23609
-
nibron #9651 na az előbb írtam, de eltűnt.
természetesen én sem vettelek komolyan. bár a páros/páratlan nap talán egész jó ötlet:). nálunk van olyan ajánlás, hogy a dolgozó amikor elkezdi a munkát, ne a fő feladatával törődjön, hanem oldjon meg egy-két kisebb feladatot, és csak utána kapcsolódjon be komolyabban. meg egy csomó látszólag hülyeség.
egy fejlesztés során pedig nincs olyan, hogy "csak ahhoz nyúltunk hozzá", "megoldom 5 perc alatt" és társai. ezek ma már aranyköpések és többnyire valamilyen szívás okán keletkeznek. a valóság ezzel szemben az, hogy bármit változtatsz, lehet felugrani a műveleti diagram (mi csak tóratekercsnek hívjuk) első elemére, és lépésről lépésre az alapján kell megejteni a módosítás(oka)t. az a modell, hogy gondolok egyet és ide-oda belenyúlkálok az nem működik. ha ilyen területen ügyködnél tudnád, hogy ez alap. laikusnak nem olyan nagy szám, hogy leüti a billentyűzeten az "a" betűt és megjelenik a képernyőn. szakmai szemmel kb. egy napig lehetne mesélni, mi történik.
-
#9650 Szép helyet találtam ma este lepihenni:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#9649 Akkor fel kellett volna, hogy tűnjön, hogy én se igazán komolyan írtam, csak próbáltam rámutatni, hogy az az elképzelés, hogy "mindenki spoilert gyárt" elég abszurd, ahogy az elég egyértelmű is :)
Aztán talán megpróbáltál komolyan venni, én meg már azon gondolkodtam, hogy szólni kéne, hogy csak poénkodok, de szórakoztató volt így.
Hogy bent a Frontiernél mi milyen sorrendben megy - jó kérdés, nem tudjuk... (szerintem is pl. túl rövid volt a bétaidőszak) de abban elég biztos vagyok, hogy a spoilergyártás nem vett el erőforrást a háttérszimuláció- meg AI meg mérnök meg ilyesmi programozásától, úgyhogy a máshol is előkerülő "ilyesmivel foglalkoznak ahelyett hogy megjavítanák a ..." hozzászólások elég alaptalanok, ez egy másik gárda. Egy minimális tesztelés kell neki valóban, de túl sok erőforrást egy ilyesmi se visz el, ahogy a paintjob meg bobblehead gyártás se. Egyszer fel van készítve rá a motor, utána "csak" rajzolni-modellezni kell.
Majdnem biztos vagyok abban is, hogy már kész vannak a 2.2 egy csomó részével, és már most bekerült egy csomó minden a 2.1-be, ami azt készíti elő.
ez a jó a felfedezésben, hogy közben simán lehet fórumozni is :) működik a GalNet :) - és egy pici átszereléssel szépen ugorja a 42 fényéveket a hajó
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.10. 19:47:12 -
nibron #9648 eredetileg ironikus szerettem volna lenni. de amúgy valóban elgondolkodtató, hogy mik lehetnek a prioritások a frontier háza táján. ha nálunk ilyen helyzet alakulna ki és nem vesztenénk el azonnal a megrendelőinket, az hétszentség, hogy mindenki a problémán dolgozna még a legutolsó gyakornok is. aki esetleg szabin van, már jöhet is vissza. az biztos, hogy a spoiler fejlesztés/kiadás is elmaradna, mert értem én, hogy az főleg grafikus/modellező munka, de foglalkoznia kell programozónak, tesztelőnek meg még pár területnek is vele, azok pedig le kellene, hogy legyenek kötve a prompt feladatukkal. ha ezzel-azzal mással is foglalkoznak, az újabb hibákhoz vezet. mint pl. most a community goal-okban, a csempészeket időnként ok nélkül lövi az állomás. de ők nem mi: ők ezek szerint megtehetik, mi nem. ezért lettem volna ironikus és pont.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.06.10. 19:31:28 -
#9647 Te vetetted fel elsőre, hogy miért spoilereket gyártottak ("hogy ezek fejlesztése a legfontosabb"), amikor mást is kellene - gondolom azért merült fel benned ez a kérdés, mert nálatok ilyen a munkaszervezés.
Erre írtam a választ, hogy bizonyára náluk is ilyen (és poénkodtam a háttérszimulációs osztály szabadságolásán), majd te ezt továbbra se cáfolva helyesbítetted a szabadságolás módszerét, ezzel megerősítve azt, hogy valóban így gondolod.
Én csak levontam a logikus következtetéseket az állításaid alapján :)
Vagy ha nem így gondolod, és esetleg tényleg előfordulhat az, hogy párhuzamosan dolgoznak a játék különféle részein, akkor nem értem, hogy mi a problémád azzal, hogy a ~250 főből néhányan épp a spoilerügyi főosztályt erősítik, és kiadnak ilyesmit is a festések és a bobbleheadek mellé. Abban biztos lehetsz, hogy már régóta tudják, hogy lesz ilyesmi, mert az első 2.1 screenshoton, ahol látszott a dokk ott volt a festések és a bobbleheadek mellett a kitek ikonja, és már akkor indult a találgatás, hogy mi lesz belőle (többen bele is trafáltak, és további megerősítést nyert a létük az Engineers trailerben, ahol az Eagle fel van díszítve)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.10. 19:12:43 -
nibron #9646 mi van elgurult a gyógyszered?:)
amúgy pedig kettős prioritásos rendszerünk van. amit a megrendelőink igénye alapján állít össze egy külön csapat. ha a spoiler prompt besorolást kap, akkor igen a cég jelentős dolgozói létszámmal azon dolgozik. de az is előfordulhat, hogy meg sem csináljuk. esetleg kiadjuk másnak. -
#9645 Nálatok is ilyen fejlett akkor a munkaszervezés, hogy ha spoilertervezés van, akkor mindenki csak azt csinálhatja? Vagy még a régi, elavult párhuzamosságon alapuló módszert követitek, miszerint akár több minden is készülhet egyszerre?
Gondolom az előbbi, hiszen ezt feltételezed más cégektől is.
vajon a Planet Coastert páros vagy páratlan napokon fejlesztik?
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.10. 18:55:15 -
nibron #9644 sokkal jobb helyen dolgozok annál. ilyen helyre már nem mennék. sokkal nyugisabb, ha jól tervezetten dolgozol, nem lehet csúszás, 100%-os teljesítményt kell nyújtanod mert a biztonsági előírások miatt és a minőségbiztosítás által csak ez az elfogadott. viszont 6 óránál többet nem kell dolgozni, azt is többnyire rugalmasan (ha a csapatmunka megengedi), a megbeszélések általában a játékszobában zajlanak, minden kollégád a haverod is egyben. és felsorolhatatlan egészségügyi és rekreációs szolgáltatás. ennek ellenére munkaerőhiányban szenvedünk kissé.
amennyi hibát elkövetnek, még az is lehet.:) lehet, hogy minden szakterületből csak egy ember van.:)
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.06.10. 18:49:10 -
#9643 Akkor még időben elkészültetek a spoilerekkel :) Milyen a meló a Frontier Devnél?
Tényleg, a mérnököket is egyesével fejlesztettétek? És minden egyes lakott rendszert?
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.10. 18:32:12 -
Rhonin7 #9642 :D :D -
nibron #9641 nem fizetésnélkülire, hanem fizetettre. illetve kapják a bónuszokat. lépnek is le augusztus végéig, ebben a szakmában így szokás. azért is kellett kiadni most a frissítést. nyáron nem lehet projekteken dolgozni, mert nincs egyben a csapat, csak tűzoltás van. én is már csak a jövő héten vagyok, aztán szeptember második hetéig agyő. -
nibron #9640 mit csodálkozol? a játékosok teszik ilyenné a világot. ezek szerint erre van igény, ezt kell kiszolgálni. a lövöldözős játékoknál a levelezés 80%-a arról szól, hogy panaszkodik a csubi, hogy lelőtték. közben meg olyan noob, hogyha a játék engedné a rossz végén fogná a puskát. a többség már azzal elvan, hogy rohangálhat egy mezőn, és időnként rálőhet egy madárra, ami amúgy nem része a játéknak, csak dekorációs célból van ott. -
#9639 Igen, egy cégnél pontosan csak annyi fejlesztő dolgozik, hogy egyetlenegy dologgal képesek foglalkozni. Ha épp kitalálják, hogy spoilereket terveznek, akkor Brabentől kezdve mindenkit átirányítanak a spoilertervezészeti osztályra, és semmi mással nem foglalkozhat senki. Ha véletlenül valaki mégis mondjuk csak a háttérszimulációhoz ért, azt erre az időre fizetés nélküli szabadságra küldik, nehogy párhuzamosan foglalkozzanak bármivel. -
#9638 Nekem tetszik ez a pimp my ship dolog bár a interior jobb lenne mivel azt látjuk folyamatosan,a hajónkat annyira sokszor nem. -
nibron #9637 ja, enélkül nem is tudunk létezni. természetes, hogy ezek fejlesztése a legfontosabb. ha meglesz a többi hajóra is, azzal már meg is oldották a játék legnagyobb problémáit. aztán lehet hátradőlni és figyelni, hogy ömlik a sok suska a céghez. halleluja...subidubi... -
#9636 A Cobra kit -
#9635 Zseniális cuccok :) Remélem majd a nagyobb hajókra is lesznek. -
Rhonin7 #9634 erre van eszük 10 euróért :D
https://www.frontierstore.net/eur/game-extras/elite-dangerous-game-extras/sidewinder-ship-kit.html -
Rhonin7 #9633 a 11 és fél millárd KP odabasz :D plussz a hajók+felszerelés rajta :D
és rohadtul unalmas már,hogy az összes rohadék játékkészítő cég a farmolásban látja a játéka biztonságát! teleteszik unalmas,végeláthatatlan farmolással,hogy ezzel szó szerint a játék elé kényszerítsék az embereket ha kompetetívek akarnak maradni! szánalmas! Új WOW-kieget láttátok már? olyan farmolást raktak bele,hogy 2 kóreai MMO összesen megirigyelhetné.....csak ott az a gusztustalan,hogy havidíjat is fizetsz.....ergó mesterségesen szedik ki belőled a havi pénzt,hogy játszhass
Utoljára szerkesztette: Rhonin7, 2016.06.10. 15:54:30 -
Rhonin7 #9632 ő az egyik legkomolyabb ELITE-s arc! a kezdetektől őt nézem -
#9631 óóóÓÓÓJEEeeee.... 1 forduló 728 tonna áru a Dwellernél 3. szinten 5%-ot növel! Ennyi idő alatt jó ha 2 komponenst találunk.. Tehát minden kereskedős mérnöknél messze-messze ez a leggyorsabb módszer, meg lehet úszni egy kis turkálást.
Az pedig nagyon finom ahogy a trade Cutter azonnal elugrik még az anakonda kalóz elől is mindenféle mass lock nélkül -
#9630 Pár héttel ezelőttig azért a könyvjelző-Sidewinderek vásárlása eléggé elterjedt módszer volt jegyzetelés helyett, úgyhogy az 51 hajó valóban lényegtelen :) A többi meg csak annyit jelez, hogy sokat játszik.
Ami viszont számít, hogy igen aktív és névvel rendelkező szereplője a közösségnek. Kornelius Briedis elég híres és ismert figura.
-
#9629 Általában az ilyen accokat nem egy ember használja. Emlékszem WoT-ban is volt olyan acc, ahol napi 20 óra jött ki játékidőre másfél év után, természetesen ez sem egy emberes mutatvány volt. -
#9628 Az érdekes akcentusú csóka is jól megmondja.
Érdemes odafigyelni az adataira:
-51 hajó (persze nem tudjuk hogy mik, lehet sok kici-ócó)
-11+ milliárd kápé
-11 mérnök megnyitva, ebből 7 G5-ön -
#9627 Sok HOTAS-os egy kontrollert (X1 / X360) használ hozzá, az nem foglal helyet az asztalon :)
(én mindenhez X360 kontrollert használok, 2 vagy 3 ritkán használt funkció van, amihez billentyűzethez kell nyúlni, de azt is be tudnám rakni valamelyik váltógomb-kombinációra, de mire eszembe jutna, hogy mit kellene nyomni a billentyűzeten már eltalálom mondjuk a numpad 0-t :) ) -
#9626 Amúgy frankón gondolkodtam azon, hogy az SRV-hez a kormányom fogom használni :D Csak a HOTAS-szal együtt nem tudom hogy férnek el az asztalon :D -
#9625 felmérés A-Z - hol, mit, hogyan, merre, mikor, miért, mennyit :) -
Oriza #9624 A bolygón történő material gyűjtéssel kapcsolatban egy kis segítség, ha valaki még nem tudta. Minden bolgyón 11 fajta material gyűjthető és ez sosem változik. Ebből 5 az ún. very common (carbon, iron, nickel, sulphur, phosphorous), ezek minden bolgyón vannak. A maradék 6 úgy oszlik meg, hogy van 3 common, 2 rare és 1 very rare. Tapasztalataim szerint a rare és very rare dolgokat csak mesosiderite és metallic meteorite dobta. Ezért mást nem is érdemes keresni, mert a többi az mindenből (outcrop és bronzite chondrite) esik. Érdemes feljegyezni, hogy egy bolgyón mit találtunk, (mert ez már nem változik meg) hogy később könnyebben lehessen gyűjtögetni, így sokkal hamarabb megvan az ami kell.
-
#9623 http://edmaterializer.com/
fontos link
+1 kép
-
nibron #9622 ha vkinek kell küldetésből eső cucc szóljon nyugodtan, mert én meg nem győzöm eladni. -
#9621 Naja, a küldetésekkel szerezhető anyagok ilyen téren ugyanúgy problémásak mint a bányászhatóak. Csak a magunkkal hordozott bőröndben lévő cuccosokkal nincs ez a szenvedés.
A sok SRV-zés és bányászás közben most csak nagyon moderáltan figyeltem a küldetéseket, remélem ezeket a dolgokat legalább jó sűrűn vágják hozzánk... Meg annyit is persze észleltem, hogy lista helyett frakció szerint vannak rendezve. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai, ezért álmaimban egy olyan felület szerepel, amit aszerint tudunk sorbarendezni, amire éppen szükségünk van. Pl most ez így éppen annak kedvez ha egy bizonyos társaságnak akarunk dolgozni bármit. De nagyon nem jó ha csak egy bizonyos küldetésfajtát keresünk, mert végig kell nézni minden arcot, kinél van ilyen. Jutalmazás szempontból is jó lenne szűrni (vagy sorbarakni), és tehát bármire, az lenne a végső megoldás.
Egyébként nekem valahogy olyan egyformának tűnnek ezek a fejek, pedig állítólag az arcgeneráló véletlenszerűen rakja őket össze. Mégis csak néhány nagyon hasonló karakterű forma ismétlődik pici eltérésekkel. -
#9620 Ezzel kapcsolatban írtam amúgy hétvégén, hogy nálam kérdéses a Marco Qwent kinyitásához szükséges 25 Modular Terminal, ami küldetésekből jön össze, viszont nincs hova tenni, úgyhogy amíg nincs meg hurcolhatom magammal, vagy kell hozzá egy olyan hajó, aminek van legalább 25 raktere, és lehet vele a megfelelő küldetéseket teljesíteni (azt írják az nem egy nagy tragédia, mert néha 2-3 darabot is adnak). -
#9619 Átrakodni sajnos nem lehet, de a már módosított eszközzel lehet most sakkozni - ha kijelentkezés és az állomásról távozás nélkül(!) eladod, hajót cserélsz, majd az új hajón visszavásárolod, akkor ott lesz a "régebben enyém volt" dolgok között.
Persze ehhez az kell, hogy a "küldő" és a "fogadó" hajóra ugyanaz a modul felszerelhető legyen.
Amíg nincs raktár, így szoktak pl. elrakni powerek által biztosított fegyvereket, mert azokat addig lehet csak megvenni, amíg annál a powernél vagy. Viszont egy elpakolt hajóról nem szedik le.
Másik lehetőség, hogy ha van 2 accountod, akkor 2 gépről egyszerre bejelentkezve egy csendes sarokban kidobálod a cuccot, és a másikkal scooposz :)
Nagyon kellenének már a raktárak. -
#9618 Előre gondolkozás: vannak az olyan fejlesztések, amikhez kell csak bányászható alapanyag is. Ez azt jelenti, hogy mindig azt a hajót kell átszerelni kitermelésre amin a módosítást alkalmazni akarjuk, mert nem tudunk átrakodni egy másik bányászhajóból...
És kérdés: jeges gyűrűkben bányászott már valaki SOKÁIG? Azért mert érdekelne hogy mennyi vanádium jön ott össze. -
Max_Andaxin #9617 ..ennyit a tervemről, hogy majd gennyesre keresem magam a Meta All. kitermeléssel a Merope 5C-n....meg elvállalok egy két zsíros küldit Obsidian Orbitalon....és "pik-pak" milliomos(árdos) leszek. Veszek egy Volture-t majd egy a ICourier-t azt élek mint Marci Hevesen....hát NEM JÖTT BE!!!! -
Max_Andaxin #9616 Igen, és szép borsos ára van +100E Cr...Darnielle's-n. -
#9615 Eddb szerint nem nagyon jó au adokveszek.ahogy te mondod csak akkor ha kifarmolod.én nem tudtam. -
#9614 Kereskedelemre nem jó - jelenleg küldetéshez meg bázist javítani használják, az ára egységes (és Darnielle-en kívül nem is lehet kapni, ott is csak a drop bug miatt) -
Max_Andaxin #9613 Javítsatok ki ha tévedek, de Meta All-al kereskedni nem éri meg mindenképpen veszteséges. Csak akkor van értelme, ha külön küldetés van rá, vagy maga termeli ki az ember, NEM? -
#9612 Na de ha már ennyit írogatok akkor hátha van kedve repkedi a héten/hétvégén madmadhardcore(ige,elütöttem egy betűt anno) néven futok.most bubble-ben vagyok,ép Mehet-re megyek majd leadom az engineernek a relicet.szívesen segítek bányászni vagy ha valakinek messze van a meta alloy akkor elugrok neki hétvégén aztán veszek.