23609
-
#8850 Igen, azt már észrevettem, hogy ezt a vonalat minden egyes adódó alkalommal megvéded, én meg csak bemutattam hogy milyen eredménye van egy másik alternatívának a sok közül. Véletlenül sem akarnék senkit kényszeríteni még ha meg is tehetném, akkor se Gondolom az nem árt, ha mindenki tisztában van az összes lehetőséggel, pláne aki mostanában kezdi el.
Egyébként a "robigózás" az összes eddigi rangszerző tevékenységemmel összehasonlítva a legkevésbé "lelketlen grind"! Én mind a 4-et baromira untam, de ez van annyira változatos, hogy nem tudtam belefásulni! Van benne felfedezés (eddig minden egyes fuvarnál voltak számomra új, ismeretlen rendszerek, pedig egy eléggé szűk kúpban adja a célokat), harc, állandóan ID-znek, lopakodni kell, tankolni, mindenféle állomás jöhet pl military outpost is ami azért izgi mert az az egyetlen outpostfajta ahol szkennelhetnek stb.
Egyébként úgy látom hogy ez a csempészet egyik statisztikámba se számított bele, tehát emiatt nem kapunk semmilyen rangot.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.05.18. 19:01:47 -
#8849 És nem jobb játékkal, játszva elérni a vágyakat és örülni neki, mint lélektelen grinddal? Egy hétvége alatt meglehetett volna a bárói rangom a birodalomnál, ha elmegyek Cubeora bázist robbantani 16 küldetésért egyszerre. Így, hogy több hétvégén át szórakoztam mindenféle feladatokkal (amik sokkal inkább illettek a stílusomhoz) hatalmas vigyorral nyomtam rá a vásárlás gombra, mikor megengedték, hogy megvegyem a Clippert :)
(arról nem is beszélek, hogy esetleg van, aki arra is figyel, hogy mit csinál a játékban, és kinek dolgozik - mert neki a sztori is érdekes, nem csak a kreditszámláló meg a rang - és például nem fog minden CG-ben részt venni csak azért, mert fizetnek)
Ahogy azt már sokszor leírtam - a játéknak nincs beépített célja, senki nem versenyez senkivel, magadnak kell megoldani, hogy legyen mit csinálnod hosszú távon is. Túl nagy feszülés nélkül kis utánaolvasással pár hét alatt át lehet ülni a kezdő Sidewinderből egy A kategóriás Cutterbe. De minek?
És még jobban fogok örülni, ha a megérdemelt felfedezői munkámért kapok meghívást a Founders Worldre, mint Elite rangú, mintsem azért mehetnék oda, mert 80000 rabszolgát csempésztem innen oda.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.18. 18:48:41 -
#8848 Jó hát ez most csak azért írtam mert látom rendszeresen az olyan üzeneteket hogy "jájj, még össze kell kuporgatnom 3 milliócskát a nagyobb pajzsra/ágyúra/akármire" és az imént is többen leltároztak és a vágyaikról beszéltek. + a fő alap cél a Jameson Memorial a kimaxolt olcsó shipyarddal. Többé nincs olyan hogy "és hol kaphatok C3-as gimballed beam lasert?"...
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.05.18. 18:40:19 -
#8847 Hehh, ma találkoztam egy olyan rendszerrel amin a fő csillag mellett irreálisan közel van egy közetbolygó, de tényleg fizikailag lehetetlen hogy ottlegyen, plusz a térképen nem jelölte a bolygót, se a szkenner nem fogja be, de fizikailag ottvan, mert van gravitációja, meg jelzi hogy belemegyek, de mégsincs.
-
#8846 Mert van, akit nem érdekelnek a milliárdok, meg a "robigózás" :) -
#8845 Emlékeztek mikor kérdeztem először a Robigozásról? Tegnap hagytam abba, összesen 1.3 milliárdot kerestem
Ezért mindenkinek az a javaslatom ha pénz kell jobb hajóra, hogy ROBIGOZZON amíg lehet, ki tudja mikor nerfelik. Minél magasabb a kereskedő rang, annál jobb küldetéseket lehet kapni. Ha először ráhajtasz a Trader ELITE rangra már ez önmagában 1 milliárd, és a Cutterrel egy jó helyen 2-3 hét. Ezzel a Founders World engedély is megvan, ahol ráadásul MINDEN hajó és felszerelés kapható 10% kedvezménnyel. Nem is értem, miért nem ez az első dolga mindenkinek
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.05.18. 18:26:55 -
Janicsillagasz #8844 wut? -
Max_Andaxin #8843 Olvasgattam, mire számíthatunk még játék terén...ez a Multi Crew, meg Ship Launchead...-:)...lehet mégis meg fogom kedvelni a "NAGY" hajókat is!-:))) -
#8842 explorer ASP-X meg egy 3/4 kész combat pvp Python
Ezt tudom felmutatni jelenleg.Én kb engineer pacht-kor érek vissza valszeg a buborékba. -
Max_Andaxin #8841 Bár amúgy engem valahogy nem is vonzanak a nagy hajók. Nekem az ilyen Imperial Courier, meg Fer-de-Lance méretű, meg típusú hajók jönnek be. Nekem a Cobra-k sem tetszenek, ezért is választottam inkább a Vipert. Annak szebb a formája...na meg az Eagle....az az abszolűt....kedvenc. Csakhát sajna nem sokra lehet menni vele, ha forró a talaj....mert pik-pak szétlövik ha egy pici hibát is vét az ember.
Szóval - egyenlőre én úgy tervezem, nekem A Fer-de-Lance az elérendő cél max. Előttem meg az ICourier-:) -
Max_Andaxin #8840 Klassz!....-:) "Szép jószág" ez a Python amit összeraktál-:D Jól van akkor felkerekedek!!! -
Janicsillagasz #8839 Mondom hogy gyere a Gami Musu rendszerbe csatázgatni :D Ott aztán meg lehet szedni magad. Alig 5-6 óra alatt kerestem több mint 40 millát!
Ja és a 100 millából 75-öt felfedezéssel kerestem, és még van egy 20 millás ASP X meg egy 22 millás Vulture a garázsban.... Most épp koplalok a harcos Pythonomra. Már csak 50 milla kell :) -
Max_Andaxin #8838 jaja ezt aláírom
De akkor Jani Te szerencsésebb helyzetben vagy. Mert ha összeadom a két meglévő hajóm értékét akkor tartok kb. 3 000 000 cr-nél. Amiből kb. - ha az emlékeim nem csalnak - olyan 600 000 cr a kézpénzem.
Egy EAGLE-el meg egy COMBRA MkIV-el azért nem fogok világot megváltani, de most eldöntöttem, hogy megyek a Tawilo Redszerbe és csatlakozom a SSL-hez. Zakary "bácsi" biztos nem lesz boldog, de talán nem fogok neki olyan nagy veszteséget jelenten! -
#8837 Kezdetnek eldönthetnénk háborúkat az Elite világán belül -
Janicsillagasz #8836 Én benne vagyok a közösben, de mit csináltok? Mire készüljek? De nekem nincs se nagy hajóm, se sok lóvém (most léptem át a 100millás határt), se Horizontom.
Nekem már több mint 450 órám van a játékban, igaz én karácsonykor vettem meg és nincs sok időm játszani, heti 7 napon dolgozok, napi 14 órát.... na ha ezt így kiszámoljuk akkor szerintem egész jó arány a 450 :D
Szóval Frango úgy készülj hogy ha ráharapsz és megérzed az ízét, akkor alig fogod kibírni megvárni a suli/munka végeztét
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.05.18. 15:38:59 -
#8835 egy hét alatt pakoltunk bele haverokkal több mint 100 órát.igaz szabadság is volt pont pár nap,de ha kijön az 1.2 asszem jön rá még pár száz.+az robigo bányászat rendőrködés stb. és a többit még meg se néztem.Repül az idő ismerősökkel :)
Ha lenne nagyobb wing jobban örülnék mert akkor többen is lehetnénk egyszerre egy helyen. -
Max_Andaxin #8834 TANK júúúú! Neked is Dzsini!!! -
#8833 Körülbelül igen, a Frontier fórumon van egy topic, ahol fel lehet venni a kapcsolatot a fejlesztőkkel - írsz/írtok nekik egy levelet, megmutatjátok, hogy létező csoportosulás vagytok (van weblapotok, közösségetek, ennyi állandó játékos vesz részt nálatok az eseményeken), és ilyen és ilyen stílusú (demokratikus, anarchista, birodalombarát, stb.), ilyen nevű frakciót szeretnétek létrehozni, lehetőleg ebben a rendszerben.
Néhány levélváltás után ha mindenben megegyeztek, a következő patchnél beforgatják a szimulációba az új csoportot.
Persze vannak megkötések - védett rendszerekbe nem lehet betelepülni (pl. Sol, Achenar), nem lehet teljesen a lore-nak ellentmondó a közösség, stb... -
#8832 Engem az érdekelne, hogy hogyan kerülhet ez bele a játékba? Mármint írok a fejlesztőknek, hogy hahó, itt vagyunk 50-en, szeretnénk saját frakciót ezen meg ezen a néven, és így létrehozzák a játékban az adott céget? Vagy mi a menete? -
#8831 "a magyar E:D parancsnokok közös frakciója a Sons of Seven Lords interstellar PLC vagy röviden SSL, a főhadiszállás a Tawilo rendszerben van. A hivatalos magyar E:D oldalon sok infot találhatsz: elitedangerous.hu" -
#8830 Csatlakozás nincs, ugyanúgy dolgozhatsz nekik, mint bármelyik másik frakciónak a játékban - pár hete valaki beírta ide a topicba a rendszert, ahol léteznek. -
Max_Andaxin #8829 Hol ez a magyar Frakció?...és hogy lehet csatlakozni??? -
#8828 15-20 óra??? Két nap alatt tettem bele 22 órát, amikor megvettem. -
#8827 Annyit simán - és ha a felfedezés elkap (a 400 milliárd rendszerből kevesebb, mint 20 ezer lakott egy kis csomóban), akkor hónapokra el lehet veszni a "semmiben" :) Egyedül csillagról csillagra, valami különelegeset, valami szépet, valami furcsát keresgélve - vagy csak azért, hogy megnézz egy csillagködöt közelről. -
#8826 Köszönöm a válaszokat!
Megveszem az alapot és majd meglátom. :) Remélem megvan az a nyomasztó, de mégis gyönyörű hangulata amit az űrben egyedül repkedve érezhet az ember. 15-20 óra élményt nyújt már megérte. -
#8825 csütörtökönként vagy péntekenként indulnak az újak és egy hétig vagy (esetenként) a legfelső szint eléréséig tartanak -
#8824 Amúgy én is ennek a híve vagyok teljes mértékben.
Community Goal-ok mikor frissülnek?
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.05.18. 13:33:32 -
Janicsillagasz #8823 Engem egyre jobban kezd érdekelni a kimondottan csak egy frakció (kicsi frakció) erősítését, magyarhoz hűen a magyarok frakcióját erősíteném :) Majd ellátogatok már oda és teljesítek bármit, amit csak le raknam elém.... legalábbis megpróbálom :D
Frango neked küldtem egy privát üzit! -
#8822 Kezdő játékosnak, aki épp csak nekikezd az Elite-nek szerintem a PP nem jó - folyamatosan támadások alá kerülni, figyelni, hogy merre jár a térképen, nehogy ellenséges vidékre kerüljön, belemászni a politikába... a PowerPlay sokkal inkább endgame tartalom, hatalmas pénz-és timesink. -
#8821 Jelenleg az újságban olvashatsz róla, a hírlevélben is felsorolják, egy fórumon is gyűjtik, hogy mi van, de ez egy ismert probléma, így az 1.6/2.1 megjelenésével kint lesz minden CG a galaxistérképen is. -
Max_Andaxin #8820 Készíthetne erről - PVP - valaki egy valóban hasznos kis oktatóvideót mit? mikor? kivel? miért? hogyan?......mert ez Engem is érdekelne.....-:)
Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2016.05.18. 13:17:30 -
#8819 Nem tudom, a Power Play-ről olvastál-e már? Talán érdekes lehet számodra. -
#8818 Értem. Én olyanra gondoltam, mint az mmorpgkben a klánok/guildek. Tehát, hogy játékon belül belépek egy csoporthoz és utána a csoport tagjaival könnyen interakcióba léphetek.
"...játékosok által irányított frakciók létrehozására is, akiket lehet támogatni, ha eléggé megerősödnek át is vehetik a vezető szerepet állomásokon, rendszerekben..." - Ez jól hangzik. Magyar frakció van ilyen?
-
Max_Andaxin #8817 vannak közös célok kijelölve hétről hétre (community goal) Ezeket csak open play-ben lehet megtalálni? Vagy hol tudok én erről értesűlni? Mert keresgetem nézekgetm,...persze egy kicsivel jobb angol tudás nem ártana....akkor lehet siklana el a figyelmem feletük. -
#8816 Nagyon komoly élet van a fórumokon, redditen, és vannak játékosok által alakított csapatok, ilyesmik különféle célokkal - sokszor ez "csak" arról szól, hogy együtt csinálnak ezt-azt (sporteseményeket rendeznek, PVP ligák vannak, közös csoportban játszanak, és közben Discordon/Teamspeaken dumálgatnak, együtt repülnek, ilyesmik), de vannak komoly céllal alapított játékos csoportok is - pl. a Fuel Rats nevű társaság tagjai bárkinek segítenek, ha ottragadna valahol üzemanyag híján. 24 órás ügyeletet tartanak, és ha valaki bajba kerül és szól nekik, hamar megmentik.
Emellett van lehetőség játékosok által irányított frakciók létrehozására is, akiket lehet támogatni, ha eléggé megerősödnek át is vehetik a vezető szerepet állomásokon, rendszerekben, vannak közös célok kijelölve hétről hétre (community goal), ahol rengeteg játékossal lehet találkozni, ismerkedni (pofozkodni). -
#8815 Milyen a közösségi élet a játékban? Mert, ha lehet közösségben játszani az eléggé meg tudja nyújtani a játékban töltött órák számát. Vannak guildek/klánok vagy valamilyen játékosok által irányított szövetségek? -
#8814 egy gyors kereséssel azt találtam, hogy chatre működik a billentyűzet, játékra Microsoft irányból nem használható (tehát nem lehet játékfunkciókat a beszélgetésen kívül billentyűzetről irányítani X1-en)
nem vagyok teljesen biztos benne, hogy így van, de több helyen is írták -
#8813 Hoppá, az X1-eseknek vajon nem is engedik hogy mondjuk egy usb-s billentyűzettel könnyítsenek a nyomorult kontrolleres helyzetükön? Sajnálnám szegényeket ha így lenne.. -
#8812 A Horizons a az első "season pass", ami a múlt év végével újonnan bekerülő dolgokat tartalmazza - moddolt fegyverek, bolygófelszínekre szállás, ilyesmik. Ez tulajdonképpen egy MMO első kiegészítője - működik nélküle is a játék, csomó fejlesztést megkapnak az alapváltozat használói is, de az igazán izgalmas újításokhoz már kelleni fog.
Teljesen jól játszható nélküle is a játék, kipróbálni bőven jó az is, ha ennyi belefér (ha akciósan látod kulcsos oldalakon, még olcsóbban is meg lehet csípni).
"direkt időhúzás" - igazából nincs is konkrét cél a játékban, magadnak döntöd el, hogy mit szeretnél csinálni (ez sokak szemében kényelmetlenség, mert nem mondja neked azt a játék, hogy ez és ez a dolgod - kapsz egy hajót, aztán menj Isten hírével).
Van bőven elfoglaltság, hogy megtaláld mi az, ami neked tetszik benne - grind is van, teherautózás is van, kalózkodás is van, rendőrködés is van, bányászat is van, PVP is van, felfedezés is van... két-három hónap játékkal nagyjából mindenbe belekóstolhatsz egy kicsit, és megtalálhatod, hogy mi az, ami megfog - akár lehet a játék körüli közösség is. Ha minimum ennyi időre neked megfelelő fizetség a 20 euro, akkor örömmel várunk a világban :)
Gamepad bőven elég, egy-két váltógombbal a használt funkciókat mind el tudod rajta helyezni - a játéknak létezik XBoxOne-os változata, és elég komoly játékosok vannak ott is, nekik nincs is más. Persze kényelmesebb egy picit, ha van a közelben egy billentyűzet, és nem kell emlékezni, hogy az X+bal triggerre raktad a funkciót, hanem megnyomod a "C"-t.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.18. 11:47:22 -
#8811 Erőt, egészséget!
Szerintem vedd az alapot, mert abban is BŐŐŐŐVEN van elég tartalom. Ráérsz akkor kiegészíteni, ha megtetszett és már mindent kensz-vágsz.
Irányításra állítólag a gamepad ugyanolyan jó mint az egér+bill. De szvsz kell a közeledbe egy billentyűzet is, mert minden funkciót nem tehetsz a gp-re.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.05.18. 11:44:30