ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

picket
Rebuy van. Hajód menüje "Status" részen a "Rebuy cost" bejegyzés. Ennyibe fog kerülni, ha esetleg megsemmisülne és újra akarod venni. 200k kreditig van kölcsön. Ha nem tudod megfizetni, akkor egyesével le lehet szedegetni a modulokat, ha még úgy sem, akkor elveszted és kapsz egy sidewindert.

ಥ_ಥ

picket
Erre reagáltam: #4982
Nem tehetek róla, hogy nem tudsz szöveget értelmezni (és/vagy leszarod, hogy a hozzászólás alatt ott van a "válasz x üzenetére" gomb). Ezek után a többi tl;dr

ಥ_ಥ

Sziasztok

Van egy tippem a pénz kereséshez kezdőknek, mint én vagyok. Cobra MK III 38-as cargoval számolva. Rabay renszer Raleigh Portból marine equipment (38190 Cr ) Gardner Marketba, onnan vissza Tabacco ( 34808 Cr ). Egy kanyar 72998 Cr. Még a rendszerből sem kell kiugrani. Egy oda-vissza út időben kb. 10-12 perc. Most éppen ezt csinálom 😊 Üdv Tharus parancsnok <#awink>
Köszi.
Eddig a belső keresovel próbálkoztam, de nem sok sikerrel.

ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC

AnarchoiD
Megmondom a tutit:

http://www.elitetradingtool.co.uk/

1. fent kivalasztod a searchot,
2. bepipalod a "Commodity"-t
3. aztan a "station selling" -et
4. Megadod a rendszer nevet ahol vagy
5. beallitod mekkora korben keressen a cucc
6. megadod mekkora a hajod (ugye large ship-el nehez dockolni kis stationokon (ertsd nem lehet))
7. nyomod a searchot
8. ha nincs talalat ugorj az 5-re allits nagyobb tavot
9. ha igysincs talalat, adj meg masik kiindulasi pontot (pl: nezz ki egy neveta terkepen)

amugy en personal weaponokert mindig a a "Misisture" rendszerbe jarok + jo ott farmolni is...

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

Óh az király köszi. Vettem egy hauler-t, mert nem tudtam felvenni rengeteg starport-os küldetést a 4T raktér miatt. Marha rossz a kilátás belőle, de 2x annyi profitot hoz.

Még nem tudom milyen irányba menjek el. Felfedező, csempész, bányász, fejvadász, vagy kereskedő. A streameken valamiért a felfedezést favorizálják. Gőzöm nincs mi az oka? Elnézést a kérdésekért, de lusta vagyok végig nyálazni a hivatalos oldalt A magyarok pedig profik mindig tudják a választ.
Sehogy. Benne van az árában.
Erről jut eszembe egy kezdő kérdés. Biztosítást hogy lehet kötni hajóra?
Két kérdés : útközben ugye nem láttál sehol stationt?
Visszaértél már lakott területre? Ha igen, mennyi volt a ship integrityd? Nekem tegnap cirka olyan 60 jump alatt lement 91%ra, 116K volt a javítása és szerintem a háromszorosát sem kerestem meg pedig scallentem vagy 5-6 órán át. 😊
Vajon ha eléri a ship integrity a 0t akkor elpukkan a hajó? Vagy egyszerűen csak a hull lesz papírgyenge?
Én eddig még egy alkalmon kívül mindig kifizettem. Most a patch után egyszer volt olyan hogy nem engedte (ami a vicces hogy én nem is láttam hogy eltaláltam volna valaki mást is, közelharcban öltem az ellent lézerrel és egyszercsak bevillant a bünti), de amikor stationon kiléptem a menüből meg vissza, akkor már nem volt ott. Szerintem bugol.

Combat stablilizer : az oké hogy high tech, de nem igazán legális cucc a legtöbb helyen ha jól tudom, így inkább csak anarchikus vagy diktatórikus rendszerekben gyártják szerintem.
Utoljára reagálok a témával kapcsolatos postodra, mert kezd unalmas lenni a dolog és nem szeretem feleslegesen ismételgetni magam. A postjaimat rajtad kívül szerintem kb mindenki megértette, senki nem értetlenkedik rajta. Ha valaki kettőnk közül kötekedik, az nem én vagyok.

Az eredeti kérdés az volt, hogy honnan tudja hogy kalóz scannelte le. Egyértelmű. Bónusz kérdésként később jött hogy honnan tudja hogy kill warrant megy? Onnan hogy NEM kalóz scanneli... Egyértelmű. Tény, hogy a rendőrt ill. a fejvadászt a "scan detected" szöveg alapján nem lehet megkülönböztetni ha éppen úgy csinálja hogy nem üzenget (néha igen, néha nem), azonban ha valaki árut csempészik akkor ugye alap hogy állandóan figyeli a rendőrök pozícióját (ha egy rendőr van a közeledben és épp nem lő valakit akkor az esetek 100%ában lescannel ha adsz neki rá időt) - ha meg nem csempészik árut akkor rohadtul mindegy hogy rendőr vagy fejvadász scanneli. Stationnál meg kb mindig rendőr fog scannelni. És mindig mind a kettőt nézi.
Mit kéne még ezen megválaszolni?

Amit írtál a kalóz minor factionról az nagyjából igaz. Vannak factionok amelyek hajói majdnem kivétel nélkül kalózok és erről nagyon gyakran a nevük is árulkodik (nagyon gyakran meg nem). Ellenben nem csak azok között fogsz kalózokat találni. Sőt, továbbmegyek. Vannak kalózok az elméletileg "békés" factionban lévők között is. Csak lényegesen kisebb arányban. Ennek következtében rohadtul felesleges az illetők életét megkímélni mert nem oszt, nem szoroz...
Megjegyzem azt is, ha valaki nem vándorol folyamatosan hanem sokat (annyira mondjuk nem kell túlzásba vinni) dolgozik egyhelyben és lesz némi helyi reputációja, akkor egy idő után rögtön látni is fogja a hajók kibenlétét, ugyanis a kalózfactionok igen hamar bepirosodnak, a helyi uralkodó faction meg bezöldül (a többi meg általában marad semleges). (akkor vicces lehet mondjuk ha a kettő egy és ugyanaz, én ilyen helyen még nem lőttem)

"az az npc lesz mágikusan kalózzá, aki a te rakományodat megszkennelte"
Nem, nem mágikusan lesz kalózzá, hanem a progi által. Legalábbis 1.05ös patchig bezárólag egészen biztosan így volt (kb addig fejvadászkodtam, utána ráálltam a kereskedésre ezerrel), és utána sem hiszem hogy változtattak volna rajta (ha igen, akkor hurrá - bár pont ennek nem volna értelme). Ezt meg én mondom szolid 2K kill tapasztalatából. (igaz, ennek talán a tizede volt aktív küldi alatt, ellenben nem egy olyan volt hogy annyit összelőttem hogy elfogyott a lőszerem, de csak egyet-kettőt számított fel "kalóz"ként mert vagy túl gyorsan gyalultam le őket, vagy eleve mást támadtak a neves esemény közepette.

Sőt, tapasztalatból állítom hogy

- Kill warrant scan és cargo scan nem működik együtt egy gombon, nem kapod meg a scanből járó esetleges plusz manit még akkor sem ha még ki is írja.
- Ha a kész KWS után véletlen még egyszer megnyomod a scan gombot és elkezdi a scant, törli a korábbi scan eredményét, tehát nem fogod megkapni a manit ha nem pörgeted újra. Ugyanez elképzelhető akkor is ha scan után harc közben weapongroupot váltasz (ezt még jobban le kell tesztelni mert elég rapszódikusnak tűnik a dolog hogy mikor igen, mikor nem). Célpontváltás sem igazán érdemes erőltetni, mert olyankor is történnek időnként érdekes dolgok.
- Ha véletlen belelősz BÁRKIBE (150Ks wanted hajóba is) is anélkül hogy a fedélzeti computer végigfuttatta volna az alap scant (mármint hogy tiszta vagy körözik), abban a pillanatban wanted leszel. És nem azért mert a scantől "mágikusan" wanted lesz, hanem mert így működik a progi. (persze rá lehet fogni hogy ez feature, hiszen elméletileg nem tudod hogy körözik az illetőt (amúgy ha van hozzá standinged, akkor kb de 😄), valójában meg csak egy bug.
- Ha "névreszóló" killes küldiket veszel fel, akkor csak a felvételi sorrendben tudod őket legyilkolni, mert a jelek szerint mindig csak egyetlen ilyen scriptet generál a progi - keresheted a többit az életed végéig kb.
- Ha egyáltalán nincs is raktered, az npck akkor is ügyesen lescannelik. 😄

Aki nem hiszi, sírjon utána. 😄
Néhány apróságot hülyén/bénán kezel a program.
Megőrülök már a combat stabilizertől meg a personal weaponstól... Sehol nem találok, előbbiért már 100 fényéveket megyek a high tech rendszerekbe, de sehol nincs, legtöbbször tiltott is.
Hogy a fenébe lehet ilyeneket találni?

ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC

Tuvok
Csak az utolsó, vagy utolsó előtti patch óta van így, előtte nekem is fizetni kellett. Nyilván valami bug, még lusta voltam utánaolvasni, meg jól is van ez így... 😄

Ezzel egy kicsit vitatkozom, mert azért az elég gyakran előfordul, hogy belelövök a harc hevében olyanba is, akibe nem kéne.
Volt már, hogy 4 security lőtt velem együtt egy anakondát, én az egyikbe belevertem egyet véletlenül, mindjárt 5 piros ellenségem lett, alig tudtam elpucolni.
Ilyenkor a büntetést szépen befizettem az állomáson és minden oké volt. Most viszont nem lehetett befizetni, mert nem volt mit, csak az üzenetet kaptam. De kifelé menet szétlőni volt pofájuk.
Mindenesetre majd ezt a log off-ot kipróbálom alkalmasint.

Bug. Nekem kicsit hasonló volt többször. Az autodock látszólag odaverte a hajót. A biztosítási díjat kiírta, de nem vonta le, viszont az előző állomásra vágott vissza full rakománnyal.
Tuvok
Clean hajó, vagy rendőr meglövéséért járót büntit nem kell (nem is tudod) kifizetni. Simán ki-logolsz a játékból meg vissza és tádáám, volt-nincs Wanted.

Tegnap este érdekes dolgokat tapasztaltam.
Az egyik rendszerben egy clean hajót warrant szkennerrel lecsekkoltam, és volt rajta fejpenz. Kb. 10 mp. Alatt meghaltak, meg is kaptam üzenetben a fejpenzt, az állomáson ki is fizették.
De: az első lövés után wanted lettem. A kivégzés után a legközelebbi állomásra bedokkoltam. Mint írtam, a fejpenzt megkaptam, de a büntetést nem lehetett kifizetni, pedig az a frakció rótta ki, aki az állomást kormányozta. Ezt leellenoriztem. Amikor viszont elhagytam az állomást, azonnal szetlottek.
Egy asp bánta telepakolva palladiummal.
Ez olyan 2,2 m bukta.
De. Miután kifizettem a biztositast, megdobbenve tapasztaltam, hogy mind a 116t palladium ott van a rakterben.
Hogy is van ez?

Hát, ha nekiállnak szkennelgetni, én nem szoktam keresgélni, hogy ki az. Full gáz, FSD, oszt' szeva'.
A biztonságiak engem csak állomás közelében szkenneltek, azt meg úgyis tudom. Minden más elől húzás.
Támadtak már meg kalózok, szedtek ki supercruise-ból, de meg nem tudtak szorongatni. Vadul rángatózva mindenfelé, sebességváltoztatásokkal kivárom míg lehűl és feltölt az FSD, aztán meglépek. Azt sem nézem ki lő, csak tipli.
picket
Nem tényeket írsz, hanem féligazságokat. Az igaz, hogy minden kalóz ha szkennel, akkor benyögi az alap 4-5 kalóz szöveg közül az egyiket, de ha security szkennel és van cargo scannere (is), az nem fog kalózszöveget tolni (ellenben ha van nálad lopott áru, akkor jól megbüntet). Tehát nem tudod, hogy cargo scanneltek-e, csak azt tudod, hogy kalóz szkennelt. Amit írtam a kalóz minor factionről, azt meg ki sem próbáltad, csak kijelented, hogy az az npc lesz mágikusan kalózzá, aki a te rakományodat megszkennelte. Tapasztalatból mondom, hogy ez nem igaz. Még esetleg valami "információ", amivel félre akarsz vezetni másokat?
Az alapkérdést megválaszolod valaha, vagy csak kötekedsz?

Kis kiegészítés az eredeti kérdéshez: ha kalóz szkennel, elmondja az egyik szokásos kalóz mondatot, akkor látod a nevét, és a contacts-ból ki tudod jelölni, így tudod, hogy melyik hajó szkennelt. Ekkor még mindig neked is meg kell szkennelned őt, mielőtt nekiállhatsz aprítani. Esetleg onnan is láthatod a contacts-ból, hogy neve már van, de a részleteket még nem látod róla (ez azt jelenti, hogy ő már kommunikált veled).

&#3237;_&#3237;

He He He... Nem versz át ... Ha ezt kivágom vehetek egy új monitort ... 😄

holnapra szeretném látni a fotókat a kész hajóval! 😛 😊
csak nektek!

Nem, nem jelöltem be hogy tanulóvezető lennék. 😄
Egyébként meg raktér nélküli hajóról van szó.
Nincs túl nagyra véve csillagtérképen a T?
Ti találkoztatok már olyannal hogy elugrottatok a legtávolabbi rendszerbe, de visszafele az indulórendszer már nem volt benne a listában? Vagyis hogy odafele nem ugyanannyi volt (lett volna) az út mint visszafelé?
Igen én vagyok az. 😊

Amugy az a görbulet a tér görbülése szerintem. De majd valami okosabb biztosan megmondja. Minden esetre szép látvány volt. Megérte az egy heti utazást. Most viszont várok amig kijön valami értelmes utvonaltervezö a galaxis térképre, mert 25Ly -es tervezes egy 25.000Ly -es utazasnal nem eppen kellemes.

Frame Shift Drive Interdictor modult szerelsz a hajóra. Ezzel kiszedheted a hipertérből, akarom mondani a Super Cruise-ból.
Turret-et be lehet állítani több lövési módre. A jobb odlali panelen. Sőt! Te is utdsz velük lőni, de csak egyenesen.

Szinte mindig felmossa nálam is a padlót. Az elején class3-as pajzs volt azt kb 15 másodeprc alatt legyalulta. Mire észrevettem már 70% hull volt.
AnarchoiD

Ime 2 eset mind 2x en korrigaltam , sajnos ha mar bentvagy es ott korrigalsz utana mar nem folytatja a computer , de ne is probalkozzon inkabb kezzel huzom le 😉

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

Lehet már volt szó erről a fórumban. Olyan kérdésem lenne, hogy Xc-vel pontosan előttem haladó wanted hajót, hogy lehet harcra bírni?
Jaja t9-cel nehezen boldogul a dokkoló computer.Szívtam én is vele sokszor.Tízmilliókat vesztettem már rajta. A lényeg, hogy mindig nézni kell, nem szabad magára hagyni még egy kávéra sem.
AnarchoiD
Tevagyaz nDre ? 😊

Dokkolo computer : Meglett a T9-esem es valami remalom amit a dockolo csinal 😉 eddig 10 bol 1x benazott MOSt : 10bol 9 benazik 😉 mar ottartok, hogy csak addig megy amig be pozicional, amikor a sulyedest megkezdi, kikapcsolom a modult es magam huzom le a hajot 😉 de meg mindig elengedhetetlen, mivel a T9 iranyitasa a legremesebb eddig a jatekban es inkabb a computer szopjon vele mint en 😉
Utoljára szerkesztette: AnarchoiD, 2015.02.01. 13:23:56

Tényleg azt én is néztem az mi? Díszítő elem, vagy az esemény horizont körüli sűrűsödés?
Én nem használok dokking computert, mert még kerek egy napja játszom (szerintem felesleges annyira könnyű a régi elithez képest az irányítás). De tegnap meg voltak bolondulva az állomások először a sok játékosra fogtam, mert a kezdő zóna nagyon sűrű, de egy lakatlan rendszerbekben is ugyanazt csinálta. Ahogy közeledtem a lejtős rámpa irányából leszállási oldalon. Nem váltott át a irányzékra, amíg a dokkolási kérelmet vissza nem vontam és újra nem kértem. Szerintem a fenti jelenség zavarta meg a computered is.
Dzsini
Szép 😊 mi lett a sztori vége? Az utolsó videónál látszik egy pontokból álló gömb a fekete lyuk körül, belerepültél?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Történt valami a docking comupterrel a patch-ben? Két dockolásnál is furcsán működött. Végülis meguszta a hajó.
1, Fentröl hozta be a hajót közvetlenül a dock elé a rácsokon keresztül.
2, Nem lassitott le eléggé és olyan 250-el nekiment a dock falának. Nagyot koppant.

Szerencsére az 1.7millás pajzs kibirta.

Elkezdtem ujra de harc közben nekem ütközött egy t6 -os. 26%-on sikerült visszatalálni az állomásra (nem mutatta merre van csak a kis célkereszt).
Sajnos az ASP erre nem alkalmas, megyek vissza tolom a grindet. Találtam egy egész jó helyet, 1076 oda 1413 vissza, 2489 kb 8 perc.
3 óra alatt megvan a t7 és folytatom itt.
Adeo Dobrobovsky gold - HO HSIEN Resonating Seperator.

Utoljára szerkesztette: smoother, 2015.02.01. 07:15:05
Ma elértem galaxisunk közepébe. Csináltam róla pár videót ha valakit érdekelne. 😊

Sagittarius A*

Hát minél előbb el kell hagyni...
Mondjuk outpostokon még soloban is van hogy elfoglalja a dockot egy-egy npc egy-két percre. 😄
Kezdő zónákban jó nehéz helyet kapni landoláshoz. Nagyon körülményesen oszt az állomás dokkolási engedélyt ilyenkor este olyan "tömeg" van.
Igen, arra való. Meg a raksik ellen.
Chaff Launcher meg tudja zavarni a turret-el felszerelt hajót?
Crokin
Meg az sem árt, ha rálát a turret az ellenségre, a hason lévő turrettel pl. nem tudsz a fejed fölé lőni.

Repatarurgyán

Egészen pontosan akkor amikor rádlőnek. Elméletileg. Meg gondolom akkor is ha hostile hajóval találkozol (ami gyakorlatilag kb ugyanaz). 😊
Gyakorlatilag meg amikor az AI éppen úgy dönt hogy neki tüzelni van kedve. 😄
Ok, ez rendben van, de a kérdés még mindig ugyanaz: ha csak turretes fegyóid vannak, akkor nem tudok lőni ? Egyáltalán mikor aktiválódik pontosan ?
Azért mert a célpontot nem "kijelölöd", hanem automatikusan tüzel az ellenségekre fire at willben. Vagy akire éppen kedve támad... 😄
Csak target onlyban ugye lekorlátozod egyetlen konkrét célpontra.
A turret alapvetően leginkább védekező fegyvernek van kitalálva, hogy védje a seggét a nehezen forduló hajónak menekülés közben, ne háborítatlanul tudja lőni egy vadászgép.
Utoljára szerkesztette: traz75, 2015.01.31. 17:13:45
Na közben az egyik turretet leváltottam fixre, és amikor belelőttem az ellenfélbe, csak utána működtek a turretek.
De mi van akkor, ha csak turretes fegyók vannak ? Akkor , hogy aktíválja magát ?
tudom, de nem lő, pont ez a gond
célpont kijelölve, de nem csinál semmit, target only-ban sem és fire at will-ben sem
Utoljára szerkesztette: kalif, 2015.01.31. 16:13:10