23609
1418743729.jpg
  • MikX
    Akkor Sag A* lesz :)
    Igen tudom, nekem is fentvan a SE :)
  • Dzsini
    Space Engine ilyennek rajzolja ki - jóval messzebbről persze
  • Dzsini
    Ez nem egy akármilyen fekete lyuk :)

Akkréciós korong még nincs. Jetek sincsenek, meg sok minden nincs - 2.2-vel jön pár fejlesztés a neutronokhoz, a fehér törpékhez.
  • MikX
    Jaj, vicces volt, nyomtam a mostani Skimmer-es CG-t, föderáció oldalán természetesen, és honnan hordtam a robotics-ot? Egy Birodalmi rendszerből :D
  • MikX
    Annak aki járt má feketelyuknál? :D
    Mondjuk a mai napig nem értem miért igy néz ki. Hol van az akkréciós korong?
    Utoljára szerkesztette: MikX, 2016.09.17. 18:58:56
  • Dzsini
    Na, kinek ismerős? :)
  • TokraFan
    En is nyúztam egy X52 Pro-t pár évig es csak jókat mondhatok róla! Egyetlen negatívum talan a szoftvere, az sajnos eléggé fapados, de ha nem akarsz makrózni, akkor nem számít. Ha meégis akarsz, akkor van rá masik program ami profibb. Egyebekben ezért az árért ez egy igen kivalo Hotas rendszer! Gratula a beszerzéséhez, es jo játékot majd az Elite-hez!
  • Janicsillagasz
    Most én is azt vettem 2 napja.... tök jó, csak kell neki egy hét mire megszokod xD
  • Roger6
    Gratulálok! :)
  • TomStorm
    Én tegnap vettem X52 Pro-t és el vagyok ájulva.Életembe mondjuk sose volt még ilyenem az is igaz(na jó a commodore 64-es időszakot kivéve mert ott volt:D)
    Gyönyörű szépen berendezkedtem szimulátorhoz méltóan nagy képernyővel(triple monitor tervben van!) ÉS várom,hogy jövőhét elején megvehessem végre Elite Dangerous-t:)
    Mert bizony ez a játék volt a fő szempont a cél.

Na szoval nagyon komoly szerkezet X52 pro,meg ez a megvilágítás és,hogy külön minden testreszabható,profi!
  • TokraFan
    Hátööö...nem tudom ez mennyire jó hír. Nem mintha a Saitek a kikezdhetetlen minőségéről lenne híres, de ár/érték arányban az X52 Pro-val nincs nagy baj. Loginak is vannak jó eszközei, de joystick terén eddig nem sok maradandót alkottak (konkrétan semmit). Az egyetlen Hotas rendszerükben az egyetlen pozitívum az volt, hogy mérsékel árához képest pedált is tartalmazott, de ezt leszámítva sem a design, sem a minőség nem volt alkalmas arra, hogy behozza a Thrustmastert, vagy akár csak a Saitek-et is.
  • Gundark 1 1
    Nem tudom örüljek e :) A saitek MadCatz-es ámokfutása sem volt semmi. A logi 940esnek is rengeteg gyermekbetegsége van/volt. Mindemellett kiváló hotas. A saitek meg az x 52 óta nem nagyon talál magára. A rhino sem pénzügyi siker egyelőre. De hátha kijön belőle egy light :) Addig tolom az x52-vel. Néha nyikorog kicsit de működik.
  • Dzsini
    Akkor most van másfél órád ebédelni :)
  • MikX
    Ah, egy kicsit elnéztem hogy milyen küldiket vegyek fel, felvettem egyet hutton orbitalra, a proxima centaurihoz, pedig multkor már megfogadtam, hogy mégegxszer nemcsinálom meg azt a 0.22ly-t sc-ben :)
  • Roger6
    Üdv a klubban, remélem sok élményben lesz részed vele!
  • Dzsini
    Alakul az irányító/joystick piac: a Logitech felvásárolta a Saiteket.
  • s_andras
    Tegnap este egy örömteli bugzásban volt részem:
    openben felvettem egy olyan küldetést, ahol 24 tonna kobaltot akartak velem bányásztatni. Egy az hogy ugyanazon az Outposton meg lehetett vásárolni és azonnal leadni, kettő: a Dirty Drive miatt áhított Cracked Industrial Firmware, és a Shield Boosterekhez kellő Untypical Shield Scans volt a jutalom, de a hab a tortán az volt hogy miután besöpörtem a jutalmakat (még +150k kredit), csináltam egy Solo/Open váltást, MEGINT BEADTA ugyanezt a küldetést!! Vagy 9-10x meg tudtam ismételni mielőtt elmúlt a listából.
    Tanulság: lehet hogy mielőtt elindulunk egy távolabbi célhoz vezető küldetésre (pl futárkodás), érdemes megnézni, nem tudjuk-e ugyanazt a küldetést felhalmozni és sokat egyszerre teljesíteni.
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.09.16. 10:12:23
  • Dzsini
    "Nincs olyan hajtómű technológia amivel képessé válik egy komplett galaxis átszelésére 1 óra alatt"

A régi rendszerű Witch driveok (amik a mostani capital shipeken és Jaques-on vannak) elvileg képesek lehetnek erre, Jaques ugrási kísérlete Beagle Pointra nem volt teljesen a lehetőségektől elrugaszkodott (a legelső Elite 1 galaktikus hiperhajtóműje is ilyesmi lehetett, egyszer elsüthető extra ugrásra adott lehetőséget). Viszont ugrás közben a bejegyzések alapján "valami" eltérítette az állomást, azért pottyant ki ott, ahol. Igaz arról nem tudunk, hogy mennyi időt töltött Witch-spaceben, mert a logok alapján teljesen összemosódott számára a múlt, a jelen és a jövő. Az a vödörnyi UA, amivel indulás előtt megpakolták "énekelt" neki, és fekete lyukak, ködök villantak fel körülötte, mintha egy-egy pillanatra kibukkant volna.
  • Fenimor
    Belépő szint... "Thrustmaster T.Flight Hotas X PC/PS3"
  • TokraFan

Anélkül én már 20éve nem tudok létezni...
  • Roger6
    Milyet, ha szabad kérdeznem?
  • Fenimor
    Na, végre beszerváltam egy Hotas rendszert, hogy is tudtam eddig meglenni nélküle?!
  • s_andras
    Figyu, érdemes lenne elsajátítani azt a képességet amikor az ember kimondja (leírja) azt hogy "Hmm, tényleg, igazad van. Bocs, tévedtem."
    Ez az alábbi agonizálás már tényleg elképesztő, de ha muszáj akkor vegyük sorra! :
    Szó sincs a galaxis egyik végéből a másikba szállításról, a szavazásban az volt hogy 100 perc a BUBORÉK átszelése, ami tökéletesen egybevág a normál FSD technológia képességeivel. Jaques a nagy kérdés, de borítékolható, hogy vagy nem fognak onnan/oda vállalni ilyet, vagy SOKKAL hosszabb időbe fog kerülni, és irdatlan drága lenne. Tehát a dimenziókhoz hasonlóan még mindig nincs se térhajlítós hajtómű se semmilyen szuper-transzfer fantázia... Általunk nem vásárolható és nem vezethető giga-teherűrhajók vannak ahogy már írtam: Frontier-es Lynx Bulk Carrier & Long Range Cruiser... Én nagyon várom hogy be is teszik őket látványnak úgy mint a Frontier-ben. Ráadás: ha rajtam múlna, nem ezzel lenne megoldva hanem egy szimpla sofőrszolgálattal, de a csomagküldős módszert is elfogadom és értem.
  • TokraFan
    Csak az elmélet kedvéért:
    Tegyük fel, te a galaxis egyik végében vagy, a másik végében meg egy másik hajód várakozik. Visszahívod a hajódat...innentől két módszer merül fel a hajód érkezésével kapcsolatban: 1. Delayed, 2. Instant
    Maradjunk kizárólag a hajószállításos fantáziánál, zárjuk ki a teleportot vagy a 3D nyomtatást!
    Késleltetés esetén -a példában- várnod kell mondjuk 1 órát a hajódra, instantnál csak pár másodpercet.

A képzeletbeli transzfer teherhajó kapcsán tehát két dolgot feltételezhetünk: 1. Nincs olyan hajtómű technológia amivel képessé válik egy komplett galaxis átszelésére 1 óra alatt,... 2. Van ilyen hajtómű technológia!

Első esetben nincs miről beszélni, mert ebben az esetben a késleltetés is marhaság és teljességgel irreális, hiszen hagyományos módon 1 óra alatt így sem szelhetné át a galaxist!
    Marad tehát a második eset, ahol kitalálhatunk valamilyen fejlett, pl. térhajlításos elven működő hajtóművet, mely már képessé teszi a járművet arra, hogy pillanatok alatt a galaxis bármely pontjába eljuttassa a rakományát.
    Ez esetben viszont szintén nincs értelme a késleltetésnek, hiszen így pár másodperc alatt is megérkezhet a hajó bárhová, vagyis sinám működhet az instant megoldás és még csak nem is lesz irreális!
    Oa akarok kilyukadni, hogy hiába cseréled le a 3D nyomtatós fantáziát egy szuper-transzfer hajó fantáziára, a gyakorlatban mindenképpen hibás lesz a logika, nem lesz valósághű a rendszer! Vagyis marad a végső megállapítás: Ez csak egy nyomorult _játék_! Tessék ennek megfelelően kezelni!
  • s_andras
    Ja-ja-ja ez egyébként tényleg így van úgy értem amikor alámerülünk a SC-ból egy állomáshoz és ott egyből megállunk ~8 km-re és várunk 5 percet, a végére már hatalmas jövés-menés kerekedik, Outposton szinte biztos hogy várni is kell mire felszabadul egy dokk. Ellenben amikor érkezés után azonnal odaboostolunk hozzá akkor a leszállásunk akadálymentes lesz és ezalatt alig jelenik meg 1-2 kontakt NPC, csak később amíg szöszmötölünk a menüben.
  • Dzsini
    A valósághűség kedvéért :)

"I was at the station THE ENTIRE DAY. Nobody rang the doorbell! ... yes fine, I'll pick it up at the depot, where is it? WHAT! That's over sixty light years away!"
    "WHAT DO YOU MEAN MY SHIP FELL INTO A STAR !?"
    "Your parcel is delayed due to: Civil War"
    "Heverduduna? Why the hell did it go via Heverduduna? That's further away than where I left it!"
    "Your ship was returned to sender. Reason: no one was avalible at address to sign for package."
    "No, it was dented like that when we picked it up."
  • Roger6
    Mert az NPC-k is csak a semmiből teremnek ott, nem? Nem léteznek addig a másodpercig, amíg le nem generálják őket a program, mi ebben a felfoghatatlan?
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.09.15. 09:50:25
  • s_andras
    Na hát pont ez az, hogy ebbe a megoldásba NEM KELL belegondolni, mert MAGÁTÓL ÉRTETŐDŐ! Az hogy az ellenzőknek ez nem természetes és dimenziókról fantáziálnak, az hagy ne legyen az én hibám és problémám!
    A teleportnál NEM LEHET mögé normális magyarázatot csinálni, ha az lenne és nekem meg kellene próbálnom figyelmen kívül hagyni, az kb olyan szintű erőszakot jelente, mint ahogy a kényszerprostituáltak mantrázzák maguknak hogy "Ez nem velem történik, én nem itt vagyok hanem egy zöld réten pillangókat kergetek stb" miközben egy büdös zsíros emberkan d*gja őket.
  • MikX
    Tehát innentől mégis bele kell gondolni, akárhogyan is nézzük.
    És továbbra sem világos hogyha ezt belegondolod, akkor mi fájdalmat okozna ha instant jönne a hajo, és te gondolnád bele ugyanugy az utat.
    De ezmár ényleg az utolso volt, amit a témára szánnék, mert kéne ide lényegesebb változás is, és akárki akármilyen elégedetlen is, azért csak tolja mindenki, az hogy néha elégedetlenek vagyunk mikor miért pedig tök természetes.
  • s_andras
    Őszintén nem értem hogy mit nem értesz..
    Csak találgatok: talán a lemodellezés nem volt a legjobb szó arra amire én gondoltam, arra hogy a grafikusok nem készítik el a szállítóűrhajók térbeli vázát, nem csinálnak hozzá textúrákat stb, tehát nem adnak ennek a különben nagyon jól ismert folyamatnak (hogy az NPC bárkába betolatnak a mi gépünkkel, aztán elindulnak felénk, végül kilépnek a mi rendszerünkben stb) általunk is körüljárható látványt, csak ennyi.
  • TokraFan
    "Nem láthatatlan, nem sérthetetlen, nem közlekedik másik dimenzióban, csak nincs lemodellezve...Miután elmagyaráztam hogy nincs dimenzió..."

LOL!! Ez már tényleg jobb mint egy StandUP!
    Nem magyaráztál el semmit, csak kijelentetted, hogy nincs dimenzión kívüli hajó és tkp. nincs is lemodelezve????, vagyis nem tudjuk hogyan teremnek majd ott a hajók! Ez semmiben nem különbözik attól, miszerint nincs lemodelezve a 3D nyomtató sem, csak elfogadjuk, hogy megtörténik a transzfer és kész.
  • Roger6
    Bocsánat, te rugózol azon, hogy jajj, nem egyből fog ott teremni a hajó, mint egy Barbi mesében gyíkarc Ken. De nem is értem, hogy ha ez ennyire zavar, te hogy tudtál eddig egyetlen percet is játszani?
  • s_andras
    Már megint a befőtt teszi el a nagymamát: nem azért kell vért izzadnunk mert bennünk van a hiba, hanem mert szembetaláljuk magunkat a meg nem értés ilyen mértékű fokával, ami ráadásul párosul ezzel a "derűs közönnyel" is.

A konkrét kérdésre a válasz: a teleport az én (és 70%) élményemet TÖNKREBAS*ZA. Van még kérdés?
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.09.14. 20:41:13
  • MikX
    Miért? Odateleportálodna, te meg nézegetsz galnetet pár oráig, és közben elképzeled hogy egy komp hozza a hajód. Mi a különbség? :)
    Azabaj ti bizonygatjátok itt vértizzadva, én ezen közben jót derülök.
  • s_andras
    Ez is csak vergődés. Amikor nem jött össze valami, kezdődött a "másik dimenziós" gúnyolódás. Miután elmagyaráztam hogy nincs dimenzió, most már "csak" az a baj, hogy nem fogjuk őket látni úgy mint a 7-es buszt a Rákóczi úton ha állunk fél órán keresztül egy megállóban, és ez akkora tragédiaszámba megy, hogy együtt lehet említeni élményrontás szempontból a komplett idióta teleportálással. Aha.
  • MikX
    Továbbra is érdekesnek találom a hozzáállásod, hogy amit te megmagyarázol magadnak az ugy jo, de más hülyeséget beszél.
    Tehát ha nincs lemodellezve, nem láthatod, akkor lényegében nincs, csak belemagyarázás, és ez elfér, ez nem rontja az élményt, de ha mást magyarázunk bele, ami nem fér bele, az elfogadhatatlan.
    De részemről is lezárnám, tultoltuk már kissé a témát, bár legalább pörög a topic :)
  • s_andras
    Nem láthatatlan, nem sérthetetlen, nem közlekedik másik dimenzióban, csak nincs lemodellezve ezért nem tudunk összetalálkozni velük, ugyanúgy mint a gazdag állomásokon a pálmafák alatt a hotdogossal vagy a fagyiárussal se. Egyébként simán el tudom képzelni, hogy amikor jön a hajószállítás, az NPC forgalomhoz hasonlóan ugyanúgy meg fognak jelenni véletlenszerűen az állomások mellett lebegve mint a Frontierben a Lynx Bulk Carrier-ek vagy a Long Range Cruiser-ök.
  • TokraFan
    Itt rajtad kívül senki nem érzi úgy, hogy kvázi az "életéért küzd", senki nem veszi ezt ennyire komolyan. Persze játszottam én már board gémet olyan faszival, aki vérremenő küzdelemként fogta fel a _játékot_, és úgy harcolt egyetlen bábuért mintha az életéért küzdene, de már akkor is csak jókat mosolyogtam ezen. ;-)
    Engem mondjuk egészen hidegen hagy ez a hülyeség, az más kérdés, hogy néha _dióhéjban_ leírom a vélmeényemet a kérdésről, elvégre játékosként engem is érint.
    Senki nem ül semmilyen lovon, tudomásul vettem a döntést, de továbbra sem értek vele egyet!
    Csak ismételni tuom önmagam: Itt teljesen lényegtelen, hogy 3D nyomtatásról vizionálunk, vagy dimenzión kívüli láthatatlan szuperhajókról, melyek valahogy felkapják a hajót és valahogy elviszik valahova olyan sebességgel, ami nem létezik. Így is, úgy is hülyeség az egész. Ugyanakkor, időlimit nélkül kicsit pörgősebb lett volna a gém, ami sokak szerint ráfért volna annak ellenére, hogy ez egy ilyen műfaj. Na, részemről zártam a témát, sokkal fontosabb fícsörökre szarik a Frontier évek óta, azok jobban foglalkoztatnak.
  • MikX
    Azért egy egyből pukkanto fegyver meg hogy azonnal odahozzák a hajom dologg nem ugyanaz, hamár ezen lovagolunk. Mig az előbbi előny, addig a teleportbol SEMMI előnye nincs senkinek.
    De tök felesleges erről már vitázni, mert ti is ugyanazt hozzátok fel nekem, amit én is fel tudnék. Szoval tök meddő a dolog.
    Megnyugodhattok, nem ront bele a világképetekbe a dolog, várni kell majd, és a láthatatlan sérthetetlen transport egy másik dimenzioban az tökéletes magyarázat.
  • Roger6
    Talán nem a 70%-al van baj. Ezt csak úgy halkan jegyzem meg.

Ez a nem is létezett az E:D hasonlat a hajók utaztatásához vagy teleportálásához képest... bocsáss meg, de teljesen ̶s̶z̶á̶n̶a̶l̶m̶a̶s̶ értelmetlen érv. Szóval most, hogy van ED, akkor most már minden menjek egy csapásra? Írtam: egy lövéssel pusztító fegyverek? Örök pajzs? Mert hát van ED, akkor miért ne lehetne? Egy kattintásra teleportáló hajók? Szóval érted azt, hogy ez azért sem stimmelne, mert akkor engem miért nem tudnak odateleportálni pikk-pakk egy adott rendszerbe, ha a hajómat igen? Mert ugye aki rinyál, az ezen is rinyálni fog.

Az meg, hogy így fogod fel, hogy én hülye kis retardált örüljek annak, hogy ilyen is van: nem, nem örülök, mert én eddig is elvoltam, mindenféle csodateleport, és szállítás nélkül, és te is, mert eddig nem hallottam itt senkitől, hogy nincs kedvem ugrálni 30-at, ezért ki is lépek. Na de azért, mert nincsenek ilyen mesebeli teleportok, nehogymár én legyek a hülye. Kéremalássan. ÉN itt a témát le is zártam, aki érti az érti, aki nem, az meg ezután sem fogja fel majd.