23609
1418743729.jpg
  • Amergin
    Beam lézerre 5-ös szintű módosítást melyik mérnök csinál?
  • Dzsini
    Legutóbb úgy olvastam, hogy igen (az első bétában még nem, de az ismert bug volt), tehát a legnagyobb jumponium + 100% és neutron további +300% (és összeadódnak, tehát pl. 50 ly +400% = 250ly) - viszont a külső részeken nagyon nagyon ritkák a neutronok (ahhoz igen nagy tömegű csillagok kellenek), ott inkább csak pár fehér törpét találni.
    ... és onnan még vissza is kell jönni.

A pilótákról: ahogy olvasom a legfrissebb bétában már tudnak chaffot, SCB-t, heatsinket használni.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.09. 07:42:53
  • Amergin
    Vajon a másodpilóta lesz annyira intelligens, hogy a shield tankot fenntartsa, hogy a shield cell bankot használja?
    Mert akkor nem lesz értelme átülni a fighterbe, ha a másodpilóta addig hagyja leválni a pajzsot...
  • Amergin
    "Keresztben" is találtam két ránézésre elég távoli csillagot, de mivel szögmérő nincs a térképen, így nem tudom kiszámolni, hogy egymástól milyen messze vannak. Ahhoz oda kéne menni...
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.10.09. 00:14:12
  • Amergin
    Tényleg: a jetek felturbózzák majd az ugrótávot. Az FSD boost vajon ezen felül is hatni fog? Tehát a jet által megnövelt ugrótávot képes majd "túlhúzni", vagy olyankor nem hat?
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.10.08. 23:36:34
  • Dzsini
    Kicsit kevesebb, olyan 45 ezer körül vannak az elérhető szélső csillagok Sag A*-tól, tehát legjobb esetben kb. 90 ezer a bejárható átmérő (~100 fényéves ugrótávra boostolt Anacondákkal), ha van pont egymással szemben két ilyen.

Ezek vannak a legközelebb a Sol-Sag A* tengelyhez a két végen:
    Oevasy SG-Y d0 -1502.15625 / -2.625 / 65630.15625 Ishum's Reach
    Hypuae Euq SY-S d3-0 101.5625 / -22.46875 / -16097.09375 Livingstone Point

Persze nem számolva a tengelyirányú elmozdulást, de odakint már nem túl vastag a korong.

Itt lehet böngészgetni - jobboldalt a rétegeken az első három adagot egész sok érdekes rendszert lehet találni.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.08. 22:30:47
  • MerlinW
    A valóságban 97.800 fényév a galaxisunk átmérője, valszeg a játékban is hasonló.
  • Amergin
    Mi a galaxis két egymástól számított legtávolabbi objektuma és ezek hány fényévre vannak egymástól?
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.10.08. 21:59:51
  • s_andras
    Hali,
    a nav.b. csekollás megteszi, vagy elsütsz egy discovery scannert. Ott lesz a navigációs panelen a kis küldetés-ikon (földgömb) amellett ahová vinni kell.
  • johnnydirteen
    Sziasztok
    Megvettem a season pass-t és lenne egy két kérdésem :) kaptam egy küldetést hogy szállítsak vizet egy állomásra. A rendszert megtaláltam de unexplored volt a bolygókat scanneltem de nem hozott eredményt. A kérdés az, hogy surface scanner-el kell vajon a bolygót scannelnem vagy a nav beacont scanneljem meg?
    Bocs a nagyon noob kérdésért :)
  • Dzsini
    Látod, ezért írtam rögtön az első hozzászólás utolsó mondatát :)

Miért ne lehetne véleményem róla? Attól, hogy most épp nem érint, régebben érintett, és fog is érinteni a dolog, amint visszaérek.
    Én "szerepjátszósan" játszottam mindig a buborékban, kommunikálni szoktam, és az én tapasztalatom az, hogy az esetek túlnyomó többségében barátságosak a játékostársak, volt arra is példa, hogy egy edzőpárbajt megbeszéltünk és lefolytattunk (vesztettem, de jó móka volt). De van, hogy nem válaszolnak, és támadtak meg, mikor szállítgattam dolgokat, és volt, hogy el tudtam menekülni, és volt, hogy széttéptek, mint foxi a lábtörlőt, akkor pedig kifizettem a biztosítási díjat. Ahogy már sokszor leírtam, mindenki maga dönti el, hogy neki mi tetszik ebben a játékban, és úgy játszik. Ha egy (vagy több) kósza griefer vagy combat logger elveszi bárki kedvét, akkor azzal ők "nyernek". Ha valahol ők a téma a játék helyett, akkor ők "nyernek". Én akkor "nyerek", ha nem tudnak kizökkenteni abból, hogy ez még mindig egy nagyon jó játék.

És szó sem volt veszekedésről, beszélgetünk. Az, hogy nem értünk egyet, az meg nem baj, sőt. Az lenne a baj, ha mindenki mindenben egyetértene, mert nem lenne szükség és mód a fejlődésre, új ismeretek szerzésére.
  • Roger6
    Pont ezért nem értem, hogy tudsz megfogalmazni véleményt egy olyan dologról, amiben nincs részed. De hagytam a témát, nem veszekedni akartam, csak így nem hiteles nekem, ennyi az egész.
  • Dzsini
    Mintha nem tudtad volna eddig, ha egy cseppet is figyeled a topicot :)
  • Roger6
    Köszönöm a választ, sejtettem.
  • Dzsini
    Sok tízezer fényévre a buboréktól? Ritkán :)
  • Roger6
    Szoktál PVP-zni?
  • Dzsini
    Nem lesz se pénzed, se rangod attól, hogy noobokra vadászol a kezdő rendszerekben Elite harci ranggal, mégis többen megteszik, olvass utána mondjuk CMDR Harry Potter kalandjainak, és hogy mennyien utálják ők galaxisszerte, és miért is kill on sight rengeteg játékoscsoportnál :)
    Vagy olvass utána a Smiling Dog Crew működésének, akiknek "csupán" annyi a céljuk a játékban, hogy másoknak kellemetlenséget okozzanak (szakkifejezéssel: "griefer"). (mellesleg ők voltak azok, akik rájöttek a heat metára, amit most a 2.2-vel javítanak)

Nem vagyok rosszindulatú, csak látom, hogy milyen játékosok is léteznek. Nincsenek sokan, de sokak szórakozását tönkre tudják egyszerűen tenni. Nem kell további fegyvert a kezükbe adni azzal, hogy büntetni kezdik a combat logolást, vagy hátrányossá teszik pl. a Solo játékot az Opennel szemben.
  • Roger6
    És mit érsz el vele, ha megbüntetik? Nem lesz killed tőle, nem lesz pénzed, nem lesz rangod, nem lesz semmid, ezét nincs értelme.
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.10.08. 14:13:23
  • Dzsini
    Felénk ahányszor kicsit esősebb az idő, szédeleg a net (optikai kábeles). Ha vihar van, akkor az elektromos hálózat is. Igaz én egy elég világvége helyen lakok, Budán, lakótelepen, és csak két szolgáltató van, úgyhogy itt sajnos ennyi jut.

És hogy mi értelme lenne? Nagyon egyszerű. Őt megbüntetik, téged pedig nem - szerinted miért játszanak sokan olyat, hogy egy A spec Anacondával vadásznak újonc Sidewinderekre? Mert kellemetlenséget, rossz érzést okoznak ezzel a másik játékosnak. Ne becsüld le a névtelen rosszindulat erejét :)
  • Roger6
    Igen? Neked hányszor ment el? Nekem érdekes módon amióta virtuálisan játszom, nagyjából 1-szer ment el a netem játék közben, amikor átfúrták a kábelt ajtóberakásnál. Ez mos közel 15 évnyi időszakot ölel fel. Aztán az ismerőseim is hasonló stattal rendelkeznek, pedig az ország különböző pontjain élnek - van aki külföldön. Amúgy ha lelövöm a pajzsát mi a francnak zárnék portot? Mi értelme lenne? Semmi

Ne bújjunk már emögé, hogy bármikor elmehet a net.
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.10.08. 13:57:26
  • Dzsini
    Ha büntetnének, máris vissza lehet vele élni - elkezdek lőni valakire, lemegy a pajzsa, zárom a portokat, "csodák csodájára véletlenül disconnectelt" - jelentem, megbüntetik, még videóm is van róla. Megkeresem a következő ellenfelet, lemegy a pajzsa, zárom a portokat, disconnectel, jelentem, büntetik...

Máshol meg lehet oldani, mert az ő szerverükön futnak az instanceok, és meg tudják nézni a logokat. Itt nem, ha csak ketten vagyunk egymás ellen egy helyszínen, akkor az csak a mi gépünkön létezik.

Ezért nem büntetnek most, és ezért nincs egyszerű megoldás.

Plusz emellett igenis megtörténik, hogy valakinek épp akkor megy el a netje - mekkora arányú "ártatlant" szabad megbüntetni a "bűnösök" mellett, hogy még ne legyen közfelháborodás miatta? :)
  • Roger6
    Vannak teljesen egyértelmű esetek, amikor harcolnak veled, aztán amikor hirtelen elfogy a pajzsuk, nahát, csodák-csodájára véletlenül disconnect. Nagyon hihető. Én ezeket büntetném. Máshol is meg tudják oldani, itt is meg lehetne.
  • Dzsini
    Mivel a játékban azt instance-ok P2P rendszerben épülnek ki, így jelenleg az a megoldás nem működik, hogy ott marad a hajó, még ha ő el is tűnik, mert könnyendén vissza lehet vele élni. Egyszerűen az egyik oldal lezárja a tűzfalán a portokat, az ellenfél számára "eltűnik" (kap is egy disconnectet), és a "támadó" oldal máris jelentheti a hatóságoknak, hogy csúnya gonosz user combat loggolt. Az elszenvedő oldal pedig hiába mondja, hogy "én nem", a Frontier oldaláról nem lehet egyik irányban sem dönteni, hiszen az ilyen instanceok nem náluk futnak.

Érdemes ebben a topicban a főbb hozzászólásokat átolvasni, jelenleg kanyarban sincs fair megoldás lehetősége - úgyhogy de igen: ez a játék része jelenleg.

A 2.2 Q&A-ból ennyi derül ki a jelenlegi "fejlesztésről" a témában:
    Q: Making stations more powerful is a good start on enforcing security, are we going to be seeing stronger security response in general in high sec in the future so that we can both try to reclaim open from gankers and give meaningful variety to security levels?
    A: We have increased significantly security instances based on security level. I think this is part of a bigger question of playstyles we think are valid. I don't think the answer is to keep piling on security. We're still discussing, nothing to announce at the moment. We've discussed a karma system for combat logging, griefing where there's a big ship or rating disparity. It's not straightforward, lots of tracking deltas and getting the right penalties in there. I'm very interested in progressing it but there's nothing scheduled at the moment. There's always a big bunfight for what we're going to get in for the next few milestones. It's something we all take very seriously but getting the right answer is really complicated.

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.08. 13:31:51
  • Roger6
    Abban a bizonyos másik játékban 1 perc múlva tűnik el a hajód, viszont ha téged lőttek, vagy te lőttél valakit, akkor 5 perc múlva, így nem volt értelme a trükközésnek, én nem értem, hogy itt miért így van.

Fejlesztők véleménye: "First things first: we do consider this an undesirable exploit. It’s not “part of the game."
    "At some point, however, we will start to take action against Commanders using this exploit. I can only suggest that you should avoid using this exploit if you want to avoid any penalties issued for its use. I'll just repeat: please avoid combat logging - we're taking this issue very seriously."

"mindenki eldöntheti, hogy ő hogy játszik." - hát a fejlesztők nem így gondolják
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.10.08. 13:14:44
  • Dzsini
    nem kell kilogolni, elég kihúzni a hálókábelt ;)

... és remélem itt nem fogunk belemenni abba, hogy a combat loggingról kinek mi a véleménye - mindenki eldöntheti, hogy ő hogy játszik.
  • Roger6
    Remélem nem a kilogolásra gondolsz
  • Dzsini
    Én most ha majd hazaérek egy Cobra IV-et szerelek fel, meg majd egy Orcát. Mindkettő összesen megvan a páncélzatod árából :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.08. 11:45:42
  • Amergin
    Nem kispályázunk: a PVP-re fittelt Corvette 900 milla fölött van.
    Csak a reaktív páncélzat 376 milla.
    Kedvezményesen!
  • Dzsini
    Még egy kis segítség jön 2.2-vel felfedezőknek-felderítőknek:

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.10.08. 10:50:23
  • Dzsini
    Még egymilliárd nem fog összejönni, de nagyon sok igen, ha nem szórod a pénzt támogatásokba. Egy üres Corvette meg kevesebb, mint 200 millió, úgyhogy már most vehetnél legalább ötöt nézegetni :)
  • Amergin
    Ha még 1x összejön küldetésekből az 1.000.000.000, akkor lehet veszek két Corvett-et csak hogy nézegessem.
    Vagy hármat.
  • Dzsini
    ... és mire összefarmolod a rangot a föderációnál hozzá, addig (ha nem adományozol mint egy őrült) megkeresed még egyszer ezt az összeget. Vagyis végül kb. ugyanott tartasz, mintha nem is kamionoztál volna. Nekem mire összejött a bárói rang a Birodalomnál, az alatt kb. megkerestem egy normálisan felszerelt Clipper árát.

Ha már valahogy, akkor pont fordított sorrendben "érdemes" - először legyen meg a rang (hiszen azzal rengeteg pénz is gyűlik), és utána lehet a maradék összeget összeszedni valahogy.

Volt szó régebben a skimmer vadászatról, sentrykről: a legjobb fegyver rá az SRV, a második a sima Cannon - annak nem csökken a sebzése távolsággal, és 3 kilométerről lehet pontlövészkedni vele, egész tisztesen sebzi. Közelharcban kis hajók ellen elég hatékonyak lettek ezek a kis felszíni masinák. A Goliathok főleg.
  • Amergin
    Nem kellett 20 feladat, mert 6-10 már elég volt, hogy tele legyen a raktér. Általában még dobtam is el küldetést, hogy egy másikat felvehessek, amivel még jobban tele tudtam pakolni a rakteret.
    Most már elég volt, meg van az 1 milliárd. Most már a küldetéseket kell csinálni, meg a mérnökökkel a reput növelni.
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.10.08. 01:32:45
  • MerlinW
    Ma egyébként tök jót vadásztunk a népekkel a bounty-s community eventen. Összeállt 2x 4-es wing és nyolcan pusztítottuk a hazardous mezőket:)
  • s_andras
    Azt nem vitatom hogy ez a leghatékonyabb kereseti lehetőség, csak amikor elosztjuk a pénzt az idővel, tényleg mindent bele kell számítani hogy korrekt legyen a végeredmény. Én úgy érzem nem vagyok túl szerencsés, mert hiába vagyok mindenkivel szövetséges, általában elég sokáig tart mire összejön a 20 db feladat..
  • MerlinW
    Én ma 300k-s delivery-ket csináltam Latugara és számos más ~50ly közötti bolygó között (közben tömtem a community-t titaniummal 30-40k-s haszonnal). Közben lazításként 1 milliós felszini datalinkelés. 5 óra alatt gyűjtöttem ~5 milliót. Igaz még kicsi vagyok, de jól jött:) DBS-t már kimaxoltam, már csak 15 milla kell a fullos Asp explorerhez, ebből ha mindn jól meg lejön 6-8 milla az aktuális community eventekből:) Aztán eleinte valszeg raktérrel tömöm meg az Asp-t és csak miután megszedtem magamat, kezdek el felfedezni:)

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.10.08. 01:28:19
  • Amergin
    De ha teljesen lagymatagon, komótosan már-már öreg urasan mozgok, 1,5 óránál soha a büdös életbe nem tart tovább. Oda-vissza úttal együtt.
    És az a jellemző, hogy ahogy visszaérünk újból tudunk küldetéseket felvenni. Ha aznapra abbahagyjuk, akkor másnap már nem is kell annyi küldetést felvenni, mert részben már van a raktérben áru, így még könyebb feltölteni a hajót.
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.10.08. 01:18:49
  • Amergin
    Igen, így van: nem mindig sikerült azonnal feltölteni küldetéssel mind a 432 tonnát. Viszont ha data transfer, meg ilyesmi gagyi küldetéseket bevállalunk Ceosra (1 ugrás, ott is vehetünk szaftos küldetéseket) váltunk az open/solo között és visszanézünk Sothisra, akkor már mindig megvolt annyi küldetés, hogy tele volt a raktér. Mennyi ez? A legrosszabb esetben is 15 perc. Mindegy hogy 1 óra, vagy 1 óra 15 perc: akkor sem veri meg semmi ezt az egységnyi idő alatti pénzkeresetben. Nincs az a belt, nincs az a community goal, nincs az a bármilyen kereskedelem, ami ennyit tud kitermlni ilyen kevés időráfordítással.
    Igen, minél több cargo kell hozzá és igen, nagy ugrótáv nagy előny, ezért ezt nem lehet bármilyen hajóval csinálni.
    Persze az Anaconda FSD-re tápolt és fullra töltve is 25 felett ugrik ez hozzá tartozik az igazsághoz. Így kb. 16-18 ugrás az út odafelé teli pakolva, visszafelé már csak kb. 12.
    1 ugrás = 1 perc. Az út 30 ugrás = 30 perc.
    4 tankolás oda, 3 vissza (1,5 perc alatt teszi tele a fuel scoop) = 11 perc.
    További ugrások az áru szétszórásához, dokkolások, rendszeren belüli utazások = változó, de kb. 20 perc.
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.10.08. 01:09:36
  • s_andras
    Már többször olvastam ilyen számításokat, és azt hiszem ilyenkor kifelejtődik az az idő, ahogy össze kell open/solozni a küldetéseket. Pl még Robigoról láttam régebben egy videót ahol az arc bemutatta hogy 80M-t keres egy óra alatt, igenám, csakhogy a stoppert akkor indította amikor már fullon volt a Transactions listája. Azért nem elhanyagolható. Mindkettőt csináltam én is, és sokszor van hogy fél óra is kellett hozzá. Csak a teljesség kedvéért.
  • Amergin
    A legjobb pénzkereset még mindig a kamionozás Sothisból befelé 400+ fényévre.
    1 tonna raktérrel kb. 100.000 - 120.000 creditet lehet keresni. Ez felszorozható a raktér tonnával. Anakondával 432-es raktérrel egy kör (ami kb. 1 órán át tartott oda vissza) 50M körül hozott. 3 hét alatt a 40 millió creditemből lett 1 Mrd...
    Most már "csak" a rank kéne a federal corvette-hez, de azt szerintem nehezebb (több idő) lesz megszerezni, mint a pénzt hozzá.
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.10.07. 22:45:44