23609
1418743729.jpg
  • frango
    Üdv!

Szemezek a játékkal, de nem tudom, hogy melyik "csomagot" kéne megvenni. Igazából ilyen stílussal nem igen játszottam még. Egyedül EVE volt, amit kipróbáltam, de a direkt időhúzó megoldások miatt arról letettem. Szóval az lenne a kérdésem, hogy a sime ED kiadást mennyire lenne nekem érdemesebb megvenni? Nem tudom, hogy tetszeni fog-e és hosszabb távon is játszanék-e vele. 6000HUF a sima. Kipróbálásnak jó ez vagy nyújt annyival többet, hogy a Horisonst is érdemes egyben megvenni? Meg én úgy gondoltam, hogy fotelból gamepaddal játszanám. Mennyire jó ilyen szempontból az irányítás? Munka/tanulás utáni chillnek szeretném a játékot.
    Utoljára szerkesztette: frango, 2016.05.18. 11:36:28
  • Dzsini
    Mindenki maga dönti el, hogy milyen módon játszik, és hogy találja meg a szórakozást a játékban :) Nincsenek jó vagy rossz módszerek, nincsenek feladatok, célok, csak az, amit magandak állítasz. De bármi is a célod, biztos lehetsz benne, hogy a közösség tud tanácsokat adni abban, hogy érd el :)
  • Max_Andaxin
    Ámulok és bámulok, hogy Ti mi a....beszélgettek!-:)
    Én még ott tartok egyenlőre, hogy a saját kis hülyeségeimből szűröm le a konzekvenciákat egy-egy küldetés esetében. A nagy lóvé meg reputáció reményében leválom a "tuti melót", aztán mikor elbukom utána jövök rá mit is kellett volna csinálni. MInt mikor ki kellett csempészi illegális cuttot egy állomásról, hogy átadja egy "kereskedelmi ügyintézőnek". Ja, de hogy...mire rájöttem a "helyi szervek" lekapcsolták. Velem meg közölték, hogy: "Nincs itt semmi látnivaló szóval húzzak a f****ba!-:D Aztán rájöttem, hogy mikor bejelentkezett egyszerűen csak ki kelett volna dobálni a cargo-ból a cuccot....Na mindegy egyszóval van még mit tanulnom, meg hová fejlődnöm!!.....Ámulok és bámulok rajtatok!
  • Dzsini
    Mondjuk hozzá kell tenni, hogy ez már egy elég életképtelen (és a véglegesben iszonyatos munkával és szerencsével összehozható) felszerelés - pici üzemanyagtartály, gyakorlatilag belső felszerelés nélkül, minden modulon komoly súlycsökkentő modok... de olyan 50 körül ki lehet rulettezni majd, és elindulhat FSD boosttal az akár 100 fényévre kieső csillagrendszerek felderítése.

Na oda menjenek ki a Fuel Rats-ék menteni :)
  • s_andras
    Kösz, de ááhh, annyit nem ér, akkor inkább beváltom. Csak jó lett volna ha le tudnánk róla mondani.
  • Dzsini
    Gondolom hasonlóan, mint a rajtad levőket - veszel egy Sidewindert és kipukkasztod.

(ajánlott játék hozzá: beállsz egy állomáson felszállás után a hátsó oszlop közelébe, és megnézed, hogy milyen későn tudsz elindulni kifele az állomásról anélkül, hogy lelőjenek :) )
  • TokraFan
    Uhh, 51..az már egész kellemes!
  • s_andras
    Azon kívül hogy rendesen beváltjuk, lehet valahogy törölni a vérdíjat a Transactions menüből? Ugyanis szeretem azt a listát üresen tartani, és csak azért nem akarok dokkolgatni valahol, mert útközben kinyírtam egy ID-ző kis kalózocskát és kapnék érte a helyi erőktől néhány fillért. Jó lenne egy olyan lehetőség hogy "Köszi, nem kell, felejtsük el örökre, adjátok az árváknak."
  • Dzsini
    Nagyot ugrik az Anaconda...

...kár, hogy a béta állományokat törölni fogják, mikor véglegesbe fordulnak a dolgok :)
  • Dzsini
    Jelenleg szerintem nincs játékbeli hatása, "csak" egy gazdag, biztonságos rendszer. Egyszer futtattak egy CG-t a helyi problémás esetek letakarítására (bounty hunting).
    Történet irányból ő biztosítják a Pilóták Szövetségének hajóit, és kezelik a többség pénzét.
  • Gundark 1 1
    A Zaoncén jár valami plusszal az hogy ők a bankárok? Van egy kiváló páncélozott űrhajóm bármennyi stexet, aranyat vagy egyebet szivesen szállítok egy szerény díjazásért :)
  • Dzsini
    Ó, nagyon sokan nem :) Ők tartják életben a közösséget, ők tartották életben az elmúlt évtizedekben, amíg nem készült el az ED, és ők "írják" most a történet egy jelentős részét azzal, hogy a pilótafülkén kívül is komoly életet élnek. Nélkülük nem lenne Canonn, nem lenne Imperial Inquisiton, nem lenne Obsidian Orbital, nem lenne Bank of Zaonce, nem lenne Beagle Point, és könnyen lehet, hogy ED se lenne (mert részben ők voltak azok, akik a Kickstarterbe beletolták a pénzt).
    Braben nem dolgozott volna ennyit rajta, ha nem látja, hogy van kikért - több, mint egy évtizeddel a legutolsó játék óta is élő, aktív közösség van, akik szeretik, és benne élnek a világában.

Mellesleg az első Elite-hez is járt már könyv (The Dark Wheel), ami hivatalos regény volt, és ellent is mondott picit a játéknak - mert a játék nem tudott mindent úgy ábrázolni (32 kilobyteban), ahogy azt elképzelték.
  • s_andras
    Pedig biztos a játék volt először, és utána a regények.. Arról nem is beszélve hogy ki nem sz.ja le hogy mit írogatnak mellé? Van a játék és kész, a többi sallang nem érdekel.
  • Dzsini
    Ezek hivatalos regények, tehát amit írnak, az úgy is van :) A játékban alakítottak pár dolgot, ami a játékot könnyebbé tette az átlag felhasználók számára... az, hogy te visszakapcsolsz normál módra, az úgy működik, hogy felébredsz altatásból, lezuhanyzol, odaballagsz az irányítópulthoz... :)

Az egész Stardreameresdi tökéletesen alkalmatlan arra, hogy egy világ működjön benne, ha azt nem úgy képzeljük el, hogy minden 1 személy körül forog, mint a Truman showban.
  • s_andras
    Hát akkor inkább a regényírók nézték be, mert ez így nem felel meg a "valóság"nak. Mi ha úgy akarjuk, félmásodpercenként váltogathatunk az 5x-ös és a normál mód között.
  • Dzsini
    A regények és egyebek alapján konkért hibernálásról van szó, ami alatt a szereplő nem öregedik, stb. Ugyanazt a technológiát használják, mint az élőáru (rabszolgák) szállításánál.
    A "helyes" megvalósítás az lett volna, hogy beállítod a dreamert, bekapcsolod az autopilótát, beállítod, hogy milyen eseményeknél ébresszen fel soron kívül, és kapnál egy fekete képernyőt. :)
  • s_andras
    Szvsz a Stardreamer nem igazi altatás vagy hibernálás, hanem az időérzékelés módosítása valamilyen módszerrel (pl életfolyamatok lassítása). Így a pilóta pontosan úgy érzékeli az eseményeket, ahogy mi a monitor előtt ülve miközben nyomogatjuk a különböző mértékű fast forward gombokat.
    Minden esemény ugyanúgy érzékelhető, mint normál módban, ha a kalóz ugrott, hát ugrott. Az ő célpontja is elmenekülhet, ha akar.
  • Dzsini
    "Mai híreinkben - a rendőrség üldözőbe vette Kalóz Joe-t, aki megjelent a rendszerünkben - fejlemények 4 nap múlva várhatók, amikorra felébrednek az altatásból a rend épp nem túl éber őrei."

3,5 nap múlva
    "Sajnos a Kalóz Joe elugrott mielőtt a rendőrség elérte volna."
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.17. 11:10:00
  • s_andras
    Ja, hasraütés, hiszen kipróbálni nem lehet :) Hónapos üldözésekre nem emlékszem, a játék saját ideje szerint fél év alatt kereskedtem magam rótsild-re utána kimaxoltam a katonai rangokat pár év alatt. A kalózkodás (is) autopilótával teljesen korrekt, mi ezzel a baj.. Ha 2 napig kell rágyorsítani a célpontra, hát addig.
  • Dzsini
    Nem válság ez, egyszerűen beszélgetünk róla, hogy milyen változások voltak, és azok kinek mennyire könnyen találnak elfogadásra.

Amúgy a Zaonce-t mint az egyik legnagyobb bank központot azért illett 1 csoffadt kis állomásnál jobban kikupálni :) Én a Tionisla hajótemetőt várom még, az egy nagyon látványos dolog lehet, ha jól megcsinálják...
  • Gundark 1 1
    Szerintem ennél nagyobb bajunk ne legyen :) Én egész jó l fel tudom dolgozni ezt a válságot :)
  • s_andras
    AHHHAAA!!! Megnéztem, mégsem vagyok TELJESEN hülye: a Frontier és FFE-ben tartották meg az 1-1-1-es ősrendszereket!! Márpedig azt illett volna az E:D-be is áthozni!
  • Dzsini
    :)

Minden törés, ami épp nem tetszik.
    A hiperugrás és a relativitáselmélet nem következik egymásból, tehát hogy mennyivel "tekeri" az órát, az az úgynevezett hasraütés módszerével került meghatározásra, a Stardreamer olyan dolgokat hozott össze, hogy több hetes-hónapos üldözések a bolygók között, és a kalózkodás elmélete is egészen furcsa lesz úgy, hogy Kalóz Béla becélozza a távolban az ellenfelet, beindítja az automata pilótát, majd elmegy a hibernálóba, és három hét múlva ébreszti az automatika, hogy holnap reggel talán a közelébe érünk...
  • s_andras
    Nem "csak", akkor van "baj", ha a változtatás felülír valami mást, és az oka az MMO (vagy bármi olyan külső hatás ami nem az E:D univerzum saját belső logikájából jön, hiába fogják rá ezt utána egy kitalált mesével).
    A jump helyett newtoni repülésre nem mondtam hogy jó, az is egy törés volt, azt írtam hogy "meg kellett volna tartani a "jump"-módszert" !
    De ha a Frontiert vesszük alapnak, éppenhogy ott nem volt semmilyen varázslás (már ha elfogadjuk hogy lehet gyorsabban menni mint a fény), mert a pár másodperces hiperugrás napokkal tekerte előre az időt ahogy az a relativitáselméletből következik, a Stardreamer pedig egyszerűen ahhoz kellett hogy ne unatkozzunk további 3 napig amíg beérünk egy belső bolygóhoz fény alatti sebességgel. Az űrcsaták pedig teljesen jól működtek.
    Rendben, lehet hogy teljesen kezd szétesni az emlékezetem, de esküszöm valamikor a Lave és környéki rendszereket olyannak véltem látni hogy mindenből csak 1 van mint az első részben! Most meg nem is az tér el a legjobban, hanem az összes többi a környéken teljesen átlagos rendszer lett, pl Diso 8 bolygó, holdak, 2 állomás; Leesti 4 bolygó stb; Zaonce 6;... akkor ezt is felrúgták azóta, vagy tényleg én nem emlékszem jól, pedig ezt a húzást megdicsértem volna, mint ahogy az előbb tettem... De az biztos hogy legalább egyszer láttam olyan rendszert ahol a klasszikus felállás volt.. Vagy azt is csak álmodtam?...
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.05.17. 10:50:53
  • Janicsillagasz
    Hát én már sajnos nem leszek gépnél hosszabb játékra, legalább 3 hétig! Max esténként 1-2 órát tudok játszani, többnyire fél 9-től. Mivel alánkvágták a vasárnapi nyitvatartást, így nekünk biztonsági őröknek is megszűnt a vasárnapi szabadnap, ergó mostantól heti 7 napot dolgozhatok.... milyen királyság!
  • Dzsini
    Én úgy látom, hogy van egy csomó változtatás a játékban az előző részokhez képest, egy részüket elfogadod mert csak, egy másik részükre pedig rámondod, hogy probléma, mert ... csak. Az egyik "színesít" és jó, a másik "átír" és rossz, pedig ugyanúgy változtatás. Húztál egy határt, ez nem gond, de ez a határ mindenkinél máshol van, szubjektív.
    "csak amiatt lett így, hogy a kvázi-newtoni fizikának megfeleljenek" (jó) - "csak amiatt lett így, hogy az mmo-nak megfeleljenek" (rossz)

Pluisz, hogy "csak amiatt" nem feltétlenül áll, mert pl. a tiszta newtoni modellt is elhagyták, nem csak azért, hogy multizni lehessen, hanem hogy az űrcsata bármilyen szinten is értelmesen működjön - az F/FFE egyik legnagyobb baja ez volt, az időgyorsításos varázslással együtt.

"A Lave, Diso stb ős-rendszerek pedig azóta is folyamatosan megvannak és mindig 1-1-1 csillag, bolygó, állomás, ezt szépen megőrizték"
    Lave - 2 bolygó, 1 aszteroidamező, 1 Coriolis, 1 Outpost, 1 felszíni állomás.
  • s_andras
    Most megint elbizonytalanodtam hogy talán mégsem értitek mi a "problémám", pedig az előbb te mondtad ki a lényeget.

Az ELITE->Frontier váltás körülményeit azért nem lehet kritizálni, mert hihetetlen minőségi ugrás történt, mintha a fakocka-játékot és egy ezerdarabos Technic-Lego készletet hasonlítanánk össze. De az igaz, hogy meg kellett volna tartani a "jump"-módszert, ott a Frontier éppen visszafelé butult hirtelen ilyen szempontból, csak hogy newtoni fizikával lehessen repkedni rendszeren belül. A Lave, Diso stb ős-rendszerek pedig azóta is folyamatosan megvannak és mindig 1-1-1 csillag, bolygó, állomás, ezt szépen megőrizték, MINDENNEL így kellett volna tenni.

A felszíni bázisok a Horizonsban éppenhogy egy korábbi törést orvosoltak félig, én akkor horkantam fel amikor először tudatosult bennem hogy az E:D 1.0-ban ezek hirtelen eltűntek! De ezt betudom annak hogy egy félkész játékot adtak ki, és fokozatosan kiegészül, majd jönni fognak a földi városok is, és újra lehet majd pl New York; Rio; Tokioban landolni :D Tulajdonképpen mindent ami színesíti, de nem ÁTÍRJA a világot, így a mérnököket, powereket, festéseket stb el lehet fogadni. Csak azt nem (nehezen), amiről lehet tudni hogy csak amiatt lett így, hogy az MMO modellnek megfelelhessenek.

De nem is kell ezt tovább ragozni, elméleti a vita, nem rajtunk múlik. Amikor majd végleg leállnak a szerverek, megkapjuk a végső offline-osító patch-t, és hirtelen minden CMDR elteleportál egy saját univerzum-buborékba, ahol többé nem találkozik a többiekkel.
  • Dzsini
    A PowerPlay teljesen független a "nagy" rangoktól.
  • Dzsini
    Én visszatértem kedvenc útitársamhoz:

Teli tankkal 33.21 fényév ugrótáv, luxus fuel scoop (mert csak) és Gold Pharaoh festés. Kinéztem egy ködöt, de a Clipper nem tudott elég nagyot ugrani hozzá, úgyhogy azt leparkoltam.

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.16. 19:19:38
  • Max_Andaxin
    Hoppá-hoppá ácsi! Ez ennyit számít? Én is beálltam Z. Hudson "bácsihoz"...akkor ott nálad nem is látnak szívesen hiszen ott Empire "uralom van"!
    A birodalmi rangoknál - lásd repcsi vásárlás esetén - ez számít...mármint, hogy melyik "bandánál" bontogatom a szárnyaim?
    Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2016.05.16. 19:11:53
  • Roger6
    A rend fenntartásáért vívott harcban néha súlyos sebeket kapunk:

• Max_Andaxin
    Okay! Sajna az elmúlt 2-3 napban egyáltalán nem tudtam játszani. De holnap talán lesz pár órám. Az Eagle mellé most beszeretem egy Viper Mk IV-et. Nemtom azt vagy inkább az Eagle-t hozzam.... Bár a Viper-t most úgy raktam össze, hogy univerzális legyen. Bányászni nem tudok vele egyedül. Szóval lehet akkor azzal átrepülök oda hozzád holnap-:)
  • Roger6
    Ha nem a Fed-nél építeném a rangom, én mennék hozzád, mert csak 110 fényév, alig pár ugrás.
  • Dzsini
    Pont ezért mutattam a repülést, ami alig 100 év alatt fejlődött oda, ahol most van.

Az "eredeti univerzum" pedig az 1984-es Elite-é, ahol minden rendszer 1 csillagból, 1 bolygóból és 1 állomásból állt... ahhoz képest is komoly fejlődés van a Frontierben, akkor is felhorkantál? :)

ui.: ja, és várom a kirohanásod a Horizons megjelenésével kapcsolatban (hirtelen mindenhol megjelentek a felszíni bázisok, pedig nem voltak), és most a 2.1-nél a mérnökökkel, akiktől hirtelen színes lézerek lesznek, pedig eddig csak sárgák voltak.
    ... arról nem is beszélve, hogy két hónapja* még nem lehetett sárgára festeni az Orcát, most pedig már lehet... micsoda törés a történelemben.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.16. 15:36:23
  • Gundark 1 1
    Lásd a mobilokat. 20 évvel ezelőtt még bunkófonok voltak. Érdekességek sokszor taplók kezében. Ma már úgy nézed meg hogy hol van a busz amit vársz hogy el sem gondolkodsz rajta. Jó sok ilyen dolog van ám ami egy történelmi pillanat alatt lett sikeres. Radarok, tankok, repülők, tengeralattjárók, televízió vagy éppen az automata mosógép. Mind formálta formálja az életünket, így vagy úgy. És igen Brabennek érdeke hogy játsszunk vele, mert ebből lesz pénze :) Lesz még itt 100 fős hajó ami egy klán :) Bocsánat egy cég... És tudod mit? Legyen. Megépítette a házat, lakjuk hát be.
  • s_andras
    "A régi gyakorlatilag használhatatlan lenne multiplayer környezetben" - na EZ a lényeg! Vagyis: nem az eredeti univerzum működik tovább folyamatosan a saját szabályai szerint logikusan, hanem csak azért történik valami, mert itt kívül kitalálták hogy mostantól így meg úgy akarják multiztatni a népeket.
    A hirtelen váltás a FFE 3250-es startja (amivel elvileg persze játszhatunk 4000-ig vagy akármeddig is) és az E:D 3300-as startja közötti 50 év, ami történelmi léptékben egy pillanat. Persze mindig rá lehet fogni arra bármit hogy hoppá!, most feltaláltak egy új dolgot és kész.
  • Janicsillagasz
    Andraxin! A Gami Musu rendszerben már CZ is van, LOW-High, szóval lehet választani hogy 3 féle RES, vagy 2 féle CZ :D
    Gyere harcolni!
    Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.05.16. 13:24:09
  • Gundark 1 1
    Ha megnézed Li a Sirius corp elnöke. Igazából az egy holdig és még szerintem a thargoidok is benne vannak :) A Siriusnak most csak 25 milliós vérdíja van rám. Ugyanis a "kalózok" többsége akiket elintéztem nekik dolgozott. Bár lehet hogy privateereknek kéne hívni őket.
    Szóval ő politikus és hatalom, de egy megavállalat élén. Gondolom a központjuk az ő főhadiszállásuk.
  • Dzsini
    Igen, vannak gondok vele néhány szempontból :) Az új rendőrök keményebbek lesznek (persze rendszer biztonsági szinttől függően) - ha rosszalkodsz, vagy bárki más rosszalkodik, akkor előbb-utóbb (inkább előbb) elkezdenek beugrálni és rendet teremteni.
    Egy menekülő teherszállítóként elég lehet egy biztonságos rendszerben egy rövid időszakot kibírnod ha megtámadnak, és a támadókra rászakadnak a zsaruk :) Érdekes lesz látni, hogy a powerplayyel ez milyen mókákat tesz lehetővé :)
  • Amergin
    Akkor korruptak a rendőrök itt is. Régebben csempésztem, kiszedtek hiperből. A támadóm lőtt rám én meg harcoltam vele. VÉGIG ott volt velünk egy fakabát is, de le se szarta, mit csinálunk. Miután kilőttem jött a "Szken ditektid". Persze elhúztam gyorsan, de anyád!
    A támadóm törvényt sértett, hogy kiszedett hiperből, törvényt sértett, hogy lőtt rám, de ez a rendőrséget nem zavarja...