23609
1418743729.jpg
  • s_andras
    "végignyálaztam a komplett rendszert és az istenért sem találtam meg" : lehet hogy olyan küldi volt aminél muszáj a csillag melletti NAV BEACON-t leszkennelni mert az fogja megmondani hogy melyik égitestnél kell keresni a cumókat.
  • MerlinW
    Most vettem magamnak egy Adder-t, jobb mint az alap sidewinder:) Mondjuk már belejöttem a harcba, magas rangú hajókat is szétszedtem az alap F/G-s kis pulse cannon-jaimmal miután kiráncigáltak cruise-ból:) Ma csak egyszer haltam és 200k-t szedtem össze, mondjuk madjnem mind NPC bounty-kból, küldetést csak egyet sikerült megcsinálnom.

Pont ez az amivel még mindig bajaim vannak a quest itemek megtalálása, hogy miért csak cruise módban látok dolgokat normál módban miért nem. Szóval ez még fura.
    Volt mikor kihuppantam egy rendszerbe és a csillag mellett szólt, hogy a közelben van valami quest cumó, míg máskor végignyálaztam a komplett rendszert és az istenért sem találtam meg amit kellett volna:)

A játék lassú, kicsit néha túl lassúnak is hat, de alapvetően tetszik, igaz még csak az első két rendszer között kolbászolok 8 órája:)
  • Fenimor
    Amen
  • Dzsini
    Talán a leghasznosabb tanács, amit én kaptam a játékkal kapcsolatban akár itt, akár máshol: ne siess.
    Nincs verseny, nincs semmi "végcél". Ez egy nagyon régimódi játék ilyen szempontból. Válassz magadnak tennivalókat, és ami tetszik, azt csináld addig, amíg tetszik. Nem "kell" semmit se csinálni csak azért, mert mások azzal foglalják el magukat, vagy mert azzal gyorsabban, hamarabb érhetsz el valamit. Magadnak írod a játékosod történetét, ha szerepet akarsz játszani azt is megteheted, foglalkozhatsz a lore-al, részt vehetsz különféle közösségi eseményekben, de ha úgy döntesz, mindezt figyelmen kívül is hagyhatod.

A pénz igazából egy dolog miatt fontos: MINDIG legyen annyi tartalékod, ami az újravásárláshoz kell. Ne repülj olyasmivel, amit nem tudsz kifizetni. Minden, ami efölött van, már a szórakozásodat kell, hogy szolgálja.
  • Dzsini
    Itt a topicban is többen vannak, akik aktívan Openben játszanak, mert nekik úgy az igazi - és azért a közösségekkel beszélgetve sem általánosan elterjedt a "most szétlövöm az arcod mert csak" stílus. Persze ott van a Smiling Dog Crew, akik csakazértis ilyenek, de nélkülük is kevesebb lenne a játék.
  • Dark Schneider
    ha közel van, az valóban még jobb taktika. amikor még féltem az interdiction-öktől, én mindig homlokegyenest futottam.

a solo-t nekem kissé sivárrá teszi a tudat, hogy tökegyedül vagyok, jobb a közérzetem az üres ikonoktól a radaron. a világ ugyanaz, de szerintem egy rakás jó sztorit hagy ki az, aki csak solo-ban játszik.

a másodpilótához: reméltem, hogy az anyóson fog ülni, mert így akkor majd a padlón is dobognom kell, amikor óbégatok neki, hogy nem azért fizetlek, hogy ott üldögélj egész nap, léhűtő!

• Dzsini
    Én annyit módosítanék a dolgon, hogy miután megadod magad az interdictnek, akkor az ellenfél mellett kell elhúzni teligázzal, mert akkor neki plusz időbe telik, mire utánad fordul és elkezd gyorsítani, és ezzel lehet pár másodpercet nyerni. És igen, a high wake (tehát más rendszerbe ugrás) gyorsabb - jól működhet az, hogy megérkezés után becélzol a galaxy mapon egy szomszédos rendszert, majd ha gond van, akkor 2 gombnyomásból (következő rendszer a sorban - ugrás) már menekülőre is lehet fogni.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.28. 17:24:16
  • Dzsini
    Sajnos vannak, akik noobokra vadásznak - és vannak, akik a noobokra vadászókra vadásznak :)

De nyugodtan lehet a Solot vagy valamilyen privát csoportot (pl. az említett Mobiust) választani, ugyanaz a világ.
  • MerlinW
    Köszi, hasznos tanácsok:)
  • Dark Schneider
    igen, open-ben van rá esély, hogy valami suttyó szó nélkül ledarál, de a legtöbben jó arcok.
    amikor kirángatnak supercruise-ból, ne próbáld elkerülni, tedd a gázt nullára és hagyd, hogy kiessen a hajód (ha elveszted a manőverezős minijátékot, kontrollálhatatlanul pörögve esel ki és lassan hűl vissza az fsd, garantált előnyben az üldöződ). szóval amint kiestél supercruise-ból, teljes gázzal előre, boost-olj, mint az őrült és amint lehűlt az fsd, azonnal ugorj egy másik rendszerbe. ha csak simán supercruise-ba ugrasz vissza, az lassabb (és könnyebben kap el ismét a kolléga). ha sikerül lőtávolba érnie ugrás előtt, használj chaff-et.
    a solo mellett opció lehet például a mobius nevű privát csoport, elég sokan vannak és majdnem biztosan nem ölnek meg ok nélkül félkegyelműek, legfeljebb npc-k.

Utoljára szerkesztette: Dark Schneider, 2016.09.28. 17:18:37
  • MerlinW
    Természetesen az alapokra értettem. Kontroll, navigáció, le/fel szállás, dokkolás, stb. Most már a scoop is hibátlanul:)
    Viszont az emberi tényező itt is gáz... nagy nehezen másfél óra bóklászás után megtaláltam egy kért black box-ot, már majdnem megérkeztem vele freeport-ra, erre egy játékos konkrétan 2 lövésből szétszedett. Nem ez volt az első eset (ami 4 óra játék alatt gáz), hogy a veteránok arrafelé vadásztak. Lehet solo-ban fogom játszani, mert ez így nem pálya, így nem lehet fejlődni.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.09.28. 16:24:40
  • Dzsini
    Meet the Community

és egy kis gejzírezés-kristályozás
  • Dzsini
    Nyugodtan hagyhatod kipukkanni, és kizavarsz egy újat. Az a dolga, hogy az utolsó pillanatig sebezzen vagy feltartsa a téged üldözőt, azért van belőle 6-8-10 egy "adagban". Egyébként van visszajelzés, ezen a videón látszik bal oldalon az adatjelzés fölött a "másik" hajó állapota (ha vadászban vagy a főhajóé, és fordítva).
    Ezt mondták, hogy egyelőre egy ad-hoc elhelyezés, majd még javítanak rajta, most belelóg a feliratokba.
  • Amergin
    Fighterek témája: van valamilyen visszajelzés a hajón, hogy a fighter hogy áll életerővel? Mikor kezd már szétesni, hogy akkor gyorsan vissza lehessen hívni? Mert akkor úgy tudom ismét 100% életerővel lehet kibcsátani újra. Vagy rosszul tudom?
  • Dzsini
    2 órából megvan a lényeg, én meg itt járok 1000 óra körül, és még egy csomó olyasmi van, amibe bele se kóstoltam... látszik, hogy másképp játszunk :)

állomások bejárata mindig az "anyabolygó" felé esik, és minden állomás mindig a bejárat felől tekintve ugyanarra forog. a szögletes-lapos bázisokat becélozva a bal alsó hologramon még nyilak is mutatják, hogy melyik oldal felé esik a bejárat, és az állomáson lámpák is jelzik, hogy melyik az első oldala
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.28. 05:25:49
  • MerlinW
    Köszi!
  • s_andras
    Cargo Scoop
    Akkor biztonságos a SC-ból való kilépés amikor eléggé le vagyunk már lassulva. Ez a kék zóna a bal alsó sarokban lévő SPEED csíkban.
    A fények semmit sem számítanak.
  • TokraFan
    Jól gondolod, behúzza a cuccot (pl. bányászásnál, vagy roncsokból kiguberált akármiknél stb.).
    De ne gondold, hogy egy küldetésből mindent láttál, ez nem NMS. :-) Majd úgy 400-600óra után jön el a pillanat, amikor elfogynak a célok.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.09.27. 23:25:31
  • MerlinW
    Nem olyan vészes, 2 óra alatt felfedeztem a lényeget, megcsináltam egy küldetést - szomszédos rendszerbe kellett szállítanom infót. A legtöbb időt két dolog vette igénybe, egyik amíg rájöttem a különböző sebességfokozatokra és az azokkal változó navigáció rejtelmeire, a másik meg hogy megtaláljam Azeban city bejáratát. Basszus ha nem keringtem a bázissal vagy 10 percig akkor semeddig :D

Három kicsi kérdés: cargo scoop azmiaz, mitől függ hogy biztonságos-e a kilépés a jumpspeed-ből, illetve hogy a cookpit fények számítanak-e silent módban, vagy csak esztétika?

Szerk: belegondolva a scoop gondolom valami kütyü ami behúzza a rakományt az űrből, de lehet tévedek.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.09.27. 22:27:55
  • Dzsini
    A Horizonst indítsd-használd, a sima ED-t most már csak akkor érdemes indítani, ha pl. valami bug miatt beszorulsz egy bolygóba - ekkor mivel a sima változattal nem lehetnél ott, automatikusan kirak a bolygó köré :) (ez 1 év alatt talán 2x fordult elő itt bárkivel)

Plusz a sima változatból még van 32 bites indító, ha bárkinek esetleg még szüksége lenne rá.

És most irány az összes tutorial, mert anélkül elveszel :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.27. 20:36:32
  • s_andras
    Néha jól jön. Pl a felszínen vagy, de jobb lenne hirtelen felkerülni az űrbe: kilépés után az alapot kell indítani.
  • MerlinW
    Megvettem a játékot, steam felajánlja hogy az ED-t vagy az ED Horizons-ot indítsa. Ez mi ez? Ketté van szedve az alapjáték és a kieg?
  • Dzsini
    Nem üldögél ott, lent van a "vadászhangárban". 2.3-al jön a multicrew, és az ülésekben a többi játékos pilóta ül majd.
    ... amihez jár majd a pofakészítő, és az npc arcokat már 2.2-ben is lényegesen "élőbbé" tették:
  • Dark Schneider
    egy kérdés azokhoz, akik bétázzák a 2.2-t: a felvehető npc pilótáknak van 'fizikai' modellje, aki ott üldögél az anyósülésen az 'anyahajón'?
    gondolom nincs, de jópofa lenne.
  • Dzsini
    repülarepüla...

plusz egy kis gejzírvideó az elitemeet-ről: https://streamable.com/nurm
  • Dzsini
    Október végét jelölték meg az előzetesek során.
  • Amergin
    Mikor várható, hogy az új verzió élesedik?
  • Dzsini
    Nekem a lenti összeg bő 4000 leadott rendszerből jött össze, és 94 milliós bevétel lett végül (214 millión állt meg a számláló).
  • Janicsillagasz
    Én a 4 hónapos utamról visszatérve, alig 37 milla fogadott.... bár nem a pénzre mentem rá, mindent szkenneltem ami csak elém került, még a 600.000Ls-re lévő magányos Y csillagot is, de ennél kicsit többet vártam volna :(
    Gratula a 150 milláért!
  • WarHead
    Sziasztok!
    Megvan a 2. EliteMeet Budapest dátuma, 2016. október 9-én kerül megrendezésre.
    Bővebb információt itt találtok: http://elitedangerous.hu/elitemeet-budapest-megvan-a-pontos-datum/
  • TokraFan
    Mennyei!
  • MikX
    Én obsidian-t szoktam nézni, ő is azt mondta az egyik videoban, hogy nem talált még, azért ez jó, hogy nem tolják túl a dolgot. Viszont az "új" cqc-ből behozott állomások frankók, meg a tourist beaconök is tetszenek.
  • Dzsini
    Még egy kis bíztatás: beszélgettünk ma reggel CMDR Josh Hawkinssal, azt mondta, hogy a hétvégén 6 órán át rohangált különféle holdakon meg bolygókon a bétában, hogy gejzíreket találjon a videójához, sikertelenül.
  • PLaci #12196
    Szerintetek mennyi esély van rá, hogy ennél is jobb számokat dobjon a gép? :D

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Nekem már a 1167.51 is tetszik. :D:D:D

• MikX
    Hehh? :o
    Elég érdekes, nem elég a targoidokon agyalni, most mégvalami? :)
  • Dzsini
    Videók az Elite Meet-ről

• Dzsini
    Feltúrták a 2.2 béta fájlokat -organikusok, "ősi" dolgok, ilyesmik... ezekből nem biztos, hogy minden használatba kerül a 2.2 során, de a fájlok már bekerülőben vannak. Plusz Braben emlegette az "archaeológiát", mint egy közeli célt. Tennivalók a felfedezőknek?
  • Dzsini
    Olyan 150 millió körül adta meg, most 200 felett járok, és még adogatom le... :)
  • MikX
    Gratula!

Én most pioneer 1% on vagyok, van még hárta...
  • Dzsini