23609
1418743729.jpg
  • Dzsini
    Nem véletlenül mondtam :)

Jó szórakozást hozzá, a kezdő hajót ne sajnáld akárhányszor kipukkasztani, amíg nincs benne plusz alkatrész, addig ingyen pótolható.
  • Amiga
    Tegnap este megvettem. :-)

Ma az első dolgom volt hozzá nyomtatni egy kontroller layout-ot, mert az irányításban teljesen elvesztem. Felszállás után két perccel azon kaptam magam, hogy fejjel lefelé fekszik az űrhajóm a bolygó felszínén, alig bírtam felszállni.
    Már most látom, hogy van a cuccban kraft, de eltart egy darabig, míg csak az alapokat kitanulom majd, az a gyanúm. Nem fogom megúszni a tutorial mission-öket. :-)
  • Dark Schneider
    csúnyán el tudja kapni az embert ez a játék.
    amikor a városból kiérve gyorsítok az autóval, hallom a fejemben a csipogást, ahogy visszaszámol az fsd. a benzinkútnak már a tábláját elég meglátni ahhoz, hogy a belső hang elkezdje spammelni, hogy fuel scooping. munkában érvekkel meggyőzve egy csökönyös kollégát - target shields offline. és így tovább.
  • Amiga
    Rálestem youtube-n, nem semmi. Köszi a tippet.
  • Dzsini
    Oolite még jó remake/újragyártás, ott a közösség igen rendesen kipofozta a dolgot.
  • Amiga

Yepp, Amiga Rulez! :-) Na majd olvasgatok. :-))

Amúgy kijött ALITE néven a Frontierre hajazó rajongói remake Androidon, azzal elszórakoztam mostanában... Hát, azért nem kis minőségi előrelépés lesz ez. :-DDD
  • Fenimor
    Én még anno' egy "Amiga 500" masinán toltam, de szép idők voltak!
  • Dzsini
    Akkor ha már régi Frontier - olyan rég volt, és még mindig fantasztikus:

kicsit újrahangszerelve szimfonikusokkal, van eredeti zenével is.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.03. 15:01:15
  • s_andras
    AMIGA Rulez! Én is azon toltam a legtöbbet. Aztán évekig figyeltem a néha felbukkanó hírmorzsákat a 4. részről, de végül lemondtam róla. Aztán az E:D megjelenése előtt pár hónappal került elém hogy már bétázzák: nem akartam hinni a szememnek.
    Elég gyökeres változások vannak a régihez képest, csináld végig a gyakorlásokat, és nézz sok YT videót. És persze bátran kérdezz!
  • Dzsini
    Az elmúlt pár hét termését itt a topicban olvasd át, többek között MerlinW is most kezdett neki a játéknak, csomó hasznos alapinformáció elhangzott itt mostanában. (a többi meg a most októberben várható 2.2 frissítést részletezgeti - mi változik, hogy változik)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.03. 14:49:38
  • Amiga
    :-D Szuper, köszönöm szépen!
  • Dzsini
    Itt van közösségi "kockáspapír" a #12289 -ben :)
  • Amiga
    Igen. :-)

Kezdettől azt szerettem benne, hogy gyakorlatilag igazi sandbox, a végtelen űr és Te. :-)

Emlékszem, mennyit güriztem, hogy összejöjjön a Panther Clipper ára. Meg hány kockás lapot írtam tele a legjobb trading route-okkal. Kockás lap ebből már valószínűleg nem lesz, de a kapitány végre visszatér a hídra. :-)
  • Dzsini
    Te ismered a régit - ilyen szempontból ez hasonló - nincs "sztori", nincs "ezt kell csinálni" - kapsz egy hajót, egy kis zsebpénzt, aztán csináld meg a szerencsédet. #12226
  • Amiga
    Király. :-)

Húsz éve csak egy álom számomra visszatérni az ELITE-be, el sem hiszem, hogy hamarosan valósággá válik.
  • Dzsini
    Elég korrekt tutorial küldetéssorozat (és youtube-on pár kapcsolódó tutorial video) van, ami megtanítja a leginkább alap dolgokat.

Utána pedig a játék elengedi a kezed, és hajrá, tied a világ.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.03. 14:25:47
  • Amiga
    Ha minden jól megy, ma este boldog ELITE-kalandor leszek én is és az Amigás Frontier után végre visszatérhetek az űrbe ebben a csodálatos világban.
    Igaz, Xbox-on, de a játék itt is ugyanaz. Tudnátok ajánlani valamilyen jó összefoglaló-oldalt, ahol az alapoknak egy kicsit utánanézhetek? Vagy a játék megfelelő oktatómóddal rendelkezik? :-)
  • MerlinW
    Köszi:) Az első mérnök már majdnem megvan - meglepetés - a bounty-s srác az:)
  • silverchain
    Ok, köszi a válaszokat, ez érdekes.
  • Dzsini
    Ja, és lassan érdemes behaverkodnod pár mérnökhöz, érezhetően javíthatnak pár eszközödön, és plusz célokat adnak a lövöldözés mellé :)
  • Dzsini
    keresgélésre, hogy hol mit kapni - máskor így egyszerűbb. És vásárláshoz ajánlott a Li Yong-Rui által uralt rendszerekbe menni, ott 15% kedvezmény van mindenre. Eladáskor pedig minden alkatrészt külön, és végül az üres vasat.

E-C-A a normál súlyú eszközök, D a "lightweight", B a "hardened" - és igen, nagyjából az A és a D a legtöbbször hasznos, belső cuccoknál azok közül, amik 0 tonnásak (pl. Fuel Scoop) a B is jó, mert nem sokkal gyengébb, mint az A, viszont sokkal olcsóbb.
    (és a legnagyobb hajókra pár cuccból van 8-as :) )

buildről: szerintem nem kell a mirrored páncél, bőven elég a military - többet véd lézerek ellen, viszont fogsz bőven kinetikus találatot is kapni.
    szenzorból szerintem elég a D, ha bent vagy a bunyó sűrűjében, annyira mindegy, hogy 2 kilométerrel messzebbre látsz...

fegyverekből csupa fix? ilyen jól célzol? a gimballed kicsit kevesebbet sebez, viszont van egy kis mozgástere - én szeretem a szimmetriát, 2 burst lehet, hogy kényelmesebb (vagy akár sima pulse, bőven jók azok is)

az egyik shield booster helyett egy Point Defence nagyon jól jönne, elég tisztességesen puttyogtatja le a rakétákat, nagyon hasznos

így hirtelen reggel álmosan ezek tűntek fel - majd jönnek a többiek, és még jobban ízekre szednek :)
  • MerlinW
    Átutaztam a fél galaxist (mármint komolyan, 5 órán át ugráltam érte), mire találtam Diamondback Scout-ot, de megvan. Útközben lőttem magamnak 12 millát a Viper-rel:) Node a lényeg a lényeg, összeraktam egy ilyen build-et. Eleinte úgy gondoltam, hogy a modul rangok normálisan F-től A-ig mennek 1-től 7(?)-ig, de azt vettem észre, hogy ez nem így van:) Mármint oké, hogy a B meg a C erősebb, mint a D, de 2-4x nehezebbek. Osztottam, szoroztam és az jött ki számomra, hogy alapvetően csak az A és D-nek van értelme. Persze a pénz nagy úr, így be kellett tennem pár C-t.

Jól látom a helyzetet?:) (direkt nem olvasgatok wikiket, meg tutorial videókat/oldalakat). Van valami építő jellegű kritika a build-del kapcsolatban? Vadászat a cél, nincs rakterem.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.10.03. 03:55:53
  • s_andras
    Már megint az történik hogy harcolok egy háborúban és emiatt csökken a repum annál a frakciónál amelyik MELLETT vagyok. Akiket lövök, ott meg meg sem moccan.

Szerk.: ..ééééés lehet hogy azért mert felvettem jó sok küldetést is ezzel kapcsolatban, de mivel 3 órán át tűzszünet volt, néhány ezek közül lejárt?...
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.10.02. 19:08:01
  • MikX
    Azért egy box360 kontroller erősen javallott lesz szvsz, ha egy hotast nem is akarsz rá szánni.
    Már kontrollerrel is erős előrelépés nem is ergonomiában, hanem könnyebben tudod használni a vertical thrustereket, meg majd flight assist off-on taktikákat, plusz közben powert ideoda kioszani
  • Dzsini
    Powerplay az végjáték, ha már nem tudod mire költeni a pénzed - ne foglalkozz vele egyelőre. Csak sokkal több ellenséges hajót szabadítasz magadra (plusz NPC-ket spawnol, és előnyt nem tudsz belőle ilyen korán csiholni)

Birodalmi rendszerekben kell küldetéseket teljesíteni birodalmi beállítottságú cégeknek, birodalmi bountykat leadni, ilyesmik. Ettől növekszik az elfogadottságod és a reputációd a Birodalomnál, és ha 100%, akkor meg fognak jelenni a "birodalmi előléptetés" küldetések - ezekből megcsinálsz egyet, megkapod az új rangot, és nullázódik a százalék. A harmadik rangig kell náluk eljutni.
    (az ajánlások a wikin elavultak)

Ja, és repülésnél - főleg csatához - érdemes megtanulni és aktívan használni a flight assist kikapcsolását, jelentősen növeli a hajók mozgékonyságát.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.02. 18:15:01
  • MerlinW
    Jaja, Imperial Courier a cél. Mit kell tenni hozzá? simán birodalmi rep-et gyűjteni? Illetve melyik frakcióhoz érdemes csatlakozni? Jelenleg még nem választottam.
  • MerlinW
    Én is bill egérel játszom, és nincs sok gondom. Kicsit szokni kell.
    Bill kiosztást viszont szinte teljesen át kell variálni. Nálam pl így néz ki:

w - thrust forward
    a - yaw left
    s - thrust backward
    d - yaw right

q - roll left
    e - roll right

c - thrust down
    space - thrust up
    x - stop

egérgörgő throttle up/down
    bal klikk - elsődleges tüzelés
    jobb klikk - másodlagos tüzelés
    ctrl - boost
    shift + WAD - energiaelosztás, shift + S a balanszolt
    tab - célpont befogás
    j - jump
    shift + j - free jump
    shift + h - hyper jump
    page up/down - radar zoom
    delete - silent mode
    home - cargo scoop
    alt - free look
    l - landing gear
    n - fegyvercsoportok közötti váltás
    y - flight assist on/off

egér beállításokban állíts be egy kicsi deadzone-t, illetve van egy kapcsoló az indikátorhoz, az is ajánlott.

kb ennyire emlékszem most így. Lényeg, hogy egy kézzel minden manőver elvégezhető. Kis gyakorlást igényel.

Ha sikerül lelőnöd 1-2 master/dangerous/deadly szintű AI hajót, akkor szerintem nem sok gondod lesz, tapasztalatom szerint "deadly" AI kilövéséhez igen aktív evade képességre van szükség, mindezt sidewinder-rel türelemre és kitartásra :) Persze nem kell ezt csinálni, ez a fajta kihívás csak az én kis Dark Souls által ápolt lelkemet simogatja:)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.10.02. 17:01:27
  • Fenimor
    Köszönöm a választ!
  • KiruHoshino
    Már régóta megvan a játék, de mivel billentyű + egér kombóval játszom. Kérdés, hogy így milyen esélyeim lennének harcban? Itt nem PVP-re gondolok.
  • TomStorm
    Oké,nem láttam nem hallottam semmit!Köszi:)
  • MikX
    Automata. Bekell célozni az ojjektumot, és közeledni. Méretétől függ hogy milyen messziről kezdi el.
  • MikX
    Hát ez megvan, én akarok mindenből.
    Van már pár a gyűjteményben.
    Swinder, viper mkIII-IV, addler. Hauler, vulture, ferde, konda, dbx, asp, eagle.
  • Fenimor
    A "Detailed Surface Scanner" automatikusan teszi a dolgát, vagy ott is kell valamit nyomkodni?
  • Roger6
    Mondjuk lehet cél minden hajóból egy darab, és akkor jól jön :)
  • MikX
    Hát csak hogy probàltam. Nekem nem jött be, el nem adtam, ott porosodik valahol :)
  • Dzsini
    ha ilyen árkategóriáról van szó, akkor Fer-de-Lance
  • Fenimor
    Egyik sem, ezekre elég valamelyik kisebb vadász is!
  • silverchain
    Harc, lövöldözés, fejvadászat -ra Anaconda vagy Corvette?
  • Roger6
    A Vulture két large fegyverrel a legjobb RES hajó kezdőknek. Két Pulse-al pl. addig vagy kint RES-ben, amíg a kezedbe nem olvad a botkormány. Nem hogy nem egy árkategóira Ferdével, hanem a két véglet szinte. Pár millióból feláll egy fullos Vulture, míg Ferde 120+ millió amíg fullos, nem is értem mit keres egy mondatban a két hajó.
  • MikX
    Vulture? Eeh én egyszer vettem, azota se nyultam hozzá.
    Nekem inkább ferde, bár az már nem az az árkategoria, de annál számomra nincs jibb hajo. :)