23609
1418743729.jpg
  • MikX
    Tudom hogy nem betűszó hanem az àspis kigyó, de kösz :)
  • Dzsini
    Ezek különféle felmérések által megismert csillagsorok (2MASS és hasonlók), amiket elhelyeztek a játékban.

Az Asp nem betűszó, nem kell csupa nagybetűvel írni, ahogy a SIDEWINDER-t se :)
  • MikX
    Háttőőő? :D

Ja elindultam kiprobálni egy rövidebb úton az ASP-ot, cg végére akarok visszaérni.

• WarHead

Sziasztok! Bocsánat, hogy ismételek de az EDHUMEET#2 megrendezesi datumarol ma ejfelig tudtok szavazni es jelezni a reszveteli szandekot. Amennyiben tervezed, hogy jonni szeretnel kerlek add le a szavazatod itt : Szavazok

• Dark Schneider
    a hajók fordulékonysága 'normál' (nem supercruise) üzemmódban függ a hajóba szerelt modulok súlyától?
    a pitch/yaw/roll értékek nem változnak, akármit pakolok fel vagy le a garázsban. arra volnék kíváncsi, hogy azonos thruster-ek mellett változik-e a hajó viselkedése a súlyától függően? én nem vettem észre, de hátha valaki alaposabban körbejárta már ezt.
  • Party Hard
    Nekem a minimum is elég. csak legyen benne 18 fps
    Valaki esetleg felkarolna ts en gyorstalpalóra????
    Sokat játszom és csapatjátékos vagyok
    Utoljára szerkesztette: Party Hard, 2016.09.23. 17:18:59
  • s_andras
    Az biztos hogy el fog rajta menni, még ha nem is minden beállítás ultrán.
  • Party Hard
    Illetve az lenne a kérdésem, hogy ezzel a géppel megéri e megvennem vagy először vegyek új gépet?
    CPU típusa Mobile QuadCore AMD FX-7500, 1100 MHz (11 x 100)
    Alaplapi lapkakészlet AMD A76M, AMD K15.3
    Videokártya AMD Radeon(TM) R7 Graphics (1 GB)
    DIM1 8 gb DDR3 DIM2 8 gb DDR3
  • TokraFan
    Ez jol hangzik! Thanks!
  • s_andras
    Helló, igen van, mondjuk indulj el innen:
    https://www.facebook.com/elitedangeroushu/
  • Party Hard
    Üdv
    Most találtam a játékot. Szerintem meg is veszem.
    A kérdésem az lenne, hogy van e valami fajta magyar csoportosulás ahova csatlakozhatnék illetve kérdéseimet feltehetném.
    Itt terméseztessen ts illetve hang formátumra gondoltam
  • Dzsini
    Minden "kavicsnak" van tulajdonképpen légköre - még egy üstökösnek is (hiszen tömege van, így hat a körülötte levő dolgokra, azok nem szöknek el csak úgy róla). Más kérdés, hogy nem annyi, hogy bármilyen mérhető hatása legyen a környezetére. A mostani holdakra, egyebekre leszállva a kanyonok, kráterek alján sokszor látható légkör-jellegű hatás - ez szálló por, megintcsak nem kell hozzá a mi fogalmaink szerint vett "légkör".

Ugyanígy az üstökösökön is jelentős felszíni aktivitás fordulhat elő a megnövekedett napsugárzás hatására, ami kilövellésekben, gejzírszerű dolgokban jelenik meg, de létezik elektrosztatikus alapon történő kilövellés és szálló por, ilyen a mi Holdunkon is előfordul. Nem lesz (nincs) minden égitesten, és nem gyakori a bétában sem, és pár helyen azt írták, hogy statikusra generált helyen vannak, tehát nem dob be neked "csak úgy" egy gejzírmezőt. Azt mondták, hogy égitest tektonikát modelleznek, és ez alapján készülnek a kanyonok és a kilövellést generáló területek is.
  • TokraFan
    Jók ezek a gejzírek, de remelem nem lesznek ott minden szikladarabon amire le lehet szállni, mert az nálam ezerszer jobban kiverné a biztosítékot barmilyen instant teleportnál, annyira irreális lenne. Mas kérdés, hogy eleve a gejzírek behozása kérdéses a valosaghűség szempontjából, mivel a korábbiak szerint jelenleg csak légkörrel nem rendelkező bolygókra lehet leszállni, ahol viszont gejzírek vannak, ott -ha csak ritkának is-, de légkörének is lennie kell!
  • Roger6
    Köszi a kimerítő választ!
  • Dzsini
    Az Eagle-nél próbál SC-be lépni, de nagyon gyorsan sérül az FSD, kapja a hibásodásjelzést, és nulláz le a töltés. Itt nem sérül annyira, így sikerül feltölteni.

A frameshiftet pedig az Alcubierre-meghajtás alapján mintázták meg, annak az a lényege, hogy a hajót egy semleges (nem görbült) gravitációs térben tartja, és körülötte a tér hajlításával hoz létre haladó mozgást, miközben a hajóra nem hat gyorsulás. Ezért nem kering a supercruise-ban levő hajó a gravitációs pontok (csillagok, bolygók, holdak) körül, nincs parittyázás, és nem szakad szét extrémebb gravitációs hatásokra.

persze a mintázásnál bőven engedtek a játék>valóság szabadságnak, hiszen a jelenlegi egyenletek alapján a bobbleheadek nem bólogatnának, nem kellene irányt változtatni, gyorsítani, lassítani, stb.
  • Roger6
    Az Eagle-ös videónál direkt nem lép SC-be? És SC-ben miért szűnik meg pikk-pakk a gravitációs hatás?
  • Dzsini
    javított festékkopás

és igen, lehet érkezni egyenesen Jetbe:

(és túl lehet élni)
  • Dzsini
    apró szépségek - Taipan dokkolás
  • s_andras
    Így is kell, üdv!
  • Dzsini
    5D hangárba 1 típus fér, és 6 vadásznyi "lőszere" van
    6D hangárba 2 típus , 8 vadász
    7D hangárba 2 típus ,10 vadász

A társpilótád vezetheti a vadászt, akkor neki mondhatod, hogy dokkoljon, vagy ha te vezeted, akkor jelezheted neki, hogy dokkolnád a hajót, és akkor kinyílik a fogadóhangárja.

szerk.: az ED Shipyard béta már tartalmazza a Belugát, és az új modulokat (a készítőtől telhető pontossággal), így lehet kísérletezni előre.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.22. 17:46:11
  • Dark Schneider
    o7 urak!

csak beköszönnék ide újoncként. a becsületes neven cmdr gorgon gollob.
    nemrég vettem meg az elite-ot (aztán másnap a horizons-t) és már rég nem kölyök létemre irgalmatlanul elkapott. annak idején c64-en sokat toltam a régi elite-ot és az azóta készült hasonló pc-s játékokat. az ed kíváncsiságból lett impulzusvásárlás volt, és a steam-es értékelések alapján nem is vártam sokat, de csalódnom kellett. azóta már egy hotas x-et tekergetek egy napellenzős fejpántban, infraledekkel a fejemen. meglett emberként, házfelújítás közben.
  • Caliph
    gondolom srv hangárhoz hasonló lesz a felosztás.A fightert egy felvett npc pilóta irányítja(vagy mi,akkor a npc a fő hajót vezeti) és parancsokat lehet adni neki,gondolom a dock parancs alap lesz.
  • Amergin
    A fightereknek mekkora slot kell? A videóban 7,6 és 5-öst láttam, csak ezek vannak? Ezekbe mennyi fér bele?
    Gondolom egyszerre csak 1 db vadász lehet kint.
    Ő is tud dokkolni magától, vagy azt nekünk kell?
  • Dzsini
    Sok fejezetnyi tutorial van, az egyik utolsó egy olyan feladat, hogy szállj fel X állomásról, repülj át másik rendszerben Y állomásra.

itt vannak megnézhető videók is - nem minden pont úgy néz ki ma már, mint ezeken, de a lényeg stimmel. Neked a "Travel" videó a lényeg most.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.22. 14:53:46
  • TomStorm
    Tutorial-t "elvileg" megcsináltam de ezek szerint még sem teljesen.Vagy kiléptem a fontos résznél!
    Na akkor elölről oktatás kezdődik fullra:)

Köszönöm nektek!
  • Dzsini
    A tutorialokat érdemes végigcsinálni, ott megtanít arra, hogy hogyan kell állomások és rendszerek között utazni.

Alapból háromféle "állapot" van - az egyik az alap, amit az állomáson, és csatán, ilyesmikben látsz, ekkor a normál hajtóművek működnek.
    Van a frameshift, amikor a csillagrendszeren belül közlekedsz bolygók, állomások, egyebek között. Ezt úgy érheted el, hogy az adott rendszerben kijelölt célnál nyomod meg az ugrásra beállított gombot (alapból J)
    És van a csillagközi utazás, amikor egy szomszédos csillagot jelölsz ki a galaktikus térképen, és akkor egy pár másodperces töltés után egy animációval betölti az ottani rendszert, és ott frameshift állapotba érkezel. Ekkor ott a rendszertérképen kiválasztod, hogy hova mennél, stb.
    De minderre megtanít a tutorial, még azt is írja, hogy melyik gombokat kell nyomni.
  • s_andras
    Ha a galaxistérképen kijelöltél egy másik csillagot célpontnak, akkor a Frame Shift Drive ebben a leggyorsabb fokozatában visz el odáig.
  • TomStorm
    Jönnék egy olyan kérdéssel,hogy hyper sebesség.Hogy jön ez elő?Még csak ugye Sidewinder-be ülök és a távolságokkal nem tudok mit kezdeni
  • Dzsini
    Kabinméretek:
    4E Economy class - 8 utas
    4D Business class - 4 utas
    4C First class - 2 utas

6E Economy class - 32 utas
    6D Business class - 16 utas
    6C First class - 8 utas

És VIP-eknek (csak Orcára és Belugára felszerelhető)
    5B Luxury class - 6 utas
  • Gundark 1 1
    Ez olyan mint a Titanic. Ócó hely, fedélköz, zsúfoltság. (de még így is messze jobb mint a Cunard Line hajóin) De gondolom Jacob Astornak nem ilyen volt, hanem mahagóni falas, festményes, szolgálós :) Pedig a helyén biztos elfért volna vagy 50 kivándorló.
  • Dzsini
    Azért valamennyire magyarázható - ha belegondolsz, azért a luxus utasokat nem úgy tárolod, mint a rabszolgákat - kell nekik a hely mozogni, a hajó teteje végig egy kilátóterület, az mind "elvesztegetett" térfogat a teljes méretben - ez egy nagy dög tágas luxushajó. Az Orca is nagyobb ilyen szempontból mint, ami belefér, és a T9 azért ilyen kicsi ahhoz képest, amekkora a raktere, mert más jelleggel vannak elrendezve benne a raktéri modulok.

Az utasszállító modulok ráadásul saját energiaellátással rendelkeznek, nem fogyasztanak a hajó PP-ből, így még az is helyet foglal bennük. Arról nem esett még szó, hogy a kiszolgálószemélyzet pl. a luxuskabinoknál a modul része-e, én még azt is el tudom képzelni.
  • MikX
    Az oké is, viszont ekkora monstrumban azért relative több utas hely kéne legyen akkormár.
  • Dzsini
    másik felszíni bigyó

felszállásnál motorindítási animáció
  • Dzsini
    Nagyobb:

A pilótafülke kb. akkora mint egy Sidewinder :)

Az internalok pedig azért ilyenek, mert ez egy dedikált utasszállító, nem működik teherhajóként, vadászként... bár néhány bányász már számolgat vele.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.09.22. 05:49:14
  • s_andras
    Nem szokott ilyen lenni. Újraindítás.
  • TomStorm
    Végigmentem Tréningen,indítom Open play-t és csak a töltés van 20 perce.Miért nem indul?
  • tutituti
    Na ahogy nézem lassan a felfedezőknek is kedveznek a fuel scoop-pal meg a boost jump dologgal.Remélem lassan lesz új SRV is meg talán az exploration nem csak az fsd boostban merül ki.
  • Gundark 1 1
    Tetszik :) Remélem lesz mad maxes verzió is belőle :D
  • s_andras
    Ugyanígy döbbenek én is.. Lehet hogy ez még a Cutternél is nagyobb?? Fura hogy az internaljai viszont elég szegényesek.
  • Dzsini
    Dalton Terminal - LHS 3447 rendszer - azt írják itt is van (ez is egy "mindenkapható" állomás)