ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
pajzs ellen feltettem a négy small pontra G1 T Pulse lasert, a két mediumra meg F2 G multi cannont. ha rá tudok tapadni a célpontra, akkor gyorsan megvan a buli...
ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC
Nekem 4 db Canonom van és 2 db Clas 2 Beam laser. Elit anacondáig nem igazán szokott gondom lenni, már ha nem cseszem el a shield cellezést. 😊
Amúgy nem túl költséges ez a fegyverzet? Mennyi ammót eszik?
Kisebb hajókra lehet pazarlás a lőszer. 😄
Viszont a reputation érdekes dolog, úgy emlékszem hogy nekem már a második napon ally volt. Túl kevés és könnyen megszerezhető ez a fokozat...
Igaz, különösebb jelentősége nincsen, talán csak a hostile fokozatnak lehet - ha nem engednek dokkolni hanem inkább lőnek rád. Eddig csak a station üdvözlőszövegében érzékeltem változást ez alapján.
Errefelé ahogy néztem nem igazán pártok (bár van az is) mint cégek vannak. Meg pl itt a kalózok, az "arany patkányok". 😄
Optimális fegyverzet asphez: ez egy olyan dolog hogy kinek milyen a repülési stílusa, meg a célpontjai. Nekem a magam részéről az 1 gimballed medium beam lézer (0.5M) jött be, a többi pedig multicannon. Mind gimballed, kőkeményen lehet darálni vele. A puhább célpontok ellen (alap hull) bőven elég az egy darab lézer és a célpontok jelentős része ilyen - így rengeteg lőszert spórolok meg, konkrétan alig használom. Ha keményebb a hull vagy el akar ugrani a célpont akkor miután leszedtem a pajzsot az egy db lézerrel, lebontom az ágyúkkal.
Mivel alapvetően kereskedelemre vagyok fittelve, csak egy As class 3 pajzsom van shield bank nélkül, soha nem okozott problémát. Persze egyedül nem ugrom vele neki egy elite anacondának, de gyakorlatilag mindig van ott pár hajó akik segítségével ha lebontottam a pajzsát, némi izgalmak - és a jó öreg lecsap, fut taktika - árán így is el tudom pukkasztani (viperrel is ugyanúgy megcsináltam gond nélkül).
A te fitted egész egyszerűen egy energianyelő. Túl sok lövést nem fogsz tudni leadni sorozatban velük még As erőmű és energiaelosztóval sem - ha nem ilyened van, akkor gyakorlatilag 2-3 lövés után várnod kell egy kicsit. Hacsak nem tudsz nagyon jól célozni, nem éppen optimális fegyverzet kis és közepes hajók ellen, hatékonyabb a gimballed - nekem legalábbis.
Elméletileg fel lehet tenni egyébként a hatos osztályú pajzsokat is, csak le kell hozzá dobni a nagy cargot, ami fejvadászkodáshoz nem igazán fontos. Npck ellen az asp már egy brutális hajó... kisebb hajók ellen 1:1ben még csak nehézséged sem lehet, nem kell félned, bár a Cs pajzs még nem olyan erős, kb olyan mint az egy kategóriával kisebb As.
Ami most van :
C -s class 5 shield
3 darab B -s shield bank
4 darab railgun a small pontokon
2 darab plasma accelerator a medium pontokon
Kimennék nav ponthoz ez elég lehet? Vagy várjak a pyton megvételére és azzal?
Utoljára szerkesztette: smoother, 2015.01.25. 11:08:13
Intel I5 4690k----Gigabyte GTX970 G1 Gaming----ASRock Z97 Extreme3----Geil EVO Potenza 8GB (2133mh)----Western Digital Caviar Blue 1TB----3DMark First Strike: 10036
Én idáig jutottam. Jövő héten tesztelek egy kicsit. Jelenleg Federation területén vagyok és a másik 2 nagy frakcióval semleges a viszonyom, veszek egy kereskedőhajót aztán irány vagy az Empire vagy az Alliance területe és csak olyan állomások között fogok kereskedni, ami a választott nagy frakcióhoz tartozik.
Megtennéd azt hogy megcsinálsz még egy küldit, és leadás előtt csekkolod a helyi viszonyokat, meg leadás után is hogy változott-e? Én sajnos nem tudom ezt megcsinálni, ugyanis 0.6%on állnak nálam a kalózok (érdekes módon az uralkodó faction meg valami 98%on, a többi nem tudom hova lett, harmadiknak nincsen állomása a rendszerben - bár lehet hogy volt csak el lett már foglalva?). Elég durva volna ha kiderülne hogy ilyen könnyen lehet befolyásolni a helyi erőviszonyokat (korábban pont valami olyasmin volt a vihar hogy kiszámolták hogy több száz ember sokévnyi melója kéne hozzá - ez egyfajta cseberből vederbe megoldás lenne). Ha több mint 0.5%ot nő (ha kerekít felfele akkor azt már 1nek jelölheti) akkor én értettem totálisan félre a jelentését. Ha nem, akkor passz. 😊
Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.
Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.
ez en vagyok, empire rendszerben 0 kuldit csinaltam viszont ingaztam rendszerek kozott osszeszedtem par millat kb 100-150 tranzakcioval
az eredmeny friendly vagyok az empirenel 😉
fejvadaszkodast a 6 millas kobrammal csinaltam, esz es gondolkodas nelkul lottem mindenkit anarchy rendszerekben.. 😉
Idézek :
"A kereskedés is javítja a standinget? Ez biztos? Eddig észre sem vettem. Igaz, nem is nézegettem... Írja valahol, vagy csak a küldik leadásánál?"
"Javítja. Valahol fórumon is olvastam az egyik "teszt" topicban, ha jól emlékszem. Bár pontos adatokkal nem tudok szolgálni de a stationt birtokló minor faction-el javítja de nem annyira mint a közvetlen küldik, ahol be kell szerezni valamit és cserébe standinget kapsz nem pedig pénzt."
"Jelentem, ezt az információt nem tudom megerősíteni. Egy T7et és egy ASPt szedtem össze két station között ingázva, de kemény 0%os a standingem. Az info tehát vagy fake, vagy még mindig bugos a rendszer... "
""What is reputation?
Every faction in the game has a player reputation, describing how that faction feels about you. Completing missions, killing NPC's, trading, etc. will all add or subtract an amount of reputation with one or more factions."
Innentől kezdve vakvágányra terelődött az egész társalgás. Én ugyanis nem retutációról beszéltem, hanem STANDINGről. Ami az egyes minor factionoknál külön értékként van meghatározva, mégpedig %os értékben! És egészen konkrétan ki is írja a progi minden egyes alkalommal amikor sikeresen leadsz egy küldetést. És más valószínűleg nem igazán befolyásolja.
"Missions aren't the only mechanism for affecting influence. Trading, selling exploration data also affect influence if the minor faction owns a station.
Michael "
Itt meg megint kavarás van a dologban, ugyanis a devnek ez a postja meg se nem a reputationról, se nem a standingról szól, hanem a rendszerben lévő minor factionok egymás közötti erőegyensúlyáról, azaz hogy mekkora a befolyásuk az adott rendszerben. Ez egyébként faszán érezhető is, nem véletlenül maradt "nálam" mindössze 1.6% befolyásuk a kalózoknak. Pár százat csak én egymagam is leamortizáltam, meg kereskedtem is egy cseppet. 😄
Utoljára szerkesztette: traz75, 2015.01.24. 19:05:47
"BE AWARE: it is more difficult to affect the major factions"
Szerintem ha az állomás olyan faction birtokában van, aki a Federation-höz tartozik, akkor ahhoz is kapunk reput csak kevesebbet de majd letesztelem.
Mindenesetre az allied a max.
"Missions aren't the only mechanism for affecting influence. Trading, selling exploration data also affect influence if the minor faction owns a station.
Michael "
Azt ugyan nem tudom, hogy ezt mivel értem el, vagy hogyan sikerült, de tetszik. Lehet hogy van odafent a federation-nál egy rokonom, akiről nem tudok?
"Mert nem kaptál reput a trade-elésért. Az állomást birtokló frakcióhoz kapod a reput. Többihez a hozzájuk tartozó küldivel lehet reput szerezni. "
Totálisan elbeszélünk egymás mellett. Az állomást birtokló frakció (ez mennyivel szebb és kifejezőbb magyar szó...) felé maximumon van a repum - ez a federation. Az állomást birtokló minor faction felé pedig ha javítani akarok a standingemen és a helyi "erőviszonyokon", ott vannak a küldetések. Szerintem... meg a jelek szerint a progi szerint is. Van aki szerint bug, szerintem feature. Már mondtam, aki az ellenkezőjét gondolja, tesztelje le. Ha valakinek nő a standingje, akkor (így vagy úgy) bug. Ha senkinek, nos akkor újabb fake infó volt a fórumon. Nagy ügy, van ezernyi másik... Én csak jeleztem hogy HOSSZÚTÁVÚ tapasztalatom szerint egyszerűen nem igaz az amit valahol olvastál. Véleményem szerint nem is volna igazságos egyébként, így is a kereskedés az egyetlen reális anyagi fejlődési lehetőség. Durva volna ha még a standinget is az tolná... Pláne hogy olyan böszmeség is van pl a progiban hogy warzoneban minden hajó kilövése 3K pénzt ér, pedig ott minden npcn elég komoly felszerelés van. Sidewindertől elite anacondáig. Az azért elég durva megoldás. 😄
A supportnak így is épp elég false (meg kevésbé false) tickettel kell szórakoznia. Tickettelje meg az aki szerint nem így kéne működnie (bizonyára megtörtént már vagy hatezer alkalommal).
Néha fel szoktam nézni a fórumra, de tényleges infó elvétve van fent, a több ezer oldalnyi flame meg nem tud lázbahozni. 😄
A hozzászólásod azért is érdekes, mert amikor én valami okból elkóricáltam (hajó/modul vásárlása ami felém nincsen) akkor csupa olyan helyen jártam ahol egy rakás cucc kereslete (többek között ezüst, arany, palladium, platinum) high volt (mellesleg megjegyzem, 1Kt még med kereslet vagy kínálat mellett is össze lehet hozni). Nagyon rosszfele mászkálhatsz szerintem. Még mindig a tömegben vagy?
Mellesleg megjegyzem, nekem is volt 800-1Ks időszak amikor bekerült a "füzetbe" mint jó hely, és egy csomó ember idejött és kezdte el hordani a cuccost. Szállítottam tovább, elmentek a rohamhuszárok, pár nappal később jött egy boom, és újra 1200/1400as árak, majd a luxury linerek (persze pont amikor a legkevesebbet, vagy egyáltalán nem toltam. 😄) és aztán most beállt 1K/1Kra.
Egy értelmes dolog lett volna a 6150 -ért performace enhancer de nem találtam 50ly en belül semmit ahol lett volna luxory trader.
Elegem lett ebböl a semmi után kutatásból, amig nem jön valami kied be se lépek.
Mikor elindultam ugy gondoltam megyek 200Ly a szuper üzlet után de az átlagos dolgokon kivül nem volt semmi máshol sem.
Utoljára szerkesztette: smoother, 2015.01.24. 14:37:24
Ha valaki esetleg ezt a mennyiséget kevesellné, annak megjegyezném hogy alig néhány küldetés bármelyik factionnál és máris megvan az 1% standing.
Egyébként ez a mondat hogy "Completing missions, killing NPC's, trading, etc. will all add or subtract an amount of reputation with one or more factions." véleményem szerint egészen egyszerűen félreérthetően lett megfogalmazva, vagyis így a helyes : "Completing missions (killing NPC's, trading, etc.) will all add or subtract an amount of reputation with one or more factions."
Megjegyzem, ez csak egy általános leírás arról hogy mit jelent a standing, különösebb infótartalom nélkül a témával kapcsolatban. Ugyanis pl egy szót sem ejt a fakciók és a minor fakciók standing közötti különbségekről. És ugye mi most a minor fakciók felöli standingról beszélünk.
A federation felé már régesrég ally vagyok még a fejvadászkodásnak köszönhetően, így azt nem tudhatom hogy a trade befolyásolja-e, de a minor factiont a jelek szerint EGYÁLTALÁN nem. Ha valaki nem hiszi, próbálja ki, kereskedjen küldetések nélkül egy állomással ahol nincsen standingje. Kíváncsi vagyok, más eredményre jut-e mint én.
Én úgy vettem észre hogy a küldetések típusa határozza meg az effektet, nem pedig a leszállított áru. Amikor tegnap kalózirtós küldiket csináltam, akkor is nőtt a civil unrest az oldalukon. De ezt majd lecsekkolom.
Ami a fakciók kereskedelmi erejét illeti, az egészen biztos hogy működik. Már néhány oldallal korábban is írtam, hogy azt vettem észre hogy ha sokat kereskednek valahol megnőnek a station készletei, majd jön az ökonómiai bumm, végül a luxury traderek (amik egyébként pár nap - vagy tonna leadása, ki tudja?) után minden esetben eltünnek és jön a war zone. Ahol nálam egyébként a kalózok elég szarul állnak, mert már csak 1.6% a befolyásuk a rendszerre, amikor két hete odalibegtem, ha jól emlékszem 40% körül lehetett. 😄
Apropó, az megvan ugye hogy ez csak egy újabb ok hogy miért előnyös hosszútávon két FIX rendszer között kereskedni? -
Valóban viszonylag összetett a rendszer, azonban ez nem a kereskedelmi rendszer hanem a standing rendszer, ami ugyanúgy működne akkor is ha mondjuk csak összesen tízfajta áru lenne a játékban.
Nekem az volt a tervem hogy az aspre felteszek két lézert meg négy railt és úgy megyek felfedezni, ki is próbáltam így. Az a tapasztalatom hogy a railgun sajnos egyáltalán nem az igazi npk ellen, nehéz vele célozni - a gombot bő fél másodpercig nyomva kell tartani amig "tölt", az npck meg ugye általában köröznek az ember körül. Az mondjuk tény hogy amikor betalál, akkor odabasz, egy gyengébb hullal rendelkező npc 1-2 lövéssel meghal (legalábbis 4 railtól). 😊
Szóval egészen érdekes a dolog, mert nagyon különböző az adott harcra fordított idő. Ha még nem támad csak scannel és "lebeg" előtted, akkor 1-2 gyors találattal pillanatok alatt le lehet szedni a kis hajókat, de dogfightban nem az igazi, a multicannon ezerszer hamarabb végez.
Összességében emiatt az eredmény tűrhető volt (kis hajók ellen elég volt 1-2 találat, bár a "fáziskésésnek" köszönhetően sok lövés ment mellé), azonban amit a leírásánál nem jelez, de a linkelt videóban is látszik : a railgunnak is van ammója, ergo az is elfogy. 😞
A multicannon NPCk ellen hatásosabb, egyedül a nagy hajók ellen lehet kicsivel jobb a railgun (mert azt nem olyan nehéz becélozni). Viszont ennyi erővel akkor már fel lehet tenni helyette más nagyot szóló fegyvert amivel lényegesen egyszerűbb a célzás (pl fragment cannont) és nem melegszik annyira (railgunnal lead az ember két-három lövést és utána várja hogy lehüljön).
Utoljára szerkesztette: traz75, 2015.01.24. 11:23:12
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.01.24. 08:50:14
LINK
Videó minősége nem a legjobb, mivel az oculus egyik szemének képe lett rögzítve.
A Cobra-n 2 beam és 2 railgun volt. Érdekes felszerelés, 1 próbát mindenesetre megér, hátha nem csak PvP-ben használható. Másik érdekes felfedezés, hogy cargo scoop kinyitásával fékezett. Mondjuk 0 realitása van de okos felfedezés.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.01.24. 08:42:18
Kb. 2 perc alatt meglett:
"What is reputation?
Every faction in the game has a player reputation, describing how that faction feels about you. Completing missions, killing NPC's, trading, etc. will all add or subtract an amount of reputation with one or more factions."
FAQ
Tehát nem fake! Azt még tudni kell róla, hogy nemcsak a te reputációdat befolyásolja a kereskedés, hanem az állomást birtokló frakciót "erejét" is, mivel övék a piac és ha megy a kereskedelem, akkor az Boom-ot is okozhat, amire jöhetnek a luxory seeker hajók. Sőt az sem mindegy, hogy mit szállítasz mert ha jól emlékszem a non-lethal fegyverek szállítása például növeli a civil unrest-et, ami elvileg civil warhoz is vezethet, ami warzone-ok spawnolását eredményezi, ahol le lehet győzni a másik frakciót. Összetett rendszer ez és ebben az általatok szidott olcsó áruknak nagy szerepe van.
Szívesen!
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.01.24. 08:16:10
Tényleg nagyon releváns téma......
Mi lenne ha ezt a stílust befejeznéd és kulturáltan próbálnál válaszolni? Ha csak ilyen stílusban tudsz, akkor ne is írj inkább ide!
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.01.24. 07:51:03
Parancsolj az egyikkel kapcsolatban amire hivatkoztam itt van egy (súly/térfogat):
https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=5983&highlight=goods+same+weight
Szerintem vagy olyan okos, hogy találj magadnak megfelelő TOOL-okat a neten a továbbiakhoz. Oh, wait...
(A linkelt fórum tetején is van, de ahogy mondtam egyéb fórumokon is találsz topic-okat... Ha esetleg az angol nem megy kérj segítséget a kulcsszavakhoz valakitől.)
Utoljára szerkesztette: yesname, 2015.01.23. 18:56:30
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Utoljára szerkesztette: kalif, 2015.01.23. 18:38:07
"mert amint elhagyod az űrállomást bármikor megsemmisülhet a hajód," helyett
Amint kiadtad a felszállás parancsot, bármikor megsemmisülhet a hajód. Konkrétan helyben az állomás belsejében is, mi több ha nem soloban tolja az ember, az a leggyakoribb hely szerintem a pukkra. Soloban meg az állomás külső burkolata. 😄
(Ez így jelen formájában csak azért mmo, mert internet és bejelentkezés nélkül nem lehet játszani. Ez nem azt jelenti, hogy rossz játék, csak az mmo-k szociális élményét nem hozza, nem tudja hozni, gyakorlatilag betlizik benne.)
Ha a hajót szétlövik, akkor meg kell fizetned a "biztosítást", ami a teljes ár 5%-a. Ha nincs meg, akkor választhatod, hogy melyik modulokat nem kéred. Ha így sincs meg, akkor 200e kreditig kölcsönöz a játék. Ha így sincs meg, akkor kapsz egy ingyenes sidewindert, és visszadob valami kezdő rendszerbe, ahol anyázhatsz, és kezdheted nulláról. Ha egy drága hajód volt, akkor buktad (nekem ezt sikerült eljátszani 13m kredites hajóval). Szóval mindig legyen annyi pénzed, amennyi a visszavásárlásra kell, mert amint elhagyod az űrállomást bármikor megsemmisülhet a hajód, akkor is (vagy főleg akkor), ha előtte ezerszer nem volt gond.
ಥ_ಥ
Jómagam az X Rebirth fórum oszlopos tagja vagyok. Sokáig harmadmagammal tartottuk ott a frontot. Kb. 1300-1500 órákat öltünk bele egy év alatt. (MMO-hoz képest nem sok.)
Hasonló válaszokat szoktunk adni az ottani tétovázóknak. Valószínűleg belevágok. Leginkább azért, hogy elveszítsem az MMO szüzességem és hogy legyőzzem az ellene irányuló félelmemet.
Apropó! Mi van, ha kilövik alólam a vasat? Mi történik, mit bukok?
LINK