ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.31. 11:36:57
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Annyi minden változott a béták során, nem találtam nembétás screenshotot itt munkahelyről keresgélve.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.31. 11:19:37
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Jó, most is így néz ki, de te ezt most hogyan értelmeznéd?😊
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.05.31. 11:18:09
szerk: nem úgy van - legalábbis ez alapján a kép alapján (de ez még a bétából van)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.31. 11:14:45
A küldiket elég alaposan átdolgozták, inkább az lesz szerintem a probléma.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.05.31. 11:09:03
Az indiánok pedig most jönnek 😉
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.31. 09:58:49
Szóval ennek játékmechanikai oka is van, és ez nembaj, mivel ez egy játék 😄
Nyilván ha tudományosan nézzük, akkor egy olyan teknologiával amivel a fénynél gyorsabban képesek vagyunk utazni, azzal már a saját galaxisunkat ismernünk kell.
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2016.05.31. 09:50:20
Akik nem tudnak ölni, mindíg áldozatúl esnek azoknak, akik tudnak!
Ha valamelyik frakciónál nem ismernek, nem dolgoztál még nekik, akkor lehetsz a Birodalom legnagyobb csodája, akkor is tojnak rád, nem fogsz fontos feladatokat kapni.
Nézd meg a képeket, hogy melyik frakció ajánlotta fel azokat a "nagy Cr-hozamú" küldetéseket, és annál a frakciónál jelentkezz munkára, szépen dolgozd fel náluk a reputációdat, és számodra is meg fognak jelenni a jobb feladatok.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.31. 09:45:12
Viszont akkor lehet az a gond, hogy más Uralkodó "alatvalója" vagyok, nem "P. Antibácsié"....igaz nem vagyok Hostile, vagy ilyesmi...
Akkor ha esetleg szabadúszóvá válok az segíthet?, vagy álljak át?
A küldetések már nincsenek normál ranghoz kötve, csak ahhoz, hogy milyen viszonyban vagy a frakcióval (aszerint más tárgyal veled, és más jellegű munkákat kapsz - az igazán fontos melókat nem fogják "kívülállókra" bízni).
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.31. 09:36:53
Bezzeg a 200 Ls távolságon belül amikor már majdnem ott voltam 2x próbáltak kiszedni SC-ből..pedíg üresen mentem....
Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2016.05.31. 09:30:27
Az Elite vadnyugati felfedezős világa (nem csak a kereskedelem tükrözi azt a korszakot) viszont csak csillagtípus listát tud neked a galatikus térképen adni (bármelyik rendszerre ha ráállsz ott írja, hogy milyen fő csillagok vannak a rendszerben, a legnagyobbat pedig mutatja is), de akár a lakott rendszereken belül is van rengeteg olyan, amiről az Universal Cartographics "nem tudja", hogy milyen bolygók keringenek benne, és minden játékosnak újra fel kell fedezni.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.31. 07:40:52
Tehát az, hogy valami "külön csillagrendszer" vagy "azonos csillagrendszer" az simán csak játékfelépítési koncepció. De felmerült már többször a kérdés, hogy egy 300 ezer ls-re levő másodcsillaghoz miért nem lehet hiperugrani? Mert csak. Azonos rendszeren belül nem használjuk, és rendszerbe csak a fő tömegponthoz lehet érkezni.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.05.31. 00:40:22
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.05.30. 22:20:06
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.05.30. 22:12:00
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
De ha már oda tudunk ugrani ilyen pontossággal, akkor miért nem pozicionálunk picit arrébb? Sokkal unalmasabb lenne, így még 6000 ugrás felett is figyelsz hová "csapódsz" be. És itt sem érdemes telefonálni, azt már tapasztaltam.😊
Bár adott bolygok meg mindíg változó hogy merre vannak, aközpoti csillag viszont mindíg ugyanott van, persze ezzel lehetne számolni is igaz.
Lehet hogy tényleg olyan prózai oka van csak, hogy állatul néz ki mikor megérkezel és egy nagy izzó golyó van előtted 😄
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Jelenlegi teknologiával is csak azt tudjuk hogy a csillagok hol vannak, hogy annak milyen bolygói vannak, nem.
Szerintem ez inkább olyan nav beacon-ös játék. Na de ki az a marha aki olyan közel rakja? 100ls-el balra nem lenne jobb?😊
Volt még pár de ez a sorrend engem is megfogott.meg azokon már volt névtábla.
De most buktam 5milliót úgyhogy azt hiszem mára ennyi elég is lesz a high rez mókából
A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict
az a sok sok gázóirás a rendszeredben tetszik, nekem azok a kedvenceim, rengeteg képem van különféle mintákról...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
De rez-ben még 2wingben ölhető a dolog.
A beígért képek(spoiler alatt lesz a mobil netesek miatt)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
első saját névvel ellátott napocska
Lila köd a semmiben
Első rendszer amit én találtam meg(bubble-től kb 600ly-re
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2016.05.30. 19:56:47
www.pumaszallas.hu
sajnos vége - érdemes ránézni a Hammers of Slough csoportra néha, nagyon jó társaság szokott összejönni
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.30. 19:55:08
Film: Kontakt, Oblivion, 2001, Interstellar, de sok más is...
Sorozatból: Firefly, StarGate összes, esetleg az ős trek (TOS)
ON
És ugyanez van az FSD-vel is - szó sincs arról, hogy a linkelt egyenletekkel dolgozzon (és számolja a szükséges energiát vagy bármit), csak az alapötletet a mozgáshoz onnan vették.
A lassításra van amúgy magyarázat játékon belül, az FSD-be épített rendszer automatikusan lelassítja a hajót a közelben érzékelhető tömegpontoknál, hogy a kiugrás biztonságos lehessen. A mai modellek alapján az Alcubierre-meghajtásnál erre nem lenne szükség, el lehetne "száguldani" bármilyen tömegpont mellett tetszés szerinti sebességgel, és bármikor "megállni", hiszen a hajó konkrétan nem halad a saját buborékján belül, tehát nincs gyorsulás és lassulás. Viszont a játékban ez nem működne, így azt mondják, hogy az FSD meghajtó automatikusan fékez a kilépést elősegítendő (és azért sérülsz a játékban ha kipottyansz, mert túlságosan hirtelen a sebességváltozás). Itt van az, hogy a játékmechanika már felülírja azt, amit az eredeti modell mond. Ráadásul még gyorsulás és lassulás érzetét is keltik, még a bobblehead-ek is bólogatnak FSD közben 😊
Mindenesetre a játékban ez egy működő megoldás a bolygóközi utazásra, ami egy jelenleg működőképesnek tartott elméletre alapoz, tehát valami távolról hasonló majd egyszer valaha lehet, hogy létrejöhet majd (a NASA is foglalkozik vele, mint az ionhajtóművek utáni egyik lehetséges lépcsőfok, vizsgálják az ilyen buborékok létrehozását) - ezért hívom én ezt is "tudományos" alapúnak. Nem azért, mert bármilyen valós egyenletekkel dolgozik.
A bolygók, holdak, ilyesmik mozgásához viszont valószínűleg a Newton mozgásegyenleteket használják, mert azok elég egyszerűek és jól működnek. (és látszik a pályákon, hogy kéttest-megoldásokkal építik fel a csillagrendszereket, páran megcsinálták a számításokat az adatok alapján, és a helyükön vannak a dolgok - még arra is odafigyeltek, hogy a Naprendszer égitestei az órának megfelelő helyen vannak - bónuszként a Voyager 1 és 2 is, de igen kemény feladat megtalálni őket, kint vannak a bús.... ba)
A lassításra azért lenne magyarázat. Pl. a hajó pajzsa nem csak az ellenségtől véd meg, hanem van egy sokkal fontosabb feladata is. Magától az űrtől véd meg, ill. az ott leledző finomságoktól (ennek némileg ellentmond, hogy a játékban lehet pajzs nélkül létezni, de ez egy játék). Tegyük fel, hogy a föld (ez esetben ez a hajó) mellett elhúz egy égitest, annak elég kemény gravitációs és egyéb vonzata lenne. A pajzsunkat (légréteget) elfújná azonnal, majd atomizálna. Ha lelassítunk egy elfogadható mértékre (tudunk akkora energiát befektetni amivel megvédjük magunkat), akkor elkerülhetővé válik a dolog. Tehát minél nagyobb a gravitáció annál kisebb a hajó max.sebessége Ha viszont ezt időmanipulációval tesszük, akkor a haver, hogy tud megvárni az állomáson😊. Ennyit az FSD-ről. Na szóval ez is csak egy megoldás, úgy gondolták, hogy így oldják meg. Tudományos? Nem.😊 ill. de. Programozástudomány😊
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.05.30. 18:54:02
És igazad van, erről igazából nem érdemes beszélni (eddig se volt érdemes, bár sokszor nekimentél, hogy mennyire logikátlan valami), mert ez kizárólag a TE döntésed, hogy a játék világát elfogadod-e annak, ami.
A lényeget pedig reggel a #9223 -ban leírtam, és idéztem is abban a hozzászólásban, amire válaszoltál 😊
Már várom, hogy jövő héten melyik részletébe kötsz bele a játéknak, ami épp akkor nem fog beleilleni az elképzeléseidbe. De már előre válaszolok: igen, valóban logikátlan és ésszerűtlen. Borítékold magadnak előre, az egész játék az 😊 Annyi a kérdés, hogy mi az, amit te elfogadsz benne, és mit nem.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.30. 17:52:42
Kezdem kellemetlenül érezni magam hogy ilyeneket kell írnom, de úgy látszik hogy még mindig nem sikerült érthetően leírnom, mi volt itt a "probléma": bár nagyon hálás vagyok minden segítségért, de a fő "konfliktus", a "rugózás" legutóbb nem amiatt történt, mert nem okosítottam ki magam a limpetekből. Ha autodidakta módon minden gyakorlati fortéllyal tisztába jövök, ha magam is profi bányász lennék, AKKOR IS szóvá tettem volna azt hogy mi ez a célzott gyűjtés=drónhalál-agyrém. A lényeget neked is csak 13:45-kor sikerült leírnod sötétszürke betűkkel: "a kipukkanásra nincs magyarázat? ésszerű nincs" stb. Ezt próbáld a fókuszban tartani, ez a fontos. Erről beszéltünk. Erről érdemes beszélni. Arról nem hogy mit kell csinálni ahhoz hogy ne pusztuljanak el, azt mindenki felfogja első olvasásra, és nincs mit rajta tovább ragozni, ez van és kész. Mindannyian hagytátok azáltal elterelni a figyelmeteket, hogy még nem használtam limpetet és jöttek a jótanácsok - amik kellettek is és újfent köszönöm mindenkinek - (nomeg az oltogatások, amiket nem köszönök 😉 ), és azt hittétek hogy ezzel meg van oldva, pedig a fő gond az hogy ezek szerint vagy senki sem követelte a célzott limpet halál megoldását, vagy ha igen akkor sz.rtak rá. Beszélgetni csak arról lehet, amire nem találjuk a magyarázatot. De most már ez is megvan, leírtad: "a programban nem tartják számon minden egyes limpeted élettartamát". Ezt nyugtáztam a 9264-ben, és reméltem hogy ezzel vége, de neeeeeeem, jött a 9267... Úgy látom azok közé tartozol akik nem bírják elviselni ha nem az övék az utolsó szó. Ezért itt jön a szokásos ilyen esetekben bevett módszer: én ezt a szálat mostantól lezártnak tekintem a magam részéről.
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
A Point Defence mindenfajta rakétára működik - a nem célzottakra is. De mivel egy pici turret, így rá kell fordulnia a rakétákra (egyesével!), és néha újratöltenie magát - viszont teljesen automatikus, nem kell foglalkozni vele.
Én a PD-t inkább ajánlom rakétavédelemre - sokkal egyszerűbb a használata és tök jól néz ki, ahogy puttyogtatja a rakétákat 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.05.30. 17:37:21
Apropó Pi - 39 számjegye elég ahhoz, hogy az ismert világegyetem kerületét 1 hidrogénatom pontossággal meghatározzuk 😊
Mivel a játékban bolygóközi térben az FSD (Alcubierre-meghajtás) működik, nem mozog konkrétan a hajó, hanem a tér megy arrébb körülötte - ezért nincs parittyázás*. Amint leérsz a "bolygóra" (25km alatt) máris működik a gravitáció, és körbe lehet esni a bolygót - Flight Assist nélkül megcsinálták, találtak hozzá elég pici bolygót, és megfelelően felgyorsulva ott lehetett hagyni a hajót, és stabil magasságú pályára állt kikapcsolt hajtóművel.
És igen, el lehetne menni odáig is, hogy az egész csak bitek és byteok sorozata egy szerveren, hogy merészelem én azt gondolni, hogy lézerekkel lövöldözök, amikor csak programok futnak? 😊
Persze, lehet így is nézni, de akkor minek is játszunk vele? Van saját fantáziám, miért kellene valaki máséért fizetnem? Amiért könyvet is veszek és olvasok. Mert jól szórakozok mindeközben. És elfogadom, hogy milyen alapfeltételeket adnak hozzá. A Gyűrűk Urát olvasva se gondolkodtam el azon, hogy "dehát mágia nincs is" és "nem is logikus, hogy ilyen szedett-vedett társaságra bízza Gandalf a Gyűrűt". Minek? Ott azok voltak az alapfelvetések, itt ezek. A limpet idióta, de nem fogom a "valósággal" meg a "logikával" összehasonlítani, mert csak értelmetlenség jön ki belőle.
A limpetet pedig programhibaként kell felfogni és kész. Felesleges túlragozni, ki kellene javítani és annyi. Azért jó a több kontroller, hogy legyen választási lehetőség. Több limpet egyszerre, hosszabb élettartammal stb. Esetleg, olyan is lehetne, hogy mit szedjen össze, kicsit-nagyot-univerzális stb. De nem biztos, hogy jó lenne a népnek (bonyolult). Bőven elég két paraméter választási lehetőségnek.
Tehát az új "módi" úgy kezd alakulni, hogy nem nagyon érdemes harcba menni PD vagy ECM nélkül (inkább PD) semmilyen hajón (a torpedók és a rakéták nagyot üthetnek), és nagy hajókon legyen pár turret, ami a kis gépek ellen hatékony (és ez lesz még fontosabb, amikor jönnek az indítható vadászok).