23609
1418743729.jpg
  • Dzsini
    nem véletlenül mondják sokan, hogy pajzs nélkül meg ne mozdulj vele, mert a mailsloton elég passzentosan fér csak ki :)
  • MikX
    Várj...
    Ez ekkora? :o
    Valahogy sohasem tűnt fel
    Az kemény...
  • Dzsini
    A 2.2vel az Orca a mostani 16 tonnás (4-es) üzemanyag tank helyett 32 tonnást (5-ös) kap
    A Beluga a bétabeli 32 tonnás helyett 128 tonnást (7-es).

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.21. 19:03:09
  • Dzsini
    egy az új felszíni bigyókból:
  • Dzsini
    Jól látszik a patch notes-ban, hogy mi kerül a 2.2-be, és mi az 1.7-be - ez utóbbi lesz az, ami "mindenkinek" jár.
  • Dzsini
    Valószínűleg lehet máshol is kapni, csak nem találtam róla információt. Elite rang a Jameson Memorial állomáshoz kell, ahol minden hajót és alkatrészt lehet kapni, így sokan rögtön oda mentek vásárolni.
  • Roger6
    Szerintem minden ilyen új tartalmat már a Horizons-ba pakolnak, de ne legyen igazam. Amúgy tökéletesen igazad van.
  • s_andras
    Ez OK, de azt nehezen tudom elképzelni hogy egy olyan ember is létezik, akinél PONT a Beluga (vagy egy darab bármilyen hajótípus) fogja átbillenteni a mérleget hogy na akkor most emiatt veszem meg a DLC-t. Érted: egy HORIZONS-ról beszélünk, aminek azért elég erős tartalma van (bolygóleszállás stb), nem hiszem hogy ilyen kis aljasságokat kellene bevetni.
  • BBence95
    Elite rangom még nincs úgyhogy nem kell kipróbálnom a Belugát.
  • Roger6
    Hogy megvegyék a kiegészítőt Sok játékban van így, hogy látsz minden conent-et, de csak akkor jutsz hozzá, ha a DLC-t megveszed. Nyilván itt is ez volt a cél.
  • s_andras
    Gondoltam hogy valamit félreértek, mert túl banális volt a helyzet.
    Viszont azt nem értem, hogy egy új hajóhoz minek bármelyik kiegészítő..
  • Dzsini
    A Horizons a Belugához kell, anélkül nem jelenik meg a vásárolható hajók listáján.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.21. 11:54:58
  • s_andras
    JM-hoz nem kell Horizons, az űrállomás.
  • Dzsini
    Jameson Memorialt írják sok helyen, dehát ott minden van, viszont Elite rang kell hozzá... meg persze Horizons.
  • BBence95
    Hol lehet Belugát venni a Betaban? Eddig egy állomáson sem láttam.
  • Dzsini
    , annyival kevesebb hibaforrás, ha kevesebb felületre kell kalapálni
  • MerlinW
    Megszűnik az Elite: Dangerous DX10 és Win32 támogatása
  • Dzsini
    Ezzel kapcsolatban pont vannak állítgatások, írták is, hogy extra odafigyelést kérnek a játékosoktól a témában:

Specific crime status feedback request: we’d like Commanders to be very active in reporting issues:
    • Becoming wanted after attacking targets clearly labelled as wanted.
    • Not receiving bounties for destroying targets clearly labelled as wanted.
    • Gaining wanted status for murder at unexpected times.

Szerintem pont a vadászok (és majd a multicrew) miatt újraírás-átalakítás alatt van az egész státuszfigyelő alrendszer - hogyan öröklődnek ezek az információk, mi honnan hova kerül, stb. Pl. ha egy clean pilóta kiküld egy vadászt, amiben a haverja ül, aki abban a rendszerben wanted, akkor az mit eredményez...
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.21. 10:26:52
  • Roger6
    Amúgy ezt a logikát nem értettem eddig sem, hogy ha wanted valamelyik npc, és szkennelés nélkül rálövök, az miért bűncselekmény?
  • s_andras
    Sürgősen javítandó hiba a bétában: amikor egy már leszkennelt vagy minket támadó célpont kiküld egy vadászt és erre szkennelés nélkül rálövünk, ránk ugrik a wanted státusz.
  • Dzsini
    tegnapi livestream a 2.2 béta indulásáról
    9 perc: fighter bays; 15 perc: pilótafelvétel; 32 perc: útvonaltervező; 38 perc: Beluga (alapáron 74 millió); 40 perc: személykabinok - utasfelvétel; 53 perc: Beluga repülés
  • Dzsini

• Dzsini
    Nincs tuti halál, nem kell túldramatizálni :)
    Egyrészt helyből neutronhoz vagy fehér törpéhez kell ugrani - ez elkerülhető, a saját döntésed, hogy odamész-e.
    Másrészt érkezés után bele kell gázolni a csillagba, vagy más módon ki kell pottyanni supercruise-ból - ez is elkerülhető, odafigyeléssel.
    Harmadrészt a videón egy Eagle volt, ami nem a legerősebb szerkezeti felépítésről híres, egy "rendes" hajó könnyen lehet, hogy kibírja az FSD töltést, hogy meglépj.
  • MikX
    Mondjuk ja, csak jolenne, és fantáziálok :)
    Mindenesetre majd megtudjuk hogyan lesz, de nagyon remélem nem a véletlenszerűség fogja eldönteni hogy a tuti halálba ugrok-e
  • s_andras
    Áá, nem hiszem hogy egy anim látványelemeinek a megváltoztatása magával hozná az ugrási mechanizmus gyökeres átalakítását (a kettőscsillag hibajavítás más téma). A másik meg hogy nem is nagyon van mit tervezni, hiszen a galaxistérképen nem látszik hogy egy csillagnak merre áll a tengelye!
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.09.20. 21:03:01
  • MikX
    Meglehet, viszont a mostani jump anim szerint arra kellene kiérkezned ahogy látod "nőni" a csillagot, és lehet ha nem is így volt, de majd most így lesz.
    Legalábbis igy ki lehetne védeni a jetbe ugrást, persze ehez nemszabad ész nélkül ugrani, hanem oda kell figyelni merre tervezel, de ez így tetszene.
    Feldobná picit
  • s_andras
    Azzal vitatkoznék, hogy számít az érkezési irány. Ugyanis számtalanszor előfordul, hogy haladunk egy irányba, több állomás van a végső célig, de a következő célcsillag mégsem előttünk van amikor kilépünk a hipertérből, hanem össze-vissza irányokban, akár pont mögöttünk.
  • MikX
    Hát én érkeztem már "felülre" rendszerbe, szerintem kb attól függ, hogy milyen irányból érkezel az adott rendszerbe, de én sem vagyok 100% ig biztos benne, mert annyira nem figyeltem.
    De ha odafigyeléssel el lehet kerülni, akkor ok, és igen ad egy pluszt a dologhoz, de ha nagyon random, akkor tényleg öngyilkosság.
  • Dzsini
    A jetek nagysága is más és más, hiszen a forgási és a mágneses pólus más szögben térhet el:

Ram Tah - az egyik új mérnök

Távolsági bounty fizetés:

Beluga statisztikák és felszerelés

• s_andras
    A videóból az jön le hogy ez halálos ítélet, nem tud kivergődni belőle (és ez jogos is, a jet nem játék).
    Viszont: nem tudom hogy mire alapozom, de valahogy úgy sejtem hogy érkezéskor MINDIG az ekliptika síkjában (vagy ahhoz nagyon közel) lépünk ki, SOSEM a csillag pólusai feletti térrészben, tehát jetbe ezek alapján sosem fog bedobni.
    Ez így lenne jó, mert egy hosszú úton - hacsak teljesen ki nem zárjuk a fehér törpéket és neutronokat - előbb-utóbb tuti meghalnánk a nagy számok törvénye miatt. Ez nem "kockázat" lenne, hanem biztos halál.
  • Dzsini
    Szerintem simán előfordulhat, így érdemes odafigyelve útvonalakat tervezni, és nem nullára fékezve érkezni a fehér törpékhez / neutronokhoz - ami persze külön móka, hogy akkor bele lehet gázolni a zónájába... amit ha ráadásképpen sikerül a jetben végrehajtani, akkor kezdődik a sütögetés :)

sokan emlegették, hogy túl veszélytelen a felfedezés, hát egy kis kockázat most került bele, és a neutronfarmolás érdekesebb lett :)

De igazából nem tragédia, mert ha mész "valahova", akkor egyszerűen kiszeded az útvonaltervezőből a fősorozaton kívüli csillagokat és a fehér törpéket, és nincs gond.
  • MikX
    Hat ez nagyonjo hogy megmarad az utvonal, végre kapunk egy kis ramot a hajo computerbe :)

Ez a jet-es dolog elég jo, de lehet nem annyira vicces, kiváncsi leszek hogy lesz-e olyan hogy ebbe dob bele egyből, az nemlenne poén egy hiszabb uton :)
  • Roger6
    Elnézést, nem kötözködni akartam. Értem amit írsz. Meg is értem, csak nem értek vele egyet.
  • MikX
    Jo. Nem akarok megont belemenni, mert megint én vagyok a hülye, amiért én attol esek ki a jatekbol hogy nem lehet oda ugrani, mikor ennél kisebbet is bőven lehet. Vagyitt ilyenkor ér a "cdak egy játék érv"? :)
  • Roger6
    Ok, lehet én vagyok a hülye, de a Mount Everest-re is csak a legelszántabbak jutnak el. Hutton-hoz is csak azok mennek, akik képesek a másfél órát rászánni. Ettől lesz értékes. Ha egyből oda tudsz ugrani, mi érdekes lenne benne? Pont ugyanolyan lenne, mint a többi száz meg száz állomás, méghozzá ugyanolyan szürke.
  • MikX
    Olvass tovább, nyilván első az pici tulzàs, de csillagokhoz pl beleférne, sokszor csak azert nem megyek ide oda mert a màsodcsillagnal van valami es rohadt messze, nemigen akarok 15 percet sczni inkabb, vagyugye hutton orbital... Konkretan scben masfel ora odamenni. Es mkvel vannak kulon rendszerek amik ennel joval kozelebb vannak, ez eleg anomália
  • Dzsini
    Az első alfák idején kísérleteztek a rendszeren belüli mikrougrások lehetőségével, aztán elvetették a dolgot és szépen kialakult a frameshift mostani megvalósítása gyorsítással, lassítással, stb.
  • Roger6
    Most nem azért az egy húszért... de szerinted mennyire unalmas lenne a kereskedés így, hogy kidokk, ugrás, bedokk. Ezzel a képernyő elé lehet szögezni a játékosokat? Hogy semmi rizikó? Semmi tét? Nincs utazás gyakorlatilag? Számomra ez pontosan annyira játékidegen, mint az egylövéses fegyver. Nem fér bele. Nekem, de lehet aztán majd a többség megszavazza, ha ez napirendre kerül. Én amikor bányászok, és viszem eladni a cuccot, akkor mindig valami alacsony védelmi szintű rendszerbe viszem a kibányászott nyersanyagokat, ugyanis ott jobb áron veszik át a cuccot (meg persze a megfelelő iparral rendelkező rendszerbe). Ilyenkor aztán izzad a tenyér, hogy a sokmilliós rakomány biztonságban elérjen a célhoz. Aztán ha megtámadnak, akkor meg adrenalinfröccs.

Ez mind kimarad a te rendszereddel, az azonnali ugrással. Egy halál unalmas, sima grind lenne az egész. Szóló módban nem találkozol játékosokkal, de most még annak a lehetőségét is kizárod szinte, hogy npc-kkel fuss össze. Ez mire lesz jó? Mert szerintem ezzel nem lehet a képernyő előtt tartani embereket.

Számomra ez olyan, mint egy autós szimulátorban a törhetetlenség pl. Hogy tanuljak meg jól, és felelősen vezetni, ha tök mindegy mit csinálok, akkor sem lesz bajom?
  • Dzsini
    új funkció:
    a beállított útvonal kilépés (crash) során mentésre kerül, és megmarad visszalépéskor

a jetekben nem jó móka kilépni frameshiftből:

egy hosszabb repülés Belugával és vadásszal - hallani a boost hangot, a felvett pilótatárs hangját, stb.

• s_andras
    Ha következetesek lennének, akkor lenne egy minimum tömeg amit meg lehetne célozni, és egy minimum távolság, ami alatt nem lehetne beindítani a hiperugrást. Az hogy a cél csillag-e vagy akármi más, nem számít, viszont nyilván csak csillag kategóriájú objektum érheti el a minimum tömeget.
    Ebből az következik, hogy bolygókhoz nem lehet ugrani (kicsik + legtöbbször még túl közel is vannak), meg tízezer/max.egykét százezer LS nagyságrenden belül lévő társcsillagokhoz sem, de pl a Proximához kellene tudni. Vagy ha oda nem lehet, akkor az sem működhetne amikor két külön nyilvántartott rendszer közelebb van egymáshoz mint a Proxima az Alfához. A mostani állapot tehát egy - imádni fogjátok: - logikátlan helyzet. De mivel a Proxima léte az egyetlen hiba, sosem fogják orvosolni.