ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ಥ_ಥ
Nem tehetek róla, hogy nem tudsz szöveget értelmezni (és/vagy leszarod, hogy a hozzászólás alatt ott van a "válasz x üzenetére" gomb). Ezek után a többi tl;dr
ಥ_ಥ
Van egy tippem a pénz kereséshez kezdőknek, mint én vagyok. Cobra MK III 38-as cargoval számolva. Rabay renszer Raleigh Portból marine equipment (38190 Cr ) Gardner Marketba, onnan vissza Tabacco ( 34808 Cr ). Egy kanyar 72998 Cr. Még a rendszerből sem kell kiugrani. Egy oda-vissza út időben kb. 10-12 perc. Most éppen ezt csinálom 😊 Üdv Tharus parancsnok <#awink>#awink>
Eddig a belső keresovel próbálkoztam, de nem sok sikerrel.
ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC
http://www.elitetradingtool.co.uk/
1. fent kivalasztod a searchot,
2. bepipalod a "Commodity"-t
3. aztan a "station selling" -et
4. Megadod a rendszer nevet ahol vagy
5. beallitod mekkora korben keressen a cucc
6. megadod mekkora a hajod (ugye large ship-el nehez dockolni kis stationokon (ertsd nem lehet))
7. nyomod a searchot
8. ha nincs talalat ugorj az 5-re allits nagyobb tavot
9. ha igysincs talalat, adj meg masik kiindulasi pontot (pl: nezz ki egy neveta terkepen)
amugy en personal weaponokert mindig a a "Misisture" rendszerbe jarok + jo ott farmolni is...
Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.
Még nem tudom milyen irányba menjek el. Felfedező, csempész, bányász, fejvadász, vagy kereskedő. A streameken valamiért a felfedezést favorizálják. Gőzöm nincs mi az oka? Elnézést a kérdésekért, de lusta vagyok végig nyálazni a hivatalos oldalt A magyarok pedig profik mindig tudják a választ.
Visszaértél már lakott területre? Ha igen, mennyi volt a ship integrityd? Nekem tegnap cirka olyan 60 jump alatt lement 91%ra, 116K volt a javítása és szerintem a háromszorosát sem kerestem meg pedig scallentem vagy 5-6 órán át. 😊
Vajon ha eléri a ship integrity a 0t akkor elpukkan a hajó? Vagy egyszerűen csak a hull lesz papírgyenge?
Combat stablilizer : az oké hogy high tech, de nem igazán legális cucc a legtöbb helyen ha jól tudom, így inkább csak anarchikus vagy diktatórikus rendszerekben gyártják szerintem.
Az eredeti kérdés az volt, hogy honnan tudja hogy kalóz scannelte le. Egyértelmű. Bónusz kérdésként később jött hogy honnan tudja hogy kill warrant megy? Onnan hogy NEM kalóz scanneli... Egyértelmű. Tény, hogy a rendőrt ill. a fejvadászt a "scan detected" szöveg alapján nem lehet megkülönböztetni ha éppen úgy csinálja hogy nem üzenget (néha igen, néha nem), azonban ha valaki árut csempészik akkor ugye alap hogy állandóan figyeli a rendőrök pozícióját (ha egy rendőr van a közeledben és épp nem lő valakit akkor az esetek 100%ában lescannel ha adsz neki rá időt) - ha meg nem csempészik árut akkor rohadtul mindegy hogy rendőr vagy fejvadász scanneli. Stationnál meg kb mindig rendőr fog scannelni. És mindig mind a kettőt nézi.
Mit kéne még ezen megválaszolni?
Amit írtál a kalóz minor factionról az nagyjából igaz. Vannak factionok amelyek hajói majdnem kivétel nélkül kalózok és erről nagyon gyakran a nevük is árulkodik (nagyon gyakran meg nem). Ellenben nem csak azok között fogsz kalózokat találni. Sőt, továbbmegyek. Vannak kalózok az elméletileg "békés" factionban lévők között is. Csak lényegesen kisebb arányban. Ennek következtében rohadtul felesleges az illetők életét megkímélni mert nem oszt, nem szoroz...
Megjegyzem azt is, ha valaki nem vándorol folyamatosan hanem sokat (annyira mondjuk nem kell túlzásba vinni) dolgozik egyhelyben és lesz némi helyi reputációja, akkor egy idő után rögtön látni is fogja a hajók kibenlétét, ugyanis a kalózfactionok igen hamar bepirosodnak, a helyi uralkodó faction meg bezöldül (a többi meg általában marad semleges). (akkor vicces lehet mondjuk ha a kettő egy és ugyanaz, én ilyen helyen még nem lőttem)
"az az npc lesz mágikusan kalózzá, aki a te rakományodat megszkennelte"
Nem, nem mágikusan lesz kalózzá, hanem a progi által. Legalábbis 1.05ös patchig bezárólag egészen biztosan így volt (kb addig fejvadászkodtam, utána ráálltam a kereskedésre ezerrel), és utána sem hiszem hogy változtattak volna rajta (ha igen, akkor hurrá - bár pont ennek nem volna értelme). Ezt meg én mondom szolid 2K kill tapasztalatából. (igaz, ennek talán a tizede volt aktív küldi alatt, ellenben nem egy olyan volt hogy annyit összelőttem hogy elfogyott a lőszerem, de csak egyet-kettőt számított fel "kalóz"ként mert vagy túl gyorsan gyalultam le őket, vagy eleve mást támadtak a neves esemény közepette.
Sőt, tapasztalatból állítom hogy
- Kill warrant scan és cargo scan nem működik együtt egy gombon, nem kapod meg a scanből járó esetleges plusz manit még akkor sem ha még ki is írja.
- Ha a kész KWS után véletlen még egyszer megnyomod a scan gombot és elkezdi a scant, törli a korábbi scan eredményét, tehát nem fogod megkapni a manit ha nem pörgeted újra. Ugyanez elképzelhető akkor is ha scan után harc közben weapongroupot váltasz (ezt még jobban le kell tesztelni mert elég rapszódikusnak tűnik a dolog hogy mikor igen, mikor nem). Célpontváltás sem igazán érdemes erőltetni, mert olyankor is történnek időnként érdekes dolgok.
- Ha véletlen belelősz BÁRKIBE (150Ks wanted hajóba is) is anélkül hogy a fedélzeti computer végigfuttatta volna az alap scant (mármint hogy tiszta vagy körözik), abban a pillanatban wanted leszel. És nem azért mert a scantől "mágikusan" wanted lesz, hanem mert így működik a progi. (persze rá lehet fogni hogy ez feature, hiszen elméletileg nem tudod hogy körözik az illetőt (amúgy ha van hozzá standinged, akkor kb de 😄), valójában meg csak egy bug.
- Ha "névreszóló" killes küldiket veszel fel, akkor csak a felvételi sorrendben tudod őket legyilkolni, mert a jelek szerint mindig csak egyetlen ilyen scriptet generál a progi - keresheted a többit az életed végéig kb.
- Ha egyáltalán nincs is raktered, az npck akkor is ügyesen lescannelik. 😄
Aki nem hiszi, sírjon utána. 😄
Néhány apróságot hülyén/bénán kezel a program.
Hogy a fenébe lehet ilyeneket találni?
ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC
Volt már, hogy 4 security lőtt velem együtt egy anakondát, én az egyikbe belevertem egyet véletlenül, mindjárt 5 piros ellenségem lett, alig tudtam elpucolni.
Ilyenkor a büntetést szépen befizettem az állomáson és minden oké volt. Most viszont nem lehetett befizetni, mert nem volt mit, csak az üzenetet kaptam. De kifelé menet szétlőni volt pofájuk.
Mindenesetre majd ezt a log off-ot kipróbálom alkalmasint.
Az egyik rendszerben egy clean hajót warrant szkennerrel lecsekkoltam, és volt rajta fejpenz. Kb. 10 mp. Alatt meghaltak, meg is kaptam üzenetben a fejpenzt, az állomáson ki is fizették.
De: az első lövés után wanted lettem. A kivégzés után a legközelebbi állomásra bedokkoltam. Mint írtam, a fejpenzt megkaptam, de a büntetést nem lehetett kifizetni, pedig az a frakció rótta ki, aki az állomást kormányozta. Ezt leellenoriztem. Amikor viszont elhagytam az állomást, azonnal szetlottek.
Egy asp bánta telepakolva palladiummal.
Ez olyan 2,2 m bukta.
De. Miután kifizettem a biztositast, megdobbenve tapasztaltam, hogy mind a 116t palladium ott van a rakterben.
Hogy is van ez?
A biztonságiak engem csak állomás közelében szkenneltek, azt meg úgyis tudom. Minden más elől húzás.
Támadtak már meg kalózok, szedtek ki supercruise-ból, de meg nem tudtak szorongatni. Vadul rángatózva mindenfelé, sebességváltoztatásokkal kivárom míg lehűl és feltölt az FSD, aztán meglépek. Azt sem nézem ki lő, csak tipli.
Az alapkérdést megválaszolod valaha, vagy csak kötekedsz?
Kis kiegészítés az eredeti kérdéshez: ha kalóz szkennel, elmondja az egyik szokásos kalóz mondatot, akkor látod a nevét, és a contacts-ból ki tudod jelölni, így tudod, hogy melyik hajó szkennelt. Ekkor még mindig neked is meg kell szkennelned őt, mielőtt nekiállhatsz aprítani. Esetleg onnan is láthatod a contacts-ból, hogy neve már van, de a részleteket még nem látod róla (ez azt jelenti, hogy ő már kommunikált veled).
ಥ_ಥ

Egyébként meg raktér nélküli hajóról van szó.
Amugy az a görbulet a tér görbülése szerintem. De majd valami okosabb biztosan megmondja. Minden esetre szép látvány volt. Megérte az egy heti utazást. Most viszont várok amig kijön valami értelmes utvonaltervezö a galaxis térképre, mert 25Ly -es tervezes egy 25.000Ly -es utazasnal nem eppen kellemes.
Ime 2 eset mind 2x en korrigaltam , sajnos ha mar bentvagy es ott korrigalsz utana mar nem folytatja a computer , de ne is probalkozzon inkabb kezzel huzom le 😉
Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.
Dokkolo computer : Meglett a T9-esem es valami remalom amit a dockolo csinal 😉 eddig 10 bol 1x benazott MOSt : 10bol 9 benazik 😉 mar ottartok, hogy csak addig megy amig be pozicional, amikor a sulyedest megkezdi, kikapcsolom a modult es magam huzom le a hajot 😉 de meg mindig elengedhetetlen, mivel a T9 iranyitasa a legremesebb eddig a jatekban es inkabb a computer szopjon vele mint en 😉
Utoljára szerkesztette: AnarchoiD, 2015.02.01. 13:23:56
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
1, Fentröl hozta be a hajót közvetlenül a dock elé a rácsokon keresztül.
2, Nem lassitott le eléggé és olyan 250-el nekiment a dock falának. Nagyot koppant.
Szerencsére az 1.7millás pajzs kibirta.
Sajnos az ASP erre nem alkalmas, megyek vissza tolom a grindet. Találtam egy egész jó helyet, 1076 oda 1413 vissza, 2489 kb 8 perc.
3 óra alatt megvan a t7 és folytatom itt.
Adeo Dobrobovsky gold - HO HSIEN Resonating Seperator.
Utoljára szerkesztette: smoother, 2015.02.01. 07:15:05
Mondjuk outpostokon még soloban is van hogy elfoglalja a dockot egy-egy npc egy-két percre. 😄
Repatarurgyán
Gyakorlatilag meg amikor az AI éppen úgy dönt hogy neki tüzelni van kedve. 😄
Csak target onlyban ugye lekorlátozod egyetlen konkrét célpontra.
A turret alapvetően leginkább védekező fegyvernek van kitalálva, hogy védje a seggét a nehezen forduló hajónak menekülés közben, ne háborítatlanul tudja lőni egy vadászgép.
Utoljára szerkesztette: traz75, 2015.01.31. 17:13:45
De mi van akkor, ha csak turretes fegyók vannak ? Akkor , hogy aktíválja magát ?
célpont kijelölve, de nem csinál semmit, target only-ban sem és fire at will-ben sem
Utoljára szerkesztette: kalif, 2015.01.31. 16:13:10