ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A ritkaságok gyűjtésének meg pont ez a célja, a pénzszerzés, ezt nem is értem miért hoztad fel. Nyilván azzal foglalkozik az ember (ha a pénzszerzés a cél), ami a legjobb hozamú tevékenység számára. Ez viszont ebben a formában szinergia, szimbiózis, mindkét félnek kölcsönösen jó. Te azzal keresel pénzt, amivel szeretsz, majd olyanért fizetsz, amit nem szeretnél csinálni, helyetted megcsinálja más. Így ő is ki van fizetve, meg te is jól érezted magad, és nem érzed a "muszáj-t", hogy órákon át keress/lövöldözz valamit, amit NEM akarsz.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.06.02. 11:42:24
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
A játékosok közötti piac alapvetően borítja fel az egész játék gazdasági struktúráját, és azt, hogy a készítők mire helyezik a hangsúlyt. Az EVE-ben a teljes gazdaságot a játékosok kezébe adták, és ez a döntés a játék elejétől fogva jelen van. Az Elite nem ebben a szellemben készült.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.02. 11:33:50
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.06.02. 11:28:11
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Már egy picit belecsúsztam a másik válaszba, tehát Dzsini 9423: nagyon nem ugyanarról volt szó, az én megoldásom MINDENKINEK jó lenne. Mert azoknak is meghagyja a lehetőséget a random anyaggyűjtésre akik szeretnek céltalanul bóklászni és álmodozva pillangókat akarommondani materialokat kergetni, de azok is hamar megtalálhatják akikek ez KÉNYSZER. Kíváncsi vagyok hogy ezen lehet-e valahol fogást találni...
Ahogy tovább járt az agyam ezen, még arra is rájöttem, hogyan lehetne a nehézséget fokozni grade 1-5-ig: minél fejlettebb a cucc, annál távolabbi rendszerekbe kell érte látogatni.
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
Sebaj majd rezet meg vasat szedegetek neki ne kelljen.Ha összejön egy nagy adag akkor váltok t9re aztán leszek transporter gyűjtögető míg megvédenek engem 😊
A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict
Egy MMO megint más, hiszen ott még csak "végigjátszás" sincs - több játékban ott vannak az endgame tartalmak, a legnagyobb bossok, a saját ilyenolyan dolgok építése, vagy a végtelen random pályák, amikben hatvanszori végigfutásra talán dobja a főgonosz a csodakardot... mindezek a timesinkek azért vannak, hogy a játékost a játékban tartsák.
Az Elite ilyen szempontból kicsit más. Nincs igazán endgame tartalom (talán a Powerplay, amibe végtelen mennyiségű pénzt bele lehet tolni), és amúgy is a pénzszerzés nem probléma. Tehát olyan timesinket kell bele alkotni, ami elég változatos ahhoz, hogy a játékosok ne unjanak bele, és ne csak pont ugyanazt kelljen csinálniuk, mint amit amúgy is. Ezzel kapcsolatban viszont mindenkinek más a tűréshatára. És ez az, amire próbáltam rámutatni az előző hozzászólásomban, hogy nem az a "jó design" ami nekem a legjobban tetszik, hanem az, ami a legtöbb játékos számára nyújt olyan tennivalót, amibe szereti beleölni az idejét. Nem az a lényeg, hogy egy valaki legyen tökéletesen elégedett vele. Erre utalt Obsidian Ant is a lent linkelt videóban, hogy neki például 2-3 óra játékkal megvolt a gyűjtögetés. Lesz, akinek hamarabb meglesz (és a linkelt táblázat birtokában valószínűleg egyre jobban lehet optimalizálni a dolgokat, és a természetes játék során előre is összegyűlnek dolgok) - és lesz, akinek még ez a pár óra befektetés is soknak tűnik, főleg azért, hogy csak rulettezni lehessen érte.
A játékosok között (akik folyamatosan játszanak vele) van egy spektrum játékstílusban, aminek a két véglete nagyjából ez:
Az egyik a maximalista, aki abban a pillanatban, hogy van valami tartalom elérhető, azt a saját céljaira a lehető legjobban kiaknázza, és a "legtökéletesebb" hajót (Anacondát vagy Corvette-et, amihez a rangot 1-2 nap alatt kigrindolta - ez még belefért neki), a legprofibb felszereléseket szedi össze. A hajója mindig az, ami az adott helyzetben a lehető legtökéletesebb céleszköz. Ők azok, akik az elejétől fogva hidegrázást kapnak a rulett mókától, mert nincs a kezükben a kulcs ahhoz, hogy ők legyenek a legtökéletesebbek, és ha 2 százalékkal kevesebb a sebzése a lehetséges maximumnál, már újradobatja.
A másik ilyen szempontból az, aki eddig is elszórakozott a játékban (ralizott a felszínen, felfedezett, haverokkal játszik, stb.), még mindig egy Viperben repked, mert az a kedvence, és a mérnököket egy lehetőségként látja arra, hogy néha elmenjen hozzájuk, ha épp összejött a játéka során pont olyan alapanyag, amivel valamit alakíthat a hajóján (aminek természetesen nevet is adott, és vett hozzá festést), és ha épp kicsit mínuszos lesz az se baj, mert akár még történetet is alkot hozzá magának. Az ő hajója az ő kis különleges gépe, amivel érzelmi kapcsolatban van.
Perze ez csak a két véglet, és minden játékos valahol a kettő között van, de a lényeg az, hogy egyik se a "jó" vagy "rossz" módja a játéknak.
Érdekességképpen: van olyan játékos, aki már amiatt is panaszkodott a fórumokon, hogy most neki kell állnia a feketepiacot használnia, hiszen van egy mérnök, amelyik azt várja el - az fel se merült benne, hogy azt a mérnököt nyugodtan figyelmen kívül hagyhatja - megjelent a játékban, tehát ki kell maxolni azt is - nem tudom mi volt a reakciója arra, amikor megtudta, hogy van még egy csomó másik mérnök, akik egészen változatos elvárásokat fognak elé állítani, amikor megismeri őket.
Nagyon nem vagyunk egyformák.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.06.01. 22:47:11
(arra már nem is merek gondolni, hogy mennyi felesleges játékkal töltött időt spórolna, ha egy szerkesztőben ízlés szerint összerakom a nekem tetsző hajót - modulokkal és mérnöki módosításokkal együtt, és gombnyomásra megjelenik azon az állomáson, ahol vagyok)
Néha úgy látom, hogy nem veszed elég komolyan az elégedetlenkedést... szedd össze magad, tudsz te ennél jobbat is! 😉
ui.: a komponenseket se soroltad fel rendesen...
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.01. 21:19:17
"miért kell a játékos kezét, őt egyáltalán nem érdeklő dolgokkal megkötnie. <...> És a lövöldözős kollégát belekényszerítik egy olyan helyzetbe, amit nem szeretne." - szívemből szóltál, ez a tökéletesen korrekt megfogalmazás. <#worship>#worship>
A kereskedelemnél félreérthetően fogalmaztam, ezért bocsánat, most pontosítom: nem arra gondoltam hogy a játékosok egymás között cserebizniszelnek, hanem legyen ugyanolyan piac mint a Commodity-knek! A láthatatlan bolygólakó "pórnép" szedje össze a cuccokat, és ugyanúgy vehessek belőle mint aranyat, ezüstöt stb! Ez az alkatrészekkel (ócskás, űrhajóbontó) és az adatokkal is ugyanúgy működhet. Persze így felvetődik hogy akkor minek kellett az új cuccokat bevezetni? Hát igen: minek? Sőt, ahogy elnézem, már a régi alap Commodity-ket is legalább a duplájára bővítették, na az is teljesen felesleges volt. Itt egy példa, tényleg, de TÉNYLEG érdekel valakit ez a sokféle vacak amit úgy kellene árulni összefoglalva hogy MACHINERY és kész? :
Articulation Motors;Atmospheric Processors;Building Fabricators;Crop Harvesters;Emergency Power Cells;Exhaust Manifold;Geological Equipment;Heatsink Interlink;HN Shock Mount;Magnetic Emitter Coil;Marine Equipment;Microbial Furnaces;Mineral Extractors;Modular Terminals;Power Converter;Power Generators;Power Grid Assembly;Power Transfer Conduits;Radiation Baffle;Reinforced Mounting Plate;
Skimmer Components;Thermal Cooling Units;Water Purifiers
Jó, legyen 3-4 féle, de nem ennyi... Tényleg kíváncsi lennék hogy vajon hány CMDR figyel oda ezekre...
Annyi a korlátja, hogy a hajó befoglaló téglatestjébe nem léphetsz be, és egy bizonyos távolságnál távolabb (szintén egy téglatest) nem mehetsz.
Amikor átlépsz a kamerába, akkor a hajód ugyanazt a mozgást vagy cselekvést folytatja, ami közben átléptél - tehát ha épp forogtál, akkor továbbra is forogni fog, és ha tüzeltél, akkor tüzelni fog - és minden további nélkül megsüti a hajót, ha nem kapcsolsz időben vissza 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.01. 20:57:42
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.01. 20:44:31
Innen most egyenlőre megyek haza, felmarkolom a soksok zöldhasút, és majd kezedek valamit, de ezt a hajót úgy tervezem nem fogom sem javíttatni, sem semmit csinálni, hogy megmaradjon így ahogy van.
De az biztos hogy egy darabíg nem megyek messzire, aztán kitudja...
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
Képeknél használhatnád a spoiler gombot, így is elég hosszú a lap.
Üdv a központból <#wave>#wave>
3,4) Több száz cuccuk van az összetalálkozóknak, abból lehet csemegézni. Én pl. úgy szereztem iront, hogy láttam egy játékost (együtt dokkoltunk), megkérdeztem, neki meg szulfúr kellett. Nem olyan bonyolult.
Az Elite 1-ben meg volt oldva. Az X3-ban azt vettük alapul. Ezek random generátorral működtek kis oddszal, multiban már simán meg lehet oldani beviszed-megveheted jelleggel. Tehát amit a játékosok behordanak, azt meg lehessen venni, az ára természetesen a mennyiség szerint alakuljon (tőzsdei árazásra legegyszerűbb módszer a súlyozott átlagár, mint az életben is). Mindenből van bőven ahogy elnéztem, de nem minden-mindenkinek. Amennyivel többet lehet találni, ellensúlyozza azokat a vásárlókat akik csak vásárolnak (mint a valós életben a fogyasztói társadalom), paraméterezés kérdése mennyi legyen. Akár futás közben is, tehát valamikor túltermelés van, van amikor hiány. Nagyon egyszerűen és gyorsan le lehet ezeket programozni, mert lehet építeni az alapokra. Csak akkor nem, ha egy egyszerű igényre ráötletelve egy hatalmas fejlesztést generálunk. És ez a frontierre sajnos jellemző. Csak annyit kellene megcsinálni amivel az igényeket kiszolgáljuk ill. jelen esetben a játékélményt előállítjuk, többet nem, mert mindig ez az eredmény. Pl. számlázó, bérszámfejtő, könyvelő programnak nem kell tudnia atomrakétát indítania. Biztos meg lehet csinálni, de az a hatékonyság ellen lenne. És ez a lényeg. Ha picit ötletelnek, egyszerűsítenek piszok könnyen meg lehetne oldani, akár még egy sima fixálás keretében is, szerveroldalon, mert a kliensnél tulajdonképpen minden adott.
A lakott rendszerben lévő távoli állomások pont jók erre a felületre, már eleve megvannak.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.06.01. 20:20:54
Hát nagyon ovatosan fogom kezelni, igyis elég hadviselt a verdám 😊
1) legyetek kb. ugyanott (alap gondolat, hogy mondjuk az adott Engineernél)
2) legyetek online mindketten - mondjuk Openben vagy azonos privát csoporton belül.
3) én keressek olyasmit, amit neki van, és ő keressen olyasmit, ami nekem van
4) hajlandó legyek és hajlandó legyen cserélni valamilyen arányban
- ezeket összeszorozva nagyjából elvétve sikerülne egy olyan esetnek kijönnie, hogy létrejön egy csere.
- ráadásul, ha van egy "lövöldözős" játékos, ahogy írod az nem fog nekiállni csak azért scoopolni dolgokat, hogy cseréljen (esélyes, hogy nem is akar ilyesmivel foglalkozni) - maximum a szkenneléses adatok jönnek össze neki, és azokból bőséges túlkinálat lenne így, vagyis kialakulnának "árfolyamok"
Vagy egy aukciós házzal megoldani a dolgot, hogy ne is kelljen online lenni? Esetleg Belevenni a pénzt is (Cr-t természetesen, nem valódi eurokat)? Abban a pillanatban lennének olyan gazdag játékosok, akik mindent felvásárolnak, mert összefarmolták a pármilliárdjukat a Robigoból, és mostantól a keresettebb, ritkább matériákat fogják azonnal lestoppolni, akár több accounttal is, és felverve az árat haszonnal árulni.
Beszélgettünk már streameken erről, és nem találtunk olyan módszert, amit nem lehet egy villanás alatt kihasználni pár olyan szándékú usernek, viszont elég "nyitott" ahhoz, hogy ne legyen nagyobb nyűg adni-venni-cserélni az ilyen matériákat, mint elmenni és megkeresni magad... Lehet, hogy van jó megoldás, de hogy nem olyan egyszerű, mint elsőre látszik, az is biztos.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.01. 19:39:00
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.06.01. 19:02:05
Az érem másik oldala, hogy abban igazat adok neked, hogy miért nincs megoldva ezeknek a kereskedelme, miért kell a játékos kezét, őt egyáltalán nem érdeklő dolgokkal megkötnie. Vannak ugye a lövöldözős típusú játékosok, és vannak a békésebb (mondjuk ők a gyűjtögetők) típusok. Most az az alapvető logika, hogy a gyűjtögető játékos tudja könnyedebben fejleszteni a hajóját, pedig neki lenne a kisebb szüksége erre. És a lövöldözős kollégát belekényszerítik egy olyan helyzetbe, amit nem szeretne. És arról az oldalról nézve, így egy használhatatlan félkész terméknek néz ki. Pedig a spéci cuccok kerekedelméből olyan fícsört lehetne összedobni, hogy ihaj. Ami amúgy az Elite 1-ben meg is volt oldva. Vagy megint csak példának az X3-at (azért ezt mert abban éveken keresztül fejlesztettem is), ott úgy oldottuk meg pl. hogy ne legyen mindenkinek photo cannonja, hogy a fegyvergyárakat (és majd az összes spéci haditermékeket előállító gyárakat) direkt nem láttuk el nyersanyagokkal. Hiába volt belőlük sok, gazdaságilag mind haldoklott. Minél magasabb szintű volt, annál jobban. De volt négy megoldás: vagy feltápolod nyersananyaggal a gyárat, vagy építesz saját gyárat, vagy keresed, hogy hol van éppen egy-egy darab, vagy elmész lőni magadnak. És itt választhatott a játékos, melyiket szeretné. Nehéz volt megcsinálni? Nem, mert eleve benne voltak ezek a lehetőségek a játékban, csak pár feltételt kellett beírni pár helyre.
Egyébként openben, hozzá tudsz jutni, cserekeskedelemmel is, egyesekből a szükség már kihozta ezt.😊 Van akinél ásványból van sok, míg másoknál materialsból.
De ugyis gyorsabb vagyok, minden feleslegest kihajítottam már

Akik nem tudnak ölni, mindíg áldozatúl esnek azoknak, akik tudnak!
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.01. 14:34:40
2) nyugodtan ott hagyhatod, én hétvégék végén le szoktam szállni, hét közben ott pihenünk 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.01. 14:21:55
1. A Merope 5c-n azon a "bizonyos" helyen kívűl van valahol még Meta All?...mert gondoltam ma szerzek én is, de lelegelték már....
2. Ha bolygón leszállva ott hagyom a hajóm, lesz baja, ha kilépek és csak pár nap után lépek be ismét?
Köszi!????
"Ha a galaxistérképen MAXIMÁLISAN ránagyítunk a SOL-ALFA rendszerekre, kb 16 cm-re lesznek egymástól, a csillagok ~5 mm-esek. Így a Proxima ~7 mm-re lenne az Alfától, tehát a maga tizenegynéhány ezer csillagászati egységes távolságával ÉPPENHOGYCSAK ELKÜLÖNÜL a főcsillagtól!! Ehhez képest az 500ls azaz ezer AU-s távolság KEVESEBB MINT EGY MILLIMÉTER LENNE!!!
Tehát az egy rendszert alkotó csillagokat, amik ráadásul a galaxistérképen olyan közel kerülnek egymáshoz hogy KITAKARJÁK egymást (észre sem lehet venni a kisebbet!, ki sem lehet jelölni!), valóban biztos nagyon okos dolog külön feltenni... <#taps>#taps> "
Mérnökök: tegnap estére, összesen 4 nap alatt sikerült összeguberálni az első fejlesztésre valót. Mondanom sem kell hogy nem vagyok tőle boldog. Ami még szomorúbb, hogy a begyűjtött anyagokból (mindkét tároló kb félig van) a már korábban is lehetséges tuningolások közül EGYETLEN dologra, a kis kaliberű lőszerre jött össze az első és a második szintre való anyag. Ha ez így marad, akkor érzékeny búcsút intek az autóversenyző életmódnak, mert nem vagyok hajlandó hónapokat a felszínen vezetgetni egy ŰRHAJÓS játékban. Ha ennek fontos szerepe van, akkor KELL ennek is egy átkozott PIAC, ahol én aki a csillagok között repkedek, meg tudom venni az anyagokat azoktól, akik a porban Colin McRae-znek.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.01. 10:30:24