23609
1418743729.jpg
  • Janicsillagasz
    Engem meg a Pulse laser nem győzött meg.... valahogy jobban bírtam használni a beam-et... Persze sokkal jobb az energia használása a pulse-nak, meg mintha gyorsabban szedné le az ellenfél %-át, de érdekes módon sokkal gyorsabban "gyengültem / sérültem" én is a csatában... bár lehet hogy ez a szombat esti szokásos whiskey-s beb*szás eredménye.... irány az ágy józanodni :D
  • Roger6
    Hm... hát ez a Federal Dropship nem győzött meg. Hiába van 4 medium meg 1 large pontja, tűzerőben mintha kisebb lenne, mint a Vulture. Bár nem fullos még, ez igaz.
  • Dzsini
    Na, valaki felismeri?

Ma estére itt pihentem le.
  • Roger6
    Elég közel kell menned, a leírásában ott van a távolság, én 3 km-st használok.
  • Dzsini
    Jobb oldalt beállítod egy fegyvergombra, és egy ellenfelet becélozva és folyamatosan a hajód előtt tartva nyomva tartod mindaddig, amíg a jelzés végig nem ér.
  • kipeti
    sziasztok a kill warant scannert hogy kell használni nem bírok rájönni
    köszi
  • Dzsini
    Fogtam egy Helium-rich Gas Giantot, ami nincs néven - még egy strigula a ritkaságok között :)
  • Janicsillagasz
    Én a RES-ben vadászok wanted hajókra, fél óra alatt összejön 2.5-3 milla is. Vulture-ban csücsülök és félelem nélkül megyek neki az Anacondának is. Persze végig a seggében maradok, így csak a kis és közepes turrettektől kell picit tartani, de többnyire meg se sérül a pajzsom.... ha többen jönnek, na az már érdekesebb tészta. Eddig 1x kaptam ki egy nagyon dúrva winget, 2 deadly python kísért egy elite Anakondát. Összesen több mint 1 milla fejpénz volt rajtuk... Hát... nem érte meg megtámadni őket :D Alig pár % hullal rohantam vissza az állomásra :D De meglett a pénz :P
  • Dzsini
    például itt
  • Max_Andaxin
    Hol lehet ezekről többet olvasni???
  • Max_Andaxin
    ...most megcáfolom magam, (kis hajó vs-nagy hajó) mert bizony bele kötök Anacondak-ba, meg Pyton-ba. Sőt mostanában ez a "hobby-m" Nagy sűrűségű kitermelő helyen...csak ezeket keresem. Sőt. Éppen tagnap előtt szedtem ki a SC-ből egy Pytont. Deadly-Dangerous..."D"-vel kezdődött...-:D szintű volt és erősen körözték a rendszerben amiben voltunk. Hát én - erős önbizalomtól hajtva - szép nekimentem. Eagle-el!! Legyőztem. De ez egy AI-volt. Nem hiszem, hogy egy rendes élő játékos, aki már tart ott, hogy egy ilyen szítű hajója legyen nem küldött volna a másvilgra pár másodperc alatt. Mindegy! nem így lett. Nekem meg nőtt a "büdzsém" 300 000 Cr-el.
    Viszont, ha az új Update-ben ilyen változások lesznek, már én sem leszek ilyen nagyképű.
  • Max_Andaxin
  • Dzsini
    Mert ami idén jön - pl. a mérnökök, kishajók, multicrew, arcgyártó, stb. - csak ott lesz elérhető.
  • Janicsillagasz
    Hát nekem a WoT 150.000-be került mégis abbahagytam az istennyomorék játékosok miatt... vicc volt nézni hogy az én csapatom full piros effivel rendelkezik, a túloldal meg csupa kék-lila.... 5% induló esély... oké... (holott én méregzöld, majdnem kék játékos voltam) aztán csak pislogtam hogy 29 tank van énellenem mert még a csapattársak is engem lőnek. A WoT-ot úgy elbaszták ahogy kell. Ezért nem veszek meg mindent azonnal (mint ahogy az E:D-ben még nicns meg a Horizont se), mert ha lenerfelnek valamit amiből mindenki szarul jön ki, akkor azonnal hagyom a picsába. Elég volt 1x kiköltekeznem magam, fölöslegesen. Bár ebben a játékban annyiból jobb, hogy ha nem akarok harcolni, akkor nem harcolok. Kész. Maradhatok a bányászatnál, felfedezésnél... Hamarosan amúgy meg fogom venni a Horizontot, csak nem tudom minek, mert nem izgat a bolygófelszín :D
    Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.05.14. 09:47:45
  • Dzsini
    Szó sincs arról, hogy minden hajóval mindent ki lehet lőni - már most se, és később se lesz így. Egy Sidewindert vagy Eagle-t úgy felszerelni, hogy komoly problémát okozzon egy nagyméretű hajónak nagyon speciálisan kell, és egy rettentő jó pilóta kell bele egy nagyon gyenge pilóta ellen, vagy nagyon hülyén felszerelt hajó ellen. De 3-4 kis hajó wingben már azonos tudás mellett is kényelmetlenséget tud okozni nagyobb hajóknak, ez pedig helyes.

Te is egy Eagle-t hajtasz, és nem kötsz bele egyedül Clipperekbe meg Anacondákba, mert széttépnek, mint foxi a lábtörlőt. És most még elég bénácska az AI, a 2.1-el (főleg magas fokon) komoly ellenfél lesz belőlük.
  • Dzsini
    Igen, a jelenlegi PvP-t nagyjából a silent running-os hajók uralják (feketére festve, hogy még nehezebb legyen megtalálni) - nagyot ütő fegyverek, heatsinkek, és hajrá. Mellettük a másik kedvenc a nagyobb hajóknál a pajzstank (óriási pajzsok, pajzserősítés, és legázolod a másikat). Ezt fogják most felborogatni ha befut a 2.1, remélhetőleg a másfél "legjobb" build helyett lesz legalább 5, amik egyenlően osztoznak a trónon - erről beszélgettünk itt hosszasan :)

Rakétából pedig van ilyen is, olyan is. És ha ügyes vagy ki lehet manőverezni a célra tartót is, de pici és gyors hajó kell hozzá.

Lézerből pedig próbáld ki, hogy neked - a te harci stílusodhoz, találati pontosságodhoz, stb. melyik a legjobb. Ha jól célra tudsz tartani (hiszen az Eagle nagyon jól manőverezhető), akkor a fix beam lézerekkel tudod a legnagyobb kárt okozni a legrövidebb idő alatt.
  • Max_Andaxin
    Na ezzel egyet értek. Ezért hagytam ott annon a WOT-ot és kezdtem el a War Thundert, amit már szintén ott hagytam PONT ezek miatt a f***szágok miatt. Mert mikor a War Thunder-ban AAA-val - Ostwindel pl. - rohadt nehéz leszedni egy repülőt, ellemben ki lehet lőni egy - akármilyen HEAVY-t - amit vele összesorsol akkor ott már komoly bajok vannak egy játékkal. S mindezt azért mert a "többség" azt szeretné, hogy az Ő járgányával minden ki lehessen lőni. Persze mellékesen az nem zavarja, hogy nem arra használja a hülyéje a tankják amire kell....
    NEEEEEEE menjünk el ebbe az irányba....annyira tetszik ez a játék....(és nem is volt olcsó) ahoz, hogy ezt is abba kelljen hagyni...
  • Max_Andaxin
    Na várj mi van??? MI az hogy lopakodni? Ez egyenló a Silent Runnig-al vagy ez más? A Rakéték ebben a játékban amúgy iránítottak??? Értem úgy, hogy nincs valami "rakéta ellen" telepítve egy hajón akkor az tuti talál?
  • Max_Andaxin
    Ha be van kapcsolva akkor is dura dolgokat lehet művelni....-:)....ki-be kapcsolgalás forduló közben a legjobb...!!! Szerintem!-:)
  • Max_Andaxin
    Na basszus. Én is azért cseréltem le a Pulse-t Beam-re mert azt "gondoltam" hogy az a f***ább! Akkor ezek szerint mégsem? Akkor már rakom is vissza az Eagle-re. Nekem ezekeg a gimbal-os cuccok tetszenek...Ezért is tettem fel ezekből csak. Egy CANNON, egy Frag.CANNON, meg egy Beam - lefogomcserélnipulsra - Lasert a kicsi EAGLE-re...-:)
  • Dzsini
    50
  • Amergin
    A pajzs miután lelőtték hány %-kal tér vissza?
  • s_andras
    Jelentem ez a bevásárlós "trükk" működik. Mindegy nekik hogy amit leadunk az honnan származik: darab-darab. Csak a tonna meglegyen, nyilván.
  • Roger6
    ÉN (ahogy Janicsillagasz is) a World of Tanks-ból hoztuk a hasonlatokat, ahol tankokat kell vezetni. Ezért írtam tankokat.
  • s_andras
    Ja ez néha nekem is bejön, de általában azt kifogásolja hogy nem arrafelé haladunk és nem enged kilépni (vagy ugyanez hiperugrásnál).
  • Janicsillagasz
    Ez nálam is rettenet idegesítő hogy elsodródik a térben a fenébe.... ilyenkor engem nem érdekel az ID, leveszem 0-ra a sebességet és nem a kilépési karikát célzom, hanem a végcélt ahová tartok...
  • s_andras
    Piton, egyértelműen. Bár még azóta sem volt alkalmam letesztelni a Fer-de-Lance-t, amióta egy osztállyal magasabbra vették az erőművét.
    Más: persze hogy akkor jön egy ID amikor 2 Mm-en belül vagyok már, megadom magam, tekergés nélkül azonnal kilépünk a SC-ból, DE HOGY KERÜLTÜNK 70+ Ls-re??!?!? Ezután a mocskos keselyűfajzat folyamatosan kiszed. Meguntam, leálltam vele harcolni. A szemét dög már 20% hull körül volt, én meg robbanok 40 fölött, köszi. Az érdekes rész most jön: megmaradtak a hátralévő Shadow Delivery-k, most elmegyek venni valahol rabszolgákat és azokkal be tudom fejezni?? Kipróbálom.
  • Gundark 1 1
    Mindig megéri ide járni mindíg tesztek valami bogarat a fülembe :) Este kipróbálom megint a bi-wave-t. Persze gyengébb mint a mostani 7C pajzsom pajzs modulokkal kb 1100, viszont majdnem 10 perc amig teljesen feltölt. És majd 3 mire visszajön. A bi wawe 800 körül van, viszont 3 perc alatt feltölt. És 1 alatt visszajön. Csak pulse-ra (tornyok) fegyverzem át, kivéve két nagyon amik gimball beamek lesznek.

Kis tank Nagy tank: a logikus az lenne hogy a vadászok akkor szólnak bele a nagyok játékába, amikor pl torpedóik vagy sok rakétájuk van. Én nem tudom másnál hogy van, de cikázhat jobbra balra, de a tornyok kb követik, és csúnyán szétlyukasztják. Persze zavarja a chaff őket, de addig a pajzs vagy utána a páncél védi a hajót az alatt az idő alatt. 3 elite kobránál már azért trükköznöm kell az energia elosztással, és jobban forgolódom. (mivel a Red Baronnal kezdtem anno, és játszottam pár játékkal mint a wing commanderek, az Il2 vagy a rof és a DCS, a Falcon 4 nekem inkább az anakondát volt nehezebb megszoknom)

Térjünk vissza a régi témánkhoz : Kinek mi a szeretett hajója? :) Kedvelem az anakondát, de örök szerelmem marad a piton :)
  • s_andras
    Van értelme MINDENT tanknak nevezni? Az EAGLE-t???... Az ebben a hasonlatban az oldalkocsis motoros MP-40-essel.. :D
  • Roger6
    Megint félreérted :D Light tank = small hajó (Eagle pl), heavy tank = large hajó (Anaconda), te meg a mediumot hoztad fel, mint Python.
  • s_andras
    Ez a hasonlat a Python (kicsi tank, M) vs Anaconda (nehéz tank, L) helyzetre igaz, de eredetileg onnan indultunk hogy egy S méretű vadász csak ne akarjon beleszólni a nagyok dolgába.
  • Roger6
    Nem beszélve arról, hogy a nagy, nehéz tankokat a kicsi light tankok körbefutkorásszák, és simán leszedik. PErsze ha nem tudnak közel jutni hozzá, esélytelen egy light tanknak a heavy-vel szemben. Ez így van rendjén. Egy baszott nagy Anaconda nem lesz soha olyan fürge, mint egy kisebb osztályú hajó, de ahhoz, hogy valaki "körbefutkorássza" a nagyot, tudás kell.
  • Janicsillagasz
    Szerintem is két ugyanolyan szintű ember körül az nyer akinek erősebb a fegyvere. De ha valaki jobb, akkor már elkezd taktikázni, megbújni, kritikus helyekre lőni, stb. amivel már átbillenti a libigógát. Pl a WoT-ban is a noobok kirohhannak a mezőre pukkanni, míg a zöld effi fölöttiek (tapasztaltabb, jobb játékosok) már bújkálnak, beforgatják a tankot hogy gellert kapjon a lövedék még akkor is ha nagyobb ágyúval lőnek rá...
    Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.05.13. 13:54:18
  • Roger6
    Pedig a NEM mesében Lűk egy egész Halálcsillagot szétszed egy X-winggel
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.05.13. 13:47:35
  • s_andras
    De, megvolt, és jól is van ez így. Kicsi szúnyog csak kellemetlenkedni tudjon egy nagy dögnek, de igazi veszélyt ne jelentsen rá, legyen akármekkora spíler a pilótája. A mesében lövi csak ki Lüke Szájpóker két kókuszdióval a Halálcsillagot
  • Roger6
    Nem mérted amit írtam. Vagy direkt nem akarod. Két ugyanolyan szintű játékos közül mindig az fog nyerni, aki nagyobb hajóval és jobb fegyverzettel rendelkezik, sőt, még ha van is különbség, sokáig az fog nyerni. Ahhoz, hogy valaki egy Anacondást meg tudjon szívtani egy kis hajóval eléggé magas játéktudás kell. Ne aggódj, nem kell félteni a segged az összegürizett Kondában, mert egyelőre érvényesül a "játszani nem tudok de nagy hajóm van" effektus, legalábbis nagy %-ban.
  • s_andras
    Ezt kiegészítve azzal hogy a másiknak is KELLJEN a popója alá egy százmilliós hajó hogy a bénát le tudja győzni, így egyet tudok érteni. Van az a mánia, hogy mindenkinek egyforma esélyei legyenek, na hát ez a világon a legnagyobb marhaság. Ezért nerfelnek állandóan mindent. Kb mintha a kocsmai asztallábas bunyóba valaki belőne egy RPG-vel, de nem az történne hogy a bentiek cafatokban kirepülnek az ablakokon, hanem ugyanannyit sebez mint a fa testápoló és zajlik a móka tovább.. Mert nehogymár az nyerjen aki meg tudta venni a legerősebb fegyvert.. Aki befektetés nélkül akar harcolni, annak a játékmódja a CQC.
  • Roger6
    Én meg azzal nem értek egyet, hogy valaki hulla béna, és ha meg tud venni egy százmilliós hajót, akkor ne lehessen legyőzni. Pont ez a lényege a kis hajónak. Sokkal jobban manőverezhető, és szerintem jóval több tudást igényel, mint egy böszme hajónál rátenyerelni a tűzre, aztán vágni egy szelet pizzát amíg le nem darálja az ellent, erre mindenki képes. No de ha nem tudja a célt maga előtt tartani, akkor már más a szitu, és ahhoz kell tehetség és tudás, hogy tudj úgy mozogni a másik hajó körül, hogy holt-térben maradj. Plusz ott van az is, hogy ha nem tudsz ott maradni - elég egy apró hiba - máris pukkan az illető, mert leolvad róla hajó.

Ahogy Dzsini írta, minden a pilóták tudásán múlik. Ez nem azt jelenti, hogy ha beül akárki egy Eagle-be, akkor simán levadászik téged egy Anaconda-ban, azért ennél jóval több kell hozzá. Mondom bakter, most váltottam bill + egérről, hát öregem... van még mit tanulni manőverezés terén, tök új dimenziók nyíltak számomra.
  • Dzsini
    Ez már most is így van, ha a pilóták között elég nagy a tudásbeli különbség :) És pont ez a cél, hogy a pilóták tudása legyen a lényeg, nem az, hogy kinek mennyire pont ugyanolyan a hajója, mint a többieké.

A 2.1-ben pedig a gépi pilóták Deadly-Elite szinten igencsak profik lesznek, már többen nekipróbálkoztak a Lave Radio Elite narancs Sidewinderének, és voltak többen, akiknek menekülőre kellett fogniuk.

... persze van az a tűzerő :)

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.13. 12:45:03
  • s_andras
    De van, abból nem engedek hogy a _l_e_g_TOVÁBB bírja egy hajó véletlenszerűen egymást követő csatákban. Általános harcra is ugyanúgy fel lehet készülni mint bányászatra vagy felfedezésre. Nem vitatkozom azzal, és már írtam is pár perce, hogy ettől még lehetnek apró eltérések ízlés szerint. Attól viszont a falra fogok mászni, ha bevezetik itt is az "...és az elefánt pedig fél a kisegértől"-rendszert, vagyis hogy egy szúnyog-small hajó ki tud majd csinálni egy tankot, mert a "holtterében marad".. :S Oltári nagy baromság, ami olyan kicsi, annak ne legyen olyan erős fegyvere, amivel egy hozzá képest böhömnagy vason karcolásnál több kárt tud okozni.