23609
1418743729.jpg
  • Max_Andaxin
    ....munkahelyi gépem nem enged betekintést a Steam-be.....
  • Max_Andaxin
    Tehát akkor, ha jól értem, a Horizons - ami tartalmazza az alap játékot is ugye - 25 "ajró"?...a STEAM-en?
    Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2016.05.26. 11:39:18
  • Max_Andaxin
    Eszembe jutott egy kérdés a játékmenethez kapcsolódóan. A én elkezdem szolgálni xy Frakciót - és az általa birtokolt/irányított rendszeben -, az ott felvett (teljesített és/ vagy nem teljesített) küdetések ugye a heti "elszámolásnál" befolyásolják hatással vannak arra? (Vagy nem jól értelmeztem az ezzel kapcsolatos leírátokat?)
    Viszont ha igazából én nem is azt a Frakciót szeretném erősíteni vagy éppen egyengíteni hanem YX-t, és XY-nál fevett számos küldetést, "véletlenűl" mind elbukom....??? Quasi szabotálom - mint egy titkosügynök - a Frakció munkáját így? És mindezzel elő tudom segíteni amásik - igazából - szimpatius frakciót?
  • Dzsini
    Most nincs akció, 25 euro az alap, és múlt hét óta 25 euro a Horizons.
  • Max_Andaxin
    ...és akkor most van rá leárazás valahol, vagy nincs? Haver meg akarná venni?
    Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2016.05.26. 11:28:56
  • MikX
    Lehetett, de nem követtem :D
  • Kronos79
    Na én viszont az vagyok. Akkor majd este, vagy holnap délután.
  • Janicsillagasz
    És most az egyszer pont nem vagyok szabadnapos
    Hogy lehet ez...
  • Dzsini
    Tényleg - múlt péntek óta lehet tudni, hogy ma jön a nagy frissítés, és mivel este livestream lesz a 2.1 tiszteletére, így várható volt, hogy napközben lövik ki a dolgokat, hogy este ne azt nézzük, ahogy a stúdióban beszélgetnek :)
  • MikX
    No és elvileg jöna peccs, azt írja a launcher hogy lehet 10+ óra is a leállás. Most tényleg? Épp lenne időm
  • Dzsini
    Jelenleg a Frontier üzleti jelentésében legalább további 5 évre számolnak a játékkal, folyamatos frissítési és fejlesztési procedúrával (minimum 4-5 szezonra való ötletre mondták azt, hogy "igen, ez a tervekben van").

A játék szezon alapon működik, a mostani a 2. szezon, ami "Horizons" néven fut, és az idén megjelenő új játékfunkciók eléréséhez szükséges a Horizons megvásárlása. Ez tulajdonképpen egy "éves díj" jellegű felépítés.

A játék a Horizons nélkül is jól működik, és nagyon sok tartalom benne van abban is, és a játék alapjaiban történő változtatások (pl. a ma debütáló új küldetésrendszer, az új fegyverek, a grafikus engine és megjelenítés javításai) az alapjátékba is bekerülnek, de az "új területek" a térképen (bolygófelszínek) és az azon elérhető pluszok csak a season pass tulajoknak elérhetők - de minden játékos ugyanott játszik, össze lehet futni a többiekkel.

Későbbiekben további szezonok lesznek, és a régebbiek ára valószínűleg folyamatosan csökken, esetleg be is épülnek az akkor kapható alapjátékba, ezt még nem tudni pontosan, hogy hogy tervezik.
  • Janicsillagasz
    Yag erről az account eladásról írtam neked egy privát üzit.
  • s_andras
    Nem tudom, mennyit léptél előre, de én már nem egyszer nem kétszer botlottam bele olyan fórumüzenetekbe amik arról szóltak hogy "eladnám E:D acc-omat" stb, egy okos kereséssel talán találsz ilyeneket. Mondjuk azt nem tudom, a teljes árhoz képest mennyiért lehet "használtan" hozzájutni. Az Arénánál így sem lesz olcsóbb, sőt. Bár az is igaz, hogy az Aréna kb SEMMIT nem mutat meg a lényegből.
    Konfigokról annyit hogy i5, 8G rendszer-ram, és 2G videómemóriás kártyákon már jól játszható lesz.
    A tartalom folyamatosan bővül, már most többszöröse az indulónak (persze mindig meg kell venni az újabbakat).
    Be van ígérve az is, hogy ha valaha leállnak a szerverek, akkor kijön egy offline-osító végső patch hogy mindenki tudjon egyedül örökre játszani.
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.05.26. 09:59:37
  • Yag
    Hát ja. Ízlések kérdése. Vettem már használt steames játékot és valahogy nem volt ilyen érzésem :) Az óta is jókat játszom vele. Simulátor tehát részemről 5-6 évvel később is előkerülhet. Ami persze előrevetíti, hogy ha mondjuk Elite megunási fázisba kerülne akkor pár évvel később majd újra előkerülhet. Egyébként mi a perspektíva erre a vonalra ? Ha pár év múlva veszi elő valaki mivel kell majd szembesülnie? Gondolom nem azzal hogy nincs játéka ?
  • Yag
    Értem. Ennek okán egy próbát megérhet.
    Ha már a belépéshez is segítség kell nem tudom mennyiben lesz az én játékom ez.
    Ettől függetlenül meg kell kérdezzem és ha valaki tudja segíthetne is :
    Azt olvastam, hogy a Client-Installer.exe telepítésével legalább annyit meg lehet tudni, hogy a konfiggommal mennyire fut majd akár elfogadhatóan és játszhatóan a játék. Telepítettem, reggeltem. Ettől függetlenül nem tudtam belépni. A Verification Code: beírása után nem történik semmi. Vagyis annyi, hogy a LogIn panel megint megjelenik. Ilyenkor mi lehet a teendő ?
  • tutituti
    Van demo.redditen tessék keresgélni.igaz csak a tutorial de ott is rálátást kapsz az alapokról.irányítás harc stb. Aztán ha az nem jön be és itt vagy gamepodon visszaolvasás után se akkor ne vedd meg.Itt Dzsini sok sok összefoglalót írt meg mi is szinte minden témát kiveséztünk. A demo már elég elavult.talán 1.3 lehet(ma jön a 2.1)

Az account eladás meg olyan fura dolog.Én nem tudnék más játékával játszani,mint ha kimosatlan gatyáját venném fel másnak.Ja és ez a játék megérdemli hogy a frontier oldalán vedd meg ne a steamen vagy kulcsos oldalon mert így a teljes árat megkapják
  • Dzsini
    Digitális terjesztésben a játék sehol nem a tulajdonod, használati szerződésed van, amit nem értékesíthetsz tovább. Ez a szabály - ha nem tetszik, nem veszed meg.

Demónak ott van 5 euroért az Arena - azzal kipróbálhatod, hogy a géped viszi-e, az irányítással meg tudsz-e barátkozni, és ha igen, akkor beszámítják az árát a teljes játékba.

És ha már "ráköltöttem"-ről van szó:
    6000 forintról van szó, egy átlagos játék árának a fele, vagy még kevesebb (a Doom most boltban 18 ezer). 2 órán belül "ingyen" van (ha a Steamen veszed, ott van visszaváltás), de ha egy hónapot játszol vele, akkor már nem rossz ár az élményért, ennyiért párszor elmész moziba, vagy egy koncertre, ami egyszer 2 óra. És ezt bármikor előveheted később is, tovább csökkentve az egy órára eső költséget :) (ha meg sokat játszol vele és még ugyanennyiért megveszed majd hozzá a Horizonst, azzal kapsz még egy nagy vödör játszanivalót)

Ha most úgy érezném, hogy többet nem akarok az Elite-el játszani, akkor is kb. 450-500 órám van benne, tehát visszaosztva óránként kevesebb, mint 100 forintért igen jól szórakoztam karácsony óta. Ezt a költséget csökkentsem még azért, mert nem tetszik, hogy van egy accountom, ahol a játék üldögél?
  • Yag
    Nem szívesen mennék bele hogy mire valók a szabályok ... azért bevallom az nem nagy szimpátia növelő számomra, hogy eszed-nemeszed vedd csak meg aztán "jó lesz ez neked örökéletedvégéig. Persze, fizetni mindenért kell, ne ezen túrázzunk lécci. De. Szívesen elfogadnék pl. egy demót.
    Egyszerű halandóként kedvet kaptam a játékhoz videók és a leírtak alapján. Ettől függetlenül még semmi garancia arra, hogy ez lesz életem kedvenc játéka. Én mint önálló indivídum, elképzelhető hogy bár van 5millió akárhányszázezer ember aki szereti ezt a játékot, nekem valami miatt fél óra múlva még se tetszik. Ne kérdezd miért magam se tudnám megmondani ... de ha még is ? Ráköltöttem x ezret sosem fogok ránézni többet, azt tegyem a "fiókba" ? Persze az én bajom, midnenki mondhatja, ettől függetlenül nem szívesen növelném a kidobott pénzek táborát. Ezen gondolatmeneten araszolva talán érthető, hogy számomra minden egyszerű és költséghatékony megoldás előnyös lehet. Mert ? : Hátha járt már más is hasolnóan. Megunta, született egy kinder, eladta a PC-t, beállt szerzetesnek, bármi tényező bejátszhat ami miatt a hőn áhított digitális játékot még is "el szeretné adni" és akadhat egy alig használt game féláron pl. számomra.
  • Dzsini
    Stimmt, de ezért írtam, hogy accounthoz kötött, így a továbbértékesítése problémás lehet.
    20 euro mindenhol a normál ára, kulcs (viszont)eladói oldalakon 17-18 euro körül lehet kapni (karácsonykor volt akcióban olcsóbban ennél, de az akkor kereskedőkhöz került kulcsok már valószínűleg elfogytak). Ha elsősorban a PvP érdekel, akkor az Arénát 5 euroért megveheted. Ha Steamen veszed, akkor 2 óra játékidőn belül vissza is válthatod. Rengeteg lehetőség van arra, hogy teljesen tiszta módon kipróbáld a játékot.
  • Janicsillagasz
    Dobtam egy P.Ü.-t.
  • MikX
    Akkor ne vegyél digitàlis játékot. Az a tiéd, mikor megveszed elfogadod hogy nem adhatod tovább és kész.
    Minden mögé lehet elméletet gyártani, de vannak szabályok.
  • Yag
    Illik vagy sem velem is előfordul, hogy megunk egy játékot és úgy elfelejtem hogy sosem játszom vele többet. De az is lehet hogy megveszem de nem erre gondoltam vagy valami bagatel bug miatt berágok rá és úgy törlöm le mintha sosem lett volna a gépen. Bármi lehetséges.
  • Dzsini
    A játék Frontieres (és ha oda is bekapcsolta a felhasználó Steames) accounthoz kötött, és elvileg nem illik továbbértékesíteni.
  • Yag
    Sziasztok!

Befizetnék egy ilyen játékra a közeli jöbőben.
    Lehet valahol "használtan" venni ? Esetleg van tippetek hol lehet akciósan hozzájutni, vagy ha valakinek akad eladó mert már megunási fázisban van lehet az is érdemelne. Thnx.
  • MikX

• MikX
    Valaki használ grafikai modokat?
    Fel akartam tenni ezta GemFX-et, bemásoltam ahova kell, de nem tudom sehogy működésre bírni, de biztos én vagyok az analfabéna
  • Janicsillagasz
    Hát akadnak érdekes dolgok :D Láttam már a főcsillagtól pár fénymásodpercre lévő bolygót, aminek a hőmérséklete "csak" 300K.... ha ha ha
  • Dzsini
    Már vagy egy tucatnyi olyan csillagpárost találtak, amik pontosan egymáson vannak - jelentik, következő patchnél javítják, ennyi. Főleg olyanokkal fordul elő, amiből az egyik generált, a másik kézzel gyártott.
    A gyűrűben holdakat és csillagban bolygókat szintén (bár most a 2.1 nagyon sokat automatán ki fog pucolni).
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.25. 16:51:06
  • s_andras
    Én megjártam SC-ban a Ross 780 - Il Aquarii távolságot, ami 0,23 fényév. 45 perc körül volt ha jól emlékszem. De a rekordoknál van egy olyan, ami ~50 fényMÁSODPERCre van egymástól!! Stellar Forge gigabaki (kb mint amikor a hold benne kering a gyűrűben, vagy a bolygó a csillagban).
    Egyébként semmi látványos nincs benne: a célnak kijelölt csillagon a narancssárga marker a nagy semmi közepén lebeg, még azt a kis pixelhalmazt is eltünteti amit a kiinduló rendszer égboltján eredetileg látunk.
  • Dzsini
    NGC 7822 nagyon szép környék, odafelé van pár gyönyörű más látnivaló is.
  • Janicsillagasz
    Fotót!!! :D
    Vagy írd meg hol is van ez pontosan és elmegyek.... már úgyis kiindultam megint a nagy semmibe :D
    Igen ennyit az egy helyben maradásról... feltöltöttem az ASP-t és gyerünk! Karácsonyra talán hazaérek :D
  • MikX
    A minap egy csillagködhöz értem, amiben nagyonsok fiatal f csillag van, nagyon közel egymáshoz, volt ami 0,1fényév, s gondoltam poénból kiprobálom mivan ha nem FSD-vel megyek oda, hanem supercruise-ban, nos hát semmi. nem tölti be a másik rendszert, ahol a csillagnak lennie kéne semmi nincs, csak ugy poénképpen gondoltam, meg valami hülyeséggel el kellett ütni az időt :D
  • Janicsillagasz
    Mégsem lettem rekord döntő
    A PDF formátumú rekordok könyve elfelejtettem hogy nem frissül, már az universalcartographics.org-ot kell lesni... így csak a rekord mellett állok a dobogón
  • Dzsini
    Milyen sokan várják, hogy egyszer kidugja az orrát Openbe ;)
  • s_andras
    Mint mondtam a minap, eddig ez a legösszetettebb, legváltozatosabb pénzcsinálási mód. Az hogy a legtöbbet is fizet, csak hab a tortán. Én minden mást jobban "untam" (nem jó szó, nem tudok unatkozni) eddig.
    Az a nem semmi...: Robigo top bounty CMDR B o b, 803millió Cr.
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.05.24. 12:21:09
  • Amergin
    Az Anaconda nem unalmas, azt ebből vettem :)
    Ja, meg a Pythonba is sokat pótolt a robigózás.
    A sima kereskedés meg...na az rohadtul unalmas tud lenni. Ehhez képest a csempészés még izgalmas is.

Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.05.24. 12:16:30
  • Roger6
    Ez elég unalmas lehet azért.
  • Amergin
    így:
    https://www.youtube.com/watch?v=6cSOu5r914g

Munkahelyi gépen nem jön elő az ULR beszúrása, bocsika...
  • s_andras
    Ilyenek most is vannak, ezt az ésszerűsítést már egyszer meglépték. Az lehet hogy még tovább fogják fokozni.
  • Gundark 1 1
    Arról nem is beszélve hogy azt mondták hogy a küldik arányosabbak lesznek. Magyarán egy anakondás fuvarért nem 50000et kinálnak majd hanem egy nullával többet. Így lesz több értelme a nagy kereskedő hajóknak, és gondolom ha téged mint dangerous vagy elite fejvadászt bíznak meg valakinek az elcsendesítésével akkor nem 5000-et kinálnak majd :)