ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen, arra. Úgy gondoltam, hogy egy fed.gunshipet ki szeretnék prószálni, a mostani übertechnikai cuccokkal felszerelt kisvadászok ellen. A nagyobb hajókat nem szeretem, mindig kishajó párti voltam (piton konstans a garázban). Viszont egy aspx-et pillanatok alatt szétkap egy mkiii, muszáj felvenni a harcot, mert nem tud elmenekülni. A rendőrök meg nem igazán segítenek, bejönnek, félóráig csak szkennelnek, közben jóeséllyel nekicsattannak a hajómnak, lőni meg nem nagyon tudnak😊. Tipikus AI segítség, végsősoron mindent neked kell megoldanod. Pitonnal, kondával pedig nem mennék rájuk (értelmetlen). Azért sajnálom az újonnan kezdő játékosokat, vagy azokat akik nem tudják bevédeni magukat az anyagiak hiányában, eléggé megfingatják őket, lesz is lemorzsolódás.

Próbálgattam a küldiket, rengeteg hiba, csigalassú UI, viszont vannak jó dolgok is. A díjazás miatt (azért robigora nem számítson senki) már érdemesebb(?) a küldiket csinálgatni, főleg horizons tulajoknak. Ha árut viszel beleszámít a kereskedői rangba, nem tudom ez régebben hogy volt, de akkor ezt nem vettem észre. Akik szeretnek harcolni és egyszerre sok küldit vesznek fel, nem lesz eseménytelen napjuk. A küldikben már külön díjazás van a lelőtt wanted-okra. Tegnap, órákon keresztül követett egy "alaposan" felszerelt vulture, jött utánam mindenhová, állandóan id-zett. Van egy olyan bug, amikor árut viszel vhová, és kapsz egy üzenetet, hogy megváltozott a destination, elviszed az új címre és nincs aki átvegye. Nem szabad eldobni a küldit, valamikor jóval később több ugrás után visszamenni és ott lesz. Eldobott küldiből elég sok büntit össze lehet szedni. így is van egy csomó, ami idő előtt lejár valamiért. Viszont ugyanolyan unalmasak mint voltak, csak úgy lehet feldobni, ha sokat felveszel egyszerre. És most nem tudok szintet lépni. Amúgy a legkisebb novice hajók is fel vannak szerelve über fegyverekkel, de a pajzsuk és a mozgásuk miatt könnyen le lehet szedni őket. Gyorsan kell ellenük fellépni, mert addig halálosak. Vicces.
Dzsini
Nem, ott azt mondtam, hogy tudományos, és próbáltak ahhoz ragaszkodni, amit most tudunk a Tejút felépítéséről (nem Univerzum, csak 1 galaxis).

Egy űrben mozgó csomagszállító drón működése vagy egy vadnyugati kereskedelmi rendszer teljesen másik pálya. A limpetekre én is írtam, hogy ez az "ez így működik azt' jóvan" dolog. Sokat kezdeni vele nem lehet, fel lehet vetni, hogy jobb lenne minden limpetnek saját élettartamot számon tartani (csak akkor az miért függ a controllertől), de igazából a mostani se tragikus.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzerintem nem az a gond, hogy nincs kézikönyv. X-hez sem volt, szinte mindent a fórumokból kellett összevadászni. A limpet működése viszont logikátlan és ez nem arról szól, hogy tudom-e mire való maga az eszköz.
Dzsini
Az előléptetéses dolgokról (gondolom a föderációs és birodalmi rangra gondolsz) még nem tudok, hogy az új rendszerben hol jelennek meg az ilyen küldetések.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Nekem a "tudjuk, hogy nem logikus a játék" érveléssel az a gondom, hogy akkor pár hónapja miért hivatkoztál éppen ennek ellenkezőjére a galaxis-generálással kapcsolatban? Amikor arról értekeztünk, miért nincs számos változat a bolygók kapcsán, miért csak ammonia és víz alapú élet lehet, miért nem lehet sokkal változatosabb ez az egyébként hatalmas univerzum. Akkor az volt a reakció, hogy azért mert így logikus, jelen tudásunk alapján csak ez lehetséges. Pedig pont, hogy itt szaladhatna el a készítők fantáziája legjobban, mivel talán mégsem kéne lemodelezni egy komplett galaxist annak az emberi fajnak a jelen tudása és tapasztalata alapján, aki jóformán még a saját naprendszerét sem képes jelenleg maradéktalanul felderíteni.
Limpet kérdésben egyetértek nibronnal. Nem hinném, hogy ez szándékos fejlesztés eredménye, sokkal inkább bug. Valóban teljesen logikátlan, néha idegesítő is (persze idővel az ember megszokja). Ettől függetlenül, ezzel együtt lehet élni. Vannak most nagyobb bugok is.
Dzsini
Az Elite az elejétől fogva az "elengedem a kezed" jegyében készült, és az a bevallott cél, hogy a játékosok egymással együttműködve, közösen derítsék ki, hogy mi hogy működik, mit hogyan kell (vagy főleg érdemes) használni. Nem mondták meg, hogy melyik fegyver mire jó, nem mondták meg, hogy a különféle modulok mik és hogy működnek, ezekre mind a közösség jött rá, és tette közkinccsé a tudását.

A "kézikönyv" jelen esetben már például a Wikire vonatkozik, ahol a közösség tudása valamennyire össze van gyűjtve. A hivatalos kézikönyvben úgy emlékszem nincs szó róla, és ha gondolod, és nem próbálgatod, használhatod egyesével minden célra, és elégedett lehetsz azzal a működéssel. Aztán ha egyszer véletlenül eleresztesz egyet célzás nélkül, akkor rájössz egyedül, hogy elkezd mindenfélét begyűjteni. Vagy ezt megkerülendő fogod a közösségi tudástárat - ez a fórum, más fórumok, a wiki, és még egyéb hely - és megkérdezed, hogy "skacok, limpetekkel kapcsolatban van valami tudnivaló?" - és akkor rövid időn belül kapsz róla információt és segítséget ugyanúgy, mint minden más témával kapcsolatban, legyen akár bounty hunting, akár valamelyik mérnökhöz a begyűjtendő anyagok holléte. A játék nem fogja elárulni, vagy találd meg egyedül, vagy használd a "kézikönyvet". Én is kézikönyv vagyok jelen esetben, mert elég hatékonyan tudok információt keresni (ez a szakmám), így sokszor tudok gyorsan, használható válaszokat adni a kérdésekre, és ezt szívesen is teszem.
(amúgy most már ha jól láttam van többféle kidobási lehetőség, az egyik a "jettison and abandon" az talán arra vonatkozik, hogy ne gyűjtse be újra - nem tudom, ennek nem néztem utána)

Az eredeti kézikönyv hozzászólás amúgy a radar ikonokra visszavezethető, mert az valóban ott szépen le van írva (de bemásoltam ide is, csak hozzátettem, hogy egyébként ott is megvan), és ezen viccelődtünk is egy kört 😊 . Emellett szerintem (a valós példára visszatérve) egy átfutást azért mindenképp érdemel még egy porszívó kézikönyve is, hogy megtudjam milyen módon kell tisztítani, vagy mire jók a kapcsolók-tekerők rajta, lehet-e vizet felszívni vele, és ilyesmiket, amik nem biztos, hogy ránézésre egyértelműek, bármennyire is profin, bolondbiztosra tervezték meg az eszközt.
Továbbá érdemes tekintettel lenni azokra, akik nem bírják olyan jól az idegen nyelveket (pl. Janicsillagasz), mert nekik sokkal nehezebb a dolguk egy ilyen játékkal, és most, hogy az új küldetések jönnek valószínűleg elő fog fordulni, hogy nem tudunk azonnal biztos választ adni neki.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.30. 14:53:56

Az, hogy "kettős élete" van egy limpetnek azt szért nem nevezném logikusnak. Már én is dühöngtem ez miatt, nem volt elég a raktér, targetolás nélkül szedte össze a szemetet. Én dobáltam ki, hogy helyet csináljak a hasznos tehernek, ő mindig visszahozta ugyanazt, gondolom az volt a legközelebb. Szóval szerintem sem logikus, hogy ha targetolsz akkor a limpet élettartama csak arra az egy cuccra vonatkozik, ha nem targetolsz akkor arra ami le van írva. Ez inkább bug mint feature. Ha targetolsz akkor is be kellene tartania a limpet élettartamát. Ha van target behozza azt és aztán folytatja a többivel. Ne addj isten a target nem a példányt jelentené, hanem a típust.
Ha a játék tervezője ezt így tervezte, akkor talán nem jó pozícióban dolgozik, de szerintem inkább csak így sikeredett leprogramozni. Amúgy mivel tudunk scoopolni, maga a limpet mint eszköz megkérdőjelezhető (kb. olyan mint a sugárfegyverek korában (nem fény) kardal hadonászni). Bár én bírom amikor ide-oda rohangásznak. A fuel limpetnek meg a hangja is tök jó.
A logikáról pedig csak annyit: ha megalkotsz valamit, bármit, akkor azt mindig a használója gondolkodásmódjához kell igazítani. játékot (még a csattogó falepkét is), bármilyen eszközt, filmet, könyvet, de még egy egyszerű űrlapot is. Erre tanítanak az iskolákban, külön szakmák vannak ezekre, plusz még kutatják is. Példának talán a legegyszerűbb egy könyv, vagy egy film, ha nem logikusan van felépítve, akkor az eredmény borítékolható. Tehát az írónak, rendezőnek, operatőrnek, vágónak, stb. tudnia kell, hogy mit, hogyan fogad be a nép.
Nagyon sokat hangoztatod a felhasználóit. Ezeknek a leírásoknak az alapvető funkciója nem az, hogy el kell őket olvasni. Nem kell. Általános programtervezői alapelv, hogy ha egy alkalmazás használatához rendszeresen forgatni kell a felhasználóit, akkor maga az alkalmazás hibás. Az emberek 95%-a nem is olvassa el, általában nem is tudják használni, és ez így jó, mert akkor az a berendezés vagy akármi jól van megalkotva. Jól néznénk ki ha a porszívóhoz le kellene írni hogyan kell porszívozni. Amíg a kormányt nem rakom menetiránnyal háttal egy autóba, addig nem kell leírnom hogyan kell kormányozni. De ha ezt megteszem, akkor már igen, mert ellene van a logikus gondolkodásnak. És attól, hogy leírom még nem fog megfelelni a funkcionalitásának. A modern repülőgépeken mamár egy komplett könyvtár található, mégsem kell üzemszerűen használni (még szerencse). Nem azért van. Sajnos ebből eredő probléma, hogy a repülőgépvezetők nem tudják, hogy mikor melyik kézikönyvet kell használniuk a rengeteg információ és a kihasználatlanság kombója miatt. Tehát amikor gúnyosan megjegyzed valakinek (ebben az esetben a 😊 már az), hogy felhasználói, azzal nem biztos, hogy azt éred el amit szeretnél. Soha senkinek nem mondtam még (a cégünk etikai kódexében benne is van), pedig naponta többször is megtehetném, már az alap ügyfélkapcsolati meatingeken megtanítanak arra, hogy ne tegyük. Minden tiszteletem a tiéd, hogy rengeteg infót összeolvasgatsz, bizonyos mértékik még irigyellek is a rengeteg időd miatt is, de nincs jogod (és senkinek) kigúnyolni másokat azért mert mondjuk nem ásták bele magukat atomi szinten egy játékba. Hidd el, hogy ők a fergeteges többség (velem együtt).
Viszont bennem is felmerült egy kérdés: hogyan lehet most szintet lépni? Valahogy nem találom a szintlépő küldiket.
Dzsini
Dehogynem megértettük, már régebben is, és ma délelőtt is. Idézném önmagamat: "Az életszerűséget meg hagyjuk már, az egész játék tökéletesen életszerűtlen alapfelvetésekkel működik, ahogy azt már kitárgyaltuk néhány hete is".
Megkaptad legkésőbb 11:15-kor pontosan leírva, hogy hogy működnek a limpetek (ha 5 percet töltesz vele előzőleg, magad is megtalálod a leírásokat), majd rugóztál rajta mostanáig három órát, de még mindig nem untad meg 😊

Újra és újra beleugrasz ugyanabba a gödörbe.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.30. 14:30:59

s_andras
Igen, én is leírtam hogy "Én kérek elnézést, amiért ennyire javíthatatlanul bízok és <...> logikát feltételezek".
Nekem nem úgy tűnt hogy bárki elsőre megértette volna a problémám lényegét, mert akkor ez lett volna a válasz: "ááhh, hagyd, a limpetkezelés rendes megírásához lusták, ezért ha célzol vele akkor inkább egy huszárvágással megsemmisítik hogy ne legyen vele dolgoznivaló" na EBBŐL mindjárt levontam volna a megfelelő tanulságot, és nem is kellett volna tovább magyarázni hogy mit tartok hibának.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Akkor megnyugodtam...:-)
Dzsini
Ahogy írtam is: álljon vissza a rakterembe, és használhassam újra később. Nem okozna problémát, megígérem 😊

tutituti
Mert a feladatát elvégezte.ne okozzon problémát.pl épp refuelt viszel egy embernek mert rendes fuel rat vagy.dobod a fuelt erre kapsz egy adag aranyat köszönetképp de hohó ott két tonna imperial slave de te tisztes polgárként nem veszed fel.jön a yard te meg csak a lóvét kapod fel.a büntiszajré meg marad.

Tehát megsemmisíted direkt csak nem nyomod le a gombot.a B variáns csak segítség ,az a nem logikus.a limpet A-t kell végrehajtsa.miért marad életben mégis?

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

Dzsini
De ezen már hetekkel ezelőtt is átestünk, és most is azzal kezdtem, hogy már megint logikát keresel egy logikátlan játékban 😊 Aztán te a délelőttöt azzal töltötted, hogy leírtad, hogy "de logikátlan", amikor ezt senki nem tagadta, csak leírtuk, hogy hogy működik. Mert egy pár órája még a limpetek működését se ismerted.

Dzsini
Na jó, de miért van az A) végén a "semmisülj meg"? Arra annyi a játékbeli magyarázat, hogy "mert csak".

tutituti
Akkor itt a magyarázat.a limpet egy adott logaritmus alapján dolgozik ami kettő utasításban tesz eleget.A. Menj oda,szedd fel,hozd vissza,semmisülj meg
B. Szedj fel mindent,jöjj vissza,majd akksi lemerülésével semmisülj meg.

Ez azért van mert potom pénzbe kerül.ha drága lenne akkor összeszedné.de jobb lenne egy bányász hajó amin van hely kis cirkálóknak vonósugárral.azaz kimész bányászni de viszel engem mint egy emberi limpet.én kirepülök a rozzant hajókával és begyűjtöm neked amit lefaragtál.talán majd egyszer ez is lesz

s_andras
Pff hát az nem is volt kérdés hogy megy-e ez nekem, viszont most örömmel látom hogy fél napnyi WoT (nem a tank, a sok szöveg) után végre sikerült az ésszerűtlenséget elismerni. Megint nehéz szülés volt, de túlvagyunk rajta.

Dzsini
Nem vagy egyedül a dologgal - egyelőre türelem, még rengeteget fognak csiszolni a dolgokon (drop rate-eken, a különféle darabkák mennyiségén és szükségén is - már most jóval kevesebb material meg ilyesmi létezik, mint volt az első bétában).
A rulett marad (azt elég egyértelművé tették), de már pozitívra súlyozott az eloszlási görbe (nem szimmetrikus), és reputációért cserébe lehet biztosra kérni speciális effekteket a fegyverekre.

Dzsini
Na látod, megy ez neked 😊

hogy a kipukkanásra nincs magyarázat? ésszerű nincs, olyan van, hogy a programban nem tartják számon minden egyes limpeted élettartamát külön-külön (hiszen nem a limpettől függ), és a folyamatos egyesével kiküldéssel ha visszakerülne a rakteredbe, akkor vagy végtelen sokáig használhatnád (ha nem csökken az élettartama repülésenként), vagy igazából egy elég ritkán használt eset miatt (rengeteg dologra lehet használni egy limpetet, nem csak begyűjtésre, és abból a célzott begyűjtés nem gyakori) plusz adatot kell róluk számon tartani. és akkor még mindig nem logikus, hogy bármilyen limpet élettartama miért függ a controller szintjétől - az csak egy távirányító. de ez van, elfér a teherautós játéklogika mellé, gyárts magadnak hozzá valamit, mint a többi értelmetlen dologhoz, amit hajlandó voltál elfogadni 😊

s_andras
Bocs, de nekem ez arcpirítóan magas labda, inkább valaki másra hagyom a választ, még a végén elvágom itt magam sokaknál <#papakacsint>

s_andras
<SÓHAJ>...igen, olvastam. Ő is benne volt a blokkosított válaszban 9241: "Mindenkinek aki lecsapott a témára..."

"A kijelölt 1 begyűjtés pedig azért lehet hasznos, hogy ne gyűjtse be az automatika pl. az illegális dolgokat. Ha célzás nélkül küldöd ki, akkor beszed mindent, ha egyre célozva, akkor azt."

Tökéletes. Majdnem én is megemlítettem az imént, hogy előbb-utóbb nyilván nem akarunk majd olyan ketyeréket összeszedni, amiből már van 428 db, hanem csak a ritkaságokra megyünk rá.
ÁMDE!! itt jön a lényeg: "Logikus ez, csak nem feltétlen a te logikád alapján" ettől még SEMMILYEN épkézláb magyarázat NINCS arra, hogy egy célzott limpetelés után mi az ÚRISTEN haragjáért válik köddé az a szerencsétlen drón??? Érted??: hiába ez a gyakorlat, hiába tudja ezt már minden bányász, hiába van leírva a használati útmutatóban, attól még sültfaaaassssSSSSÁÁÁÁÁG!!!!! És NAGYON remélem hogy ez nem "csak az én logikám", hanem minden épeszű emberé, csak akik ezt már tudták, azok "beletörődtek" és úgy használják ahogy működik. Engem is rá fog kényszeríteni hogy így használjam, most fel is mondom a leckét: tehát közel megyek a szemétdombhoz és csak úgy a semmibe kiengedem a collectort, ami az összes lebegő dirib-darabot begyűjti anélkül hogy nekem a kisujjamat is meg kéne mozdítanom.

Tegnap volt kis időm játszani...Én vagyok béna, vagy tényleg ilyen marha nehéz anyagokat találni? Hordanám én a cuccot a mérnöknek, de órákba telik mire egyáltalán találok valamit. Chemical Processort akartam hajóroncsokból kieszedni, de mindössze egyet találtam...kb. 1,5óra alatt! Bár nem sietek sehova és szeretem ezt a megfontolt grindelős műfajt is, de ez így már kicsit nehézkes és túl lassú nekem. Ebben a tempóban egyetlen fejlesztéshez napokba telik összeszedni a cuccot, hogy aztán a rouletten végül majd lehet szinte semmit nem fog érni az egész és kezdhetem kvázi előről...Szerintem vagy a szerencsejátékot kéne kihagyni, hogy a napokig vadászott fejlesztésnek biztosan legyen foganatja, vagy maradjon a roulette, de akkor sokkal könnyebbé kéne tenni az anyagok összeszedését, növelni a forrásokat, hogy ne tartson ennyi ideig a grindelés. Ha 2 óra grindelés megy a levesbe a szerencsekeréknél, azt még könnyen viselem, de ha 8-10 óra, akkor idővel elegem lesz azt hiszem...
Dzsini
Az eredmény végül is romeltakarítás, az stimmel, és kell hozzá védőfelszerelés, víztisztító és kávé 😊

(így írják a történeteket a játékosok a játékba)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.30. 12:49:05

tutituti
Hoppá.akkor nem szóltam 😊

Dzsini
Nem egy bázist pusztítottak el, csak egy irgalmatlan üdvözlőpartit tartottak a Diamond Frogs-ék a hazatérő felfedezőknek 😊

tutituti
ED hungary facebookon olvastam de lehet gamepodon

link

Dzsini
Lehet több, játékos által irányított frakció egy rendszerben, és előfordulhat olyan, hogy az egyik vezető pozícióját fenyegeti a másik. Nem tudom, hogy előfordult-e, de kitúrni egy frakciót elég nagy meló bárhonnan.

Állomást szerintem még nem lőttek szét, talán nem is lehet.

tutituti
Köszi szépen.odacsalom ismerősöket is.úgyis rég láttam playért pedig openben repkedek 0 óra óta.

Más.Volt olyan hogy egy csapat megtámadta a másikat?úgy értem van egy csoport aki elfoglalja a másik helyét amolyan risk szerűen? Meg twitteren olvastam hogy szétlőttek egy stationt.na azt meglestem volna

Dzsini
Ja, ugyanezzel a módszerrel Neutronokat is meg lehet nézni egész közelről: link

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.30. 12:02:24

Az SSL frakciót Tawilo-ban keresd, illetve a környékén is van már sok rendszer ahol jelen vagyunk. Én most nem tudok neked a játékban segíteni ezügyben, de ha arra jársz és összefutsz játékosokkal, akik afelől érdeklődnek, hogy mit keresel ott, nyugodtan vedd fel velük a kapcsolatot 😊

Nefürgyé le!

Dzsini
Kifelé menet is át lehet rajta ugrani, az "megszervezhető" - nem túl közel a feketelyukhoz kiugrasz frameshiftből, becélzod a célcsillagot úgy, hogy pont a fekete lyuk mögött legyen (mivel pontszerű, így nem fogja kitakarni), és így induláskor is át lehet rajta gázolni, mert amikor már a visszaszámlálás megy, akkor nincsenek "falak" 😊

A #9204-es bázison át érkezést viszont még nem sikerült összehozni 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.30. 11:55:49

MikX
No volt nekemis ilyen átmegyek a csillagon bug érkezéskor, de ez egy neutroncsillaghoz érkeztem, ami orbitált egy feketelyukkal, és konkrétan a feketelyukon mentem keresztül.
Elég félelmetes látvány volt, de akkor most én vagyok az első aki látta mi van az eseményhorizont mögött? 😊

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

Dzsini
#9236-ot olvastad-e vajon? Egy gyakorlott használó leírta, hogy mi történt.

A kijelölt 1 begyűjtés pedig azért lehet hasznos, hogy ne gyűjtse be az automatika pl. az illegális dolgokat. Ha célzás nélkül küldöd ki, akkor beszed mindent, ha egyre célozva, akkor azt.
Logikus ez, csak nem feltétlen a te logikád alapján 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.30. 11:46:21

s_andras
Éééééés megint nem sikerült érdemben reagálni. Használati útmutató meg akkor kell, ha valami nem úgy működik, ahogy logikus lenne. Én kérek elnézést, amiért ennyire javíthatatlanul bízok és még ennyi csalódás, hiszti, és fikázás után is logikát feltételezek valamiről ebben a csodálatos alkotásban <#law> <#love11>

Dzsini
Megtaláltam a cooldownmentes frag cannont is 😊

tutituti
Nagy hohoho bányászként azt mondom a limpet dologra hogy nagyon maximum target nélkül kettő menjen ki.Ezek a kis kúpok komoly harcot vívnak hogy elnyerjék a kegyeinket és emiatt néha mialatt az egyik szórja be a cuccost a hajó fenekébe, a másik hátbatámadja aka egy dokkol a következő nekimegy és elpukkan.

Ja és a magyar ssl bázis hol van?letelepednék az alap pitonnal mivel így snassz alap cuccokkal is hazrezben vertem az elite eagle duót.És ha már mission maniac leszek akkor a magyar karhatalomnak segítenék.ja jut eszembe ez az ssl dolog mi?sok dolognak utánaolvastam de ez nem tiszta 😊

Ha hazaérek dobok pár képet mentem egy karikát és megtört az átok a buboréktól 600ly-re felfedeztem egy kis ködöt ahol alig jártak meg egy csillag triót ami hihetetlen közel voltak egymáshoz.

Dzsini
Ritkák, én se láttam "élőben" (streamen), de van róluk néhány videó, és persze nem minden játékos rögzíti a játékait. Rengeteg változó van, és a véletlengenerátoroknak pont úgy kell kidobniuk az értékeket, hogy ennyire broken legyen. De vannak "normális" furcsaságok is, (plazmagéppuska) mert úgy néz ki a sorsolási tábla nincs igazán a helyzet magaslatán 😊
(páran úgy gondolják, hogy a patch napon említett "Update 10: We've hit a small issue with the update. We're working on it now. " volt egy adatbázis kavarodás, ezért részben bétás anyagok kerültek a véglegesbe, és emiatt tűntek el pl. a bi-weave pajzsok is - de erre semmi igazolás nincs, csak turkáltak a játékfileokban, és vannak benne furcsaságok, amik "bétába való" dolgoknak tűnnek - viszont már több idegen fajos (nem feltétlenül thargoid) cucc is benne van, és a hajóról indítható kisvadászok is a thargoid-thargon dolgokra mutatnak)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.30. 11:38:51

Dzsini
Miután nem olvastad el a használati útmutatót 😊

Roger6
Tegnapelőtt 3 órát, tegnap 4-et RES-eztem kb., én nem találkoztam ilyennel amúgy.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

s_andras
<#nevetes2> Mindenkinek aki lecsapott a témára: először is ezek a begyűjtendő cuccok nem a fő rakteret foglalják, tehát nyugodtan tele lehet rakni limpettel a tonnában mért helyet. Másodszor: egyszerre csak egyet küldtem ki, az visszatért egy mütyűrrel ÉS AZONNAL megsemmisült. Értem én hogy az a mondás hogy "ne célozzunk" de ez így még akkor is orbitális gyökérség, ha én most próbáltam ki életemben először! <#taps>

És köszönöm a további SRV-s tanácsokat.

Dzsini
Most még pár hétig (egy-két patch, amíg a legproblémásabb dolgokat javítják) szerintem ne térj vissza, bármilyen kicsi is az esély, belefuthatsz egy #9225 -ben is látható bugos hajóba, és ha az éppen egy olyan kalóz, aki kérdés nélkül elkezd lőni rád, akkor 2-3 másodperc alatt véged.

Én még ki sem próbáltam az újdonságokat 😊 De már fontolgatom a visszatérést. Olvastam itt is, hogy kemények lettek a harcok, erős az AI, úgyhogy nekem lehet, hogy tetszeni fog a nehezítés.

Nefürgyé le!

Dzsini
Ha az valóban úgy történt, és szerinted nem úgy kellett volna, akkor jelented, és ennyi (lehetőleg pontos idővel, és akkor megnézik a logban, hogy mi történt) - semmi "feledés jótékony homálya", de nem lehet mit hozzászólni. Te így láttad, én tegnap máshogy, ezen nincs mit többet rugózni, mert maximum a "de igen" - "de nem" pingpongozás folytatódhat tetszés szerinti hosszúságban.

A hisztivel kapcsolatban: leginkább saját magaddal szúrsz ki az ilyen viselkedéssel, mert lesznek, akik arra se fognak figyelni ezután, ami fontos vagy értelmes az írásaidban. Én eddig is elolvastam mindet, és ez után is el fogom, de ezt nem ígérhetem mindenki nevében. Egy higgadt, normális hangvétel sokkal jobb mindenki számára szerintem, mint a hiszti. Ódák pedig a valódi bugokkal kapcsolatban még nem hangzottak el 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.30. 11:24:28

s_andras
Köszi az SRV-s infokat, ki fogom próbálni.

Az pedig hogy pl nekem a más által kilőtt hajók nem dobnak alkatrészt, a feledés jótékony homályába vész, pedig nevetgélés helyett talán lehetne reagálni.

Velem ha kiszúrnak, akkor én is ki fogok szúrni velük: "hisztizek", hogy egy érdeklődő lássa hogy nem minden fenékig tejfel. Majd ha úgy történnek a dolgok ahogy kellene, akkor majd én is ódákat zengek.

Caliph
"Jó hogy említed a limpeteket, azt is kipróbáltam. 1 T egy darab, és miután behoz egy csavarhúzót, KÖDDÉ VÁLIK?? MIEZ??? Még jó hogy életemben egyszer sem akartam bányászni, mert így ezen most kivételesen nem "bosszankodok" hanem KACAGOK!"

Ez bizony user error,ez igy működik. Kisezerszer le volt irva(csak én 3x biztos leirtam)hogy a collector limpettel nem targetolunk semmit amikor kiküldöd,mert ebben az esetben felszedi a targetot és elpukkan. Ha nincs kiválasztva semmi(targetolj egy hajót vagy bolygót vagy bármit ami nem felszedhtő ercdarab vagy canister) szépen összeszed minden hatótávban lévő dolgot,és akkor sem pukkan el ha nincs mit felszedni,hanem szépen követ amig le nem jár az ideje.
Ez a kezdetektől fogva igy működik. Nem mondom hogy ez igy teljesen jó,de én pl aki sokat bányászok már reflexből így küldöm ki a limpeteket.

Srvvel kapcsolatban: nézz még pár videót,koncentrálva arra a részre hogy hogyan találj az srv radarjával szétlőhető és felszedhető kavicsokat.

Hullik e a cucc dolog. Én még nem próbáltam de lehet CZben nem esik cucc. oda harcolni mennek a hajók,míg resbe cargora vadásznak a kalózok.Próbálkozz egy res-ben ott esik e.

Vannak a játéknak hibái,az új patchnek is. Javítani fogják.Nem akarom megmondani ki mennyit és hogyan játszon,de lehet pihentetned kéne a következő javítócsomagig a játékot.Én is azt teszem.

Ha tutorial videót nem találsz bármivel kapcsolatban szólj és linkelek párat(limpet használat,srv radar how to).Ha bajban vagy az angollal még röviden el is magyarázzuk hogyan használd.

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Dzsini
Ha tele a raktér, addig materialokat még tudott volna gyűjtögetni a limpet, meg is teszi, ha van a hatótávon belül.

Roger6
Ember, ha 1 collectort küldtél ki, akkor csak 1 tonnányi árut tud bevinni, mert a többi helyet a limpet foglalja. Eleve nem értem, hogy mi a francnak pakolod tele a raktered limpettel? Így mégis hova tegye szegény drón a cuccot, ha nincs több hely???? Én 80 tonnához max 10-et viszek, 16 tonnához elég lenne 2-3 darab.

De nem is érted a működési elvüket, nem is ismered, és úgy fikázod, ez kemény.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.05.30. 11:12:10

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

A bolygófelszínen levő és szétlőhető kavicsokat először meg kell találnod a wavescanner jelzéseinek követésével.
Ez az oldal esetleg segít,hogy milyen jeleknél mit találhatsz: wavescanner
Elsősorban a mesosiderite és a metallic meteorite adja a ritkább materialokat.
Bányászatnál a collector limpet sokkal több cuccot bevisz mielőtt szétmegy, nem 1-et. Van távolság és időkorlátja is, de a legócskább is 300 s-ig dolgozik.

Nefürgyé le!

Dzsini
Egyet kell kiküldeni, és nem kell célozgatni utána, csak távolságon belül maradni - a 16 tonnás raktérhez elég lett volna egyet, maximum kettőt venni.

Amikor kiküldted a következőt az újat becélozva, akkor a controller az előző limpetet (ami minden bizonnyal elindult a következő darabkáért) elengedte, és kiküldte az újat. Nekem úgy tűnik, hogy nem olvastad el a használati útmutatót a limpetekhez. Ezt ne jelentsd, mert te használtad rosszul 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.30. 11:11:05

s_andras
Na akkor ezt a sztorit is elmesélem: a 16T rakteremet televásároltam collector limpettel. Az ÁLTALAM is meglőtt hajók után maradó szemétdarabkákhoz közel menve egyesével kijelölgettem őket, és rájuk küldtem a limpeteket. Amikor először belenéztem a rakterembe, akkor 15 hulladékkal volt többem (amikből majd csúcstechnológia fog készülni - ez volt a kötelező "fikázás"😉, és EGYETLEN darab limpet maradt. Na most akkor ezzel mi a helyzet? Csak nem JELENTENEM kéne?

Dzsini
Valami furcsa verzióval játszhatsz, a limpeteknek hatótávja és idő élettartama van (ami a controlleren múlik), nem egyet hoz be egy darab 😊

A felszínen a radar jelzi a szétlőhető köveket (távolról a wave scanner, közelről a sima radar is), van róla bemutatóvideó is. A wave scanneren az "alsó" hullámok jelzik a kavicsokat, minél közelebb kerülsz hozzájuk, annál fényesebb és szűkebb sávban, végül megjelenik a kő a sima radaron is.
Az SRV-nél kikapcsolod az assistot (ha jól emlékszem alapból kikapcsolt assisstal indul), és máris úgy működik, ahogy elképzelnéd, gázpedálos-fékpedálos rendszerben. Controllerrel nagyon kényelmes, mert ott a két "pedál" szépen analóg.

Nem védem a dolgokat - ami hiba, az hiba (és mondjuk jelentem is, mert minél több adat van valamiről, annál jobban be lehet határolni). Ami viszont értelmetlen vagdalkozás, azt kinevetem.
Lehetett volna még halasztani a 2.1 kiadását? Igen, le is írtam itt is, hogy szerintem túl rövid volt a bétaidőszak. Vannak hibák? Bőségesen. Jelentettük őket, javítani fogják, addig tovább ugrálni rajta tökéletesen felesleges, mert hangulatkeltésen kívül semmi értelme sincs. Hiszti.
1000% működő rendszer pedig te is pontosan tudod hogy nincs, felesleges is elvárni. A játék a már ismert hibákon kívül jól működik, és a hisztin kívül elég pozitív a fogadtatása az újdonságoknak. Sok mindent újra kell tanulni (pl. a gépek elleni taktikát, az erőviszonyokat).
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.30. 11:07:22