes becsatlakozni. Egy-egy nagyobb hajó ellen elég szép krediteket lehet leakasztani. Volt olyan Python, amit hárman támadtunk, nehéz melóval kilőttük, azért az egy hajóért 150K-t kaptam tegnapelőtt. De rendszeresek a 60-80K-s vérdíjak is. Egy-egy körrel 3-500K egész könnyen összeszedhető, ami a karrier kezdeti szakaszában egész jónak számít. És mivel tömve van célponttal, tényleg csak akkor hagyod abba, ha már nagyon sérült vagy, vagy megunod.
  • Dzsini
    Én és a Valiant:
  • Caliph
    Vulture nagyon nagyon jó hajó,de kihagytál egy szintén jó mindenes hajót elérhető közelségben,ez pedig a cobra mk 3, 380.000 kreditért.
    Tényleg mindenre használható,csatára is.
    Ha ennyire csata orientált vagy akkor rakj az eaglere egy kill warrant scannert és irány egy low intensity res site(itt csak veled egyenrangú kis hajók jönnek,egy high intensity res sitenál már anakonda is jöhet símán). Jön sok sok wanted hajó,scanneled kilövöd és begyűjtöd a lóvét:) még a helyi rendfenntartó erők is segítenek.
    Az eagle elég jól manőverezhető hajó,és ne felejtsd el hogy az űrben vagy és tudsz lefelé felfelé vagy akár oldalra is "csúszni" nem csak az előremenet és a kanyarodás van:)
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.05.06. 18:00:56