23609
-
Max_Andaxin #8890 Én az Eagle-t szeretném majd leváltani a Volture-al, a Viperát meg a iCourier-el!-:)....azt jó ideig nem is kell másik hajó. Aztán majd egy Python, és/vagy Fer-de-Lance.... -
#8889 Ezért szép ez a játék, mert mindenki megtalálja benne a saját ízlésének megfelelő játékmódot. -
#8888 Nekem sose volt Vulture-om... sose érdekelt a lövöldözés annyira, hogy egy DBS vagy egy iCourier ne lett volna elég az alkalmankénti pittyputtyhoz. -
Max_Andaxin #8887 Hát igen a Volture nekem is az elérendő gépek között van-:)))) Nagyon tetszik, nem csak a tulajdonságai miatt, hanem a kinézete is-:)
Persze izlések és pofonok....Olyan ez mint az A-10. Van aki szerint ocsmány (varacskos disznó), szerintem meg brutálisan jól néz ki!-:)))
-
#8886 Igen, én is nyomattam Dropship-el, ahol volt 1 large és 4 (!!!) medium fegyver, de mégsem voltam olyan ütőképes, mint a Vulture 2 nagy fegyverével. -
Janicsillagasz #8885 Jobb a 2 nagy, próbáltam már sok hajót, de eddig a Vulture jött be a legjobban.... Large fegyverzet alá nem fogok menni, mert összehasonlíthatatlan a különbség. -
#8884 Ha meg alacsony az fps, vagy lag van, akkor azt rá lehet fogni a valós test és a klón közötti hiperkommunikáció hibájának :) -
#8883 Ez nem egy másodpéldány belőled, aki saját döntésekkel rendelkezik, hanem a te tudatod irányítja, össze vagy kapcsolva vele 0-24. Te irányítod a klónod, nem a klón önmagát.
Magyarázat angolul EVE-hez:SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Clone
Cloning is the technology that makes New Eden's capsuleers (i.e. EVE players) immortal. It consists of two main technologies:
Medical clones act as a new clean (no implants) clone, which are only activated when your current body is killed. This clone is always located at your set Home Station. This should not be confused with the current clone you are in, regardless if you have jump clones.
Jump clones, which are additional bodies (often scattered all over the galaxy) into which you can jump your "consciousness" at will
TOVÁBBI LINK.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.05.19. 12:39:11 -
#8882 Sokkal többet ér, mint 3 medium. De tényleg, a kis hajókat nem tudom leszkennelni sem (10 mp ugye a warrant scan), mert szétesnek a szken vége előtt (pl.: Eagle, Sidewinder). Az Adder-eket is úgy kapja szét, hogy épphogy befejezem a szkennelést, szóval tényleg darál, elég brutálul. Én Pulse lézerrel használom, így nem fogy el a töltés sem jó ideig, nem kell "kényszerpihenőt" tartani, mint Beam lézer esetén, és nagyon szépen szedi a hull-t, vagy a befogott sub systemeket is. Pl. Anakondát max. 70%-is lövöm hullba, és már mozgásképtelen (power plant-et célzom ilyenkor), de sokszor már 80%-nál előfordul ez. Ez mondjuk baromi nagy előnye egy fix lézerrel szemben, hogy elég gyorsan mozgásképtelenné lehet tenni a nagy célpontokat. -
#8881 A kicsi és közepes fegyverek a nagy hajók ellen csökkentett sebzéssel működnek - a nagyok már nem. Ezért számít igazán a 2 L hardpoint.
A fegyverek terén komoly átalakítások lesznek, tehát minden amit leírok az a jelenre vonatkozik, a 2.1 sok mindent át fog balanszolni. -
#8880 Nem tudni még, nem mondtak fix időpontot, és a béta 3. szakasza se kezdődött még meg. A legtöbben június elejét tippelik.
@Roger6: és honnan tudják, hogy "meghalt" a klónod? Mi tart vissza bárkit attól, hogy 32 példányt állítson elő önmagából? Hogy kerül vissza a klón tapasztalata az induló testbe, hogy az újonnan gyártott lény a klón emlékeivel is rendelkezzen? -
Max_Andaxin #8879 Jani! Neked pl van Volture-d. Annak "csak" két Large pad-ja van=>tehát csak két fegyvert visz magával a hajó ugye!
Ér ez annyit hatékonyságban mint 3 Medimum helyre pakolható fegyver???..pl egy Viper MkIV-é??
Az értékeket nézem, persze van különbség a nagyon "keliber" javára, de ez a viruális valóságban mennyire érezhető(en jobb)?
Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2016.05.19. 12:25:03 -
Janicsillagasz #8878 Szokásukhoz híven mindig akkor van frissítés amikor szabadnapos vagyok xD -
#8877 Köszi. Tényleg, azt tudjuk hogy pontosan mikor is jön a 2.1? -
#8876 " ellenben az elhalálozás utáni feltámadásra nincs magyarázat;" - EVE-Online-ban pl. egy klónt irányítasz. Tehát a tudatod egy klónban van, és ha elhalálozik, létrehoznak a valódi önmagadról még egy klónt, tehát a valós emberi életed nincs veszélyben soha. -
#8875 Jobban fel fognak világosítani, pont ez a cél a 2.1 küldetésrendszerének átalakításával, hogy sokkal jobban lehessen látni a frakcióknál, hogy milyen tett milyen hatással lesz, nem kell annyira a semmiben tapogatózni, mint most (egyébként mondták Frontierék, hogy meglepődtek ők is, hogy milyen pontosan sikerült modellezni a játékosoknak a belső működést, meg is találták benne a működési furcsaságokat, és elkezdték súlyosan kihasználni).
De látod te is úgy vagy vele, hogy van, amihez keresgélsz "in-lore" választ , van, amihez meg nem, és elfogadod, hogy a játék ilyen, és kész - egyszerűen a játék kedvéért. Miért fejlődne vissza vadnyugatira egy kereskedelmi rendszer, ha csak jobb megoldásokat alakítottunk azóta ki? Azért, mert a játéknak ez tesz jót. Lehetett volna csak olyan kamionozást készíteni, mint valamelyik Truck Simulatorban mostanság, hogy fuvarok vannak, amiket elvállalhatsz, és teljesíthetsz. Közelebb lenne egy kicsit a valósághoz, de egy Elite esetén nem biztos, hogy jobb játékot jelentene.
Az újrafelfedezés védhető a lakatlan rendszerekben - stimmt, minden friss adat jól jön - de rengeteg lakott rendszer is hivatalosan "unexplored", ráadásul potom pénzért (1000 kredit alatt) meg is veheted az adatokat róla (és ezek nem csak anarchiák vagy egyéb furcsa helyek, ahol mondjuk nincs olyan közigazgatás). Ha eltöltöd az időt azzal, hogy végigszkenneled, ennél sokkal többet kapsz érte az Universal Cartographicstól :) (2.1-től ha odamész a Nav Beacon mellé és azt szkenneled le, akkor még az 1000 kredit se kell, megkapod a teljes térképet)
Küldetéslista működés mégpontosítás (2.1 előtti állapotokról - még egy kis háttérdolog): a bulletin board instance-hoz kötött. Openben ha sokan vannak ott, akár minden belépéskor másikba kerülhetsz, és másik küldetéslistát kapsz, mert sokan lépkednek ki-be, és megtelnek. Szólóban van egy kb. 15 perces instance törlési arány (nem fix, mert attól is függ, hogy összesen mennyien vannak játékban világszerte), ott általában több idő kell ahhoz, hogy _biztosan_ új világot kapj, új küldetéslistával. Tehát EU esti időszakban sokkal gyorsabban pörögnek a listák, hiszen sokkal több esély van arra, hogy egy instance megtelik Openben vagy az elhagyott Szólót törli a rendszer, mert kell a hely másiknak. Ezzel szemben egy szerda délelőtt sokkal több idő is eltelhet, mire szólóból vagy akár openből kilépve nem ugyanazt az állományt és küldetéslistát kapod vissza, mert semmi szükség egy meglevő, de épp lakatlan instance törlésére, és ha "jön valaki", akkor megkapja azt, amiben pár perccel ezelőtt jelen volt - hiszen lehet, hogy csak leszakadt a net nála, és folytatná ugyanazt, amit előtte művelt.
Az ugrálással (főleg úgy, hogy sokan több privát csoportban is benne vannak, ami még több instance lehetőség) is a játék felépítéséből adódó rendellenességet használják ki a játékosok. Nem fognak érte senkit megbüntetni (amikor a Robigozás beindult, sokan féltek attól, hogy rollback lesz vagy ilyesmi), de a 2.1 már másképp fog bizonyos dolgokat kezelni. De ahogy nézem a nagy kockázatú nagy haszonnal kecsegtető munkák ott is megmaradnak. -
#8874 Korrekt.
Tehát a fejlesztők ahelyett hogy felvilágosítanák őket a pontos arányokról, teljesítik a nagyzolási mániában szenvedő játékosok követeléseit.
A többi dolgon én is el szoktam gondolkodni, és amire tudok, próbálok logikus felmentő magyarázatokat gyártani, például a futárkodás azért kell mert kézzelfogható példányt akarnak virtuális kézfogás helyett; a újrafelfedezés tájékoztatást ad a változásokról, a folyamatokról (a Napot is mióta vizsgáljuk, mégsem tudnak róla mindent - sőt lehet hogy még mindig teljesen félreismerjük); a biztosítás eleve bele lehet építve a hajók és a felszerelés vételi árába, az 5% csak a további "önrész" - ellenben az elhalálozás utáni feltámadásra nincs magyarázat; a kereskedelemre pedig az hogy az egészet kicsit amolyan vadnyugati stílusban kell elképzelni, ott működött úgy (is) hogy egy kereskedő nekiindult egy felpakolt ekhósszekérrel és végiglátogatta a térképre éppenhogycsak felkerült poros kis településeket. Nem abból kell kiindulni ami a mai európai helyzet, hogy a falvak és városok sokszor majdhogynem közelebb vannak egymáshoz, mint amekkora az átmérőjük. A kitermelés-feldolgozás-gyártás is lehet így jó, ha csillagászati léptékben és nem földi viszonyokban gondolkozunk: biztos hogy jó ötlet lenne a számítógépgyárat kitelepíteni a banditák által uralt szinte lakatlan peremvidékre, csak azért mert ott vannak a gazdag lelőhelyek?..
Robigohoz egy friss tapasztalati pontosítás, kiegészítés, ami nem mellesleg általános érvényű:
-a módváltás önmagában nem változtatja meg a küldetéslistát. Ha 5 percen keresztül semmi mást nem csinálunk mint Open-Solo ki-be, attól még maradhat ugyanaz a lista. X időnek mindenképp el kell telnie ahhoz hogy jöjjön valami új.
És egy érdekes dolog az hogy Robigo csak olyan küldetéseket ad, ami a lakott buborék "falában" lévő rendszerekbe szól, annak ellenére, hogy 5 rendszer is van sokkal közelebb hozzá, 2 még egy picit kijjebb, 3 pedig a visszafelé vezető úton. -
#8873 Általában a fuvarok nagy része a robigótol kb 300, 350 fényévre szól. A birodalomból hozzuk be a rabszolgákat. Van még pár ilyen hely, a sothis, cehu meg ilyenek. De valamiért a robigózás lett az elfogadott neve :) -
Max_Andaxin #8872 Arról híres, hogy elég messze vannak tőle más lakott rendszerek...50 LY-s körön belűl nincs lakott rendszer???....ezen a gépen nem működik a az EDDB rendesen....majd otthon megnézem mi van "legközelebb" hozzá. (Bár itt a "közel" is elég messze van!)
Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2016.05.19. 08:34:03 -
Max_Andaxin #8871 Oh....mondjuk a "Fő profilom" nekem sem ez, de éppen a gyors-nagy lóvé az nem jönne rösszúl.....Köszi Dzsini! -
#8870 A Robigo egy rendszer a lakott buborék szélén. Arról híres, hogy elég messze vannak tőle más lakott rendszerek, és mivel a felvehető küldetések a távolsággal skálázódnak, így az ott felvehető feladatok általában igen jól fizetnek. Köztük is a legjobban a rabszolgacsempészettel foglalkozó feladatok, így egy széles játékosközösség ott alapozta meg a játékbeli vagyonát úgy, hogy rengeteg küldetést egyszerre felvett (ha ide-oda kapcsolgatsz szóló játék - privát csoport - nyílt játék között, akkor frissítgeti a küldetéslistát), és így rövid idő alatt óriási vagyonokat lehet keresni.
Hasonló módszerek léteznek a birodalmi és a föderációs rang gyors növelésére, az élelmes játékosok megtalálják azokat a pontokat, ahol a küldetésgenerátor tulajdonképpen "sarokba van szorítva", és így sok hasonló küldetést gyárt le, amiket egyszerre teljesítve olyan eredményeket lehet elérni, amit klasszikus játékkal jóval lassabban. -
#8869 Attól függ melyik játékban játszol :) Van, ahol van. -
Max_Andaxin #8868 Ha most azt mondod, hogy nincs húsvéti nyúl és télapó sem, akkor....... -
Max_Andaxin #8867 fúúúúúúúú.....komolyan TÖK HÜLYÉNEK érzem magam köztetek.-:) Mi ez a ROBIGÓ??? -
#8866 Ebben igazad van, de ez pszichológiai, játéktervezési kérdés. Egy játékban a játékosok szeretnek olyan szerepbe kerülni, ami nagyobb hatalmat, befolyást ad nekik, mint a valóságban - és valami érezhető visszajelzést, hogy van hatása a tettüknek. Az új küldetésfelülettel még inkább így lesz.
Képzelj el egy olyan játékot, ahol mindegy mit csinálsz, nem változik semmi, semmit nem tudsz módosítani a dolgokon, hiszen te egy végtelen pici homokszem vagy. Sokkal de sokkal több játékos érezné úgy, hogy teljesen értelmetlen amit csinál - kettő meg örülne, hogy "végre, ez valósághű". Ha olvasol fórumokat, vagy akár ezt a topicot, pontosan láthatod, hogy az elvárás sokak szemében az, hogy bázisokat építsenek, kolonizáljanak, óriáshajókat szerezzenek - tehát még sokkal nagyobb befolyást várnak el, mint amit a Frontier megad nekünk.
És marhára nem fontos, hogy bármi olyanról legyen szó, aminek bármi köze lehet egy lehetséges valósághoz. Az Elite világának köze sincs egy "lehetséges valósághoz".
Milyen valóság az, hogy bár az űrhajók simán közlekednek fénysebesség felett, a hírek (GalNet News) még ennél is végtelenül gyorsabban (hiszen a galaxis túlvégén is minden hajóban olvashatod a percre pontos híreket), mégis egy cég befolyása egy bázison azon múlik, hogy te, a játékos elviszel-e egy szerződést innen oda (és lehetőleg 57 percen belül, mert "sürgős")?
Milyen valóság az, hogy lakott és aktív rendszerek csillagairól és bolygóiról szerzett felderítési adatokkal (én, mint százhatvanezredik senki is megállapítom, hogy ez a csillag 5300 kelvines és narancssárga) komoly pénzeket keres? Ki fizet nekem azért, ha megmérem a Duna hőmérsékletét a Margit-híd alatt?
Milyen valóság az, hogy egy biztosító (az emlegetett Bank of Zaonce) egy hajó értékének 5 (öt!) százalékáért teljes kárpótlást nyújt (és hazahoz bárhonnan egy bázisra gyorsabban, mint bármilyen létező közlekedési mód)? Ha a tízmilliós autóm leég (tegyük fel túlélem valahogy), akkor nincs egy olyan biztosító se, amelyik félmillióért egy ugyanolyan, ugyanúgy felszerelt autót ad. Ja, és mindezt úgy, hogy sehol nem látom, hogy milyen a bevételi oldala annak a banknak? (ja, és a Mérnökök megjelenésével az általuk teljesen egyedileg moddolt alkatrészeket is tökéletes állapotban újragyártják nekem - valamit nagyon tudhatnak, ha ezt maguk a mérnökök se képesek nekem megoldani)
Milyen valóság az, hogy - ha már emlegetted a kamionosokat - egy kitermelő rendszertől sok fényévre telepítik a feldolgozást, még odébb a gyártást, hogy óriási költséggel (és a játékos részére profittal) fuvarozni kelljen az árukat? Már a Földön is próbálják ezeket a szállítási költségeket minimalizálni, pedig itt nincsenek távolságok.
Egyáltalán mi ez a szabadpiac jellegű dolog? Van olyan magánszemély vagy cég a Földön, aki odamegy a Dunaújvárosi vasműhöz, megvesz náluk 30 tonna acélt, majd elindul a teherautójával Európában és megpróbálja valahol eladni? Az egész kereskedelmi rendszer (nem csak itt, gyakorlatilag minden kereskedős játékban) alapjaiban véve butaság.
Összefoglalva: egy játékban távolról sincs közünk semmiféle valósághoz hasonlító következetességhez. Lehet ilyesmit elvárni, de igazából felesleges, mert nagyon gyorsan kiderül, hogy a király meztelen. És ez nem működik úgy, hogy "de legalább ez a része hasonlítson..." - a jó, élvezetes játék design szempontból mindig fontosabb, mint a "valóság". -
Amergin #8865 Azoknak a bolygón lévő bázisoknak, ahol nem lehet dokkolni van valami értelme amúgy?
Sokszor írja, hogy ez vagy az tiltott náluk. Viszont ha nem lehet leszállni, akkor hogy kereskednek? Vagy ha nem kereskednek, akkor meg minek írja ki, hogy mi tiltott
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.05.19. 01:13:27 -
#8864 Én megértelek, csináltam én is a robigót. Engem szórakoztatott. De semmi gondom azzal ha másnak nem tetszik, és nem csinálja. Van elég út hogy előrelépj. Megvan az anakondám, és jövök megyek a rendszerekben, ahogy Dzsini szokott fogalmazni, "élek" :) Csinálom a PP-t, vagy éppen kamionozok. Vagy éppen valami helyi csetepatéban horpasztom a páncélt. Most éppen minden csúzli pulzus lézer. Elég hatékony eszköz :) De a magyar srácokhoz elmegyek már csak a hecc kedvéért is. A robigozás miatt kedvel a birodalom, de most egy korvettre vágyom :) Bár a birodalmi hajók nagyon szépek. Majd a korvett után célba veszek egy kuttert is. Idő mint a tenger :) -
#8863 Nem én találom ki, egyszerűen azt feltételezem, hogy próbálnak olyan rendszert építeni, amilyen a jövő valósága is lenne ha ilyen irányban fejlődne tovább a mai világunk. Ez a törekvés a Frontier óta látványosan benne van a játékban, hiszen ott vették bele a Naprendszert és a környező ismert csillagokat. Ezért szimplán KÖVETKEZETESSÉGET várok el minden téren, ha a "természetes" szó nem tetszik, vagy magyarázatra szorul. És az baromira nem következetes, hogy sokszázmilliárd ember által lakott és táplált gazdasági és politikai rendszereket ehhez képest elhanyagolható számú jöttment (ezek vagyunk mi) képes jelentősen és főleg tartósan befolyásolni, NEKEM ehhez nem kell ismernem és főleg nem kell ÉRTENEM azt a "háttérszimulációt" amivel előállítják az aktuális értékeket. Ez megint nem más mint a játékosok se****... izé egóhizlalása. Csak gondolj abba bele, amikor valaki benéz egy polgárháborús CZ-ba, ott hány NPC űrhajót is látunk? Elképesztően sokat, gyakorlatilag VÉGTELEN sokat, mert amíg tart a harc, akárhogy fogynak, mindig ugyanannyi lesz.
Ahányan most amekkora összteherkapacitással játsszuk az E:D-t, kérlekszépen a FÖLD MAI gazdaságát sem tudnánk befolyásolni, nemhogy több tízezer bolygórendszert! Kb csak Horváth Rudolfnak több a kamionkapacitása, mint a világ összes CMDR-ének! (ok, ennek nem számoltam pontosan utána csak egy hasraütéses példa volt, de ezzel úgysem mondtam túl sokat, azaz keveset, ha mégis, akkor csapjunk hozzá még 2-3 vállalkozót a ~hetvennyolcmillióból) -
#8862 Félreértés ne essék - van baja bőven a háttérszimulációnak, ezért is alakítanak rajta bőségesen a 2.1-el. Csak azok a bajok nem igazán olyasmik, amik itt fel lettek hozva. Ezért ajánlottam a megismerését a megalapozott idegeskedéshez :) (legalábbis azoknak, akiknek nagyon fontos a frakciók működése és mozgatása - a többiek játszhatnak tovább kedvükre :) )
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.18. 21:16:13 -
#8861 Ha bárki elad bármit a piacon, azzal az épp aktuális kormányzó erőt támogatja. Ha bármit vásárol a piacon, azzal az épp aktuális kormányzó erőt támogatja. Ha bárki lead felderítési adatokat, azzal az épp aktuális kormányzó erőt támogatja. Ha bárki egy wanted hajót lelő, akkor ... és így tovább. Ez az a "folyamatos" hatás, amiről beszélsz - egyszerűen az, hogy a játékban részt vesznek a játékosok. Bármit teszel, azzal befolyásolsz néhány frakciót a kiindulási és az érkezési ponton is.
Ha te egy kisebb erőt támogatnál, akkor ezt a folyamatos nyomást kell ellensúlyoznod és meghaladnod például feladatok teljesítésével, vagy a kormányzó erő szándékos rombolásával.
Mivel egy rendszerben 10 frakció lehet jelen, ezért ha a szomszédból expanzióval bekerülne egy 11. az kirúghat a sor végéről valakit - ha az nem az utolsó rendszere annak a csoportnak, tehát a terkjeszkedés "visszacsinálható".
Nagyon sok ember él a buborékban - hányan is tagjai a Pilóták Szövetségének? Tudod, az a csoport, akik a legnagyobb rabszolgacsempészeket fogadják a Jameson Memorialnál :) Akiknek van saját hajójuk, és akár olyan feladatokért is pénzt kapnak, hogy vigyenek el egy szerződést valahonnan valahova - bizonyára azért, mert nincs rendszeres és hivatalos postaszolgálat, vagy ha van is, olyan lassú, hogy nem éri meg használni. És a személyszállítás még csak most jön a Horizonsban.
Farmer Józsi soha nem fog űrhajót vezetni és kereskedni vele. Pár hete beszéltünk itt a játék kezdetéről, hogy mi a "háttérsztori". Igen, a játékosok tömegesen alakítják a világot. Egyesével nem, ahhoz kicsi krumplik vagyunk. De csoportosan igen - ezért működhetnek a játékosok által alapított frakciók.
Tényleg nem ártana megnézned azt a műsort a háttérszimulációról :)
Plusz vagy egy picit legalább vagy ismerd meg a játék hátterét, vagy hagyd teljesen figyelmen kívül, mert az előbbivel legalább megalapozottabban idegeskedhetnél dolgokon, az utóbbival pedig egyáltalán nem, de legalább nem ennyire összevissza :) Egy részéről hallottál a dolgoknak, egy részéről van valami halvány elképzelésed, és ez alapján összetákoltál valami inkoherens dolgot, amit támadsz, pedig nem is úgy van :)
(a kedvencem a "természetellenes" szó egy kitalált világ szimulációjánál - ők találják ki mi a természet, milyen módon működik, akkor hogy lehet természetellenes? úgy, hogy te másképp találnád ki? de ebben a játékban ez a természetes - az EVE-ben egy másik, a SimCityben egy harmadik, a Black Desertben meg egy negyedik...)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.18. 21:09:19 -
#8860 Nagyon furcsa lenne, ha a játékosok véletlenül pont csak mindig az alapállapot eléréséig dolgoznának ellene a mi hatásunknak. Én ezt úgy láttam amikor legutóbb erre odafigyeltem mintha egy medencében állnánk ami tele van szórva labdákkal. Lenyomhatunk a víz alá egyszerre 2-3-at, de ha elengedjük őket, újra feljönnek. Ha viszont azóta minden mutatót befagyasztanak azon a szinten ahová a CMDR-ek viszik őket, az TERMÉSZETELLENES és bekaphatják.
"játékosokhoz képest elég alacsony számú npc":
1: WTF?!?! Alacsony számú NPC?? Na ne vicceljenek már! Hány száz milliárd ember is él a buborékban?? Már megint az a mánia jön elő hogy "ti alakítjátok a világ sorsát" PFFFF....
2: tehát mégis van egy visszacsorgató hatás? Most legyen akármekkora mértékű, de CMDR beavatkozás nélkül x idő alatt szépen visszaáll minden, helyes. Azt hidd el, hogy amikor találomra elmegyünk egy teljesen jelentéktelen helyre ahol a kutya se jár, és ott picit megborítjuk a viszonyokat, egy idő után helyreáll az eredeti egyensúly, amelyet a NÉLKÜLÜNK is létező folyamatos hatások eleve kialakítottak.
De erről eszembe jutott hogy a terjeszkedés talán az egyetlen, amit nem lehet visszacsinálni, mert ha egy frakció megjelent egy rendszerben az Expansion fázis során, az már örökre ott marad az új helyen is, még ha csak 0%-kal. -
#8859 Szívemből szóltál, Dzsini!
Én speciel fontosabbnak tartom azt, hogy megtanuljam jól kezelni a hajómat. Lehet így is milliókat keresni, de pénzen nem vehetem meg azt a tudást, amit harc közben hosszú órák alatt tanultam meg / tapasztaltam ki a manőverekről. És nekem ez okoz örömet most. Ha nyugiban akarok harcolni, akkor Hazardous RES, ha meg durva akciót, akkor War - Conflict Zone, ami ugye sokkal pörgősebb. Most már egy Condara vagy Pythonra rá tudok állni úgy, hogy szinte meg sem tud lőni (Vulture-al), végig tudom lebegtetni mellette a hajómat. -
#8858 nem, az bolygó volt eléggé :D nem is kicsi.
Feltételezem valami bug. -
#8857 A visszaállás ugyanúgy játékosok (és a játékosokhoz képest elég alacsony számú npc) hatása, beszéltek erről is. És ha azt a 70-30-at tovább toljátok 50-50-ig, akkor jön egy polgárháborús (ha azonos beállítottságú) vagy háborús (ha más fő csoporthoz tartozó) időszak, és aki azt nyeri, az irányíthatja tovább a bázist. És ha tovább erősítítek, akkor az új szereplő lesz a 70-es.
Szinte soha nem fordul elő a játékban, hogy egy hatalomátvételt nem játékosok indítanak meg - hogy akarattal vagy anélkül, az más kérdés. -
#8856 A saját tapasztalatom az hogy a játékunknak igen, tényleg van hatása - csakhogy abban a pillanatban elindul a visszarendeződés a kezdeti alapállapot felé amint abbahagytuk az adott tevékenységet. Pl elmegyünk valahová ahol 80-20%-ban osztoznak ketten egy rendszeren és elmozdítjuk 70-30-ra, az nem marad örökre úgy, mert ha elmegyünk és visszanézünk mittudomén 2 hét múlva, megint 80-20 lesz. Ugyanez a kereskedelemnél. De ez így van jól, a világ rajtunk kívül létező jónéhány nagyságrenddel nagyobb "NPC" népessége törvényszerűen visszazökkenti a mutatókat a normális állapotukba. Egy többmilliárdos népességű bolygó gazdaságát még jó hogy nem lehet befolyásolni párszáz tonnás kis űr-talicskákkal. -
#8855 Nézd meg a műsort a háttérszimulációról - szinte CSAK a játékosok hatása alakítja a dolgokat - azt, hogy egy-egy rendszer milyen gazdasági állapotban van, hogy melyik frakciók erősödnek vagy gyengülnek, mit tudnak elfoglalni, tudnak-e terjeszkedni... minden tonna megvett vagy eladott áru, minden felvett (és akár teljesített, akár elbukott) küldetés, minden lelőtt hajó és leadott bounty számít.
Így van értelme játékosoknak saját frakciót létrehozniuk, hiszen egyértelműen befolyásolhatják, hogy milyen ereje legyen a csoportjuknak.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.18. 19:26:08 -
#8854 Jóóó, de hát annak ott volt a végén a "" !
Robigon a vezető cég birodalmi, úgyhogy a sokadik pozitív mellékhatás az hogy 100%-ra felmegy a haveri mutató a Birodalommal, ez mindenképpen támogatás a részükre. Másfelől én nem hiszek abban hogy a játékosoknak igazán komoly hatása van a folyamatokra. Szerencsére túl nagy a lakott bolygók gazdasága ahhoz, hogy párszázezer(-millió? mindegy) körömpiszoknyi űrhajó érezhető változásokat okozzon. Magyarul nem kell amiatt aggódni, hogy ilyen vagy olyan tevékenységünkkel "rossz" irányba visszük a dolgokat.
Janicsillagasz: pedig az úgy jó. Nekem még cifráznom sem kellett soha, elég ha 5 km-ről boost nélkül elindulok befelé. Ha beérsz, megszakad a scan, nem baj hogy belekezdtek. Vagy nem vállalsz csak outpostra, az említett military típus azért elég ritka.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.05.18. 19:22:06 -
Janicsillagasz #8853 Na én emiatt nem vágtam bele a robigóba. Fogalmam sincs a lopakodásról..... próbálkoztam már úgy is hogy messzi megálltam az állomás előtt, belőttem a kaput és a megfelelő forgási sebességet, silent mód és teliboost befelé.... persze hogy szkenneltek.... sose értettem hogyan kell... még jó hogy csak próbálgattam és sose volt nálam illicit cargo :D -
Janicsillagasz #8852 Az aszteroida mező. -
#8851 Stimmt, amíg létezik, addig bárkinek nyitva áll oda is a kapu, ugyanúgy én se írhatom elő, hogy ki hogy játsszon :) Igazából főleg a "Nem is értem, miért nem ez az első dolga mindenkinek" részre reagáltam, leírtam, hogy miért.
Lore oldalról nézve pedig a rabszolgaság része a Birodalomnak (bár ebben se egyeznek meg a birodalmi Powerek se), és pontosan emiatt szerintem a szabad kereskedelmüket kellene előmozdítani, nem pedig a csempészetet támogatni.