23609
-
#12029 Tudd már megfelelően párosítani az összehasonlított párhuzamos dolgok fokozatait! :
-a "nincs mérnök"-nek nem felel meg semmi
-mérnökök a kezdeti formájukban = taxizni kell
-mérnökök a mai formájukban = késleltetett hajószállítás
-mérnökök csak úgy puszira adnak mindent = teleportos hajó"szállítás"
Mellesleg minden példa sántít, mert a mérnöközés a kezdeti formájában egy olyan iszonyatos grindet igényelt, amihez képest a taxizás egy nagy nulla. Oda-vissza 8-as ugrótávval is egy-két óra alatt át lehet szelni a bubit, mi ez ahhoz hogy egyetlen blueprint teljesítése HETEKET vett igénybe?
Nekem a hajószállítás egyébként soha eszembe se jutott volna (valószínűleg nem is nagyon fogom használni), mert ahogy mondtam, az össz játékidő ELENYÉSZŐ részét teszi ki (úgy hogy van 8 hajóm amin mérnöközök, és mellette még pihen itt-ott további 3-4 db). Tehát nekem ez nem önszopatás, az viszont az lett volna mert teljesen tönkreteszi a felépített világképet, ha csak úgy ide-oda lehetne rángatni mindent. -
#12028 OMG ezek az érvelések. Akkor a mérnökök miatt mé siránkozott itt mindenki? Addig nem is volt, ahoz képest hogy lett az előrelépés. Kisujj-kar :D
Sőt. Semmit nemlehet felróni a játéknak, mert volt idő, hogy nem is létezett az E:D.
Érzitek hogy ez nem túl valid érv, hogy eddigse volt örüjjé annak ami lesz.
Értemén, meg nyilván megszokjuk majd, csak továbbra se értem mértkellett a 70%-nak az önszopatás, dehát ezvan. -
Oriza #12027 Ebben teljesen igazad van, tényleg horror volt az elején, de sokat könnyítettek rajta és számomra is elfogadható a mérnökök mostani működése. 1-2 idegesítően nehezen beszerezhető material/data azért még van, de minden megoldható. Csak tudod az van, hogy folyton tesztelünk mindenféle buildeket, fegyverzetet, effectet, shieldet, mi ellen mi jó, mi nem, stb. Aztán ehhez fasza lett volna az instant transfer, de nyilván kivárjuk, nem gáz. -
#12026 Ez kurva nagy NERF, mert a taxizás van jelenleg, ez a létező dolog. Nem létezőt nem lehet sem buffolni, sem nerfelni. Nem elég, hogy lesz így ilyen feature, ahelyett, hogy örülne az ember, hogy nem kell 1 óráig ugrálnia a rendszerek között egy piszok lassú hajóval, még neki áll feljebb. A pofám leszakad.
Kéne egy lövéses fegyver is, nem? Amivel egy lövés egy hajó. Bármilyen. Akár capital is. Ha már vannak mérnökök, miért is szabjunk határt, legyen egyből teleport, egy lövéses fegyver, meg olyan k-warrant szkenner, ami felszorozza 100-al a bounty-t is, rendkívül hasznos lenne tényleg.
Amúgy meg akinek nem tetszik ez az időlimites dolog, attól megkérdezném, hogy egyáltalán felfogja azt, hogy ez így is sokkal gyorsabb lesz mint eddig? Szóval ha nem tetszik, hogy van időlimit, akkor eddig hogyan játszottatok? -
#12025 +még annyi hogy a mérnöközés is az elején nagyon horrorra sikeredett, az volt az alap. Receptek drágák voltak, egy szippantás egy adagot adott, nem lehetett tudni hogy melyik anyag hol jön, nem lehetett spec. hatást kérni. Ezeket buffolták, mert egy fejlesztés nem olyan drága, már hármasával scoopolunk, kapunk infot, mit hol lehet találni, és meg lehet "venni" a spéci effekteket. A teleport a szállításban annak felelne meg a fejlesztéseknél, mintha elég lenne leszállni egy mérnöknél, és azt mondani hogy "CSINÁLD", nem kellene hozzá semmi. Na így én sem akarnám, ami most van, az már nagyon közel van az általam is kívánatosnak tartott rendszerhez (még egy a 48-hoz).
Nem lehetett volna instant, mert az a 3D print agyrémet jelentené, olvasd el a tegnapi termést...
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.09.14. 13:35:04 -
Oriza #12024 Akkor ezt hogy kell hivni ami most történt? Talán instant is lehetett volna, de mi inkább várni akarunk...szép munka. -
#12023 Baszki... nem lehet nerfelni valamit, AMI NINCS!!! -
Oriza #12022 Már hogyne lenne feature, eddig taxizni kellett. Ezután majd nem kell, mert odahívhatod bármelyik hajót,ahol vagy, ez szerintem feature, vagy buff, vagy mindegy minek hívjuk, de könnyítés. Ha várni kell rá, az meg a könnyítéshez képest egy kis nehezítés, vagy nerf vagy debuff. Tényleg nem ugratlak, te úgy látod, én meg egy kicsit máshogy. Így is nagyon sokmindenre várni kell a játékban (materialok, data keresgélése, tegnap épp Pharmaceutical Isolators-t vadásztam 2,5 órát), jó lett volna egy kis gyorsítás, lehetett volna az engineerekkel jobban haladni, de majd kivárjuk, nem halálos, csak nem értem, hogy kinek és miért vol ez jó :) -
#12021 Hagyjad, nem értik. Én nem is küzdök ilyenek miatt már egyáltalán. -
#12020 Te, ez most komoly, vagy csak ugratsz? Nem most írtam le a lovon fordítva ülést? Mi az hogy "megjelenés előtt nerfelni azt a featuret" ?!?!? Semmilyen "feature" nincs, ősidők óta taxizni kell, ehhez képest jön a BUFF, mert magunkhoz tudjuk hívni, nem kell elmenni érte. Kisujj-kar. Nem megy az olvasás/szövegértés? -
Oriza #12019 Mindenesetre a játékosok kb. 70%-nak sikerült még a megjelenés előtt nerfelni azt a featuret, amit esetleg kaptunk volna -
#12018 Aki nem akar PP-t robbantani, nem lő a PP-re, kényszer van.
Annál nagyobb ostobaságot nehéz a játékkal kapcsolatban mondani hogy "ha valaki akarja, játssza a teleport nélkül". Meg aki sír az időlimit miatt, nem veszi észre, hogy így is megkapta a taxizás idejének a felét ajándékba, de neeeem, amikor véletlenül nem nerf van hanem épp nyújtják a kisujjukat, akkor mindjárt be kell kapni az egész karjukat... Ugyanis az ő eredeti elképzelésük is az volt hogy legyen késleltetés, ezt csak MEGERŐSÍTETTE a szavazás. Tegnap is előjött ez a tévedés, többen fordítva ülnek a lovon.
--------------------------------------------------------------------
Na ilyen se volt még: CZ, lövöm az egyik LAWLESS hajót, robban, erre WANTED leszek!! W.T.F.?!?!?
A másik CZ furcsaság, egy ideje a WYRD rendszerben megérkezik egy FNS, de ahogy elkezdeném amortizálni, azonnal az ÖSSZES normál méretű hajó engem kezd lőni, és falkában jönnek utánam. Pont a fordítottja mint ami a minap volt, amikor senki sem támadott meg (csak elvétve). -
Amergin #12017 Döglött anakonda:
-
TokraFan #12016 Én is így látom, ezt korábban is kifejtettem. Időlimit nélkül aki akarta volna, játszhatta volna időlimittel, míg fordítva ez nincs így, tehát kényszer lesz. Mindegy, túlélem, ennél sokkal lényegesebb dolgokat nem csinálnak meg évek óta. -
Amergin #12015 4 perc volt missön végéig mikor bedokkoltam, de a teljesítendő küldetés nem volt sehol: nem engedte befejezni.
Kiléptem-beléptem hátha megjavul: közben lejárt az idő.
Kúrva anyád.
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.09.13. 22:34:12 -
#12014 Na és pont emiatt nemértem miért kell eza időlimit, mert ez egy játék. Mondok egy nagyot. Mi lenne ha én dønthetném el, hogy egy küldi vagy valami miatt egyből akarok e váltani, vagy szerepszerűen inkább várok?
Most meghozták a lehető legrosszabb döntést, mert nem döntheted el te, abban a játékban amiben egyébként te dönthetsz mindenről hogy játszod, és ez ami sokakat odaszegesz többszáz orákra. -
#12013 <törölve> nem, meguntam, ez már mókuskerék. 12010 nincs érdemben megválaszolva. -
TokraFan #12012 "SEMMI értelme nem lenne a következő dolgokat szállítmányozni ahogy most tesszük:"
Ennek tényszerűen egyik esetben sincs semi értelme. Lénygetelen tehát, hogy 3D nyomtatásról fantáziálunk, vagy kvázi dimenzión kívül kóricáló, láthatatlan szuper teherhajókról. "Ez csak egy játék" (ugye, ugye...LOL ), nem a valóság, soha nem is lesz az, és most sem az. Kapásból sorolhatnék neked jelenleg is aktív fícsöröket, melyek értelmetlenek. Az egy dolog, hogy ezeket már megszoktad, ezért nem tűnnek fel, nem zavarnak.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.09.13. 17:35:39 -
#12011 "SEMMI értelme nem lenne a következő dolgokat szállítmányozni ahogy most tesszük" - és ebben teljesen igazad van. Viszont itt jön az, hogy nem lenne jó játék az, ha a listán levők közül az alapanyagokat és talán a polimereket lenne érdemes csak szállítani*, és azt is igazából minek, hiszen ha léteznek láthatatlan óriáshajók, amik Anacondákat cipelnek keresztül a buborékon percek alatt, igazán elbírnának pártízezer tonnányi ezt meg azt, mi a fenének az ilyesmit holmi senkiháziakra bízni? Biztosan nem mi vagyunk az olcsóbb, gyorsabb, egyszerűbb megoldás.
Ez viszont nem jó játékot hoz - ahogy már régebben beszéltünk is róla, igazából a játékban lehetne "olcsó anyag" - "közepes anyag" és "drága anyag", mert reálisan semmi többre nincs szükség, minden ezen túlit a játékosok igényének szolgálnak ki, azért színes, hogy színes legyen.
Többféle hajóra se lenne szükség, hiszen a "kis hajó" - "közepes hajó" - "nagy hajó" lefedhetne mindent, csak sokan szeretnek valami mást is látni, ráadásul valami hülye elgondolásból még korlátozásokat is raktak a különféle hajókra, pedig miből állna a "tökéletes" hajót létrehozni? Volt rá idejük bőven, hogy fejlesszenek.
És akkor itt jön elő már sokadszor az, hogy minden játék csak odáig "játék", amíg elfogadod a szabályait - legyenek bármilyen idiótán is kialakítva reálisan nézve. Onnantól, hogy elkezded szétszedni, egy pillanat alatt darabokra esik az egész - nem csak az Elite, gyakorlatilag minden játék. És így lehet bármennyi hajó egy állomáson, így lehet csodanyomtatás mellett űrruhákat szállítani, mert így van "értelme" az egész teljesen értelmetlen űr-westernnek, ami az Elite világa. Nincs ennél jobb válasz. Teljesen értelmetlen és logikátlan az egész lakott világ felépítése. Teljsen értelmetlen az egész technológiai történelem. Teljesen értelmetlen a "Pilóták Szövetsége" nevű titkos, végtelen anyagi forrással rendelkező szervezet, amelyik pénzeli a százezernyi pilótát azért, mert... miért is? A Birodalom grófnak és királynak nevez ki valakit azért, mert elvitt sok ezer tonnányi trágyát innen oda. A Föderáció admirális rangot adományoz azért, mert elvittél nyolcszázhuszonhat szerződést a szomszéd rendszerbe. Milliószámra hordják el a rabszolgákat egy pár tízezer főt számláló állomásról azért, mert egy ottani "cégnek" az a heppje, hogy ezért sok pénzt fizet ismeretleneknek.
Értelmetlen, mégis elfogadjuk, játszunk vele, és mindenki maga döntheti el, hogy hova teszi az "ez csak egy játék" pajzsot, és honnantól van az, amin jó esetben nevetünk, hogy mekkora hülyeség. Vagy egyáltalán tojunk arra, hogy mit mond a "lore", és játszunk - mert játék. És amikor épp nem játszunk akkor szórakoztatjuk egymást (pl. ma egész nap), hogy hol van a "lore" határa, amire te vagy én rábólintunk, hogy "ez elfogadható", és hol van az, hogy feltesszük a kezünket, hogy "ez már kicsit sok". Az egész játék világa alapjaiban teljesen értelmetlen, így ez az egész attól függ, hogy te magad mit választasz. Te ezt, én azt.
A modulokkal és hajókkal kapcsolatban írtam is múlt héten, hogy valószínűleg nem kell sok idő ahhoz, hogy megszűnjön ez a timesink a játékból, hogy kergetni kell az eddb-n a listát, hogy hol mi kapható. #11875
(szeretettel várom továbbra is a 48 változtatást)
*-Már most ez alakul itt a földön, hogy a készterméket helyben állítják elő, és az alapanyagokat szállítjuk csak. Ha a mostani fejlődést nézzük, akkor nagyon hamar nem lesz értelme szállítani semmit elkészítve, sőt, az egész raktározás dolog is nyersanyagokra fog vonatkozni.
Utoljára szerkesztette: Efreet, 2016.09.13. 17:24:55 -
#12010 Igen, ezért is írtam hogy "Rendben hogy jövő ahol akár ez a dolog odáig is fejlődhetne...", de az a korlátja kiválóan látszik már most, hogy ezzel csak nagyjából homogén ALKATRÉSZEKET lehet előállítani, amiket utána még össze is kell ám szerelni! Nézzünk meg csak egy apró csavarjaira szétszedett mai autót! Ott van minden a kinyomtatható motorblokktól kezdve, de milyen hely és munka kell ahhoz hogy összerakjuk?? Tudom, a 3000-es évek 3D nyomtatója már azt is tudja hogy atomról atomra rétegenként köpi össze az egészet - HOOOOOGYNE. Node nem is ez számít igazán, hanem az hogy azért NEM LEHET ilyen, mert akkor SEMMI értelme nem lenne a következő dolgokat szállítmányozni ahogy most tesszük:
Clothing, Consumer Technology, Domestic Appliances, Evacuation Shelter, Survival Equipment, Ceramic Composites, CMM Composite, Insulating Membrane, Micro-Weave Cooling Hoses, Neofabric Insulation, Polymers, Semiconductors, Superconductors, Articulation Motors, Atmospheric Processors, Building Fabricators, Crop Harvesters, Emergency Power Cells, Energy Grid Assembly, Exhaust Manifold, Geological Equipment, Heatsink Interlink, HN Shock Mount, Ion Distributor, Magnetic Emitter Coil, Marine Equipment, Microbial Furnaces, Mineral Extractors, Modular Terminals, Power Converter, Power Generators, Power Transfer Bus, Radiation Baffle, Reinforced Mounting Plate, Skimmer Components, Thermal Cooling Units, Water Purifiers, Advanced Catalysers, Animal Monitors, Aquaponic Systems, Auto-Fabricators, Bioreducing Lichen, Computer Components, H.E. Suits, Hardware Diagnostic Sensor, Land Enrichment Systems, Medical Diagnostic Equipment, Micro Controllers, Muon Imager, Nanobreakers, Resonating Separators, Robotics, Structural Regulators, Telemetry Suite, Battle Weapons, Landmines, Non-lethal Weapons, Personal Weapons, Reactive Armour.
Ugye elég ennyi érv? Ráadásként minden modul mindenhol kapható kéne hogy legyen.
Tudom hogy a lore-mániások 100%-ban mindent meg akarnak magyarázni, és sosem lennének hajlandóak felemelni az "ez csak egy játék"-pajzsot. Ezért sem tudsz megfelelni arra hogy:
"Egy állomáson ugyanúgy van raktáron végtelen Anaconda, ahogy végtelen CMDR tud egyszerre bedokkolva lenni. [...]"
"De beszélj inkább arról hogy mi a 3D nyomtatós magyarázat arra hogy egy állomásra egyszerre hatmillió hajó is le tud szállni."
"Továbbra is várom: hogyan lehet leszállni a 3D-nyomtatóra...vagyis az állomásokra egyszerre sokan?"
Tudom hogy ez játszódik le nálad:
1.: lázas kutatás az emlékek közt és a guglival, hol volt erről már szó. Kiderül, hogy sehol, ekkor:
2.: lázas igyekezet saját kútfőből legyártani a magyarázatot az aktuális lore keretein belül. Ez nem sikerül, ekkor:
3.: agyonhallgatás, figyelmen kívül hagyás.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.09.13. 16:44:42 -
#12009 Ja, egy kicsit több, mint egy éve működő sugárhajtómű-modell is készült, additív gyártással a GE-nél, meg egyebek is.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.13. 15:27:40 -
#12008 A műanyag takony a mindenki által kapható "játék" szint, amivel te is játszhatsz otthon, fillérekért. Ennél sokkal többről van szó - és ez a jelen, nem a jövő:
Jelenleg ott tartunk, hogy kemény kerámiákat, fémeket (alumínium, acél, stb.) is lehet "nyomtatni", és már működő mechanikus gépeket (sőt áramköröket, forrasztás nélkül) nyomtattak, és több autógyár foglalkozik azzal, hogy pl. a motorblokkot, sebességváltót, és akár a teljes járművet teljesen nyomtatással készítsék el, mert már most úgy néz ki tartósabb, erősebb eszközöket lehet nagyon gyorsan előállítani, nincsenek veszélyes feszültségek, egyebek az elkészített termékben, nincs anyagveszteség és hulladék.
A nemzetközi űrállomásra már 2014-ben feltelepítettek egy ilyen nyomtatót (jelenleg műanyagost), mert sokkal olcsóbb és egyszerűbb az alapanyagot felküldeni és tárolni, és fent az aktuálisan szükséges szerszámot, alkatrészt előállítani abban a pillanatban, amikor épp szükség van rá.
A 3d nyomtatás - becsületesebb nevén "additív gyártás", hiszen nem lefaragjuk a felesleget, hanem hozzáadjuk a szükségest - alig 30 év alatt eljutott a kísérleti, laborfázisból a kereskedelmi forgalomban használt, igény szerint tömegesen, gyorsan, olcsón gyártott eszközökig.
További előnye, hogy csak az alapanyagot kell (kis helyen) tárolni, nem a készterméket. A késztermék előállítható gyorsan akkor, amikor szükség van rá. Ráadásul mivel nincs semmilyen öntőforma vagy egyéb szerszám, ezért nagyon rugalmasan módosítható a késztermék (akár színekben, akár formában is - pl. művégtagok), és a szerszám előállítási költsége is kiesik a gyártási költségekből. Ráadásul egy gyártóeszköz tetszés szerinti változatosságban tud gyártani, nem kell azt csinálni, mint például autók esetén egy gyártósort dedikáltan kijelölni X vagy Y eszköznek.
Összefoglalva jelenleg nagyon úgy néz ki, hogy ez egy jól járható jövő a gyártás terén, és valahol teljesen érthető, hogy a mostani scifik ezt használják fel a jövőképük kialakításában. Persze lehet, hogy lesz ennél olcsóbb, egyszerűbb, kényelmesebb gyártási mód (nanorobotok?), de azt még nem tudjuk. Olyat még nem gyártottunk, de elvileg 3d nyomtatással lehet ilyen apró méretben szerkezeteket előállítani.
És hogy hol alkalmas egy repülőgép felépítésére? Most még sehol. Egyelőre "csak" egyszerű lőfegyvereket, repülő drónokat és autót (alkatrészenként) készítettek velük.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.13. 15:14:33 -
#12007 De ha egyszer így van..! Most komolyan, tényleg szüneteltessük egy picit az egymás oltogatását, és vizsgáljuk meg ezt a konkrét esetet: borzasztóan gagyi dolog csak azért ajnározni ezt a 3D printer témát, mert éppen most ez számít nálunk a mi időnkben relatíve felkapott, népszerű újdonságnak! Olyan ez, mint az Alien c. filmben a bumszli nyomógombos billentyűzetek meg a CRT monitorok egy űrhajóban. Különben is mit tud egy 3D printer? Valami műanyag takonyból összerakni egy adott alakú tömböt. Hol alkalmas ez egy olyan irdatlan bonyolult szerkezet felépítésére mint egy repülőgép?? Ez nem egy fantasy szerepjáték varázslat ami hipp-hopp megidéz egy fantomszekeret! Rendben hogy jövő ahol akár ez a dolog odáig is fejlődhetne, de nagyon valószínűtlen hogy pont EZ fog ide kifutni, kb mintha a gőzgépek feltalálásánál arról fantáziáltak volna hogy majd gőzhajtású űrhajók lesznek!! Na EZÉRT mondom hogy ez hagymázas marketing, nem azért mert magamat akarom igazolni! Ha már mindenáron egy mai létező technológiától várjuk hogy ilyenre legyen képes a jövőben, az sokkal inkább a nanotechnológia, a nanorobotok.
Én kérdeztem előbb:
"Egy állomáson ugyanúgy van raktáron végtelen Anaconda, ahogy végtelen CMDR tud egyszerre bedokkolva lenni. [...]"
"De beszélj inkább arról hogy mi a 3D nyomtatós magyarázat arra hogy egy állomásra egyszerre hatmillió hajó is le tud szállni."
"Továbbra is várom: hogyan lehet leszállni a 3D-nyomtatóra...vagyis az állomásokra egyszerre sokan?"
-
TokraFan #12006 Ebben is van logika! -
#12005 Szerintem ez a 40k-s megjelenés (talán 20-30 százaléka az aktív játékosoknak) nem rossz egy ilyen szavazástól. Ez ahogy írtad is talán valamennyire a "keménymag", akik tényleg aktívan foglalkoznak a játékkal, benne "élnek" és valószínűleg úgy gondolják, hogy ők azok, akik plusz pénzt is költenek rá, akár rendszeresen is (festések, stb.). Logikus, hogy megpróbálnak az ő kedvükre tenni egy olyan esetben, ahol igazából számukra "mindegy" a dolog. A Gamescom videókat Youtubeon is 20-30 ezren nézték meg, valószínűleg sok az átfedés a két csoport között.
A többieknek mindegy, és nem is fog "hiányozni", hogy nem azonnali az átvitel, hiszen nem is tudják, hogy lehetett volna másképp. -
TokraFan #12004 Ez részemről általános érvényű vélemény, függetlenül az eredménytől. Más kérdésekben, vagy akér ennek a kérdésnek a számomra talán kedvezőbb eredménye esetén sem gondolkodnék másként az ilyen savazásokról. -
#12003 Ezért raktam dupla idézőjelbe, ahogy látod (hacsak nem szoktad a simát is duplának látni). Így a belsejében lévő mondat nem szó szerint értendő, hanem a lényegét tekintve. -
#12002 Hát, ez a szokásos szavazási/demokráciás móka - ha tetszik az eredmény azt hangsúlyozod, hogy 70% így szavazott, ha nem tetszik, akkor azt, hogy "csak" 40 ezer szavazó volt (bár az aktív játékosmennyiséget nem ismerjük, csak tippelgettünk itt mikor legutóbb téma volt), de lehet azt is mondani, hogy aki nem szavazott, annak mindegy (plusz esetleg azt se tudja, hogy miről van szó), tehát azoknak, akiknek nem mindegy több, mint kétharmada így választott.
Mivel nem volt részvételi elvárás, így 1 szavazat is "ügydöntő" lehetett volna :) Mindenki kapott emailt, és 1 hét volt arra, hogy elvonszolja a böngészőjét a weboldalra, bejelentkezzen és rábökjön valamelyik lehetőségre.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.13. 13:54:16 -
TokraFan #12001 Idézni akkor szoktunk, ha van mit. Az általad idézett mondatot én soha nem írtam le, ellentétben az általam tőled idézettel! -
TokraFan #12000 Mondjuk ennek a savazásnak nem sok értelme volt egyébként, ugyanis 39k fő savazott a 1,5millió Elite tulajdonosból, és annak a 39k-nak is kb. a 80%-a vélhetően a fórumos HC gamer réteg, mivel elsősorban ők foglalkoznak ilyen apróságokkal vérremenő komolysgággal.
Úgyhogy szoksá szerint orbitális hülyeséget csinált a Frontier ezzel a savazással! -
#11999 Várj, ilyeneket én is tudok:
""30% nem tömeg hanem emelkedett kivétel""
MEGA LOL
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.09.13. 13:48:51 -
#11998 De azóta helyesbített, csak 98%-ban van így :) -
TokraFan #11997 "igenis a normalitás (ami az én logikám)"
MEGA LOL -
#11996 Ez még nem biztos. Ahogy írták, rajta vannak az ügyön, és ha nem is sikerül, akkor majd köztes időben. -
#11995 Igen normális, foleg hogy ennek köszönhetően ez sem lesz benne a 2.2-ben. Mindenki jól járt! :) -
#11994 Tetszenek az érvelési módszereid - ha valami nem tetszik, akkor az "hangos kisebbség" és "hagymázas marketing" és azt természetesen nem védi az "ez egy játék" pajzs, ha tetszik, akkor "logikus" és "normális", "elvárható", és ha mégse így lenne, akkor azt védi az "ez egy játék" pajzs, ellentmondásnak helye nincs.
Így érdemes beszélgetni dolgokról, még csak véletlenül se merül fel, hogy indulatból szólsz hozzá, vagy egyáltalán odafigyelnél bármire, ami a te elképzelésednek ellentmondana :)
továbbra is várom: 48 további eset, ahol a "normális többség" (amihez te természetesen hozzátartozol, és ennek hangot is adtál) hatására megváltoztattak egy már létező rendszert "nemlogikus"-ról "logikus"-ra, hogy meglegyen a 98%-od
... az vajon hagymázas marketing volt, hogy az említett "agytröszt" fődesigner kiírt egy szavazást, és az eredményt elfogadva újragondolja a játék egyik funkcióját? Vagy az éppen "értelmes" döntés volt, mert neked tetsző eredményt hozott?
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.13. 13:34:58 -
#11993 <Ásít> ja, volt már ilyen hogy még a béta előtt valamelyik agytröszt előadta a hagymázas marketingszöveget, ki nem sz..ja le. Pláne mert itt OLY MINDEGY, hogy "csak" az alapanyagot tároljuk a hajónkban, vagy magát a kész vadászt (SRV-t, akármit), súlyra ugyanaz, még ha térfogatra valóban lehet egy kis eltérés ha nagyon erőltetni akarjuk.
A 3D nyomtatós fassság ellen meg éppen most szavaztunk 70%-ban.
"Továbbra is várom: hogyan lehet leszállni a 3D-nyomtatóra...vagyis az állomásokra egyszerre sokan?" -
#11992 Onnantól szép, hogy te közvetlen ellentmondasz annak, amit a játék fő designere mondott élőben, egyenesben, majd ismételt meg többször, több helyen interjúk és egyebek során. Te elfelejtheted, de sajnos ezt jelen esetben védi a "a játék ilyen" pajzs :) És a többség nem úgy néz ki, hogy ezt is elsöpri egy szavazással :) De ha gondolod indíts ellene valami közösségi felmozdulást.
Fit a fighter same as SRVs
- Get a Fighter Hanger Module (Single or Double Bay) from the modules
- Your mother ship can MANUFACTURE fighters! Currently thinking you can make 6 or 8 but not set in stone
- Reload your ‘printing’ ammo from the star port
- How long does it take to re-print a fighter?
FD are still balancing and will continue to do so in the beta
Fairly quick but not instant.
Térj napirendre fölötte, azt mondtad neked az jól megy.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.13. 13:12:22 -
#11991 Nincs vadásznyomtatás se, ahogy limpetnyomtatás és semmilyen nyomtatás, felejtsük már el. Gyárak vannak, készletek, és a hajónkra be kell rakodni ezeket egyesével a RESTOCK menünél.
MikX: Ezt már sok helyen sokan leírták: a várakozásos megoldás még mindig jobb, mintha el is kell menni érte mint most: megspóroltuk az idő felét. A teleport meg sok minden olyat is borít, amit nem kéne: innentől összerakhatnánk egy utazóhajót ami magával ránt akár egy Cuttert is amin a lehető legkisebb FSD van, amivel elvileg ki se tudna mozdulni az állomáshelyéről. -
#11990 Amúgy volt pár ötlet még a szavazós topicban, hogy ha már ilyen szállítóhajók dolgoznak, akkor:
- aktuális hajóval lehessen együtt beszállni és utazni amíg kilépünk a játékból, majd másnap belépve az új helyen ébredni
- lehessen x távoli helyről y távoli helyre utaztatni hajót
- legyenek küldési-fogadási központok ahol ilyenek működnek, ne minden shipyardról minden shipyardra
- legyen "menetrend", tehát mondjuk a szállítóhajók X órakor indulnak (valahányszor naponta), és ha arról lemaradtál, akkor a következővel menjen a hajód
Mert jelenleg a láthatatlan sérthetetlen szállítóhajók gyakorlatilag minden egyes szállítási kérelmet egyesével szolgálnak majd ki.
... ja, és hogy is lesz akkor a multicrew-nál a közös hajóba szállás? Igaz most is a felbérelt pilótáid mindig "pont azon az állomáson" vannak, ahova leszálltál, hogy be tudjanak ugrani melléd, ha épp olyan a hajód és van benne vadász, tehát ezt is védi a "csak egy játék" pajzs.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.13. 12:58:41