23609
1418743729.jpg
  • MikX
    Nemértem miért lenne ennek megint köze ehez...
    De ok ne legyen állomáshoz, bolygohoz, de csillaghoz miért? Ez is kirántana a beleélésből, komolyan? :)
  • Dzsini
    FSD overcharge videó
  • Dzsini
    Újfajta Tauri csillogás:

Fehér törpe (és Beluga cockpit):

NPC pilóta "segít" dokkolni
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.20. 14:54:51
  • Dzsini
    FSD overcharge: neutroncsillag vagy fehér törpe jetbe kell beállni, az kicsit megégeti az FSD-t és felpörgeti egy jó nagy ugráshoz.

A fegyverfestés ugyanúgy kért dolog volt, mont a ship kits, újabb lehetőség pár euroért kicsit pimpelni a hajót :)
  • s_andras
    Ja hogy az! Tényleg. Kb nem kerekítették rendesen az órát plusz lehagyták a tizedesvesszőt is v ilyesmi.

A FSD overcharge nem világos: most van upgrade és injection, ez valami harmadikféle lehetőség lesz??...

Fegyverfestés: na ez úgy kellett mint egy falat kenyér...
  • Dzsini
    Vadászbeállítások:

VIP utasszállítás - vigyél el minket a Sagittarius A*-ra - 21 millióért :)

Turistacélpont:

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.20. 14:40:30
  • Dzsini
    FSD overcharge:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

erről már kiderült hogy bug, jóval kevesebb lesz:
    A quick update about the FSD boost from Neutron stars/White Dwarfs.
    Unfortunately there was a number mix up, which has made the boost way more powerful than was intended. The actual boost benefit, which should be in Beta 2 will bestow 25% extra range, still a significant benefit.
    Also, there is a known bug in it – it overrides any synthesis benefit, and the fix is lined up for Beta 3.
    Once Beta 3 drops, your FSD will retain the highest boost benefit out of synthesis and ejection cone boost.

Hyperspace:

Fegyverfestés:

• Roger6
    Most csak szerintem estünk át a ló túloldalára ezzel az írással? Mondom, innentől egy lépés az egy lövéses hajópusztítás, azt sem lenne bonyolult megoldani technikailag.
  • Dzsini
    61 óra ÉS 42540 perc? :)
    Persze ez összesen 770 óra, ami kicsit több, mint 32 nap, de ezt nem így szoktuk írni.

Nem azzal van bug, hogy szállítanak oda és hogy mennyi idő, hanem az, ahogy kiírták.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.20. 14:20:10
  • MikX
    Vagy csak simán lehetne ugrani àllomáshoz, bolygohoz akármihez amit kijelölsz, akár rendszeren belül is.
    Nemhiszem hogy életszerűtlen lenne, és megoldani sem lenne bonyolult
  • s_andras
    Mi lenne a bug? 12047: "Jaques a nagy kérdés, de borítékolható, hogy vagy nem fognak onnan/oda vállalni ilyet, vagy SOKKAL hosszabb időbe fog kerülni, és irdatlan drága lenne." A második opció jött be. Lennék én is szívesen sofőr ha egy 22ezer fényéves úttal 7milliárdot lehetne keresni XD

A kettőscsillag-problémát először még az azóta megszűnt első fórumon írtam az ed.hu-n, de lehet hogy itt is valahol, fene se tudja pontosan a hsz-számot :D
  • Dzsini
    Csini:

És a postázás Jaques-ra:

picit mintha bugos lenne a drága :) de ezért béta
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.20. 13:57:03
  • Dzsini
    Kérjük a pontos hozzászólásszámot, ahol emlegetted, anélkül nem hiszem el ;)

Meg kellene nézni, hogy van-e olyan csillag, aminek pont útba esik a Proxima Centauri, és akkor lehet Hutton Orbitalhoz érkezni :)

egy pár új esemény(sorozat) tesztfutása is megindul a bétában
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.20. 13:43:41
  • s_andras
    Felveheted a 48-ba az első pontot
    2 éve magyarázom, hogy a FSD-nak érzékelnie kell az utunkba kerülő tömeget és ahhoz igazodva kell kilépnie
  • Dzsini
    Azért vannak itt még finomságok:
    - It is no longer possible to travel through or end up inside another star if you hypespace into a multi-star system. If an intervening star is detected your hyperspace will be redirected onto that star. This process repeats if the new path is also obstructed. Note that you can still end up dangerously close to other stars and get more than a little cooked
    - When hyperspacing to a star with jet cones, avoid potential danger regions at the poles
    - Made the Pleiades Nebula blue (???)
    - New geological features added (fumeroles and geysers)

- Terrorist passenger type added

- 5 new flight controllers
    - 4 new settlement security voices

estére tele lesz twitch és youtube bétás videókkal és a legviccesebb bugokkal :)
  • Dzsini
    Mondták az elején, hogy kb. 30 mérnököt terveznek alapból, ebből 15 jött meg egyelőre, várható volt, hogy jön a bővítés :)

És valószínűleg nyíltan meg fogják mondani, hogy mi a mysterious, hogy ne legyen az :) Most kerül be egy csomó állomány a sztori folytatásához.
    Azt tudjuk, hogy a barnacle élőlény, tehát a biológiai dolog azokkal lehet kapcsolatos, a lezuhant hajó meg első titokzatos dolognak jó volt, az is alakul majd még.

... felfedezőknek jut egy fuel scoop és egy afmu fejlesztési lehetőség, esetleg a heat sink.
    És persze:
    - Jet effects added to neutron and white dwarf stars
    - Renamed Eol Prou RS-T D3-94 to Colonia

és eltűnik a gyűrűn áthaladó állomás:
    - When checking for moon-ring intersection, need to account for any objects orbiting the moon so that they don't intersect at any point in their orbit
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.20. 13:13:53
  • MikX
    Naja meg a beluga.
    Orcam van, de alig használtam.
    Nekem azért célom hogy mindegyik hajobol legyen legalább egy :)
  • s_andras
    2.2

Jaj ne, új mérnökök jönnek, talán éppen befejezem az előző adagot és kezdhetem újra a grindet... Mondjuk szerencsére a fő modulok mellett csak az apróságok vannak hátra: limpet, KWS, wake-, cargo scanner, ECM, chaff, heat sinks, point defence turrets, life support, fuel scoop, refinery, AFM
    Mi is kell nekem ebből?... egy AFM, egy FWS, 8 life support, 8 fuel scoop... na, nem is olyan vészes. Persze ha nem az derül ki hogy valami iszonyú ritka cucc kell az egyikhez..

Ez vajon mi lesz? : "Biological entities" meg "Mysterious things" ?
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.09.20. 12:32:34
  • Dzsini
    Nekem pl. se a Cutter se a Corvette nem hiányzik, a Clipperem megvan, Belugát majd megnézem, hogy Orca helyett azzal repüljek-e taxifuvarokat :)
  • MikX
    Na igen. Nem kell grindnek venni, egy darabig nyomtam a sothus-ceos t rangot grindelni de rájöttem hogy inkább nyomom ami tetszik aztán majd jön. Igy biztos sokkal később lesz korvettem, főleg cutter, de ezvan. Inkább élvezem a játékot. És persze a ferde is hiányzott már nagyon :)
  • Dzsini
    Ha meguntad, akkor meguntad, alapvető változás nincs azóta se a játékban - persze, többféle tennivaló lett, a játékban folyik egy háttértörténet, mostanában várható az első kapcsolat(újra)felvétel az idegenekkel, de ha ezzel nem foglalkozol - nem követed a közösségi elfoglaltságokat, akkor ugyanúgy gindolhatsz, mint régen.

Szedd elő, telepítsd fel, repülj egy pár kört - ha nincs meg a Horizons, akkor a felszínre leszállás és a mérnökök kimaradnak. Alakítottak a küldetésrendszeren, most jön a személyszállítás október végefelé (ma indul a béta), de ettől eltekintve ez még mindig Elite, nem lett más.
  • Jeffjohnson
    Jó rég játszottam a játékkal. Anno azért hagytam abba megjelenés után pár hónappal mert az egész játék egy nagy grind volt számomra.
    Legjobb pénzkereseti lehetőség a kereskedés volt (különböző proggikkal, állandóan nézni az árfolyamokat) számomra nagyon unalmas volt.
    PvE része talán fele annyit sem jövedelmezett és nagyon repetitiv volt (talán annyira nem mint a kereskedés).
    PvP szinte semmi sem volt. Kalózkodni nagyon nem érte meg.
    Felfedezés szintén unalmassá vált egy idő után.
    Nem volt semmi közös csapat cél ezért egy idő után minden haverom abbahagyta a játékot.

Persze ez jó rég volt és közeledik a tél, ezért jó lenne valami jó kis játék. Mostanra gondolom sok újdonság van. Kérdésem az lenne, hogy mi jött be és a fent említett problémákon változtattak-e a készítők?
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.09.20. 09:15:17
  • s_andras
    Prismatic helyett Mirroredre gondoltál. Én azt képzelem, hogy a PvP-sek lőszeres fegyvereket használnak. Ha ez így van, akkor reactive a helyes döntés.
  • Roger6
    A leírásában ott van, hogy melyik mire jó. Ezt minimális angollal is el lehet sajátítani, sőt, számokban is kiírja a hatásait. Dönts el, mi ellen akarsz védekezni, és kész.
  • Amergin
    Egy alapvetően shield tankos pvp hajóra milyen páncélt tegyen fel az ember?
    Military-t, prismatic-et vagy reactive-t?
  • Oriza
    Eddig még csak a Corvette-n van: 2 huge multicannon (overcharged 5,mindkettő incendiary), 2 medium multicannon (overcharged 5, egyik corrosive), 1 large burst laser, 2 small pulse turret (efficient 4, scramble spectrum). FDL-ra is tervezek majd valamit, de az inkább pvp lesz. Az effekteket kicsit macerás rátenni, mert ha nem pörgeti ki, akkor az adjust levesz 2 szintet a mérnökről, de azt vissza lehet tornázni különböző upgradekkel, amire persze előre felkészültem és vittem a cuccokat hozzá.
    Utoljára szerkesztette: Oriza, 2016.09.19. 13:34:28
  • s_andras
    Na végre itt is valaki akinek van ilyen! Légyszi tárd elénk, nálad melyik hajón milyen MC-ok vannak, és hogy hogyan sikerült mindegyikre rálapátolni a spéci effekteket!
  • MikX
    Az nemtudom hogy csak nálam szokásuk-e npc-knek csinálni, hogyha csak simán becélzom és a hullt lövöm, akkor ők is, de ha pl pp vagy thruster vagy akármit célzok akkor ők is váltanak, már többször volt hogy ilyenkor szedte ki a nagy beam-et alólam
  • Oriza
    Simán működik, a kollega nem tudom mit rontott el.
  • s_andras
    Na ha ez mindenkinél így lenne akkor nem ajnároznák agyon. Nem tudom hogy csinálják hogy az összesen ez van... Lehet hogy a PP-on és a PD-on is múlik.
    Ja és erről jut eszembe: az is hozzátartozik - ezek után: "állítólag" - a legdurvább összeállításhoz, hogy az egyik MC-on a korróziós hatást kell megvenni.
    Én különben Beam Laser hívőként csak örülnék ha kiderülne hogy ez a csíter MC konfig valójában nem működik
  • Paxton
    Nos, végre én is kipróbáltam a sokak által dicsért Multi-Cannon Owercharged Weapon tuningot, a nagyrabecsült Tod "Blaster" McQuinn mesternél. Python-ra raktam Large Hardpointra. A 3 Large MC közül az egyiknél különösen jól sikerült a tuning, kijött az Incediary effekt. Volt nagy öröm-boldogság.. Egészen az első harcig, amikor a rámtámadó kalózon kipróbáltam a tuningolt Incendiary MC-t. És ekkor jött a meglepetés.. Ugyanis az első hosszú sorozat kompletten megsütötte a hajómat! Én lövöm a kalózt, erre Heat Damage nálam, sorra kapcsoltak le rendszerek, totál bukta.. Valahogy elmenekültem, és az első állomáson tüzetesebben megnéztem a Modification-t. Egy "apróság" akkor tűnt fel az Incendiary effect mellett: Thermal Load +300% !!!. Modification Removed rögtön és visszatértem a jól bevált Pulse Laser-hez. Nem üt akkorát, de legalább túlélem a saját lövésemet.. :)
  • Dzsini
    Én elég érdekes videókat láttam a "süssük meg a másikat" módszerről - ha nem is a leghatásosabb, de a túlmelegedés azért elég kényelmetlen.
  • s_andras
    Erről olyan videókat kellene nézni ahol aprólékosan letesztelik, de szerintem a hő nem olyan komoly tényező, közvetlenül nincs is sebzése.
  • Amergin
    Bocs elírtam, termal shock-ot akartam írni smart rounds helyett, de akkor megválaszoltad, annál is jobb az incendiary. Kösz.
  • s_andras
    Nem saját tapasztalat hanem olvastam: az Incendiary a legdurvábban ütős. Ezt full MC konfigra rakva egy nagy hajón, természetesen G5 Overcharged tuninggal kombinálva az aktuális adu ász. Mondjuk azt a grindet még elképzelni sem merem, amikor minden egyes HP után 3-ról vissza kell tornázni magunkat 5. szintre, hiszen az adjust miatt mindig két szintet zuhanunk, és ez nem a 3-ról 1-re esés amit 12-14 kénnel meg lehet oldani...

A smart nem is változtat semmit a sebzésen, az csak ártalmatlanná válik ha bejön egy másik hajó a tűzvonalunkba.
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.09.18. 18:01:09
  • Amergin
    Multi canonnal pajzsra lőve melyik másodlagos effect sebez nagyobbat a pajzson: az "Incendiary Rounds" vagy a "Smart Rounds"?
  • WarHead
    Sziasztok!

Egy évvel öregebben, de ismét itt vagyunk a közösségi találkozónk küszöbén. Mivel a tavalyi találkozó nagyon jól sikerült, ezért idén is folytatjuk ezt a hagyományteremtő eseményt.

A következő linken tudtok szavazni a nektek megfelelő dátumra:
    https://framadate.org/rIZOaZwvszfDscsR

Kérjük, hogy az alábbi formában töltsétek ki a jelentkezési mezőt: Valós Név (Commander név)
    Amennyiben a valós nevedet nem szeretnéd feltüntetni, kérünk, hogy a játékban használt nevedet mindenképpen add meg!
    Jelentkezési határidő vége: 2016. szeptember 23.
    Helyszín: Eiffel Bistro & Bar (Térkép: 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.)
    Pontos dátumot csak a szavazás végén – szeptember 23. után – tudunk mondani.

Ismételten köszönjük Furiousrabbit kollégánk és az Eiffel Bistro & Bar segítségét a helyszín biztosításában!

– Akik gépkocsival érkeznek a helyszínre, készüljenek fel, hogy a környéken csak fizetős parkolási lehetőségek vannak.

– Természetesen mindenki hozhatja a párját, ellenben – az előzetes facebook felmérés alapján – a helyszínen nem megoldott a kisgyermekek felügyelete, ezért mindenki saját felelősségére hozzon gyermeket. Köszönjük a megértéseteket!

– Az étteremben mindenki maga fizeti a számláját. Ettől függetlenül nincs kötelező fogyasztás. Egyetlen kérésünk van, hogy senki ne hozzon be ételt vagy italt! Reméljük, hogy a második találkozónkon is mindenki nagyon jól fogja érezni magát, és még szorosabbra szövődnek az eddig kialakult jó kapcsolatok!

Annyit még hadd fűzzek hozzá, hogy ha van rá lehetőséged, most kifejezetten érdemes lesz jelentkezni és eljönni, nem csak a társaságért és a garantált jó hangulatért, de nem lőném le a poént :)

Üdvözlettel:
    Az EliteDangerous.hu stábja
  • Dzsini
    Hát, ha nekiindulok ma be tudok dokkolni Jaques-ra, az alig 10 ezer fényév :)

Már bóklásztam párat neutronokon (odafelé átvágtam rajta és a visszaúton a cikkcakkos rész az a külső széle) - a neutronmezők az két donut-fánk forma a középpont körül az ekliptikától "fel" és "le" 1000-2000 fényévre.

De igazából ~70 millió hiányzik az Elite explorer ranghoz, az szinte biztos, hogy már bőségesen megvan, így inkább érdekes rendszereket keresek - Fehér törpék, S, MS csillagok, O rendszerek, több fekete lyukas rendszerek, kisebb ködök, ilyesmik. Plusz nem sietek sehova, majd ha kész van a 2.2 plusz egy-két hibajavítása, akkor megyek és kipróbálom milyen a turistabuszozás :)
  • MikX
    Durva. Hàtt már ittvagy egy köpésre :)
    Gondolom azért még visszafelé egy neutonmező bejátszik legalább
  • Dzsini
    EDSM-es útitérképem: a baloldali/felső ív a kifelé utam Beagle Pointra (jobb felső sarok) - az íven látszik Jaques, ahol irányt váltottam, onnan az alsó vonalon haladok visszafele, most középen Sag A*-nál.

A 5191. ugrás Jaques, 6518. Beagle Point, 8246. Sag A*
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.17. 20:42:35